Ajax-loader

'háziállat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


%c3%81llati_lapoz%c3%b3_-_h%c3%a1zi%c3%a1llatok
0

Ismeretlen szerző - Állati ​lapozó - Háziállatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Alan Edwards - Macskák
A ​gazdagon illusztrált képes enciklopédiák nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak a leendő tulajdonosoknak és családjuknak a megfelelő házi kedvencek kiválasztásához. Több száz kutya- és macskafajta közérthető, látványos és szakszerű bemutatása a népszerű családi kedvencektől a különleges tenyészfajtákig. Minden, amit a tudni érdemes: ápolás, táplálás, idomítás, tenyésztés, egészségvédelem, az egyes fajták jellegzetességei, vérmérséklete és még sok-sok hasznos és érdekes információ, látványos és részletes fényképsorozatokkal.

Szinák János - Veress István - A ​világ kutyái
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Michael Dül - Klaus Miesner - Susanne Miesner - Martin Plewa - Michael Putz - Catharina Veltjens - Otto Erley - A ​jól képzett ló
A ​ló etológiájával, tartással szembeni igényeivel, takarmányozásával és ápolásával kapcsolatos alapvető tudnivalók elsajátítása elengedhetetlen feltétele a ló eredményes kiképzésének. A fejezetek erre építve tárgyalják az alapkiképzést az idomítás, az ugratás és a tereplovaglás terén. A szerzők tanácsokat adnak a testfelépítésbeli és vérmérsékleti hibák korrigálásához, valamint a ló versenyhez szoktatásához. A ló kiválasztásáról, a küllemi bírálatról és az anatómiai alapismeretekről szóló fejezetek teszik teljessé a könyvet.

Covers_264987
Kedvenc ​állataim a tanyán Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Kedvenc ​állataim a tanyán
Tehén, ​kacsa, tyúk, nyúl, víziló, zebra, oroszlán, ló, öszvér, juh, csiga, cerkóf, párduc, keselyű, gnú, farkas… Velük, és sok más állattal találkozhatnak a gyerekek ezekben a vidám könyvecskékben. A köteteket bátran a kisgyermekek kezébe adhatjuk, puha szivacsos borítójuk és lakkréteggel megerősített vastag lapjaik nem okoznak sérülést a gyermekeknek és az igénybevételt is jól bírják.

Macskak_kezikonyve
Macskák ​kézikönyve Ismeretlen szerző
9

Ismeretlen szerző - Macskák ​kézikönyve
A ​macskák a legkedvesebb háziállataink. Simulékonyak és elegánsak, ugyanakkor nagyon önálló jellemek is. Ez az összefoglaló kézikönyv tartalmazza mindazt, amit egy macskabarátnak tudnia kell. A legkedveltebb és legfontosabb macskafajták bemutatása. Hasznos információk a tulajdonságokról, az ápolásról és a tartásról. Tanácsok a beszerzéshez, a tápláláshoz és az egészségügyi gondozáshoz.

Akif Pirinçci - Rolf Degen - Cat ​Sense
Cats ​are increasingly popular pets. By turns a mysterious, independent hunter and a purring lapful of fur, the cat has fascinated human beings for centuries. But what is it really like to be a cat? In Cat Sense, Akif Pirincci and Rolf Degen take us right inside the feline mind. Did the people of ancient Egypt domesticate the cat - or did the cat domesticate humans first? Can cats see in colour? How exactly do they purr? What does their food taste like to them? What makes a kitten a timid cat or a bold one in adult life? And what about cats who make long journeys to return to their old homes? Do they have a sixth sense to help them? The authors answer these questions and many more. Their book incorporates the findings of the very latest research into cat behaviour and the world of the feline senses. And there's a running commentary to each chapter by Francis, the feline hero and narrator of Akif Pirincci's two best-selling crime novels, Felidae and Felidae on the Road. Francis, of course, knows better than any mere human ... but even he has to admit that there's a lot of good cat sense in what Akif Pirincci and Rolf Degen can tell us about him and his species.

Carol Osborne - Macskabetegségek
Házi ​kedvencünket megannyi sérülés és betegség érheti élete során. A könyvben olyan problémákról olvashatunk, amelyeket mi magunk is képesek vagyunk otthon, egyszerű módszerekkel megfelelően ellátni. Emellett a könyv olyan betegségekről is beszámol, amelyek esetén feltétlenül állatorvoshoz kell vinnünk a macskát. Megtudhatjuk, hogy a szakszerű orvosi kezeléseket milyen házilag alkalmazható természetgyógyászati kezelésekkel egészíthetjük ki, hogy a cica minél gyorsabban felépüljön, illetve hogyan nyújtsunk elsősegélyt addig is, amíg orvoshoz nem kerül az állat. • Praktikus, egyszerű tanácsok azzal kapcsolatban, hogy mit tegyünk, ha macskánk megbetegszik. • Útmutató arra vonatkozólag, hogy mely esetekben vigyük feltétlenül állatorvoshoz a macskát, és várhatóan milyen kezelést fog kapni. • Homeopátiás és gyógynövényes készítmények otthoni vagy szakképzett gyógyász által történő alkalmazása. • Érzelmi, viselkedési problémák összefüggése az állat egészségi állapotával; a problémák elhárítási módjai.

828295_5
Golden ​retriever Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Golden ​retriever
Gazdiképző ​kisokosunkban minden olyan alapvető információt összegyűjtöttünk, amit a leendő vagy gyakorló kutyatulajdonosoknak tudniuk kell ahhoz, hogy felelősségteljesen bánhassanak kedvencünkkel. A kézikönyv többek közt választ ad arra, hogyan válasszuk ki, ápoljuk, etessük, neveljük, tanítsuk, tenyésszük négylábú társunkat, és még arra is találunk ötleteket, miként készítsük fel egy kiállításra vagy milyen játékokkal tehetünk a kedvére.

Potsubay János - Szép Iván - Háziállatok ​anatómiája és élettana
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fecske Csaba - Állatok ​a háznál
A ​"Kedvenceink" új sorozatunk kötetei hamar belopják magukat a gyermekek szívébe. A gyönyörű fényképek és a fülbemászó csengésű versikéknek köszönhetően szinte életre kelnek és megszólalnak az állatok.

Covers_192566
Szarvasmarhatenyésztés Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Szarvasmarhatenyésztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Celia Haddon - Toby ​The Cross-Eyed Stray
'Hunched ​among the shoes, half hidden by my dresses, filthy and terrified, he looked like a cat that might be seriously ill. He was toast-rack thin, with all his ribs sticking out, even through his longish hair...' As Toby's story unfolds, so does Celia's. From her alcoholic exploits as a Fleet Street journalist during the 60s, to the death of her mother, Celia's bond with the feline world becomes stronger. Ronnie, a former war correspondent with an incredible career also finds himself succumbing to feline charms and comes to need Toby as much as Celia does. This is a story of courage, hope and love in the most trying of circumstances.

Bozsoki Nagy Edith - Cézár, ​Cilamila és a többiek
Ez ​a könyv egy cicacsalád igaz történetét meséli el, bemutatva, mit is jelent kis állatokkal együtt élni. A szeretet sok felelősséget, aggódást és lemondást kíván, éppúgy, mint a gyerekeknél. A könyvben a cicák is megszólalnak, könnyed beszélgetések formájában maguk mondják el, mit miért tesznek, mit gondolnak..

Korom Gábor - Még ​mindig neked ugatok!
Immár ​a Neked ugatok! kötet negyedik kiadását tarthatja kezében az olvasó. A szerző, Korom Gábor, hosszú utat járt be. Egykori sportkutyásként csapatai fényes trófeákat gyűjtöttek, aztán nagyot fordult vele a világ. Megalapította a Tükör módszert, és azóta is változatlan hévvel kutatja az ember és a kutya kapcsolatának titkait, kidolgozza azokat a technikákat, amelyek a mindennapokban is könnyen alkalmazhatók, és általuk harmonikusabbá tehetjük viszonyunkat a kutyánkkal. Nekünk szól ez a könyv, azoknak a gazdáknak, akik többet várunk magunktól az etető, simogató, sétáltató személyzet szerepénél. Nekünk, akik szeretnénk megérteni mit miért csinál kutyánk, hogy egyszer és mindenkorra felhagyjunk szófogadatlan ebünk kergetésével a parkokban, hogy végképp búcsút mondjunk a póráz végén való vonszolásunknak vagy a romokban álló lakás folytonos takarításának.

Lisa Steele - Duck ​Eggs Daily
Author ​Lisa Steele is one of the most trusted voices in small-flock poultry keeping. Her first book, “Fresh Eggs Daily,” was all about healthy, natural care for chickens. Now comes “Duck Eggs Daily,” a valuable guide to raising ducks for eggs and companionship. This is also a book for chicken keepers who want to add ducks to their flock. While ducks can live happily with chickens, ducks are different in many important ways. Steele provides an information-packed, beautifully photographed how-to for raising – and living with – happy, healthy ducks. She examines every aspect of her ducks’ lives, including duck houses and pools, health care, duck behavior and blending ducks into a chicken flock. She provides a breed chart and a selection of favorite recipes using duck eggs. What’s behind the fast-growing interest in raising ducks? An increasing awareness of the superior nutrition and taste of duck eggs (compared to chicken eggs) and a desire for a personal connection with the foods we feed our families. Foodies and chefs are embracing the appeal of duck eggs. And many doctors recommend duck eggs for people allergic to chicken eggs.

Bálint Katalin - Kecsketartás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Árkosi József - Pásztorkutyák ​Magyarországon
A ​kutya mindinkább elveszíti ősi szerepét és gyakorlati jelentőségét az ember munkájában, egyre nagyobb szerepet kap ellenben mint társ és barát. Változó világunkban a kutya, mint a természet egy élő darabja sokak számára az egyetlen kapcsolat a természeti környezettel. Ugyanakkor azonban nem felejthetjük, hogy honos kutyafajtáink valódi élő nemzeti kincsek, melyeknek megőrzését a következő generációk hagyták ránk. Ezek a kincsek, pedig nem múzeumi tárlókban várják a megismerésre vágyókat. Ott vannak körülöttünk, sokszor észrevétlenül, mivel a divatos, drága "külföldi" sokszor vonzóbb a felületes szemlélő számára. Kicsit közelebbről megismerve őket azonban láthatóvá válik mindaz a külső és belső érték, mely sok-sok ezer éven keresztül alakult ki, és alakul még ma is tovább. Miután eredeti feladatkörükből lassan kiszorulnak, rendkívüli sokoldalúságuk és alkalmazkodóképességük által a mai kor követelményei között is bizonyítják, hogy ott van a helyük a megbecsült értékek között. Könyvünk a Magyarországon előforduló elismert és nem elismert fajtákat próbálja bemutatni. Bepillantást nyerhetünk a régmúlt időkbe, megismerhetjük az eredeti közeget, melyben kialakultak. Segítséget kaphatunk a kutya kiválasztásához, gyakorlati útmutatóval ismerhetjük meg a tanítás alapvető módszereit.

Kertészné Sári Hajnalka - A ​kutyatartás fortélyai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bernáth István - Kutyalexikon
Ebben ​a kutyalexikonban több mint 300 kutyafajtát gyűjtöttünk össze a népszerű és divatos fajtáktól a ritka, kevésbé ismert ebekig. A fajtaismertetőkből az adott fajta történetéről, karakteréről, tartásáról, gondozásáról és alkalmazásáról olvashatunk, de megtudhatjuk azt is, hogy a kiválasztott eb valóban illik-e hozzánk. A fajtaleírások mellett a lexikon ismerteti a különböző kutyatípusokat, valamint a gyermek és a kutya sokféle kapcsolatát. Ez a könyv tehát hatalmas segítség az első, bizonytalan lépések megtételében, a felelősségteljes és megfontolt döntés meghozatalához vezető úton az új társ kiválasztásánál.

Dr. Hans Hinrich Sambraus - Haszonállatok ​színes atlasza
Minden ​haszonállatfajnál egyes fajták nagyon erősen dominálnak. Ezeket gyakran ismertetik és ábrázolják.számos más fajtát viszont, melyek régi honos fajták maradványállományai, más országokból exoták vagy olyan fajták, amelyek kezdettől fogva csak korlátozottan terjedtek el, alig említenek meg. A könyv fontos szándéka, hogy a kevésbé ismert állatfajtákat ismertté tegye és fontosságukat mint kultúrkincset ismertesse.

Amy D. Shojai - Kölyökmacskák ​- Minden, amit a kiscicákról tudni kell és tudni lehet
Ez ​az - pontosan erre a könyvre van szüksége, ha készen áll rá, hogy magához vegyen egy kismacskát. Az országszerte hobbiállatokról szóló könyveiről ismert szerző, Amy D. Shojai egy újabb igazi gyöngyszemmel örvendezteti meg az állatbarátokat. Ezúttal a kölyökmacskákról ír le mindent: kiválasztás, nevelés és kommunikáció; a különböző fajták jelleme; fajtiszta és keverék cicák; ismerkedés más állatokkal és a családtagokkal; viselkedés; táplálás és gondozás; leggyakoribb betegségek; életre szóló barátságok; legendák, történetek és érdekességek.

Zöldág László - A ​háziállatok öröklődő betegségei
A ​könyv kisebb részben a megértéshez elengedhetetlen általános állatgenetikai alapokat, majd nagyobb részben a háziállatokban jelenleg ismert és nagyobb jelentőségű genetikai hátterű rendellenességeket tárgyalja szervek és szervrendszerek szerinti csoportosításban.

Dr. Bruce Fogle - Kézikönyv ​a kutyalélekhez
Sorozatunk ​első kötetében - A kutyatartás nagy kézikönyve - a kutyák gondozásához adott átfogó gyakorlati útmutatót Bruce Fogle, az állati viselkedéstan nemzetközi hírű kutatója. Ezúttal kutyánk viselkedését, sajátos testjel-kommunikációját segít megismernünk és megértenünk E több mint 350 színes fényképpel illusztrált, szép kötet minden kutyatulajdonos számára nélkülözhetetlen. Megtudhatjuk belőle, mikor - és miért - éreznek kutya barátaink örömet, irigységet, féltékenységet; mikor magányosak vagy épp miért agresszívak. Csak ezen ismeretek birtokában teremthetünk ideális kapcsolatot kutyánkkal.

Jakab Ferenc - Kutyapszichológia
A ​"Kutya Pszichológia“ az első olyan magyar nyelvű könyv, amely kizárólag a kutya lélektanával foglalkozik. A könyv szerzője Dr. Jakab Ferenc szekszárdi magán-állatorvos, aki egyébként zeneszerző is. A "Kutya Pszichológia" könyv, a felhasznált művek jellegéből adódóan egy tudományos igényü írás, amely hasznos olvasmány lehet az állatorvosok, kutyakiképzők, ebtenyésztők számára, de közérthető nyelvezetének köszönhetően minden kutyabarát érdeklődéssel olvashatja. Az első rész tartalmazza a kutya szociális fejlődését, a méhen belüli élettől az érett korig, a viselkedést befolyásoló élettani és pszichológiai tényezőket, tárgyalja a különböző mozgás sémákat, az intelligencia és a tanulás kérdéseit, valamint a társas és a szexuális viselkedést. A második rész első fejezete a viselkedési rendellenességeket mutatja be, mig a második fejezet egy kötetlen olvasmány, olyan témák köré csoportositva, mint a hüség, barátság, féltékenység, lelkiismeret, szégyenérzet, stb.

Nagy István - Varga Mónika - A ​legnépszerűbb terrierek
Nagy-Britanniában ​barlangfestmények ábrázolnak néhány kutyát, amelyek nagy valószínűség szerint együtt vadásztak az emberrel. Az angliai Yorkshire grófságban, Kr. e. 7500 körül élt kőkorszaki házikutyák csontjait ásták ki a régészek. A Római Birodalom idején már kisebb méretű kutyákat kereszteztek angol vadászkutyákkal. További feljegyzések arról tanúskodnak, hogy a birodalom virágzásának korában léteztek ismeretlen származású törpekutyák, amelyek szívós, harcias viselkedésükkel, viszonylag kis termetükkel tűntek ki. Ezek akkor a „terrari" nevet kapták, mely elnevezés a latin „terra" szóra vezethető vissza, jelentése: „föld". A rómaiak kotorékozásra alkalmazták a különféle terriereket, kedvencnek pedig különböző spicceket és mopszokat, valamint selyemkutyákat tartottak.

Anna Milbourne - Nézd ​meg, milyen egy farm
Lesd ​meg, mi történik az istállóban és a kapu mögött, keress kisbárányokat, traktort és még sok minden mást a farmon! A gyönyörűen illusztrált könyv minden oldala kihajtható fülekkel, bájos rajzokkal és sok-sok tudnivalóval varázsolja el észrevétlenül a legkisebbeket. Rengeteg tudnivaló és érdekesség az állatok életéről, egy farm mindennapjairól könnyen érthető stílusban. A Nézd meg! sorozat további köteteit se hagyd ki! Nézd meg, milyen az éjszaka, milyen egy kert vagy hogy hol laknak az állatok!

Marty Becker - Lisa Radosta - Wailani Sung - Mikkel Becker - Stresszoldás ​kutyáknak
A ​Fear Free ("Félelem nélkül") pozitív megerősítésen alapuló program, amely bizonyítottan segít a félénk és szorongó kutyákon. Ebben a kötetben "Amerika első számú állatorvosa", Dr. Marty Becker, és jeles kollégái a programot megalkotó úttörő állatgyógyászok és viselkedéskutatók tudására és tapasztalataira építve járják körül a stressz, a félelem és a szorongás tüneteit, amelyeket a kutyatartók jól ismernek, még ha ritkán értik is meg, mivel állnak szemben. Rendkívül hasznos könyv, telis-tele személyes történetekkel és részletesen leírt megoldásokkal, amely életmentő lehet az aggódó gazdik és félénk kutyáik számára. A könyvből többek között megtudhatod: Miért válik egy állat félénkké és szorongóvá, milyen káros hatásai vannak a félelemnek a kutya életére, és hogyan segít ezen a Fear Free program? Milyen típusai vannak a félelemnek, és hogyan ismerhetjük fel ezek jeleit a kutyán? Milyen buktatókkal jár a büntetés, milyen előnyei vannak ezzel szemben a pozitív megerősítésnek, és mi a jutalmazás helyes módja? (A könyv lépésről lépésre ismerteti a jutalmazás megfelelő alkalmazását.) Hogyan szoktathatod helyes viselkedésre a kutyádat, és növelheted az önbizalmát, valamint az alkalmazkodóképességét bármely életkorban? Hogyan taníthatod meg a kutyádat alapvető vezényszavakra és izgalmas feladatokra, amelyekkel biztosíthatod a lelki egészségét? Hogyan oszlathatod el a kutya leggyakoribb félelmeit jutalmazás alapú módszerekkel? Hogyan teheted félelemmentessé az állatorvosi vizsgálatot, a kutyakozmetikai kezeléseket, a gyerekekkel való játékot, a forgalmas köztereket, a családi kiruccanásokat és más konkrét élethelyzeteket?

828935_5
Rottweiler Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Rottweiler
Gazdiképző ​kisokosunkban minden olyan alapvető információt összegyűjtöttünk, amit a leendő vagy gyakorló kutyatulajdonosoknak tudniuk kell ahhoz, hogy felelősségteljesen bánhassanak kedvencünkkel. A kézikönyv többek közt választ ad arra, hogyan válasszuk ki, ápoljuk, etessük, neveljük, tanítsuk, tenyésszük négylábú társunkat, és még arra is találunk ötleteket, miként készítsük fel egy kiállításra vagy milyen játékokkal tehetünk a kedvére

Nadja Kneissler - Boldog ​a kutyám
Ellenőrizze ​a boldogságtényezőket négylábúja esetében! Ebben a könyvben számtalan ötletet talál, hogyan teheti boldogabbá kutyáját: egészséges táplálékkal, változatos mozgással, masszázzsal, egy kis neveléssel, játékkal, szórakozással és sporttal. Ismerje meg igazán a kutyáját, és jöjjön rá az állat valós igényeire!

Bőhm István - A ​hannoveri véreb
A ​szerző soraiból szinte észrevétlenül tanuljuk meg, hogy a vérebezés fáradságos, elhivatottságot követelő munka, amelynek igazi örömét a vadgazdálkodás szolgálata adja. A könyvet záró kutyás történetek is sok tanulsággal szolgálnak a gyakorló vadászok számára.

Ilosvay György - Bank Csaba - A ​hobbiállatok tartása és tenyésztése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók