Ajax-loader

'recept' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Galina Pohvalina - Vendég ​az ajtóban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Lajos Mari - Balatoni ​ízek
A ​Balaton mellett nem csak strandolni, vitorlázni, horgászni, lovagolni, szórakozni és pihenni lehet - hanem, mindezen kellemességek mellett fölségesen enni-inni is. Az édesvizű, nagy tó ízletes halakat szolgáltat - fehér húsú fogast, harcsát, pontyot, angolnát; a környékbeli erdők gombákat, vadhúsokat; a Balaton mentén emelkedő dombokon tüzes borok teremnek... S akkor még nem szóltunk a konyhaművészetről, amely a remek alapanyagokból finom és egyedi ízeket varázsol elő. Szép tájakról, érdekes látnivalókról - főként pedig balatoni ételekről és italokról szól ez a könyv, képben és írásban idézvén a jellegzetes balatoni fogásokat és azok receptjeit.

Boros_bea_a_100_legjobb_karcs%c3%bas%c3%adt%c3%b3_fog%c3%a1s
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb karcsúsító fogás
Nem ​is olyan régen még az volt a kívánatos, hogy az ember „jó húsban” legyen. Nőknél a kerek arc, dundi vállak, bő keblek, széles csípő, nagy kerek tompor tartozott az eszményi testalkathoz. A férfiaknak tekintélyt kölcsönzött a pocak. És persze a gyermeket is akkor tekintették egészségesnek, ha dundi volt. Az egészséges bőrszín pedig a hófehér volt. Minél inkább visszafelé tekintünk a történelmünkben, annál inkább jellemző volt a szépségnek és egészségnek ez a fajta felfogása. (Gondoljunk csak a willendorfi Vénuszra, mely szobrocskát az ősember faragta több tízezer évvel ezelőtt, s benne megörökítette az eszményi nőideált.)

Jenny Colgan - Piciny ​Csodák Péksége
„Ínycsiklandóan ​ropogós és cukros”– Sophie Kinsella, a Boltkóros sorozat írónője Polly és Chris már hét éve együtt élnek, de kapcsolatuk válságba kerül. Chris visszaköltözik az anyjához, Polly pedig kiadó lakást keres. A hirdetések közt akad egy romantikusan csábító; egy apró szigeten álló házikó, ahová csak apálykor lehet eljutni autóval. Barátnője hiába próbálja lebeszélni az őrült tervről, Polly hajthatatlan. A kikötőfal fölött álló ház igencsak rozoga állapotban várja új gazdáját, és a barátságtalan helyiektől vásárolt ehetetlen péksütemény sem segít Polly hangulatán. Késő este süt néhány cipót, amiből hajnalban visz a halászoknak. A faluban hamar híre megy Polly süteményeinek, így a lány új barátokra, különc hódolókra – no meg esküdt ellenségekre – tesz szert, és ki tudja, talán a szívvel-lélekkel sütött finomságok őt is megváltoztatják, hogy képes legyen újra bízni és szeretni… A Találkozzunk a Cupcake Kávézóban írónőjének legújabb sikersorozatát Jojo Moyes és Jennifer Weiner olvasói is imádni fogják, hiszen Jenny ismeri az édes élet tökéletes receptjét: sok evőkanálnyi szívmelengetés, pár csepp könny, nagy adag szerelem és persze csipetnyi humor.

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Eperjessy Magdolna - Szily Pál - Kovács Ágnes - 182 ​recept a mikrohullámú sütőhöz
Ön ​nagyon jól választott, amikor vagy azért vásárolta meg ezt a könyvet, mert van egy mikrohullámú sütője és szeretné tudatosabban használni, vagy azért, mert most gondolkodik a beszerzésén és döntéséhez vár segítséget. De ha csak azért, mert hiányzik a gasztronómiai és receptkönyv - gyűjteményéből, vagy ha csupán azért, hogy a már hazánkban is egyre jobban elterjedő, a modern családok életében egyre kevésbé nélkülözhető korszerű mikrohullámú sütés-főzés technikájáról ismereteket szerezzen, reméljük, akkor sem fogja megbánni vásárlását.

Toró Elza - A ​100 legjobb saláta
Napjainkban ​egyre nagyobb területet hódítanak maguknak a saláták, hiszen elkészítésükhöz legtöbbször sem bonyolult konyhatechnikai műveletekre, sem túlzottan sok időre nincs szükség. Ráadásul az év minden szakában találhatunk salátázni valót, az elkészített saláták sokféleségének pedig fantáziánk tág teret enged.

Nicolas Barreau - A ​nő mosolya
Véletlenek ​pedig nincsenek! - vallja Aurélie Bredin, aki édesapja halála után átveszi egy kis párizsi étterem irányítását. Azon a végzetes novemberi napon, amikor olyan boldogtalannak érzi magát, mint még soha, a Szent Lajos-sziget kis könyvesboltjában különös könyvre bukkan: A nő mosolya című regény egyik helyszíne nem más, mint az ő vendéglője, a főhősnő pedig mintha... Nem, ilyen nincs! Aurélie elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek: meg kell ismerkednie a regény írójával. Csakhogy próbálkozásai sorra kudarcot vallanak, mígnem egy szép napon az író levele a postaládájába pottyan. Találkozásuk azonban egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelte...

Geszteny%c3%a9sk%c3%b6nyv
Gesztenyéskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Gesztenyéskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_253367
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Vilma ​néni vegetáriánus receptjei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Pelle Józsefné - Savanyúságok, ​ízesítők, ecetek
Az ​éléskamra polcán ott sorakozhatnak a savanyúságok, az ízesítők, ecetek. Szó esik a szakácskönyvben a legrégibb tartósítási módról, az aszalásról is.

Kurt Vonnegut - Mesterlövész
"Ez ​a könyv regény, nem pedig történelem, úgyhogy kézikönyvnek nem használható. Sőt, szakácskönyvként sem ajánlatos forgatni, noha egy sereg recept van benne" - szögezi le Kurt Vonnegut a "Mesterlövész" előszavában. Ez a könyv bizony ízig-vérig Vonnegut-regény, tele képtelenül groteszk ötletekkel és abszurd helyzetekkel. Ekképp válhat a főhős Rudy Waltz, a "semlegesnemű" patikus, tizenkét évesen kétszeres gyilkossá, majd húszévesen egy díjnyertes, ám előadhatatlan drámával szülőhelye, Midland City Shakespeare-jévé. A regény történései annyira meghökkentőek és komikusak, hogy szüntelenül nevetésre ingerelnek. Nevetésünk azonban, ahogy ezt már megszokhattuk a Mestertől, sohasem önfeledt hahota. Előszavában az akkor hatvanadik születésnapjára készülő író szimbolikus műnek nevezte a "Mesterlövész"-t, amelynek minden sora róla szól. Mellesleg szakácskönyvnek sem rossz...

Piros Christa - Klasszikus ​curry ételek
A ​kis receptkönyvben szinte az összes klasszikus curryétel megtalálható Indiából, Thaiföldről, Malajziából, Burmából és Indonéziából válogatva. Az ételeket kiegészítették néhány "hagyományos" nyugati curryval is, amelyhez az ismert curryport, illetve currypasztát használták. A könyvben megtalálhatók a marhahús-vindaloo, a báránykorma, a thaiföldi halcurry, a Rogan Josh, a zölséges curryk és a laksa könnyen, lépésről lépésre követhető és illusztrált leírásai is.

Ursula Summ - Tökéletes ​étrend a karcsúságért
Ez ​a diétáskönyv azoknak szól, akik nem szívesen sanyargatják testüket-lelküket radikális fogyókúrával, de szeretnék jól érezni magukat a bőrükben. Nekik próbál segíteni a szerző, ismert dietetikus szakember, hogy lassú fogyással érjék el a vágyott testsúlyt, és szelektív táplálkozással megőrizhessék vonalaikat. Elmagyarázza, hogyan működik az ételek különválasztásán alapuló diéta. Megmutatja a gyakorlatban, hogyan kell szelektálni az egyes alapanyagok között, és hogyan kell megtervezni a tökéletes étrendet. A könyv legnagyobb része főfogások, reggelik, tízóraik, saláták és szendvicsek receptjeit tartalmazza, amelyekkel könnyebben elérhető mindaz, amit a fogyókúrázó szeretne megvalósítani.

Képes Ilona - Nagy ​szójáskönyv
"Az ​elmúlt évtizedben forradalmi változás következett be az európai konyhaművészetben. Főszereplője a Csoda volt, amit szójaként ismerünk. Kínában és Japánban évezredek óta ismerik, népi eledel. Európába már a XVIII. században áthajózott, de szédületes karrierje csak most kezdődött. Kiderült, hogy minden más ételnél jobbak az adottságai. Az emberi szervezet számára fontos vitaminokat, ásványi sókat nagy mennyiségben tartalmazza. Ugyanakkor káros anyagokat alig juttat a szervezetbe. Ebből a könyvből mindent megtudhat a szójáról, amit tudni érdemes. Történetét, tulajdonságait, fajtáit, feldolgozásának és elkészítésének módozatait."

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Covers_557612
100 ​Rezepte Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - 100 ​Rezepte
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dagmar von Cramm - Főzzünk ​a babának
A ​babának ennie kell, hogy nőjön és gyarapodjon. A csecsemő táplálása egyszerű, amíg szoptatjuk, vagy csak anyatejet kap. De mikor etessük először kanállal? És mit adjunk neki? Mit tehetünk az allergia ellen? És ha a kicsi hasa felfúvódik? Mindezekre a kérdésekre megtaláljuk a választ ebben a könyvben. Azért, hogy gyermekünk egészségesen gyarapodjon, és érezzen rá a "megfelelő" ízekre.

Pataki Mária - A ​vendégvárás ábécéje
Aki ​otthonunkba betér: vendégünk, akár kics, akár nagy, akár hívtuk akár csak véletlenül toppant be. A vendégfogadáshoz nyújt segítséget a szállóvendégtõl a váratlan vendéig. Célja az, hogy a vendég és a vendéglátó egyaránt jól érezze magát. Pataki Mária könyve a figyelmesebb, szeretetteljesebb vendégfogadáshoz nyújt segítséget. A szállóvendégtől a váratlan vendégig mindenkire gondol, egy átlagos dolgozó család lehetpségeihez mrve közöl hasznos tudnivalókat és jól bevált recepteket.Célja az, hogy a vendég és a vendéglátó egyaránt jól érezze magát.

Hargitai György - Sütés, ​főzés mikrohullámmal
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Mária Hajková - Édeskönyv
Háziasszonyaink ​-elsősorban a fiatalok- meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak, pudingok, krémek, fagylaltok és sütés nélkül készített édességek pontos receptje mindíg kéznél legyen. Miért oly kedveltek a tészták? A tésztás ételek változatossá teszik a család étrendjét, a tejjel készült különféle pudingok, krémek jól kiegészítik a gyermekek kosztját, a sós és édes sütemények a vendéglátás bevált kiegészítői. Az étrendbe iktatott tésztás ételek bizonyos mértékben csökkentik a konyhára fordított kiadások összegét. Nem utolsó sorban pedig éppen az édes tészták készítése bizonyítja leghatásosabban a háziasszonyok szakácsművészetét.

Laurence Leuilly - Márton Gyöngyvér - Francia ​finomságok dióhéjban
Könnyedség,szellemesség ​és elegancia...ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban.Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk,amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja ,méltóak a dicséretre.A szerzők a francia tájak,népcsoportok jellegzetes ételeit mutatják be,küöztük a tenger kínálta különleges fogásokat is.Nagyon sokféle zöldség is szerepel az ételekben és nemcsak az általunk megszokott módon.A könyv kiválóan alkalmas arra ,hogy étrendünket változatosabbá,könnyebbé és vitaminokban gazdagabbá tegye.

Liscsinszky Béla - Négy ​évszak ételei - Tél az Aranysárkány vendéglőben
Az ​olvasó olyan receptgyűjteményt tart a kezében, mely legelőször vizuális élményt nyújt. A látvánnyal, a színes ételkompozíciókkal az ételek kiválasztásához, elkészítéséhez, valamint a tálalásához kíván a szerző segítséget nyújtani. A komplett menűsorok végigolvasása is már jelentős hatást fejt ki, elkészítésük és elfogyasztásuk minden bizonnyal még kellemesebb élvezetet eredményez… A receptek mellett a kitűnő színes felvételeket is a szerző, Liscsinszky Béla készítette.

Szabó Dénesné - Kismamák ​szakácskönyve
Könyvünk ​szerzője Szabó Dénesné, a magyar egészségügy egyik legtapasztaltabb diétásnővére. Több évtizedes munkája során összegyűlt tapasztalatait kívánja közreadni egy szakácskönyv-sorozatban, amelynek első kiadványa a kismamák részére készült. Számtalan hasznos táplálkozási tanáccsal és recepttel segíti a gyermekvárás örömteli, de gondoktól sem mentes kilenc hónapját. A kismama előre felkészülhet a baba születése utáni időszakra is, mert a szerző tájékoztatást nyújt a csecsemő- és kisgyermekkor táplálkozási tudnivalóiról, valamint a szoptatós mama étrendjéről is.

Szepessy Vilma - Karcsúsító ​fogások
A ​legtöbben stresszel teli életmódot élnek, ezáltal az étkezés sok egyéb dologgal együtt háttérbe szorul. Pedig korántsem mindegy, milyen étel kerül az asztalra nap mint nap. Vannak például, akik nehezen téríthetők el a bevált, megszokott ízektől, vagy vannak akik állandóan fogyókúráznak. Egy biztos, szokásaink a táplálkozás terén eléggé eltérőek. A legtöbben viszont imádunk sütni, főzni, érdekes ízeket, új recepteket kipróbálni, újabb és újabb, finomabbnál finomabb ételekkel elkápráztatni önmagunkat és környezetünket. Az ízek világa sorozatunkban mindenkinek szeretnénk ötletet adni, hogy szokásaihoz, ízléséhez mérten megtalálja a legmegfelelőbb fogásokat.

Szepessy Vilma - Gyümölcsös ​fogások
A ​legtöbben stresszel teli életmódot élnek, ezáltal az étkezés sok egyéb dologgal együtt háttérbe szorul. Pedig korántsem mindegy, milyen étel kerül az asztalra nap, mint nap. Vannak például, akik nehezen téríthetők el a bevált, megszokott ízektől, vagy vannak, akik állandóan fogyókúráznak. Egy biztos, szokásaink a táplálkozás terén eléggé eltérőek. A legtöbben viszont imádunk sütni, főzni, érdekes ízeket, új recepteket kipróbálni, újabb és újabb, finomabbnál finomabb ételekkel elkápráztatni önmagunkat és környezetünket. Az ízek világa sorozatunkban mindenkinek szeretnénk ötletet adni, hogy szokásaihoz, ízléséhez mérten megtalálja a legmegfelelőbb fogásokat.

Erdélyi Lajosné - Rakjuk ​el télire
Mi ​indokolja a házi tartósítást? Mindenekelőtt az otthoni befőzés hagyományai. Sok tapasztalat, megfigyelés és találékonyság szólt kitűnő eredményeket. Ezeket érdemes megőrizni, továbbfejleszteni. A jól sikerült befőttek nemcsak a család változatos, egészséges étkezéséhez járulnak hozzá, hanem elkészítésük is öröm. A szerző olyan érdekes ízjavító anyagokat is javasol, mint például a cseresznye- vagy meggyfaág, amelyek az ipar által előállított termékekbe - érthető módon - nem kerülhetnek bele. A feldolgozás sokféle lehetősége közül a legmegfelelőbbet kiválasztani, ami egyúttal ízlésünknek is a legjobban megfelel, csak kellő szakismeret alapján lehet. Ehhez kívántunk segítséget nyújtani e könyv közreadásával. Mielőtt munkához lát, lapozza fel a tartalomjegyzéket!

F. Nagy Angéla - Gyümölcsből ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Régi ​és új ízek
A ​MNOT, a TOT és a Nők Lapja 1978-ban pályázatot hirdetett "Régi és új ízek" címmel régi tájjellegű, illetve a mai modern étkezési szokásoknak megfelelő receptekre. A felhívás igen nagy visszhangra talált. A pályázók több ezer receptet küldtek be. A pályaművekben életre keltek a régi, kézzel írott szakácskönyvek elfeledett ételei, de emellett rendkívül sok az új, modern alapanyagból készült, a házi munkát megkönnyítő ételleírás is. A könyvben a legjobb, az elterjesztésre legalkalmasabb recepteket gyűjtöttük össze. Főleg azok számára ajánljuk könyvünket, akik már tudnak főzni, de szívesen készítik el és kóstolják meg a régi és az új ízeket is.

Pár Gyula - Oriskó Ferenc - Magyaros ​ízek, hideg ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók