Ajax-loader

'gyermek- és ifjúsági irodalom' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Emma Carroll - Frost ​Hollow Hall
Winter, ​1881, in the middle of a frozen lake, a girl is skating. She's not supposed to be here. No one is. Not since Kit Barrington drowned at Frost Hollow Hall ten years ago. But the dead don't scare Tilly Higgins. The ice is thin. It cracks. Suddenly she's under the water, drowning. Near death, a strange spirit appears to her, a boy so beautiful Tilly's sure he's an angel. But he's a ghost. A very troubled ghost. And he desperately needs her help ... A classic tale of ghostly mystery.

Hervé Tullet - The ​Game of Finer Worms
A ​fun and lively game for young children, introducing them to the vivid imaginary world at their fingertips Part of a bright and lively series of board books that work like a game A vibrant riot of colours and shapes from best-selling illustrator, Hervé Tullet Perfect to occupy busy minds and little fingers

Vig Balázs - Todó ​kitálal az oviról
„Anyukám ​arra tanított, hogy a finomfőzeléket és a tojáslevest nem utáljuk, hanem legfeljebb azt mondjuk róla, hogy nem a kedvencünk. Én nem utálom a Tilda nénit, csak nem a kedvencem.” - Todó Ki állítaná, hogy az óvodában könnyű az élet? Todó, a nagy igazságérzetű ovis saját bőrén tapasztalja meg a Méhecske csoport (fiúknak Zümi) örömteli és kevésbé vidám hétköznapjait. Akár verekedésről, szégyenlősségről, büntetésről, bekakilásról, vagy mócsingos menzaebédről van szó, Todó kiapadhatatlan mesélőkedvvel avat be minket vélt vagy valós sérelmeibe, és kitálal ovisoknak, szüleiknek, sőt az óvó néniknek egyaránt.

Johannes Mario Simmel - Meine ​Mutter Darf es Nie Erfahren
Meine ​mutter darf es nie erfahren! denkt Martin. Daß er nämlich ein so schlechtes Zeugnis bekommen hat. Denn Martins Mutter ist sehr krank, und er hat Angst, sie könnte sich schrecklich aufregen und dadurch noch viel kränker werden. Deshalb reißt Martin einfach aus. Er sieht das als den einzigen Weg. Aber es ist ein falscher Weg, den - leider - jedes Jahr viele Kinder wählen. Wie falsch der Weg ist, das zeigt dieses aufregende Buch, in dem Martin auf seiner Flucht von einem Abenteuer ins andere gerät - zum Schluß sogar i ein lebensgefährliches.

Tim Burton - Pesadilla ​antes de Navidad
El ​poema que dio origen a la legendaria película Pesadilla antes de Navidad, traducido al castellano con metro y rima para reproducir la magia y el humor del original. Acababa el otoño y ya hacía frío en un lugar llamado Halloween. Un solitario esqueleto en un monte contra la luna recortó su perfil. Murciélago, en vez de pajarita, llevaba Skeleton, de nombre Jack. Era delgado y alto y se aburría: En Halloween todo era siempre igual... Jack Skeleton está cansado de organizar festivales con calabazas, brujas y fantasmas. Pero un día, entre unos árboles, descubre una ciudad llena de adornos, donde están celebrando algo llamado... ¿Navidad? ¡¿Y eso qué es?! Enamorado de la Navidad, ¡Jack urdirá un plan para secuestrar a Papa Noel!

Victoria Vázquez - Salamon ​király kincse
A ​bátor és kalandvágyó Alexa és legjobb barátja, a könyvmoly Csiang remekül kiegészítik egymást. Amikor egy osztálykiránduláson Alexa kalandot szimatol, Csiang boldogan csatlakozik hozzá. Ám az egyszerű kincskeresésének induló játék váratlan fordulatot vesz, és a két gyerek nagyon távol kerül az otthonától mind térben... mind időben. Egy titokzatos társaság siet a segítségükre, közös kalandjaikról szól ez a lebilincselően izgalmas sorozat.

Gimesi Dóra - A ​tündér csizmája
Egy ​aprócska város aprócska utcájában él egy vidám cipészmester, aki meg szeretné tanítani a három fiának is a mesterségét, ám a fiai erről hallani sem akarnak: az egyik bankigazgatónak áll, a másik centercsatárnak, a harmadik meg feleségül vesz egy királykisasszonyt, és attól fogva csak heverészik a kanapén. A cipészmester ezután már nem mosolyog és nem fütyörészik, egyre kevesebb cipőt készít, míg egy napon végül bezárja a műhelyét. Karácsony előtt néhány nappal azonban bekopog hozzá egy tündér, aki hétmérföldes csizmát szeretne csináltatni magának... Vajon ajtót nyit a szomorú suszter? Vajon hajlandó még valaha cipőt készíteni? És kiteszi-e még a lábát a műhelyéből? Kövesd a mese fonalát, majd a lábnyomokat a hóban, és nézd meg, hova készül a tündér az új csizmájában!

Jessica Townsend - Wundersmith
Wunder ​is gathering in Nevermoor ... Morrigan Crow may have defeated her deadly curse, passed the dangerous trials and joined the mystical Wundrous Society, but her journey into Nevermoor and all its secrets has only just begun. And she is fast learning that not all magic is used for good. Morrigan Crow has been invited to join the prestigious Wundrous Society, a place that promised her friendship, protection and belonging for life. She's hoping for an education full of wunder, imagination and discovery - but all the Society want to teach her is how evil Wundersmiths are. And someone is blackmailing Morrigan's unit, turning her last few loyal friends against her. Has Morrigan escaped from being the cursed child of Wintersea only to become the most hated figure in Nevermoor? Worst of all, people have started to go missing. The fantastical city of Nevermoor, once a place of magic and safety, is now riddled with fear and suspicion...

Anthony Browne - Dins ​el bosc
El ​conte de la Caputxeta reinventat; el nen d'aquest intrigant relat s'endinsa en un bosc, a on trobarà diversos camins i també perills...

Andrea Erne - Hercegnők
A ​Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának 42. kötete a királyi kastélyok világába kalauzolja az óvodásokat és a kisiskolásokat. A könyvet lapozgatva megtudhatják, hogyan teltek a különböző korokban élt hercegnők napjai, milyen ruhákat hordtak, hogyan szépítkeztek, kivel találkoztak a báli forgatagban. A könyv végén még egy kivágható öltöztetős babát is találnak.

Rick Riordan - The ​Hidden Oracle
How ​do you punish an immortal? By making him human. After angering his father Zeus, the god Apollo is cast down from Olympus. Weak and disorientated, he lands in New York City as a regular teenage boy. Now, without his godly powers, the four-thousand-year-old deity must learn to survive in the modern world until he can somehow find a way to regain Zeus's favour. But Apollo has many enemies - gods, monsters and mortals who would love to see the former Olympian permanently destroyed. Apollo needs help, and he can think of only one place to go . . . an enclave of modern demigods known as Camp Half-Blood.

Nicole Bustarret - Mezei ​virágok
Hogyan ​különböztethetjük meg a rózsaféléket a szegfűféléktől, hogyan ismerhetjük fel a szőnyegveronikát vagy a fehér somkórót? Azonosítsd a mező virágait!

Richard Tames - Lovagok ​és csaták
Ismerd ​meg milyen volt az élet a középkorban, amikor pápák és királyok uralkodtak az egyszerű nép felett, amikor lovagok és keresztesek indultak harcba, hogy hősi tetteket vigyenek végbe.

Ali Sparkes - Bogárbanzáj
Josh ​és Danny ez alkalommal igazán gázos helyzetbe keverednek. A szomszédban lakó, kissé őrült, de azért zseniális tudós, Bolonda Bagatell csíkbogárrá változtatja Dannyt és Josht. Az ikrek hamarosan a víz alatt lélegezve, egy tavacska mélyén találják magukat, ahol gáztámadással ijesztik el maguktól a ragadozókat. De nem a tavacska őslakosai jelentik az igazi problémát, hanem egy gyanús idegen, aki épp azért őgyeleg a környéken, hogy a fiúkat a kezébe kaparintsa.

Édouard Laboulaye - A ​pofon
A ​sohanemvolt Királyságok és Fejedelemségek öreg krónikája feljegyzésre méltónak találta azt a kicsit csúfolódós történetet, amely tréfás is, komoly is, s amely Őszépségével, Katángország ifjú uralkodójával esett meg. Őszépsége - mint a neve is mutatja - szép, minta a nap, fürge, mint a gyík és makacs, mint az öszvér, főleg, ami a tanulást illeti. Csodálatos módon inkább hallgat a hízelgőkre, mint azokra, akik a keserű igazsággal, untatják. Ez még önmagában nem lenne feljegyzésre méltó, a különös és szokatlan az, hogy Őszépsége mellé egy kedves, okos, kissé hirtelenkezű leányzót rendelt a sors - vagy inkább bölcs atyja, Fura király. Ez a leányzó szereti az ifjú királyt, éppen ezért a döntő pillanatban néhány erőteljes nyaklevessel téríti a helyes útra. Mindezt különböző álöltözetekben cselekszi, mint valami ifjú francia Ludas Matyi. A mulattató kalandok során az olvasó jól szórakozik az udvari élet fonákságain, a talpnyalás és az álnokság kipellengérezésén, s izgatottan követi a kedves, okos, de kissé szokatlan eszközökkel dolgozó hajadon sorsát.

Faltisz Roberta - Csörgevári ​vigasságok
"Kéziratot ​olyan felszabadult örömmel még nem olvastam, mint Faltisz Robertáét. A mondatok, ha nem gyerekkönyv lenne - bár az ilyen ajánló sorokat inkább a szülők olvassák -, mint az érett szőlőszemek, már bennük a bor gyönyörű tisztasága, sőt, még a pezsgő könnyedsége is. Az író ajánló soraitól minden világos: megérlelt minden történet, a képek gazdagsága - továbbgondolva Faltisz Alexandra teremtő kedvével -, a szereplők és a párbeszédek összhangja, hiszen vándortéma volt a Faltisz családban, és minden bizonnyal vándortémává lesz a mesehallgató kisgyermektől a mesét elolvasó szülőkig, nagyszülőkig, akik talán saját gyerekkorukra is ismerhetnek ebben a felhőtlenül derűs világban." Tarbay Ede

Covers_284570
Mein ​großer Märchenschatz Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Mein ​großer Märchenschatz
Mit ​diesem prächtigen Märchenband geben Sie Ihrem Kind einen wahren Schatz in die Hand. Er enthält eine Sammlung von 18 der schönsten Märchen der Brüder Grimm und von H.Chr. Andersen. Reiche, farbenfrohe Illustrationen und eine große Schrift eröffnen auch schon dem Leseanfänger den Zugang in die bezaubernde Welt der Märchen.

Karen Saunders - Suzy ​P. nem változik!
Suzy ​P. olyasmit ígért, amit nem tud betartani. Jó nagy ígéretet tett, ráadásul az egész iskola előtt! De miért is kellett felelőtlenül jártatnia a száját? Miért kellett olyasmit ígérnie, amelyet kizárt, hogy be tud tartani? És ha ez a szósz nem lenne elég, még apa szülinapi meglepetésbulija is a nyakába szakad... Habár a barátaira mindig számíthat,...

Alex Bernfels - Norbert Landa - Rajz ​- és festőiskola gyerekeknek
A ​sikeres Rajzolj te is! és a Rajziskola kis művészeknek című kötetek folytatása. A gyerekek már nem csak a grafit ceruzával tanulnak meg bánni, hanem a színes ceruzával, a filctollal, a zsírkrétával és a vízfestékkel.

Stephanie Burgis - The ​Girl with the Dragon Heart
Once ​upon a time, in a beautiful city famous for chocolate and protected by dragons, there was a girl so fearless that she dared to try to tell the greatest story of all: the truth. Silke has always been good at spinning the truth and storytelling. So good that just years after arriving as a penniless orphan, she has found her way up to working for the most splendid chocolate makers in the city (oh, and becoming best friends with a dragon). Now her gift for weaving words has caught the eye of the royal family, who want to use her as a spy when the mysterious and dangerous fairy royal family announce they will visit the city. But Silke has her own dark, secret reasons for not trusting these visitors … Can Silke find out the truth about the fairies while keeping her own secrets hidden?

Steven Isserlis - Miért ​hordott póthajat Haydn hajdanán?
Miért ​akarta kidobni Händel az egyik legjobb énekesnőjét az ablakon? Kikkel és hogyan bulizott együtt Schubert? Hogyan kerülte el Csajkovszkij, hogy személyesen is találkozzon legnagyobb hódolójával? Miért húzta végig az osztálytermen orruknál fogva a növendékeit Dvořák? Milyen zenét írt Fauré, miután teljesen megsüketült? És miért hordott póthajat Haydn hajdanán? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a világhírű csellista, Steven Isserlis gyerekeknek írott második könyvéből, amelyben hat további kedvenc zeneszerzőjét mutatja be szórakoztató és olvasmányos módon. Nemcsak a zeneszerzők életútját ismerhetjük meg a kötetből, hanem valódi portrét is rajzol róluk Isserlis, aki abban is segít az olvasónak, hogy mely művek meghallgatásával érdemes kezdeni a komponistákkal való ismerkedést. Borzasztó boldog vagyok, hogy Miért hordott póthajat Haydn hajdanán? című könyvemet is kiadják Magyarországon, a világ legzeneibb országában. Remélem, tetszeni fognak a történetek a tekintélyes Händel úrról, a kedves Haydn papáról, a szegény és szomorú Schubertről, a patetikus Csajkovszkijról, a heves vérmérsékletű, sörissza Dvořákról, és a gyengéd, kifinomult Gabriel Fauréról (aki a legkedvesebb zeneszerzőim egyike, de valamiért alig ismert Magyarországon). Valamennyien egyedülálló, elbűvölő, vicces és rendkívül érzelmes személyiségek: alig várják, hogy találkozzanak veled! Jó szórakozást! Steven Isserlis

Kosáryné Réz Lola - Szép ​Kamilla macskája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Elena Peduzzi - Balett ​New Yorkban
Milly ​Merlettinek van egy álma: divattervező szeretne lenni. Vajon a varázserejű ruhákkal teli nagy szekrény rejti a titkot, amelynek a segítségével megvalósíthatja? Balett New Yorkban Hogy érzi magát az ember New York egyik legjelentősebb színházának, az American Ballett Theaternek a színpadán, miközben az egész közönség az első tánclépésre vár? Milly, aki ezúttal egy varázserejű, csupa toll és lüszter tüllszoknyát visel, túlságosan is jól tudja: végtelenül izgatottnak! Ám nincs idő meghátrálni, mert a régi, Brooklin Heights-i Merletti szalonban fontos nyomokra bukkanhat a varázserejű ruhákat illetően. Akkor hát: kezdődjék a tánc!

Tandori Dezső - Erdei ​nagytakarítás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lincoln Peirce - Profi ​Noki - Tiszta őrület!
Noki ​ugyan rendes srác, de az élete elég… rendetlen. Ám amikor a trehánysága soha nem látott méreteket ölt, Francis issza meg a levét. Vajon Nokinak sikerül majd tisztáznia a dolgokat, vagy ezt a rumlit már nem lehet elrámolni?

Kęstutis Kasparavičius - Florentin ​a kertész
Florentin, ​a mackó kertész gondtalanul él barátai között, együtt árulja gyönyörű szép rózsáit a többiek portékáival a piacon, mígnem a Mackókirálynő egy szokatlan kéréssel fordul hozzá, aminek teljesítése felforgatja Mackóváros nyugodt, békés életét. A litván Kęstutis Kasparavičius több mint 50 gyerekkönyvet illusztrált, rajzai világszerte számos kitüntetésben részesültek. A 2000-es évek óta írja és illusztrálja saját történeteit, melyeket közel 20 nyelvre, köztük spanyolra, katalánra, kínaira, sőt koreaira is lefordítottak. Mesekönyveit nemcsak Litvániában, hanem az egész Balti régióban is többször jutalmazták az év gyermekkönyvének díjával.

Babucs Éva - Gondri ​gazdát keres és gazdára talál
Gondri ​csillogó, fekete szőrű kiskutya. Három hónapos, és már nagyon szeretne egy kis gazdát, de nem kell senkinek. Bánatában elhatározza, hogy elindul és maga keresi meg gazdáját. A kiskutyának útközben számtalan különös kalandban lesz része. Találkozik egy segítőkész versenybiciklivel, a világ legaranyosabb cicáival, egy elveszett óriástökkel, egy beszélő papagájjal és még számtalan különös állattal. Bár Gondri mindenkinek segíteni próbál, és őt is mindenki segíti, nem olyan egyszerű megtalálni, amire annyira vágyik.

Meg Cabot - Project ​Princess
Princess ​Mia takes a socially conscious -- and royally hilarious -- spring break in this short paperback special edition in the Princess Diaries series! Always looking to help the less fortunate, Genovia's princess is on her way to West Virginia to build homes with Housing for the Hopeful. Despite the problems she bravely faces -- sleeping in a tent on the ground, Port-O-Lets, insects, and corn at every meal -- Mia is focused on something much better: Michael's coming, and there will be much Grandmère-less time for making out. Thankfully, Mia gets plenty of kissing in with her hunky beau, and after a local family's new home brings the princess an extra dose of appreciation for hard work, she heads back to New York, where the conveniences of life remind her that there's "no place like home."

Ricardo Gómez - El ​sueño de Lu Shzu
Lu ​Szhu era una niña dagonmei que trabajaba en la fábrica de juguetes. Antes, con sus deditos montaba piezas pequeñas para las muñecas. Después creció, y la llevaron a la mesa donde se empaquetaban. Cuando Lu Shzu vio aquellas muñecas enteras tan bonitas, con aquellos vestidos de colores… ¡entonces quiso tener una! Así que un día ideó un peligroso plan.

Sven Nordqvist - Findus ​se independiza
¿Quién ​no teme el día en que los hijos se vayan de casa? El viejo Pettson está cansado de que el gato Findus le despierte cada mañana saltando en su cama. Dice que, si no deja de hacerlo, tendrán que sacar la cama de allí. Findus cree que es una buena idea. Entonces podrá saltar todo lo que le venga en gana. Pero… vivir solo, ¿es realmente tan divertido? Quizá también sea un poco peligroso, por lo del zorro…

Susanna Isern - El ​emocionómetro del inspector drilo
Diez ​emociones, diez EMIS para ayudarnos a entenderlas. Y por supuesto nuestro detective favorito: !El Inspector Drilo! Él nos ayudará a utilizar el EMOCIONÓMETRO que nosotros mismos podremos fabricar para hacer girar la rueda de las emociones. Y saber qué sentimos.

Mészöly Ágnes - Ez ​egy ilyen nap
Reggel ​felkelnek, iskolába mennek, délután hazamennek, játszanak a gépen, este lefekszenek. Azt gondolnánk, minden tízéves gyerekkel pontosan ugyanazok a dolgok történnek minden nap. Csakhogy ebben a könyvben tizenkét olyan gyerek meséli el egy napját, akik különben sosem találkoznának. Van, aki egy tanyán, lovak között él, és van, aki egy város lakótelepén. Van, aki saját medencében úszkál, van, akinél nincs villany. Mészöly Ágnes értő, cseppet sem kioktató, érzékenyítő gyerekkönyve valós szereplőkkel tíz éven felülieknek, Paulovkin Boglárka vagány illusztrációival.

Kollekciók