Ajax-loader

'háziállat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Doris Baumann - A ​kölyökkutya
A ​könyv szerzője azoknak szolgál jó tanácsokkal, akik éppen most akarnak kutyatulajdonosok lenni. A kutya első életévének legfontosabb tudnivalóit köti csokorba Doris Baumann. A legalapvetőbb tennivalókhoz nyújt tapasztalatokon nyugvó ötleteket, például ahhoz, hogy milyen legyen a kutya elszállásolása, mire ügyeljünk az első utcai sétáknál stb. Foglalkozik a kölyökkutya nevelésével, idomításával, táplálásával és gondozásával. Külön fejezetet szentel a betegségek megelőzésének, illetve a gyógyításnak. Színes képek, ábrák szemléltetik - a kutyatartók, kutyabarátok által valószínűleg keresett könyvet.

Gácsi Márta - Ferenczy Tamás - Kutyaiskola
Gácsi ​Márta és Ferenczy Tamás mesterkiképzők könyve nem csupán néhány munkakutya speciális kiképzési módszerét tartalmazza, hanem minden fajtára érvényes, hasznos tanácsokat is ad, és a "problémás esetek" kezeléséhez is sok segítséget nyújt. A feladatok megtanítására többféle megoldást találhat az olvasó, így mindenkinek módjában áll kiválasztani a kutyája karakteréhez legjobban illőt. A szerzők éppúgy otthon vannak az őrző-védő sportban, mint az agility pálya "útvesztőiben". Úgy írják le tapasztalataikat - a megfelelő kölyök kiválasztásától a versenyekre való felkészítésig -, hogy közben mindvégig a kutyák szemszögéből is figyelik és értékelik az eseményeket.

Holdas Sándor - Dr. Gippert Tibor - A ​háztáji kisállattartás épületei és eszközei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Michael W. Fox - Macskamasszázs
Akinek ​van négylábú társa, az biztosan meg tudja állapítani, hogy kedvence mikor boldog, beteg, ingerült, bűntudatos, féltékeny, tanakodó vagy kétségbeesett. Így abban is egyetért velünk, ha azt mondjuk, hogy az állatokra kifejezetten jótékony hatást gyakorol a szeretetteljes cirógatás, a féltő ölelés vagy egy játékos dögönyözés. Innen pedig már csak egy - pontosabban hat - lépés, hogy megtanuljuk tudatosan irányítani érintésünket, s akár gyógyító hatást is elérhessünk vele. Ebben segít bennünket ez a macskamasszázs-program, mely nem csupán gyógyító és egészségmegőrző hatást gyakorol az állatokra, de erősíti a gazda és kedvence között meglévő kapcsolatot is. Dr. Michael W. Fox harminc éves tapasztalattal a háta mögött is- merteti a macska anatómiájának, fiziológiájának és lélektanának alapjait, majd könnyen követhető utasítások, részletes illusztrációk és fotók segítségével vezet rá bennünket arra, hogy: - miért jó a macskamasszázs; - hogyan értsük meg és hogyan értelmezzük az állatok testbeszédét; - hogyan sajátítsuk el a rutinmasszázst; - hogyan diagnosztizáljuk masszázs segítségével a betegségeket; - hogyan segítsük elő masszázzsal macskánk gyógyulását, illetve - hogyan őrizzük meg macskánk egészségét. E könyv elengedhetetlen segítséget nyújt abban, hogy harmonikus kapcsolatot építhessünk ki macskánkkal, s kedvencünk kiegyensúlyozott, boldog életet éljen!

Jean Coppendale - Kölyökkutyák
Színes ​képekkel, illusztrációkkal teli könyvünkben a kölyökkutyák gondozásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalók találhatók meg. A sorozat e kötetéből kiderül, milyen szempontok szerint válasszunk magunknak kedvencet, hogyan etessük, játsszunk vele, és értelmezzük testbeszédét. A kiadvány érthetően elmagyarázza az ápolással és gondozással kapcsolatos tudnivalókat is, de külön a szülőknek szóló tanácsokat is tartalmaz.

Dr. Vainer Attila - Dr. ​Vau
A ​könyv közérthetően ismerteti a leggyakrabban előforduló, illetve legfontosabb kutyabetegségeket és azokat a tudnivalókat, amelyekkel egy gondos gazdinak is feltétlenül tisztában kell lennie. Sokszor életmentő lehet, ha idejében észleljük a tüneteket, amelyek kóros folyamatokat jeleznek. Természetesen nem az a cél, hogy az olvasó maga próbálkozzon otthon a gyógyítással. Az állatorvos szerző azt szeretné elérni, hogy a tulajdonos a rendelőbeli találkozáskor olyan dolgokat mondjon el a betegség előzményeiről, amelyek megkönnyítik a diagnózis kialakítását. A sikeres terápiának is döntő tényezője az együttműködő gazdi, aki képes a felírt gyógyszerek alkalmazására. Ha a vizsgálóasztal mindkét oldalán tisztában vagyunk a kedvenceink egészségét fenyegető veszélyekkel, megértjük, milyen jelentősége van a védőoltásoknak, a parazitaellenes kezeléseknek, a táplálásnak, a gondozás módjának és a tartási körülményeknek. A könyv a pénzügyőrség kutyavezetőinek képzésében és a kutyakozmetikusok oktatásában is az ajánlott tananyag része, és tenyésztők, kiképzők számára is hasznos szakkönyv lehet.

M. Rázusková-Martáková - Az ​elveszett kisliba
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter Beyersdorf - Spánielek
A ​spánielek ártatlan, odaadó pillantásukkal még a szigorú gazdák szívét is meglágyítják. Kedvesek, ragaszkodóak és tanulékonyak - gondos ápolásuk, következetes nevelésük azonban igen fontos. A spánielek szívesen futnak, szeretnek játszani és jóindulatúak, ezért kellemes társai idősebbeknek, sportos gazdáknak és gyerekeknek egyaránt. A könyv hasznos tanácsokat ad mindazoknak a spánieltulajdonosoknak, akik szeretnék elkerülni a tartás és nevelés során felmerülő hibákat. Részletesen tájékoztat a vásárlásról, táplálásról, valamint a különféle betegségek okairól és kezeléséről. Színes és fekete-fehér fotók mutatják be a spánielek valamennyi képviselőjét.

Szabadi Gusztáv - A ​berni pásztorkutya
Sorozatunk ​e kötetében az egyik legmutatósabb pásztorkutyafajta, a berni pásztor mutatkozik be. A szerző ismerteti e népszerű, emberszerető és tanulékony fajta kialakulásának történetét, jellemvonásait, de támpontot nyújt a kölyökvásárláshoz, a kutya ápolásához, tenyésztéséhez is. Tanácsokat ad a nevelés kezdeti lépéseihez, a kiállításokra való felkészítéshez, de azok is hasznos olvasnivalót találnak maguknak, akik jobban meg akarják ismerni ezt a sokoldalú, a legkülönbözőbb feladatokra képes, karakteres kutyafajtát.

Derek Tattersall - A ​westie
Minden ​tudnivaló a westie származásáról, vásárlásáról, tenyésztéséről, táplálásáról, tartásáról, ápolásáról, kiképzéséről, kiállításáról és neveléséről.

Horst Hegewald-Kawich - Keverék ​kutyák
Tartalom: ​ A kutya igazi otthona Ismerkedés Fitten és egészségesen Szabadidős foglalkozás A jó közérzet garanciája Tíz jó tanács a gondozáshoz

Dr. Bruce Fogle - A ​kutyatartás nagy kézikönyve
Ez ​az átfogó gyakorlati útmutató felöleli a kutyatartás minden kérdését - az etetést, ápolást, nevelést, tenyésztést, szülést, a kölykök gondozását, az ivartalanitást és kutyánk kiválasztását. 65O szines kép illusztrálja

Victoria Stilwell - A ​póráz két végén
„A ​kiképzés nem arról szól, hogy rákényszerítsük akaratunkat a kutyánkra. Sokkal inkább arról, hogy megteremtsük neki mindazokat a feltételeket, amelyek segítségével boldogulhat a mi világunkban.” A televíziós sorozatának köszönhetően is népszerű Victoria Stilwell a világon az egyik legismertebb és -elismertebb kutyák kiképzésével foglalkozó szakember. Könyvében a kutyakiképzőként, kutyamenhelyi tanácsadóként hosszú évek során szerzett tapasztalatait foglalja össze: meglepően egyszerű és hatékony megoldásokat nyújt a gazdák mindennapos kérdéseire, de a gyakran reménytelennek látszó helyzetekre is. A szerző a szobatisztaságra neveléstől, a kutyák számára megfelelő étrenden át a játékokig áttekinti a kutyanevelés legfontosabb kérdéseit. Segít eligazodni abban, hogyan értsük meg kutyánkat, hogyan értessük meg magunkat vele és hogyan szabjuk meg számára a határokat úgy, hogy az a mi életünket és kutyánkét is megkönnyítse. - Hogyan gondolkodjunk kutya módra? - Hogyan taníthatjuk meg kutyánkat a mi világunkban élni? - Hogyan és miért legyünk mi a nagykutyák? - Hogyan képezzük saját magunk kutyánkat? Victoria kipróbált és jól bevált tippeket ad mindazokra a problémákra, amelyekkel a legtöbb kutyatartó időről időre szembetalálja magát. A bosszantó cipőrágcsálástólól az állandó ugatáson át az emberekre való felugrálásig számos olyan kérdést érint, amelyek gyakran hosszú ideig megkeserítik a gazdák és kutyák életét, pedig viszonylag egyszerűen meg lehet oldani őket. Victoria világos, egyszerű módszereit minden kutyatartó könnyedén elsajátíthatja!

Francia_bulldog
Francia ​bulldog Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Francia ​bulldog
Gazdiképző ​kisokosunkban minden olyan alapvető információt összegyűjtöttünk, amit a leendő vagy gyakorló kutyatulajdonosoknak tudniuk kell ahhoz, hogy felelősségteljesen bánhassanak kedvencünkkel. A kézikönyv többek közt választ ad arra, hogyan válasszuk ki, ápoljuk, etessük, neveljük, tanítsuk, tenyésszük négylábú társunkat, és még arra is találunk ötleteket, miként készítsük fel egy kiállításra vagy milyen játékokkal tehetünk a kedvére.

Angela Wegman - Társunk, ​a kutya
Minden ​kutya imád a gazdival játszani és vele együtt kalandokra indulni. Könyvünk hasznos tippeket ad, hogyan töltse szabadidejét kutya és gazdája, miközben azt is figyelembe veszi, melyik ebnek melyik játék való leginkább. - Kereső-, dobó- és ügyességi játékok - Kirándulás, kocogás és kerékpározás kutyakísérettel - Vízi sportok, lovaglás és téli szórakozások - Ügyességi, cirkuszi és bűvészmutatványok - Agility, flyball, szánhúzás és még sok minden egyéb

David Taylor - Arany ​macskakönyv
Magyarországon ​még sohasem jelent meg ilyen gyönyörű kiállítású, szakszerű, átfogó könyv a macskákról. Minden macskabarát örömét leli majd benne, sőt valószínű, hogy kötetünk új híveket is szerez ezeknek a kedves állatoknak. A könyv csaknem száz macskafajtát mutat be egy-egy oldalpáron - teljes részletességgel, gazdagon illusztrálva. A külön e kötet számára készült fényképeken minden fajta legjellemzőbb testtartását és „arckifejezését” láthatjuk. A kísérőszöveg tájékoztat a fajta történetéről, az állat természetéről, testi felépítéséről és egyéniségének legjellegzetesebb vonásairól. Az Arany macskakönyv azonban nem éri be ennyivel, hanem sok-sok gyakorlati tanácsot is nyújt. Lépésről lépésre ismerteti meg az Olvasóval a macskatartás alapvető tudnivalóit a kölyökmacskakortól az öregségig, s beavat a tenyésztés, a szoktatás és a macskaegészségügy mesterfogásaiba is.

Horváth Szilvia - Yorkshire ​terrier
A ​sorozat első része a yorkshire terrier kutyáról tár fel érdekes és hasznos dolgokat. Jó tanácsokat kapunk a fajta ápolásával, tenyésztésével, tanításával, táplálásával kapcsolatosan is.

Ingrid Bolle-Kleinbub - A ​westie
A ​westie életrevaló, intelligens, bátor, és mindig készen áll a játékra. Tökéletes játszótársa lehet a gyerekeknek, a felnőtteknek pedig fáradhatatlan kísérője sétákon és kirándulásokon. Ahhoz azonban, hogy az előnyös tulajdonságok kifejlődjenek, megfelelő és következetes nevelésre van szüksége. Ez a tanácsadó többek között segítséget nyújt abban, hogy mire kell ügyelni a kutya kiválasztásánál, hogyan kell gondozni és egészségesen táplálni, és hogy mi a teendő egy esetleges megbetegedés esetén. A „Gyakorlati tanácsok" címmel megjelölt fejezetekben lépésről lépésre mutatjuk be szemléltető ábrákkal a westie helyes nevelését és mindennapi ápolását, !11. hasznos fogásokat ismertetünk az elsősegélynyújtáshoz. Hogy kutyánk mindig fitt legyen, bemutatunk egy hatékony edzéstervet. A szerző tapasztalt wes-tie-tenyésztő, ezért min den téren hiteles képet tud nyújtani. Ha kiskutyákat is szeretnénk, ebből a könyvből megtudhatjuk, hogy milyen feltételek szükségesek ehhez, hogy mi a teendő az elléskor, és hogy hogyan kell felnevelni a kölyköket. Meg- ismerjük továbbá, hogy milyen előkészületekre van szükség, ha kiállításra szeretnénk vinni kedvencünket. A könyvben szereplő színes fotók által mi is bepillantást nyerhetünk a westie-k csodálatos világába. A szerző célja az, hogy e könyv elolvasása után még nagyobb örömünket lelhessük kutyusunkkal való tudatos foglalkozásban.

Monika Lange - A ​hörcsögök
A ​"Kisállataink" című sorozat e kötetéből megtudhatjuk a hörcsögök otthon tartásához a legfontosabb információkat. Emellett megismerhetjük a legfontosabb tulajdonságaikat, táplálkozásukat, szaporodásukat és hasznos tanácsokat kapunk a gondozásukhoz.

Dr. Basa János - Gelei István - Gazdaságos ​sertéstartás a ház körül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bob Bampton - Julie Bampton - Erdőn-mezőn ​/ A ház körül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sigrid Theilig - Harald Theilig - A ​macska
Könyvünkkel ​elsősorban azoknak szeretnénk a legfontosabb ismereteket átadni, akik először tartanak macskát. Választ adunk a tartással, táplálással és gondozással kapcsolatban felmerült kérdéseikre. Ugyanakkor speciális tanácsokkal is szeretnénk nekik útravalót adni, hogy köztük és macskájuk között a lehető legjobb kapcsolat alakulhasson ki.

827275_5
Kutyakozmetika Ismeretlen szerző
9

Ismeretlen szerző - Kutyakozmetika
Az ​1x1 kalauz egy olyan ismeretterjesztő sorozat, amely közérthető formában, színes fotókkal illusztrálva segít megérteni a körülöttünk levő világot, házi kedvenceinket, az egzotikus állatfajokat, vagy egyszerűen segítséget nyújt a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A sorozat készítői arra törekednek, hogy az olvasó számára minél több lényegi...

Christel Mattei - 100 ​legendás kutya
,,A ​kutya az ember legjobb barátja."A mondás nem túloz. Történelem előtti idők óta, amikor a kutya megengedte, hogy közelítsünk hozzá, s megszelídítsük, az ember megingathatatlanul odaadó híve. Társunk a játékban, a munkában, hűséges barát - legyen pásztor, vadász, mentő, katona vagy vakvezető. Beköltözött a képzelet világába is, rengeteg legendát, festményt, könyvet és filmet ihletett. Ez a könyv a királyok kutyáitól a híres Rin Tin Tinig és a huncut Miluig száz ismert vagy ezidáig névtelen, valóságos vagy képzeletbeli eb arcképtárának segítségével mutatja be a kutyák világát - mindezt a már 100 legendás...sorozathoz megszokott reprezentatív fotóanyaggal illusztrálva.

Labrador
Labrador ​retriever Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Labrador ​retriever
Gazdiképző ​kisokosunkban minden olyan alapvető információt összegyűjtöttünk, amit a leendő vagy gyakorló kutyatulajdonosoknak tudniuk kell ahhoz, hogy felelősségteljesen bánhassanak kedvencünkkel. A kézikönyv többek közt választ ad arra, hogyan válasszuk ki, ápoljuk, etessük, neveljük, tanítsuk, tenyésszük négylábú társunkat, és még arra is találunk ötleteket, miként készítsük fel egy kiállításra vagy milyen játékokkal tehetünk a kedvére.

Géczi Zoltán - Kutyakönyv
A ​könyv, melyet az Olvasó kezében tart, csupán terjedelménél fogva sem vállalkozhat valamennyi kutyafajta részletes bemutatására, miként a kutyatartást illetően sem adhat az adott témakört teljes egészében lefedő tanácsokat - a kutya és a gazda bonyodalmas viszonyának minden igényt kielégítő leírása szétfeszítené eme kiadvány kereteit. A könyv a szélesebb körben ismert, sokak által tartott fajtákat, illetve a különleges kutyákat mutatja be igényes illusztrációk kíséretében, és a legfontosabb tudnivalókat veszi lajstromba, melyeket nem csupán illik, de elengedhetetlen ismerni azoknak, akik elkötelezettek négylábú barátaink iránt. Szükséges hangsúlyozni a felelősségteljes kutyatartás jelentőségét, hisz a kutya az embert választotta - ne bánjunk hát méltatlanul hűséges barátainkkal!

Eva Maria Krämer - Elektra ​Kutyakalauz
438 ​kutyafajta a világ minden tájáról szövegben és képen: színes fotókkal és minden tudnivalóval a fajták történetéről, karakteréről, alkalmazásáról és külleméről. A kutyakalauz határozókönyvként is használható, amelynek segítségével hamar beazonosítható a keresett fajta, de megkönnyíti a választást is a leendő gazdáknak. Szerepel benne az FCI által elismert összes fajta, valamint számos nemzeti szinten elismert változat.

Cat_%e2%80%8band_kitten_care
Cat ​and Kitten Care Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Cat ​and Kitten Care
Cats ​are now the most popular pets, and it is nor surprising that they have overtaken dogs in the popularity stakes. They are small, relatively silent, economical to keep, exercise themselves, easy to feed, and are ideal companies for a wide range of people, from the elderly to those who are out at work all day.

Kate Petty - Nyuszik
A ​kedvenc háziállatok c. könyv ellenállhatatlan olvasmány a kisállatokat szerető gyermekek számára. Az élményszámba menő fényképek, illusztrációk, és a rövid, könnyen érthető szöveg kellemes olvasmányt és hasznos információkat nyújt fiatal olvasóinak.

Krista Cantrell - Tao ​a kutyatartásban
A ​kutyakölyök egészen más fényben látja a világot, mint az ember - neki minden szórakozás forrása lehet. Az ebtartó, aki képes ezt az életörömöt megragadni, nemcsak saját életét változtatja meg előnyére, hanem kezében tartja a kutya formálásának kulcsát is. Könnyebb mondani, mint megtenni? Ne erőltessünk semmit; lazítsunk, és találjunk kapcsolatot az állat mélyről fakadó bölcsességével, amely Krista Cantrell szerint nem más, mint a tao - és mivel a tao útja intuitív, mi lehetne jobb kalauz egy kutyakölyöknél, amelyet az újdonságok felfedezése és a megérzések vezérelnek? Cantrell új könyvében személyes anekdoták és könnyen alkalmazható gyakorlatok segítségével ismerteti meg az olvasóval a kutyák természetét és szükségleteit, vezeti rá, hogy intuitív tanító legyen, és örömöt leljen a játszva és a játszani tanulásban. Az oktató kézikönyveknél alaposabban megírt Tao a kutyatartásban bebizonyítja, hogy a kutyák rendelkeznek azzal a mély, ugyanakkor egyszerű képességgel, hogy új fényben mutassák meg a világot.

Michael P. Fertig - Ha ​a macskák beszélni tudnának
Végre ​betekintést nyerhetünk a macskalélek rejtelmeibe, hogy jobban odafigyelhessünk kedvenceinkre. Vajon, mint mondanának a macskák, ha beszélni tudnának? Ebből a könyvből kiderül!

Vecsernyésné Zsigray Erzsébet - Bobi ​meséli
Gyermekeknek ​és felnőtteknek egyaránt kedves, szórakoztató olvasmány ez a könyv, melyben Bobi - egy állatmenhelyről vásárolt kiskutya - meséli el, hogyan került szerető, új gazdához. Egy hűséges, szeretetre vágyó és azt őszintén adni is tudó állat gondolataiba pillanthatunk. Megérezhetjük, mennyire fontos az Ő és minden állat számára a szeretet. Mert amint mondja: "... a simogatás egyenlő a szeretettel és ez a legfontosabb a világon! Mert, ha van szeretet, akkor nincs kizavart, eldobott kutya, nincs szomorúság, csak boldogság!" A szerző igyekszik mindazoknak a lelkét is megérinteni, akik állatokat tartanak, és talán életkörülményeik nehezebbé válnak, akkor se tegyék utcára a hozzájuk szokott hűséges jószágot.

Kollekciók