Ajax-loader

'recept' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Osgyáni Gabriella - Laktózmentes ​receptek
Remélem, ​hogy nem csak a laktózérzékenyek lelik örömüket ebben a receptes könyvben hanem bárki más is, aki szeretne egészségesen táplálkozni vagy új ízeket kipróbálni.

Giuseppe Sangiorgi Cellini - Annamaria Toti - Cukormentes ​konyha olasz módra
A ​Gluténmentes konyha sikerén felbuzdulva, most a cukorbetegeknek jelentetünk meg egy receptgyűjteményt. A könyv abból a meggyőződésből született, hogy a cukorbetegek táplálkozással kapcsolatos szokásait, diétáit nem a folytonos, hosszú és gyötrelmes lemondásoknak és tiltásoknak kell megszabniuk, mint ahogyan ezt a múltban gondolták, hanem az a hozzáállás kapott szerepet, hogy a normális étkezés szerezzen örömet. Ebből a feltételezésből kiindulva próbáltak a szerzők egy változatos és kitapasztalt receptgyűjteményt összeállítani.

Roald Dahl - Felicity Dahl - Josie Fison - Roald ​Dahl's Revolting Recipes
A ​collection of recipes based on food and drink featured in Roald Dahl's books. They include mudburgers, hot frogs, lickable wallpaper, stinkbugs' eggs and crispy wasp stings. Step-by-step instructions are accompanied by colour photographs and illustrations of every dish.

Ismeretlen szerző - A ​Pesti Hirlap uj szakácskönyve és 1001 jótanács a háziasszonyoknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hercz Rafael Rezsőné Bauer Leonora - Első ​magyar szakácskönyv vallásos izr. háztartások számára
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Chefparade ​nem csak gyerekszakácskönyv
50 ​kipróbált recept, ételkészítési technikák, kulturális háttérinformációk és tudásmorzsák, közel 500 fázisfotó lépésről lépesre. Egy szakácskönyv gyerekeknek, akik már ügyesen mozognak a konyhában és "felnőttesre vágynak".

Ismeretlen szerző - Édes ​karácsonyi finomságok a Danubius szállodák ajánlásával
A ​hideg őszi idő beálltával, a borús, esős napok sűrűsödésével ki ne gondolna szívesen a közelgő ünnepekre, a finomabbnál finomabb karácsonyi étkekre, a fahéj, a dió, a méz és vanília szívet-lelket melengető illatára. Egy kényelmes fotelban üldögélve, a recepteket olvasgatva bizonyára kedvet kapnak, hogy kipróbálják a receptkönyvben található ínycsiklandozó ünnepi édességek valamelyikét. Ha inkább kényeztetésre vágynak, akkor szívből ajánljuk Önöknek valamelyik Danubius szállodánk adventi és karácsonyi különlegességeit egy zamatos téli ital kíséretében. Mi, szállodások, különösen fontosnak tartjuk, hogy vendégeink legalább olyan kellemesen érezzék magukat nálunk, mint saját otthonukban, így külön szeretettel és odafigyeléssel készítettük el ünnepi receptkönyvünket, melynek finomságait szállodáink séfjei, cukrászai álmodták meg. Kellemes lapozgatást sütés-főzést és boldog, békés karácsonyt kívánunk!

Covers_286739
Kincset ​érő maradékok Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Kincset ​érő maradékok
A ​főzés szórakoztató, kreatív és sikerélményt hozó tevékenység, a lábasokban és serpenyőkben álló maradékok azonban gyakran okoznak fejtörést: rossz érzés lenne kidobni, ugyanakkor nem mindig van ötletünk a hasznosításukra. Ebben a bájosan illusztrált, nagymamáink receptesfüzeteire emlékeztető könyvben praktikus és egyszerű ötleteket találhatunk arra, hogyan ne érezzük magunkat pazarlónak. Így semmit sem kell kidobnunk, se az ebéd után a lábasban maradt tésztát, se a túl bőségesen számított rizst, se a megmaradt sülthús-darabkákat, se a napok óta a hűtőszekrényben heverő maradék sajtokat. Csipetnyi fantázia, kulináris intuíció és néhány jó ötlet segítségével konyhánk valamennyi maradékát újrahasznosíthatjuk, kívánatos és ízletes étkekké alakíthatjuk őket, ráadásul tudásunkkal lenyűgözhetjük családunkat, barátainkat. Mert a maradékok kincset érnek!

Covers_515989
0

Ismeretlen szerző - Sütés ​nélküli sütemények
Kevés ​szabadidő, váratlanul betoppanó vendégek, meleg nyári napok, amikor a forró sütő mellett állni elképzelhetetlen... Ilyenkor jönnek igazán jól a sütés nélküli receptek! Elkészítésük egyszerű, a legalapvetőbb élelmiszerekre van csupán szükség hozzájuk, és a sütő bekapcsolása nélkül, gyorsan és könnyen isteni finom és látványos desszerteket készíthetünk, legyen az gyümölcsös, kakaós, pudingos, sütemény, torta, vagy akár pohárkrém.

Özv. Kremnitzkyné Fröhlich Ilona - Házi ​mézestészták és méhtermékek feldolgozása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Carina Cooper - Notting ​Hill Cookbook
Notting ​Hill is a unique place, quintessentially English, yet cosmopolitan and exotic. The different nationalities have brought to the area a varied selection of ingredients which have been integrated into Carina Cooper's everyday cooking. Carina's fresh approach to cooking includes wonderful recipes for family and entertaining, including prawns marinated with tequila, lime and salt; fennel salad with lemon rind and honey; cardamon and fresh ginger cake; and maple syrup sponge pudding. All the ingredients used are available in supermarkets and Carina suggests an alternative for any unusual ones. "Notting Hill Cookbook" includes a map and detailed directory with email addresses and websites, useful for both the local and the visitor, showing where to find everything from flowers, candles, wine, food and special goodies in the area.

Covers_325484
Káposztás ​ételek Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Káposztás ​ételek
A ​Káposztás ételek című kiadványunkban hagyományos, és új káposztás ételek receptjei találhatóak meg. A fázisfotók segítségével a legbátortalanabb szakácstanoncok még a bonyolultnak tűnő kelkáposztás gombafelfújt, vagy a töltött sertéskaraj almás káposztával is könnyedén elkészíthetik.

Horváth Ilona - Linzerek, ​mézesek, kekszek, muffinok
Válogatásunkban ​Horváth Ilona klasszikusai mellett gyakorlott háziasszonyok és nagymamák legkedveltebb receptjeit gyűjtöttük egy csokorba. Pelle Józsefné, Máté Pálné, Boda Zoltánné és Tóth Gézáné - Horváth Ilonához hasonlóan - mindannyian a hamisítatlan magyar konyha képviselői, egyúttal kiadónk számos alkalommal bizonyított, legsikeresebb szakácskönyveinek szerzői.

Liptai Zoltán - Csigó László - 33 ​partisütemény lépésről lépésre
"Tombol ​a partidesszert-őrület! Az egész világon mindenki a habkönnyű macaronért, a mókás Cake Popért és a mámorító retró nyalókáért van oda. Nem véletlenül. Aki egyszer is megkóstolja ezeket a különleges desszerteket, rabul esett: ellenállhatatlan ízviláguktól többé nem tud szabadulni. Szakácskönyvsorozatunk legújabb kötetében mestercukrászunk ezúttal a partisütemények rajongóinak kedveskedik az ínycsiklandó desszertek válogatott receptjeivel. A 33 recept macaronok, sütinyalókák és házi nyalókák elkészítését mutatja be, miközben praktikus tanácsokkal is ellátja az olvasót. A leírások segítségével Ön is könnyedén eltanulhatja a fortélyokat, és elkészítheti otthonában az ellenállhatatlan édességcsodákat. Nyűgözze le családját és vendégeit, bizonyítsa be, hogy desszertjei versenybe szállnak még a legnevesebb cukrászdák kínálatával is. A receptek alatt további extra tippeket olvashat, a variációk számának tehát csak képzelete szabhat határt! Hogy mikor milyen tölteléket vagy ízesítést választ, Önön múlik. Engedje szabadjára a fantáziáját, kísérletezzen boszorkánykonyhájában, élvezze az édes ízeket, és söpörje be az elismerő bókokat! Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánunk!" (a Kiadó)

Covers_360453
Aprósütemények Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Aprósütemények
Az ​olasz konyha legalább olyan változatos, mint Olaszország gyönyörű tájai. Nincs ez másképp az évszázadok óta népszerű aprósüteményekkel sem. A könyvben hagyományos olasz receptekkel találkozhatunk, melyek mindegyike egy-egy tájegység vagy ünnepkör jellegzetes és igen régóta kedvelt süteményét mutatja be. Az aprósütemények tea mellé, vendégváró falatokként kínálva, de még uzsonnára fogyasztva is kitűnő választásnak bizonyulnak. Ezekkel a nagyon könnyen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan édes apróságokkal egyszerűen lehetetlen betelni.

Covers_286979
Kincsek ​a kamrából Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Kincsek ​a kamrából
Miként ​az állatok ösztönösen elemózsiát raktároznak télire, bennünk, emberekben is működik a belső késztetés, hogy a nyár és az ősz adományait feldolgozzuk és megőrizzük. A befőzés a napsütéses időszak fontos állomása, amellyel igazi kincseket varázsolhatunk kamránk polcaira, és zord téli napokon egy pillanat alatt felidézhetjük a nyár minden ízét, zamatát. A tartósításnak és a befőzésnek rengeteg módja alakult ki az idők során: szárítás, tartósítás páclében, olajban, ecetben, sóban. Az egyes országokban különböző módszereket dolgoztak ki a helyi sajátosságoknak megfelelően, az édesanyák és nagymamák házában elsajátított technikák nemzedékről nemzedékre hagyományozódtak. A "Kincsek a kamrából" a napsütötte Olaszország csodás ízvilágát hozza közelebb hozzánk, segítségével különleges és újszerű ételekkel lephetjük meg családunkat, barátainkat.

Ismeretlen szerző - 24 óra - Olvasóink receptjei mesterfokon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Magyar Elek - Az ​ínyesmester ezer új receptje
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Toronyay Rákóczy Karolina - A ​magyar nemzeti szakácskönyv
Egy ​nemzetet nem csak történelme, művészete és kultúrája határoz meg, hanem ételei, azaz kulináris tudománya is. Milyen ételeket eszünk, azok hogyan készülnek, milyen fűszereket használunk, és mit és mivel fogyasztunk - tehát a gasztronómia együttesen alkotja mindezt -, nem beszélve a tálalásról. A szerző így foglalja össze konyhaművészetét: "Könyvem megírásánál idegen kútfőket nem használtam, van énnekem ennél sokkal jobb útmutatóm, a saját tapasztalásom. Első férjem ugyanis dúsgazdag földbirtokos volt, nyílt házat és szakácsot tartott. Már akkor érdeklődtem a szakácsművészet iránt, nem elégedtem meg azzal, hogy a különféle jó étkeket csak megízleljem, hanem a készítési módját is megtanultam, amely körülmény engem arra képesített, hogy könyvemet egyedül a magam erejéből írhattam meg." Jelen kötet az 1896-os Magyar nemzeti szakácskönyv ezeregy vénnyel és leírással című kiváló szakácskönyv újrakiadása. A ma már szinte fellelhetetlen gyűjtemény a maga nemében az igazi kuriózumok sorába tartozik.

Posta Renáta - Pénztárcabarát ​paleolit ételek hedonistáknak
A ​közhiedelemmel ellentétben a paleolit sütés-főzés nem bonyolult és nem is drága. Persze ha valaki rutin nélkül, hirtelen ötlettől vezérelve vásárolja meg a hozzávalókat, jobban megterheli a pénztárcáját és a szabadidejét, mint amennyire szükséges. Nálam ez a veszély nem fenyeget. Figyelek rád, és segítek mindenben. Ezért negyedik kötetemben azokat a tippjeimet és receptjeimet gyűjtöttem össze, amelyek egyaránt fókuszálnak a minőségi, ám túlzások nélküli főzésre és a könnyen megromló alapanyagok hasznosítására. Egészséggel és ízekkel teli szendvicskrémeket, sonkás-aszpikos felvágottat készíthetsz a legtutibb, ropogós héjú paleo kenyér mellé. Tartalmas salátákat és pazar egytálételeket varázsolhatsz akár maradékokból is, de a táblás csokiról, a tortákról vagy éppen a müzliszeletről sem kell lemondanod. Olyan alapreceptjeimre is megtanítalak, mint a paleo tejföl, az ízletes ketchup, a párszázas friss kókusztej, a dijoni mustár, vagy éppen a rántott hús, a töltött csirke és a levesbetétek. Mindezek mellett a könyvben megtalálod a helyettesítések praktikus, nagy táblázatát, valamint számos bespájzolós tippet is adok, hogy saját kezűleg, otthon is tudj cukor-, tartósítószer- és adalékmentes paradicsomlevet, paprikalekvárt, savanyúságokat, aszalt gyümölcsöket, paleo vaníliás cukrot, aromás fűszerkeveréket vagy gyógyteát készíteni. Minőségi, egészséges finomságok várnak rád - túlzások nélkül, átgondoltan, egy kis rafinériával fűszerezve. Tarts velem ebben az élménydús főzőcskézésben!

Frank Júlia - A ​legfinomabb gyümölcsös ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fekete Józsefné Seres Emília - Grillázstorták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gordon Ramsay - Gordon ​Ramsay's Ultimate Cookery Course
'I ​want to teach you how to cook good food at home. By stripping away all the hard graft and complexity, anyone can produce mouth-watering recipes. Put simply, I'm going to show you how to cook yourself into a better cook.' Gordon Ramsay _Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course_ is about giving home cooks the desire, confidence and inspiration to hit the stoves and get cooking, with over 120 modern, simple and accessible recipes. The ultimate reference bible. it's a lifetime's worth of expertise from one of the world's finest chefs distilled into a beautiful book.

Irma S. Rombauer - Marion Rombauer Becker - Joy ​of Cooking
Since ​its first private printing in 1931, The Joy of Cooking has been teaching people how to cook. Craig Claiborne calls it "a masterpiece of clarity" and Julia Child says it's the one book she'd keep if she could only have one English title on the shelf. The nearly 5,000 recipes are handily organized by meal and ingredient, and no cooking instruction goes unexplained, so you can finally understand the difference between poaching and braising. The book includes nutritional information as well as an extremely helpful list of measures and equivalents. You'll find a version of every recipe your mother ever cooked, along with straightforward instructions for cooking more exotic specialities such as turtles and muskrats.

Jennifer Malott Kotylo - The ​Everything Thai Cookbook
Sumptuous ​Thai dishes you can make at home! Thai cuisine creates a harmonious blend between spicy hot and comparatively bland ingredients from age-old Eastern and relatively new Western foods. Featuring both outstanding traditional recipes and cutting-edge crowd-pleasers such as Spicy Fried Rice Sticks, Salmon Toast, Chicken Satay, and Thai Crab Cakes, The Everything® Thai Cookbook guides you through preparing meals as good as you’d find in your favorite Thai restaurant. The Everything® Thai Cookbook is perfect for both vegetarians and meat-eaters, offering an eclectic range of spices, flavors, and aromas. Whether you want to prepare a meal for one—or an entire feast—The Everything® Thai Cookbook will have you serving up tasty fare to tempt even the most critical food connoisseur. Featuring mouthwatering recipes for: ·Banana Fritters ·Chicken-Vegetable Rice ·Coconut Curried Chicken ·Fresh Oranges in Rose Water ·Pad Thai ·Pumpkin Rice Custard ·Spicy Rice and Shrimp Salad

Stephanie Bruneau - Méhek, ​mézek nagykönyve
Hogyan ​és miért készítenek a méhek mézet? Mi is az a méhpempő valójában? Tényleg segít a virágpor fogyasztása az évszakos allergián? A könyv megválaszolja mindezeket a kérdéseket, és persze még számos továbbit is. Hasznos, gyakorlatias és kiváló humorral fűszerezett, nagyszerű könyv. A már jól ismert méz, virágpor és méhviasz titkai mellett megismerhetjük a propolisz, a méhméreg és méhpempő hasznos tulajdonságait is. Megtudhatjuk, miféle anyagok ezek, hogy jönnek létre, hogyan gyűjtik be a méhészek, és hogyan alakítják őket az általunk jól ismert termékekké. A mézelő méhek mindig is csodálattal töltöttek el, és ez a könyv talán magyarázatot ad a velük kapcsolatos rengeteg miért?-re. A szerző szenvedélyes lelkesedése a méhek iránt ragályos. Az alapos, de mégis könnyen érthető könyvben nagyszerű fényképek, érdekes történelmi adatok, hasznos információk és ízletes, könnyen elkészíthető receptek, azaz az egészségünket és jó közérzetünket szolgáló ötletek találhatók. Remek ötletek ahhoz, hogyan csempészhetjük egyszerű módszerekkel az étrendünkbe a virágport és a méhpempőt; hogyan készíthetjük el házilag és könnyedén a fahéjas mézet, a méhviaszalapú ajakbalzsamot és bőrápoló krémet, a kézzel mártott méhviaszgyertyát és még rengeteg hasznos dolgot. A könyvben megtalálhatjuk: a méhkaptárból származó termékek - a méz, a méhviasz, a propolisz - és még sok más érdekesség bemutatását, recepteket és módszereket az egészségmegőrzéshez, az erőnlétnöveléshez, a táplálkozáshoz és a kézművességhez, az egész családnak izgalmas olvasmányt ígérő tudományos és történelmi tényeket.

Frank Júlia - Pizzaparti
A ​pizza a legkitűnőbb társasági étel. Ön nemcsak a hagyományos, olaszos pizzákat találja meg, hanem a fantázia szülte, ízes, fűszeres tésztakölteményeket is. A pizzamártások és a pizzafeltétek között válogatva, kevéssé ismert vagy ismeretlen, ám nagyon ízletes változatokkal ismerkedhet minden pizzakedvelő háziasszony. Pizzára fel!

Donna Hay - No ​Time to Cook
The ​queen of delicious, simple food is back! If you love tasty, well-prepared food but don't have time to slave over a hot stove, Donna Hay's sumptuous new book is the answer to your prayers. This is the only cookbook you will need when you're time poor and after flavoursome food - it's food for every cook, every food-lover and every occasion. In her Assembled Dinners and Fast Flavours chapters, Donna shows you how to pull store-bought ingredients together to make easy, mouth-watering meals. Take heart from the simple combinations, which only need a couple of ingredients and a few minutes to let the intense flavours unfold. Hate the thought of endless washing up? The One Pot chapter teaches you to prepare gastronomic delights in one pan. If you're planning ahead, the Some Now Some Later chapter hosts a list of tasty recipes suitable for freezing, something Donna is delighted to have re-discovered as a working mum. All this plus cheat's notes, short cuts and hints on food styling, from one of the world's leading cookbook writers.

Jenni Fleetwood - 100 ​Stir-Fries and Quick Curries
A ​fabulous step-by-step collection of 100 quick, sizzling stir-fries and simmering curries--shown in 300 colour photographs.

Marcus Polman - A ​tökéletes steak
Bárki ​meg tud sütni egy szelet marhahúst, de hogyan készítsük el a tökéletes steaket? Marcus Polman (megrögzött húsimádó) szakíró végiglátogatta New York legjobb steakházainak konyháit és Párizs híres éttermeit, hogy kiderítse. Beszélt profi hentesekkel, bioállat-tenyésztőkkel, szakácsokkal és más gasztronómiai szakértőkkel és könyvében megosztja az ínycsiklandó steak készítésének titkát.

Covers_362204
Közép-tiszai ​ízek Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Közép-tiszai ​ízek
Rendhagyó ​receptgyűjtemény Jász-Nagykun-Szolnok megye településeinek konyháiból. Dr. Simon Tamás dandártábornok és amatőr szakácsművész nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összegyűjtse Jász-Nagykun-Szolnok megye településeinek jellegzetes ételreceptjeit, hogy aztán egy közös íztúrára invitálja olvasóit a jászkun kulinária világába. Megtalálhatjuk itt a régi, tradicionális jász és kun ételeket, a történelem viharos évszázadai során itt élő, ki- és visszatelepülő vagy távoli vidékekről érkező lakók magukkal hozott hagyományait, a tájidegen szokások és a helyi konyha összeházasításával létrejött ízkavalkádot. A gasztronómiatörténeti áttekintés mellett betekintést nyerhetünk a Közép-Tisza vidékének történelmébe, településeinek régmúltjába és jelenébe is. A kötetben nem találhatunk kalóriaszegény, "fitt" ételeket, a szerző a népi eledelek barátjaként a jó, tápláló, erőt adó étkekkel kíván megismertetni bennünket. Tartalmas levesek, gazdag főételek, ízlelőbimbókat kényeztető sütemények garmadája várja, hogy elindulhasson gasztrohódításaira. Csatlakozzon Ön is a jászkun konyhaművészet világába tett különleges utazáshoz!

Gyurcsáné Kondrát Ilona - Hidvégi Edit - Borbás Judit - Tejcukorérzékenyek ​nagy diétáskönyve
A ​tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzim (laktáz) –mely a tejcukor felszívódásához szükséges- vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben. Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből. - Hogyan mutatható ki a laktózérzékenység? Milyen formái és milyen kezelési módjai vannak? - Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat? - Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra és miért fontos a kalciumpótlás? - Mi a különbség a fruktózérzékenység és a fruktózintolerancia között és mire figyeljünk, ha laktóz- és fruktózérzékenyek is vagyunk? A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat. A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktóz felszívódási zavar és fruktózintolerancia) is olvashat az érdeklődő olvasó. A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.

Kollekciók