Ajax-loader

'szakácskönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_269680
A ​100 legjobb péksütemény Ismeretlen szerző
elérhető
5

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb péksütemény
Mostani ​gasztronómiai kirándulásunkat kezdjük egy igazi péküzlet meglátogatásával. Nem ide tartottunk ugyan, de az utcán terjengő illat egyszerűen bevonzott ide. Nagy, kerek zsemlék tülekednek az átlátszó plexiüveggel fedett tárlókból, s szinte kiáltanak: engem kóstolj meg, harapj bele a húsomba! A félhold alakú kiflik girbe-gurba szövevénye mint nászra gyűlt kígyók sokasága tekereg a szemünk előtt, és mindegyik kifli azt kiáltja: gyere, harapd le a csücskömet! Mártsál tejbe! Vágjál félbe, kenj meg vajjal! Mire vársz?! És ó, azok a fényes, barna hátú fonott kalácsok! Hát van ember, aki ellenállhat szép copfjaiknak? Nini, hát ez meg mi? Mintha a pupák pék pókja összepötyögtette volna ezeket a fényes csigaházakat -- lepődünk meg a mákos briósok láttán. És ezek a gyöngyös gömböcök vajon mik lehetnek? -- Mivagyunk a szezámmagos zsemlék -- pirulnak pattanásos arccal. Most már aztán nem szabadulunk innen, amíg valami finomságot nem vásárolunk. No de melyiket? Hiszen valamennyi olyan, hogy nem lehet ott hagyni! No, ha a pénztárcánk nem bírja, és a gyomrunk sem akkora, hogy minddel megbirkózzunk egyszerre, akkor nem marad más választásunk, mint megvenni azt, ami a legjobban csábít, majd elolvasni ezt a könyvecskét, amiből megtudhatjuk azoknak a finomságoknak az elkészítési módját, amelyekről lemaradtunk. E kis könyvecske lehetővé teszi számunkra, hogy sorra-rendre magunk elkészíthessük a legjobb péksüteményeket és finom péksüteményeket, s azokkal másokat is megörvendeztethessünk. Jó sütögetést kívánunk hozzá!

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​zöldségtál 33 színes ételfotóval
... ​Mivel úgy gondolom, hogy az igazság mindig valahol középen van, ebben a könyvben olyan recepteket igyekeztem csokorba gyűjteni, amelyek nem zárják ki teljesen a húst, de megkísérlik kikerülni vagy minimumra csökkenteni a károsnak mondott állati eredetű zsiradékokat. Ezek a többségükben egészségmegtartó, "kímélő" (sőt fogyókúrás), töltött és rakott zöldségételek nemcsak finomak, hanem szépek is, mert ez is fontos! Úgy vélem-remélem, hogy nemcsak a hagyományokhoz ragaszkodók, hanem azok is találnak köztük kedvükre valót, akik az említett vegetáriánus vagy a különféle alternatív, reform-, makrobiotikus konyhák hívei, hiszen saját elveiknek megfelelő átigazítással változatos, ízletes fogásokat készíthetnek.

Vitalij Lvovics Begunov - Sajtok ​könyve
A ​sajt az élelmiszerek gazdag választékában egyike azon keveseknek, amelyek bővelkednek a szervezet számára szükséges fehérjékben, zsírokban, ásványi anyagokban és vitaminokban. A sajtban megtalálható a tej valamennyi összetevője - a víz nagy részét kivéve! A különböző sajtféleségek skálája rendkívül széles: az enyhe aromájútól a fűszeresig, a lágytól a keményig, a soványtól a zsírosig terjed. Sokan kedvelik a sajtokat, de talán kevéssé ismerik őket. Vajon el tudna-e igazodni, Kedves Olvasó, ebben a birodalomban, ha valamilyen alkalomra kellene választania a sok típus közül? A könyv célja, hogy megismertesse Önt a hazánkban kapható különböző sajtokkal, némi képet adjon gyártásukról, fogyasztásuk és otthoni tárolásuk körülményeiről. Érdekes az a fejezete, amely borokat párosít különféle sajttípusokhoz. A művet az eredeti szovjet kiadvány átdolgozásával a magyar sajtfogyasztó és általában a jó ízeket és a könnyű táplálkozást kedvelő közönség számára hasznos ismeretekkel bővítve jelenítjük meg.

Papp Erzsébet - Kenyérsütés ​otthon
Ha ​megkérdezném, mi az, ami mindennap az asztalunkra kerül, s sosem hagyjuk el, a válasz egyszerű: a KENYÉR. Az ember táplálkozásának ősidők óta nélkülözhetetlen része. Napjainkban egyre többen szeretnék maguk elkészíteni mindennapi kenyerüket a családi asztalra. A kézzel dagasztott kenyér eleinte fárasztóbbnak tűnik, több időt igényel, de megéri a fáradtságot, s különös örömmel tölti el az embert.

Frank Júlia - Szárnyasparádé ​- 377 különleges szárnyasétel
A ​baromfihúsok nagy része még ma is az olcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyas húsoknak jelentős a fehérjetartalmuk, energiatartalmuk viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagokból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. A receptgyűjtemény nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánlja a szerző a könyvet, aki szeret finomat főzni.

Covers_169895
A ​100 legjobb spanyol recept Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb spanyol recept
Spanyolország ​konyhája igen változatos, és ez elsősorban az egyes tartományok saját, jellegzetes ételeinek köszönhető. Ezért nehéz "spanyol" receptekről beszélni, hiszen ez a nagy ország számos kiterjedt, önálló tájegységből áll, amelyek külön-külön is rengeteg tipikus ételkülönlegességgel dicsekednek. Válogatásunk ezért hiányos is, hiszen számos finomságot kell terjedelmi okból mellőznünk. Ettől függetlenül reméljük, hogy sok hasznos tanácsot és ötletet tudunk adni a spanyol konyha kedvelőinek.

Toró Elza - A ​100 legjobb csülkös recept
Aki ​evett már sertéscsülköt pékné módra, aki kóstolta a tárkonyos báránycsülköt vagy a tejfölös malaccsülköt, aki csak egyszer is belakott már a savanyú káposztával készült székely sertéscsülökből, az tudja csak igazán, mily mennyei falat a csülök! És ha már tudja, hát bizonnyal bizsereg az ínye, és a gyomra izgatottan megremeg az olyan ételkülönlegességek hallatán, mint a sertéscsülök portugál marinádban, a marhalábszár sörben, a fügével töltött füstölt csülök, vagy a bajor módra készített borjúcsülök. A libanoni módra készített báránycsülköt pedig már csak félve merjük megemlíteni, nehogy az ínyenc olvasó azt gondolja, hogy mi itt az ízlelőidegeit pengetve valami bűvös zenével kívánjuk befolyásolni a józan ítélőképességét…

Toró Elza - A ​100 legjobb halétel
A ​hal az emberiség egyik legősibb tápláléka. Az ősember az első halat gyorsaságának és ügyességének köszönhetően kézzel, lándzsával fogta magának. Akkor még fűszerek és köretek nélkül, nyárson sütve fogyasztotta el halvacsoráját. Valamit sejthetett a hal frissességének fontosságáról, hiszen, miután kifogta, el is fogyasztotta (bár lehet, hogy ez csak éhségének volt köszönhető).

Egzotikus_konyha
Egzotikus ​konyha Ismeretlen szerző
elérhető
6

Ismeretlen szerző - Egzotikus ​konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frankné Tamás Anikó - Receptgyűjtemény ​a hús nélküli táplálkozáshoz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Liscsinszky Béla - Négy ​évszak ételei – Ősz az Aranysárkány vendéglőben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Monspart Éva - Főzni ​jó!
Jó ​lenne, ha a gyerekek - és nemcsak a lányok! - mihamarabb megtanulnának főzni. S nem sanyarú szükségből, kelletlen végzett robotként, hanem olyan vidáman, a cselekvés örömét érezve, ahogy a könyv szerzője szeretné. Ehhez ébresztenek kedvet a hangulatos ételtörténeti bevezetők, a változatos ízeket szinte a szöveggel is érzékeltető leírások, a munkafolyamatokat részletező receptek. S aki a főzés hagyományos helyszínét, a konyhát szívesebben cseréli fel a természettel, az válogathat tábortűznél süthető, kirándulásra csomagolható ínyencségek közt. Egycsillagos ételeink elkészítéséhez bízvást foghat az is, aki először vesz fakanalat a kezébe, a háromcsillagos recepteket a tapasztaltabb ifjú szakácsoknak ajánljuk.

Img_0006
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb vendégváró falat
Réges-régen, ​nyelvünkben a vendég szó azt jelentette: idegen, más vidékről, más országból való. Ősidőkből ered az a (természeti népeknél ma is élő) szokás, hogy az idegenek elé küldöttséget menesztettek, s részükre ételt, italt, sőt lányokat, asszonyokat kínáltak fel. Ha az idegen ezeket elfogadta, azzal barátságos szándékát bizonyította, és bebocsátást nyert a településre. E szokás csökevényes formában bár, de máig is él: az illusztris látogatót már a repülőtéren vagy a vasútállomáson kenyérrel és sóval fogadják, s ezeket többnyire fiatal lányok nyújtják át.

Horváth Ildikó - Szabó Sándorné - Kenyérsütés
Mindenki ​ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Toró Elza - A ​100 legjobb tészta sülve-főve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mózes István Miklós - 100 ​legjobb paprikás étel
Bár ​az Óvilágba csak viszonylag későn jutott el, a paprika termése ma már szinte valamennyi nemzet konyhájában ismert és kedvelt. Számtalan változatban termesztik, fogyasztják nyersen, főzve, sütve, és fűszerként használják. Az ételként felhasználásra kerülő fajtákat a legtöbb országban termesztik, a fűszerként használatosakat egyrészt termesztik, másrészt importálják. Ugyanakkor meglepően kevés olyan ételt ismerünk, amelynek legfőbb összetevője a paprika. Ennek egyik oka, hogy a húsos, úgynevezett édespaprika sok vizet tartalmaz, ami főzés-sütés közben javarészt távozik, és így nem sok `harapnivaló` marad a paprikából. A másik ok a paprika átható íze: nemcsak a fűszerpaprika, hanem az édespaprika is már kisebb mennyiségben alkalmazva erősen fűszeres hatású. Gondoljunk csak bele: már egyetlen paprikacsutka jellegzetes ízt ad a levesnek vagy a pörköltnek.

Toró Elza - A ​100 legjobb étel marhahúsból
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mikrohullámú recept
A ​múlt század nyolcvanas éveiben jelentek meg hazánkban az első mikrohullámú konyhai sütők. Kereskedelmi forgalomban először csak a jó masszív, szovjet gyártmányú készülékekhez juthattak hozzá a szerencsésebbek (a még szerencsésebbek pedig nyugati turistaútjaikról hoztak magukkal összekuporgatott, szerényre szabott valutakvótájukból egy-egy csillogó- villogó, nyugati vagy távol-keleti készüléket). E készülékek zöme aztán nem a háztartásokban, hanem többnyire jellemzően az akkor már gomba módra szaporodó "gebines" vendéglátó-ipari kisüzemekben (bisztrókban, lacikonyhákban, lángos-sütödékben stb.) teljesített szolgálatot mint kiváló gyorsmelegítő eszköz. Ez volt a mikrohullámú sütők "hőskora" nálunk.

Korpádi Péter - Kínai ​és távol-keleti konyhák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Horváth Ilona - Burgonyás ​ételek
A ​burgonya a magyar konyha egyik legkedveltebb alkotóeleme. Számtalan hagyományos, hétköznapi étel készíthető belőle, ilyen például a paprikás krumpli, a krumplis tészta, a burgonyaleves vagy a burgonyafőzelék, de különleges alkalmakra is kitűnő fogások alapjául szolgálhat (krokett, burgonyafánk, gnocchi). Használhat juk levesekbe, főzelékekbe, olajban vagy zsírban sütve, húsételekhez köretként és tészták alkotórészeként egyaránt. Változaros felhasználhatósága mellett érdemei közé tartozik magas szénhidráttartalma, valamint jelentős C-vitamin, kálium- és fehérjetartalma. Könnyen emészthető, és megfelelő tárolással sokáig eltartható. Könyvünk F. Horváth Ilona receptjei nyomán a burgonyás ételek elkészítését lépésről lépésre, nehézségi fokuk, áruk és kalóriaértékük megjelölése mellett mutatja be. Ezért nemcsak kezdő háziasszonyoknak nyújt útmutatást, de profi szakácsok is bátran ollózhatnak belőle.

F. Horváth Ilona - Ünnepi ​ételek
Egy ​jó szakácskönyvet onnan lehet felismerni, hogy minden alkalomra - legyen az többfogásos ünnepi ebéd, váratlan vendég vagy hétköznapi vacsora - használható recepteket ajánl. F. Horváth Ilona receptjeit ezért úgy állítottuk össze, hogy kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű férfiak és gyakorlott szakácsok is egyaránt hasznosan forgathassák. Szakácskönyvünk az ételek elkészítését egyszerűen, lépésről-lépésre mutatja be, mellette pedig feltünteti a kalóriaértéket, az elkészítéshez szükséges időt, és azt, hogy mennyire terheli meg a pénztárcát. Így az olvasó könnyedén kiválaszthatja az ízlésének, tudásának és az alkalomnak leginkább megfelelő ételt.

F. Horváth Ilona - Wellness ​ételek
Egy ​jó szakácskönyvet onnan lehet felismerni, hogy minden alkalomra - legyen az többfogásos ünnepi ebéd, váratlan vendég vagy hétköznapi vacsora - használható recepteket ajánl. F. Horváth Ilona receptjeit ezért úgy állítottuk össze, hogy kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű férfiak és gyakorlott szakácsok is egyaránt hasznosan forgathassák. Szakácskönyvünk az ételek elkészítését egyszerűen, lépésről-lépésre mutatja be, mellette pedig feltünteti a kalóriaértéket, az elkészítéshez szükséges időt, és azt, hogy mennyire terheli meg a pénztárcát. Így az olvasó könnyedén kiválaszthatja az ízlésének, tudásának és az alkalomnak leginkább megfelelő ételt.

1-4ccdd7ecd5
Igazi ​magyar ételek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Igazi ​magyar ételek
A ​könyvben sok százféle jól ismert, és a feledés homályába tűnt étel elkészítési módját közöljük. Hasznos útmutatót adunk és számos konyhai mesterfogást mutatunk a sütést-főzést kedvelőknek.

Piros Christa - Exkluzív ​finomságok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ursula Summ - A ​tökéletes étrend
Egészségesen ​lefogyni, hogy közben teljesítőképességünket is megőrizzük, no meg a jókedvünket is - meglehetősen kevés fogyókúramódszer mondhatja el. A tökéletes étrend nem ígér pánikszerű fogyást, ami megterheli a szervezetet, rövid idő múlva pedig még több kilót eredményez. Az amerikai orvos, Hay doktor olyan módszerét dolgozta ki az egészséges táplálkozásnak, amelynek alapján önsanyargatás nélkül ehetünk meg mindent - csak odafigyelve. Azt állapította meg, hogy a táplálékok emészthetőségének mértékétől függ az elhízás, ez alapján kombinálta a táplálékfajtákat: fehérjetartalmú ételeket a nap első felében ehetünk büntetlenül, szénhidrátalapúakat délután és este. A könyv szerzője, Ursula Summ Hay doktor módszere, a tökéletes étrend segítségével sikeresen megszabadult túlsúlyától. Hogy segítsen sorstársain, fogyókúraklubokat szervezett, és az ott szerzett tapasztalatain írta meg ebben a könyvben. Az első részben leírja, mi az a tökéletes étrend, praktikus tanácsokat adva fogyókúrázóknak, a könyv többi része pedig változatos, ízletes recepteket közöl - a tökéletes étrend alapján összeállítva. Ezeket a recepteket persze elkészíthetjük az egész családnak, némi köretkiegészítéssel a fogyni nem vágyóknak is.

Toró Elza - A ​100 legjobb ötlet hidegtálakhoz
Amikor ​vendégváráshoz készülődünk, felmerül a kérdés: meleg étel vagy hideg étel kerüljön az asztalra? Amennyiben nem kifejezetten lakomát szeretnénk rendezni, hanem inkább vendégeinkkel kívánunk foglalkozni, beszélgetni, szórakozni, minél több időt tölteni együtt velük, érdemes a hideg ételek mellett dönteni. Nagy előnye ugyanis a hidegkonyhának, hogy az ételek előre elkészíthetők, mégpedig tálalásra készen, és nem kell vendégeinket magukra hagyva, a konyhában főzéssel, sütéssel vagy melegítéssel foglalatoskodnunk. Amikor eljön az étkezés ideje, elég a hűtőszekrényből elővenni az ételeket, az asztalra adni, de azt is megtehetjük, hogy előre az asztalra készítjük az ízlésesen tálalt finomságokat. Ez utóbbi különösen akkor célszerű, amikor nem tartunk külön étkezést, hanem a vendégek -- és természetesen a házigazdák is -- társalgás, szórakozás közben szeretnének falatozni. Persze nem csak otthon vehetjük hasznát a praktikus hidegkonyhai készítményeknek: rendezvények, fogadások, vállalati megbeszélések stb. alkalmával is élhetünk velük.

Covers_174983
A ​100 legjobb sütemény Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb sütemény
Amikor ​gyerekek voltunk, nem akadt olyan hétvége, hogy anyácskánk ne sütött volna valami finomságot. Ha jártamban-keltemben valahonnét sütiszag csapja meg az orromat, ma is eszembe jut, hogyan kíváncsiskodtunk a konyhában. Jó volt csipegetni a nyers, margarinos édestésztából, és milyen öröm volt kis állatfigurákat gyúrogatni a maradékból! Anyánk mindig annyival több tésztát gyúrt, hogy kiélhessük alkotóvágyunkat. Borsból helyeztünk szemet, orrot a kis figurákra, és alig vártuk, hogy megsüljenek. És persze segítettünk `megtisztítani` a keverőtálat, nehogy a finom krémből egy picinyke is a mosogatóba kerüljön...

Covers_287940
Húsételek ​változatosan Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Húsételek ​változatosan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tárgyik Sándor - Nagy László - Hidegkonyhai ​szakácsművészet
E ​könyvnek célja az érdeklődő háziasszonyok igényeinek kielégítése is. A kötet megírásakor arra törekedtünk, hogy kimerítő választ adjunk a hidegkonyhákkal kapcsolatos szakmai kérdésekre, népszerűsítsük az egészséges táplálkozás korszerű követelményeit. A receptek - támaszkodva a táplálkozástudomány eredményeire - tartalmazzák a készítményekhez szükséges anyagok pontos mennyiségét, és ismertetik az elkészítési módokat, a termelési folyamatok zárt ciklusát, biztosítva a munkafolyamatok gazdaságos megszervezését. A technológiai leírások célszerűek, ami annyit jelent, hogy azok alapján a készítmények a legrövidebb időráfordítással elkészíthetők. Figyelembe vettük azon tényt is, hogy nemcsak a tartalom határozza meg a formát, hanem a forma is a tartalmat. Más az ízhatásuk a vékonyra szelt vagy kockázott, vagy éppen csíkokra vágott alapanyagokból készült ételeknek.

Nagy Elvira - Fűszerek ​könyve
A ​kiadvány hasznos információkat nyújt azoknak a háziasszonyoknak, akik szívesen kísérleteznek a legkülönbözőbb fűszernövényekkel a sütés-főzés során. A kötet emellett számos, a hétköznapokban is remekül felhasználható receptajánlatot tartalmaz.

Eperjessy Magdolna - Szily Pál - Kovács Ágnes - 182 ​recept a mikrohullámú sütőhöz
Ön ​nagyon jól választott, amikor vagy azért vásárolta meg ezt a könyvet, mert van egy mikrohullámú sütője és szeretné tudatosabban használni, vagy azért, mert most gondolkodik a beszerzésén és döntéséhez vár segítséget. De ha csak azért, mert hiányzik a gasztronómiai és receptkönyv - gyűjteményéből, vagy ha csupán azért, hogy a már hazánkban is egyre jobban elterjedő, a modern családok életében egyre kevésbé nélkülözhető korszerű mikrohullámú sütés-főzés technikájáról ismereteket szerezzen, reméljük, akkor sem fogja megbánni vásárlását.

Nagy Sándoné - Péter Jánosné - A ​mi szakácskönyvünk kezdőknek és haladóknak
A ​MI SZAKÁCSKÖNYVÜNK minden háziasszony hasznos segédeszköze. Leveseket, húsos, zöldséges ételek receptjeit tartalmazza. Hagyományos és új elkészítési módokkal ismerteti meg a kísérletezőkedvű nőket és férfiakat. Egy fárasztó munkanap után, a családunk aktív segítségével készülő étel jelenthet aktív pihenést, kreatív tevékenységet, kedvelt foglalatosságot, amit az elkészült étel megkoronáz. Könyvünk kitűnő szakácskönyv, ami nélkülözhetetlen gyakorlati útmutató a konyhában.

Kollekciók