Ajax-loader

'könyvtáros' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Audrey Niffenegger - Az ​időutazó felesége
Amikor ​először találkoztak, Clare hatéves volt, és Henry harminc. Amikor összeházasodtak, Clare huszonkettő, és Henry még mindig harminc. Henry idő-eltolódási rendellenességgel született. Genetikai órája a legváratlanabb pillanatokban visszaáll, és még abban a másodpercben eltűnik. Ilyenkor elmúlt és eljövendő élete érzelmi csomópontjain találja magát, meztelenül, védtelenül. Sohasem tudja, mikor történik meg újra, sohasem tudja, hol köt ki legközelebb. Az időutazó felesége a világirodalom egyik legkülönösebb szerelmi története. Clare és Henry felváltva meséli el történetüket. Rajongva szeretik egymást, megpróbálnak normális családi életet élni: biztos állás, barátok, gyerekek. Mindezt olyasmi fenyegeti, amit sem megakadályozni, sem irányítani nem képesek, történetük ettől olyan megrendítő és felejthetetlen. „Azoknak, akik azt mondják, nincsenek igazán új történetek, szívből ajánlom Az időutazó feleségét, ezt az elragadó regényt, amely irodalmilag kiváló, szédítően fantáziadús, és észbontóan romantikus.” Scott Turow

Dragan Velikić - Az ​északi fal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Elizabeth Camden - Túl ​az álmokon
Anna ​O'Brien térképtárosként-könyvtárosként csendesen, magányosan éli mindennapjait, de roppant büszke arra, hogy az illusztris Kongresszusi Könyvtárban dolgozhat, és nagyon érti a dolgát. A feladatai végzése közben a kezébe akad egy hibás haditengerészeti irat, amely egy hajó eltűnéséről ad számot. Arról a hajóról, amelyen egykor az édesapja is utazott... Elhatározza, hogy mindenáron javíttatja a hibát, de bárhogy is próbál érvényt szerezni a kérésének, rendre falakba ütközik. Sőt meg is fenyegetik. Szégyenlősségét levetkőzve úgy dönt, az egyik befolyásos kongresszusi képviselő segítségét kéri. Luke Callahan az egyik legbefolyásosabb és legtehetségesebb politikus a képviselőházban, ám forrófejűsége miatt egyik napról a másikra kegyvesztetté válik. Mindenáron tönkre akarja tenni az ellene tevékenykedő házelnököt, ezért Anna segítségét kéri, hogy minél több információt gyűjthessen össze a férfiról. A két fiatal együtt igyekszik felvenni a harcot az őket fenyegető erőkkel szemben, és kisvártatva kiderül: több bennük a közös vonás, mint ahogy azt kezdetben hitték. Ámor nyila megsebzi a szívüket, de maguk sem tudhatják, hogy múltbéli sérelmeik, illetve a titok, amelyet megfejteni kívánnak, engedi-e beteljesülni az álmaikat...

Audrey Niffenegger - The ​Time Traveler's Wife
A ​dazzling novel in the most untraditional fashion, this is the remarkable story of Henry DeTamble, a dashing, adventuresome librarian who travels involuntarily through time, and Clare Abshire, an artist whose life takes a natural sequential course. Henry and Clare's passionate love affair endures across a sea of time and captures the two lovers in an impossibly romantic trap, and it is Audrey Niffenegger's cinematic storytelling that makes the novel's unconventional chronology so vibrantly triumphant. An enchanting debut and a spellbinding tale of fate and belief in the bonds of love, The Time Traveler's Wife is destined to captivate readers for years to come.

Katarina Mazetti - A ​pasi a szomszéd sír mellől
A ​frissen megözvegyült kékharisnya könyvtárosnő és az édesanyja sírját látogató, magányos, egyenesen a tehenek mellől érkező, magával ragadóan természetes parasztgazda egymás mellett gyászolgat a temetőben. Bizalmatlanul méregetik egymást, mígnem egyszer csak, számukra is váratlanul, szenvedélyes érzéki szerelemre lobbannak egymás iránt. Néhány hónapig tartó lángolásuk történetét virtuális napló formájában ők maguk mesélik el, közben feltárul életük minden apró részlete.

Colleen McCullough - Missalonghi ​hölgyei
Az ​1900-as évek elején az ausztráliai Kék-hegységben megbúvó kisvárosban, Byronban játszódó regény nyomon követi a 33 éves Missy Wright kivirágzását. Nem elég, hogy Missy vénkisasszony, de ráadásul még szegény is. Missy édesanyjával, Drusillával, és nagynénjével, Octaviával éldegél egy városszéli Missalonghi nevű házban. Ők hárman is áldozatai a várost uraló család, a Hurlingfordok örökösödési politikájának, mely szerint a vagyon mindig a család férfitagjaira száll. A sápadt, betegesen sovány, mindig régimódi, bár elnyűhetetlen barna ruhába öltözött Missy reménytelen sorsa megpecsételődni látszik, ám felbukkan egy távoli unokatestvér, egy elvált asszony Sydneyből...

Bosnyák Viktória - Tündérboszorkány
A ​Békés Utcai Általános Iskola elhagyatott könyvtárában különös dolgok történnek. A csúf és undok könyvtáros nénit, Morcz Arankát sokan igazi boszorkánynak tartják. De Laci meg az ikerlányok, Sári és Dóri szerencsére nem ijedősek. Na, és persze nem is minden az, mint aminek látszik... A kötethez munkafüzet is készült, 3-4., illetve 5-6. osztályosok számára.

Palojtay Béla - Gondolatok ​a könyvtáron kívül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vicki Myron - Bret Witter - Dewey ​- A könyvtár macskája
___Mekkora ​hatással bírhat egy állat? Hány ember életét érintheti meg egyetlen macska? Hogyan lehetséges, hogy egy elhagyott macskakölyök megváltoztathat egy kis könyvtárat, megmenthet egy klasszikus amerikai várost, és idővel világhírre tehet szert? Ha választ keresel ezekre a kérdésekre, hallgasd meg az iowai Spencer városka szeretett könyvtári macskája, Könyvmoly Dewey elbűvölő történetét. ___Dewey története a lehető legkeservesebb módon kezdődik. Alig néhány hetesen, az esztendő legdermesztőbb éjszakáján bedugták Spencer Közkönyvtárának könyvledobójába. Másnap reggel talált rá Vicki Myron, a könyvtár igazgatója, gyermekét egyedül nevelő anya, aki túlélte családi gazdaságuk elvesztését, a fenyegető mellrákot és alkoholista férjét. Dewey azonnal elnyerte Vicki szívét, akárcsak a könyvtár valamennyi dolgozójáét, amikor összeszedte magát, fagyos lábacskáin odatotyogott hozzájuk, és köszönete, szeretete jeléül megbökdöste mindegyikük lábát. Az ezután következő tizenkilenc év során mindvégig elbűvölte Spencer lakosait lelkesedésével, melegével, macskáktól szokatlan alázatával, és mindenek fölött hatodik érzékével, amellyel tudta, hogy ki szorul rá legjobban az ő szeretetére. ___Ahogy Dewey híre városról városra, államról államra, majd elképesztő módon világgá terjedt, a cica barátnál is több lett: a büszkeség forrása egy közép-amerikai gazdálkodó városkának, amely lassan kilábalt hosszú történelmének legsúlyosabb válságából.

Ljudmila-ulickaja-szonyecska-
elérhető
155

Ljudmila Ulickaja - Szonyecska
Ljudmila ​Ulickaját a Szonyecska tette ismert íróvá hazájában (egy 2006-os felmérés szerint ma ő a legnépszerűbb kortárs szerző Oroszországban), és ez a könyv volt az, amelynek külföldi megjelenésével először Franciaországban, majd szerte a világon a legnevesebb kortárs orosz íróvá vált. A Szonyecska Chilétől Japánig több mint húsz nyelven jelent meg, s ez nem véletlen, hiszen a kritikusok szerint nem kisebb elődök, mint Csehov és Turgenyev szerelmes történeteit idézi meg a nálunk is népszerű írónő nagyszerű regénye. A Szonyecska egy női sors szívet melengető és szívbemarkoló története, szovjet is, orosz is. Szovjet, mert Szonyecska élete a vad sztálinizmus, a világháború, majd a létező szocializmus kulisszái között zajlik, orosz is, mert a félszeg, előnytelen külsejű könyvtároslány egyetlen feltűnő tulajdonsága, hogy kislány korától kezdve elszántan, szenvedélyesen, mámorosan olvassa a nagy orosz irodalmat. Igazi élete az irodalom valóságában zajlik, Anna Karenyina szerelmi bánatát legalább olyan mélyen képes átélni, mint a való életben a saját nővére fájdalmát. Regénybe illő módon találja meg élete párját is, akiért hajlandó visszajönni az irodalom színes mezejéről a szürke, nyomorúságos valóságba, s regénybe illő az is, ahogyan csalatkoznia kell...

Herman Brusselmans - A ​férfi, aki munkát talált
Az ​1957-es születésű flamand író e regényében a főhős könyvtáros nem túl eseménydús, vigasztalan napjainak hol rideg, hol humoros bemutatása váltakozik az ő szintúgy humoros, néhol pimasz, majd szorongásoktól sem mentes monológjaival.

Audrey Niffenegger - La ​moglie dell'uomo che viaggiava nel tempo
Descrizione Quando ​Henry incontra Clare, lui ha ventott'anni e lei venti. Lui non ha mai visto lei, lei conosce lui da quando ha sei anni... Potrebbe iniziare così questo libro, racconto di un'intensa storia d'amore, raccontata da due voci che si alternano e si confrontano. Si costruisce così sotto gli occhi del lettore la vita di una coppia e poi di una famiglia cosparsa di gioie e di tragedie, sempre sotto la minaccia di qualcosa che nessuno dei due può prevenire o controllare. Artista, professore all'Interdisciplinary Book Arts MFA di Chicago, Audrey Niffenegger firma con questo libro il suo primo romanzo.

Nora Roberts - A ​tudás kulcsa
Mindhárom ​lány félistennő, és valamilyen különleges adottsággal rendelkeznek. Az elsőé a művészet vagy a szépség, a másodiké a tudás vagy az igazság, a harmadiké pedig a bátorság vagy a vitézség adománya. Egy gonosz varázsló megátkozza a lányokat. Ellopja a lányok lelkét, és bezárja egy üvegdobozba, amit a Lelkek Ladikujának hívnak. Három kulcs van a ládához, amelyet csak emberi kéz nyithat ki. Amikor a keresés sikeresen befejeződik, kinyílik a Lelkek Ládikaja, és az Üveglányok kiszabadulnak. Három kulcs. Három nő. Mindegyiknek 28 nap áll rendelkezésére, hogy végigvigyen egy veszélyes kutatást. Ha az egyikük elbukik, mind elvesztek. Ha mindegyikük kiállja a próbát, pénz, hatalom és boldogság vár rájuk. Többre van szükségük a puszta értelemnél és eltökéltségnél. Meg kell nyitniuk a szívüket és az elméjüket. És hinniük kell, hogy minden és bármi lehetséges. Dana számára mindig is a könyvek jelentették a legnagyobb élvezetet. Neki a tudás kulcsát kell megkeresnie.

Farkas Balázs - Nyolcasok
„Milyen ​Farkas Balázs első regénye (három kisregénye)? Ha a Házibuli című film felejthetetlen dédnagymamáját, Poupette-et kérdeznénk, ő minden bizonnyal azt válaszolná, hogy éppen olyan, mintha Albert Camus és Hazai Attila közös gyermeke volna. De azért van benne valami woodyallenes humor, valami dándogmás lassú kegyetlenség, valami carveres minimalista metafizika is. Egy könyvtárosról szól a lecsupaszított történet, aki helyét keresi a világban. Próbál rájönni, mire is jó a nő, mire jó a vallás, mire jó a mámor, mire jó a zene, mire jó az olvasás, mire jó az élet, mire jó a halál. Mindeközben az olvasó nemcsak remekül szórakozik (értsd: hol röhög, hol megszakad a szíve), de jól hallja, ahogy a szerző (megalkuvást nem ismerve) a lét kapuján dörömböl, a létezés alapkérdéseire követel választ. Farkas Balázs alaposan feladta magának a leckét. Az utóbbi időszak egyik legígéretesebb pályakezdésének lehetünk tanúi. Ja, és az olvasáshoz vásároljunk be sajtot. Jó sok és minél többféle finom sajtot. Szükség lesz rá.” Cserna-Szabó András

Nora Roberts - Szűz ​kéz
Darcy ​menekül a múltja, de főleg a vőlegénye elől, aki nem hajlandó elfogadni a kikosarazást. Így esik be a Komancs Hotel kaszinójába, ahol utolsó dollárjaival még megkísérti a szerencsét, mire a bedobott pénz csaknem kétmillió dollárt fial. Robert a kaszinó főnökeként jótékonykodva igazgatja a kölyökképű nyertes lépéseit, mert attól tart, hogy a tapasztalatlan és hiszékeny lány könnyen csalók zsákmánya lehet. Aztán a pajkos, szinte még gyermek lánnyal kapcsolatban olyan érzés keletkezik benne, ami sokban különbözik egy pátyolgató bátyuska szándékaitól. Darcy pedig rádöbben, ha teljesen meg akarja szerezni magának Robertet, akkor e játszmában már egy egész életre szóló boldogság a tét...

Nagy Attila - Olvasásfejlesztés, ​könyvtárhasználat - kritikus gondolkodás
Az ​1997 szeptembere és 2000 júniusa közötti 3 tanévben az ország 6 településének (Budapest, Ebes, Gödöllő, Hatvan, Tiszafüred, Vásárosnamény) 8 iskolájában a 6-17 évesek körében kísérletet, terepvizsgálatot szerveztünk a címben jelzett célokkal. Hiszen meggyőződésünk szerint az 1989-90-es gyökeres fordulat után iskolarendszerünk egészében általánossá kell (kellene) válnia egy szemléletváltásnak, melyet talán az "alattvalók sokasága helyett öntudatos állampolgárok tömeges képzése" paradoxonnal jellemezhetnénk a legrövidebben. Kísérleti beavatkozásaink négy alapelvre épültek: 1. Rendszeres könyvtárhasználat az iskolai feladatok megoldásához (tankönyvön kívüli ellentmondó információforrások tudatos használtatása, kiegészítő olvasmányok, kézikönyvek szócikkeitől a monográfiák kézbevételéig, illetve a számítógép jól begyakorolt működtetéséig). 2. Szövetségesünk a család. 3. Az olvasás fejlesztése tantárgyközi feladat. 4. Élményközpontú tanítás, vita és kritikus gondolkodás. A kiadott feladatok (ellentmondó források, vélekedések) eleve meghatározták a vita, az eszmecsere, majd konszenzuskeresés tudatos megszervezését, a kérdezés, a kételkedés jogát, a kritikus gondolkodás provokálását. A kötet a célok és alapelvek rögzítése után, főként a kísérletben részt vevő pedagógusok iskolánkénti, tantárgyankénti beszámolóit, reflektív összefoglalóit, kisebb részben pedig az ellenőrző mérések számszerű adatait, azok értelmezését tartalmazza.

Bárány Tamás - Csigalépcső ​- Három regény
A ​kötet címadója a Csigalépcső, az író talán legnagyobb sikerű műve: jelen kiadása immár a hatodik, külföldön is ismerik, a belőle készült filmet huszonhárom országban játszották. Az Íratlan törvény – hasonlóan a Csigalépcső-höz – ugyancsak erkölcsi problémákkal birkózik, amaz egy vidékről Pestre helyezett könyvtáros életének válságos szakaszát ábrázolva perrel az állami mindenhatóság gondolatával, ezem egy idős férfi szerelmi kiszolgáltatottságát festi részvevő együttérzéssel. A Sziget egy korán hervadó, magányos özvegyasszony tragédiájának története. Kántorné, a kisvárosi varrónő, egyedül él, s már nem is reménykedik benne, hogy magányát megoszthatja valakivel, amikor váratlanul egy mérnök költözik hozzá, albérletbe. Ágoston mérnök vonzó, udvarias fiatalember, az ifjú özvegy kivirul a közelében, félremagyarázza a férfi kedvességét, szerelmet gyanít mögötte – ez a végzetes félreértés lesz tragédiája forrásává.

Lipp Tamás - Hályogkovácsok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vértesy Miklós - Könyvtárosok ​kislexikona
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Gyula - Bobokné Belányi Beáta - Simon Zoltán - Kovács Ilona - A ​könyvtár kezelése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_16547
Az ​olvasó Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Az ​olvasó
Lakatos ​András mindent tud, az égvilágon mindent... Csakhogy Lakatos András nem extrovertált ember, nem is becsvágyó - dehogyis az -, nem szeret szerepelni, nem hivalkodik ismereteivel, éppen hogy szerényen leplezi a tudását, szinte szégyelli. De ha megkereste a könyvtárban egy szeplős filosz-lány - lehetett akár szeplőtelen is -, hogy Petelei István első korszakáról írja disszertációját akadémikus professzorának, András fejből idézte a kiváló erdélyi elbeszélő korai kötetinek adatait, megjelenésük évét és helyét, majd órákig teregette a leány elé, mint lovagi köpenyt, a megsárgult hírlapokat, elővarázsolta a katalóguscédulákat, bevezette a Szinnyei kezelésének rejtelmeibe (mert az akadémikus professzor szükséges gyakorlat hiányában ezt elmulasztotta, persze és sajnos). Vagy felhívja a Holmi című irodalmi szemle szerkesztője: kapott egy kiválónak látszó dolgozatot Kertbeny Károlyról, de nem sokat konyít a tárgyhoz, irodalma is kevés van róla odahaza, kérdezne - ellenőrzendő a tanulmányt - néhány adatot. - Utánanéznél, András? - És hamarosan érkeznek az adatok a szerkesztőségbe, mint gyerekek az iskolába. Vagy... folytathatnám. Például azoknak a tekintélyes tegnapi és mai íróknak és tudósoknak hosszú lajstromával, akiknek kéziratait elsőként András olvassa és bírálja - természetesen csak reggelig tartó beszélgetések során. Egykor minden nagyobb magyar városban élt egy-két ilyen hölgy vagy férfiú: Brassai Sámuel, Kelemen Lajos, Szinnyei József, Várkonyi Nándor, Móra Ferenc, Mészöly Gedeon, Gulyás Pál, Benkő Samu, hogy csak azokat nevezzem meg, akik hamarjában eszembe jutnak. Rémálmaimban az a gondolat gyötör: András az utolsó? Réz Pál

R. L. Stine - Rejtély ​a könyvtárban
Lucy ​állandóan rémtörténeteket mesél. Családja és barátai már torkig vannak a kitalált históriákkal. Egy napon aztán Lucy egy valódi, eleven szörnyeteget fedez fel: a könyvtárost, aki a nyári olvasóprogramot vezeti. Igen ám, de Lucy túl sok rémmesét adott már elő ezért egyetlen szavát sem hiszik el a könyvtárban meghúzódó félelmetes teremtményről. A szörnyeteg azonban rájön, hogy titkát felfedezték... és Lucy nyomába ered.

Michelle Knudsen - Revenge ​of the Evil Librarian
Last ​fall, Cynthia Rothschild saved her best friend, as well as the entire student body, from the demon librarian, Mr. Gabriel, all while executing the most awesome set design for the school musical, Sweeney Todd. But now that all that demon stuff is behind her, Cyn is looking forward to the best summer ever at theater camp with her former-crush-and-now-boyfriend, Ryan Halsey. Once she gets to camp, though, Cyn realizes this summer might not be all she’s been hoping for. First, Ryan’s best camp friend is a girl (which Ryan had never mentioned to Cyn), and she just happens to be ridiculously pretty. Plus, it seems the demon stuff is not entirely over as Cyn had hoped. At least any new demons that show up to ruin her summer can't possibly be as evil as Mr. Gabriel. It's not like he could somehow come back to life to seek his terrible revenge or something. Best-selling author Michelle Knudsen brings back all the hilarity and horror (not to mention hot guys) in this sizzling sequel to Evil Librarian. The stage is set for a fiendishly dramatic summer at theater camp for Cynthia and her boyfriend, Ryan. With no demons at all. Right?

Krasznahorkai László - Aprómunka ​egy palotáért
Krasznahorkai ​László új regényének hőse és elbeszélője egy New York-i könyvtáros, bizonyos Hermann Melvill. A vezetéknévről lemaradt e betű nem akadályozza meg a név vámszedőit, hogy folyton Melville-utódként zaklassák, aki pedig csak megkeseredett - és csak majdnem - névrokona a Moby-Dick írójának. Nem segít a helyzetén az sem, hogy véletlenül ugyanúgy dolgozott korábban vámtisztviselőként, mint a neves előd, és ugyanarra felé is lakik Manhattanben, ahol a regényíró géniusz. Miközben az érthető kényszer alatt egyre többet megtud a nagy Melville-ről és ennek nyomán egyéb, számára korszakalkotó zsenikről, lázas monológjában megosztja velünk gondolatait a metropoliszról, a művészetről és arról is, hogy mit jelent szerinte az igazi könyvtár, ahol a könyvek olvasatlanok, és amely örökre zárva van: ,,az eszményi könyvtár, mit tudom én, 53 millió könyvvel, az ott van, mint egy kincs, amihez nem nyúlhatna senki, hisz az értékét épp azáltal őrzi, hogy mindig készen áll rá, hogy a saját értékén álljon, más szóval hogy készen álljon, és kész." A regény mottója: ,,A valóság nem akadály." És valóban nem az: Krasznahorkai szuggesztív óriásmondatai olyanok, mint a Manhattan-sziget sziklájára épült felhőkarcolók: lényük mintha a lehetetlen legyőzésére születtek volna.

Anne Calhoun - Jaded
They ​can’t hide from desire… After life as a cop in Denver leaves him burned-out, Lucas Ridgeway returns to Walkers Ford, South Dakota, to serve as their chief of police. He’s hoping to start over with a clean slate and avoid any emotional entanglements—even after his next-door neighbor kisses him senseless. Alana is passionate, dedicated, and most importantly leaving town soon. So why not have some fun? Alana Wentworth comes from a larger-than-life political family, yet all she wanted was to be a librarian. Then after an embarrassing marriage proposal from Mr. Not-For-Her, she jumps at the chance to live her dream for a few months. She wasn't supposed to get involved with the community—or sexy, troubled Lucas. But when the time comes for Alana to put Walkers Ford behind her, she’s not ready. And Lucas may not be ready for her to go…

Jenn McKinlay - On ​Borrowed Time
Loving ​a good cup of coffee runs in the family for Briar Creek library director Lindsey Norris. But when her brother, Jack, a consultant for a coffee company, goes missing, her favorite beverage becomes a key clue in a dangerous mystery. Between preparing the library for the holidays and juggling the affections of ex-boyfriend, Captain Mike Sullivan, and her new crush, actor Robbie Vine, Lindsey has her hands full. But the mysterious disappearance of her world-traveling playboy brother takes precedence over all. Afraid that involving the police could brew trouble for Jack, Lindsey takes matters into her own hands. But as her quest for her brother embroils her in a strange case involving South American business dealings and an enigmatic and exotic woman, it’ll take the help of both her library book club—the crafternooners—and her eager-to-please suitors to keep Jack from ending up in hot water…

Jenn McKinlay - One ​for the Books
Wedding ​bells are ringing in the latest page-turning Library Lover's Mystery from the New York Times bestselling author of Word to the Wise. Love is in the air in Briar Creek as library director Lindsey Norris and boat captain Mike (Sully) Sullivan are finally tying the knot. The entire town is excited for the happy day, and Lindsey and Sully's plan for a small wedding evaporates as more and more people insist upon attending the event of the year. When Lindsey and her crafternoon pals head out to Bell Island to see if it can accommodate the ever-expanding guest list, they are horrified to discover a body washed up on the rocky shore. Even worse, Lindsey recognizes the man as the justice of the peace who was supposed to officiate her wedding ceremony. When it becomes clear he was murdered, Lindsey can't help but wonder if it had to do with the wedding. Now she has to book it to solve the mystery before it ends her happily ever after before it's even begun...

Egbert Osterwald - Liebe, ​Kitsch und Bücherwürmer
Axels ​Zukunft erscheint ihm plötzlich wie ein schwarzes Loch. Die langjährige Beziehung zu seiner Freundin Rita wird immer öfter von Streitereien überschattet, und nun droht dem promovierten Bibliothekar aufgrund von Budgetkürzungen auch noch das Karriere-Aus. Axel erkennt, dass es an der Zeit ist, seine Zukunft in die Hand zu nehmen. Unterstützung erfährt er dabei von einer geheimnisvollen Stimme, die ihn zuerst fast an den Rand der Verzweiflung treibt, mit deren Hilfe er jedoch schon wenig später von einem aufregenden Liebesabenteuer ins nächste stürzt. Nicht nur die leidenschaftliche Cornelia verdreht ihm den Kopf, auch Francesca, die neue Nachbarin, scheint ihn immer mehr in ihren Bann zu ziehen. Und dann ist da auch noch die hübsche Studentin Martina, die ihm eigentlich nur bei einer bevorstehenden Ausstellung assistieren soll. Ist eine der drei Frauen die richtige für Axel? Und wird er es schaffen, seine Karriere vor dem drohenden Aus zu bewahren? Ein unterhaltsamer Roman über kitschige Bücher, große Gefühle, emanzipierte Frauen und neue Männer.

Jim C. Hines - Codex ​Born
Isaac ​Vainio’s life was almost perfect. He should have known it couldn’t last. Living and working as a part-time librarian in Michigan’s Upper Peninsula, Isaac had finally earned the magical research position he dreamed of with Die Zwelf Portenære, better known as the Porters. He was seeing a smart, fun, gorgeous dryad named Lena Greenwood. He had been cleared by Johannes Gutenberg to do libriomancy once again, to reach into books and create whatever he chose from their pages. Best of all, it had been more than two months since anything tried to kill him. And then Isaac, Lena, and Porter psychiatrist Nidhi Shah are called to the small mining town of Tamarack, Michigan, where a pair of septuagenarian werewolves have discovered the brutally murdered body of a wendigo. What begins as a simple monster-slaying leads to deeper mysteries and the discovery of an organization thought to have been wiped out more than five centuries ago by Gutenberg himself. Their magic rips through Isaac’s with ease, and their next target is Lena Greenwood. They know Lena’s history, her strengths and her weaknesses. Born decades ago from the pages of a pulp fantasy novel, she was created to be the ultimate fantasy woman, shaped by the needs and desires of her companions. Her powers are unique, and Gutenberg’s enemies mean to use her to destroy everything he and the Porters have built. But their plan could unleash a far darker power, an army of entropy and chaos, bent on devouring all it touches. The Upper Peninsula is about to become ground zero in a magical war like nothing the world has seen in more than five hundred years. But the more Isaac learns about Gutenberg and the Porters, the more he questions whether he’s fighting for the right cause. One way or another, Isaac must find a way to stop a power he doesn’t fully understand. And even if he succeeds, the outcome will forever change him, the Porters, and the whole world.

Sarah Title - Kísérleti ​randevú
Hogyan ​lehet valakiből mém? Melissa "Bernie" Bernard példájából kiindulva: bárkiből és bármikor. Amikor egy lánykérésről készült videó hirtelen hatalmas népszerűségre tesz szert az interneten, nem a menyasszony és a vőlegény az, aki felkelti az internetezők érdeklődését. Hanem Bernie - ahogy elhúzza a száját. A mémhadjárat ezzel kezdetét is veszi. A lány a legszívesebben elbujdosna, ekkor azonban felbukkan egy jóképű riporter, és ajánlatot tesz neki... Colin Rodriguez szorult helyzetében, amikor is az állása a tét, eltökéli, hogy bebizonyítja: ő a romantika legnagyobb szakértője San Franciscóban, és rögtön elő is áll az ötletével. Randipartnereket talál a randiképtelen nőnek. Egészen pontosan az immár híres, ám a szerelemmel szemben bizalmatlan könyvtárosnak. Amikor Bernie végül kötélnek áll, kiderül: a férfinak nem is a cikksorozat megírása jelenti majd a legnagyobb problémát. Egyik katasztrofális randi ugyanis másikat éri. Colin azonban mindenre kész, hogy megtalálja a Bernie-hez illő férfit - még akkor is, ha ezt a szerepet neki kell betöltenie.

Colleen McCullough - The ​Ladies of Missalonghi
In ​the years before World War I in Byron, Australia, the males of the Hurlingford family hold all the power and money. Those Hurlingford women without a man due to spinsterhood or widowhood lead cramped lives of hard work and little money on scraps of land or in businesses that just barely support them. Thirty-something spinster Missy Wright leads a narrow existence on the wrong side of the tracks with her widowed mother Drusilla Hurlingford Wright and crippled aunt Octavia when Byron is consumed by two events, the upcoming wedding of Missy's beautiful cousin Alicia Marshall to William Hurlingford and the arrival of rough looking stranger named John Smith. With limited funds and suffering bouts of ill health, Missy's only consolation are her trips to the lending library where her distant cousin Una Hurlingford works. Una, a society beauty, has returned to Byron after a glamorous life in Sydney. Under Una's tutelage and bolstered by the romantic novels she sneaks home, Missy begins to dream of the world outside Byron and a better life for herself. Bolstered by a confrontation with her cousin Alicia and a trip to a Sydney doctor, Missy breaks free of her Byron shackles, finds financial independence for her older female Hurlingford relations and ends up the happy bride of the mystery man John Smith. (Wiki)

Jenn McKinlay - Read ​It and Weep
William ​Shakespeare is credited with inventing how many words?* Answering Shakespeare trivia comes with the job description for library director Lindsey Norris. But when the Briar Creek Community Theater mounts their newest production of the Bard, she has no intention of leaving the stacks for the stage. Unfortunately a villain is waiting in the wings… Former Broadway actress Violet La Rue is holding auditions for A Midsummer Night’s Dream—and everyone from the sour spinster librarian Ms. Cole to Lindsey’s youthful library pages are trying out for parts. Brought in to play the mischievous Puck is the flirtatious professional actor Robbie Vine, who seems to have eyes for Lindsey. Before her blush has faded, the Bard’s dream turns into a nightmare—when one of the cast is poisoned. Now Lindsey and her crafternooners must take center stage to unmask the culprit before the final curtain call… *Over 17,000

Kollekciók