Ajax-loader

'úszás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Szepesi Nikolett - Én, ​a szexmániás
Dokumentumregény? ​Vagy erotikus iromány? Esetleg önéletrajz? Szepesi Nikolett olimpikon zavarba ejtő botránykönyvében nem csak a főhős valóságos személy, hanem mindenki más is. Csábítások és elcsábulások. Mámoros orgiák és megalázó pofonok. Szerelmek és tragédiák. Az olimpikon megdöbbentő őszinteséggel ír a sztársportolók világáról, arról a közegről, amelyet az átlagember eddig csak kívülről és kellő áhítattal figyelt. Több ez, mint egyszerű életrajz – inkább valamiféle korrajz, a mai huszonévesek zaklatott, felszínes örömökkel és kapcsolatokkal teli világáról. Sokkoló valóság. Egy 26 éves lány útkeresése.

Bob Schaller - Michael ​Phelps, az úszócsoda
Bob ​Schaller könyvéből az olvasók néhány érdekes, és eddig sehol nem közölt részletet is megtudhatnak Michael Phelps életéről. A szerző több tucat sikerkönyvet írt neves amerikai sportolók pályafutásáról. Ebben a könyvében átfogó elemzést ad az úszó gyermekkoráról és családjáról, exkluzív interjúkban megszólaltat csapattársakat és edzőket is, illetve részletesen bemutatja Michael Phelps teljesítményét a sydney-i, az athéni és a pekingi olimpiákon.

Székely Éva - Sírni ​csak a győztesnek szabad!
Székely ​Éva magyar úszósport kiemelkedő alakja, többszörös olimpiai bajnok vetette papírra emlékiratait. Bevezetőben szól a gyermekkori meleg otthonról, a szeretetről, majd megkísérli rekonstruálni, hogyan is jutott el az életét meghatározó vezérgondolathoz: olimpiát kell nyernie. A Hogyan lettem pillangókisasszony című részben összefoglalja sportolói pályafutását. A könyv legszomorúbb, s mégis legfelemelőbb része közé tartozik, amikor beszámol arról, hogy az üldöztetés éveiben, amikor minden álma összeomlani látszott, milyem akaraterővel úszott, tornázott és sohasem adta fel a reményt. Kedves egyszerűséggel számol be sikereiről, s arról, hogy minden eredmény mögött mekkora erőfeszítés, munka áll. Egy fejezet számol be a Szőnyi uti uszodában edzőként eltöltött évek eseményeiről, majd lányának, Gyarmati Andreának úszópályafutását ismerteti. Hosszan és meggyőzően magyarázza az okokat és körülményeket, melyek eredményeképpen Andrea "csak" egy ezüst- és egy bronzérmet nyert Münchenben. Az utolsó fejezet - Kórházak - azt a győztes csatát ecseteli, amelyek az orvosok folytattak egyik szemének megmentéséért. Az érdekes életutat jó tollal, humorral és öniróniával felelevenítő könyv nemcsak a sportot kedvelő olvasóknak, elsősorban fiataloknak ajánlható.

Rácz-Stefán Tibor - Túl ​szép
A ​túlsúlyos Márk mindennél jobban vágyik rá, hogy végre igazán szeressék. Mégis, azt hiszi, hogy a súlya miatt nincs joga a szerelemre. Elkeseredésében finomságokba fojtja bánatát. Vajon a csupaszív srácra rátalálhat a nagy Ő? Képes lesz elfogadni önmagát? Olivér profi úszó, ám doppingbotrányba keveredik, eltiltják a versenyzéstől, és darabjaira hullik az élete. Azt sem tudja, mit hoz a holnap, a szerelemre gondolni sem mer. Újjáépíthetjük a nulláról az életünket? Rátalálhatunk az igazira akkor is, ha nem keressük? A két fiú közös munkahelyen kezd el dolgozni. Előbb megismerik egymást, aztán a titkaik is felszínre bukkannak. De kialakulhat köztük több, mint barátság? Vagy csak a külső számít? Van egy pont, amikor az ész a szív útjába áll…

Holtverseny
elérhető
67

Totth Benedek - Holtverseny
Magyarország ​valamelyik elhagyatott, vidéki elkerülőútján egy kamaszokkal teli sportkocsi száguld a koromsötét éjszakában. Éppen elég fenyegető kezdet ez egy regényhez, de még így is váratlan, ami a folytatásban következik. Totth Benedek nem bánik kesztyűs kézzel sem regényalakjaival, sem az olvasókkal első könyvében. A kamaszregény, a krimi, a lélektani thriller és a fejlődési regény elemei keverednek ebben a különös, nyomasztó és olykor mégis humoros, kegyetlen, de nem öncélú prózában. Ha valaki a mai Magyarországra, s a benne meglehetősen elhagyatottan, néha boldogan, többnyire boldogtalanul, olykor szomorúan, de gyakrabban inkább dühösen ténfergő tizenévesekre ismer, nem téved nagyot. Mégsem a társadalomkritikán van a hangsúly, hanem a nagyon is személyes szembenézésen azzal a kamasszal, aki mi magunk is voltunk, vagy lehettünk volna ezen a sivár, nem vénnek való vidéken, ahol még a vaddisznók sem azok, amiknek látszanak.

Hosszú Katinka - Az ​átalakulás
"Ha ​valaki ránéz Katinka eredményeire a 2013-as világbajnokság óta, azt láthatja, hogy sikert sikerre halmozott mindenféle zökkenő nélkül. Mikor az emberek folyamatosan csak a jó eredményeket látják, egyből arra következtethetnek, hogy minden egyszerűen és könnyen ment; ez természetes. Én viszont ott voltam vele és ez azért nem a teljes igazság. Katinka utóbbi két év sikereit tekintve sokakban felmerülhet a kérdés: "Vajon miről fog szólni ez a könyv?" Az igaz, más lesz, mint az első. Ez nem arról fog szólni,hogy valaki a pályafutása mélypontjára került és hogyan jut fel ismét a csúcsra. Ez a könyv egy olyan emberről szól, aki rájött, mennyi minden mást is el akar érni a sportban és az életben, minthogy címeket nyerjen, hogy ott legyen a neve a bajnokok között. Katinkában 2013-ban tudatosult, hogy ő az Iron Lady, de akkor nem tudhatta, ez még csak az egész átalakulás kezdete." Shane Tusup

Székely Éva - Megúsztam
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hosszú Katinka - A ​magyar Iron Lady
"Amióta ​először, 2008-ban Katinkával találkoztam, az első sorból nézhettem, ahogy világ- és Európa-bajnoki címeket nyer, megdönt 11 világrekordot. A túláradó érzelmek, a büszkeség, az izgalom, az ámulat ezeken a versenyeken olyami, amit egyszerűen nem tudok szavakba önteni. Még akkor is elakad a szavam, elérzékenyülök, amikor felvételről újra látom őket. De ezek a sikerek meg sem közelítik azt a Katinka által véghezvitt, leginkább lélegzetelállító változást, amit volt szerencsém végigközvetíteni. Az átalakulás, ami a 2012-es londoni olimpia és a 2013-as barcelonai világbajnokság között történt, az egyik leglenyűgözőbb, leginspirálóbb volt aminek valaha tanúja lehettem. Azt gondoljátok, elfogult vagyok, de a helyzetről való véleményemnek semmi köze az eredményekhez vagy a személyes érintettségemhez. Ez a sportoló hozzáállását tükrözi, mielőtt a verseny egyáltalán elkezdődik. 2012-ben Katinkának megvolt a lehetősége, hogy valóra váltsa gyermekkori álmát. Mégis, amikor eljött a pillanat, annyira izgult, hogy mozdulni sem tudott. Utána megjárta a legsötétebb helyeket, ahová egy sportoló eljuthat, a visszavonulást fontolgatta és megkérdőjelezte saját identitását. Barcelónában Katinka mégis teljesen más sportolóként, úgy állt a rajtkő mögé harcra készen, hogy erőt merített a múlt hibáiból, és nem félt az előtte álló úttól. Aminek tanúja lehettem London és Barcelona között, valóban lenyűgöző volt, és örökké hálás leszek a lehetőségért, hogy része lehettem ennek a történetnek."

Amler Zoltán - Széles Sándor - A ​halálraítélt
Az ​ember, aki mejdnem belehalt, amikor a barceloniai világbajnokságról hazazavarták. Az edző, aki Gyurta Dánielből nevelt olimpiai aranyérmest, mégis Darnyi Tamás után kapja az életjáradékot. A mester, aki a hírhedt módszereiről ismert Széchy Tamás jobbkeze volt, de akit az úszópápa szintén terrorizált. Széles Sándor önéletrajzi könyvében brutális őszinteséggel vall az uszodai világról, verbális megszégyenítésről, pofonokról, verésről, nevelésről. Elmondja, ki az az úszóbajnok, akit szerinte emberi méltóságában aláztak porig, és melyik az a klasszis, aki nem kapott igazi esélyt arra, hogy a csúcsra jusson. Azt állítja, sokan megpróbálták megakadályozni, hogy elkezdje a munkát Gyurta Dániellel, mert buzinak, gyerekverőnek állították be, de végül az úszó szülei megadták neki az esélyt. Élt vele. Nem tagadja, nem veti meg az alkoholt, viszont ha dolgozni kell, edzéstervet írni, akkor előveszi a kockás füzetet, felveszi az órát, és indul a világszínvonalú munka. Ha viszont leszázalékolják, azt nem éli túl...

Kalovits István - Ruzsonyi Ági - Babaúszás ​- Boldogságprogram
A ​könyv elsősorban a gyermekekről, fejlődésükről nevelési módokról szól, természetesen „vizes” szemszögből, felsorakoztatva a babaúszás lehetőségeit. Sok gyakorlati jótanáccsal szolgál a hiszti-, vagy dackorszakukat élő gyermekek szüleinek, a sokgyermekeseknek, az elsőgyermekeseknek, a babúszásra készülőknek, vagy az otthon pancsolóknak… Megtanít arra, hogyan válhatunk magabiztos szülővé, köthetünk kompromisszumot gyermekünkkel. A kötet csodálatos szárazföldi ás víz alatti képekkel illusztrált. A(z) Babaúszás (Könyv) szerzője Kalovits István, Ruzsonyi Ági.

Nagy Sándor - Tanulj ​te is úszni!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rajki Béla - Úszástanítás ​- úszástanulás
ELŐSZÓ: A ​szerző, a nemzetközi és a magyar úszósport kiemelkedő szakember egyénisége, nem igényel bemutatást a sport világában. Hűen példázza ezt eddigi szakmai és irodalmi munkássága. Hosszú éveken át, a nemzetközi - FINA, LEN, IWPB - és a magyar úszó-és vízilabdasport vezető testületeinek tagja. A magyar úszósport nagy éveiben mint a Magyar Úszó Szövetség úszó- és vízilabda-kapitánya, világsikerek szakmai kovácsa. Szakkönyvei és szakcikkei a világ számos nyelvére - angol, francia, spanyol, német, orosz, kinai, japán, lengyel, bolgár stb. - lefordítva arattak megérdemelt elismerést. A kiváló gyakorlati szakember és szakíró most a maga nemében új és úttörő jelentőségű művel jelentkezik, amely forradalmasítja az alapfokú úszástanítást és -tanulást. Ezen túlmenően hatással lesz ez a mű a mozgásoktatás egyetemes egészére, következésképpen a sportpszichológia mozgásérzékeléssel kapcsolatos fejezetére. Az elemző gyakorlati tapasztalat, valamint a tudományos felkészültség és intuició alapján a szerző által alkotott "ritmusmodell" elmélet az, amely e műnek mind tudományos, mind gyakorlati szempontból korszakalkotó jelentőséget kölcsönöz. A ritmusnak a zenével, valamint a sport- és munkamozgásokkal kapcsolatos szerepe közismert, de csupán általánosságban! Azt azonban hogy a ritmus a mozgásszerveződés vezérmotívuma lehet, a szerző mondja ki először. A szerző azonban nemcsak kimondja és meghatározza tételét, hanem bátran, logikus érvekkel alátámasztva oktatási rendszerének didaktikai alappillérévé teszi. Mint minden új és forradalmi kezdeményezés, nyilván ez is széles körű vitát fog kiváltani, annál is inkább, hiszen még nem állnak rendelkezésünkre sem a speciális tudományos vizsgálati eredmények, sem a gyakorlati tapasztalás nyújtotta igazolás. Ez azonban, ha utólagosan is, de minden kétséget kizáróan alá fogja támasztani az eddigi tudományos-megállapítások analízisére és a tudományos és gyakorlati intuícióra alapozott kezdeményezés alkalmazásának eredményességét. Külön érdeme a műnek rendszerezettsége és világos, könnyed írói stílusa, amely hozzáférhetővé és érthetővé teszi a mondottakat mind az oktatók, mind az úszni tanulók széles köre számára. Összefoglalva: Rajki Béla munkája alapvető értékkel gazdagítja az egyetemes és az úszó-sportszakirodalmat, új fejezetet nyit meg a sportmozgások oktatásának didaktikájában és nagymértékben hozzájárul az egyetemes sportkultúra és úszósport további fejlődéséhez. DR. HEPP FERENC ny. főiskolai tanár

Jörg Birkel - Marie-Astrid Becher - Triatlon
A ​triatlon az összetett sportágak közé tartozik. Nem csak egy, hanem egymás után három sportban kell küzdeni. Ehhez szükség van kitartásra, erőre és jó koordinációra is. Éppen ebben rejlik ennek a sportnak a varázsa. A triatlonnak több fajtája van, így mindenki kiválaszthatja a neki megfelelő távot. Egy dolog közös bennük, a sorrend: először úszni, majd tekerni, végül futni kell. A könyvben tanácsokat adunk ahhoz, hogy a verseny előtt és alatt mire kell ügyelnünk, hogy az első triatlonunkon célba érhessünk.

Székely Éva - Jöttem, ​láttam... Vesztettem?
A ​könyv az egyesekről szól. Hogy kik ők, nem találják ki? Könnyítésül eláruljuk: vannak kettesek is. Példának okáért maga a szerző. Mellesleg van olimpiai aranyérme, és úszott Európa csúcsot, vezette a világranglistát, és nevelte a jövő úszóreménységeit, közöttük a saját lányát, Andreát, volt gyógyszerész és mesteredző, írt egy nagysikerű könyvet az életéről, sportpályafutásáról, jelenleg pedig főfoglalkozású nagymama... Nő szól tehát a teremtés koronáiról, sok-sok jellemző epizódot felsorakoztatva írásai "tárgyáról". Stílusa könnyed, oldott, nyomát sem leljük feminista szándéknak. Székely Éva nem kirekeszt, ellenkezőleg, derűs humorral összehozza a nemeket. Egyeseket és ketteseket.

Ruza József - Úszás évkönyv 1996 - Bajnokságtól bajnokságig
Kedves Olvasó! Kívánom, teljen öröme évkönyvünk böngészésében. Sok mindent elmondtunk dolgainkról, de Önök nélkül, az úszást szeretők nélkül nem írhattunk volna egy sort se, ugyanis sportágunk szerelmesei nélkül nem lenne úszósport. Kérem, dolgozzunk együtt 1997-ben is, hogy nagyszerű eredményeinket bemutató évkönyvünk jövőre is megjelenhessen. Ehhez a közös munkához kívánok minden jót. Megköszönve, hogy szolgálhatom sportágunkat Maradok őszinte hívük Ruza József

Bánhegyi Gábor - Csecsemők ​találkozása a vízzel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Josef Giehrl - Michael Hahn - Úszás
Uszodában ​bemerészkedni a mély vízbe, barátokkal szülői kíséret nélkül menni uszodába, az első ugrás 3 m magasról: ezek olyan élmények, amelyeket minden gyereknek át kellene élnie. - vallja a szerző. Ahhoz, hogy kipróbálhassunk és biztonsággal élvezhessünk olyan különleges sportokat, mint a szörfözés vagy a kenuzás, elengedhetetlen, hogy jó úszók legyünk. És persze a tengerparti nyaralás is jóval több élményt tartogat, ha nem csak a homokban süttetjük magunkat, félve vagy éppen irigykedve szemlélve a vízben fürdőző tömeget. A könyv abban nyújt segítséget, hogy az olvasó tudatosan elsajátítva a különféle úszásnemeket magabiztos, jó úszóvá váljon, lehetővé téve egy élményekben gazdag, egészségesebb életmódot. Ugorjon fejest és lubickoljon a vízi élményekben!

Havas Henrik - Sz. Koncz István - Vujity Tvrtko - Aranyos ​lány
"Nem ​állítjuk, hogy akképpen kell élni, nézni a világot, vagy akár úszni, ahogy ez a lány teszi. Ezzel a könyvvel annak próbáltunk érvényt szerezni, hogy így is lehet." Pásztory Dóra paralimpikon életrajza.

Hargitay András - Négyes ​pályán
Szerelmek, ​barátságok, ismeretségek, kapcsolatok, vagy egészen egyszerűnek tűnő hétköznapi események sokszor gyökeresen megváltoztatják az életedet, lehet, hogy véletlen. De én már tudom. Biztosan tudom, hogy nincsenek véletlenek... Hargitay András

Schirilla György - A ​legnagyobb hazugság
Nehéz ​nem elfogultnak lenni, ha az embert olyasvalamire kérik fel, hogy egy nem mindennapi teljesítményeket felmutató ember - jelen esetben Schirilla György - legújabb könyvéhez előszót írjon. Az ő esetében ugyanis csak legekről lehet beszélni, legyen az bármi is. A végletek embere, aki már sok alkalommal megmutatta, hogy az emberi teljesítőképesség határai szinte végtelenig is kitolhatók, csak megfelelő alany kell hozzá. Schirilla ilyen, nem mindennapi, vagy ahogyan mondani szokták, "hétköznapi" ember. Ő jelenség minden tekintetben, még a magyar sport egén is. És akkor is, ha nem volt igazi, őt megillető megbecsülésben része soha még. Pedig, hogy mennyire megérdemelte volna az igazi elismerést, azt igazán csak most mérhetjük fel, amikor a sport szürke hétköznapjait éli. És az eredmények is csak "ad hoc" születnek.

Antonin Mikolasek - Szaunázás
"A ​szaunázás az emberi szervezetre többféle jótékony hatással van, ezek közül leginkább azt kell kiemelnünk, hogy az előírásoknak megfelelő szaunázással szervezetünk hőszabályozó rendszerét edzzük, és ezáltal testünk ellenálló képességét növeljük. A szauna barátai egyhangúan azt is állítják, hogy a szaunázás lényegesen javítja közérzetünket, ezért fáradt és elcsigázott állapotban is örömmel sietnek a fürdőbe. Az ősidők óta szaunázó finnek még azt is mondják, hogy a szaunafürdőben testünk sokkal tisztább lesz, mint ha kádban fürödnénk." Részlet a könyv magyar olvasóhoz szánt előszavából

Székely Éva - Sírni ​csak a győztesnek szabad / Jöttem, láttam... vesztettem? / Megúsztam
Évtizedekig ​az úszás töltötte ki az életemet, szenvedély volt számomra, cél, feladat. Amikor Andrea abbahagyta a versenyzést, egyszerű kikapcsolódássá, kedvteléssé vált. Ékkor kezdtem írni emlékeimet; kellett valami, amivel leköthettem magam. Aztán megszületett Máté, és három évig semmi mást nem csináltam, csak boldogan unokáztam. '79-ben folytattam az írást - közbejött még a szemműtétem -, és '81 karácsonyára megjelent a Sírni csak a győztesnek szabad. Fogadtatása nagy meglepetés és csodálatos élmény volt számomra; örültem, hogy az emberek szeretik a könyvet és rajta keresztül engem is. De nem is annyira a könyv sikere, mint inkább az írás öröme késztetett rá, hogy megírjam a másodikat. Meg aztán nehezen is tudtam volna abbahagyni: reggelente, úszás közben változatlanul ott kavarogtak a fejemben az emlékek, élmények. Ezek egy része jelent meg a Jöttem, láttam... vesztettem?-ben, a többi pedig lassan gyűlt-gyűlt a kockás spirálfüzetekben. Csakhogy közben kétségeim támadtak, hogy érdemes-e közreadnom őket. Mert vajon eljut-e egyáltalán az olvasókhoz az én írásom abban a mindent elborító könyváradatban, amelyben együtt vannak jelen történelmi események koronatanúinak értékes művei és magamutogató, gátlástalan önjelölt hősök szenzációvadász fércművei? Az előbbiekkel nem tudok, az utóbbiakkal nem akarok versenyezni. Hogy végül miért döntöttem úgy, hogy közrebocsátom szerény történeteimet? Talán mert örök optimistaként úgy gondolom: hátha mégiscsak sikerül ebben a társadalmi, gazdasági gondoktól gyötört világban egykét kellemes órát szereznem az Olvasónak.

Bakó Jenő - Az ​úszás története
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peterdi Pál - Úszni ​jó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Alekszandr Beljajev - A ​kétéltű ember
Különös ​tüneményre figyelnek fel a gyöngyhalászok az argentin partok mellett, Buenos Aires közelében. Izmos fiatalember bukkan fel a tenger mélyéből a legváratlanabb pillanatokban, delfinháton lovagol, kagylótülköt fúj, halászhálókat szabdal szét gyémántkésével, halseregleteket szabadít ki, majd ismét eltűnik a hullámok közt. Szemtől szembe még nem látta senki. Mesék, legendák szövődnek köréje, alakját emberfölöttivé növeszti a babonás képzelgés, a róla szóló rémtörténetek azonban csak suttogva kelnek szárnyra. A tengerészek félősen rezzennek össze, néznek körül, ha róla esik szó, mintha attól tartanának, hogy a szörny kihallgatja őket. Ki ez a csodalény? Hogy került a tenger mélyébe? Igaz-e, hogy kopoltyúval lélegzik? Erre ad választ ez az érdekes kalandregény, amelynek új fordítása immár második kiadásban jut el fiatal olvasóink kezébe.

Bárány István - Versenyben ​Tarzannal
Hatvan ​esztendeje vagyok sportújságíró. Vesenyző koromban a sportlapok ritkán küldtek külön tudósítókat külföldi versenyekre. Így az utazó csapat tagjaira hárult az alkalmi tudósítás feladata. Az edzők is csak versenyzésem utolsó éveiben bukkantak fel a szakosztályoknál és ritkán kísérhették el külföldi versenyeikre tanítványaikat. Ily módon a nyers eredményekről és a versenyek lefolyásáról szóló beszámolók, valamint a szakmai megfigyelések lapokban történő közzététele, nagyrészt a vezetőkre és versenyzőkre maradt. Ebben példát mutatott úszósportunk megalapozója, Porzsolt Gyula, első olimpiai bajnokunk, Hajós Alfréd, amerikai olimpiai helyezettünk, Kiss Géza, a váltott karú hátúszás kezdeményezője, Kugler Sándor, a nemzetközi szövetség főtitkára és az Európa-bajnokságok megteremtője, Donáth Leó, valamint vízilabdázásunknak a világ legjobbjává fejlesztője, Komjádi Béla. A nevezettek valamenniyen laptulajdonosok, szerkesztők, főmunkatársak, sportrovat-vezetők voltak a maguk idején, de - Hajós Alfréd kivételével - velem együtt csak eredményekről tudósítottak és szakcikket, szakkönyvet írtak. Csak Hajós Alfréd írhatott arról, ami az események mögött volt, de ő is csak saját koráról, melyben a sport még könnyed virtust jelentett. Nekem nyílik először alkalmam, ha nem is az egész hatvan évről, hanem csak az első harmadáról és kiemelkedő nagyságai életéről úgy beszámolni, mint - a jelen vonatkozásában - a ma élő sportújságíróknak. S ha nem is remélhetem, hogy felveszem velük a versenyt, de talán mégsem teszem ezt hiába. dr. Bárány István

Ládonyi László - Volly György - Egerszegi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bakó Jenő - Eger ​az úszó város
Tisztelt ​Olvasó! Az egri úszósport hét évtizedes úszó-, vízilabda sportjáról, az uszoda bársonyos, meleg vizéről, a küzdelmes évekről, Bárány István, Szigritz Géza, Bitskey fivérek, Kádas Géza olimpiai szerepléseiről, Ambrusról, Bodnárról, Hevesiről, Pócsikról, a vízilabdázás egri olimpiai bajnokairól és sok kiváló úszó és vízilabdázóról érdekes, eddig nyilvánosságot nem látott kulisszatitkokról kap tájékoztatót az olvasó.

Bárány István - A ​magyar úszósport útja
Könyvünk ​a sok étizedes múltra visszatekintő magyar úszósport fejlődését az események, az eredmények tükrében kívánja bemutatni. Az események évekre tagolt felsorolásával, a kiemelkedő eredmények rögzítésével az a célunk, hogy forrásmunkát adjunk azok számára, akik majd a magyar úszósport eseményekben gazdag történetének megírására vállakoznak. Edzőink és versenyzőink részére is segítséget kívánunk nyújtani ahhoz, hogy megismerjék a magyar úszósport múltját, értékes hagyományait, eredményeit, elődeik nehéz küzdelmeit, hogy a sikerek és balsikerek tanulságait levonva, azokat gyakorlati munkájuk során hasznosíthassák.

Covers_212234
Magyar ​Sport-almanach 1925 Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Magyar ​Sport-almanach 1925
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Liane Schneider - Bori ​úszni tanul
Bori ​úszni tanul. De nem is olyan könnyű egyszerre tempózni a kezünkkel és a lábunkkal, hogy el ne süllyedjünk. Borinak azonban sikerül mindent megtanulnia, és megszerzi a Csikóhal Uszoda jelvényét. Egy újabb történet a Barátnőm, Bori-sorozat rajongóinak és minden lelkes "vízimanónak".

Tóth Ákos - Az ​úszás tankönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók