Ajax-loader

'bor' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Moldova György - Keserű ​pohár III.
"A ​magyar borok világhírűek - itthon." Moldova György riportkönyvének harmadik kötete a magyar borokról és borászokról. "Munkám kezdetén nem állt szándékomban, hogy önálló kötetnyi terjedelemben foglalkozzam Villánnyal. Úgy terveztem, hogy a riport többi tervbe vett állomásához hasonlóan ide is lelátogatok majd néhány alkalommal, lenn töltök egypár napot, felmérem a borászkodás itteni állapotait. Körülnézek, interjúkat készítek, dokumentumokat gyűjtök, áttekintem a hozzáférhető szakirodalmat. Nem készültem egy várost a maga teljességében bemutatni. Ez évek, sőt, talán egy egész élet munkálkodását igényelné - könyvnek álcázott, látványosan illusztrált cégjegyzékeket könnyen össze lehetett volna hozni, de ez a feladat nem vonzott, különben is mások már megtették előttem. (...)" (részlet az Előszóból)

Covers_233291
Borongoló Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Borongoló
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Moldova György - Keserű ​pohár I.
Moldova ​György riportkönyvének első kötetét a magyar borászokról és a magyar borokról írta. Nagy sikerekről és nagy bukásokról olvashatunk e könyvben. A magyar bor a rendszerváltás után a helyét keresi Európában és a világ borszaküzleteiben. A legjobb szakemberek dolgoznak azon, hogy a magyar bor ne csak a határainkon belül legyen világhírű.

Covers_461996
Gyengébb? ​Nem! Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Gyengébb? ​Nem!
Ebben ​a könyvben huszonhat remek nő mesél az életéről. Mindannyian a borok világában dolgoznak, olyan terepen mozognak, ahol korábban hagyományosan férfiak ültek a kormánynál. Magabiztosan, céltudatosan vezetnek. Van közöttük tulajdonos, birtokigazgató, szőlész és borász, mindegyikük máshol tart az útján, de büszkék arra, amit eddig elértek, és nem cserélnének senkivel. Néhányan gyerekkori álmukat váltották valóra, mások felnőtt fejjel merészkedtek először a pince mélyére, megint mások az apától megörökölt, nehéz "autót" szelídítették magukhoz, de előbb-utóbb mind megtanulta, hol kell megpiszkálni a motort, ha baj van. Bemutatják a boraikat, amelyekre büszkék, és bizonyítják jártasságukat a konyhában is. Mesélnek a mindennapjaikról, a családjukról, a sikereiről és a kudarcaikról, mindarról, ami elindította őket azon az úton, amelyen ma is járnak.

Prohászka Ferenc - Szőlő ​és bor
A ​szőlőskertek tulajdonosai egyformán jó szőlészek és borászok s méltán büszkék vendégmarasztaló borukra vagy a lugasukra. Számukra a szőlő termesztése és a bor készítése elválaszthatatlan. Prohászka Ferenc ötlete tehát találkozott az olvasók, azaz a házikert-tulajdonosok igényével, és a siker nem maradt el: ez a könyv kilencedik kiadása. Könyvét elsősorban a szőlőt kisebb területen termesztők részére írta, nem feledkezve meg a népszerű művek legfontosabb követelményeiről: világosan, egyszerűen és szemléltetően. A tartalom három fő témakörről: a csemege- és a borszőlő termesztéséről, a borászatról, valamint sokféle hasznos tudnivalóról szól. Az első rész vázát a szaporítás, a tőkehiány pótlásának módjai, a telepítés, a termő szőlő nyitása, metszése és növényvédelme, valamint a lugas nevelésének tudnivalói, meg a szőlőfajták jellemzése alkotja. Csak ezt követően kerül sor a borkészítéssel kapcsolatos teendőkre, a szüretre, a must erjesztésére, a bor kezelésére és a borbetegségek ismertetésére. A régi, jól bevált módszerek mellett természetesen mindazok az új eljárások is megtalálhatók, amelyekre ma már minden szőlőskert tulajdonosa kíváncsi.

Danny May - Andy Sharpe - A ​bor mindentudó nagykönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szövényi Ernő - A ​házi bor készítése
A ​sorozat célja, hogy a kertészet és a kertészkedéshez szorosan kapcsolódó tennivalók ismeretanyagát a gyakorlat igényeihez, szükségleteihez szabva közérthetően, kevés szöveggel és sok rajzzal adja közre. A témák kiválasztásakor a tapasztalt kertészre éppen úgy gondoltunk, mint a kezdőre, ezáltal a más és más színvonalon álló kertészeknek tudunk rendszeres tanulnivalóval szolgálni. Ez a füzet azoknak készült, akik nagyon szerény feltételek között szeretnének maguknak készíteni jó bort, néhány tőke szőlő terméséből. A téma feldolgozásának alapja a fehérborkészítés technológiai folyamata. Közbeszúrt bekezdések ismertetik a vörösborkészítés ettől eltérő lépéseit azokon pontokon, ahol a kétféle eljárás között különbség van. Olyan pontos receptúrát kap az olvasó, hogy még a laikus is képes ennek alapján fehérbort, vörösbort és rozét készíteni. A szerző leírja a termésbírálat lényeges elemeit és a mustfok megállapítására szolgáló módszereket is. Szó esik még a kész borok kezeléséről, borbetegségekről és -hibákról, valamint az ellenük való védekezés módjairól. Az utolsó fejezet a kellemes, baráti körben eltöltött borkóstolásról szól.

Susan Lewis - A ​francia viszony
Mikor ​Natalie Moore balesetet szenved Franciaországban, édesanyja majd beleroppan a veszteségbe. Kilátástalanságát zárkózott férje sem enyhíti, így Jessica visszatér Franciaországba, hogy választ kapjon az élet nagy kérdéseire. Mikor megérkezik az idilli szőlőskertbe, az ínycsiklandó étkek és ódon borok közé, úgy tűnik, új életet kezdhet, bár a múlt így sem hagyja nyugodni. Hamarosan egyéb rejtélyekre is bukkan; megismeri a tiltott szerelmet, felfedi a családi titkot, és nemvárt boldogság költözik belé... Mintha Peter Mayle ízeit vegyítenénk Joanne Harris humorával, Rosamunde Pilcher érzelmes történeteivel. Szenvedélyes szerelem, hűség és árulás, egy hosszú forró nyár története ez a könyv, amely Susan Lewis-t valódi írósztárrá emelte szerte a világon. Történetei erőt és életkedvet adnak és bizonyítják; a sorsunkat magunk alakítjuk.

Georgia Cates - A ​fájdalom szépsége
Jack ​McLachlan iparmágnás a borászat nagyágyúja, egyben Ausztrália legkapósabb agglegénye. Sikerei és vagyona miatt nem ismeretlenek számára a romantikus kapcsolatok bonyodalmai, a zűrös helyzetek elkerülése érdekében extrém szabályok szerint randevúzik. A maga egyszerűségében, kötöttségek nélkül élvezi a gyönyörű hölgyek társaságát. Kapcsolatait üzleti megállapodásként kezeli, minden egyes alkalommal ugyanolyan feltételek szerint. Nincs hosszú távú kapcsolat. Nincs valódi személyazonosság. Az ő játéka, az ő szabályai. Többnyire elégedett a megszokott játszmával, ám amikor Laurelyn Prescott belép az életébe, muszáj stratégiát váltania. Az új játékos ugyanis minden korábbitól különbözik. Jack világa a feje tetejére áll, amikor három hónapig tartó viszonyba bonyolódik a gyönyörű, amerikai zenésszel. Semmi sem a tervek szerint történik, és Jack egyre több és több szabályt áthág a lány kedvéért. Laurelyn nem is tudja, milyen kivételesen közel kerül ahhoz, hogy olyasmivé váljon, amelynek lehetőségét a férfi elképzelni sem merte. Miatta borul minden játékszabály. A fájdalom szépsége felnőtteknek szóló kortárs regény, a fiatalabb olvasók számára a felnőtt tartalom miatt nem ajánlott.

Herczeg Ágnes - Pánczél Andrea - Borról ​neked
Hiánypótló ​kötet elsősorban nőknek, a borfogyasztás és -választás legfontosabb tudnivalóiról. Megismerhetjük a fontosabb hazai és külföldi borrégiókat, a szőlőmagolaj titkát, a fröccs divatot, olvashatunk a megfelelő bor- és ételpárosításról, design borászatokról, valamint megtudhatjuk milyen egy igazi szexi reggeli pezsgővel! A kötetben rengeteg praktikus tuti tippet találhatunk és a szerzők végre lerántják a leplet számtalan tévhitről is.

Covers_456850
Borpatika Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Borpatika
Manapság, ​ha a "bor" szót halljuk, vagy ünnepi asztalokra vagy az alkoholizmusra gondolunk. Pedig a bornak egészségvédő funkciója van. Ez a könyv a borban rejlő gyógyító erőt mutatja be, a borral történő gyógymódokat (visszamenőleg a korábbi időkre is). A bor gyógyszerként való alkalmazását, és a borral készült gyógyszereket, illetve a borterápiákat. Gyógybor, gyógylikőr (borral készült étel) gyümölcsbor recepteket is közöl, és a bor egyéb, egészséget megőrző felhasználási módjaira, a mértékletes fogyasztásra vonatkozóan is irányt mutat.

Matt Skinner - A ​borokról - egyszerűen
A ​borokról - egyszerűen hasznos kézikönyv, amely megtanít bennünket arra, hogy a jól megválasztott borok miként illeszkednek kényelmesen a mindennapi életünkbe, és ami még ennél is fontosabb, segít a lehető legtöbb örömet kihozni belőle.

Sergio Esposito - Bor, ​szenvedély, Itália
Sergio ​Esposito kisgyermekkorát az itáliai Nápoly városában töltötte. Gyakran elüldögélt a konyhaasztalnál soktagú, lármás családja körében, ahol friss helyi fogások és rusztikus borok közt élte mindennapjait. Falta a tejtől csöpögő, gazdag ízű sózott bivaly mozzarellát és a tányérra halmozott friss prosciuttót (amelyet olyan vékonyra szeleteltek, hogy a kis Sergio átlátott rajta) – így szívta magába az olasz kultúra alapvető vonását: étel, bor és család elválaszthatatlan egymástól. Családjával később a New York állambeli Albanybe emigrált, és ott is nőtt fel. Az asztalnál mindig Aldo bácsikája mellett ült, és a szokványos több órás családi lakomák során bele- belekortyolt az öreg borospoharába. Így aztán Esposito képzeletében a bor igen zsenge korától a családi tűzhely melegével, édes-anyja főztjével – és mindenekelőtt hátrahagyott itáliai életükkel – kapcsolódott össze. Húszas éveiben megcélozta a nagyvárost, New York-ot, és ott vágott neki borász pályafutásának, és végül megalapította az Italian Wine Merchants (Olasz borkereskedők) nevű cégét, amely mára az Egyesült Államok vezető olasz borimportőrévé nőtte ki magát. Munkája révén gyakran utazik szülőhazájába, Olaszországba, ahol újabb borokat kutat fel ügyfeleinek, tovább-képzi magát az olasz borkészítés terén, és mindezek révén újra felfedezi azt a fajta olaszos életmódot, amelyet korábban kénytelen-kelletlen maga mögött hagyott. Sergio könyve egy sodró lendületű, szórakoztató borász-útibeszámoló, tele élénk leírásokkal a legvonzóbb helyekről – világhírű piemonti pincékről, hatalmas toszkán birtokokról, buja zöld mezőkről Campaniában, Friuli hűvös hegyvidékéről, Marche régió széljárta partjairól –, és tele történetekkel emlékezetes emberekről, különböző karakterű, ám egytől-egyig szenvedélyes borászokról a különc hercegig, aki halála előtt az összes tőkét elpusztítja, nehogy mások rosszul bánjanak vele. Sergio Esposito kulináris memoárja éppen olyan izgalmas és élvezetes, mint azok borok és ételek, amelyekről oly nagy szeretettel ír. Amit ír, az olyan, akár a szőlőtőkék, amelyekről oly lelkesen szól: rusztikus és mélyen gyökerező, vagy mint a bor: hibátlan, és maradandó élményt nyújt. – Frances Mayes

Hamvas Béla - A ​bor filozófiája
_Végül ​is ketten maradnak, Isten és a bor._ Elhatároztam, hogy imakönyvet írok az ateisták számára. Korunk ínségében a szenvedők iránt részvétet éreztem és ezen a módon kívánok rajtuk segíteni. Feladatom nehézségével tisztában vagyok. Tudom, hogy ezt a szót, Isten, ki se szabad ejtenem. Mindenféle más neveken kell róla beszélni, mint amilyen például csók, vagy mámor, vagy főtt sonka. A legfőbb névnek a bort választottam. Ezért lett a könyv címe a bor filozófiája, s ezért írtam fel jeligéül azt, hogy: végül is ketten maradnak, Isten és a bor. (-)

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb recept sörrel és borral
Nem ​tudjuk pontosan, mikor kezdett el az ember alkoholos italokkal főzni, sütni, minthogy azt sem, hogyan jött rá az előnyeire. Valószínű, hogy ennek tudománya szinte egyidős a sör és a bor ismeretével. Annyit tudunk, hogy a késő őskori emberek már ismerték a sört. A gabonafélékből erjesztett, alkoholtartalmú ital készítésére véletlen felfedezés vezette rá őseinket: a kövek között durva (darás) lisztté őrölt vadgabona-magvakat vízzel keverve, kásaként fogyasztották, sőt, víz hiányában bizony nyállal keverték. A vizes gabonakása pedig - különösen meleg időben - egy idő után erjedni kezd, a szinte mindenütt jelen lévő erjesztő mikroorganizmusok tevékenysége következtében.

Julie James - Az ​a gyanúm, szerelem
A ​nő nyugalomra vágyik. Egy milliárdos lányaként és a város legjobb borkereskedőjeként Jordan Rhodes állandó résztvevője az exkluzív chicagói partiknak. Ám a sors megáldotta egy felettébb zűrös ikertestvérrel is, aki miatt kénytelen segíteni az FBI-nak leleplezni a maffiának pénzt mosó közismert étteremtulajdonost. Ennek érdekében olyan kísérővel kell elmenni egy adománygyűjtő rendezvényre, akit a háta közepére sem kíván. A férfi teljesen másra gondol. Nick McCallnak, Chicago legjobb beépített ügynökének egyszerű a filozófiája: soha ne keveredj személyes kapcsolatba, különösen azzal ne, akivel együtt dolgozol! Csak az a baj, hogy Jordan Rhodes okos, gyönyörű és izgalmas is. Ők ketten minél hamarabb szeretnék megoldani azt a megbízatást, amely Jordan testvérének szabadulást, Nicknek pedig dicsőséget hozhat. Már csak azért is sietnének, mert öt percet sem bírnak ki parázs szópárbaj nélkül. Ám ami egyszerű megbízatásnak indul, az hirtelen kezd valami nagyon más lenni...

Katona József - Magyar ​borkalauz
Magyarország ​többek között szíves vendéglátásáról, jó hangulatáról ismert. Ehhez jelentékenyen hozzájárulnak borai, amelyek étkezésekhez vagy akár önállóan fogyasztva, élvezetet jelentenek, és jó kedvre derítenek. Úgy mondja a magyar ember, hogy "nóta van a magyar borban." Ahhoz, hogy boraink étkezéseknek hozzáillő kiegészítői, a jókedvnek kellemes forrásai legyenek, hasznos megismerni az egyes borfajtákat. Ehhez kíván ez a kis "Borkalauz" segítséget nyújtani!

Nagymarosy András - Rohály Gábor - Mészáros Gabriella - Terra ​Benedicta - Áldott föld
Kedves ​Hűséges Olvasónk! Harmadik, nagyformátumú könyvünket tartja kezében, amelyet a magyar borokról írtunk. Az első könyv: Magyar Borok Könyve nem várt sikert hozott. Értésünkre adta: van igény a jó borainkról szóló, alapossággal megírt, nagyobb lélegzetű könyvekre, akkor is, ha nem enciklopedikus (monográfiai) igénnyel írták őket. Második könyvünket mégsem a hazai olvasónak szántuk, hanem a nemzetközi szakirodalomba akartunk elhelyezni egy eddig még oda nem került könyvet. A Terra Benedicta - Áldott Föld angol fordításban jelent meg és nagyobb terjedelme ellenére csak azt tartalmazta, amit feltételezésünk szerint nem tudnak a magyar borról. Nem tudják sem a világ híres szakírói és az egyébként jól tájékozott borkedvelők sem. Ennek hasonló című magyar változata a harmadik könyvünk. Ez azonban az azonos cím és borító ellenére nem az idegen nyelvű kiadás magyar alapszövege." (Rohály Gábor, Mészáros Gabriella)

J. Lynn - Vetkőzik ​a tanú
Madison ​Daniels kölyökkora óta rajong bátyja legjobb barátjáért, Chase Gamble-ért. Mindenki úgy véli, tökéletes párt alkotnának, ám van két komoly probléma: egyrészt Chase megfogadta, soha nem kezd komoly kapcsolatot, másrészt négy évvel korábban, egyetlen éjszakára túllépték a barátság határát, és azóta állandóan civakodnak. Madison bátyjának esküvőjén azonban mindkettejüknek részt kell vennie, ezért erre a hétvégére tűzszünetet hirdetnek az ifjú pár kedvéért. Ám a nyugalomnak vége, amikor kiderül, hogy szervezési hibák miatt két éjszakát kénytelenek összezárva tölteni egy nászutas-lakosztályban. Ráadásul sorra történnek a „balesetek”, amelyekkel a kedves család próbálja bebizonyítani, hogy a két fiatal közötti szenvedély másra is jó lehet, mint állandó harcra. Hacsak Madison és Chase előbb meg nem fojtja egymást…

Christian Callec - Borok ​enciklopédiája
Miként ​a bor az ízlelőszerveknek, úgy ez a kézikönyv a szemnek jelent ünnepet, hiszen több mint nyolcszáz fotó felhasználásával mélyíti el tudásunkat a borról és a borkészítésről. A szerző, a Holland Bormúzeum kurátora összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, melyek birtokában a borfogyasztás igazi szertartássá válhat. Megismerkedhetünk a borászat történetével az antikvitás korától napjainkig; bepillanthatunk a borkészítés folyamatába; megtudhatjuk, miként ízleli az istenek italát a szakavatott borkóstoló; számos hasznos tanácsot kapunk a borok vásárlásáról és tárolásáról; és természetesen a borok és ételek párosításának fortélyai sem maradhatnak el. Az általános tudnivalókon túl a kötet bemutatja a világ legfontosabb borvidékeinek termékeit, a fajták jellegzetességeitől egészen a hozzájuk illő ételekig.

Mercz Árpád - A ​must és a bor egyszerű kezelése
A ​szerző munkássága felöleli a szőlőfeldolgozás és a borkezelés különböző területeit. Könyvében a helyes borkészítés alapjait mutatja be a legkorszerűbb ismeretekkel és mindenki számára érthető, egyszerű formában. Útmutatásai alapján - a szürettől a borkészítésig és kezelésig - a legkisebb szőlőmennyiséggel rendelkezők is jó bort készíthetnek.

Pálffy István - Mit ​érdemes megvenni? - A 100 legjobb magyar bor 2010
Immár ​harmadik éve, hogy novemberben, az újbor bemutatása után Pálffy István, az egykori híradós, saját borkalauzzal jelentkezik. Könyve vásárlói tanácsadó: arról szól, hogy 2010-ben melyik az a 100 magyar bor, amelyet szerinte érdemes megvenni és megkóstolni. Az ajánlásokat árkategóriákra bontja, mert van jó bor, iható bor 1000 Ft alatt is, és nagyon sok jó bor van 1000-2000 Ft között. Pálffy István könyve független tanácsadó: nem fizették le borászok és pincészetek, nem kapott ajándékba több hektó bort, helyette önállóan kutatott és kóstolt, a divatos, felkapott borászatok mellett keresve új, figyelemre méltó irányokat és arcokat. Hiszen könyve a borászokról is szól, mert minden palack borban ott van az ember és annak kétkezi munkája, ott van a borász és szőlősgazda. A leírások után praktikus infók következnek a pincészetek elérhetőségeivel, valamint arról, hogy hol kapható az adott palack bor. Az újítások mellett Pálffy István számára a legfontosabb érték megmaradt: ez továbbra is az elkötelezetlen borkalauz. Ítéleteivel lehet egyetérteni, lehet velük vehemensen vitatkozni, egyet azonban nem érdemes: olvasatlanul hagyni őket. Szórakoztató, bátran szubjektív borkalauz!

Pálffy István - Mit ​érdemes megvenni? - A 100 legjobb magyar bor 2008
Pálffy ​István könyve a szerző kedvenc témájáról, a magyar borokról szól. És még nagyon sok mindenről. Mert ez a könyv nem egy szokványos borkalauz: igaz, rengeteg dolgot megtudunk belőle az adott borról, a borászról, a magyar borászat történetéről és trendjeiről, és azt is megtudjuk, hogy melyik borhoz mit jó enni, és melyik az a bor, amelyiket nem szabad azonnal meginni, mert csak jót tesz neki az idő. Ugyanakkor ez egy teljesen szubjektív írás: az a 100 bor szerepel benne, amelyeket Pálffy István kedvel, és amelyekről azt gondolja, nem hiába adjuk ki érte a pénzt. Az igényes, ám árérzékeny fogyasztó szempontja ez, ennek megfelelően tagolódnak az értékelések 4 fejezetre: 1000 Ft alatt, 1000-2000 Ft között, 2000-3000 Ft között és 3000 Ft fölött kapható borokra. Mert bizony, van jó, iható, szőlőből(!) készült bor 1000 Ft alatt is, csak meg kell találni a polcon – hát ebben óriási segítség ez a praktikus kis kalauz. A borok bemutatásai rövidek és tárgyilagosak, de egyszerre szellemesek és szórakoztatóak is, telis-tele humoros és szarkasztikus utalásokkal aktuális történéseinkre, a mai Magyarország meghatározó szereplőire és eseményeire. A szerző hozzáállása abszolút pártatlan, szigorúan az igényes, a borászatban járatos fogyasztó szempontjait követi. Véleménye is van, elvárása is, meg persze tapasztalata is; a könyvet olvasva az az érzésünk, hogy Pálffy István évtizedek óta készült a könyv megírására, mert szívén viseli a magyar borok sorsát, és mert annyira otthon van a témában. A kalauzzal felszerelkezve pedig nekünk, laikusoknak már nem kell vagyonokat kifizetnünk egy-egy palack borért, ugyanakkor könnyebben és nagyobb biztonsággal választhatunk italt a vasárnapi ebédhez vagy egy meghitt vacsorához. A könyv megírásának ötlete Pálffy korábbi kollégája, a Kulinária kiadó tulajdonosa, Stahl Judit nevéhez fűződik. Stahl Judit kereste meg Pálffyt a kéréssel: írjon végre egy vásárlóknak szóló borkalauzt. A két egykori híradós öt éve nem dolgozott együtt, ám az egymás kollégájaként eltöltött idő – szintén öt év a kereskedelmi televíziózásban – megmutatta, hogy szeretnek és tudnak egymással dolgozni – és így volt ez ennek a könyvnek a megszületése során is.

Hamvas Béla - Az ​öt géniusz / A bor filozófiája
Elhatároztam, ​hogy imakönyvet írok az ateisták számára.Korunk inségében a szenvedők iránt részvétet érzetem és ezen a módon kívánok rajtuk segíteni.Feladatom nehézségével tisztába vagyok.Tudom, hogy ezt a szót, Isten, ki se szabad ejtenem.Mindenféle neveken kell róla beszélni.A legfőbb névnek a bort válaszottam.Ezért lett a könyv címe a bor filozófiája.....

Herczeg Ágnes - Borok ​a konyhában
Egy ​izgalmas kísérlet igazán színvonalas beteljesülését tarthatja kezében a kedves olvasó. Egy hiánypótló mű, amely úgy tesz tanúbizonyságot elhivatottságról és szakértelemről, hogy közben mindenki számára közérthető stílusban és igényes tálalással segít eligazodni a sokszor még a szakembereknek is komoly fejfájást okozó kérdésekben. Ráadásul kitűnő befektetés, mert akár már egy vacsora alatt is megtérülhet az ára, ha tudjuk, hogy az ételünkhöz milyen bort érdemes választanunk.

Covers_200232
0

Ismeretlen szerző - Borok ​királya - királyok bora
A ​tokaji bor - legenda vagy valóság? Magyarán: igaz lehet-e, hogy ez a fenséges ital, melyet XV. Lajos francia király e szavakkal ajánlott madame Pompadournak: "A borok királya, a királyok bora!" - valóban a legjobb e világon? Ízléssel vitatkozni nehéz. Ha találkozunk valakivel, aki mást vall, hagyjuk rá. Jobb a békesség. De szerte a világon a hozzáértők közül is a legtöbben bármennyi megkóstolt bor közül első helyre a tokajit koronázzák.

Giles Kime - A ​bor titkai
Az ​elmúlt húsz év során a bor csavarokkal, agresszív reklámkampányokkal és megamarketinggel teli masszív iparrá nőtte ki magát. Ez a könyv lecsupaszítja a témát a szakzsargontól és a mellébeszéléstől. Tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogyan válasszunk bort magunk és barátaink számára. Az ízlelőszerveink kifinomításától kezdve a feltétlen szükséges poharakig 52 ragyogó ötletet kapunk arra nézve, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet ezen élvezetes italból. Ez a könyv olyan ötleteket ad, amelyek segítik, hogy önálló véleményt alkothassunk a borról. Itt az ideje, hogy valóban megkóstoljuk a borban lévő szabadságot. LAPOZZUNK FEL RÖGTÖN NÉHÁNY SLÁGER ÖTLETET. Nem tudjuk megkülönböztetni a Rizlinget a Viogniertől? A 41. oldalon tippeket találunk arra, hogyan különböztessük meg az egyik szőlőfajtát a másiktól. Ha azon éles elméjű borivók csoportjába tartozunk, akik még mindig nem biztosak abban, hogy egy drága üveg bor nem rablás-e, nézzük meg a 149. oldalt.

Szepessy Vilma - Borral, ​sörrel, mézzel készült ételek
A ​legtöbben stresszel teli életmódot élnek, ezáltal az étkezés sok egyéb dologgal együtt háttérbe szorul. Pedig korántsem mindegy, milyen étel kerül az asztalra nap mint nap. Vannak például, akik nehezen téríthetők el a bevált, megszokott ízektől, vagy vannak, akik állandóan fogyókúráznak. Egy biztos, szokásaink a táplálkozás terén eléggé eltérőek. A legtöbben viszont imádunk sütni, főzni érdekes ízeket, új recepteket kipróbálni, újabb és újabb, finomabbnál finomabb ételekkel elkápráztatni önmagunkat és környezetünket. Az ízek világa sorozatunkban mindenkinek szeretnénk ötletet adni, hogy szokásaihoz, ízléséhez mérten megtalálja a legmegfelelőbb fogásokat.

Trish Morey - A ​szerződés ára
Franco ​Chatsfield élete nem volt olyan botrányokkal teli, mint a családtagjaié, de a neve miatt az emberek ferde szemmel néznek rá. Amikor a cég új ügyvezetőjének utasítására Ausztráliába utazik, hogy megkössön egy fontos szerződést, Holly a borászatuk képviseletében kételkedve fogadja a férfi nagylelkű ajánlatát. Végül mégis lehetőséget ad Francónak, hogy bebizonyítsa: őt más fából faragták, mint a többi Chatsfieldet. Talán így a szerződés sem esik kútba…

Covers_226281
Mámor Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Mámor
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Katona József - Dömötör József - Muraközy Tamás - Borivóknak ​való...
A ​szőlő és a bor múltja, jelene és jövője. Illusztrálta Jozefka Antal.

Covers_419326
Bor ​és szőlő kislexikon Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Bor ​és szőlő kislexikon
Egy ​kellemes vacsora után egy pohár j ízű bor, egyike azoknak a dolgoknak, melyek-legalább is rövid időre- elégedetté teszik az embert. Ámde, hogy ez a "mégis szép a világ" érzés úrrá lehessen rajtunk, nem árt tudni, vajon milyen bort kell választani a remélhetően finom falatok mellé. Hár ez az! Mert az is számít, hogy miből áll az a kellemes vacsora. - Nos, ebből a kis könyvből ez pontosan kiolvasható.....

Kollekciók