Ajax-loader

'szakácskönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Devics Józsefné - Csecsemők ​szakácskönyve
"A ​csecsemő fejlődésének alapfeltétele a szülői gondoskodás és a szeretet. A táplálás a gondoskodáson belül kulcsfontosságú, mert a jó testi fejlődés nélkülözhetetlen része. Az első életévben a csecsemő egészsége és jó közérzete a helyes táplálástól is függ. E könyv abban kíván segítséget nyújtani, hogy a gondoskodás táplálkozással összefüggő része - a leírás alapján - a szülők számára is jól értelmezhető legyen, és könnyen meg is tudják valósítani. A lektor biztos benne, hogy e könyv nagyon hasznos segítséget nyújt az édesanyáknak és az édesapáknak." Prof. Dr. Tóth György c. egyetemi tanár.

Covers_195098
elérhető
5

Ismeretlen szerző - Könnyű, ​nyári ételek könyve
A ​PLT újabb szakácskönyve elkalauzol minket az egészséges étkezés varázslatos ízvilágába, számos nyári csemege receptje segít abban, hogy valamelyest másképp táplálkozzunk, mint az év egyéb szakaszaiban, hogy könnyebb ételeket fogyasszunk. A Könnyű, nyári ételek gyűjteményében sok-sok recept és tipp található, hétköznapi és vendégváró alkalmakra egyaránt. A zamatos és színes vetemények és gyümölcsök sokoldalúan felhasználhatók, kombinálhatók húsokkal, a tenger gyümölcseivel, öntetekkel vagy akár egymással is.

Laurence Leuilly - Márton Gyöngyvér - Francia ​finomságok dióhéjban
Könnyedség,szellemesség ​és elegancia...ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban.Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk,amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja ,méltóak a dicséretre.A szerzők a francia tájak,népcsoportok jellegzetes ételeit mutatják be,küöztük a tenger kínálta különleges fogásokat is.Nagyon sokféle zöldség is szerepel az ételekben és nemcsak az általunk megszokott módon.A könyv kiválóan alkalmas arra ,hogy étrendünket változatosabbá,könnyebbé és vitaminokban gazdagabbá tegye.

Frank Júlia - Vendégségben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​nyalánkság 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​szárnyasétel 33 színes fotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Randé Jenő - A ​világ ételcsodái - 45 ország konyhája
A ​szerző, dr. Randé Jenő így foglalja össze e könyvének koncepcióját egyetlen mondatban: "Mint a jó ételek-italok kedvelője mindig azt vallottam, s azt kívántam szüntelenül érzékeltetni, hogy a világ megismeréséhez a nyelv nemcsak mint a beszéd, hanem mint az ízlelés eszköze is nélkülözhetetlen. Bejárva a világot kelettől nyugatig, északtól délig, és bele-belekóstolva a világkonyha óriási kínálatába, mindig kívülállóként, elfogulatlanul igyekeztem ítéletet formálni." A magyar gasztronómia nagy örege, könyvünk szaklektora idézi Lénárd Sándornak, a magyar származású orvos-ételtudósnak fundamentális gondolatát A római konyha című könyvéből: " A zupát az itáliai partok mentén mindenütt másképp készítik. A cataniai ember hallani se akar róla mazsola nélkül, és a szicíliai ínynek általában kell az édeskömény... ...Tudok olyan zupákról, amelyeket sáfránnyal sárgítanak, amelyekbe babérlevél, kömény és narancshéj kerül...Ismerek halleveseket, amelyeknek védő és ihlető szellemei mintha Neptun kíséretébe tartoznának, ilyen a toszkán partok cacciuccó-ja, amelyhez az olajban piruló halakat elébb borral öntözik, vagy a bouillabaise (A franciák halászléje. _A szerkesztő megjegyzése._), Marseille büszkesége, mely fokhagymán kívül hagymát és póréhagymát is tartalmaz..." Benne van ebben az idézetben a világkonyha egyik alapvető jellegzetessége: ugyanazt - másképp. Köztudott, hogy a bécsi szelet, ami az egész világon elterjedt, nem eredeti bécsi fogás, Savoyai Jenő hozta magával Itáliából.

Stahl Judit - Gyors ​szárnyas ételek
A ​sorozat ezen kötete számtalan ínycsiklandó, szárnyas ételt kínál, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.

Kiss Enikő - Paleolit ​ételek
Az ​emberiség újra és újra keresi az utakat az örök élet felé, leginkább egészségével kapcsolatban. Ma már számtalan diéta és fogyókúra, eljárások és terápiák várnak rá, melyekből mindenki egyénre szabva választhat. A paleodiéta a legújabbak közül való: ezen sokszor vitatott, de még többször bevált eljárás számtalan receptet hozott magával, s megragadta a konyhában tevékenykedők képzeletét is. E receptkönyv szeretne aktívan hozzájárulni a köznapi diétázóknak, paleósoknak és a kísérletezőknek segítve a konyhában. Jó étvágyat!

Tobai Róbert - Legényételek ​egy serpenyővel
Ezek ​a receptek azért a háziasszonyokhoz is szólnak, de amiért született, annak oka a férfiemberben rejlik. Kevés mosogatás, remek étel: nos, ezek ilyen receptek - egy serpenyőben elkészül minden. És nem is akárhogy!

dr. Duszt Károly - Guóth János - Sütemények ​- 203 recept cukrászmesterektől
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Ragyogó ​szakácskönyv - régi magyar ízek eredeti receptek alapján
A ​különleges és szokatlan ízek bűvöletében gyakran megfeledkezünk saját gasztronómia kultúránkról, hagyományos receptjeinkről. Ebben az átfogó válogatásban a tradicionális magyar konyha klasszikus ízei elevenednek meg. Olvashatunk a különböző húsok elkészítési módjairól, a levesekről, mártásokról, tésztafélékről, salátákról vagy rizskásás ételekről, de a könyv külön foglalkozik az ünnepi menüvel, az ebéddel, vacsorával és nemzeti eledeleinkkel is. A desszertek terén is teljességre törekszik, a palacsintafélék, fánkok, lepények és a nagyanyáink által oly jól készített sütemények gazdag választékát tárja elénk. A mindenki által ismerős, kedves emlékeket idéző receptek (újra)felfedezésre csábítanak, és segítenek, hogy méltó módon sajátíthassuk el saját kulináris örökségünket.

Verő Juli - Hónapok, ​napok, ételek
Sok ​szakácskönyv segíti a háziasszony munkáját, ám mégis naponta tesszük fel a kérdést: mit főzzek ma vacsorára? Ételnaptárunk megkönnyíti a választást, hiszen az évszakokhoz igazodva minden napra két vacsorát ajánl. A mintegy 800 recept főként a kispénzűeknek segít. Egytálételek, amelyek hétköznapi alapanyagokból készültek, laktatóak és könnyen elkészíthetőek. Arra adnak ötleteket, miként lehet kis mennyiségű húst sajttal, liszttel vagy zöldségfélékkel dúsítani. A receptek megfogalmazása egyszerű, az ételeket így kezdő háziasszonyok, vagy éppen a konyhában segédkező férfiak is könnyen elkészíthetik. A hozzávalókat bármelyik hazai piacon beszerezhetjük.

Szántó Péter - Kínai ​főzőiskola alapfokon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_157826
MikrohulláM Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - MikrohulláM
Mire ​jó a mikrohullámú sütő? Mire nem jó a mikrohullámú sütő? Hogyan működik? Milyen edényeket használjunk és milyet ne a mikrohullámú sütőben? Főzés Felolvasztás Pirítás (Grillezés) Biztonsági szabályok Néhány hibalehetőség Néhány praktikus apróság Felolvasztási útmutató Főzési (sütési) útmutató Levesek Húsételek Halételek Főzelékek, zöldségek, köretek Egytálételek, szendvicsek Édességek Italok

Péter Jánosné - Nyári ​édességek fagylaltok
Nagy ​melegben nincs kedve a háziasszonynak a sütő bekapcsolásával még nagyobb meleget csinálni. Az édes szájú család részére gyorsan lehet krémekkel, habokkal stb. finomságokat az asztalra varázsolni. Ez a füzet sokat segít ebben a varázslatban.

Covers_126306
A ​100 legjobb gombás étel Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb gombás étel
A ​gomba szó hallatán alighanem a legtöbb ember valamiféle tönkös-kalapos növényre gondol. Holott valójában a gombák a növényvilág egyik legváltozatosabb törzsét alkotják, s Földünkön körülbelül annyi gombafaj él, mint amennyi magvas növény. Bármennyire is változatos a gombák törzse, egyvalami közös mindenféle gombában: nem rendelkeznek klorofillal, ezért fotoszintézisre nem képesek; táplálékukat más élőlényekből vagy elhalt szervezetekből nyerik. Az emberi táplálkozás szempontjából fontos gombák közül itt csak érintőlegesen foglalkozunk azokkal, amelyek fontos táplálék-átalakítók (élesztőgombák, mint pl. a sörélesztő, vagy a bor erjedéséért felelős gombák, vagy akár a sütőélesztő), de részletesebben foglalkozunk az úgynevezett tömlősgombákkal és a bazídiumos nagy-gombákkal, melyek a gombák törzsén belül önálló növényrendszertani osztályokat képeznek: ezek volnának azok a bizonyos tönkös-kalapos növények. Legendák övezik az arannyal felérő értékű szarvasgombát, melynek illegális szedését egyes helyeken ha¬lállal büntették, s számos gomba neve önmagában is ínycsiklandó élvezetet ígér: ízletes tinóru, Édesnyelű ti-nóru; de méltán híres a Réti csiperke, a Májusi pereszke, a kajszibarack illatú Sárga rókagomba vagy a Nagy őzlábgomba is. Legtöbben persze a sampinyon gombát (ez egy nemesített csiperkegomba, amit világszerte tenyésztenek) ismerik, és nem is járnak rosszul vele, mert talán ez az egyetlen „univerzális" gomba: akár rántva, akár töltve, akár párolva vagy salátának elkészítve, sőt levesbe főzve is kiváló. Őzlábgombához (ez is csiperke-féle) ritkábban juthatunk, pedig rántva olyan finom, mint a legzsengébb csirkehús. A friss laskagomba rántva is, de pörköltnek is elsőrendű. A szegfűgombából pedig olyan pörkölt vagy gombapaprikás készíthető, hogy a legínyencebbek is megnyalják utána a tíz újjukat. Nagyjából ennyi a hazánkban fellelhető frissgomba-kínálat, de konzervként vagy szárítva egyéb, egzotikus gombákhoz is hozzájuthatunk.

Toró Elza - A ​100 legjobb hagymaétel
Egy ​csípős liliomhoz Hagyma, te édes, te csípős, te béles! -- Ma tehozzád zeng ódát szerelmes ínyem. Tegyem-e, vágjam-e húsod ételembe, hagyjam-e, hogy ríkass könnyet kötényembe? Vajha találkoznánk szombaton, vasárnap, mikor fontos ember kerüli e házat, s titokban harapom reccsenve, ropogva, zamatos leveled, -- bizony enyhet hozna. Kinek `illatozó` nedve és hajtása, vándornak, péknének kedvese, pajtása, vidám kísérője vajnak és kenyérnek, fűszeres balzsama csülöknek, csibének, kakasnak, rucának, a bográcsgulyásnak, parázson varázsolt török rablónyársnak. Szeretlek lilán, zölden és veresen, sülve, főve, rántva és szeretlek nyersen, rezgő kocsonyához ecettel borítván, tüzes paprikával olajban megszórván, kemence szájában süllögőt, suttogót, cserépcsupor mélyén morcogót, fortyogót. Méghogy a légyottra illetlen, kelletlen, s a te hiányodban kellett volt elmennem, pedig azt a finom, előkelő fruska, immár ezer éve, hogy betéve tudja: mentát, petrezselymet, citromnak a levét, almát, szegfűszeget, bocinak a tejét, hogyha kísérődül megeszi, megissza, nem jön bánatosan, csókveszejtve vissza. Kedvünket gyógyítsad, testünket ifjítsad, Erőnket erősítsd, lelkünket kiderítsd, Kívánságunk milliom, Szeretünk, te csípős földi liliom!

Pelle Józsefné - Nyári ​ízek télire
Magunk ​és családunk érdeke, hogy a rendelkezésünkre álló zöldség- és főzelékfélékből, gyümölcsökből, fűszernövényekből télre is tartalékoljunk, azaz tartósítsunk. A gyári konzervek vagy mélyhűtött termékek jók, használatuk kényelmes, de a házi tartósítás mégis kifizetődő, hiszen a legtöbb családnak van valamilyen kedvező lehetősége a nyersanyag beszerzésére: sok minden kerül ki a saját kertekből, sokan kapnak ajándékot a rokonok, barátok, szomszédok kertjéből vagy újabban a nálunk is terjedő "szedd magad" mozgalom révén olcsón jutnak friss, kifogástalan minőségű zöldség- és gyümölcsfélékhez.

Blanche Vergne - A ​büféasztalra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_108767
Szépségkúra Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Szépségkúra
Szépség ​és egészség összetartozó fogalmak. És ugyan ki ne szeretne szép és egészséges lenni? Aki pedig a könyvben szereplő étrendet végigkóstolja, a kondíció- és közérzet javító gyakorlatokat rendszeresen elvégzi, és még a kozmetikai tanácsokat is megfogadja, a kúra végére sokkal egészségesebb és szebb lesz, mint annak előtte.

Uncle Ben's - Olaszos ​ízek percek alatt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Stahl Judit - Gyors ​húsos ételek
Stahl ​Judit ebben a könyvében azokra az elfoglalt háziasszonyokra gondolt, akik húsos ételekkel szeretnék megörvendeztetni családjukat, vendégeiket. Az olasz bundás hús a hagyományos rántott szelet modern, mediterrán bundába burkolt változata, és mivel a panír csak utólag kerül rá, nincs semmi zsírban lubickolás. A krétai nyaralást idéző görög citromos csirke kevés hozzávalóból áll, és napsütötte ízei télen-nyáron élvezhetőek. A pulykacsíkok vörösboros-mazsolás mártással ínycsiklandó példa, miképp lesz csipetnyi francia rafinériával ünnepi fogás a megszokott, hagyományos pulykamellből. Az örmény húsos táska minden bizonnyal nagy sikert arat majd a konyhai kalandozók közt, hiszen az izgalmas, főtt tésztafalatokban fahéjas, diós, korianderes darált hús bújik meg. A receptek ezúttal is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, amelyek mindig garantálják a sikert.

Jámbor Mariann - Takács Péter - Magyaros ​ételek
A ​magyar ételkülönlegességeket szinte az egész világon ismerik, sőt ha minket, magyarokat kell bemutatni, nemegyszer az ízletes ételeinket veszik előre a jellemzésben. A magyar gasztronómia valóban kulturális örökségünk része, melynek ízharmóniáit újra és újra fel kell fedeznünk, hisz oly gazdag és változatos, és kiállják az idők próbáját is. Így hát felejtsük el a klisét, hogy minden, ami magyaros, az zsíros és egészségtelen. Okosan főzve a magyaros ételek finomak, az evésen túl az egész családnak közös élménye lehet, amire a gyorséttermek világában egyre nagyobb szükségünk van. A színes fotókkal teletűzdelt könyvünkben a fejezetek segítenek eligazodni a rengeteg recept között, melyek biztosan felébresztik bennünk és asztalvendégeinkben a pompás lakomák utáni vágyat. Kívánunk mindenkinek kellemes válogatást, jó étvágyat, és hogy az étkezés a hétköznapokban is újra eseménnyé váljon a családban!

Covers_202303
Olasz ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Olasz ​szakácskönyv
Pizza, ​spagetti, makaróni, rizottó, tortellini, ravioli receptek

Covers_58752
A ​100 legjobb tojásétel Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb tojásétel
Tojás: ​annyi mint élet. Ezt már az ősember is tudta, bár még fogalma sem lehetett róla, hogy a tojás valójában egy óriási petesejt. Ma már azt is tudjuk, hogy azért valamivel több ennél, hiszen a megtermékenyült petesejtből kifejlődő élet számára mindazt tartalmazza, ami szükséges az újszülött teljes kialakulásához. És nemcsak tápanyagok tekintetében, mert ezeken túl még azokat az öröklődő információkat is tartalmazza, amik lehetővé teszik az újonnan kifejlődött egyedek számára az alapvető viselkedési stratégiákat is. Gondoljunk csak bele: a tojásból kikelt házityúk, csibe már tudja, hogyan kell az anyát hívnia, hogyan kell rejtőznie veszély esetén, és még azt is, mi az, ami számára táplálékként szóba jöhet.

100legjobb_vega
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb vegetárius étek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

100_legjobb_magyar
A ​100 legjobb magyar étel Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb magyar étel
Ha ​egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is! Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ezért szívesen járnak hozzánk más nemzetek, népek fiai -- étkezni! Határ menti településeink és fővárosunk, valamint más városok, sőt egyes tájegységek idegenforgalmának jelentős részét teszi ki az úgynevezett vendéglátó turizmus. És jöjjön a vendég a környező országokból vagy akár a messzi Amerikából, Ausztráliából, sőt Japánból, egy biztos: nálunk a vendég nemcsak hogy nem marad éhen, de az itteni konyha ízei később is visszavonzzák. S amikor éppen nem tudnak hozzánk utazni, a világ számos városában találnak kifejezetten magyar éttermeket, melyek közül a jelentősebbek egyenest tőlünk szerzik be az alapanyagokat. Ha külhonban járunk, nézzünk csak be egy magyar étterembe, és látni fogjuk, hogy az ott étkezők többsége bizony nem kivándorolt honfink.

Covers_269682
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb recept szárnyasokból
Van-e ​ínycsiklandóbb, jobb étel a rántott pipicombnál? Hát a ropogós pirosra sült pecsenyekacsánál? Netán a paprikás csirkénél vagy a szalonnával tűzdelt fácánpecsenyénél? Más jó ételek vannak, de jobbak aligha! Parittyával, íjjal, hurokkal és más kezdetleges fegyverekkel vadászó őseink bizonnyal nem tekintették hőstettnek a különféle szárnyasok elejtését (hiszen nem kellett élet-halál harcot vívniuk a zsákmánnyal, mint a mamuttal, a barlangi medvével vagy a hegyes agyarú vadkannal), de a szárnyasokra való vadászat mindig is nagy ügyességet kívánt. A könnyedén szárnyra kapó, az első gyanús neszre a levegőégbe illanó eledel becserkészése, elejtése csak a legjobb vadászoknak sikerülhetett. Célba venni és eltalálni egy felröppenő vadkacsát, vadludat vagy gyöngytyúkot még a mai, modern tűzfegyverekkel is nehéz feladat. Óvatosság, kitartás és biztos kéz szükségeltetik hozzá. Horthy Jenő, kiváló vadászunk, könyvében leírja, hogyan kellett hideg éjszakákon gubbasztania a Hortobágy sáros gödreiben, hogy a reggeli röptükre induló vízi szárnyasok közül néhányat lepuffantso

Mózes István Miklós - A 100 legjobb burgonyás recept
Kevés olyan étel van, mely sütéskor annyira ellenállhatatlan illatot áraszt, mint a sült krumpli (talán csak a kenyér és a pattogatott kukorica veszi fel vele a versenyt e tekintetben). Olyan étel is kevés akad, melynek elkészítése ennyire egyszerű. Ugyanakkor a burgonya az egyik legsokoldalúbban elkészíthető étek.

Scan0014
A ​100 legjobb gyors étel Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb gyors étel
mai ​háziasszonyoknál szállóigévé vált az a mondás, hogy `nincs időm főzni`. Márpedig főzni kell, -- lehet bármilyen csodálatos a munkahelyi salátabár, az iskolai büfé, hazafelé menet a nyugati típusú, szórakoztatóhelynek is beillő gyorsétkezde, a családi asztal körüli meghitt hangulatot, a `nagyitól tanult békebeli falatokat`, a családi történeteket felidéző étkeket nem pótolja semmi. És jó egymás keze alá dolgozni a konyhában, amíg apa kicsontozza a húst, anya készíti a mártást, a nagyobb gyermekek megtisztítják a zöldséget, vagy szeletelik a kenyeret, a legkisebbek nagy gonddal kinyalogathatják az el nem mosott tejszínhabos tálat. Íme egy módja a gyors ételkészítésnek.

Zoltán Halász - Károly Hemző - Sopron ​and Environs
Magyarország ​nyugati szegélyének dombos-völgyes tájait, történelmi városait, kicsiny falvait idézi ez a könyv: Sopront, Kőszeget, Szombathelyt, a "vasi" és őrségi falvakat, ahol az idelátogatókat egy évezredes civilizáció alkotásai, egy máig élő folklór színei mellett az ízek, főzési szokások változatossága is fogadja. Sopronban a poncichterek hagyományos fogásaival ismerkedünk, Szombathelyen a mesteri módon elkészített vadpecsenyéket, az Őrségben a fazekas nyulat és a töltött kappant ízlelgetjük, és mindenütt az ételek ízét kellőképpen aláfestő borokat is persze, a kevéssé ismert helyi boroktól a nevezetes Soproni Kékfrankosig.

Kollekciók