Ajax-loader

'szakácskönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Boruzsné Jacsmenik Erika - Boruzs János - Családi ​szakácskönyv - Desszertek és egyéb édességek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boruzsné Jacsmenik Erika - Boruzs János - Sült ​tészták, sütemények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pelle Józsefné - Főzőiskola
A ​konyha célszerű berendezésétől az étrend összeállításáig. Praktikus tanácsok, új és újra használatos régi módszerek a sütés-főzésben.

Bokor Katalin - Befőzés ​cukor nélkül? Receptek
"Azoknak ​ajánlom ezt a kis könyvet, akik minél egészségesebb módon eltett táplálékkal szeretnék ellátni családjukat a téli hónapokban. Az egészségért itt is tenni kell valamit: konzerválószerek, élelmiszerszínezékek nélkül, minél kisebb vitaminveszteséggel csakis a saját magunk által eltett élelmiszerekkel tudjuk biztosítani magunk és családunk egészséges ellátását a havas hónapokban. Ez némi többletmunkát kíván, de megéri, hiszen aki családját szereti, örömmel vállalja egészségükért. Nem az üzletek polcain hivalkodó gyárilag eltett lekvár, savanyúság és befőtt fogja szeretteinket jó egészségben tartani, hiszen - ha tartósítószer nem is lenne benne -, még az alapanyagot sem láttuk, amiből készült... Jó lelkiismerettel csakis azt az eledelt adhatjuk a családnak, amit mi készítettünk. A könyv röviden ismerteti a veszélyforrásokat, amiket el kell kerülnünk, felhívja figyelmünket olyan élelmi anyagok hatásaira, amelyekről esetleg nem is tudtuk, mennyire károsak: ecet, cukor, mustár... ezután pedig értékes gyümölcseink, zöldségeink különböző eltevési módjaival ismerteti meg az olvasót -, mindezeket a káros fűszereket elkerülve, és természetesen tartósítószer nélkül!"

Pákozdi Judit - Molnár Zsuzsa - Gyerekek ​főzőkanállal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csukás István - Oroszlán László - Pom ​Pom főz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_199208
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Mikrohullámú szakácskönyv
E ​könyv az ételek kímélő, energiatakarékos, gyors főzésének, melegítésének és felolvasztásának korszerű eljárásait ismerteti. Kb. 130 recepttel, kereken 70 ábrával mutatja be a mikrohullámú főzés széles skáláját.

Covers_194502
Juli ​suli Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Juli ​suli
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nicole Seeman - Raphaele Vidaling - Nosztalgikus ​receptek gyermeklelkű felnőtteknek
Több ​mint 50 recept felnőtteknek gyerekkort idéző hozzávalókból.

Covers_219189
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Olasz ​főzőiskola kezdőknek és haladóknak
Ebből ​az alapfokú szakácskönyvből nem csak a tésztáról és a pizzáról tanulhatnak meg mindent a kezdő és haladó szakácsok. Az előételektől a borkrémig otthon bárki nagyon egyszerűen asztalra varázsolhat zöldség-, hal- és húsételeket, valamint desszerteket. Akár az olasz konyha tipikus hozzávalóiról, akár az ételek tárolásáról van szó - egyetlen kérdés sem marad megválaszolatlanul. A főzőiskolához nem szükséges semmilyen előzetes gyakorlat. Könnyen érthető, mint egy képeskönyv, kimerítő, mint egy lexikon, és pontos, mint egy tankönyv. Minden receptet egyformán, 12 lépésben mutat be, és az elkészítés minden lényeges lépését képek illusztrálják.

Muffin001
elérhető
3

Jutta Renz - Muffin
Ajánljuk ​mindazoknak, akik nem tudnak betelni a kis amerikai süteményekkel. A könyvben eredeti amerikai öntetek és mázak leírása, valamint egy praktikus lista található, melyből megtudhatjuk, melyik alapanyag mivel helyettesíthető, ha éppen nincs kéznél. Az áttekinthető receptmutatóból egy szempillantás alatt megállapíthatjuk az étel legfontosabb tulajdonságait. Minden recepthez részletes és könnyen érthető leírás tartozik.

Tobai Róbert - Legényételek ​egy serpenyővel
Ezek ​a receptek azért a háziasszonyokhoz is szólnak, de amiért született, annak oka a férfiemberben rejlik. Kevés mosogatás, remek étel: nos, ezek ilyen receptek - egy serpenyőben elkészül minden. És nem is akárhogy!

Szovátai Vass - Mediterrán ​ételek
Mindenki ​ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Szovátai Vass - Kínai ​ételek
Mindenki ​ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Korpádi Péter - Hidegkonyhai ​remekek
15 ​egyszerűen elkészíthető hidegtál receptet tartalmaz, melyeknek az elkészítését a fázisfotók és a részletes leírás is megkönnyíti.

Szovátai Vass - Olasz ​ételek
Mindenki ​ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

F. Horváth Ilona - Egytálételek
Egy ​jó szakácskönyvet onnan lehet felismerni, hogy minden alkalomra - legyen az többfogásos ünnepi ebéd, váratlan vendég vagy hétköznapi vacsora - használható recepteket ajánl. F. Horváth Ilona receptjeit ezért úgy állítottuk össze, hogy kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű férfiak és gyakorlott szakácsok is egyaránt hasznosan forgathassák. Szakácskönyvünk az ételek elkészítését egyszerűen, lépésről-lépésre mutatja be, mellette pedig feltünteti a kalóriaértéket, az elkészítéshez szükséges időt, és azt, hogy mennyire terheli meg a pénztárcát. Így az olvasó könnyedén kiválaszthatja az ízlésének, tudásának és az alkalomnak leginkább megfelelő ételt.

Hargitai György - Fűszerlexikon
Vitaminok ​és ásványi anyagok kis mennyiségben kellenek szervezetünknek, ám nélkülk nincs élet. Valahogy így van ez fűszerekkel is: csak egy kevés kell belőlük ételeinkbe, hiányukban nem lehetséges a konyhaművészet; ráadásul a gyógyításban is fontos szerepet játszanak. Vagy százféle fűszert biztosan ismerünk, e könyvbe a nálunk leginkább használatosak kerültek; mégpedig sok, igazán különleges recepttel.

Bártfai László - Házi ​kenyerek és péksütemények
Hogy ​mi miért sütünk otthon kenyeret és péksüteményt? Mert csodálatos illatuk betölti az otthonunkat, barátságosabbá varázsolja az estéinket. Nagyon könnyű elkészíteni és kevés időt vesz igénybe. Változatos, mert tudunk sütni kalácsot, fánkot, pogácsát, pizzát, tortillát, zsemlét, kiflit, kenyeret és sok más finomságot is. Ezerféle ízű lehet, mert tehetünk bele akár mézet, mandulát, mazsolát, narancsot, de még túrót, olívabogyót is! Egészséges, mert készíthetjük rozslisztből, kukoricalisztből, teljes kiőrlésű lisztből, süthetjük világosra, barnára, amilyenre csak akarjuk, a variációk végtelenségének csupán a fantáziánk szab határt! A recepteket megtanulni szinte csak egy pillanat, ráadásul lényegesen olcsóbb, mint ha vásárolnánk. Ilyen finomat meg úgysem kapnánk. Egyszóval: Jó sütést és jó étvágyat! ...és még mindig van egy érvünk: végre használhatjuk a kedves mamától ajándékba kapott kenyérsütő gépet!

F. Horváth Ilona - Barbecue ​ételek
Egy ​jó szakácskönyvet onnan lehet felismerni, hogy minden alkalomra - legyen az többfogásos ünnepi ebéd, váratlan vendég vagy hétköznapi vacsora - használható recepteket ajánl F. Horváth Ilona receptjeit ezért úgy állítottuk össze, hogy kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű férfiak és gyakorlott szakácsok is egyaránt hasznosan forgathassák. Szakácskönyvünk az ételek elkészítését egyszerűen, lépésről-lépésre mutatja be, mellette pedig feltünteti a kalóriaértéket. az elkészítéshez szükséges időt, és azt, hogy mennyire terheli meg a pénztárcát. így az olvasó könnyedén kiválaszthatja az ízlésének, tudásának és az alkalomnak leginkább megfelelő ételt.

Covers_286739
Kincset ​érő maradékok Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Kincset ​érő maradékok
A ​főzés szórakoztató, kreatív és sikerélményt hozó tevékenység, a lábasokban és serpenyőkben álló maradékok azonban gyakran okoznak fejtörést: rossz érzés lenne kidobni, ugyanakkor nem mindig van ötletünk a hasznosításukra. Ebben a bájosan illusztrált, nagymamáink receptesfüzeteire emlékeztető könyvben praktikus és egyszerű ötleteket találhatunk arra, hogyan ne érezzük magunkat pazarlónak. Így semmit sem kell kidobnunk, se az ebéd után a lábasban maradt tésztát, se a túl bőségesen számított rizst, se a megmaradt sülthús-darabkákat, se a napok óta a hűtőszekrényben heverő maradék sajtokat. Csipetnyi fantázia, kulináris intuíció és néhány jó ötlet segítségével konyhánk valamennyi maradékát újrahasznosíthatjuk, kívánatos és ízletes étkekké alakíthatjuk őket, ráadásul tudásunkkal lenyűgözhetjük családunkat, barátainkat. Mert a maradékok kincset érnek!

3843_front
Vasárnapi ​ebédek Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Vasárnapi ​ebédek
A ​színes illusztrációk segítségével könnyedén elkészítheti akár a gulyáslevest, a borjúpörköltet vagy a Hétvezér tokányt. Kellemes főzést kívánunk!

Dr. Fenyvesi Andrea - Süssünk ​főzzünk a kertben
Jó ​időben süssünk-főzzünk a szabadban! Grillen, kemencében, bográcsban, nyárson és egy könnyű saláta is mindig jól jön hozzá. Jó program ez a családnak vagy baráti társaságnak. Könyvünk ebben segít Önnek. Jó étvágyat kíván a szerző.

Hargitai György - Süssünk, ​főzzünk szabadtűzön
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Eperjessy Magdolna - Szily Pál - Kovács Ágnes - 182 ​recept a mikrohullámú sütőhöz
Ön ​nagyon jól választott, amikor vagy azért vásárolta meg ezt a könyvet, mert van egy mikrohullámú sütője és szeretné tudatosabban használni, vagy azért, mert most gondolkodik a beszerzésén és döntéséhez vár segítséget. De ha csak azért, mert hiányzik a gasztronómiai és receptkönyv - gyűjteményéből, vagy ha csupán azért, hogy a már hazánkban is egyre jobban elterjedő, a modern családok életében egyre kevésbé nélkülözhető korszerű mikrohullámú sütés-főzés technikájáról ismereteket szerezzen, reméljük, akkor sem fogja megbánni vásárlását.

Dagmar von Cramm - Főzzünk ​a babának
A ​babának ennie kell, hogy nőjön és gyarapodjon. A csecsemő táplálása egyszerű, amíg szoptatjuk, vagy csak anyatejet kap. De mikor etessük először kanállal? És mit adjunk neki? Mit tehetünk az allergia ellen? És ha a kicsi hasa felfúvódik? Mindezekre a kérdésekre megtaláljuk a választ ebben a könyvben. Azért, hogy gyermekünk egészségesen gyarapodjon, és érezzen rá a "megfelelő" ízekre.

Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Fiatalok ​főzőiskolája
A ​Magyar Nők Országos Tanácsa és a Kossuth Könyvkiadó kezdő fiataloknak kíván segítséget nyújtani különböző tanácsadó füzetek megjelentetésével. E, háztartásvezetéssel foglalkozó kötetünk is a füzetsorozat része. A Főzőiskola azoknak a kezdő háziasszonyoknak segít, akik még nem járatosak a háztartási munkákban, nem ismerik az alapvető háztartási műveleteket, a sütés-főzés tudományát. Nem recepteket tartalmazó szakácskönyv, hanem a háztartás szervezésével, a konyhai alapműveletekkel, a főzés módszereivel foglalkozik. A szerző részletes útmutatást ad a háztartás összes feladatáról. Ismerteti a konyha ésszerű berendezését, a vásárlást, a zöldségek, húsok előkészítését, a főzés különböző részleteit: a párolást, a sűrítést, a sütés-főzés aprólékos gyakorlati módszereit. Aki ezeket az alapműveleteket áttanulmányozza, az bármilyen szakácskönyv receptje alapján el tudja készíteni az ételt. Az utolsó fejezet, a "Gyermekkonyha", a csecsemő ételének higiénikus elkészítésével foglalkozik, és recepteket is tartalmaz.

Scan0001
elérhető
0

Barta Miklós - Sajtételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szakál László - Áldd ​meg Urunk, asztalunkat
Isten ​és ember találkozásának legszebb helye az asztal. Ezeknek a találkozásoknak legszebb pillanatait - ünnepeinket - örökíti meg a szerző könyvében. Karácsonytól karácsonyig a naptár liturgikus sorrendjében, a hozzáfűződő népszokásokkal vonultatja fel előttünk a régi magyar konyha jellegzetes ételeit a karácsonyi mákosgubától, a húsvéti sonkán keresztül egészen a lakodalmas ételekig. Az ünnepnapoknak mindig megvan a sajátos hangulatuk, ezt a hangulatot a hagyományos étrend is emeli. Nemzeti ételeink receptjei mellett megtalálhatóak a könyvben az ünnep eredetének ismertetései, szokásai, úgy egyházi, mint néprajzi vonatkozásban. Néhány ünnepnapnál köszöntő teszi színesebbé a fejezetet. A receptek előtt és után étkezési imákat találunk, amelyek szorosan kapcsolódnak az ünnep jellegéhez. Reméljük, hogy minden háziasszony örömmel nyúl ezekhez a receptekhez és az eredmény sem marad el. Sok sikert hozzá! "Nézd az ajtóban állok és kopogok. Aki meghallja szavam és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele eszem, ő meg velem." (Jel. 3,20)

Pár Gyula - Oriskó Ferenc - Magyaros ​ízek mikrohullámmal
A ​szerzők receptjeikkel segítséget kívánnak nyújtani a háziasszonyoknak, a szakácsoknak, de azoknak is akik "csak" szeretnek vagy kénytelenek a konyhában szorgoskodni.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Klasszikus ​és közkedvelt koktélok
A ​koktélozás egyre kedveltebb élvezet. Sokan már nem csupán bárokban, hanem otthoni partikon is előszeretettel művelik, s ahhoz sem kell különleges ürügy, hogy este szűk baráti körben kikapcsolódásként elfogyasszunk egy-egy jól sikerült kompozíciót. Ön is szívesen vendégelné meg barátait otthonában egy-egy rafinált, profin díszített itallal? Talán tudja is, hogy mifélével, s esetleg azt is, hogy kedvence miből készül. De milyenek az arányok? Milyen pohárban szokás felszolgálni, és hogyan kell díszíteni? Korpádi Péter és Patyi Árpád gazdagon illusztrált kalauza több mint 130 klasszikus, illetve új, népszerű koktél elkészítésének a fortélyaiba vezeti be a kezdőket és a haladókat egyaránt.

Kollekciók