Ajax-loader

'spanyol nyelvű' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Thomas Harris - Cari ​Mora
Fél ​tonna arany rejlik egy Miami Beach-i tengerparton álló villa alatt. Akik évek óta keresik, mindenre képesek. A bandát Hans-Peter Schneider vezeti, akit csillapíthatatlan étvágy hajt, és azzal keresi a kenyerét, hogy valóra váltja a gazdag emberek erőszakos fantáziáit. Cari Mora, a ház őrzője az erőszak elől menekült el a szülőhazájából. Miamiban él, ahol a bizonytalan ideiglenes menekültstátusz miatt ki van téve a bevándorlási hivatal kényének-kedvének. Ahogy Hans-Peter egyre közeledik a kincshez, megakad a szeme a gyönyörű nőn, akin sebet ejtett a háború. Cari Mora azonban meglepő képességekkel rendelkezik, és a túlélőösztönét már korábban is próbára tette a sors.

Ismeretlen szerző - Spanyol-magyar, ​magyar-spanyol tanulószótár
A ​szótár főbb jellegzetességei: - nyelvtanulóknak, érettségire és nyelvvizsgára készülőknek - egy kötetben két szótár - célzottan a nyelvtanulók számára összeállított szókincs és felépítés - több mint 20 000 címszó irányonként - a tanulószótárakra jellemző információs ablakok, nyelvtani és országismereti tudnivalók - tematikus rajzok a vizuális tanuláshoz, rajzos országtérkép statisztikai információkkal - egyértelmű és könnyen áttekinthető felépítés - kék színű címszavak és kék színű ekvivalensek a jobb elkülönülés és a könnyebb keresés érdekében

Helen Davies - Valkóné Pogány Zsuzsa - Kezdők ​spanyol nyelvkönyve
A ​világhírű USBURNE Kiadó színes, szórakoztató illusztrált szótárai azzal a céllal készültek, hogy megkönnyítsék és kellemes időtöltéssé tegyék a nyelvtanulást. Mindegyikben több mint kétezer, a mindennapi életben gyakran használt szó és kifejezés található. A szavakat egy-egy téma köré csoportosítottuk ( A család, A test, Ház és lakás, Öltözködés, élelmiszerek, Bevásárlás, Autóval, nyaralás, Sport stb.), s a mulatságos képek, jelenetek szinte sugallják a szavak értelmét. A könyv végén a legfontosabb tudnivalókat összegző néhány oldal következik A nyelvtanról dióhéjban címmel. Befejezésül pedig szójegyzék található. Ebben a magyar ábécé rendjét követve azokat a szavakat, kifejezéseket és mondatokat adjuk közre, amelyek a könyv illusztrált oldalain előfordulnak.

Isabel Mendoza - Marcos Frago Vicente - Vigyázz, ​spanyol!
Szeretnéd ​megmondani a tutit a spanyoloknak és a latin-amerikaiaknak? Nem gond! Itt 14 fejezetben megtalálod a megfelelő szavakat és kifejezéseket az alábbi témákban: • Hogyan szedj fel vagy rázz le egy csajt vagy pasit. (Főzd le a latin szeretőket!) • Bulizz! Italok, zene és a hozzá szükséges szókincs • Hablemos de… sexo! • Küldj e-mailt, csetelj, telefonálj, sms-ezz! • Sport és játék: szurkolók és videojátékosok között • A legfrissebb divattrendek a spanyoloknál és a latin-amerikaiaknál • A meztelen valóság: a test és részei • Gesztusok: Ha elállt a szavad, mutasd meg – hadd beszéljen a tested! Ami a spanyol nyelvkönyvedből kimaradt… Vágod?

Julio Cortázar - La ​Rayuela
Por ​primera vez se edita -Rayuela- como un clasico de la novela contemporanea. Todo el conjunto de materiales que aporta esta edicion (introduccion, abundantes notas, plano, fotografias) serviran al lector para comprender mejor y disfrutar mas con esta gran novela. Al aclararse tantas alusiones y tecnicas narrativas, resplandece con mas claridad el sentido profundo del relato: la busqueda constante, el humor, el juego, la nostalgia de una verdadera vida, el paso sonado -de la tierra al cielo.

Antal Mária - Bánáti Nándorné - Heller Anna - Hogy ​mondjuk spanyolul?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Neus Sans Baulenas - Ernesto Martín Peris - Gente ​1
A ​GENTE ezen új kiadása, melyet kezében Ön tart, az előző megjelenéseket követő felhasználói felvetések, visszajelzések és magyarázatok alapján készült. Legnagyobb megelégedésünkre a GENTE, a spanyol mint idegen nyelv első feladatcentrikus kézikönyve mind az oktatók, mind a tanulók részéről határozottan pozitív fogadtatásban részesült. Szerte a világon nyelviskolák, egyetemek és a Cervantes Intézet központjai ezt a kézikönyvet választották a spanyol nyelv tanítására. Ennek több oka van. Legvonzóbb a könyv tanulóközpontúsága. Ahogy ezt egy brazil felhasználó összefoglalta: "A GENTE tekintettel van a diák és a tanár intelligenciájára; az oktatás egyfajta demokratikus módszert biztosít, mert a diákok egyénisége kiindulópontként szolgál, akiknek mindig van valami hozzáfűznivalójuk, és a tanulási folyamat részesének érzik magukat".

Dorogman György - Magyar-spanyol ​kéziszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dorogman György - Spanyol-magyar ​kéziszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Agócs Károly - Hablando ​en plata / Magyarán szólva
Hiánypótló ​kiadványunk kifejezések, állandó szókapcsolatok, szólások és közmondások gazdag tárházát kínálja a felhasználóknak. Köztudomású, hogy egy nyelv magas fokú elsajátításának és színvonalas használatának egyik nehézsége éppen ezekben a lexikai elemekben rejlik, hiszen jelentésük általában nem következtethető ki az őket alkotó szavakból, ugyanakkor nagymértékben gazdagítják, színesítik, árnyalják a nyelvezetet; a nyelv "savát-borsát" jelentik, egy ide illő metaforikus kifejezéssel élve. Ebben nyújt segítséget ez a kifejezés-, szólás- és közmondástár, mely több mint 30 000 ilyen lexikai egységet tartalmaz, a legkülönfélébb nyelvhasználati stílusrétegekből.

Paulo Coelho - Veronika ​Decide Morir
Veronika ​es una joven que tiene los mismos sueños y deseos que cualquier persona de su edad. Es guapa, cuenta con un buen trabajo y no le faltan pretendientes. Su vida transcurre sin mayores sobresaltos, sin grandes alegrías ni grandes tristezas. Pero Veronika no es feliz. Por eso, la mañana del 11 de noviembre de 1997, Veronika decide morir. Sueños y fantasías. Deseo y muerte. Locura y pasión. Veronika, en su camino hacia la muerte, descubre que cada segundo de la existencia es una opción que tomamos entre la alternativa de sequir adelante o de abandonar. Veronika experimenta placeres nuevos y halla un nuevo sentido a la vida, un sentido que le había permanecido oculto hasta ahora, cuando ya es demasiado tarde para echarse atrás.

Gáldi László - Magyar-spanyol ​kéziszótár
50 ​000 címszó 35 000 szókapcsolat és állandó kifejezés a mai magyar köznyelv és irodalmi nyelv szókincse földrajzi és személynevek

Gáldi László - Spanyol-magyar ​kéziszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Király Rudolf - Tanuljunk ​könnyen gyorsan spanyolul!
A ​spanyol nyelv alapos elsajátításának könnyű és gyors módszere mindenki számára. Függelék: nyelvtani összefoglalás, kulcs a fordítási gyakorlatokhoz, spanyol-magyar és magyar-spanyol szójegyzék.

G%c3%a1ldi_l%c3%a1szl%c3%b3_spanyol_%e2%80%8b-_magyar_sz%c3%b3t%c3%a1r
Spanyol ​- magyar szótár Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Spanyol ​- magyar szótár
Ebben ​a kisszótárban mintegy 35.000 szótári adat van; a címszók száma kb. 27.000. A korlátozott terjedelem következtében természetesen csupán a leghasználatosabb szók és kifejezések kerülhettek be szótárunkba ; anyagunk kiválasztásánál elsősorban arra törekedtünk, hogy azt vegyük fel, ami manapság minden spanyol nyelvű országban egyaránt használatos. Gáldi László

Gáldi László - Magyar ​- spanyol szótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Magyar-spanyol ​/ Spanyol-magyar útiszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kertész Lóránt - Soós Tamás - Szendrő Borbála - Képes ​spanyol-magyar szótár
Kertész ​Lóránt, Soós Tamás és Szendrő Borbála szereti a szavukat. És Ön? Ugye Ön is? És szeretne minél több szót tudni spanyolul? Itt az alkalom: tanulja velünk a szavakat!

Kertész Judit - Kis ​spanyol nyelvtan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ricardo Güiraldes - Don ​Segundo Sombra (spanyol)
Es ​hijo de una familia rica de la aristocracia vernácula. Nació en 1886 y murió en 1927. Repartió su existencia entre viajes a la India y a la China y su pago, San Antonio de Areco. En 1887 fue con sus padres a París y allí viviría sus primeros años, en inicial contacto con autores franceses y alemanes. La mayor parte de la adolescencia, la pasaría en la estancia paterna, "La Porteña", en cuyo ámbito y en buena medida, habría de mover a sus personajes literarios. En la ciudad de Buenos Aires iniciaría dos carreras universitarias que no habría de concluir, arquitectura y derecho. En 1910 regresaría a París, donde comenzaría a escribir cuentos y poemas. Entre estos trabajos primerizos se hallaría la novela "Raucho", que lleva el nombre del personaje principal. Que, al igual que su autor, reparte su vida entre el campo y París. Acabando finalmente por un regreso a la estancia donde siente que "su chiripá, sólo desprendido de la faja, se había envilecido en el polvo de los caminos extranjeros".

Ramón J. Sender - Réquiem ​por un campesino español
Novela ​corta que recoge un dramático espisodio de la guerra civil en un pueblecito aragonés. Mosén Millán se dispone a ofrecer una misa en sufragio del alma de un joven a quien había querido como a un hijo. mientras aguarda a los asistentes, el cura reconstruye los hechos el relato es de una perfecta sobriedad y de una sencillez profunda y estremecedora. La narración sobrecoge por su ajustado realismo, por la eficacia de sus símbolos y por el profundo conocimiento de los mecanismos de la conciencia, que se nos presenta a través de la evocación del sacerdote. Sin lugar a dudas, Réquiem por un campesino español es una de las mejores obras de Ramón J. Sender y un libro definitivo sobre nuestra guerra civil, alejado de cualquier intención panfletaria.

Sobieski Artúr - Várady László - Rendszeres ​spanyol leíró nyelvtan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pablo Neruda - Veinte ​poemas de amor y una canción desesperada
«Los ​Veinte poemas son un libro doloroso y pastoril que contiene mis más atormentadas pasiones adolescentes, mezcladas con la naturaleza arrolladora del sur de mi patria. Es un libro de amor porque a pesar de su aguda melancolía está presente en él el goce de la existencia». Con estas palabras define Pablo Neruda este libro que el lector tiene en sus manos, aparecido en abril de 1924, cuando su autor tenía veinte años de edad. Han pasado desde entonces más de setenta años, los más prodigiosos setenta años de vida de un libro de poesía en nuestro siglo. "Viente poemas de amor y una canción desesperada" es la base de la fortuna literaria de Pablo Neruda. Mientras las vanguardias se extendían en el mundo artístico, Neruda se refugiaba en los crepúsculos para pasar de un modernismo en transformación a un neorromanticismo profundamente original. Su conexión con la sensibilidad adolescente y prorromántica ha puesto de manifiesto un poder de comunicación basado en su potencialidad creativa, en su facilidad para crear un breviario sentimental de sensaciones transmisibles y memorables. Como el propio Neruda dice: «Solo he cantado mi vida y el amor por algunas mujeres queridas, como quien comienza por saludar a gritos grandes la parte más cercana del mundo».

Paulo Coelho - El ​Alquimista
La ​mágica historia de Paulo Coelho, que trata sobre Santiago, un niño pastor andaluz que viaja en busca de un tesoro material, nos enseña la importancia que tiene el saber eschuchar lo que nos dice el corazón, a aprender a leer los presagios dispersados por el camino de nuestras vidas y, sobre todo, a seguir nuestros sueños.

Gundel Károly - La ​cocina húngara
E ​könyvecske 1934-ben jelent meg először. Jelen kiadvány ennek átdolgozott kiadása. A könyv eredetileg a magyar konyha iránt érdeklődő külföldi szakácsok és háziasszonyok részére íródott, s így lehetséges, hogy a mai hazai Olvasók számára talán csalódást okoz majd. De a külföldre szakadt hazánkfiainak a legegyszerűbb ételek leírása is lényeges, és az éppen főzni tanuló honleányok részére is nélkülözhetetlen.Az átdolgozás során egyes receptek kimaradtak, viszont bekerült az elmúlt években elterjedt néhány új étel receptje. S így a könyv lényegében a mai konyhánkat leginkább jellemző fogások leírását tartalmazza - spanyol nyelven, kiegészítve a Gundel család tagjainak kreációival.

Kertész Judit - Spanyol ​nyelvkönyv 1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Scholz László - Spanyol ​társalgás
Ez ​a társalgási könyv a Spanyolországba utazó magyar turistáknak készült, elsősorban a spanyolul nem tudóknak. Remélem azonban, más is haszonnal forgathatja a könyvecskét, akár itthon nyelvtanulás közben, akár egy-egy dél-amerikai utazás során, hisz — eltekintve néhány tucat ibériai-spanyol szótól, gyakorlati tudnivalótól — ez a spanyol érthető egész Latin-Amerikában.

Gidró Gabriella - María Jesús Martínez Dominguez - Paso ​doble
Szeretne ​megtanulni spanyolul? A Paso Doble című könyv segítségével elsajátíthatja a spanyol nyelv alapjait, miközben megismerheti a González családot és együtt nyomozhat Metomentodóval, a detektívvel. 15 lecke, 5 ismétlő fejezet valamint a könyv teljes hanganyaga 2 kazettán. Diáktól a nyugdíjasig ajánljuk mindenkinek, akit érdekel a spanyol nyelv és kultúra.

Miguel de Cervantes - Obras ​escogidas de Cervantes
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Hétnyelvű ​sportszótár - Labdarúgás
A ​szakkifejezések hét nyelven olvashatók: angol, spanyol, francia, német, olasz, magyar, orosz nyelven.

Faluba Kálmán - Morvay Károly - Magyar-spanyol-katalán ​társalgás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kertész Judit - Spanyol ​kisokos
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók