Ajax-loader

'grafika' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Subodh Narvekar - Vázlatkészítés
Fedezzük ​fel a fekete és fehér színekben rejlő varázslatot, az Árnyékolás ceruzával sorozat köteteivel! A kötetek mindegyikében jól követhető magyarázatok, mintarajzok és feladatok vezetnek be a különböző technikák rejtelmeibe. A praktikus vázlatkészítési gyakorlatok elvégzése a rajzolás iránt érdeklődő, gyermekek és felnőttek számára egyaránt érdekes és izgalmas elfoglaltság lehet.

Bodnár Ibolya - Nagy Zoltán - Számítógépes ​prezentáció és grafika
A ​Prezentáció és grafika című könyv a PC-Start Plusz sorozat részeként a számítógépes rajzok és bemutatók készítésének fontosabb lépéseit és fogásait kívánja bemutatni az olvasónak. A tárgyalt anyag az elméleti tudnivalók mellett elsősorban a gyakorlati megoldásokat ismerteti az alapoktól kiindulva, ugyanakkor tartalmazza az OKJ által meghatározott alap- és középfokú számítógép-kezelői, illetve -üzemeltetői szakképesítést nyújtó vizsga tananyagának követelményeit.

Diane Cardaci - Élethű ​textúrák
A ​Pannon-Literatúra Kft. azzal céllal bocsátotta ki most megjelenő szériáját, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik a rajzolás művészetében az átlagosnál jobban szeretnének elmélyedni. A jelen kötetben a különféle textúrák ábrázolásával foglalkozik a szerző, aki maga is gyakorló alkotó. A szükséges eszközök és anyagok felsorolását követően ír a helyes kéztartásról, a különféle vonások gyakorlásáról, a hozzánk illő stílus megtalálásának fontosságáról, a választható technikákról, valamint a színértékekről, a formakövetésről, a textúra és fény viszonyáról és a távolság érzékeltetéséről. A kiadvány további felében gyakorlati példákon (csendélet, virágok, városképek, állatok stb.) keresztül érzékelteti az elméleti anyag praktikus alkalmazását.

Németh Lajos - Banga
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_219069
Adobe ​InDesign CS6 Ismeretlen szerző
17

Ismeretlen szerző - Adobe ​InDesign CS6
Az ​Adobe InDesign CS56 alkalmazással magazinokba, hírlevelekbe és egyéb nyomtatott anyagokba szánt dokumentumokat tervezhetünk és tördelhetünk, illetve elvégezhetjük azok nyomtatás előtti ellenőrzését. A könyvből azt is megtanulhatjuk, hogyan készítsünk interaktív űrlapmezőket tartalmazó Adobe PDF dokumentumokat. Horgonyzott képeket tartalmazó EPUB-fájlokat is készíthetünk, és az eKönyv-olvasókra testreszabott beállításokkal exportálhatjuk azokat.

Pataky Dénes - A ​magyar rézmetszés története
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gyárfás Gábor - A ​diplomától a privát plakátokig
Gyárfás ​Gábor grafikái : válogatás harminchárom év munkáiból, 1971-2004

Scott McCloud - A ​képregény mestersége
Scott ​McCloud A képregény felfedezése című könyvében meggyőzte olvasóit a képregény művészi lehetőségeiről, és ezzel a lenézett, gyerekeknek való populáris műfajt egy csapásra "beemelte" a magas kultúrába. Mintegy mellékesen megteremtett egy nyelvet, amely alkalmas arra, hogy a képregényt elemezze és feltárja a benne rejlő lehetőségeket. Új könyvében, a szintén képregényes formában megírt A képregény mesterségében folytatja úttörő munkáját. Aprólékos műgonddal, részletekbe menően tanít meg a szakma fogásaira az elbeszélés felépítésétől, a képregényoldalak megtervezésén át a grafikai eszközökig és az internetes publikálás lehetőségéig. De a kötet nem csupán a gyakorló és leendő képregényalkotóknak lehet izgalmas olvasmány. McCloud ezúttal is lefegyverző öniróniával és humorral, magával ragadó, lendületes stílusban tárja elénk a képregény világának legrejtettebb titkait.

Lajta Edit - Hogarth
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gene Franks - Ceruzarajz ​lépésről lépésre
A ​Művészképző mesterkurzus sorozatnak ebben a kötetében található bőséges példatár kedvet ébreszt a bemutatott alkotások elkészítéséhez, a kiegészítő magyarázatok pedig megfelelően mutatják be a rajzolás során alkalmazott fogásokat. Kezdve az alapoktól a szakértelmet kívánó technikáig és különleges megoldásokig, a Ceruzarajz lépésről lépésre című kötet segíti a lelkes rajzolni vágyókat abban, hogy a valóságot művészien tudják ábrázolni. A Ceruzarajz lépésről lépésre című kötetben Gene Franks grafikusművész egyéni stílusát és különleges látásmódját elragadó rajzain keresztül ismerheti meg az érdeklődő. Az utasításokat követve pedig meggyőződhet arról, milyen izgalmas is a ceruzarajz-készítés!

Subodh Narvekar - Állatok ​II.
Tanulj ​meg rajzolni! Árnyékolás ceruzával, fedezd fel a fekete és fehér színekben rejlő varázslatot sorozatunkkal! A kötetek mindegyikében jól követhető magyarázatok és feladatok vezetnek be a különböző technikák rejtelmeibe. A témák széles választéka minden bizonnyal érdekes és élvezetes lesz gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

Robert Louis Stevenson - Sir Arthur Conan Doyle - Cs. Horváth Tibor - Korcsmáros Pál - Ördög ​az emberben / A perdöntő ujjlenyomat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gerő Zsuzsanna - A ​gyermekrajzok esztétikuma
Gerő ​Zsuzsa munkássága kivételes érték a gyermekrajz pszichológiájának nemzetközi irodalmában. Egyedülálló módon elemzi a gyermek élményeinek elaborációs folyamatait és grafikus kifejeződési sajátosságait, a gyermekrajz esztétikumát és keletkezési folyamatát. Munkái bevezetnek bennünket a gyermekrajz megformálódásának rejtett összefüggéseibe, végigkövetve az érzelmileg telített élmények szövevényes útjait, majd feltárva a gyermekkori motívumok továbbélését a felnőtt élményvilágában is.

Kiki Eldridge - Complete ​Color Harmony Workbook
A ​must-have reference for anyone working with color The Complete Color Harmony Workbook takes the essential elements of Rockport's Complete Color Harmony and turns them into a hands-on workbook for anyone working with color. This book not only provides the tear-out color swatches and hands-on color advice available in Complete Color Harmony, but also offers new metallic and fluorescent color inspiration as well as two new palette chapters: "Graphic" and "Pure." Like the rest of the best-selling Color Harmony series, this book provides readers with the color inspiration and information to achieve beautiful and communicative results.

Kováts László - Szekerke Tamás - Széll Boldizsár - A ​számítógépes grafika kisszótára
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bognár Júlia - Egyszerűen ​Photoshop CS2
"Egy ​jó kép többet mond ezer szónál" - tartja a mondás. Közhelynek tűnik, ám mégsem az, hiszen az ember környezetéről szerzett mindenféle benyomása közül a látással szerzett ismeretek részaránya nem kevesebb, mint 83 százalék. A képekkel keltett hatás tovább fokozható, ha a képi kompozíciókat, fotókat feliratokkal látjuk el, vagy éppen mozgóképes bemutatót készítünk állóképek felhasználásával. A vizuális információ feldolgozásáért felelős jobb agyfélteke ingereit ilyenkor a szövegek feldolgozását végző bal agyféltekével felfogott információkkal vegyítjük - a hatás így mindenképpen erősebb és tartósabb lesz a szemlélőben. Különösen igaz ez a megállapítás, ha képeinket a számítógépes grafika szabványteremtő szoftverével készítjük el vagy szerkesztjük át, ez az Adobe Photoshop névre keresztelt "zászlóshajója". Ez a könyv a magyar nyelvű Adobe Photoshop képszerkesztő program CS2 (9.0-s) változatáról szól, az Egyszerűen sorozat szellemének megfelelően: egyszerűen és közérthetően.

Cover_web_design_studios_2_taschen
Web ​Design: Studios 2 Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Web ​Design: Studios 2
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_220116
1000 ​kereskedelmi grafika Ismeretlen szerző
31

Ismeretlen szerző - 1000 ​kereskedelmi grafika
A ​könyvben bemuta­tott 1000 példa kereskedelmi egy­ségek arculatával, grafikai meg­jelené­sének elemeivel ismertet meg. A fotók segítségével reklám- és egyéb nyomtatott anya­gok, csomagolások, feliratok és jel­rendszerek, portálok és belső terek kialakítását vehetjük szemügyre.

Covers_22573
Adobe ​InDesign CS3 Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Adobe ​InDesign CS3
Tanulja ​meg, hogyan készíthet oldaltervet magazinokhoz, hírlevelekhez és szórólapokhoz! Fedezze fel a professzionális kiadványszerkesztés új dimenzióit, tanulja meg, hogyan hozhat létre Adobe PDF fájlokat, és készíthet elő dokumentumokat nagyfelbontású nyomtatáshoz! "Az Adobe InDesign CS3 Tanfolyam a könyvben a legjobb módszer a gyakorlatias, valódi példákon keresztüli tanulásra. Kellő ismereteket szerezhet a nyomdai tervezőmunkához és a hatékony munkavégzéshez." (Michael Witherell, Adobe Minősített Szakértő - Kiadványszerkesztés, képzés és tanácsadás) Az Adobe InDesign CS3 elsajátításának leggyorsabb, legkönnyebb és legátfogóbb módja A "Classroom in a Book" a legtöbb példányban eladott szoftveroktató tankönyvsorozat. Segítségével gyorsan és könnyedén tanulhatja meg az Adobe szoftverek használatát. A "Tanfolyam a könyvben" azt nyújtja, amit semmi más könyv vagy képzés nem tud - az Adobe termékszakértők támogatásával fejlesztett, hivatalos oktatósorozat az Adobe Systems Incorporated-től. Az Adobe InDesign CS3 Tanfolyam a könyvben 13 leckéből áll. A könyv az Adobe InDesign CS3 elsajátításának alapjait tartalmazza. Az oldalain található számtalan tipp és technika segítségével hatékonyabban és hozzáértőbben dolgozhat az Adobe InDesign CS3 alkalmazással. Vegye át a könyvet az elejétől a végéig, vagy válogasson az Önt leginkább érdeklő leckék között. Mire lesz szüksége a könyv használatához? Az Adobe InDesign CS3 szoftver Windows-os vagy Mac OS-es változatára (a könyv nem tartalmazza a szoftvert). Megjegyzés: A Tanfolyam a könyvben nem helyettesíti az Adobe InDesign szoftver dokumentációját, támogatását, frissítéseit, illetve a regisztrált tulajdonosoknak járó további előnyöket. A könyvhöz a leckefájlokat és angol nyelvű oktatófilmeket tartalmazó CD jár. A könyv az eredeti angol tankönyv fordítása, így elsősorban az angol kezelőfelülethez készült, de kiegészült a magyar nyelvű kezelőfelület elnevezéseivel, így a lokalizált verzióhoz is használható (WIN és MAC környezetre vonatkozóan egyaránt).

Fábián László - Molnár
A ​modern művészet teoretikusai közül többen is úgy vélik, hogy századunk művészete csupán így közelről nézvést mutatkozik annyira ziláltnak, összefoghatatlanul sokarcúnak ; komolyabb történelmi perspektívából valamiféle egyéniséget fog kiadni, egy sajátos manierizmus egységességét. Azt, persze, közelebbről sem nehéz belátni, hogy látszólag különböző jelenségek indíttatásaiban mennyi azonosság munkál. Mégis, igen sokan zavarónak, sőt hiteltelennek érzik, ha egy alkotó nem simul bele legalább a modern képzőművészet két fő vonulatának valamelyikébe, nem kötelezi el magát az expresszió ilyen vagy olyan izmusához, nem cövekel le a konstruktív szándék bizonyos jelentkezési formájánál. Gyorsan fejére idézheti az eklektika vádját még azoktól is, akiket netán csillapíthatna ismeretanyaguk olyan alkotókról, akiknek jelentősége ma már vitathatatlan, s akik sosem riadoztak a hasonló vádaktól. Talán elegendő Picassót, Duchamp-t, Schwitterst vagy Kandinszkijt említeni. Pedig ha valaki áttekintheti Molnár Sándor életpályáját, kalandozhat néhány száz festmény és a több ezer grafika között, első pillanatban talán értetlenül áll ezzel a bőséggel szemben, mert túlságosan sokfélének érzi, anélkül hogy nyomban ráakadhatna az összefűző, egy kézhez kötöző szálakra. A meghökkenést eleve az okozza, hogy geometrikus és szabad absztrakciós képek léteznek egymás mellett még a legutolsó szakaszban is , arról nem is szólva, hogy a figurativitás és nonfiguráció sem rekeszti ki egymást.

Ann Bowen - Kalligráfiai ​készlet
Ez ​az igényes kivitelezésű készlet felbecsülhetetlen segítség mindenki számára, amellyel könnyen elsajátíthatók a szépírás kezdeti lépései egészen a legmodernebb eljárások megismeréséig. A készlet két kivehető oktatókönyvből és egy remek kezdő készletből áll. Az Alapismeretek című könyvből megismerkedhet a klasszikus ábécék betűformáival és írásmódjával, a kompozíciók kialakításával, a színek megválasztásának és keverésének módjával, a díszítés és az aranyozás technikájával. A Mintamunkák című könyv ihletadó ötletek kitűnő forrása, a minták között talál bekeretezett képet, ajándéktárgyat, díszdobozt, falidíszt, borítékot, logót, étlapot és meghívót. A részletes magyarázó ábrákat követve a kezdők is szép sikereket érhetnek el.

Cathy Hopkins - Nővadászat
Figyelem, ​figyelem! A nemek és a könyvkiadás történetében először! Teljes kalauz a hölgyek megértéséhez, elbűvöléséhez - és: meghódításához! Cathy Hopkins, aki történetesen hölgy és elsőrendű szakértője a bonyolult és sokszor titokzatos női léleknek, szórakoztató és átfogó kézikönyvet írt azon férfiak számára, akik be kívánnak szállni a szoknyavadászat nevű játékba. Hogy csak néhány témáját említsük a hézagpótló szakmunkának: hogyan kell randizni, milyen flörtre fogékonyak a hölgyek, hogyan fejtsük meg a testbeszédüket, hogyan vetkőzzünk s ha úgy adódik, hogyan teheti túl magát a férfi ember az elutasításon. Ez a könyv nélkülözhetetlen minden gyakorló és leendő szoknyavadász számára, mi több: a szoknyák viselői is kileshetnek belőle néhány izgalmas játékot...

Subodh Narvekar - Tárgyak ​és tájképek II.
A ​ceruzával való árnyékolás olyan, mintha a fényekkel és árnyékokkal játszanánk. Ebben a játékban úgy lehetsz ügyes, sőt profi, ha minél többet gyakorolod, hogyan lehet egyetlen ceruzával számtalan különböző tónust varázsolni a papírra.

Finta József - Három ​város
Rajzaim ​célja máig sem változott. Az emberek teste-lelke talányos számomra, a házakét, városokét, utcákét és terekét tanult szakmámból következően is talán jobban ismerem, s némiképp képes vagyok meg is fejteni titkaikat. Rajzolási mániám másik indítéka az lehet, hogy a pár perces kép végeredménye, képzelt vagy valós sikere kárpótol azokért a sokéves küzdelmekért, amelyek egy-egy általam tervezett ház sorsát és gyötrelmeit kísérik.

Jean Effel - Amikor ​az állatok beszéltek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Takáts Gyula - Vízitükör
Egry ​József rajzai és Takáts Gyula versei lapozhatók fel ebben a könyvben.

Benkő Tiborné - Benkő László - Gyenes Károly - Komócsin Zoltán - Objektum-orientált ​programozás Turbo Pascal nyelven 7.0
A ​Turbo Pascal nyelv (5.0, 5.5, 6.0, 7.0) elsajátításához nyújt a könyv és lemezmelléklete segítséget. A könyv először lépésről-lépésre ismertet meg a Turbo Pascal nyelv alapjaival. A magyarázatokat ábrák és példák teszik szemléletessé. A további fejezetek a moduláris programépítés, a fájlkezelés és a memóriahasználat fogásait, a szöveges és a grafikus képernyő kezelését, a Turbo Pascal 7.0 szabványos moduljait mutatják be. Újdonság az objektum-orientált programozás titkait feltáró fejezet. Tankönyvként - közép- és felsőoktatási intézmények már használják...

Szoboszlay Péter - A ​rajzfilm
Értelmes, ​modern fiatalnak lenni és megpróbálkozni a művészet valamelyik ágával - csaknem egyet jelent. Van, aki verset ír, van, aki zenél - Bachot vagy beatet -, és van, aki képző- és iparművészet egy-egy ágában kísérletezik. Ez a sorozat - a MŰHELYTITKOK - az útóbbiakhoz szól. Minden kötetünk szerzője fiatal művész: festő, építész, textiltervező, grafikus, keramikus, bábkészítő és így tovább. Írásaikban nemcsak az adott művészeti ág történetét és esztétikáját foglalják össze, hanem saját érzésekről, terveikről is vallanak, s - nem utolsó sorban - hasznos, sehol másutt nem található tanácsokat adnak: hogyan fejlesztheti ki az olvasó a benne szunnyadó képességeket?

Szabados Árpád - Metszés ​és nyomtatás
A ​kifejezés vágya nagyon erős mindannyiunkban. Szeretnénk világgá kiáltani örömunket, szomorúságunkat. Még a titok sem igazán titok, ha nem tud róla legalább egy jó barátunk vagy ismerősünk. Olyan erős az emberben a közlési vágy, hogy évszázadokon át a legszigorúbb halálbüntetések ellenére is kiszivárogtak a titkok. Mindegy, hogy milyen módon, táncra perdülve vagy szavakban, rajzolva, énekelve vagy mimikával fejezzük ki magunkat, vallunk magunkról. "Jaj, de megkönnyebbültem!" - sóhajtjuk, ha elmondhatunk valamit, amit régen magunkban hordunk, de sokszor még az is megkönnyebbülést jelent, ha nem közöljük másokkal, csupán "kiöntjük" magunkból, valamire vagy valamibe, leírjuk egy papírra, vagy a strand homokjába rajzoljuk. A kifejezés jóleső érzése azonban akkor igazán teljes, ha közlendőnk másokból is hasonló élményeket, gondolatokat vált ki. Mindenkiben él olyan közlendő, amit szavakban egyáltalán nem vagy nehézkesen tudna kifejezni. Ilyenkor nyúlunk a ceruzához, ecsethez. Igaz, sokszor csak azért, hogy rögzítsük egy táj hangulatát, lerajzoljuk, amit szeretnénk, amire vágyunk. A kép, amit készítünk, nem biztos, hogy művészi értékű, mégis értékes lehet mások vagy a magunk számára. Tévedés azt hinni, hogy csak az írónak szabad írni, csak a színész mondhat verset, csak a festő festhet... Az alkotás örömét mindenki átéli. Mindegy, milyen szinten. Ez akkor lehetséges, ha hiszünk érzelmeink, gondolataink eredetiségében, és hiszünk abban, hogy másokban, ha kimondatlanul is, hasonló érzelmek, gondolatok ébrednek. Könyvünk a grafika nyelvezetének elsajátításához szeretne segítséget nyújtani azok számára, akik kedvet éreznek a metszéshez és nyomtatáshoz, vagy érdeklődnek a képzőművészet műhelytitkai iránt. Olyan gyakorlati, technikai tanácsokat tartalmaz, amelyek birtokában az olvasó aktív művelőjévé is válhat a linómetszésnek, fametszésnek, monotípiának..., nem feledkezve meg a nyomtatás játékos lehetőségeiről sem. A fehér papírlapon rajta marad az ujjunk nyoma, a padlón a cipőtalp nyoma, a terítőn a vizespohár nyoma... Megszámlálhatatlan nyomot hagyunk magunk után, akarva-akaratlan. Ennek a könyvnek a betűi is nyomok, éppen olyanok, mint a lábnyom vagy az ujjlenyomat, csak betűformájuk van. Az újságok, könyvek, pecsétek milliói sokszorosítással készülnek.

Wolfram Zimmer - Tusrajzok
Tájképek ​tussal Legyen az gyümölcsöskert, domb, mező, hegyi tó vagy folyópart - tussal vagy tollal nagyon egyszerű megörökíteni a különböző típusú tájakat,, érzékeltetni a perspektívát és a különböző anyagokat, felületük szerkezetét.

Kernács Gabriella - Sajdik
Sajdik ​Ferenc, a szívet melengető karikaturista munkásságát Kernács Gabriella művészettörténész mutatja be. Az általa készített interjúgyűjtemény a grafikusművész életútját, karrierjét szakmailag igényesen és sokoldalúan, a laikusoknak is olvasmányosan foglalja össze. Sajdik valódi rara avis, ritka madár, aki határozottan szemberepül azzal a trenddel, amely a mai képzőművészet fő vonulata. A karikatúra egyik legnemesebb képviselőjének életművét számtalan színes fotó alapján követhetjük nyomon.

Jakab Zsolt - Adobe ​Photoshop 6.0 és image ready 3.0
Az ​Adobe Photoshop a legismertebb képfeldolgozó program: retusálás, színkorrekció, élességfokozás, montázsok készítése, különleges látványhatások, weboldalak és animációk - mindez egy eszközben. A program lehetõségei mellett a könyv megismerteti az olvasót olyan egyéb, szoftverfüggetlen területekkel is, mint a digitális képfeldolgozás, a színmodellek, a színkezelés, a szkennelés, a nyomtatás vagy a nyomdai alapfogalmak.Ez a könyv a Photoshop 6.0-s verziójáról szól, elsõsorban azoknak, akik szeretnék megismerni ezt a szoftvert és a digitális képfeldolgozás alapjait. Célunk, hogy a kezdõknek és a középhaladóknak nyújtsunk fogódzót munkájuk végzéséhez, mindennapi feladataik megoldásához. Reméljük, hogy könyvünk hasznos lesz számukra és eredményesen forgatják majd. Haladók és profik számára sok minden ismert lesz már, de reméljük, azért õk is találnak majd egy-két érdekesebb részt a könyvben.Azoknak, akik már régi ismerõsként mozognak

Kollekciók