Ajax-loader

'grafika' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Szunyoghy András - Nagy ​rajziskola
A ​szerző korábban megjelent könyvei már jól ismertek mindazok körében, akik fejleszteni, tökéletesíteni szeretnék rajztudásukat. Az új, összefoglaló kötet sokévnyi rajztanítás gyakorlata alapján ismertet meg azokkal a mesterfogásokkal, melyekkel minél művészibben, élethűbben örökíthetjük meg a minket körülvevő világot - embereket, állatokat, növényeket, tárgyakat, épített vagy természeti környezetet - a rajzlapon.

Covers_556550
Különös ​nyomatok Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Különös ​nyomatok
A ​Különös nyomatok című kiállításhoz pályázati felhívás készült. Idézhető, a szöveg ismeretében a kiállításlátogató maga is tisztába jön azzal, hogy milyen szempontok alapján állt is össze a bemutatott anyag: "A képgrafikán belül a sokszorosító grafika is önálló képzőművészeti műfajjá vált. Önállósulva elsősorban nem a szérianyomtatás, hanem az új kifejezési formák keresése a fő cél. Egy olyan progresszív műfajjá vált, ahol a hagyományos és az új technikák nem oltják ki egymást. A régi és modern megoldások keverednek, az ún. kombinált nyomatoknál előfordul, hogy látszólag ellentétes, össze nem egyeztethető eljárásokat elegyítenek vagy ütköztetnek a kifejezés érdekében. A mai grafikus mint egy modern alkimista kutatja a számára alkalmas egyéni eljárást, sokszor a véletlen vagy a „hibás" munkafolyamat által jön létre az új alkotómódszer. A Különös nyomatok című kiállítás a sokszorosított képgrafika kiapadhatatlan lehetőségeit akarja bemutatni, be akarja bizonyítani, hogy az továbbra is expanzív műfaj maradt; technikai, képi gazdagsága új minőségeket szül a képzőművészeten belül. Olyan grafikai lapokat szeretnénk bemutatni, amelyek talányosságuk által hatnak a nézőre, és ez a titokzatosság az egyéni formavilág és a grafikai technika együtthatása által jön létre." (Gaál József)

Földi Eszter - A ​képzőművészet mostohagyereke
A ​L'Harmattan Kiadó Határesetek című sorozatában megjelent, szépen illusztrált kötetben Földi Eszter művészettörténész, A Magyar Nemzeti Galéria grafikai gyűjteményének vezetője a képzőművészet "mostohagyermekének" nevezett grafika hazai művészi rangra emelkedésének, műfajjá válásának történetét dolgozta fel. A művészgrafika, vagyis a művész által készített, egyedi, műalkotásnak szánt rézkarc, fametszet és litográfia újjászületett a 19. század utolsó évtizedeiben Nyugat-Európában, elsősorban Angliában és Franciaországban. Magyarországon az 1890-es években kezdtek festők, grafikusok foglalkozni ezzel a viszonylag új lehetőséggel. A szerző a művészi grafika magyarországi meghonosodásának folyamatát vizsgálja, amelynek során önállósult és integrálódott a képzőművészeti struktúrákba, valamint technikìnak oktatása a hazai akadémiák tananyagává vált. Arra keresi a választ, hogy milyen célok vezérelték az alkotókat, milyen lépések során keresztül vált a művészi grafika a korszak végére a képzőművészet megkérdőjelezhetetlen tényezőjévé, kiállításokon megjelenő, múzeumban gyűjtött ?becses objektummá?. A kötet először veszi számba az 1890 és 1914 között dolgozó grafikusokat és kiváló, eddig szinte ismeretlen munkìkat. Alkotásaik magas művészi színvonala, oktatói, a műfajt népszerűsítő tevékenységük alapozta meg azt a fejlődést, amelynek köszönhetően a két világháború közötti grafikus nemzedék jelentős nemzetközi sikereket arathatott.

5
Tattoo ​Sourcebook Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Tattoo ​Sourcebook
A ​lush sourcebook of nearly two thousand tattoo designs from artists around the world. From the editors of TattooFinder, it's a fantastic compendium for people who want to think before they ink! Whether you're tattoo-curious or tattoo-crazy, The Tattoo Sourcebook has everything you need to pick and choose the perfect design for you. Browse the nearly two thousand designs included - everything from Celtic and tribal to butterflies and fairies. It's a visual compendium of high-quality, detailed designs from artists all over the world including contributions and commentary from famed tattooists Friday Jones (who inked Angelina Jolie and Janeane Garofalo), Lyle Tuttle (who tattooed Cher and Jane Fonda), Guy Aitchison, Rand Johnson, Edward Lee, and more. And if you're a tattoo newbie, find out everything you need to know before you get inked. Crosses, dragons, astrological signs, snakes, phoenixes, and more - this is a treasure trove of inspiration for anyone whose tattoo itch is starting to burn!

Szalay Miklós - Megtervezett ​érzés
Mióta ​logó a logó? Mitől jó és miért értékes? És mi történik akkor, ha egy tervező grafikus nem a logótervezés fortélyaira keresi a választ, hanem a márkák belső működését firtatja? Nem lesz trendi, viszont megérti, hogyan hat az, amit tervez. Ez a könyv leás a vizuális érzékelés alapjaiig, körbejárja az identitás fogalmát, bepillant a márkák működési mechanizmusába, és rendszerezési sémát ad a tervezők, kreatív szakemberek kezébe. A vizuális identitás megtervezett érzés. A kreatív szakmákban tevékenykedők mindezt a márkafogalommal azonosítják. A vizuális identitás azonban többet jelent annál, mint amit a kreatív csapatok egy-egy márkába időről időre beleálmodnak. A társadalmi, személyes és csoportidentitásokat is gyakran a márkák kommunikálják, hiszen a márkák státuszszimbólummá váltak. Így - bár köztudott, hogy mindenki számára jól körülírható érzésről van szó - e könyv nem csak a személyre, hanem az identitást hordozó dologra és a kettő viszonyára is összpontosít. Elsősorban arra, hogy az identitáshordozó tervezettsége miként hat az egyénre és a társadalomra.

Szabadi Judit - Bálint ​Endre
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Ferenc - A ​magyar történelmi képregény
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Solymár István - Nagy ​István
"Művészmonográfiák" ​elnevezésű sorozatunknak solymár István könyve, immáron a harmadik kötete, de az első, amely a magyar festészet egyik klasszikusáról szól.

Bíró Mihály - Plakátok ​/ Plakate
Bíró ​Mihály születésének 100. évfordulójára rendezett kiállítás katalógusa. Austellungskatalog zum 100. Geburtstag von Mihály Bíró.

Alec Julien - Digital ​Fonts
Packed ​with step-by-step tutorials and interviews with professional font designers, 'Digital Fonts' is a comprehensive and practical guide that explores every aspect of the font creation process.

Kollekciók