Ajax-loader

'háziállat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ursula Letschert - Mein ​Meerschweinchen
Deise ​kelinen, etwa 30 cm langen Nagetiere sind anspruchdlose, sehr zahme Hausgenossen, die immer beliebter werden. In diesem Buch beantwortet dei Autorin alle Fragen der Anschaffung, fer Haltung und Pflege. Aus dem Inhalt: Lebensgewohnheinten - Körperbau - Vermehrung - Sozialverhalten - Meerschweinchenzucht - Haltung - Fütterung - Das kranke Meerschweichen Ursula Latschert ist Tierheilpraktikering und beschäftigt sich seit vielen Jahren mit Meerschweichen.

Sándor Bökönyi - Pferdedomestikation, ​Haustierhaltung und Ernährung
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Desmond Morris - Catwatching
Welche ​Gerüche stoßen Katzen ab? Warum schmollen sie? Warum streichen sie einem um die Beine? Bestsellerautor Desmond Morris beantwortet diese und andere Fragen auf gewohnt fundierte und zugleich amüsante Weise. Einzigartige Farbfotos begleiten den Text. «An diesem Buch kann kein Katzenliebhaber vorbei.» Doris Lessing

David Taylor - Arany ​kutyakönyv
Gyönyörû ​kivitelû, szakszerû, átfogó könyv a kutyákról. Minden kutyabarát örömét leli benne, sot valószínû, hogy új híveket is szerez e kedves állatoknak. A szerző kiváló brit állatorvos, aki családtagnak tekinti a kutyát, és úgy mutatja be az ember legjobb barátját, hogy az állat és gazdája harmonikusan

Vágó Ágnes - Kutyahoroszkóp ​- Sztárok és kutyáik
AJÁNLOM ​EZT A KÖNYVET - azoknak, akik feltétel nélkül szeretik a kutyákat, - azoknak, akik kissé idegenkednek tőlük hiszen ez a könyv elsősorban az emberekről szól, nem pedig a négylábúakról, - azoknak, akik hisznek a horoszkópok világában, - azoknak, akik nem hisznek a zodiákus jegyek befolyásoló hatásában, mert főként a szórakoztatás a cél, nem a csillagállások ismertetése egy-egy kutya születési időpontja kapcsán.

Székely László - Bodri ​és társai
Ha ​fellapozzuk ezt a lapozót, Bodrival és társaival találkozhatunk. A ház körüli élővilág állatai között olyan sok megfigyelni való akad: Hogy őrködik a kutya? Hogy játszik a cica? Milyen a bárányka? A szívet melengető versekből itt mindent megtudhatunk az udvar lakóinak izgalmas világáról! Radnainé Bauer Erzsi versekhez illő elragadóan szép illusztrációi visszatükrözik a versek lényegét.

Heinrich Mackrott - Galambtenyésztés
A ​galamb tartása, tenyésztése régen, a falusi házaknál alig igényelt szellemi, anyagi ráfordítást. Ma már a galambtartás jobbára üzlet vagy hobbi, ami más hozzáállást, főként elmélyült szakértelmet kíván. A könyv szakmai segítséget nyújt a galambok tenyésztéséhez, tartásához. Leírja a madarak elhelyezésének ideális módját, a takarmányozás, a tartás és gondozás követelményeit. Ismerteti a párosítás és tenyésztés menetét, az alapvető örökléstani ismereteket. Tájékoztat a betegségekről, bemutatja a galambfajtákat és a különböző, galambokkal űzött sportokat.

Bernáth István - A ​német juhász
Az ​1 X 1 kalauz egy olyan ismeretterjesztő sorozat, amely közérthető formában, színes fotókkal illusztrálva segít megérteni a körülöttünk levő világot, házi kedvenceinket, az egzotikus állatfajokat, vagy egyszerűen segítséget nyújt a szabadidő hasznos eltöltéséhez. A sorozat kötetei az akvarisztikától a kalandparkokon át a ritka és védett állatfajok megismertetésén keresztül számos témakörre kiterjednek. A sorozat készítői arra törekednek, hogy az olvasó számára minél több lényegi információt, hasznos ötletet adhassanak egy-egy témában. A kutya- vagy macskabarátok számos érdekességet megtudhatnak, csakúgy, mint a kisállattartók vagy az amatőr természetbúvárok.

Brandon McMillan - Szerencsés ​kutya leckék
A ​hírességek kutyatrénere, és a CBS Emmy-díjas Szerencsés kutya műsorának házigazdája megosztja képzési módszerét, amellyel bármilyen kutyából - az elkényeztetett fajtatiszta kölyöktől a menhelyi sokkot kapott kutyáig - csupán hét nap alatt példamutató társat farag. Brandon McMillan a Szerencsés kutyában minden héten megment egy képzetlen, nem kívánt, "adoptálhatatlan" menhelyi kutyát. Napok leforgása alatt ezek az állatok csodálatos átalakuláson mennek keresztül, közben megtanulnak bízni benne, elsajátítják a hét általános parancsot, és túlteszik magukat a viselkedési problémáikon - végül pedig jól nevelt házi kedvencek és kiegyensúlyozott segítőkutyák válnak belőlük. Szívügyének tartott munkája végeztével minden kutyát elvisz a végleges családjához. Első könyvében Brandon McMillan megosztja azt a tudást, amit több ezer - mindenféle fajtájú és személyiségű - kutyával való munkája során szerzett, hogy az olvasó a saját háziállatából is jól nevelt szerencsés kutya váljon. A Szerencsés kutya leckék kötete a kezdetektől tanítja a kutyatulajdonosoknak, hogyan alakítsák ki a bizalmat, és hogyan mérjék fel a kutya személyiségét. Majd útmutatót ad, játékos, pozitív és finom megközelítést a hét általános parancs - az ÜL, MARAD, FEKSZIK, GYERE, LE, LÁBHOZ és a NEM - tanításához. Végül McMillan megoldásokat ad a gyakori viselkedési problémákra is, mint például a szobatisztaság hiánya, a szökdösés, a rágcsálás, az állandó ugatás és az élelemlopás. Az egyes lépések könnyen követhetők, a tippek és trükkök kipróbáltak, így csodát tehetünk még a legneveletlenebb kutyával is. Brandon McMillan profi állatkiképző és viselkedésszakértő, aki az egész életét azzal töltötte, hogy tanulmányozta és tanította az állatokat, a háziállatoktól kezdve egészen a vadállatokig. Állatidomár családba született, és azzal viccelődik, hogy amióta az eszét tudja, állati ürüléket szedett a földről. Bár kivételes gyerekkora nem mindig volt csodás, olyan készségeket sajátított el, hogy már fiatal korában képzett tréner lett. E készségek segítették őt abban is, hogy még erősebben ragaszkodjon, és még empatikusabb legyen kis és nagy állatokkal egyaránt. McMillan egyedülálló módszereit nap mint nap használja mint Los Angeles-i filmes és tévés állatidomár. A filmes állatokkal elért eredményei miatt gyakran hívják hollywoodi hírességek, hogy elvadult kutyusaikból jól nevelt ebeket faragjon. Hosszú listáján szerepel Ellen DeGeneres, Rod Steward, James Caan, Wolfgang Puck, Don Cheadle, Snoop Dogg, Eddie Murphy, Ronda Rousey és még sokan mások.

Nagy Nikolett Eszter - Kutyanevelés ​otthon
Könyvünk ​segít az alapvető vezényszavak megtanításában, a legfontosabb tudnivalók elsajátításában, mindezt saját otthonunkban, anélkül, hogy kedvencünket kutyaiskolába járatnánk. Jobban megismerkedhetünk a kutyák viselkedésével, felépítésével, helyes nevelésével. Már arról is kapunk tájékoztatást, hogy mit kell figyelembe vennünk a kölyök kiválasztásakor, melyek a leggyakoribb betegségek, gyakran felmerülő problémákra kapunk segítő megoldásokat, informálódhatunk a megfelelő eszközök kiválasztásához. A leírások egyszerűen megfogalmazottak, akár a kisebbek számára is könnyedén érthetőek. Segít jobban megértenünk kutyánk nyelvét, és elképzelnünk az általa látott világot, ezzel megerősítve barátságunkat.

Miklósi Ádám - A ​kutya viselkedése, evolúciója és kogníciója
Miért ​ragaszkodnak hozzánk? És mi miért nevezzük őket a legjobb barátainknak? Hogyan tanulnak? Milyen tényezők alakítják személyiségüket? Tényleg a farkastól származnak? Igaz-e, hogy tudnak számolni? A kutya az egyetlen olyan állatfaj, amely latin nevében megkapta a familiaris, azaz a ’családhoz tartozó’ jelzőt. Mégis tudományos kutatások hiányában eddig gyakran csak általánosságokkal és sokszor éppen tévhitekkel találkozhatott a gyanútlan olvasó. Az utóbbi években sok szakértő sokféle megközelítésből írt a kutyákról. A legtöbb efféle könyv célja az volt, hogy a szerző egyéni nézőpontjából magyarázza meg a kutyák viselkedését. Szakítva a hagyománnyal, jelen kötet tudományos értelemben, kutatási adatokkal alátámasztva foglalja össze mindazon ismereteket, amit ma a kutyák evolúciójáról, viselkedéséről és gondolkodásáról tudhatunk. Tizenhat évvel ezelőtt az ELTE Etológia Tanszékén Csányi Vilmos vezetésével kezdődött a kutyák etológiai vizsgálata. Azóta a tanszék kutatói Miklósi Ádám vezetésével új, a gazdákat is bevonó vizsgálati módszereket dolgoztak ki, hiszen csak így lehet a kutyákat természetes környezetükben megfigyelni. A vizsgálatok igazolták, hogy a kutya világa – a farkaséval szemben – emberközpontú. A kutya számára nemcsak fontos az emberi jelenlét, hanem viselkedését is sok szempontból az emberéhez igazítja. A nemzetközi hírű kutatások eredményeit először angol nyelven publikálta a szerző az Oxford University Press gondozásában 2007-ben, és íme, most már a magyar kutyakedvelők és az etológia iránt érdeklődők is olvashatják. Az angol kiadás kritikáiból: „ezt a könyvet minden kutatónak és egyetemistának el kell olvasnia, akit érdekel az etológia általában, és különösképpen a kutyák viselkedése…” Trends in Cognitive Science „ez a könyv jól igazolja, hogy a kutyákra vonatkozó kutatások előtt fényes jövő áll. Miklósi könyve szakszerű és kimerítő (…), az állati viselkedés, az evolúció és a kogníció kutatásnak egyik alapműve.” Current Biology

Christine Paxmann - Kutyák
15.000 ​éve az ember hűséges barátja a kutya. Melyik kutyafajtának mik a jellemzői? Tényleg van úszóhártya az újfundlandi ujjai között? Hogyan segítik a négylábúak a mai embert? Mit jelent, ha egy kutya hegyezi a fülét? Tartalmas, átfogó könyv házikedvenceinkről - nemcsak kutyabarátoknak!

Covers_378519
Cicanapló Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Cicanapló
Van ​valami közös azokban, akik ezt a naplót a kezükben tartják: a cicájuk iránti szeretet, és vélhetően a törekvés, hogy jó gazdái legyenek hűséges társaiknak. Éppen ezért ezt a könyvet úgy alkottuk meg, hogy a gazdik és a kedvencek közös élményeinek, emlékeinek megörökítéséhez teret adjon írásban és fényképeken egyaránt. Mindeközben segíti a gondos gazdikat az állatokkal kapcsolatos legfontosabb dátumok, teendők, információk egy helyen tartásában. A könyv tehát mindennapi útmutató és családi album egyszerre, amelyhez már csak a szép élmények hiányoznak.

Anna Henning - A ​boxer
Elődeink ​eredetileg vaddisznó- és medvevadászatra tenyésztették ezt az erős és rettenthetetlen fajtát. Ma azonban temperamentumos, játékos kutyaként ismerjük, barátságos, ragaszkodó és megbízható társként igen nagyra becsüljük. A boxer megbízható őrkutya, mozgásigénye nagy, szereti a hosszú sétákat és a kutyasportokban is kiválóan helyt áll. A könyv szerzői szakszerűen írnak a tartásról, nevelésről, táplálásról, és választ adnak minden tenyésztéssel, betegséggel és kiállítással kapcsolatos kérdésre.

Dr. Szenci Ottó - A ​háziállatok szaporodása és mesterséges termékenyítése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Monostori Károly - Ebtenyésztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Consuelo Valero De Castro - A ​kutyák enciklopédiája
A ​kutyák sokszínűsége minden embert rabul ejt. Évezredek alatt a kutyafajták százait alakították ki a gondos tenyésztők, így napjainkban már mindenki kedvére választhat ízlésének, életvitelének legjobban megfelelő társállatot. Könyvünk a kutyák bámulatos világába enged betekintést. - Részletesen bemutatjuk a különféle kutyafajtákat. - Könyvünket több mint 500 színes fénykép illusztrálja. - Tanácsokat adunk a kutyák szakszerű gondozásához.

Thomas Haupt - Papagájok
A ​Kisállataink című könyvsorozat segítséget ad ahhoz, hogy kedvenceinket megfelelően gondozzuk. Bevált módszereket és hasznos ötleteket ismertet a környezet helyes kialakításától az etetésen át a változatos foglalkoztatásig. A tartalomból: Ismerkedés, A papagáj kiválasztása, Ilyen egy papagáj, A papagájok testbeszéde, A leggyakoribb fajok, A papagájok szaporodása, Kérdések és válaszok, A papagáj elhelyezése, A papagáj vásárlása, A megfelelő otthon, Hogyan nyerjük el a bizalmat, A madár helye a családban, Kérdések és válaszok, Fitten és egészségesen, A papagáj etetése, Gondozás egyszeregy, Egészségvédelem, Kérdések és válaszok, Szabadidős foglalkozások, Tanulás és játék, Repülés a szobában, Kérdések és válaszok, A jó közérzet garanciája - 10 jó tanács a gondozáshoz

Kocsis Miklós - Bulldog ​enciklopédia
A ​könyv 320 oldalon, csaknem 300 színes képpel illusztrálva mutatja be a bulldog család tagjait. A szerző a középkor bikalefogó- és gladiátorkutyái kialakulásának folyamatát, az általuk végzett feladatokat ismerteti meg, majd innen elindulva bemutatja a belőlük kitenyésztett mai népszerű fajták megszületésének körülményeit, ezen kutyák mai helyzetét, valamint jellemüket és felhasználási területüket.

Mészöly Miklós - Reggel ​a tanyán
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Deim Zoltán - Fekete Sándor György - Jakab Csaba - Thuróczy Julianna - Szilágyi Judit - Temesfői Viktória - Kutyaegészségtan
A ​Kutyaegészségtan szakmai könyvet az állatorvos-tudomány, a biológia és a kutyatenyésztés emblematikus szakemberei írták. Ez a hiánypótló szakmai ismerteket tartalmazó szakkönyv elengedhetetlenül szükséges minden kutyatartó és tenyésztő számára. A könyvben számos információhoz juthatunk a kutyák egészséges táplálásáról és speciális diéták alkalmazásáról, melyek betartásával a kutyáinkat sokáig egészségesnek láthatjuk és élvezhetjük az általuk nyújtott örömöket. A kutyák nemi éréséhez, szaporodásához és „nemi” betegséginek megismeréséhez is segítséget nyújt a könyvben található szaporodás-biológiai fejezet, ami megkönnyíti a gazdák helyzetét, ha a kutyájukkal bármilyen szaporodásbeli probléma adódik. A genetikával kapcsolatos alapvető tudnivalókat is bemutatják a szerzők, és ebben a fejezetben megismerhetik a tenyésztéssel, kiállításokon való részvétellel, az arra való felkészüléssel összefüggő teendőket. Ezek mellett az öröklődés szabályaiba is betekintést nyerhet az olvasó. A kutyák immunrendszerének részletes működését, továbbá a baktériumok, vírusok, paraziták és gombák okozta megbetegedését is megismerhetik a tulajdonosok. Ebben a fejezetben található a kutyák mérgezéseivel, valamint egyes állatvédelmi, tenyésztői és állattartási jogszabályokkal és kérdésekkel foglalkozó rész is. Végül, de nem utolsósorban, mint tudjuk, a kutyáknál is egyre gyakrabban jelennek meg a daganatos megbetegedések, és a daganatok keletkezéséről, valamint azok fajtáiról szintén részletes ismertekre tehetnek szert a kutyatartók.

Horváth László - Macskajaj
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kis Anna - Dr. Mező Tibor - Kutyaelsősegély
A ​könyv, amit a kezedben tartasz, mindenekelőtt egy elsősegélynyújtó kalauz kutyagazdik részére, azonban az elsősegély-ismereteken túl még számos, hasznos információt, jó tanácsot is tartalmaz a megfelelő kutyatartással kapcsolatban. Leírja, milyen óvintézkedések szükségesek a balesetek megelőzése érdekében és milyen tünetekről ismerhető fel egy-egy haladéktalanul megoldásra váró probléma. Figyelemfelkeltő, gyakorlati példákon keresztül mutatja be, és foglalja össze azokat a lépéseket, technikákat, amelyek segítségével sérülés vagy baleset esetén kedvenced fájdalma enyhíthető, sőt bizonyos esetekben akár az élete is megmenthető.

Manulopulosz Csilla - Kozma Béla Tibor - Törpesüntartók ​kézikönyve
A ​téma gondos tanulmányozása, alapos tájékozódás és törpesüntenyészetünkben szerzett sok ezer órányi tényleges tapasztalat áll e könyv megszületése mögött. A könyvben 164 oldalon részletesen kifejtünk minden olyan témakört, amely fontos az afrikai törpesün tartásával kapcsolatban.

Holly Webb - Max ​elcsatangol
Molly ​odáig van a boldogságtól, amikor megkapja Maxot, a gyönyörű, óangol juhászkutya kölyköt. Amíg a kislány iskolában van, Max kétségbeesetten vágyakozik utána, alig várja, hogy Molly hazaérjen, és végre játszhassanak. Egyik nap azután a kiskutya észrevesz egy nyitott ablakot, és kis gazdája keresésére indul. A világ azonban igencsak félelmetes hely egy kiskutya számára, főleg, ha teljesen egyedül rója az utcákat. Max hamarosan el is téved, és komoly bajba keveredik. Vajon viszontlátja-e még valaha Mollyt?

Andreas Nickl - Kutyáink ​tanítása és nevelése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horst von Luttitz - A ​kacsa és a liba
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vágó Tibor - A ​kutyakiképzés ABC-je
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Kardeván Andor - Kapp Pál - A ​háziállatok kórbonctana 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul McGreevy - Macskák
Ez ​a kézikönyv a macskatartás és -gondozás minden területét megismerteti az olvasóval. A könyv a TUDOMÁNYOS KISKÖNYVTÁR sorozat része, mely a természet csodálatos világát és az univerzum legtávolabbi titkait tárja fel.

Dr. Szent-Iványi Tamás - Mészáros János - A ​háziállatok fertőző betegségei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Andrew H. Brace - Rottweiler
A ​rottweilernek, az egyik legimpozánsabb megjelenésű és legintelligensebb fajtának, világszerte népes rajongótábora van. A kötet szerkesztője, Andrew H. Brace szakértőkből álló nemzetközi csapatot kért fel az egyes fejezetek ősszállítására, melyek eddig nem ismert részletességgel mutatják be a rottweiler történetét, standardját, kiállítását, tenyésztését és gondozását.

Kollekciók