Ajax-loader

'recept' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Frank Júlia - Ötletfazék ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pákozdi Judit - Burgonyából ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paulette Fischer - Jeanne Hertzog - Grillek ​- 58 recept
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Tojásból ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Ildikó - Szabó Sándorné - Zöldséges ​ételek
Változatlan ​tartalommal, új külsővel jelent meg 2007-ben Receptvarázs sorozatunk. Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Juhász Gábor - Olasz ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Fiatalok ​főzőiskolája
A ​Magyar Nők Országos Tanácsa és a Kossuth Könyvkiadó kezdő fiataloknak kíván segítséget nyújtani különböző tanácsadó füzetek megjelentetésével. E, háztartásvezetéssel foglalkozó kötetünk is a füzetsorozat része. A Főzőiskola azoknak a kezdő háziasszonyoknak segít, akik még nem járatosak a háztartási munkákban, nem ismerik az alapvető háztartási műveleteket, a sütés-főzés tudományát. Nem recepteket tartalmazó szakácskönyv, hanem a háztartás szervezésével, a konyhai alapműveletekkel, a főzés módszereivel foglalkozik. A szerző részletes útmutatást ad a háztartás összes feladatáról. Ismerteti a konyha ésszerű berendezését, a vásárlást, a zöldségek, húsok előkészítését, a főzés különböző részleteit: a párolást, a sűrítést, a sütés-főzés aprólékos gyakorlati módszereit. Aki ezeket az alapműveleteket áttanulmányozza, az bármilyen szakácskönyv receptje alapján el tudja készíteni az ételt. Az utolsó fejezet, a "Gyermekkonyha", a csecsemő ételének higiénikus elkészítésével foglalkozik, és recepteket is tartalmaz.

Covers_209135
elérhető
0

Marlies Sauerborn - Pizza
Egyszerűen ​jó Ropogós-szaftos pizzák Hétköznapi ebéd, izgalmas parti, békés hétvégi piknik... Könyvünkben minden alakalomra találhat megfelelő pizzát. A több mint 70 ínycsiklandozó recept között számos húsos és halas pizza szerepel, de természetesen a vegetáriánusokról sem feledkeztünk meg. Különböző tészta- és szószreceptekkel ismertetjük meg, melyek segítségével a legkülönfélébb pizzákat készítheti el. Az ételek kalóriatartalmát és az elkészítésükhöz szükséges időt is feltüntetjük, hogy még könnyebb legyen a választás.

Covers_199208
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Mikrohullámú szakácskönyv
E ​könyv az ételek kímélő, energiatakarékos, gyors főzésének, melegítésének és felolvasztásának korszerű eljárásait ismerteti. Kb. 130 recepttel, kereken 70 ábrával mutatja be a mikrohullámú főzés széles skáláját.

Frank Júlia - Desszerteskönyv ​cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Receplexikon
Receptlexikon ​2000 Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Receptlexikon ​2000
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Váncsa István - Ezeregy+ ​recept
Váncsa ​István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató. Hatalmas receptanyagot, 1125 különleges receptet tartalmaz, miközben a konyhaművészeti ismeretek valóságos enciklopédiája. Mindaz benne van, amit a gasztronómiáról egyáltalán tudni érdemes. Szó esik benne a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró RayleighPlesset típusú egyenletekről, a polip hátborzongatóan fejlett intelligenciájáról, a konyhaművészet történeti, filozófiai, művészeti hátteréről, arról, mi köze a levesfőzésnek a hadművészethez, a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához, ki volt Prométheusz, és egészen pontosan mennyire volt részeg akkor, amikor hazavitte a tüzet. A kötet kibővült az eddig írott legalaposabb lecsóismereti értekezéssel, a kolbászok világának pazar, globális horizontú áttekintésével (persze a csabaitól indulva, amit a szerző a kozmosz gyémánttengelyének tekint); továbbá egy italfejezettel, amelyből kiderül, szükséges-e a forralt bor készítéshez az Edda című óskandináv mitologikus versfüzér teljes szövegét, de legalábbis Oddrún siralmának első szakaszát az utolsó szóig fejből tudnunk (igen).

Toró Elza - A ​100 legjobb leves
A ​''Terülj, terülj asztalkám!'' sorozat e kiadványában válogatást találunk 100 -hidegen és melegen fogyasztható- leves receptjéből. Többek közt megtudhatjuk, hogyan készül a Burgonyás pórékrémleves, a Sógorasszony töklevese, vagy a Kínai dinnyeleves.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb gyümölcsös finomság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Sütés-főzés ​mikrohullámon
A ​Whirpool mikrohullámú készülékek használatával a sütés-főzés technikája lényegesen megváltozik, a konyhában eltöltött idő pedig megrövidül. A hagyományos, megszokott főzési módszereinket bizonyos esetekben el kell felejtenünk, és az ételeket az új technika kívánalmaihoz alkalmazkodva kell előkészíteni és elkészíteni.

Lurz Gerda - A ​100 legjobb palacsinta
Egyszerű ​palacsinta készítése

Donald_kacsa
elérhető
13

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Donald Kacsa szakácskönyve
Tartalomjegyzék: Finom ​falatok Meleg ételek Családi kirándulás ételei Saláták Édességek Sütik és torták Születésnapi nyalánkságok Nassolnivalók Italok

Bozsik Valéria - Különleges ​zöldségételek
A ​könyv két részből áll. Az első a különleges zöldségekből készíthető ételek receptgyűjteménye, a második pedig olyan ételeké, amelyeket a bennük fölhasznált zöldségek emelnek a különlegesség rangjára. Az első rész főszereplője a nálunk ma még ritkaságszámba menő néhány zöldségféleség: a cikória, az endívia, a mángold, a pasztinák, a brokkoli, a rebarbara és mások. Ezek közül némelyik csak salátának jó, de legtöbbjükből leves, főétel, köret vagy mártás is készíthető. Önmagáért beszél a második részben leírt ételek neve. Íme néhány: sajtos káposzta, töltött karalábélevél, zöldségmártásos pulykacomb, zöldséggel töltött csirke és liba stb. A különleges zöldségeket néhány kivételtől eltekintve a kiskerttulajdonosok termesztik. Számukra a szerző röviden ismerteti az egyes zöldségek termesztéséhez szükséges tudnivalókat is. A tálalási és italajánlatok viszont már mindenkihez szólnak.

M_0001
Mikrohullámú ​ételek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Mikrohullámú ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Langfelder Sándorné - Máj- ​és epebetegek diétás könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

R. Szepessy Ilona - Francia ​konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_203240
Kedvenc ​receptjeim - Vadak Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Kedvenc ​receptjeim - Vadak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vilma_hal%c3%a9telei
Vilma ​néni halételei Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Vilma ​néni halételei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vizvári Mariska - Száz ​specialitás
Vízvári ​Mariska színésznő 1877-ben született Budapesten, Vízvári (Viszkidenszky) Gyula színész és Szigeti Jolán színésznő lányaként. Művészeti tanulmányait a Színművészeti Akadémián végezte. Szalmaláng címmel egyfelvonásos drámát írt, melyet 1902-ben a Vígszínház adott elő. Most 100 ételspecialitását élvezhetjük. A könyv 1914-ben készült. Az ételek legnagyobb része a klasszikus francia konyha terméke.

Pákozdi Judit - Krumplis ​finomságok
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Scan0001
elérhető
1

Barta Miklós - Sajtételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_166693
Kisalföldi ​ízek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Kisalföldi ​ízek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - A ​te szakácskönyved!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_146340
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Egészségesen ​finomat - Tejtermékekből!
Krónikások ​feljegyzéseiből maradtak ránk - már az ókorból - azok a tejfelhasználási és tejkészítési eljárások, amelyek bizonyítják, hogy a tej az emberiség egyik legősibb tápláléka. Azt, hogy sikerét értékeinek köszönheti jelenleg a tudományos alaposságú vizsgálatok bizonyítják. Az emberi szervezet számára fontos A1, B1, B2, D vitaminokat, ásványi sókat, aminósavakat tartalmazó tejtermékeket azonban nemcsak táplálkozásbiológiai hasznuk, hanem élvezeti értékük és rendkívüli változatosságuk miatt is ajánlatos az étrendbe iktatni. Receptfüzetünk ételleírásait az egészségesen és ugyanakkor változatosan, jó ízűen enni szeretők számára gyűjtöttük össze.

Covers_100768
124 ​recept tejtermékekből Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - 124 ​recept tejtermékekből
Krónikások ​feljegyzéseiből maradtak ránk - már az ókorból - azok a tejfelhasználási és tejkészítési eljárások, amelyek bizonyítják, hogy a tej az emberiség egyik legősibb tápláléka. Azt, hogy sikerét értékeinek köszönheti, jelenleg a tudományos alaposságú vizsgálatok bizonyítják. Az emberi szervezet számára fontos A1-, B1-, B2-, D-vitaminokat, ásványi sókat, aminosavakat tartalmazó tejtermékeket azonban nemcsak táplálkozásbiológiai hasznuk, hanem élvezeti értékük és rendkívüli változatosságuk miatt is ajánlatos az étrendbe iktatni. Receptfüzetünk ételleírásait az egészségesen és ugyanakkor változatosan, jóízűen enni szeretők számára gyűjtöttük össze.

Halász Zoltán - Mesélő ​szakácskönyv
Helyezkedjünk ​el a karosszékben, dőljünk hátra kényelmesen. Hagyjuk, hogy peregni kezdjenek a levesekről, húsokról, salátákról, tésztákról szóló történetek színes filmkockái. S amikor valamelyik történet kellőképpen felgerjesztette érdeklődését és étvágyát, kedves Olvasó, lapozza fel a receptjét, mely mindig a történet végén található, és készítse el saját maga, szerettei, barátai számára. A szerző őszinte reménye, hogy ily módon kedvére valóbb lesz a főzés-sütés, és ízletesebb az étel, amit végül majd elfogyasztanak.

F. Nagy Angéla - F. Nagy Angéla - Különleges ​konyha
A ​Különleges konyha új - bővített és korszerűsített - kiadása A család szakácskönyve folytatása. Megtalálható benne a francia hagymaleves, a sólet vagy a Bácher Iván hiányolta makói pecsenye elkészítésének leírása, hogy csupán néhányat említsünk a több száz recept közül. A receptek nehézségi fokát (egyszerűbb vagy bonyolultabb voltát) a receptcímek melletti jelzések mutatják. Az étrendek összeállítását a betűrendes címmutató segíti, az egyes receptleírásokat a részletes tárgymutató alapján találhatjuk meg.

Kollekciók