Ajax-loader

'szakácskönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ursula Summ - Tökéletes ​étrend a karcsúságért
Ez ​a diétáskönyv azoknak szól, akik nem szívesen sanyargatják testüket-lelküket radikális fogyókúrával, de szeretnék jól érezni magukat a bőrükben. Nekik próbál segíteni a szerző, ismert dietetikus szakember, hogy lassú fogyással érjék el a vágyott testsúlyt, és szelektív táplálkozással megőrizhessék vonalaikat. Elmagyarázza, hogyan működik az ételek különválasztásán alapuló diéta. Megmutatja a gyakorlatban, hogyan kell szelektálni az egyes alapanyagok között, és hogyan kell megtervezni a tökéletes étrendet. A könyv legnagyobb része főfogások, reggelik, tízóraik, saláták és szendvicsek receptjeit tartalmazza, amelyekkel könnyebben elérhető mindaz, amit a fogyókúrázó szeretne megvalósítani.

Képes Ilona - Nagy ​szójáskönyv
"Az ​elmúlt évtizedben forradalmi változás következett be az európai konyhaművészetben. Főszereplője a Csoda volt, amit szójaként ismerünk. Kínában és Japánban évezredek óta ismerik, népi eledel. Európába már a XVIII. században áthajózott, de szédületes karrierje csak most kezdődött. Kiderült, hogy minden más ételnél jobbak az adottságai. Az emberi szervezet számára fontos vitaminokat, ásványi sókat nagy mennyiségben tartalmazza. Ugyanakkor káros anyagokat alig juttat a szervezetbe. Ebből a könyvből mindent megtudhat a szójáról, amit tudni érdemes. Történetét, tulajdonságait, fajtáit, feldolgozásának és elkészítésének módozatait."

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Marga Zobel - Horst Weibelzahl - Lisa Mrose - Nyers ​ételek
A ​háziasszonyok mindennapos kérdése: MIT FŐZZEK MA? Szükséges-e egyáltalán minden nap főzni? Természetesen nem mindenkor indokolt a főzés. Miért ne tehetnénk változatosabbá étkezéseinket kevés munkával, főzés nélkül, rövid idő alatt? Ebben a könyvben 190 receptet találhatunk zöldségből készíthető salátákra, és több mint 100-at gyümölcsből készíthető ételekre. Bizonyára sokan idegenkednek majd az első pillanatban különösnek tűnő társításoktól, de ha kipróbálják, megváltozik véleményük. Bátran nekiállhatnak a salátakészítésnek: darabolják vagy reszeljék meg a hozzávalókat, keverjék jól össze, hintsék meg ízlésük szerint friss, zöld fűszerekkel és "szóróanyagokkal", és már készen is van a vitaminokban és ásványi, valamint rostanyagokban gazdag saláta!

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Sütés, ​főzés mikrohullámmal
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Mária Hajková - Édeskönyv
Háziasszonyaink ​-elsősorban a fiatalok- meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak, pudingok, krémek, fagylaltok és sütés nélkül készített édességek pontos receptje mindíg kéznél legyen. Miért oly kedveltek a tészták? A tésztás ételek változatossá teszik a család étrendjét, a tejjel készült különféle pudingok, krémek jól kiegészítik a gyermekek kosztját, a sós és édes sütemények a vendéglátás bevált kiegészítői. Az étrendbe iktatott tésztás ételek bizonyos mértékben csökkentik a konyhára fordított kiadások összegét. Nem utolsó sorban pedig éppen az édes tészták készítése bizonyítja leghatásosabban a háziasszonyok szakácsművészetét.

Laurence Leuilly - Márton Gyöngyvér - Francia ​finomságok dióhéjban
Könnyedség,szellemesség ​és elegancia...ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban.Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk,amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja ,méltóak a dicséretre.A szerzők a francia tájak,népcsoportok jellegzetes ételeit mutatják be,küöztük a tenger kínálta különleges fogásokat is.Nagyon sokféle zöldség is szerepel az ételekben és nemcsak az általunk megszokott módon.A könyv kiválóan alkalmas arra ,hogy étrendünket változatosabbá,könnyebbé és vitaminokban gazdagabbá tegye.

Liscsinszky Béla - Négy ​évszak ételei - Tél az Aranysárkány vendéglőben
Az ​olvasó olyan receptgyűjteményt tart a kezében, mely legelőször vizuális élményt nyújt. A látvánnyal, a színes ételkompozíciókkal az ételek kiválasztásához, elkészítéséhez, valamint a tálalásához kíván a szerző segítséget nyújtani. A komplett menűsorok végigolvasása is már jelentős hatást fejt ki, elkészítésük és elfogyasztásuk minden bizonnyal még kellemesebb élvezetet eredményez… A receptek mellett a kitűnő színes felvételeket is a szerző, Liscsinszky Béla készítette.

Liscsinszky Béla - Négy ​évszak ételei - Nyár az Aranysárkány vendéglőben
Köszöntöm ​a korszerű táplálkozás élenjáró harcosainak egyre bővülő táborát. Temérdek feladat vár rájuk kétségtelenül helytelen étkezési szokásaink megváltoztatásában. Jómagam a nagy ügy szolgálatába ezúttal a nyári évadnak megfelelő ételek leírásával és azok fényképeivel szegődöm.

Szabó Dénesné - Kismamák ​szakácskönyve
Könyvünk ​szerzője Szabó Dénesné, a magyar egészségügy egyik legtapasztaltabb diétásnővére. Több évtizedes munkája során összegyűlt tapasztalatait kívánja közreadni egy szakácskönyv-sorozatban, amelynek első kiadványa a kismamák részére készült. Számtalan hasznos táplálkozási tanáccsal és recepttel segíti a gyermekvárás örömteli, de gondoktól sem mentes kilenc hónapját. A kismama előre felkészülhet a baba születése utáni időszakra is, mert a szerző tájékoztatást nyújt a csecsemő- és kisgyermekkor táplálkozási tudnivalóiról, valamint a szoptatós mama étrendjéről is.

Szepessy Vilma - Karcsúsító ​fogások
A ​legtöbben stresszel teli életmódot élnek, ezáltal az étkezés sok egyéb dologgal együtt háttérbe szorul. Pedig korántsem mindegy, milyen étel kerül az asztalra nap mint nap. Vannak például, akik nehezen téríthetők el a bevált, megszokott ízektől, vagy vannak akik állandóan fogyókúráznak. Egy biztos, szokásaink a táplálkozás terén eléggé eltérőek. A legtöbben viszont imádunk sütni, főzni, érdekes ízeket, új recepteket kipróbálni, újabb és újabb, finomabbnál finomabb ételekkel elkápráztatni önmagunkat és környezetünket. Az ízek világa sorozatunkban mindenkinek szeretnénk ötletet adni, hogy szokásaihoz, ízléséhez mérten megtalálja a legmegfelelőbb fogásokat.

Szepessy Vilma - Gyümölcsös ​fogások
A ​legtöbben stresszel teli életmódot élnek, ezáltal az étkezés sok egyéb dologgal együtt háttérbe szorul. Pedig korántsem mindegy, milyen étel kerül az asztalra nap, mint nap. Vannak például, akik nehezen téríthetők el a bevált, megszokott ízektől, vagy vannak, akik állandóan fogyókúráznak. Egy biztos, szokásaink a táplálkozás terén eléggé eltérőek. A legtöbben viszont imádunk sütni, főzni, érdekes ízeket, új recepteket kipróbálni, újabb és újabb, finomabbnál finomabb ételekkel elkápráztatni önmagunkat és környezetünket. Az ízek világa sorozatunkban mindenkinek szeretnénk ötletet adni, hogy szokásaihoz, ízléséhez mérten megtalálja a legmegfelelőbb fogásokat.

F. Nagy Angéla - Régi ​és új ízek
A ​MNOT, a TOT és a Nők Lapja 1978-ban pályázatot hirdetett "Régi és új ízek" címmel régi tájjellegű, illetve a mai modern étkezési szokásoknak megfelelő receptekre. A felhívás igen nagy visszhangra talált. A pályázók több ezer receptet küldtek be. A pályaművekben életre keltek a régi, kézzel írott szakácskönyvek elfeledett ételei, de emellett rendkívül sok az új, modern alapanyagból készült, a házi munkát megkönnyítő ételleírás is. A könyvben a legjobb, az elterjesztésre legalkalmasabb recepteket gyűjtöttük össze. Főleg azok számára ajánljuk könyvünket, akik már tudnak főzni, de szívesen készítik el és kóstolják meg a régi és az új ízeket is.

Pár Gyula - Oriskó Ferenc - Magyaros ​ízek, hideg ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Sándoné - Péter Jánosné - A ​mi szakácskönyvünk kezdőknek és haladóknak
A ​MI SZAKÁCSKÖNYVÜNK minden háziasszony hasznos segédeszköze. Leveseket, húsos, zöldséges ételek receptjeit tartalmazza. Hagyományos és új elkészítési módokkal ismerteti meg a kísérletezőkedvű nőket és férfiakat. Egy fárasztó munkanap után, a családunk aktív segítségével készülő étel jelenthet aktív pihenést, kreatív tevékenységet, kedvelt foglalatosságot, amit az elkészült étel megkoronáz. Könyvünk kitűnő szakácskönyv, ami nélkülözhetetlen gyakorlati útmutató a konyhában.

Ránky Edit - A ​natúrkonyha nyersanyagai és receptjei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​egytálétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​körítés és főzelék 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Vendégségben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_224646
Ételek ​tejtermékekből Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Ételek ​tejtermékekből
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Lénárt Vera - Pákozdi Judit - Befőzés ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mikrohullámú recept
A ​múlt század nyolcvanas éveiben jelentek meg hazánkban az első mikrohullámú konyhai sütők. Kereskedelmi forgalomban először csak a jó masszív, szovjet gyártmányú készülékekhez juthattak hozzá a szerencsésebbek (a még szerencsésebbek pedig nyugati turistaútjaikról hoztak magukkal összekuporgatott, szerényre szabott valutakvótájukból egy-egy csillogó- villogó, nyugati vagy távol-keleti készüléket). E készülékek zöme aztán nem a háztartásokban, hanem többnyire jellemzően az akkor már gomba módra szaporodó "gebines" vendéglátó-ipari kisüzemekben (bisztrókban, lacikonyhákban, lángos-sütödékben stb.) teljesített szolgálatot mint kiváló gyorsmelegítő eszköz. Ez volt a mikrohullámú sütők "hőskora" nálunk.

Herbst Péterné Krausz Zorica - Magyarországi ​zsidó ételek
A ​zsidó háziasszonyok kezét igen szigorú rituális szabályok kötötték meg. Nagy leleményességre volt szükségük, hogy a megszabott korlátokon belül minél több ínycsiklandó és tápláló ételt varázsoljanak az asztalra - különösen a heti ünnepnap, a szombat, továbbá a sok évközi ünnep étrendjébe. Jó néhány receptjét átvette a nem zsidó konyha is, így a remek sóletét, a népszerű flódniét stb. E szakácskönyv a magyarországi zsidóság étkezési és ételkészítési szokásait örökíti meg a századforduló idejéből.

Jeni Wright - 101 ​tésztaétel
Ezeket ​a gyorsan és egyszerűen elkészíthető recepteke úgy válogatták össze, hogy még azoknak se kelljen lemondaniuk a saját készítésű, finom, friss, házias ételekről, akiknek igazán szűkre szabott a szabadidejük. A lépésről lépésre haladó utasítások megkönnyítik még a kezdők dolgát is, míg a szemléletességről a teljes oldalas, színes ételfotók gondoskodnak. A receptek végén hasznos tájékoztató található az egyes ételek tápanyagtartalmáról.

Kathryn Hawkins - Karcsúsító ​konyha
A ​zsírszegény, ámde ízletes ételek átfogó kézikönyve összesen 120 csábító receptet kínál – minden alkalomra. Találhatók benne zsenge levesek és ízes, fűszeres előételek, habkönnyű falatkák és klasszikus hús- vagy halételek, de a vegetáriánus konyha hívei, sőt még az édesszájú fogyni vágyók is lelnek benne bőven kedvükre valót. A pontos zsír- és kalóriaadatok, a kifogyhatatlan szakértői ötletek, tanácsok teszik ezt a könyvecskét a korszerű és egészséges táplálkozás egyik nélkülözhetetlen recepttárává.

Huba Zsuzsa - Stadler Mari - Tanácsok ​és receptek mikrohullámú sütőkhöz
F. ​Nagy Angéla ajánlása: "Mind többen állnak tanácstalanul frissen vásárolt mikrohullámú készülékük előtt: mit készítsenek benne,és hogyan? Ehhez ad ötleteket , tanácsokat,recepteket Huba Zsuzsa és Stadler Mari könyve, amely lépésről lépésre vezet be a mikrohullámú sütés-főzés rejtelmeibe. Az ételleírásokon érződik, hogy a szerzőpáros valamennyit kipróbálta, és saját tapasztalatait adja át a kísérletező kedvű háziasszonyoknak vagy a főzésben örömét lelő házias férfiúnak. Rendkívül fontosak, hasznosak a könyv végén található táblázatok, még azok is fellapozzák majd, akik már jártasabbak ebben az új konyhatechnikában. Ők már tudják, hogy nem fölösleges kedvtelés, inkább időt, energiát megtakarító, hasznos eszköz a mikrohullámú készülék: érdemes megkönnyíteni vele a háztartási munkát!"

Pelle Józsefné - Nem ​boszorkányság!
...A ​család ellátása főzés nélkül szinte elképzelhetetlen, és főleg nagyon drága. Az otthon elkészült egyszerű, de jóízű ételnek pedig még hazahúzó ereje is van - gondoljunk csak édesanyánk főztjére! Én még valóban édesanyámtól, nagyanyámtól tanultam - és lestem el - a főzés és háztartás sok-sok furfangját, fortélyát, de erre nagy szükség is volt, mert olykor majdnem semmiből kellett főzni. Háború, nincstelenség, jegyrendszer és élelmiszerhiány nehezítette az életünket. Akkor tanultam meg a beosztást, a tervszerűséget a háztartásban, és azt, hogy a pazarlás bűn. Ma már jóval könnyebb: nagyobb a választék, azt főzünk és eszünk, amihez kedvünk van, de a pazarlást ma is bűnnek tartom. Úgy érzem, hogy a nehéz idők tapasztalatai, a szükség szülte furfangok és fortélyok - no meg több évtizedes háziasszonyi tapasztalataim - ma is jól használhatók. Kár lenne, ha feledésbe merülnének.

Covers_210489
Kínai ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Kínai ​szakácskönyv
A ​kínai konyha egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. Habár első pillanatra nagyon távolinak és különlegesnek tűnnek a kínai ételek, ez ne riasszon el minket a kipróbálásuktól. A nálunk nem beszerezhető alapanyagokat és speciális eszközöket nyugodtan helyettesíthetjük mással. A jó kínai étel titka a sütési technika, amelyet dobva-rázásnak nevezünk. Ehhez a wok az ideális eszköz, de egy mély serpenyő ugyanúgy megfelel a célnak. Mielőtt nekilátnánk az első recept kipróbálásának, olvassuk el a bevezetőben ennek a sütési technikának az ismertetését. Kezdhetjük a tanulást akár ennek az egyszerű, de ízletes és mutatós rizstálnak az elkészítésével is. (fotóját lásd a borítón) Dobva-rázva sütött rizs paprikával - 4 személy részére Hozzávalók: 18 dkg hosszú szemű rizs, 1 evőkanál mogyoróolaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 piros paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 evőkanál szójaszósz, só és paprika, 1 teáskanál szezámolaj. A rizst forró vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet és félretesszük. A wokban felforrósítjuk a mogyoróolajat, dobva-rázva megsütjük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat és világosbarnára pirítjuk. Beletesszük a wokba a rizst, hozzákeverjük a szójaszószt, és addig folytatjuk a sütést, amíg a rizs teljesen átforrósodik. Sóval, paprikával és szezámolajjal ízesítjük, tálaljuk.

Devics Józsefné - Csecsemők ​szakácskönyve
"A ​csecsemő fejlődésének alapfeltétele a szülői gondoskodás és a szeretet. A táplálás a gondoskodáson belül kulcsfontosságú, mert a jó testi fejlődés nélkülözhetetlen része. Az első életévben a csecsemő egészsége és jó közérzete a helyes táplálástól is függ. E könyv abban kíván segítséget nyújtani, hogy a gondoskodás táplálkozással összefüggő része - a leírás alapján - a szülők számára is jól értelmezhető legyen, és könnyen meg is tudják valósítani. A lektor biztos benne, hogy e könyv nagyon hasznos segítséget nyújt az édesanyáknak és az édesapáknak." Prof. Dr. Tóth György c. egyetemi tanár.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​nyalánkság 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók