Ajax-loader

'francia konyha' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Nina George - Levendulaszoba
A ​párizsi könyvkereskedő, Jean Perdu számára a regény olyan, mint a gyógyszer. Pontosan tudja, hogy milyen könyvre van szükség, hogy meggyógyítsa a megsebzett lelket. Könyvtára egy valóságos irodalmi gyógyszertár. Jean mindazokon segít, akik betérnek hozzá, egyedül saját gyötrelmeire nem talál megoldást. 21 évvel ezelőtt, egy este, míg ő aludt, szerelme kilépett az életéből. Csak egy levelet hagyott hátra, amit a férfi azóta sem olvasott el. A veszteséget kínzó emlékként őrzi ennyi év után is. A fájdalom, a büszkeség és a sértettség börtönében éli mindennapjait, mígnem egy nyári délután új lakó költözik a szomszédba. Az elvált asszony olyan érzéseket ébreszt Jeanban, amelyek létezését a férfi már rég elfelejtette. Ekkor újra a kezébe veszi szerelme búcsúlevelét, és olvasni kezdi... Egy pillanat alatt minden megváltozik, és a férfi többé nem menekülhet az elmúlt évek gyötrelmei elől. Mindent hátrahagyva elindul, hogy szembenézzen a fájdalommal, a múlttal és önmagával. Egy olyan utazás veszi kezdetét, amely keresztülvisz Franciaország csodálatos tájain, és eközben feltárulnak különös sorsok, és barátságok szövődnek. Az érzések, a gondolatok és az emberek lassan átformálódnak, hogy lezárulhasson a múlt, és helyet engedjen a jelennek és a jövőnek.

Ismeretlen szerző - Francia ​konyha lépésről lépésre
Franciaország ​a gasztronómia hazája. Gazdag kulturális hagyományait sikerült lefordítania a konyhaművészet nyelvére. Izgalmas, ínyenc ételeikhez mindig olyan bort kínálnak, amely kiteljesíti az ízeket és illatokat. A francia konyha a minőség és az elegancia szimbóluma. Henri Gault és Christian Millau 1973-ban adta közre kiáltványát Éljen az új francia konyha! címmel, amelyben többek között felhívják a világ szakácsainak figyelmét arra, hogy milliónyi étel vár még feltalálóra. S ezért a franciák mindent meg is tesznek.

Nicolas Barreau - A ​nő mosolya
Véletlenek ​pedig nincsenek! - vallja Aurélie Bredin, aki édesapja halála után átveszi egy kis párizsi étterem irányítását. Azon a végzetes novemberi napon, amikor olyan boldogtalannak érzi magát, mint még soha, a Szent Lajos-sziget kis könyvesboltjában különös könyvre bukkan: A nő mosolya című regény egyik helyszíne nem más, mint az ő vendéglője, a főhősnő pedig mintha... Nem, ilyen nincs! Aurélie elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek: meg kell ismerkednie a regény írójával. Csakhogy próbálkozásai sorra kudarcot vallanak, mígnem egy szép napon az író levele a postaládájába pottyan. Találkozásuk azonban egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelte...

Covers_307169
Francia ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Francia ​szakácskönyv
A ​francia konyha - mint minden, ami francia - könnyed, szellemes és elegáns. A mennyiséggel szemben mindig a minőségen van a hangsúly. Nem véletlen, hogy olyan nagy hatással volt szinte minden nemzeti konyhára - s hogy a konyhaművészet nemzetközi nyelve a francia. Életrendünket nem csak változatosabbá, de könnyebbé és vitaminban gazdagabbá is tehetjük, ha francia ételeket főzünk. Az ízek kiegyensúlyozottsága és harmóniája gyorsan megszeretti velünk a francia salátákat, pástétomokat és húsokat. Könyvünkben több száz recept segíti felfedezni a francia konyha világát.

Richard C. Morais - Madame ​Mallory és kis indiai konyhafőnöke
Hasszan ​Hadzsi chef, a középkorú párizsi étteremtulajdonos életének története családja mumbai-i kifőzdéjében kezdődött, melynek udvarában rotyogott a kadai, zsírpapíron sorakoztak a szamoszák, tandooriban sült a rák és a marinált padlizsán. Édesanyja halála után a hatalmas és lármás Hadzsi család, élükön az apával, aki tisztában lévén saját korlátaival, úgy dönt, hogy elmélyíti a világról való tudását: három használt Mercedesszel bejárja és végigeszi Európát. A sors a francia Lumière városka határában szól közbe: autóik egy szolid panzió és egy üresen tátongó kastély előtt robbannak le. A család hamarosan megnyitja indiai éttermét: a finom panzióval szemben egy hatalmas fa elefánt fogadja a vendégeket, s hindusztáni klasszikus zene üvölt sercegve a hevenyészett hangfalakból. Madame Mallory, a francia konyhaművészet nagyasszonya, a panzió tulajdonosa és éttermének vezetője kis híján szívrohamot kap, amikor felfedezi az ösztönös tehetséggel rendelkező tinédzser szakácsot az indiai étterem konyhájában. A dörzsölt ám nagyszívű családfő, Abbasz Hadzsi és a dölyfös francia szakácsasszony, Mme Mallory háborúja örökre meghatározza Hasszán életét.

Colette Rossant - Sárgabarackok ​a Níluson
Kairó, ​1937. A Franciaországban született, ötéves Colette Rossant megérkezik apja egyiptomi-zsidó családjához, s aztán élete és a történelem úgy alakul, hogy ott is marad, egészen a II. világháború végéig. Nagyszülei házában vidám, pezsgő az élet, a kislány minden tekintetben otthonra lel. Különösen a konyha varázslatos világa vonzza, Ahmed, a szakács bizalmába és szeretetébe fogadja, de Abdullah, Ahmed fia, és Ajsa, a kis szolgálólány is jó barátja lesz. Finomabbnál finomabb egyiptomi étkek egész sorával köt ismeretséget, s most, visszaemlékezéseinek megírása során, eredeti receptek tucatjaival ajándékozza meg az olvasót. Nem mellékesen a régi, azóta teljesen eltűnt Kairóba is meginvitál minket, emberekkel, sorsokkal ismerkedhetünk, azt kívánjuk, hogy még sokáig olvashassunk róluk, miközben alig várjuk, hogy rohanhassunk a konyhába, sült halat kuszbarija mártással, grillezett csirkét sült banánnal vagy angyalhajat dióval és mazsolával készíteni.

Peter Mayle - Provence ​A-Z-ig
Mayle ​sorai közül ismét kiszűrődik a csodás déli napfény, fellebben a levendulától balzsamos szellő és előlibeg a francia konyha számos nyálcsordító remekének illata. Noha a szerző kijelenti: „Lehetetlen vállalkozásnak tűnik Provence-t egyetlen kötetbe belepréselni”, ne higgyünk neki. Könnyedén csevegő stílusával, humoros történeteivel, a tájat és lakóit nagyszerűen megidéző könyvében hű képet fest a mindig megújuló Provence-ról, sőt, titkokba is beavat; hogy miért vonzódnak az angolok a kétszáz éves éjjeliedényekhez; mennyiért kaphatunk a nyugalmazott hóhér múzeumában hüvelykszorítót; miért barnulnak másként a zsaruk és a turisták; mi az összefüggés a kutyák nemi élete és a betörésvédelem között, s hogy a szerző a topless strandokon, a békaugrató fesztiválokon vagy a borkóstolókon kapott több ihletet regényei megírásához. Szó esik persze borról, pálinkáról, olívaolajról és még sok egyéb ínyencségről is. S a végeredmény: az útikönyv, az életrajz, a sztorizás és a szakácskönyv egy olyan páratlan elegye, amelyet egyaránt örömmel forgathatnak a csupán lélekben utazók és a valóban útra kelők. A Bor, mámor, Provence és a Monaco, mon amour világhírű szerzőjének új sikerkönyvében minden benne van, ami Provence.

R. Szepessy Ilona - Francia ​konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Marlena de Blasi - Ezer ​nap Toszkánában
Újabb ​kóstoló az Ezer nap Velencében szerzőjének szenvedélyes életéből Marlena, az újdonsült velencei feleség életének ez az újabb ízes szelete a házaspár Toszkánába költözését meséli el. A két ember határtalan lelkesedéssel és igencsak behatárolt anyagiakkal indul útnak a lagúnák városából egy kétszáz lelket számláló falucskába, időtlen idők óta művelt olajfaligetek és etruszk hőforrások közé. Beköltöznek egy félig-meddig renovált egykori istállóba, ahol se telefon, se központi fűtés, a konyha pedig csak talpalatnyi, és hamarosan összebarátkoznak Barlozzóval, a falu önjelölt elöljárójával. Barlozzo gazdag helyi folklórral átitatott elbeszélései betekintést engednek számukra - és számunkra is - Toscana lelkébe. Hőseink részt vesznek az évszakokhoz kötődő ünnepeken, megkóstolják a frissen sajtolt olívaolajat pirított házikenyérre csorgatva; a bundázott cukkinivirágot tengeri sós vízzel meghintve. Falusi osteriákban vacsoráznak, ahol az aznapi fogás vagy termés kerül az asztalra. Elkísérjük őket szelídgesztenyét és szőlőt szüretelni, erdei gombát gyűjteni, decemberi hidegben fára mászni és szemenként olívabogyót szedni. Barlazzó az ősi gyógyfőzetektől a toszkán gazdálkodás hagyományaiig mindenhez ért, és szívesen megosztja ismereteit a két jövevénnyel; bár titkokat is rejteget, s ezek egyike a falu szépével, Florianával kapcsolatos.

Halász Zoltán - 350 ​világhírű recept
Hazánkban ​beszerezhető hozzávalókból elkészíthető fogások a világ minden tájáról: olasz, francia, spanyol, portugál, angol, belga, holland, német, svájci, osztrák, cseh, szlovák, erdélyi, norvég, svéd, dán, finn, jugoszláv, albán, bolgár, görög, török, orosz, kínai és indiai ételek. A könyvben a magyar konyha legjobb fogásai is megtalálhatók.

Pamela Druckerman - Nem ​harap a spenót
Pamela ​Druckerman újságírónő Párizsban töltött néhány évet. Nem tervezte, hogy francia anya legyen belőle, hisz francia konyha, francia divat ugyan van, de francia gyereknevelésről nem volt tudomása. Ráadásul a franciák szerint ő k nem csinálnak semmi különöset gyermekeikkel. A francia gyerekek mégis 2-3 hónapos kortól átalusszák az éjszakát, míg az amerikai gyerekeknél az első év az éjszakázásé. A francia gyerekek rendesen esznek, még a zöldségeket is vígan behabzsolják. Mindennek tetejébe pedig, az amerikai szülők azzal töltik az idejüket, hogy szétválasszák veszekedő gyerekeiket, míg a franciák kávé mellett beszélgetnek, míg gyermekeik rendben játszanak. Az anyaság teljesen más Franciaországban. Nincsenek szerepmodellek, követendő szuperanyák, mint Amerikában, a francia nők pedig nem gondolják, hogy 24 órás szolgálat az anyaság, hanem mindig szakítanak időt magukra is. Van tekintélyük a gyermekek előtt és irigylésre méltóan nyugodtak.

Julia Child - Mastering ​the Art of French Cooking
Mastering ​the Art of French Cooking is for both seasoned cooks and beginners who love good food and long to reproduce at home the savory delights of the classic cuisine, from the historic Gallic masterpieces to the seemingly artless perfection of a dish of spring-green peas. This beautiful book, with more than 100 instructive illustrations, is revolutionary in its approach because: • it leads the cook infallibly from the buying and handling of raw ingredients, through each essential step of a recipe, to the final creation of a delicate confection; • it breaks down the classic cuisine into a logical sequence of themes and variations rather than presenting an endless and diffuse catalogue of recipes; the focus is on key recipes that form the backbone of French cookery and lend themselves to an infinite number of elaborations—bound to increase anyone’s culinary repertoire; • it adapts classical techniques, wherever possible, to modern American conveniences; • it shows Americans how to buy products, from any supermarket in the United States, that reproduce the exact taste and texture of the French ingredients, for example, equivalent meat cuts, the right beans for a cassoulet, or the appropriate fish and seafood for a bouillabaisse; • it offers suggestions for just the right accompaniment to each dish, including proper wines. Since there has never been a book as instructive and as workable as Mastering the Art of French Cooking, the techniques learned here can be applied to recipes in all other French cookbooks, making them infinitely more usable. In compiling the secrets of famous cordons bleus, the authors have produced a magnificent volume that is sure to find the place of honor in every kitchen in America. Bon appétit!

Kathleen Flinn - Éles ​kések, vidám könnyek
Mihez ​kezdjen az ember, ha harminchat évesen váratlanul azzal a hírrel szembesül, hogy távollétében kipenderítették meglehetősen unalmasnak tartott, ám mégiscsak jól fizető menedzseri állásából? Nyilván gőzerővel új állás után néz, talán azt sem bánja, ha munkahelye ezúttal kicsit még unalmasabb, fizetése pedig alacsonyabb lesz a korábban megszokottnál. Csakhogy Kathleen Flinnt nem ilyen fából faragták. Úgy érzi, a kétségbeesés még várhat, ő inkább nekilát, hogy a kapott végkielégítés összegéből végre megvalósítsa élete nagy álmát: megtanuljon főzni. Nem is akárhol: megtakarított dollárjaival a zsebében, csekély francianyelv-tudásával Seattle-ből Párizsba indul, hogy a világhírű Le Cordon Bleu szakácsiskolában sajátítsa el a francia konyha rafinált fortélyait és utolérhetetlenül gazdag ízvilágát. A diplomáig hosszú és gyötrelmekkel teli út vezet. Hiába a lelkes igyekezet, a séfek csak a tökéletes eredményt méltányolják. Kathleen pedig, miközben minden erejét összeszedve küzdi át magát az alapfokú tanfolyamon, időről időre könnyek között teszi fel önmagának a kérdést: Mit keresek én itt? Lehet, hogy ez az egész egy hatalmas tévedés, és igaza van annak a séfnek, aki szerint csak az időmet vesztegetem? Katleen azonban semmiképp sem akar kudarcot vallani az egyetlen olyan dologban, amit világéletében imádott csinálni. A középfokú, majd a felsőfokú tanfolyamon azután mind gyakrabban hangzik fel a dicséret a francia séfek szájából: C’est bien, Míz Flín! Miközben jóízűen mulatunk az öngyilkos briós, a rettegett hekk, a fedő alatt is nindzsaként küzdő homár vagy éppen a repülő sült kacsa mókás történetein, fejezetről fejezetre megismerkedünk az alaplé alapjaival, a halfilézés technikájával, a mártások készítésénél meghatározó fontosságú arányokkal, a tésztagyúrás szabályaival, a zöldségturnírozás rejtelmeivel, megtudjuk, mi az a receháj, és betekintést kapunk a párizsi piacok kínálatába, no meg a francia borok választékába. Aki a főzéshez is kedvet kap, minden fejezet végén megtalálja a világhírű étterem tanfolyamán elkészített ételek receptjeit, a könyv végén pedig az írónő válogatott receptgyűjteményét. Jó étvágyat!

Elizabeth Bard - Ebéd ​Párizsban
Egy ​párizsi hétvége alkalmával Elizabeth Bard együtt ebédelt egy sármos franciával - és soha többé nem tért haza. Vajon szerelem volt első látásra? Vagy az volt a döntő mozzanat, hogy a kés könnyedén siklott keresztül a pavé au poivre-on, és a hús rózsaszín leve étvágygerjesztően folyt rá a vajas borsmártásra? Az Ebéd Párizsban egy fiatal amerikai nő két szenvedélyes - újdonsült kedveséhez és a francia konyhaművészethez fűződő - szerelmi viszonyának hiteles krónikája. Elizabeth, miután fogja magát és új életet kezd a világ legromantikusabb városában, lelkesen veti bele magát a nyüzsgő piacok, a hangulatos bisztrók és a nádszálvékony femmes fatales-ok világába. Megtanulja, hogyan kell halat pucolni (ebben Jane Austen siet a segítségére), mindent elkövet, hogy leküzdje az időnként rátörő honvágyat (ehhez a csokoládéfelfújtat kell bevetnie), és belehabarodik a hentesébe (aki Matt Dillon kiköpött mása). Elizabeth rájön, hogy minél mélyebbre merül a francia konyhaművészetben, annál könnyebb megértenie Párizst. Felfedezi, hogy a francia kultúra nem sokban különbözik az érett sajttól - a kérges külső lágy, pikáns belsőt takar.

P1290859_2
A ​100 legjobb francia recept Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb francia recept
"Jó ​ízlés, elegancia, rafinált ízkombinációk, sokszínűség, változatos alapanyagok, pikantéria a fűszerezésben, fantázia a készítésmódokban, és minőség, minőség mindenekelőtt! Ez a francia konyha esszenciája és varázsa, mely hosszú idők óta rabul ejtette más európai népek szívét és ínyét, ezért válhatott nagy példaképpé, és mai napig is övé a pálma a gasztronómia művészetének berkeiben."

Anthony Bourdain - Francia ​bisztrókonyha
"Ez ​nem szakácskönyv. Nem igazán. Nem fog megtanítani arra, hogyan kell fűzni." Ezzel indít Anthony Bourdain, a kulináris kalandor, a gasztronómiai világ fenegyereke. Aztán türelmesen, lépésről lépésre magyarázza el a bonyolultabb ételek elkészítését. Mintha csak a haverjával beszélgetne. És még a remegő lábú kezdő szakács is, aki csak a barátainak vagy a csajának akar villantani főzni tudásával, profinak kezdi érezni magát, és bátran nekilát olyan fogások elkészítésének, mint a burgundi marha, a vörösboros kakas vagy akár a híres marseille-i halleves, a bouillabaisse. A nem szokványos fotókkal illusztrált kötet a klasszikus francia bisztrókonyha több mint száz fogását foglalja egybe: levesek, előételek, saláták, húsuk, halak és desszertek. Akár egyszerű, akár bonyolult receptről legyen szó, a jó minőségű alapanyag kulcsfontosságú.

Julia Child - Életem ​Franciaországban
Julia ​Child 1948-ban érkezett diplomata férje oldalán először Franciaországba. Egy szót sem tudott franciául, soha addig nem kóstolt egyetlen francia ételt sem, ráadásul főzni sem tudott. Ám ahogy kezdett elmélyedni a nyelv tanulásában, ahogy kezdte megismerni a franciák életmódját és konyháját, szenvedélyes érdeklődés gyúlt benne az ország és lakói iránt, a főzés pedig életre szóló hivatásává vált. Ebben a könyvben Julia Child elsősorban franciaországi kalandjait meséli el: feltárul előttünk a háború utáni Párizs a híres Cordon Bleu főzőiskolával, az eldugott kisvendéglőkkel és a külföldiek pénztárcájához mért elegáns éttermekkel. Juliával együtt kilátogatunk Marseille nyüzsgő halpiacaira, végigjárjuk Provence kisvárosait, megcsodáljuk a kiépülőben levő francia Riviérát, megismerünk híres séfeket és a helyi konyha minden csínját-bínját értő egyszerű parasztasszonyokat. A szeretett férjével Európa más országaiba tett közös utazásaikról szóló tudósításokból kiderül az is, milyennek látta kontinensünket akkoriban egy érdeklődő amerikai. Az emlékirat egyben beszámoló arról, milyen hányattatások után sikerült kiadni a francia szerzőtársnőivel közösen írt, ma már alapműnek számító, kétkötetes angol nyelvű nagy francia szakácskönyvet, és hogyan lett Juliából Amerika első televíziós sztárszakácsa.

Peter Mayle - Bon ​appétit!
Peter ​Mayle immár valóságos háziszerzője az Ulpius-háznak. Az Egy év Provence-ban után sorra jelent meg a Bor, mámor, Provence, a Hajsza Cézanne-ért és a Hotel Pastis , és most jut el magyar olvasóihoz a következő kötet, a Bon appétit! Mint az már az eddigiekből is kiderült, az angol író nagy szerelmese a francia tájaknak, a francia embereknek, a francia kultúrának és, egyáltalán nem utolsósorban, a francia konyhának és pincészetnek. A maga friss, szellemes és szemléletes stílusában, amely mögül egy nagytudású, kellemes egyéniségű humanista képe rajzolódik ki, Mayle ebben az új művében is élvezetes franciaországi utazásra hívja az olvasót, egy olyan körútra, amelynek középpontjában a válogatottan finom konyhai remekek végigkóstolása áll. Mint írja, az evéshez a franciákat valóságos szerelmi viszony fűzi; de az érzéki örömök mögött egy békés, bölcs, emberszerető életforma és életfilozófia áll. Aki a jó konyhát szereti - rossz ember nem lehet.

Covers_188485
Francia ​konyha Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Francia ​konyha
Viva ​la France! A francia ételkultúra világszerte fogalommá vált. A klasszikus európai konyha alapjait jelenti, és régióinak sokszínű specialitásai nagy vonzerőt gyakorolnak az ínyencekre. Megtanulhatjuk a franciáktól azt is, hogy az ételek elfogyasztása esemény, amelyre időt kell szánnunk, és amely összehozza a családot, a barátokat. Ismerkedjen meg ezzel a kultúrával, próbálja ki könyvünk receptjeit! Elkészítheti az ételeket önmagukban, ahogy a franciák szokták, de menübe is illesztheti őket. Könyvünk fejezeteit a menü sorrendjében előételekre, főételekre és desszertekre osztottuk, ezzel könnyítjük meg a tájékozódást. A francia menü előtt kínálja meg vendégeit aperitiffel, a végét koronázza meg egy Armagnac-kal vagy konyakkal. Bon appétit!

Ismeretlen szerző - Gyorsan ​elkészíthető fogások
Egy-egy ​kiadós, ízletes fogás elkészítéséhez nem szükséges órákig fáradozni a konyhában. Ha kevés az ideje, vagy egyszerűen nincs kedve hosszasan főzőcskézni, nagy hasznát veheti a következő recepteknek, amelyek kivétel nélkül könnyedén és gyorsan elkészíthetőek.

Dobos C. József - Magyar-franczia ​szakácskönyv
"Nélkülözhetetlen ​kalauz minden háztartásban" Az 1881-ben megjelent, illusztrált szakácskönyv reprint kiadása.

Joanne Harris - Fran Warde - A ​francia piac
A ​francia konyha sikerét követően a két szerző ismét közösen dolgozott, de ez alkalommal egy más jellegű szakácskönyvet készítettek, hiszen a Gascogne környékén található piacokból merítettek ihletet. Hatalmas, alaktalan, egészségtől kicsattanó paradicsomok, napérlelte sárgadinnyék, házi készítésű libamáj, szárított, fűszerekbe görgetett kecskesajtok, méz, datolyaszilvák és a floc (a frissen facsart szőlőlé valamint az érett Armagnac egyedülálló ötvözete), együtt alkotják a finoman egyszerű receptgyűjteményt, amely visszaidézi a nyár érzését és ízeit. Olyan tradicionális ételek, mint például a cassoulet, a boeuf bourgignon vagy a crčme caramel, csakúgy, mint a régi kedvencek újabb változatai a chillis kacsa narancsos salátával és vadgombás tortácskákkal garantálják a francia piac sikerét.

Anne Wilson - Französische ​Küche
Die ​traditionelle Küche Frankreichs ist von unvergleichlicher Güte und Vielfalt. Je nach Religion kann sie herzhaft und kräftig sein oder fein und raffiniert. Doch immer ist sie gekennzeichnet durch wundervoll ausgewogene Kompositionen. Franzosen scheinen ein besonderes Gespür dafür zu haben, was am besten zusammen schmeckt. in Frankreich ist man davon überzeugt, dass Kochen und Essen zu den größten Freuden des Lebens gehören- wohlgemerkt auch das genüssliche und kunstvolle Kochen. Dieser Führer durch die französische Küche soll Ihnen diese Freude vermitteln und Ihnen Schritt für Schritt die Zubereitung vielfältiger Gemüsegerichte, traditioneller Hauptspeisen mit Fleisch, Fisch und Geflügel sowie berühmter Desserts erklären.

Laurence Leuilly - Márton Gyöngyvér - Francia ​finomságok dióhéjban
Könnyedség,szellemesség ​és elegancia...ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban.Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk,amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja ,méltóak a dicséretre.A szerzők a francia tájak,népcsoportok jellegzetes ételeit mutatják be,küöztük a tenger kínálta különleges fogásokat is.Nagyon sokféle zöldség is szerepel az ételekben és nemcsak az általunk megszokott módon.A könyv kiválóan alkalmas arra ,hogy étrendünket változatosabbá,könnyebbé és vitaminokban gazdagabbá tegye.

Julia Child - Simone Beck - Mastering ​the Art of French Cooking Vol. 2.
Here ​is the sequel to the great cooking classic. Each of the new recipes is worked out step-by-step, with the clarity and precision that are the essence of the first volume. 5 times as many drawings as in Vol. I make the clear instructions even more so.

Alain Ducasse - Frédéric Robert - Alain ​Ducasse konyhaművészete
Cukrász- ​és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételeknek. A jó étel öröm, s a harmóniát nem törheti meg a desszert sem. Könyvünk egyszerre konyhatechnikai ismertetés, enciklopédia, ugyanakkor a világ ízeire nyitott mű is, mivel számtalan desszertet ajánl Olaszországból és az angolszász világból is. Alain Ducasse desszertreceptjei tükrözik a világhírű séf alkotói filozófiáját, miszerint a technika nem lehet uralkodó, a terméknek saját erényei által kell érvényesülnie. A receptek olvasása közben betekintést nyerhetünk a régi és mai technikákba, megismerhetjük az arányok tudományát s vele az eredeti aromákat. Nincs cukortúladagolás, fontos az íz, a textúra, a könnyedség, valamint hogy a termék gyorsan elkészíthető legyen. A cukrászat nemcsak pontosságot, hanem ösztönösséget és rögtönzést is igényel. Ez a könyv a hagyományos és modern cukrászat szintézisét adja. Alain Ducasse A francia konyha egyik legnagyobb jelenkori alakja 1956-ban született Landes-ban. Mindig hű maradt szülőföldje falusi és tengeri konyhájához, ugyanakkor az egyik legnyitottabb szakács, aki figyel a világ ízeire is. A párizsi Plaza Athénée, a monte-carlói XV. Lajos, valamint a New York-i Esssex House étterem tulajdonosaként új szemléletet honosított meg a vendéglátásban, melyre a legjobb példa a Spoon. Olyan virágkereskedőhöz szokta hasonlítani magát, aki szétosztogatja az áruját. Most az desszertkészítés és a cukrászat világába vezeti be olvasóit.

Sediánszky János - Francia ​nyár - francia szerelem
A ​könyv címe inkább egy életre szóló vonzalmat, érzelmet, kíváncsiságot és élménysort jelez, mintsem egy évszakot. Egy nálunk szerencsésebb földrajzi és történelmi helyzetű népről és országról, gazdag és ősi kultúrájáról. Ünnepeiről és hétköznapjairól, amelyeket, örök átutazóként, ott átélhettem, s amelyekről, immár műsorok százaiban, az elmúlt évtizedekben beszámolhattam.

Karen Blixen - Babette ​lakomája
Karen ​Blixen-Finecke dán bárónő rendkívüli életét és egyéniségét Sydney Pollack _Távol Afrikától_ című, hét Oscar-díjat elnyert filmjéből ismerheti a magyar közönség. A _Babette lakomájá_ból Gabriel Axel forgatott ugyancsak Oscar-díjas filmet. Karen Blixent nem csak híres írónőként, hanem híres ínyencként és szakácsművészként is ismerték szerte a világon. Ebben az elbeszélésében e szenvedélyének is hódol. Varázslatos hangulatú, pazar vacsorát "tálal" elénk, mesterien keverve a puritán norvég falucska és a legkifinomultabb ízlésű Párizs rafinált ízeit és hangulatát. Könnyedsége mögött a _Babette lakomája_ ugyanakkor rendkívül finoman szól a művészi tehetségben rejlő legmélyebb ösztönző erőkről és vágyakról is.

819788_5
Francia ​kulinária Ismeretlen szerző
39

Ismeretlen szerző - Francia ​kulinária
Az ​Ardennek, az Alpok és a Pireneusok gyűrűjében, a Rajna és a Földközi-tenger ölelésében elterülő Franciaország annyira gazdag finom, laktató, folyékony és szilárd, zamatos és édes ételkülönlegességekben, hogy még egy ilyen igazán terjedelmes könyv, mint ez, sem elég valamennyi felsorolásához. Az ország minden sarkában meglestük a kulinária mestereit, hogy végignézzük, megjegyezzük, mitől minőség a minőség, s hogy megfejtsük az ízek titkát. A francia tájak szépsége és sokfélesége feltárta számunkra azokat az alapokat, amelyekkel a természet teremti meg az élvezet feltételeit, legyen szó körtéről, vajról, camembert-ről vagy pezsgőről, langusztáról vagy lencséről, borsról vagy csirkéről. Mindenütt szeretettel fogadtak, bepillantást engedtek a pincékbe, kamrákba, konyhákba, és megosztották velünk azt a tudást, amivel csak a gyakorlat ajándékozza meg az embert. Nekik köszönhető, ha ez a könyv valóban hiteles képet fest a francia életstílusról.

Kay Halsey - Egy ​falat… Franciaország
Ebben ​a pompás, színes képekkel teli kötetben számos finomabbnál finomabb étel leírását találhatjuk. Csak néhány különlegesség, amelyről részletesen olvashatunk: sonkás-gombás-sajtos palacsinta, vörösborban buggyantott körte, párolt endívia, cukkiniszuflé, vizitormaleves, kecskesajtsaláta, citromtorta, bableves pestóval stb.

Peter Mayle - A ​Good Year
Max ​Skinner is a man at the heart of London's financial universe until his employers embark on a little asset-stripping of their own. Himself. Amid the grey London drizzle, there is one potential ray of sunshine: Max's Uncle Harry has left him his estate in his will - an eighteenth-century chateau and vineyard an hour's drive from Avignon. Out of a job, and encouraged by his friend Charlie about the money in modern wine, he heads for France. What Max discovers is a beautiful house, wonderful weather and a bustling village. The downside is the quality of the wine in his vineyard, but when Max suggests calling in an expert, Roussel, a former employee of his uncle's, is resistant. Help is at hand, however, when a beautiful blonde Californian arrives unexpectedly at the chateau. Peter Mayle's delightful novel will enchant the audiences who bought A YEAR IN PROVENCE and TOUJOURS PROVENCE in their millions.

Ismeretlen szerző - Le ​Cordon Bleu - Főzőiskola ínyenceknek - Francia Konyha
Amilyen ​sokszínű a francia táj, ugyanolyan a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán konyháig megtalálható benne szinte minden. Ebben a kis kötetben ínycsiklandó regionális ételeket talál, amilyen például a languedoc-i sólet, a burgundiai marhasült, a nizzai saláta vagy a kiadós elzászi savanyú káposzta. A legfinomabb édességek tarka választéka teszi teljessé a kulináris utazást Franciaországban.

Kollekciók