Ajax-loader

'szakácskönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Szepesi Vilma - Sütemények ​és torták
Sütemények ​és torták Hétköznapokra és ünnepkre Manapság, amikor annyi új és új, remekebbnél remekebb gyűjteményes összeállítás jelenik meg a süteményekről, nehéz újat nyújtani ebben a témában. Arra törekedtem, hogy a válogatás minél egyszerűbb és áttekinthetőbb legyen. E kötet lapjain megelevenedik a századelő és a századforduló konyhaművészeti kultúrája, de megtalálhatók a modern sütemények is. Remélem, hogy a háziasszonyok nagy haszonnal forgatják majd könyvemet, változatosabbá és ízletesebbé téve ezáltal a család étrendjét. Szepesi Vilma

R. Szepessy Ilona - Spanyol ​konyha
A ​magyarok könnyen megbarátkozhatnak a spanyok konyhával: sűrű levesek, bőséges húsok, erősen fűszeres ételek világa ez, akár a mienk. R. Szepessy Ilona, a nagy sikerű Francia konyha szerzője ezúttal az ibériai konyhaművészet világába nyújt bepillantást; az általánosan elterjedt, tipikus ibériai ételek (gazpaco, paella, tortilla) változatai mellett szinte minden tartomány (Baszkföldtől Mallorcáig) szerepel egy-egy jellegzetes fogással; a receptgyűjtemény a híres spanyol italok (pl. sangria) ismertetésével zárul.

Horváth Ildikó - Szabó Sándorné - Wokban ​készült ételek
Mindenki ​ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és a hétköznapok ételeinek választékát.

Judy Ridgway - Vegetáriánusok ​könyve
A ​szakácskönyv közel kétszáz receptjéhez az ötletek a nagyvilág híres konyháiból származnak: levesek, raguk, pástétomok szerepelnek az észak-európai tradíciókban, jelen vannak a Távol-Kelet, Észak-Afrika és Közép-Kelet specialitásai csakúgy, mint a mediterrán gasztronómia több jellegzetes étke. A receptek tanúsítják, hogy a vegetáriánus étrend is éppen olyan élvezetes és tápláló lehet, mint a hagyományos konyha termékei. Házi készítésű levesek, ízletes előételek, gyors ételek (snacks) gazdag választéka mellett főtt tészták népszerűsítik az olasz konyhát (lasagne tekercsek, szicíliai tészta), az ún. kevert-sült ételek a kínai gasztronómiát. A kötet ajánl sütőben vagy kemencében készíthető finomságokat is (felfújtak és casserole tálak), tojás- és sajttálakat és sok-sok salátát. Nem mindennapi ételeket kínál rendkívüli alkalmakhoz, pl. díszebédekhez, svédasztalokhoz. Tárgymutató segíti a keresést, illetve rövid bevezető tanulmány szól általánosságban a vegetáriánus táplálkozás előnyeiről és esetleges veszélyeiről.

Borbély László - Forró ​italok
A ​fiatal színész szerző a különleges forró innivalók készítésének, keverésének avatott ismerője. Több mint száz puncs, bólé, grog, bor, tea, kávé, csokoládé és - nem tévedés! - forró sörital receptjét osztja meg olvasóival, hogy meghitt, hangulatos „keretet" kínáljon egy-egy családi összejövetelhez vagy baráti beszélgetéshez. A fejezetcímek önmagukért beszélnek: Hideg téli estékre, avagy a kalapkúra kellékei; Uzsonnaitalok kicsiknek és nagyoknak; Evés előtt -- evés után.

Péter Jánosné - Wasztl Anna - Szárnyasételek
Hazánkban ​is egyre nagyobb tért hódít a baromfi fogyasztása. Részben az ára miatt, másrészt azért, mert sokkal egészségesebb, mint a sertés- és marhahús. Leggyakrabban csirkehúst fogyasztunk, de az utóbbi évtizedben a pulykahús is egyre nagyobb helyet foglal el az étrendünkben. Libát, kacsát is gyakran eszünk. A baromfihús bő választéka magával hozta azt az igényt, hogy többször és változatosabban készítsük el magunknak, a családnak, vendégeinknek a szárnyasokat.

Covers_393226
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Állítson ​össze saját menüt egészségesen
Könyvünk ​22 előételt, 22 főételt és 22 desszertet tartalmaz, amelyekből bármilyen menüt könnyedén összeállíthat a különféle étkezésekhez. Csak keresse ki a 3 részre osztott oldalakon a legmegfelelőbb fogásokat, és főzze meg őket. Mindegyik étel egyszerűen és könnyen elkészíthető, de mindenekelőtt finom.

L. Bobrov - L. Tyerehina - 500 ​recept burgonyával
Részlet ​az Előszóból : "A könyvben szereplő 500 burgonyaétel minden szempontból megfelel a fenti igényeknek, hiszen a burgonya tápláló, olcsó, ráadásul az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaz. A könyv összeállítói - a kazahsztáni Burgonya- és Zöldséggazdálkodási Tudományos Kísérleti Intézet főzni szerető és tudó dolgozói - arra a kérdésre is maradéktalan választ adnak, hogy hogyan készítsük el a burgonyát ízletesen, változatosan. Ezt bizonyítja az ételek rendkívül színes "palettája" a világ sok népének praktikus burgonyareceptjeivel."

A_100_legjobb_muffin
A ​100 legjobb muffin Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb muffin
... ​És felfedeztük a muffint! Eddig is ott lapult egy-egy recept szakácskönyveink lapjain, de valahogy nem vettük észre. Most jött el az ideje. Most lett korszerű, amikor ez az egyszerűségében nagyszerű, változatosságában kimeríthetetlen aprósütemény a hagyományos és modern konyhában divatnapjait éli. S hogy miért? Mert példának okáért a muffint elrontani nem lehet. Sima metódus: a lisztes szárazelemeket egy nagy tálban összeöntjük a tejes-tojásos-fűszeres résszel, villával lazán bekeverjük, belekanalazzuk a kivajazott formába, és 15 perc alatt már kész is a remekmű. A muffin legyőzhetetlen. Reggel a gyermek kezébe nyomhatod, ha siet az iskolába, tízóraira vagy munkahelyi ebédre kitűnő; egy gazdag leves után nyomatékul és finom záróakkordként jöhet egy gyümölcsös muffin. Vendéget vársz? Pillanatok alatt csodákat művelhetsz, édeset és sósat, egyszerűt és kreatívat, töltheted és körülöntheted, megrakhatod bonbonokkal, lecsorgathatod színes cukormázzal. Piknikre készülsz? Rakd meg gazdagon sajttal, hagymával, gombával, húsraguval. Ünnepekre újabb ruhába öltöztetheted: karácsonyra piros gyöngycukrosba, húsvétra pisztáciazöldre színes csokitojásokkal, Valentin napra szív alakba sütheted, marcipánrózsákkal. Forró nyári délután hűtsd magad citromfagylalttal koronázott változatával! Csak egy édes, nyugodt pillanatra vágysz? Zárj dobozába levendulát és rózsaszirmokat, hogy kóstolásnál bóduljon el minden érzéked!

Scan0011_(2)
Könnyű ​vacsorák Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Könnyű ​vacsorák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_71377
Nagyevők ​szakácskönyve Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Nagyevők ​szakácskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​sajt- és tojásétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Galina Pohvalina - Vendég ​az ajtóban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Lajos Mari - Balatoni ​ízek
A ​Balaton mellett nem csak strandolni, vitorlázni, horgászni, lovagolni, szórakozni és pihenni lehet - hanem, mindezen kellemességek mellett fölségesen enni-inni is. Az édesvizű, nagy tó ízletes halakat szolgáltat - fehér húsú fogast, harcsát, pontyot, angolnát; a környékbeli erdők gombákat, vadhúsokat; a Balaton mentén emelkedő dombokon tüzes borok teremnek... S akkor még nem szóltunk a konyhaművészetről, amely a remek alapanyagokból finom és egyedi ízeket varázsol elő. Szép tájakról, érdekes látnivalókról - főként pedig balatoni ételekről és italokról szól ez a könyv, képben és írásban idézvén a jellegzetes balatoni fogásokat és azok receptjeit.

Boros_bea_a_100_legjobb_karcs%c3%bas%c3%adt%c3%b3_fog%c3%a1s
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb karcsúsító fogás
Nem ​is olyan régen még az volt a kívánatos, hogy az ember „jó húsban” legyen. Nőknél a kerek arc, dundi vállak, bő keblek, széles csípő, nagy kerek tompor tartozott az eszményi testalkathoz. A férfiaknak tekintélyt kölcsönzött a pocak. És persze a gyermeket is akkor tekintették egészségesnek, ha dundi volt. Az egészséges bőrszín pedig a hófehér volt. Minél inkább visszafelé tekintünk a történelmünkben, annál inkább jellemző volt a szépségnek és egészségnek ez a fajta felfogása. (Gondoljunk csak a willendorfi Vénuszra, mely szobrocskát az ősember faragta több tízezer évvel ezelőtt, s benne megörökítette az eszményi nőideált.)

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Eperjessy Magdolna - Szily Pál - Kovács Ágnes - 182 ​recept a mikrohullámú sütőhöz
Ön ​nagyon jól választott, amikor vagy azért vásárolta meg ezt a könyvet, mert van egy mikrohullámú sütője és szeretné tudatosabban használni, vagy azért, mert most gondolkodik a beszerzésén és döntéséhez vár segítséget. De ha csak azért, mert hiányzik a gasztronómiai és receptkönyv - gyűjteményéből, vagy ha csupán azért, hogy a már hazánkban is egyre jobban elterjedő, a modern családok életében egyre kevésbé nélkülözhető korszerű mikrohullámú sütés-főzés technikájáról ismereteket szerezzen, reméljük, akkor sem fogja megbánni vásárlását.

Toró Elza - A ​100 legjobb saláta
Napjainkban ​egyre nagyobb területet hódítanak maguknak a saláták, hiszen elkészítésükhöz legtöbbször sem bonyolult konyhatechnikai műveletekre, sem túlzottan sok időre nincs szükség. Ráadásul az év minden szakában találhatunk salátázni valót, az elkészített saláták sokféleségének pedig fantáziánk tág teret enged.

Bogos Katalin - Bártfai László - A 100 legjobb ötlet hidegtálakhoz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Muffinok_%c3%a9s_s%c3%bctem%c3%a9nyek
Muffinok ​és sütemények Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Muffinok ​és sütemények
Az ​otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek uzsonnacsomagjába való egyszerű, laktató süteményt vagy eredeti ötleteket keresünk egy családi ünnepséghez, akár csak egy kis kényeztetésre vágyunk a reggeli kávénk mellé, itt minden alkalomra megtaláljuk a megfelelőt.

Geszteny%c3%a9sk%c3%b6nyv
Gesztenyéskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Gesztenyéskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Ilona - Szakácskönyv
Horváth ​Ilona népszerű szakácskönyvének XIV., - F. Nagy Angéla által - átdolgozott kiadása, megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is kedveltté tették kezdő és gyakorlott háziasszonyok körében, korszerű, egészségesebb táplálkozás kívánalmainak megfelelő tájékoztatással is segíti az olvasót. Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, az újfajta főzőedények használatát, a konzerv- és mirelitkészítmények, a félkész ételek, porok, ízesítők felhasználását és előnyeit. Az előkészítő eljárások ismertetése mellett sok jó tanácsot ad a korszerű otthoni és a szabadban való vendéglátás változatossá tételére is.

Img_0010
elérhető
69

Stahl Judit - Enni ​jó!
Kedvenc ​receptjeim zsúfolt hétköznapokra és megérdemelt hétvégékre Öt éven keresztül nap mint nap volt otthonunk vendége Stahl Judit. Tudósított háborúkról, békekötésekről, parlamenti csatározásokról és választásokról. Ezúttal azonban ő invitál bennünket "lakásának legfontosabb részébe" - a konyhájába. Jelmondata: "Finomat, gyorsan és egyszerűen." Friss és közvetlen stílusban mutatja be, hogyan lehet mai felgyorsult világunkban is megtalálni az étkezés örömét. Könnyen elkészíthető, pompás ízű ételekkel ad ötleteket ahhoz, hogy egy fárasztó nap végén is jólesően vacsorázhassunk együtt a párunkkal vagy épp ellenkezőleg, ráérősen ebédelhessünk családunkkal, barátainkkal a hétvégén. A könyv anyagát a Nők Lapjában megjelent nagysikerű írásaiból válogatta, és - praktikus szemléletéhez hűen - mindegyiket kiegészítette egy-egy Fele munka, dupla öröm recepttel is. A lapokról sugárzik az étkezés, a főzés szenvedélyes szeretete, mert Stahl Judit nem tudja és nem is akarja elrejteni rajongását. Az eredmény? Egy önéletrajzi elemekkel átszőtt szakácskönyv, amelynek lapozgatása közben minduntalan szembesülünk a kérdéssel: vajon olvassunk-e tovább vagy azonnal próbáljuk ki valamelyik receptet. Stahl Judit első szakácskönyve teljesen új hangot hozott a magyar gasztronómiai könyvkiadásba: modern szemlélete, praktikus és finom receptjei rögtön százezrek kedvenceivé váltak. A könyvben olyan, már-már klasszikusnak számító ételek szerepelnek, mint a spagetti friss pestóval, a fűszeres malac zelleres pürével, az epermisu vagy a csokis muffin, de süthetünk belőle rozmaringos-diós kenyeret, szalámis-hagymás pizzát, és készíthetünk mandulás csokitrüfflit is. A szép kivitelű, rengeget fotóval illusztrált kötet a 2002-es szakácskönyv változatlan utánnyomása.

Jaroslav Balastík - Házi ​tartósítás és fagyasztás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_253367
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Vilma ​néni vegetáriánus receptjei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Piros Christa - Klasszikus ​curry ételek
A ​kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítették néhány "hagyományos" nyugati curryval is, amelyhez az ismert curryport, illetve currypasztát használták. A könyvben megtalálhatók a marhahús-vindaloo, a báránykorma, a thaiföldi halcurry, a Rogan Josh, a zölséges curryk és a laksa könnyen, lépésről lépésre követhető és illusztrált leírásai is.

Ursula Summ - Tökéletes ​étrend a karcsúságért
Ez ​a diétáskönyv azoknak szól, akik nem szívesen sanyargatják testüket-lelküket radikális fogyókúrával, de szeretnék jól érezni magukat a bőrükben. Nekik próbál segíteni a szerző, ismert dietetikus szakember, hogy lassú fogyással érjék el a vágyott testsúlyt, és szelektív táplálkozással megőrizhessék vonalaikat. Elmagyarázza, hogyan működik az ételek különválasztásán alapuló diéta. Megmutatja a gyakorlatban, hogyan kell szelektálni az egyes alapanyagok között, és hogyan kell megtervezni a tökéletes étrendet. A könyv legnagyobb része főfogások, reggelik, tízóraik, saláták és szendvicsek receptjeit tartalmazza, amelyekkel könnyebben elérhető mindaz, amit a fogyókúrázó szeretne megvalósítani.

Képes Ilona - Nagy ​szójáskönyv
"Az ​elmúlt évtizedben forradalmi változás következett be az európai konyhaművészetben. Főszereplője a Csoda volt, amit szójaként ismerünk. Kínában és Japánban évezredek óta ismerik, népi eledel. Európába már a XVIII. században áthajózott, de szédületes karrierje csak most kezdődött. Kiderült, hogy minden más ételnél jobbak az adottságai. Az emberi szervezet számára fontos vitaminokat, ásványi sókat nagy mennyiségben tartalmazza. Ugyanakkor káros anyagokat alig juttat a szervezetbe. Ebből a könyvből mindent megtudhat a szójáról, amit tudni érdemes. Történetét, tulajdonságait, fajtáit, feldolgozásának és elkészítésének módozatait."

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók