Ajax-loader

'recept' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Melissa Senate - A ​szerelem konyhája
Holly ​szerelmi csalódásában vidékre menekül olasz nagymamájához. Camilla nagyi nemcsak az olasz ételek elkészítéséhez ért, hanem a jósláshoz is. Holly élete gyökeresen megváltozik, de igazi fordulat akkor következik, amikor az olasz főzőtanfolyamára egy tízéves kislány iratkozik be, hogy megtanuljon vacsorát főzni az apjának, aki jóképű és hihetetlenül kökényszemű.

Meik Wiking - Hygge
Egyre ​többször halljuk, hogy Dánia a világ legboldogabb országa. Mi lehet a dánok titka, ami a legboldogabb nemzetté teszi őket? Meik Wiking, a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatója többéves munkája során arra jutott, hogy a válasz nem más, mint a hygge. Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is, ám ahhoz, hogy valóban megértsük ennek a különleges életérzésnek a lényegét, néhány kifejezésnél többre lesz szükségünk. Ennek a gyönyörű és inspiráló könyvnek a segítségével lépésről lépésre sajátíthatjuk el a hygge - és általa a boldogság - titkát: megtudhatjuk, milyen szerepet játszanak ebben a fények, a jó ételek, a társas kapcsolatok, a karácsony vagy éppen az öltözködés. A rengeteg érdekes információ és összefüggés mellett a gazdagon illusztrált kötet gyakorlati tanácsokkal (konkrét példákkal, receptekkel, ötletekkel) is szolgál, melyek segítségével bárki könnyedén belecsempészheti a hygge elemeit a mindennapjaiba.

Sarah Khan - A ​csokoládé kis könyve
Fedezd ​fel a csokoládé történetét és kultúráját e varázslatos könyv segítségével! A kis kötet számos érdekes adatot ismertet, és a fenségesen finom receptekkel édes kísértésbe visz. Tartalom: Az istenek eledele Finom felfedezés Mágikus babok Csodagyógyszer Édes élvezet Csokoládé-robbanás Kakaóültetvényeken Csokoládégyárban Sokféle töltelék Csokoládéfajták Európa legjobbjai A csoki kóstolása Csokoládé a világban Egy kis luxus A csokoládé jövője A csoki és az ünnepek Sós ételek ízesítője A csokoládé egészséges A csokoládé művészete Hihetetlen, de igaz Pompás csokoládétorta Ropogós brownie-k Csokoládékrém Háromcsokis korongok Csilis forró csokoládé Csokoládétortácská

Mary Alice Monroe - Déli ​karácsony
A ​karácsonyban mindig van valami varázslatos. A tízéves Miller McClellan mégis úgy érzi, hogy ezen a télen élete legrosszabb napjai várnak rá a szeretet ünnepén. Az édesapjának ugyanis végleg ki kell kötnie a halászhajóját, az édesanyja pedig több munkát is elvállal, hogy el tudja tartani a családot. Így aztán semmi esély sincs arra, hogy Miller megkapja azt a kiskutyát, amire már régóta vágyik. De legalább a bátyja, Taylor hazatér Afganisztánból, és ez igazi karácsonyi ajándék lehet mindannyiuk számára. Nemsokára azonban kiderül, hogy Taylor nemcsak komoly testi sebeket, hanem súlyos lelki sérüléseket is szerzett a háborúban, ez pedig még jobban beárnyékolja a mindennapjaikat. A feszült hangulatban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy Millernek kell megmentenie az ünnepet... A Dél-Karolina csodálatos tájain játszódó, örök érvényű történet szereplői megértik, mit is jelent igazán a karácsony, közben pedig megtapasztalják az ünnep és a családi kötelékek megtartó erejét.

Nicolas Barreau - A ​nő mosolya
Véletlenek ​pedig nincsenek! - vallja Aurélie Bredin, aki édesapja halála után átveszi egy kis párizsi étterem irányítását. Azon a végzetes novemberi napon, amikor olyan boldogtalannak érzi magát, mint még soha, a Szent Lajos-sziget kis könyvesboltjában különös könyvre bukkan: A nő mosolya című regény egyik helyszíne nem más, mint az ő vendéglője, a főhősnő pedig mintha... Nem, ilyen nincs! Aurélie elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek: meg kell ismerkednie a regény írójával. Csakhogy próbálkozásai sorra kudarcot vallanak, mígnem egy szép napon az író levele a postaládájába pottyan. Találkozásuk azonban egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelte...

Kurt Vonnegut - Mesterlövész
Fegyvert ​s "vitézt" énekel a groteszknek, a sandán és sután emberinek ez az örökké megújulásra kész krónikása. Balfácán hőseinek sorát gyarapítja új regényének főszereplője és elbeszélője - Rudy Waltz, a "semlegesnemű patikus", aki tizenkét esztendős korában önhibáján kívül kétszeres gyilkossá lett, és azóta "Mesterlövész" néven ismeretes ohiói szülővárosában. Családjának nem ő az első és egyetlen torz csudabogara: apja, a félreismert festőzseni, egy másik, ugyancsak félreismert festő inspiráló társaságában töltötte ifjú éveit: Adolf Hitlernek hívták ezt a sorstársat. Rudy bátyja pedig, a világegyetem legmélyebb basszus hangjának tulajdonosa, feleségek gyűjtésében tett szert honi hírnévre. Van továbbá a könyvben titokzatos körülmények között elveszített fejű házitanító, új jégkorszak, háztáji neutronbomba-robbanás, és még sok egyéb, ami csak ennek a szertelen fantáziájú és mesteri tollú írónak a kiapadhatalan ötlettárából kikerül...

Kate Hannigan - Édes ​vakáció
Habos, ​rózsaszín minitortát sütni remek szórakozás, de belebújni egy habos, rózsaszín ruhába? Kösz, inkább nem! Willow és Delia unokatestvérek, akik már alig várják, hogy a nyári vakációból egy hetet a családjukkal töltsenek a Michigan-tó partján. A nagynénjük férjhez megy, a lányok pedig remélik, hogy finom süteményeikért cserébe kibújhatnak a kínos feladat alól, hogy virágszóró koszorúslányokként szerepeljenek az esküvőn. Ám mivel a történetben egy haszontalan öcsi, egy szalonnarajongó kutya és egy neveletlen turmixgép is feltűnik, a finomságok nem egészen úgy sikerülnek, ahogy tervezték. Amikor azonban igazán veszélybe kerül az esküvő, vajon elegendőnek bizonyul-e a sütőtudományuk, hogy megmentsék a helyzetet? Csatlakozz te is Willow-hoz és Deliához, és készítsd el a pompás csokis puffinjukat, barackos palacsintájukat és a többi ízletes édességet is, melyek receptjét e könyv lapjai közé hintve megtalálod!

Péterfy-Novák Éva - Szentesi Éva - Damaszt ​és paprikás csirke
Péterfy-Novák ​Éva és Szentesi Éva első közös kötetében az olvasók bepillanthatnak a szerzők életébe, barátságába és konyhájába. Hol vidámabb, hol szomorúbb, egyedül vagy éppen közösen megélt történeteket ismerhetünk meg, s az elbeszéléseket a szerzők legkedvesebb receptjei egészítik ki. Balatoni kiruccanás, kisoroszi karácsony, tarját elcsenő macska, romantikus vacsora a horvát tengernél... Hagyományos vasárnapi ebéd, mindenmentes ételek, indiai fogások - ki-ki válogathat ízlése szerint.

Bőcs Attila - Így ​fogynak ők
Yin-yang ​diéta. Ulmi ivókúra. Kolostorok böjti ételei. Bypass operációk. Hollywoodi sztárdiéták. Skandináv szupertabletták. Rágjon kínai kockát! Diétafarmok. Sördiéta. Ezer kalóriás diéta. Mossa le a zsírt magáról! Hipp diéta. Fogyás hipnózissal, autogénes tréninggel, fekve, alva, kakashússal és amerikai fitness-szel. Elisabeth Taylor, Lady Di és a monacoi hercegnő karcsúsító receptjei. Weidinger gyógyfüves pap jótanácsai. Kereken 125 fogyókúrás módszert és receptet kínálunk Önnek ebben a könyvben. Igyekeztünk összegyűjteni a világ minden tájáról az ismert és kevésbé ismert fogyókúrás szisztémákat. Kérjük, lapozzon a könyv elejére, ahol a tartalomjegyzékből is meggyőződhet arról: valóban 125 féle módját ajánljuk önnek hogy megszabaduljon a fölösleges kilóitól!

Matuska Pomnen - Kardos Ernő - Italok ​A-tól Z-ig
Aki ​eszik, annak innia is kell, más szóval: ételeink nélkülözhetetlen kiegészítője a megfelelően választott ital. Manapság, a borkultúra elterjedésével, ennek egyre nagyobb szerepe van. Az italokról szóló könyvünkben meg akarjuk ismertetni az olvasókkal a hagyományos és kevésbé közismert italokat, italkeverékeket is. Leírjuk elkészítésük módjait és felhasználási lehetőségeiket a háztartásban és a drink-bárban. Javaslatot teszünk arra, hogyan legjobb felszolgálásuk a különféle alkalmakhoz. A könyv felöleli a kerti gyümölcsök és erdei termékek, valamint más, nálunk beszerezhető nyersanyagok feldolgozására, elkészítésére vonatkozó útmutatásokat üdítő italokká, báritalokká.

A_%e2%80%8b100_legjobb_erd%c3%a9lyi_j%c3%b3_falat
elérhető
3

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb erdélyi jó falat
Ajánlom ​e könyvet mindazoknak, akik szívesen bekukkantanak más népek háza tájékára, akik szívesen kísérleteznek szokatlan ízekkel, módszerekkel, nyersanyagokkal. Az erdélyi konyha ízei oly változatosak, mint maga a táj, amelyben született -- a táj, ahol szeszélyesen váltja egymást a pisztrángos hegyi patak és a hömpölygő dús folyó, a szőke alföld és a büszke fenyvesek, a gyümölcsillatú dombok és a zergejárta havasok. A Kárpátok ölelésében együtt él itt magyar, román, sváb, szász, örmény és zsidó, mindenki a legjobb tudásával és saját fortélyaival járulva hozzá e világhírű ínyenc konyha fogásaihoz.

Mózes István Miklós - A 100 legjobb fokhagymás recept
A fokhagyma eredeti hazája valószínűleg Közép-Ázsia volt, de igen ősi kultúrnövény Indiában, Kínában és Japánban is. Európában az olasz, a francia, a spanyol és a görög konyha is régóta használja (hozzánk Itáliából került, Mátyás király második felesége, Aragóniai Beatrix révén, a vöröshagymával együtt), de Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában, valamint a már említett Görögország mellett más balkáni országokban is kedvelik, termesztik. Ma már az egész világon nagyüzemileg termesztett kultúrnövény. Érdekes azonban, hogy míg Európában elsősorban hús- és kolbászáruk ízesítésére és az ételekben fűszerként használják, addig a keleti országokban sokszor nyersen is fogyasztják, sőt Kínában a fokhagyma fiatal virágzatából főzeléket is főznek. A kínai és a japán kertekben sokfelé dísznövény a fokhagyma egy változata, a pekingi fokhagyma. Bár a magyar konyha ismeri és használja -- sőt egyik jellegzetességének tartják sokan -- a fokhagymát, mégis mintha mostohán bánnánk vele. Ámbár lehet, hogy csak a régi ismeretek feledésbe merüléséről van szó, hiszen mi magyarok is ettük valamikor nyersen, párolva, sütve, savanyítva stb. Mostani válogatásunkban száz igen jó fokhagymás receptet adunk közzé, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy bebizonyítsuk: a fokhagyma nem csak ízesítő fűszer, hanem kiváló alapanyag finom ételek készítéséhez.

Veronica Henry - Családi ​recept
Laura ​számára a családja a legfontosabb: az otthonát a gyermekei nevetése és a készülő finomságok illata tölti be. Így aztán aggódva várja, hogy a lányai kirepüljenek a családi fészekből. Amikor pedig a házassága is válságba kerül, az asszony lába alól végleg kicsúszik a talaj. Kedvenc hobbijában, a főzésben lel vigaszra: a nagymamája második világháborúból megmaradt receptkönyvét kezdi tanulmányozni. Házias fogásaival és zseniális lekvárjaival már eddig is kisebb hírnévre tett szert a környéken, a receptgyűjtemény hatására azonban olyan ötlete támad, amely óriási sikert és egy új életcélt jelenthet számára. De vajon mindez elegendő ahhoz, hogy újra megtalálja önmagát és a megbocsátáshoz vezető utat?

Burits Oktáv - Erdélyi Lajosné - Miből? ​Mit? Hogyan?
Egy ​régi recept "Végy - két személyre számítva - két szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, fél zellert, fél karalábét, fél maroknyi nyers, vágott káposztát, két-három zöldpaprikát, két paradicsomot és egy kis fej vöröshagymát. Mindezt szépen megtisztítsad és vágjad vékony karikára..." Végy ezt meg azt... mennyi művelet, mennyi munka, mennyi idő és energia zsúfolódott bele az ilyen receptkönyvek egy-egy oldalába. Egy mai recept a könyvből: Hozzávalók: 5/4 üveg 1/1 doboz vegyes befőtt, 2 dl tejföl, 2 dl tej, 1 dl vörös vagy fehér bor, 1 db citrom bő leve, 4 dkg liszt, ízlés szerint fahéj, szegfűszeg, vaníliarúd, cukor, só. Ebből lesz a finom gyümölcsleves. A korszerű háztartásban a konzervipar, hűtőipar és szárítóipar termékeit használjuk. Sajnos ezeket vásárlásakor nem minden háziasszony tudja, hogyan kell az ilyen termékeket élvezeti értékük csökkenése nélkül elkészíteni. A szerzők segítségül ajánlják könyvüket. Benne a termékek felhasználási módjainak ismertetése mellett általános vásárlási és tárolási útmutatót, valamint reggelihez, ebédhez, vacsorához összeállított étkezési recepteket adnak. A könyv egyértelműen tisztázza a tartósítóipari termékek helyét és szerepét étkezésünkben, javaslatokat ad a család helyes táplálkozási étrendjének kialakításához. Javaslataival egész évben fogyaszthatók az idényjellegű élelmiszerek.

Jen Van Guy - A ​szerelem fűszerei
A ​szerelem fűszerei. Afrodiziákumok, receptek a potencia növelésére, az orgazmus fokozására "Szeretnénk minél tovább élni és eközben minél több szerelmi élményhez jutni és emiatt minél tovább megőrizni szexualitásunkat. Amennyiben nem tudja e csoda megoldásának titkát, megismerheti JEN VAN GUY: A szerelem fűszerei című művéből, amelyhez hasonló még nem jelent meg Magyarországon. Mi okozta a bacchanáliák résztvevőinek potenciáját? Hogyan növelte Madame Dubarry királyának férfiúi képességeit? Mitől voltak olyan termékenyek az indiánok? Mitől tüzesek a spanyol nők? Növelhető-e a férfiúi nemi szerv mérete? Mi a titka az illatozó hálószobák erotikus erejének? Hogyan lesz partnere akcióképesebb? Hogyan lehet Ön mindig potens? Mindezen kérdésekre választ kaphat ebből a könyvből. Irigyelni fogja azokat, akik olvashatták a művet, mert ők már tudják, amit esetleg még nem ismer. Nem hiányozhat az Ön hálószobájának éjjeliszekrényéről sem. Ízesítse vágyait A SZERELEM FŰSZEREI receptajánlásával!"

Jenny Colgan - Piciny ​Csodák Péksége
Polly ​és Chris már hét éve együtt élnek, de kapcsolatuk válságba kerül. Chris visszaköltözik az anyjához, Polly pedig kiadó lakást keres. A hirdetések közt akad egy romantikusan csábító; egy apró szigeten álló házikó, ahová csak apálykor lehet eljutni autóval. Barátnője hiába próbálja lebeszélni az őrült tervről, Polly hajthatatlan. A kikötőfal fölött álló ház igencsak rozoga állapotban várja új gazdáját, és a barátságtalan helyiektől vásárolt ehetetlen péksütemény sem segít Polly hangulatán. Késő este süt néhány cipót, amiből hajnalban visz a halászoknak. A faluban hamar híre megy Polly süteményeinek, így a lány új barátokra, különc hódolókra – no meg esküdt ellenségekre – tesz szert, és ki tudja, talán a szívvel-lélekkel sütött finomságok őt is megváltoztatják, hogy képes legyen újra bízni és szeretni… A Találkozzunk a Cupcake Kávézóban írónőjének legújabb sikersorozatát Jojo Moyes és Jennifer Weiner olvasói is imádni fogják, hiszen Jenny ismeri az édes élet tökéletes receptjét: sok evőkanálnyi szívmelengetés, pár csepp könny, nagy adag szerelem és persze csipetnyi humor.

Christina Zacker - Sonja Mutter - Zsírégető ​diéta
Zsírégetőknek ​hívják azokat a csodaszereket, melyek valósággal olvasztják a zsírpárnákat. Sok élelmiszerben megtalálhatók azok az építőkövek, amelyekre a szervezetnek szüksége van a zsírtartalékok feloldásához. Ebből a könyvből megtudhatja, mely táplálékok tartalmaznak zsírégetőket. A legszebb a zsírégető diétában, hogy még örömét is fogja lelni benne, mivel semmiről sem kell lemondania. Ennek ellenére elérheti azt az alakot, amilyenre mindig is vágyott. Ráadásul időnként "bűnözhet" is: kedvenc, ám gyakran tiltott csemegéiből is falatozhat. Mégsem fogja visszaszedni a leadott kilókat, és tarthatja ideális súlyát. A zsírégető diéta nemcsak a kilók leadásában segít, hanem irányt mutat egy értékesebb és egészségesebb táplálkozás felé, melyet minden gond nélkül folytathat egész életén keresztül, méghozzá úgy, hogy élvezni fogja az ételeket. Jó érzést tudni azt, hogy semmiről sem kell lemondania ahhoz, hogy karcsú és egészséges maradjon

Toró Elza - A 100 legjobb sajtos finomság
A sajt egyszerre egészséges és finom eledel - már ez is elég lenne ahhoz, hogy szeressük, ám még ennél is többre képes: finommá tesz szinte minden más ételt is... Minden készíthető belőle: leves, főétel, saláta, mártás, desszert - ezeknek a receptjeit adjuk közre.

Váncsa István - Ezeregy+ ​recept
Váncsa ​István szakácskönyvének új, bővített kiadásában negyven év munkáját gyűjti egybe. Egyedülálló mű, amely szakácskönyvnek nélkülözhetetlen, olvasmánynak pedig roppant szórakoztató. Hatalmas receptanyagot, 1125 különleges receptet tartalmaz, miközben a konyhaművészeti ismeretek valóságos enciklopédiája. Mindaz benne van, amit a gasztronómiáról egyáltalán tudni érdemes. Szó esik benne a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró RayleighPlesset típusú egyenletekről, a polip hátborzongatóan fejlett intelligenciájáról, a konyhaművészet történeti, filozófiai, művészeti hátteréről, arról, mi köze a levesfőzésnek a hadművészethez, a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához, ki volt Prométheusz, és egészen pontosan mennyire volt részeg akkor, amikor hazavitte a tüzet. A kötet kibővült az eddig írott legalaposabb lecsóismereti értekezéssel, a kolbászok világának pazar, globális horizontú áttekintésével (persze a csabaitól indulva, amit a szerző a kozmosz gyémánttengelyének tekint); továbbá egy italfejezettel, amelyből kiderül, szükséges-e a forralt bor készítéshez az Edda című óskandináv mitologikus versfüzér teljes szövegét, de legalábbis Oddrún siralmának első szakaszát az utolsó szóig fejből tudnunk (igen).

Langfelder Sándorné - Máj- ​és epebetegek diétás könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Papp Diána - Bodza ​Bisztró
A ​húszéves budapesti fiatalok bulikkal teli életét élő harmincas ügyfélszolgálati csoportvezető, Kulcsár Petra váratlanul egy kis bükki faluban találja magát: egy lerobbant éttermet örökölt rég nem látott apjától. A lány szíve szerint túladna rajta, de miközben ügyeket intézni jár a faluba, megismerkedik az apja szívéhez közel álló emberekkel, akikkel hamarosan barátságot köt; és nem csak az elvesztett édesapjáról alkotott kép tisztul benne, de a fontossági sorrend is helyreáll az életében. Az eleinte sokkoló helyzet szépen lassan megoldást hoz Petra gondjaira, élete elvarratlan szálai sem maradnak elvarratlanok, sőt a szerelem sem várat magára sokáig. - Papp Diána, a Szerdán habcsók után ismét egy fiatal nő nehéz választásairól írt könyvet, amelyből természetesen a megszokott receptek sem hiányozhatnak. A Bodza Bisztró hangos lesz a nevetéstől, túlcsordul a szerelemtől és árad belőle a gasztronómia iránti szenvedély.

F. Nagy Angéla - Tejtermékből ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Victoria Twead - Két ​vén bolond otthonra talál
Ha ​Joe-nak és Vickynek fogalma lett volna arról, milyen lesz ténylegesen áttelepülni az Alpujarra-hegység lankái közé ékelődött apró falucskába, talán kétszer is megfontolják... Nem tudták, mekkora kultúrsokk vár rájuk. Amiképpen azt sem, hogy kelletlenül ugyan, de elkezdenek csirkéket tartani, és nekik lesz Spanyolországban a legveszedelmesebb kiskakasuk. Mit sem sejtettek arról, hogy elnyerik egy nyolcvanöt éves ,,füvező" cicababa barátságát, és épp egy öszvér siet majd a megmentésükre. Az életük soha nem unalmas, mióta belefogtak az ,,ötéves tervbe". Az öt év letelte után dönteniük kell: maradnak Andalúziában, vagy visszatérnek a viszonylag épelméjű Angliába? Vicky és Joe történetében minden megtalálható: fesztelen jókedv, állatok, bizarr szereplők, fantasztikus receptek és napfény

Zajkás Gábor - Gaálné Póda Bernadette - Diétáskönyv
Kedves ​Olvasó! Valószínűleg azért vette kezébe ezt a könyvet, mert önt vagy hozzátartozóját valamilyen diétára ítélte a kezelőorvos, őszintén reméljük, hogy kérdéseire megtalálja a választ, és sikerül kedvet is ébresztenünk a diétás táplálkozás iránt. Az Önt érdeklő diétát természetesen más is, egészséges családtagok is fogyaszthatják, mert pl. a sószegény vagy a zsírszegényebb táplálkozás az egészséges embernek is hasznára válik. Ezáltal egyszerűbbé válik a család élelmezése , nem kell külön főzni a betegnek és külön az egészségesnek. Olvassa el az Önt érdeklő fejezetet, tekintse végig a hozzá tartozó táblázatokat és próbálja meg segítségünkkel megtervezni diétája első napját. Ne riadjon vissza az apróbb gondoktól, a kisebb akadályoktól, a második nap már sokkal könnyebb lesz, a harmadik még könnyebb és így tovább. Legyen kitartó, a diétás előírások pontos és tartós követése épp olyan fontos, mint a gyógyszerszedésre vonatkozó utasítások megtartása.

Katona Edit - Csonka Mária - Moletteknek ​mindenféléről
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Sütés, fözés mikrohullámon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nicolas Barreau - A ​szerelem receptjei
A ​nő mosolya című kötet előzménye. Amikor az ábrándos természetű irodalom szakos diák, Henri Bredin menthetetlenül beleszeret az életvidám Valérie Castelbe, a lány olyan elérhetetlennek tűnik számára, akár a Hold. Bármire képes lenne azért, hogy meghódítsa a tengerkék szemű teremtést, de a dolog reménytelennek tűnik. Ám egy napon a Szajna parti könyvárusok ládáiban keresgélve Henrinak egy ütött-kopott, vérvörös bőrbe kötött könyvecskén akad meg a szeme: a 16. századi kis kötetben egy szerelmi bájital receptje is szerepel. Vajon hat-e?

Nicolas Barreau - Cseresznyevirágzás
Aurélie, ​a Le Temps des Cerises gyönyörű női séfje és André, a kiadói szerkesztő már egy éve együtt vannak. Közeledik a Valentin-nap - tökéletes időpont a lánykérésre. Mielőtt azonban André "akcióba léphetne", váratlan dolog történik: Aurélie kis étterme Michelin-csillagot kap. A fiatal szakácsnő úszik a boldogságban. Egészen addig, míg kiderül, hogy tévedésről van szó.A Michelin-csillagot valójában egy azonos nevű vétheuil-i étterem kapta, melynek arrogáns sztárséfje, Jean-Marie Marronnier nem is késlekedik erről telefonon gúnyosan felvilágosítani Aurélie-t. Amikor nem sokkal később személyesen is találkoznak, Aurélie elámul: a riválisa egy jóképű, kék szemű, elbűvölő férfi. André, akit addig elkényeztetett a siker és a nők, életében először tapasztalja meg, mi is az a féltékenység... "- Mit keres magánál a barátnőm lakáskulcsa? - ordítottam magamból kikelve. - Hé, hé, hé, csak lassan a testtel, főszerkesztő úr! - Két kezét védekező mozdulattal emelte maga elé. - Nem kell átmennie Rambóba! Nem loptam el, rendben? Amikor együtt voltunk Givernyben, Aurélie a kulcsait... Ennél tovább nem jutott. Lendületet vettem, és az öklömmel belepancsoltam gyűlölt riválisom arcába. Marronnier egy pillanatra meglepődött, majd úgy koppant a földön, akár a lehullott gesztenye. - Ezt a kulcsokért, te rohadék! - kiabáltam, miközben a kezemet dörzsöltem." Nicolas Barreau (1980) Párizsban született, a Sorbonne-on tanult romanisztikát és történelmet. Párizsban, a fény városában játszódó, könnyed, romantikus regényeivel világszerte olvasók tömegeit hódította meg. A szerző évekkel ezelőtt A nő mosolya című kötettel lopta be magát a magyar olvasók szívébe, azóta menetrendszerűen minden Valentin-napra érkezik a könyvesboltok polcaira egy-egy Barreau-regény. A Cseresznyevirágzás a kilencedik magyarul olvasható könyve.

Iván Tamás - Pépes ​élet
Mikor ​van szükségünk pépes étrendre? Az élet egyre több területén. Foghúzás után, fogszabályzó viselésekor, de a legtöbb műtéti beavatkozást követő napokon, epe- vagy veseköves roham, mandulaműtét, infarktus után illetve magas lázzal járó betegségekben. Ilyenkor kiemelt szerepet játszik az energia- és fehérjedúsítás, emellett az ételektől elvárjuk, hogy a megszokott íz-világunkkal rendelkezzenek és esztétikusan nézzenek ki. Ez a feladat meglehetősen nehéz az étrendre jellemző feldolgozás, tipikusan a darálás, turmixolás mellett. Ez a könyv 88 könnyen követhető recepttel próbál segítséget nyújtani ebben a meglehetősen nehéz, átmeneti időszakban.

Polgár Ernő - Kleopátra ​vitorlása
A ​gasztronómia a szerelem és a hatalom művészete - írja Polgár Ernő. Eredeti hangvételű könyvében úgy fogalmaz, hogy ha könyvek és gasztronómiai remekművek nem léteznének, úgy éreznénk magunkat, mint egy partra vetett, a világi lét kijáratához érkezett lazac...

Dragomán György - Adjuk ​meg a módját!
Két ​éve jelent meg Dragomán György első irodalmi szakácskönyve, a Főzőskönyv. Itt a folytatás: újabb receptek, újabb konyhai trükkök, újabb irodalmi szövegek. Minden a közös örömről, a főzésről és az evésről, hogy megadhassuk a módját.

Dragomán György - Főzőskönyv
"Örüljetek!" ​– időnként így fejezi be főzős-evős történeteit és receptjeit Dragomán György. Évek óta olvassuk ezeket a személyes beszámolókat, és aztán indulunk a konyhába, hogy mi is kipróbáljuk a recepteket, és vidáman megvendégeljük szeretteinket. Dragomán szenvedélyes író és szakács, az otthoni kenyérsütés és a nagy családi főzések propagátora, régi és új ételek őrzője és megalkotója, receptek lelkes egyszerűsítője és kíváncsi bonyolítója. A Főzőskönyv praktikus és roppant élvezetes társ a konyhában a reggelitől az ebéden át a vacsorákig, és közben mindenféle hasznos és haszontalan dolgot is megtanulhatunk a lezajló folyamatokról. A laktobacilusok és a vadélesztőtörzsek szimbiózisa éppúgy tárgya e könyvnek, mint a karamell változatai, a különleges konyhai eszközök leírása, vagy a szakértői, baráti és családi viták a "legjobb" megoldásokról, és persze az éhes tizenévesek is szóba kerülnek a sült krumpli, a rántott hús és a pizza hatékony elkészítésének módszereinél. Dragomán György mindezeket családi történetekbe ágyazva, vicces és komoly novellákkal, érzékletes regényrészletekkel körítve rakja elénk, hogy boldog órákat szerezzen az ínyenc olvasónak. Az olvasó pedig gyönyörködik, majd főzni meg enni kezd - tehát egészen biztosan örülni fog.

Kollekciók