Ajax-loader

'szakácskönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Eperjessy Magdolna - Szily Pál - Kovács Ágnes - 182 ​recept a mikrohullámú sütőhöz
Ön ​nagyon jól választott, amikor vagy azért vásárolta meg ezt a könyvet, mert van egy mikrohullámú sütője és szeretné tudatosabban használni, vagy azért, mert most gondolkodik a beszerzésén és döntéséhez vár segítséget. De ha csak azért, mert hiányzik a gasztronómiai és receptkönyv - gyűjteményéből, vagy ha csupán azért, hogy a már hazánkban is egyre jobban elterjedő, a modern családok életében egyre kevésbé nélkülözhető korszerű mikrohullámú sütés-főzés technikájáról ismereteket szerezzen, reméljük, akkor sem fogja megbánni vásárlását.

Harvey Diamond - Marilyn Diamond - Fit ​for Life szakácskönyv
Ugye ​Önnek is segített a FIT FOR LIFE módszer, amely Magyarországon TESTKONTROLL néven aratott elsöprõ sikert? Most megismerkedhet azzal a szakácskönyvvel, amely a FIT FOR LIFE programot elindította és a gyakorlatban alkalmazza a TESTKONTROLL táplálkozási irányelveit. Ennek a könyvnek a segítségével újfajta egészséges étkezési szokásokat sajátíthatunk el. Ha eddigi fogyókúrák csõdöt mondtak, mégis szeretne lefogyni és megõrizni az ideális súlyát, próbálja ki a könyvben közölt recepteket. Nincs többé kalóriaszámlálás, vége a koplalásnak! A FIT FOR LIFE – program szerint egészségesen étkezhet. Nem nagy ördöngösség az egész: csupán arra kell ügyelnie, hogy betartsa az alapvetõ ételtársítási elveket. Az eredmény sem várat sokáig magára! Rövid idõn belül Visszanyeri karcsúságát, teste megfiatalodik, és életerõsebbnek fogja érezni magát, mint valaha! A könyvben leírt ételek nemcsak jók, de jót is tesznek önnek. Készítse el és kóstolja meg a zöldséges pitéket és tésztákat, a gombakrémmel töltött vajas lepényt, a ropogós zöldségesroládot, az ínycsiklandozó mézes kukoricakenyeret. E kötetben megtalálja friss gyümölcslevek, saláták, kiadós és vitamindús levesek, szendvicsek, egytálételek, valamint hétvégi és ünnepi lakomák receptjei, s ha kipróbálta ezeket, meglátja, hogy az újszerû fogások elkészítése szinte szórakozás.

Nagy Sándoné - Péter Jánosné - A ​mi szakácskönyvünk kezdőknek és haladóknak
A ​MI SZAKÁCSKÖNYVÜNK minden háziasszony hasznos segédeszköze. Leveseket, húsos, zöldséges ételek receptjeit tartalmazza. Hagyományos és új elkészítési módokkal ismerteti meg a kísérletezőkedvű nőket és férfiakat. Egy fárasztó munkanap után, a családunk aktív segítségével készülő étel jelenthet aktív pihenést, kreatív tevékenységet, kedvelt foglalatosságot, amit az elkészült étel megkoronáz. Könyvünk kitűnő szakácskönyv, ami nélkülözhetetlen gyakorlati útmutató a konyhában.

Péter Jánosné - Sertéshús ​100 féle képpen
Egyre ​többször halljuk és olvassuk, hogy a sertéshús nem egészséges. Mi, magyarok ennek ellenére szívesen fogyasztjuk. Sok-sok évtized alatt, megszámlálhatatlan elkészítési módot találtak ki a háziasszonyok. Úgy gondolom, ha nem mértéktelen mennyiséget eszünk a sertéshúsból és igyekszünk minél zsírtalanabbul elkészíteni, akkor az egészségünkre is vigyázunk és ízletes húsételt is készítettünk családunk számára. Ebben a füzetben 100 receptet kap az olvasó. Több különleges elkészítési mód szerepel benne. Aki kedvet kap a receptek kipróbálásához, változatos ételekkel lepheti meg családját.

Francia_%e2%80%8bszak%c3%a1csk%c3%b6nyv
Francia ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Francia ​szakácskönyv
A ​francia konyha - mint minden, ami francia - könnyed, szellemes és elegáns. A mennyiséggel szemben mindig a minőségen van a hangsúly. Nem véletlen, hogy olyan nagy hatással volt szinte minden nemzeti konyhára - s hogy a konyhaművészet nemzetközi nyelve a francia. Életrendünket nem csak változatosabbá, de könnyebbé és vitaminban gazdagabbá is tehetjük, ha francia ételeket főzünk. Az ízek kiegyensúlyozottsága és harmóniája gyorsan megszeretti velünk a francia salátákat, pástétomokat és húsokat. Könyvünkben több száz recept segíti felfedezni a francia konyha világát.

Uncle Ben's - Olaszos ​ízek percek alatt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Polcz Alaine - Főzzünk ​örömmel!
"Polcz ​Alaine - talán éppen azért, mert az élettel szükségszerűen velejáró, de annak elkerülhetetlen végével, a halállal foglalkozik hivatásszerűen: a szó abszolút értelmében s elementárisan - életpárti. Azaz: ételpárti. Ez a könyve az örök női géniusz otthonteremtő, házi tűzhely körüli varázslástudományának és titkainak leleplezése- feltárása. A maga módján egyfajta mágia. Egy hiteles személyiség konyha- és életvezetési kalauza..." /Szilárd Gabriella/

Szepesi Vilma - Sütemények ​és torták
Sütemények ​és torták Hétköznapokra és ünnepkre Manapság, amikor annyi új és új, remekebbnél remekebb gyűjteményes összeállítás jelenik meg a süteményekről, nehéz újat nyújtani ebben a témában. Arra törekedtem, hogy a válogatás minél egyszerűbb és áttekinthetőbb legyen. E kötet lapjain megelevenedik a századelő és a századforduló konyhaművészeti kultúrája, de megtalálhatók a modern sütemények is. Remélem, hogy a háziasszonyok nagy haszonnal forgatják majd könyvemet, változatosabbá és ízletesebbé téve ezáltal a család étrendjét. Szepesi Vilma

R. Szepessy Ilona - Spanyol ​konyha
A ​magyarok könnyen megbarátkozhatnak a spanyok konyhával: sűrű levesek, bőséges húsok, erősen fűszeres ételek világa ez, akár a mienk. R. Szepessy Ilona, a nagy sikerű Francia konyha szerzője ezúttal az ibériai konyhaművészet világába nyújt bepillantást; az általánosan elterjedt, tipikus ibériai ételek (gazpaco, paella, tortilla) változatai mellett szinte minden tartomány (Baszkföldtől Mallorcáig) szerepel egy-egy jellegzetes fogással; a receptgyűjtemény a híres spanyol italok (pl. sangria) ismertetésével zárul.

Borbély László - Forró ​italok
A ​fiatal színész szerző a különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg olvasóival, hogy meghitt, hangulatos „keretet" kínáljon egy-egy családi összejövetelhez vagy baráti beszélgetéshez. A fejezetcímek önmagukért beszélnek: Hideg téli estékre, avagy a kalapkúra kellékei; Uzsonnaitalok kicsiknek és nagyoknak; Evés előtt -- evés után.

Péter Jánosné - Wasztl Anna - Szárnyasételek
Hazánkban ​is egyre nagyobb tért hódít a baromfi fogyasztása. Részben az ára miatt, másrészt azért, mert sokkal egészségesebb, mint a sertés- és marhahús. Leggyakrabban csirkehúst fogyasztunk, de az utóbbi évtizedben a pulykahús is egyre nagyobb helyet foglal el az étrendünkben. Libát, kacsát is gyakran eszünk. A baromfihús bő választéka magával hozta azt az igényt, hogy többször és változatosabban készítsük el magunknak, a családnak, vendégeinknek a szárnyasokat.

%c3%81ll%c3%adtson_%e2%80%8b%c3%b6ssze_saj%c3%a1t_men%c3%bct_eg%c3%a9szs%c3%a9gesen
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Állítson ​össze saját menüt egészségesen
Könyvünk ​22 előételt, 22 főételt és 22 desszertet tartalmaz, amelyekből bármilyen menüt könnyedén összeállíthat a különféle étkezésekhez. Csak keresse ki a 3 részre osztott oldalakon a legmegfelelőbb fogásokat, és főzze meg őket. Mindegyik étel egyszerűen és könnyen elkészíthető, de mindenekelőtt finom.

L. Bobrov - L. Tyerehina - 500 ​recept burgonyával
Részlet ​az Előszóból : "A könyvben szereplő 500 burgonyaétel minden szempontból megfelel a fenti igényeknek, hiszen a burgonya tápláló, olcsó, ráadásul az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaz. A könyv összeállítói - a kazahsztáni Burgonya- és Zöldséggazdálkodási Tudományos Kísérleti Intézet főzni szerető és tudó dolgozói - arra a kérdésre is maradéktalan választ adnak, hogy hogyan készítsük el a burgonyát ízletesen, változatosan. Ezt bizonyítja az ételek rendkívül színes "palettája" a világ sok népének praktikus burgonyareceptjeivel."

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​sajt- és tojásétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Galina Pohvalina - Vendég ​az ajtóban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boros_bea_a_100_legjobb_karcs%c3%bas%c3%adt%c3%b3_fog%c3%a1s
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb karcsúsító fogás
Nem ​is olyan régen még az volt a kívánatos, hogy az ember „jó húsban” legyen. Nőknél a kerek arc, dundi vállak, bő keblek, széles csípő, nagy kerek tompor tartozott az eszményi testalkathoz. A férfiaknak tekintélyt kölcsönzött a pocak. És persze a gyermeket is akkor tekintették egészségesnek, ha dundi volt. Az egészséges bőrszín pedig a hófehér volt. Minél inkább visszafelé tekintünk a történelmünkben, annál inkább jellemző volt a szépségnek és egészségnek ez a fajta felfogása. (Gondoljunk csak a willendorfi Vénuszra, mely szobrocskát az ősember faragta több tízezer évvel ezelőtt, s benne megörökítette az eszményi nőideált.)

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Muffinok_%c3%a9s_s%c3%bctem%c3%a9nyek
Muffinok ​és sütemények Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Muffinok ​és sütemények
Az ​otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek uzsonnacsomagjába való egyszerű, laktató süteményt vagy eredeti ötleteket keresünk egy családi ünnepséghez, akár csak egy kis kényeztetésre vágyunk a reggeli kávénk mellé, itt minden alkalomra megtaláljuk a megfelelőt.

Geszteny%c3%a9sk%c3%b6nyv
Gesztenyéskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Gesztenyéskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img_0010
elérhető
69

Stahl Judit - Enni ​jó!
Kedvenc ​receptjeim zsúfolt hétköznapokra és megérdemelt hétvégékre Öt éven keresztül nap mint nap volt otthonunk vendége Stahl Judit. Tudósított háborúkról, békekötésekről, parlamenti csatározásokról és választásokról. Ezúttal azonban ő invitál bennünket "lakásának legfontosabb részébe" - a konyhájába. Jelmondata: "Finomat, gyorsan és egyszerűen." Friss és közvetlen stílusban mutatja be, hogyan lehet mai felgyorsult világunkban is megtalálni az étkezés örömét. Könnyen elkészíthető, pompás ízű ételekkel ad ötleteket ahhoz, hogy egy fárasztó nap végén is jólesően vacsorázhassunk együtt a párunkkal vagy épp ellenkezőleg, ráérősen ebédelhessünk családunkkal, barátainkkal a hétvégén. A könyv anyagát a Nők Lapjában megjelent nagysikerű írásaiból válogatta, és - praktikus szemléletéhez hűen - mindegyiket kiegészítette egy-egy Fele munka, dupla öröm recepttel is. A lapokról sugárzik az étkezés, a főzés szenvedélyes szeretete, mert Stahl Judit nem tudja és nem is akarja elrejteni rajongását. Az eredmény? Egy önéletrajzi elemekkel átszőtt szakácskönyv, amelynek lapozgatása közben minduntalan szembesülünk a kérdéssel: vajon olvassunk-e tovább vagy azonnal próbáljuk ki valamelyik receptet. Stahl Judit első szakácskönyve teljesen új hangot hozott a magyar gasztronómiai könyvkiadásba: modern szemlélete, praktikus és finom receptjei rögtön százezrek kedvenceivé váltak. A könyvben olyan, már-már klasszikusnak számító ételek szerepelnek, mint a spagetti friss pestóval, a fűszeres malac zelleres pürével, az epermisu vagy a csokis muffin, de süthetünk belőle rozmaringos-diós kenyeret, szalámis-hagymás pizzát, és készíthetünk mandulás csokitrüfflit is. A szép kivitelű, rengeget fotóval illusztrált kötet a 2002-es szakácskönyv változatlan utánnyomása.

Jaroslav Balastík - Házi ​tartósítás és fagyasztás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_253367
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Vilma ​néni vegetáriánus receptjei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Képes Ilona - Nagy ​szójáskönyv
"Az ​elmúlt évtizedben forradalmi változás következett be az európai konyhaművészetben. Főszereplője a Csoda volt, amit szójaként ismerünk. Kínában és Japánban évezredek óta ismerik, népi eledel. Európába már a XVIII. században áthajózott, de szédületes karrierje csak most kezdődött. Kiderült, hogy minden más ételnél jobbak az adottságai. Az emberi szervezet számára fontos vitaminokat, ásványi sókat nagy mennyiségben tartalmazza. Ugyanakkor káros anyagokat alig juttat a szervezetbe. Ebből a könyvből mindent megtudhat a szójáról, amit tudni érdemes. Történetét, tulajdonságait, fajtáit, feldolgozásának és elkészítésének módozatait."

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Hargitai György - Sütés, ​főzés mikrohullámmal
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Mária Hajková - Édeskönyv
Háziasszonyaink ​-elsősorban a fiatalok- meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak, pudingok, krémek, fagylaltok és sütés nélkül készített édességek pontos receptje mindíg kéznél legyen. Miért oly kedveltek a tészták? A tésztás ételek változatossá teszik a család étrendjét, a tejjel készült különféle pudingok, krémek jól kiegészítik a gyermekek kosztját, a sós és édes sütemények a vendéglátás bevált kiegészítői. Az étrendbe iktatott tésztás ételek bizonyos mértékben csökkentik a konyhára fordított kiadások összegét. Nem utolsó sorban pedig éppen az édes tészták készítése bizonyítja leghatásosabban a háziasszonyok szakácsművészetét.

Laurence Leuilly - Márton Gyöngyvér - Francia ​finomságok dióhéjban
Könnyedség,szellemesség ​és elegancia...ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban.Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk,amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja ,méltóak a dicséretre.A szerzők a francia tájak,népcsoportok jellegzetes ételeit mutatják be,küöztük a tenger kínálta különleges fogásokat is.Nagyon sokféle zöldség is szerepel az ételekben és nemcsak az általunk megszokott módon.A könyv kiválóan alkalmas arra ,hogy étrendünket változatosabbá,könnyebbé és vitaminokban gazdagabbá tegye.

Liscsinszky Béla - Négy ​évszak ételei - Tél az Aranysárkány vendéglőben
Az ​olvasó olyan receptgyűjteményt tart a kezében, mely legelőször vizuális élményt nyújt. A látvánnyal, a színes ételkompozíciókkal az ételek kiválasztásához, elkészítéséhez, valamint a tálalásához kíván a szerző segítséget nyújtani. A komplett menűsorok végigolvasása is már jelentős hatást fejt ki, elkészítésük és elfogyasztásuk minden bizonnyal még kellemesebb élvezetet eredményez… A receptek mellett a kitűnő színes felvételeket is a szerző, Liscsinszky Béla készítette.

Liscsinszky Béla - Négy ​évszak ételei - Nyár az Aranysárkány vendéglőben
Köszöntöm ​a korszerű táplálkozás élenjáró harcosainak egyre bővülő táborát. Temérdek feladat vár rájuk kétségtelenül helytelen étkezési szokásaink megváltoztatásában. Jómagam a nagy ügy szolgálatába ezúttal a nyári évadnak megfelelő ételek leírásával és azok fényképeivel szegődöm.

Szabó Dénesné - Kismamák ​szakácskönyve
Könyvünk ​szerzője Szabó Dénesné, a magyar egészségügy egyik legtapasztaltabb diétásnővére. Több évtizedes munkája során összegyűlt tapasztalatait kívánja közreadni egy szakácskönyv-sorozatban, amelynek első kiadványa a kismamák részére készült. Számtalan hasznos táplálkozási tanáccsal és recepttel segíti a gyermekvárás örömteli, de gondoktól sem mentes kilenc hónapját. A kismama előre felkészülhet a baba születése utáni időszakra is, mert a szerző tájékoztatást nyújt a csecsemő- és kisgyermekkor táplálkozási tudnivalóiról, valamint a szoptatós mama étrendjéről is.

Kollekciók