Ajax-loader

'szakácskönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Dagmar von Cramm - Főzzünk ​a babának
A ​babának ennie kell, hogy nőjön és gyarapodjon. A csecsemő táplálása egyszerű, amíg szoptatjuk, vagy csak anyatejet kap. De mikor etessük először kanállal? És mit adjunk neki? Mit tehetünk az allergia ellen? És ha a kicsi hasa felfúvódik? Mindezekre a kérdésekre megtaláljuk a választ ebben a könyvben. Azért, hogy gyermekünk egészségesen gyarapodjon, és érezzen rá a "megfelelő" ízekre.

Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Fiatalok ​főzőiskolája
A ​Magyar Nők Országos Tanácsa és a Kossuth Könyvkiadó kezdő fiataloknak kíván segítséget nyújtani különböző tanácsadó füzetek megjelentetésével. E, háztartásvezetéssel foglalkozó kötetünk is a füzetsorozat része. A Főzőiskola azoknak a kezdő háziasszonyoknak segít, akik még nem járatosak a háztartási munkákban, nem ismerik az alapvető háztartási műveleteket, a sütés-főzés tudományát. Nem recepteket tartalmazó szakácskönyv, hanem a háztartás szervezésével, a konyhai alapműveletekkel, a főzés módszereivel foglalkozik. A szerző részletes útmutatást ad a háztartás összes feladatáról. Ismerteti a konyha ésszerű berendezését, a vásárlást, a zöldségek, húsok előkészítését, a főzés különböző részleteit: a párolást, a sűrítést, a sütés-főzés aprólékos gyakorlati módszereit. Aki ezeket az alapműveleteket áttanulmányozza, az bármilyen szakácskönyv receptje alapján el tudja készíteni az ételt. Az utolsó fejezet, a "Gyermekkonyha", a csecsemő ételének higiénikus elkészítésével foglalkozik, és recepteket is tartalmaz.

Scan0001
elérhető
0

Barta Miklós - Sajtételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jackie Le Tissier - Testkontroll ​vegetáriánusoknak
Kathryn ​Marsden könyvei több millió példányban keltek el világszerte. Magyarországon a harmincnapos egészségkúra című kötete aratott nagy sikert. A táplálkozástudományi szakember ebben a könyvében az élelmiszerek megfelelő társításával, közismertebb nevén a testkontrollal igyekszik segíteni a vegetáriánus életformát választott olvasóknak. A kötetben nemcsak a bőséges elméleti taglalást találunk, hanem rengeteg receptet, ételsort és konkrét étrendet is. Sokan hirdették már, hogy fogyni szenvedés nélkül is lehet, Kathryn Marsden módszerével viszont egyenesen élvezet. Az alkalmazott diéta teljesen veszélytelen, hatása pedig a hosszú távú. "Mindenkinek szívből ajánlom, aki elkötelezte magát az egészséges életmód mellett. Jackie Le Tissier Marsden eredményei magukért beszélnek" /Dr. Stephanie Harker/

Pár Gyula - Oriskó Ferenc - Magyaros ​ízek mikrohullámmal
A ​szerzők receptjeikkel segítséget kívánnak nyújtani a háziasszonyoknak, a szakácsoknak, de azoknak is akik "csak" szeretnek vagy kénytelenek a konyhában szorgoskodni.

Verhóczki István - Salátáskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sajtos_%c3%a9telek
Sajtos ​ételek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Sajtos ​ételek
Ugye, ​ha most hazamenne és kinyitná a hűtőszekrény ajtaját, szinte biztosan találna odabent valamilyen sajtot. Így egy nagyon fontos hozzávaló már adott is egy finom ételhez. Az pedig, hogy melyik sajtból mit a legjobb készíteni, ebből a könyvből kiderül. Az ementáliból ínycsiklandó a leves és a felfújt, de nem hiányozhat a fondüből sem. Kék sajttal megtölthetjük a csirkemellet és az omlettet, de kerülhet mártásként is a főtt tésztára. Mozzarella koronázza meg a rakott padlizsánt, míg a rakott sütőtök juhsajttal sül együtt. A krémsajtok pedig annyifélék, ahányféle fűszerrel, zöldséggel társítjuk őket. A sajtokat sütheti, főzheti, de hidegtálon kínálva sem fog velük szégyent vallani. A többi tudnivaló kiderül a receptekből.

Huba Zsuzsa - Stadler Mari - Mikrohullámú ​szakácskönyv
"Mind ​többen állnak tanácstalanul frissen vásárolt mikrohullámú készülékük előtt: mit készítsenek benne, és hogyan? Ehhez ad ötleteket, tanácsokat, recepteket Huba Zsuzsa és Stadler Mari könyve, amely lépésről lépésre vezet be a mikrohullámú sütés-főzés rejtelmeibe. Az ételleírásokon érződik, hogy a szerzőpáros valamennyit kipróbálta, és saját tapasztalatait adja át a kísérletező kedvű háziasszonyoknak vagy a főzésben örömét lelő házias férfiaknak. Rendkívül fontosak, hasznosak a könyv végén található táblázatok, még azok is fellapozzák majd, akik már jártasak ebben az új konyhatechnikában. Ők már tudják, hogy nem felesleges kedvtelés, inkább időt, energiát megtakarító, hasznos eszköz a mikrohullámú készülék: érdemes megkönnyíteni vele a háztartási munkát!" /F. Nagy Angéla/

F. Nagy Angéla - Különleges ​konyha
A ​Különleges konyha új - bővített és korszerűsített - kiadása A család szakácskönyve folytatása. Megtalálható benne a francia hagymaleves, a sólet vagy a Bácher Iván hiányolta makói pecsenye elkészítésének leírása, hogy csupán néhányat említsünk a több száz recept közül. A receptek nehézségi fokát (egyszerűbb vagy bonyolultabb voltát) a receptcímek melletti jelzések mutatják. Az étrendek összeállítását a betűrendes címmutató segíti, az egyes receptleírásokat a részletes tárgymutató alapján találhatjuk meg.

Szabó Sándorné - Horváth Ildikó - Kedvenc ​receptjeink mikrohullámon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Horváth Ilona - Olcsó ​ételek
Egy ​jó szakácskönyvet onnan lehet felismerni, hogy minden alkalomra - legyen az többfogásos ünnepi ebéd, váratlan vendég vagy hétköznapi vacsora - használható recepteket ajánl. F. Horváth Ilona receptjeit ezért úgy állítottuk össze, hogy kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű férfiak és gyakorlott szakácsok is egyaránt hasznosan forgathassák. Szakácskönyvünk az ételek elkészítését egyszerűen, lépésről-lépésre mutatja be, mellette pedig feltünteti a kalóriaértéket, az elkészítéshez szükséges időt, és azt, hogy mennyire terheli meg a pénztárcát. Így az olvasó könnyedén kiválaszthatja az ízlésének, tudásának és az alkalomnak leginkább megfelelő ételt.

Erdélyi Z. Ágnes - Együtt ​finomabb 2
Balzsamos ​levegő, fénylő csillagok, dallamos tücsök ciripelés-a nyári este örömei. És ha mindehhez még asztali örömök is társulnak? Receptkönyvünkben sok grillen, parázson készíthető étellel találkozhatnak. A szabadban sült ételek egészen különleges zamatot kapnak a levegőből, a füsttől, a kellemes sütögetés közben pedig újra egynek érezhetjük magunkat a természettel. A pattogó tűz, a hunyorgó parázs, az ínycsiklandó illatok segítségével kikapcsolódhatunk a modern világ fárasztó rohanásából. ráérősen rakhatjuk a tüzet, várhatunk a parázsra, pácolhatjuk a húsokat- és közben jót beszélgethetünk családtagkainkkal, együtt falatozhatunk és iszogathatunk a bvarátainkkal, és együtt töltődhetünk fel a nyári este békéjével.

Lovassné Kiss Ildikó - Lovass Pál - A ​karcsúság titka
Kedves ​Olvasó, kedves Barátaim, szeretetükbe ajánlom a Lovass házaspár könyvét. Nemcsak azoknak szól ez a könyv, akik fogyni szeretnének, hanem mindenkinek, aki egészségesen, ésszerűen szeretne táplálkozni. Első pillanatra úgy tűni, hogy nálunk divatcikk lett a fogyókúra, talán túlságosan sokat beszélünk arról, hogy mit ne együnk, kevesebbet együnk. A világon száz- és százmilliók éheznek és szomjaznak, a tévé képeket közül indiai és afrikai gyermekekről, akiknek nem jut tej. Százmilliók számára nem az a probléma, hogy túl sok kalóriát fogyasztanak, hanem az, hogy mit ehetnének, és miből telik ennivalóra. Nálunk sem egyértelmű a kérdés. Sokan nem azért táplálkozunk ésszerűtlenül, mert nem tudják, mi a helyes, hanem azért, mert nem telik másra vagy nincs idejük a korszerű fehérje- és vitamindús ételeket, a több munkát igénylő salátákat elkészíteni. Mégis helyes és fontos az egészséges étkezésről beszélni, tanítani, az okos és korszerű táplálkozásnak híveket toborozni.

Nutella-borito
elérhető
35

Sandra Mahut - Nutella
A ​krém, amit sosem tudunk teljesen simára kenni. Egyszersmind az édesszájúak egyik kitüntetett hozzávalója! Fondüben vagy piskótában, tortában vagy linzerben, a legendás mogyorós íz minden kedvenc desszertünkben szerepelhet. 30 ultrakönnyű recept igazi rajongóknak!

Az_els%c5%91_szak%c3%a1csk%c3%b6nyvem
Az ​első szakácskönyvem Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Az ​első szakácskönyvem
Főzni ​jó és manapság divatos időtöltés - a fiatalok között is. E könyv vidám képei is erről tanúskodnak- A konyha ifjú szerelmesei az egyszerű receptek és ötletek segítségével könnyedén elsajátíthatják a legegyszerűbb ételek korszerű elkészítését. ...És miközben az étel a tűzhelyen rotyog, érdemes a könyvet lapozgatni, hiszen a receptek mellett hasznos és érdekes tudnivalók olvashatók az alapanyagokról és egyéb fortélyokról is.

Pákozdi Judit - Burgonyából ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Elek Mária - Levesek ​finoman
Az ​1x1 Konyha sorozatunk új kötetei színes fotókkal illusztrálva segítenek ötleteket meríteni a kezdőknek és a konyhában már otthonosan mozgóknak egyaránt. Ízletes levesek, szendvicsötletek, tojásos finomságok receptjeit vehetik kézbe, valamint a tavaszi fogyókúrához meríthetnek ötleteket a konyhában tevékenykedők.

Eperjessy Magdolna - Szily Pál - Kovács Ágnes - 182 ​recept a mikrohullámú sütőhöz
Ön ​nagyon jól választott, amikor vagy azért vásárolta meg ezt a könyvet, mert van egy mikrohullámú sütője és szeretné tudatosabban használni, vagy azért, mert most gondolkodik a beszerzésén és döntéséhez vár segítséget. De ha csak azért, mert hiányzik a gasztronómiai és receptkönyv - gyűjteményéből, vagy ha csupán azért, hogy a már hazánkban is egyre jobban elterjedő, a modern családok életében egyre kevésbé nélkülözhető korszerű mikrohullámú sütés-főzés technikájáról ismereteket szerezzen, reméljük, akkor sem fogja megbánni vásárlását.

Huba Zsuzsa - Stadler Mari - Süssünk ​olajsütőben!
Érdemes-e ​olajsütőt venni? — kérdezik az utóbbi időben azok, akik érdeklődnek a legmodernebb konyhatechnikai módszerek iránt, akik szívesen látják a modern gépeket a konyhájukban. A válasz egyértelműen: igen. De csak akkor, ha jól tudunk bánni vele. Huba Zsuzsa és Stadler Mari előző, mikrohullámú sütőről írt nagysikerű könyvükben már bebizonyították hogy a konyha szakértői. A „Süssünk olajsütőben" is tanúsítja, hogy a szerzőpáros a készülék avatott szakembere: lépésről lépésre vezet be bennünket a készülék használatának fortélyaiba, és a könyvben levő kb. 80 receptet csak azután ismerteti az olvasóval, miután ki is próbálta. Jó szívvel ajánlom tehát ezt a szakácskönyvet mindazoknak, akik nyitottak a modern konyha iránt.

Hatvany Lili - Ételművészet ​- életművészet
Valamikor ​régen, boldog háborúelőtti időben, kétféle polgári háziasszonyt ismertünk. Az egyik - a jó háziasszony - kulcscsörgető, tűzrőlpattant, örökké izgatott menyecske volt. Baboskendővel kötötte be fejét, kötényben járt, égett zsírszagot terjesztett maga körül és fénylett az orra. Minden ételre azt mondta, hogy sajátkezűleg készítette, régi családi recept szerint és meg volt sértve, ha a vendég nem ürítette ki a tálat. Asztaltól percenként fölpattant és kisietett a konyhába, ahonnan aztán harsány vezényszavak, pörlekedés és szakácsnősírás egyvelege hangzott be az ebédlőbe. Ennél a háziasszonynál mindig sokat, zsírosat és nehezet ettünk. Rontott gyomorral, nyomott kedéllyel távoztunk házából, ahol egyébről alig esett szó, mint a háztartás örömeiről és bánatairól, a cselédek komiszságáról és a kofák szemtelenségéről. A másik hölgy - a rossz háziasszony - úgynevezett kékharisnya volt. A felhőkben élt, ott is a Nyugatot olvasta, lelki problémákkal foglalkozott és azt állította, hogy az étkezés lealacsonyító, de sajnos szükséges szégyen. Az ebédlőasztal körüli csoportosulás főleg azt a célt szolgálta, hogy a körben való üldögélés megkönnyítette az irodalmi vitákat. Főleg pedig azzal hencegett a kékharisnya-háziasszony, hogy még soha életében nem lépte át a konyha küszöbét és hogy egy lágytojást se bírna megfőzni. A rossz háziasszonynál, igazat megvallva, szívesebben étkeztünk, mint a jó háziasszonynál. Először is, mert nem muszáj volt enni, ha nem akartunk, másodszor is, mert a rossz háziasszony néha ráhibázott egy jó szakácsnőre, míg a jó háziasszony a legjobb szakácsnőt is átgyúrta saját formájára, azaz tönkretette. Napjainkban mindkét fentemlített háziasszonytípus eltűnt. Kihaltak. Ha akad belőlük itt-ott egy-egy ritka példány, csodálkozva nézzük, mint valami vízözönelőtti emléket.

Virágh Ursula - Patyi Árpád - A ​mikrohullámú sütő titkai
Mikrohullámmal ​főzni ma a legkorszerűbb konyhai eljárás. A gyorsaság többé nem boszorkányság. A mikrohullámú sütővel felszerelt konyha több szabadidőt tesz lehetővé. Ami korábban órákat vett igénybe, az ma percek alatt elkészül. A főzéshez ezzel a módszerrel - 60-70%-kal - kevesebb időre van szükség, így a vitaminok és az ásványi sók nem vesznek el, az ételek íze-zamata megmarad. Legyen szó levesek, húsételek, zöldségfélék, tésztaféleségek vagy akár desszertek készítéséről, a mikróban való főzés időmegtakarítással jár, és módot nyújt az egészséges táplálkozásra. Könyvünk olyan "titok" birtokába juttatja, amelyeknek ismeretében a mikrohullámú sütő háztartásának egyik leghasznosabb eszközévé válhat, s új ízekkel találkozik, amelyek a családban mindenkinek örömet okoznak.

Pákozdi Judit - 150 ​Hagymaétel
Valljuk ​be őszintén, hogy a hagymát, konyhánk e szerény szereplőjét nem nagyon becsüljük. Magától értetődő mozdulattal süllyesztjük kosarunkba a piacon, hogy ugyanilyen természetességgel tesszük nyersen, sütve vagy párolva majd minden ételünkbe. Legfeljebb hiánya tűnne fel, de erre nemigen kerül sor, hiszen hagymánk van bőven. Sok ízletes, kitűnő ételünk aromáját a jóféle vöröshagyma adja meg, s bátran élünk a fokhagymával is, de az apró fejű, finom gyöngyhagymát többnyire csak üveges konzerv formájában ismerjük, nem beszélve a zsenge újhagymáról, meg a harsány zöld metélőhagymáról, amelyek kizárólag hideg falaltok kísérőjeként kerülnek asztalunkra. A póréhagyma néhány éve ugyan megjelent a piacokon, de nem nagyon tudunk mit kezdeni vele, és ismeretlen számunkra az a temérdek különféle nagyságú, formájú, színű és ízű hagymaféle, amit a világ különböző tájain termesztenek. Csak a franciák mintegy húszféle hagymát ismernek és használnak. Nincs még egy olyan növény, amelyhez annyi legenda, mitikus történet, vallási hidedelem fűződne, mint a vöröshagymához és a fokhagymához. Halász Zoltán Hagymahistóriájában olvashatjuk, hogy eredetük az írott történelem kezdetére nyúlik vissza. A vöröshagyma az egyiptomi sírkamrák hieroglifái között a növekedés, a termékenység szimbólumaként jelenik meg. A rómaiak megfosztották rangjától, s nem kis megvetéssel beszéltek róla, hiszen míg a kiváltságosok a messzi Keletről hozott drága fűszereket használtak, addig a vöröshagyma a köznép életízesítőjévé vált. A mohamedánok sem becsülték nagyra. Létezését egyenesen a sátánnak tulajdonították, azt tartván, hogy amikor a gonoszt kiűzték a Paradicsomból, eszeveszetten menekült, és ahová a jobb patájával lépett, ott vöröshagyma, ahova pedig a bal patájával, ott fokhagyma termett. Talán levének kéntartalma miatt rokonították a hagymát az ördöggel, akinek lehelete az ő hitük szerint - csakúgy mint a magyar néphitben - "kénköves".

100_legjobb_magyar
A ​100 legjobb magyar étel Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb magyar étel
Ha ​egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is! Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ezért szívesen járnak hozzánk más nemzetek, népek fiai -- étkezni! Határ menti településeink és fővárosunk, valamint más városok, sőt egyes tájegységek idegenforgalmának jelentős részét teszi ki az úgynevezett vendéglátó turizmus. És jöjjön a vendég a környező országokból vagy akár a messzi Amerikából, Ausztráliából, sőt Japánból, egy biztos: nálunk a vendég nemcsak hogy nem marad éhen, de az itteni konyha ízei később is visszavonzzák. S amikor éppen nem tudnak hozzánk utazni, a világ számos városában találnak kifejezetten magyar éttermeket, melyek közül a jelentősebbek egyenest tőlünk szerzik be az alapanyagokat. Ha külhonban járunk, nézzünk csak be egy magyar étterembe, és látni fogjuk, hogy az ott étkezők többsége bizony nem kivándorolt honfink.

Pelle Józsefné - Nagyanyámtól ​tanultam
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sabine Kieslich - Raklet ​parti
Aki ​szívesen hív vendégeket, de nem óhajt órákat tölteni az előkészületekkel, a lehető legjobban teszi, ha a raklet mellett dönt. E könyvben több mint 50 minden igényt kielégítő recept található. Van köztük egyszerű, különleges, pikáns és édes. Ráadásul külön fejezet foglalkozik a finom körítésekkel. A választást megkönnyíti a receptekhez kapcsolódó információs blokk, amelybot megtudhatjuk, hány kalóriával számolhatunk, és mennyi idő alatt készíthetjük el az adott ételt.

Rose Marie Donhauser - Sütögetés ​lávakövön
Fedezze ​fel a lávakövön sütés különleges örömeit! Több mint 50 recept húsokhoz, halakhoz, tengeri herkentyűkhöz, de zöldségekhez és gyümölcsökhöz is. Külön fejezetben rafinált köretrecepteket közöl, amelyek magukban is megállják a helyüket. Érdekes és kellemes társasági "főzőcskébe" vezeti be ez a könyv, amelynél mindenki a maga ura, illetve a maga szakácsa.

Pelle Józsefné - Csemegék ​könyve
Részlet ​a könyvből: "Ha fáradtak, idegesek vagyunk, egy kis rágcsálnivaló megnyugtat: az ünnepi ebédet megkoronázza, a köznapit ünnepivé teszi a "meglepetés" ; a váratlan vendég vagy a meghívott vendégek kínálására is jó, ha kéznél van az előre elkészíthető, sokáig frissen maradó vagy a gyorsan, percek alatt tálalható finomság. És ugyan melyik szülő tudja gyermekétől hosszabb időn keresztül megtagadni a nyalakodást? A köztudatban a "csemege" édességet jelent, pedig ez tévedés. A hagyományos, és kétségtelenül ízletes sütemények mellett vannak kalóriaszegény, nagyon finom, cukor nélküli vagy alig édes, gyümölcsből vagy gyümölccsel készült és sós csemegék is."

Illés Zsuzsa - Kiskunsági ​ételek / Kiskunsager Spezialitäten
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

P1290853_3
elérhető
2

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb zöldséges finomság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Polcz Alaine - Főzzünk ​örömmel!
"Polcz ​Alaine - talán éppen azért, mert az élettel szükségszerűen velejáró, de annak elkerülhetetlen végével, a halállal foglalkozik hivatásszerűen: a szó abszolút értelmében s elementárisan - életpárti. Azaz: ételpárti. Ez a könyve az örök női géniusz otthonteremtő, házi tűzhely körüli varázslástudományának és titkainak leleplezése- feltárása. A maga módján egyfajta mágia. Egy hiteles személyiség konyha- és életvezetési kalauza..." /Szilárd Gabriella/

Sabine Kieslich - Sült ​húsok, steak-ek
Serpenyőben ​sült pecsenyék Az ínyencek étlapján a húsételek ma is előkelő helyet foglalnak el. Ez nem véletlen, hiszen a húsfélék nagyon változatosan készíthetők el. Ebben a könyvben a hirtelensültek állnak a központban: szaftos marha-steak-et, omlós borjúszeletet, fűszeres bárányhúst, és sok más remek fogást találhatnak a húsok kedvelői. A klasszikusok mint a bécsi szelet mellett sok új, izgalmas ízeket ígérő receptet találhat az olvasó. Az biztos, hogy egy darab húst az egyszerű sültnél finomabban is elkészíthetjük. E mellett a vásárlásra és a feldolgozásra vonatkozó hasznos ötletekkel is szolgál a könyv. A hirtelensülteknek többek között az is nagy előnyük, hogy különösebb fáradtság nélkül, hamar elkészíthetők. Külön ajánljuk a gyors konyha híveinek, egyszerű vendégvárónak, vagy az egyszemélyes háztartások számára. Norbert Frank szakújságíró, ínyenc, és számos népszerű szakácskönyv szerzője.

Kollekciók