Ajax-loader

'tantra' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Osho - Tantra
A ​nemi vágyat csak akkor fogod megérteni, ha majd úgy mozogsz az érzéseid között, mint költő a virágok között - csak akkor. Ha bűnösnek érzed magad, ha sietsz, a nemi aktus az marad, ami most: egy őrült rohanás. (...) A tantra azt mondja: csinálhatsz, amit akarsz, csak közben figyeld magad! A tantra nincs semmi ellen, de nem akarja, hogy alvajáró módjára cselekedj, tudatosság nélkül, gépiesen. Ez a módszer titka: ha tudatosan cselekszel, az energia átalakul. Fogadd el, légy hálás, hogy van szexualitásod, haragod, kapzsiságod...Légy hálás mert ezek azok a rejtett források, amiket aztán át lehet alakítani, amik elvezetnek a rejtélyhez. Ha a szex átalakul, szeretetté válik...a salak leválik a tiszta szerelemről.

Silvia Canevaro - Tantra
A ​szanszkrit eredetű „tantra” szóhoz számtalan jelentés társítható: a szövet fonala, csakúgy, mint a szövőszék orsója, de egy misztikus és varázslatos tant is jelent, illetve egy tudományos szöveget és egy ceremónia lebonyolítását. A szó tehát a tan szótőből ered, melynek jelentése „kiterjedés”, valamint a tra szóból, melyet „felszabadulásnak” fordíthatunk. A „tantra” kifejezés tehát ezeréves tanok és gyakorlatok összessége, melyek a közönséges tudatállapot kitágítására irányulnak az élet különféle területein. Az utóbbi időkben a tantra nagy kíváncsiságot és élénk érdeklődést keltett Nyugaton, különösen nagy hangsúly helyeződött néhány pozíció és szexuális fortély alkalmazására; tisztázni kell azonban, hogy a valóságban ezek csak a töredékét alkotják a tantrikus tannak, amely valójában bölcsen kombinálja a testiséget és a spiritualitást, amely keresi az eksztázist, de egyúttal a nyugalmat és a belső egyensúlyt is. A tantra tulajdonképpen szilárd erkölcsi elvekre és egy szigorú tanításra támaszkodik, melynek alapját képezi az ászanák (jógapozíciók mindennapos gyakorlása – a test és az energiacsatornák (csakrák) megtisztítása érdekében –, vala mint a koncentrációs gyakorlatok.

Philip Rawson - Tantra
Tantra ​is a set of beliefs and practices that originates in India and combines eroticism, magic, and metaphysics. Its goals are the universal ones of self-knowledge and liberated joy.

Kollekciók