Ajax-loader

'tantra' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Osho - Tantra
A ​nemi vágyat csak akkor fogod megérteni, ha majd úgy mozogsz az érzéseid között, mint költő a virágok között - csak akkor. Ha bűnösnek érzed magad, ha sietsz, a nemi aktus az marad, ami most: egy őrült rohanás. (...) A tantra azt mondja: csinálhatsz, amit akarsz, csak közben figyeld magad! A tantra nincs semmi ellen, de nem akarja, hogy alvajáró módjára cselekedj, tudatosság nélkül, gépiesen. Ez a módszer titka: ha tudatosan cselekszel, az energia átalakul. Fogadd el, légy hálás, hogy van szexualitásod, haragod, kapzsiságod...Légy hálás mert ezek azok a rejtett források, amiket aztán át lehet alakítani, amik elvezetnek a rejtélyhez. Ha a szex átalakul, szeretetté válik...a salak leválik a tiszta szerelemről.

Silvia Canevaro - Tantra
A ​szanszkrit eredetű „tantra” szóhoz számtalan jelentés társítható: a szövet fonala, csakúgy, mint a szövőszék orsója, de egy misztikus és varázslatos tant is jelent, illetve egy tudományos szöveget és egy ceremónia lebonyolítását. A szó tehát a tan szótőből ered, melynek jelentése „kiterjedés”, valamint a tra szóból, melyet „felszabadulásnak” fordíthatunk. A „tantra” kifejezés tehát ezeréves tanok és gyakorlatok összessége, melyek a közönséges tudatállapot kitágítására irányulnak az élet különféle területein. Az utóbbi időkben a tantra nagy kíváncsiságot és élénk érdeklődést keltett Nyugaton, különösen nagy hangsúly helyeződött néhány pozíció és szexuális fortély alkalmazására; tisztázni kell azonban, hogy a valóságban ezek csak a töredékét alkotják a tantrikus tannak, amely valójában bölcsen kombinálja a testiséget és a spiritualitást, amely keresi az eksztázist, de egyúttal a nyugalmat és a belső egyensúlyt is. A tantra tulajdonképpen szilárd erkölcsi elvekre és egy szigorú tanításra támaszkodik, melynek alapját képezi az ászanák (jógapozíciók mindennapos gyakorlása – a test és az energiacsatornák (csakrák) megtisztítása érdekében –, vala mint a koncentrációs gyakorlatok.

Shambhavi Sarasvati - Tantra
How ​can you stay motivated in your spiritual practice from day-to-day? What is the most fruitful way to work with your teachers? What detours and obstacles might slow you down? How do spiritual communities function as a core practice? What roles do grace and devotion, longing and loneliness play as you walk your path? How can you both live and die well? Tantra: the Play of Awakening is a tour guide, a map and a good friend to anyone on a conscious path of awakening. Shambhavi Sarasvati is a beloved teacher and decades-long practitioner of direct realization Tantra (Kashmir Shaivism) and Dzogchen. In this, her second book of pith teachings, she offers loving advice, straight from her heart to yours, about the day-to-day practice of waking up. Known for her ability to convey the subtlest teachings in simple, compelling and beautiful language, Shambhavi powerfully affirms that, no matter what your situation, you do have the capacity to discover greater ease, spontaneity, compassion, wonder and delight.

Philip Rawson - Tantra
Tantra ​is a set of beliefs and practices that originates in India and combines eroticism, magic, and metaphysics. Its goals are the universal ones of self-knowledge and liberated joy.

Kollekciók