Ajax-loader

'webdesign' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Robin Williams - Tervezz ​bátran!
Az ​oldaltervezés és a tipográfia szabályait néhány egyszerű alapelvre visszavezető könyv anyaga Robin Williams évtizedes oktatói és tervezőgrafikusi tapasztalatait összegzi közérthető módon. A bárki által megjegyezhető, világos tervezési alapelvek működését életszerű példák sora teszi szemléletesebbé. A megszerzett tudás birtokában kiadványainkat tipográfiai előképzettség nélkül is könnyedén rendezettebbé, áttekinthetőbbé és figyelemfelkeltőbbé, kommunikációnkat hatékonyabbá tehetjük. A szerző a témát minden eddiginél gyakorlatiasabban közelíti meg, a lexikális ismeretek helyett a hangsúlyt a tervezői látás- és szemléletmód kialakítására helyezi. A könyv nemcsak a grafikai tervezéssel, tipográfiával foglalkozók számára jelent segítséget, hanem bárkinek, aki írásbeli kommunikációját érthetőbbé, hatékonyabbá szeretné tenni. Haszonnal forgathatja a könyvet, ha szeretné a kezéből kikerülő oldalakat szebb formába önteni, de nem tudja, hogyan tegye. Szeretne többet megtudni a grafikai tervezésről, de nincs ideje és energiája többéves tanfolyam elvégzésére. Szeretne egy oldalon több betűtípust is használni, de nem ismeri a hatásos betűkeverés szabályait. Mozgalmas, de rendezett oldalakat szeretne tervezni. Szeretné, hogy valóban el is olvassák, amit készített. Hírlevél, brosúra, szórólap vagy egyéb tervezési feladatai megoldásához konkrét tanácsokat, ötleteket szeretne kapni.

Janine Warner - Paul Vachier - Dreamweaver ​4
Valósítsd ​meg álmaid weboldalat - gyakorlat híján is megteheted! A Dreamweaver 4 a webtervező programok élvonalát jelenti mindazok számára, akik komolyan gondolják a webtervező munkát. Egyszerű használata és kimagasló szolgáltatásai alapján a legjobb választás a profi webtervezők, de az internetes munkában kezdők számára is. A Dummies sorozat Dreamweaver 4 könyve mindenkinek ajánlott, aki könnyen létrehozható, kifinomult weblapokat szerente készíteni, mert ez a könyv közérthető módon nyújt segítséget ahhoz, hogy használója a lehető legjobb eredményt érje el ezzel a kiváló webtervező programmal.

Jakob Nielsen - Web-design
Ez ​a könyv úgy vizsgálja a webet, ahogy még soha senki: az átlagfelhasználó szemével. A világháló sikere a gyakorlatias egyszerűségtől függ. Az interneten böngészők első benyomása sok mindent eldönthet, akár azt is, hogy kedvet kap-e az illető vásárolni, üzletelni vagy tanulni. Egy kattintás, és ott vagyok, ahol akarok — tehát a web-ergonómiát, a felhasználók lebilincselésének művészetét érdemes kitanulni. A webes tervezésnek alapvetően két megközelítése létezik: a művészi önkifejező, illetve a mérnöki vevőközpontú elképzelés. Ez a könyv határozottan a mérnöki mellett teszi le a voksát. Bár szükség van művészi kivitelezésre, jópofa megoldásokra és általában arra, hogy jól szórakozzunk a weben töltött idő alatt, mégis egy webes projekt legfőbb célja, hogy megkönnyítse a különböző praktikus műveletek végrehajtását. A könyv számtalan példán mutatja be, hogy egy-egy megoldás a felhasználó szemszögéből működik-e vagy sem, érdemes-e átvenni ezeket az ötleteket, vagy inkább más megoldás után kell nézni. Sok gyakorlati tapasztalaton alapuló szabály, alapelv és módszer gyűjteménye ez a kötet, mert ismerni kell a szabályokat ahhoz, hogy tudjuk, melyiktől érdemes eltérni. Jakob NielsenrőlDr. Jakob Nielsen a felhasználók pártfogója, szakterülete a web-ergonómia. A Nielsen Norman Group igazgatója, 1998-ig pedig a Sun Microsystems főmérnöke és a vállalat ergonómiai szakértője volt. Ő találta ki a „diszkont-ergonómia” kifejezést, és rengeteg ergonómiai technikát dolgozott ki a felhasználói felületek gyors és hatékony fejlesztésére. Idejének javát a világ különböző országaiban tölti előadásokkal és ergonómiai kérdésekről szóló írásokkal. Könyvét sokan méltatták: „A web tíz legbefolyásosabb alakja közé tartozik.” (AnchorDesk); „A weboldalak ergonómiai szakértője.” (The New York Times); „A webről ő tudja a legtöbbet.” (Ziff-Davis Network); „A Web-design remekmű.” (Tom Peters)

Betsy Bruce - Tanuljuk ​meg a Macromedia Dreamweaver MX használatát 24 óra alatt
A ​24 egyórás vagy ennél is rövidebb lecke után teljes értékű webhelyeket készíthetünk Macromedia Dreamwaver MX programmal. Lépésről lépésre haladunk, minden lecke az azt megelőzőre épül, lehetővé téve számunkra, hogy az alapoktól indulva ismerkedhessünk meg a Dreamwaver elemeivel. A tippek a könyv más részeire és különböző megoldásokra hívják fel a figyelmet. A megjegyzések a fogalmak és eljárások megértését igyekeznek megkönnyíteni. A figyelmeztetések szólnak, hogy milyen jellemző hibákra kell odafigyelnünk a tanulás során. Tanuljuk meg, hogyan... - készíthetünk egyszerű és összetett weboldalakat a Dreamwaver MX segítségével - gyűjthetünk adatokat a felhasználóktól űrlapok alkalmazásával - tehetjük rendezetté webhelyünket sablonok és könyvtárak segítségével - használhatunk többszintű stíluslapokat - hozhatunk létre dinamikus weboldalakat DHTML segítségével - jeleníthetjük meg adatainkat táblázatokban és keretekben - készíthetünk interaktív képtérképeket - ruházhatjuk fel honlapunkat multimédia-elemekkel.

Steve Krug - Ne ​törd a fejem!
A ​webdizájn és a használhatóság ötvözése a legfontosabb és egyben legnehezebb kérdés egy új weboldal fejlesztésénél. Pedig minden honlap elsődleges célja, hogy a látogatók az összes releváns információt elolvasva minimális odafigyeléssel végigszörföljenek rajta . A könyvben felsorakoztatott összes tipp, technika és példa ennek az eszköztárát mutatja be szórakoztató módon. Ezt a könyvet néhány óra alatt át lehet nézni, viszont elolvasása után soha többet nem fogunk úgy tekinteni egy weboldalra, mint előtte. Köszönhető ez az ironikus, érdekfeszítő, ugyanakkor kezdők és profik számára egyaránt informatív stílusának. A szerző többek között felfedi a titkot, hogy valójában miért szeretnek az emberek egy honlapot, vagy hogy miként lehet a weboldalunk használható és akadálymentes, sőt arra az esetre is praktikus tanácsokkal szolgál, ha éppen le kell szerelnünk a főnök "nagyszerű" ötleteit. Ne csodálkozzunk, ha a könyv figyelmes áttanulmányozása után egészen más perspektívából tekintünk majd a webdizájnban rejlő lehetőségekre.

Galántai Zoltán - Komáromy Gábor - Web ​Page sajátkezűleg
Kezdetben ​volt a könyv - most pedig van a Web page az Interneten. Közzé tehetünk rajta és általa szöveget és képet, mozgó animációt vagy zenét, céges hirdetést, műalkotást, képregényt vagy éppenséggel tudományos kutatási eredményt: bármit, amit akarunk. Létrehozhatjuk a magunk állandó Web page-ét, azaz Home page-ét vagy honlapját vagy ottlapját is (kinek melyik elnevezés a rokonszenves), nem kell hozzá más, csak egy közönséges szövegszerkesztő. No meg ez a kézikönyv. Mert a Web page megalkotásának "szerszáma", a Hypertext Markup Language, röviden HTML ebből a könyvből gyorsan, könnyen megismerhető, s azon nyomban alkalmazható. A HTML ugyanis nem programnyelv, hanem egyszerű eszköz, amelyet éppen arra találtak ki, hogy különösebb számítógépes előképzettség nélkül bárki egyenrangú, aktív résztvevője lehessen a világméretű kommunikációs hálónak. Legújabb verziójának rejtelmeit számos gyakorlati példa segítségével ismerheti meg az olvasó.

Web
Webergonómia Ismeretlen szerző
39

Ismeretlen szerző - Webergonómia
Jakob ​Nielsen a web világának nem egyszerűen egy meghatározó alakja, hanem ahogy a New York Times találóan fogalmazott ő a weblap-használhatósági guru. Ezen a területen ma valószínűleg neki van a legnagyobb tapasztalata a világon. A használhatósági vizsgálódásának vezéreszméje mindenekelőtt az egyszerűségre való törekvés. A web nem termékkatalógus, nem újság, nem könyv és nem televízió, még csak nem is ezek analógiájára működik. Hanem kattintás alapú interaktív tevékenység, használói élményalkotás, információvadászat és mozgás együttese. Ez a könyv az elmúlt két évtized jó és rossz webalkalmazási tanulságait összegzi a kiadónál korábban megjelent Web-design című kötete alapján, megújítva a szerző további használhatósági jelentéseinek segítségével. A webergonómia nem a fejlesztők belső ügye, hanem mindnyájunké, hiszen - frivolan fogalmazva - ma már az olvasó is felhasználó. A kötetet a hazai ergonómia bemutatásával Izsó Lajos nyitja meg, és az editition 2.0 hagyományainak megfelelően két fiatal webergomán, Bővíz László és Rung András kommentjei kísérik.

Eric A. Meyer - CSS ​zsebkönyv
A ​HTML kezdeti zűrzavaros fejlődése után az igazi kibontakozást az az egyszerű felismerés hozta meg, hogy célszerű a tartalmat és a megjelenés leírását teljesen különválasztani. Így születtek meg a stíluslapok, illetve a CSS, amivel egészen részletesen szabhatjuk meg, hogy a weblapok egyes elemei hogyan jelenjenek meg a képernyőn. A részletességnek persze ára van: rengeteg paraméter nevét kellene fejben tartanunk, ami a legtöbbünknek természetesen nem nagyon megy. Ez az apró könyv a feledékeny webfejlesztőknek készült, hiszen ? egy rövid elvi áttekintés után ? ábécé sorrendbe szedve tartalmazza a CSS 2 és CSS 2.1 szabvány valamennyi elemét, azok leírásával együtt. És mivel a CSS felhasználói számára a legtöbb fejfájást a böngészőprogramok eltérő viselkedése okozza, a leírás ezekre a problémákra is kitér, megemlítve, hogy mely böngészők mely elemeket támogatják, és melyeket nem. Ajánljuk ezt a zsebkönyvet mindazoknak, aki gyakran kerülnek olyan helyzetbe, amikor gyors válaszra van szükségük, illetve akik a szabványoknak pontosan megfelelő webanyagokat szeretnének kialakítani úgy, hogy azok bármely böngészőben azonos módon jelenjenek meg.

Magócsi Márton - Dreamweaver ​CS3 egyszerűen
Mi ​az a Dreamweaver? Leegyszerűsítve a Dreamweaver egy olyan program, amelynek segítségével mindenki kiléphet a webet egyszerűen csak használók köréből és a tartalmakat készítők táborát gyarapíthatja. Ennek a weboldalszerkesztő eszköznek a révén a weboldalakat WYSIWYG módon, azaz vizuálisan szerkeszthetjük, ezáltal ideális választás a weboldalak létrehozásával csak most ismerkedők számára. Emellett ideális választás profiknak is, mert a folyamatos fejlődéssel lépést tartva teljes eszköztárat kínál a weboldalak létrehozásához, karbantartásához és feltöltéséhez. Mit nyújt a Dreamweaver, ami ilyen jól használhatóvá, és a weboldalszerkesztő programok közül kiemelkedővé teszi? Elsősorban pontos, jól használható vizuális szerkesztőfelületet, amely kézi kódolás nélkül is jól működő, pontos weblapok létrehozását teszi lehetővé, valamint egy munkakörnyezetben egyesíti a weboldalak készítését, karbantartását és feltöltését, és mindig támogatja a legújabb webes technológiákat. A könyv tartalma A könyv a legújabb verzió, a Dreamweaver CS3 lehetőségeinek megismerésében nyújt hatékony segítséget egymásra épülő fejezeteivel, amelyek három "hullámban" vezetik be az Olvasót a weboldalak készítéséhez és a Dreamweaver használatához szükséges ismeretekbe. A könyv elején a program kezelőfelületének használatát és a weboldalak szerkesztésének alapjait sajátíthatja el az Olvasó, majd a weboldalak létrehozásának fő folyamatait ismerheti meg a Dreamweaver által ehhez nyújtott eszközökkel együtt. A záró fejezetek speciálisabb témákkal foglalkoznak, mint például a Spry elemek használata, és a viselkedések alkalmazása. A könyvben az elméleti és gyakorlati ismereteket következetesen végigköveti egy példaszájt létrehozása, így az Olvasó a könyv végére jól elmélyített, begyakorolt tudással vághat bele további weboldalak készítésébe. Kinek szól a könyv? A könyv nélkülözhetetlen útmutató mindazoknak, akik meg szeretnének tanulni weboldalakat készíteni, mivel a folyamatot az alapoktól módszeresen felépítve mutatja be, de hasznos segítség azoknak is, akik meglévő ismereteiket szeretnék bővíteni a jelenlegi leghatékonyabb weboldalszerkesztő program, a Dreamweaver CS3 használatának megtanulásával. A könyv logikus, egymásra épülő fejezeteivel, és a következetesen alkalmazott példák felhasználásával kiválóan alkalmazható egyéni tanuláshoz, vagy akár csoportos oktatáshoz is.

Cover_web_design_studios_2_taschen
Web ​Design: Studios 2 Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Web ​Design: Studios 2
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Allison Cerra - Christina James - The ​Shift
A ​new book about what makes current business models unstable, and how providers can respond by transforming their networks into high-value development platforms for applications and services

Steve Krug - Don't ​Make Me Think
Usability ​design is one of the most important--yet often least attractive--tasks for a Web developer. In Don't Make Me Think, author Steve Krug lightens up the subject with good humor and excellent, to-the-point examples. The title of the book is its chief personal design premise. All of the tips, techniques, and examples presented revolve around users being able to surf merrily through a well-designed site with minimal cognitive strain. Readers will quickly come to agree with many of the book's assumptions, such as "We don't read pages--we scan them" and "We don't figure out how things work--we muddle through." Coming to grips with such hard facts sets the stage for Web design that then produces topnotch sites. Using an attractive mix of full-color screen shots, cute cartoons and diagrams, and informative sidebars, the book keeps your attention and drives home some crucial points. Much of the content is devoted to proper use of conventions and content layout, and the "before and after" examples are superb. Topics such as the wise use of rollovers and usability testing are covered using a consistently practical approach. This is the type of book you can blow through in a couple of evenings. But despite its conciseness, it will give you an expert's ability to judge Web design. You'll never form a first impression of a site in the same way again. (amazon.com)

Carey Bunks - Egy ​korty GIMP
Föl ​akarod hörpinteni a GIMP-et? Amikor 1996-ban először találkoztam vele, én ezt akartam. Egy cikken dolgoztam, s volt néhány rossz minőségű fényképem, amelyeken javítani kívántam. Már hallottam azelőtt a GIMP-ről, így letöltöttem az Internetről. Nagyon klassznak tűnt... és nagyon hatékonynak. Nem volt azonban kulcsom a felvételeimmel kapcsolatos problémák megoldásához. A digitális képekkel való munkához szükséges, hogy valamennyire értsük, amit csinálunk. Ez nem afféle „válaszd ki az eszközt, kattints és kész" tevékenység. A legtöbb digitális képátalakítással foglalkozó könyv persze ennek az ellenkezőjét igyekszik elhitetni az emberrel... E könyv mindenesetre másról szól. Nem tippekről és trükkokről, s nem is receptekről, amelyekkel egyvalaki kedvenc képátalakítási problémái megoldhatók. Itt elsősorban a képátalakítás fogalomtáráról, másodsorban a GIMP leghatékonyabb eszközeiről, harmadsorban pedig az eszközök értelmes használatáról fogunk szólni. E könyv lefedi a digitális képszerkesztés számos területét, ideértve a retusálási és kiemelést, a komponálást, a háromdimenziós (3D) díszítést és a világhálóra szánt grafikát. Egységes és alapos bevezetést nyújt a rétegekkel, a kijelöléssel, a maszkokkal, a színterekkel és az összhatásmódokkal való munkához is. Gyerünk tehát, ismerd meg a GlMP-et. Ahogyan Valentine Michael Smith mondhatta volna: „May you grok it in fullness!" azaz „Hörpintsd föl fenékig!".

Dan Livingston - CSS ​& DHTML webfejlesztőknek
A ​neves webfejlesztő szerző könyve a lépcsőzetes stíluslapok (CSS) és a dinamikus HTML alkalmazásának szakmai fogásait tárja elénk. Olyan példákat mutat be a népszerű webhelyek felépítésére, amelyek kifinomult interaktivitást biztosítanak. Néhány téma a gazdag tartalomból: a stíluslapok készítésének alapjai; interaktivitás a DHTML segítségével; felbukkanó menük; a JavaScript a másodlagos navigálásban; böngészőfüggetlen kódolás; a rétegek animálása és húzása; interaktív kvíz felépítése és továbbfejlesztése.

Sham Bhangal - Ben Renow-Clarke - Macromedia ​Flash MX Actionscript programozás alapjai
- ​ActionScript? Az a félelmetes dolog, amit a programozók művelnek, igaz? - Egyáltalán nem. Az ActionScript nem változtat elvakult programozóvá, hanem végre a kezedbe adja az eszközt, ami lehetővé teszi, hogy az eddig tapasztalt határokat könnyedén átlépve megvalósítsd a terveidet. Ez a könyv eljuttat a minimális ActionScript tudástól egészen a komolyan megalapozott szintig, melynek birtokában már irigylésre méltó funkciókat építhetsz design munkáidba. A könyv némileg a Flash 5-alapú elődjére, a Foundation ActionScript-re épül, azonban teljesen át lett írva a Flash MX új követelményeinek megfelelően.

Dan Cederholm - Ethan Marcotte - Handcrafted ​CSS - More Bulletproof Web Design
Seemingly ​non-obvious details can often separate good web design from great web design. You might not appreciate the quality of a well-designed website until you start using it, looking under the hood, putting it through tests, etc. Handcrafted CSS: More Bulletproof Web Design is an attempt to share some of these details that matter most. By encouraging “progressive enrichment” to utilize advanced CSS and CSS3 properties that work in browsers today, to reevaluating past methods and best practices. This book will show how craftsmanship can be applied to flexible, bulletproof, highly efficient and adaptable interfaces that make up a solid user experience.

Luke Wroblewski - Web ​Form Design
Forms ​make or break the most crucial online interactions: checkout (commerce), registration (community), data input (participation and sharing), and any task requiring information entry. In Web Form Design, Luke Wroblewski draws on original research, his considerable experience at Yahoo! and eBay, and the perspectives of many of the field's leading designers to show you everything you need to know about designing effective and engaging Web forms.

Virginia DeBolt - Adobe ​Dreamweaver CS4
Megtanulhatunk ​weboldalakat készíteni, izgalmas, interaktív kezdőfelületeket létrehozni. Emellett azt is elsajátíthatjuk, hogyan adhatunk oldalunkhoz grafikákat, szövegeket, videókat és miként használhatunk Photoshop intelligens objektumokat. Az Adobe Dreamweaver CS4 Tanfolyam a könyvben kötete 11 leckét tartalmaz. A könyv végigkíséri a Dreamweaver alapjainak elsajátítását és számtalan hasznos tanácsot és technikát ismertet a program eredményesebb használatának elősegítésére. Végighaladhatunk a leckéken sorban, de kiválaszthatjuk csak a minket érdeklő fejezeteket is. "Classroom in a Book" a legtöbb példányban eladott szoftveroktató tankönyvsorozat. Segítségével gyorsan és könnyedén tanulhatjuk meg az Adobe szoftverek használatát. A "Tanfolyam a könyvben" azt nyújtja, amit semmilyen más könyv vagy képzés nem tud - az Adobe termékszakértők támogatásával fejlesztett, hivatalos oktatósorozat az Adobe Systems Incorporatedtől. A tanfolyam a könyvben sorozat messze a legjobb oktatóanyag a piacon. Mindent magába foglal, ami a szoftver elsajátításához szükséges: világos magyarázatokat minden leckében, lépésről-lépésre való útmutatást, és a tanulók számára létrehozott projekt fájlokat. -Barbara Binder /Adobe Minősített Oktató - Rocky Mountain Training/

Kim Golombisky - Rebecca Hagen - White ​Space is Not Your Enemy
Designing ​a brochure or web site without an art background? Step away from the computer and read this breezy introduction to visual communications first. Written for non-designers, White Space is Not Your Enemy is a practical graphic design and layout text introducing the concepts and practices necessary for producing effective visual communications across a variety of formats, from print to Web. This beautifully illustrated, full-color book covers the basics to help you develop your eye and produce attractive work. Topics include: * The basics of effective design that communicates its intended message * Pre-design planning * 13 Layout Sins to avoid * Basic typography * Working with color * Storyboarding for video, Web, and presentions * Information graphics * Mini Art School--all the basics in one chapter * Outputting your work * Finally--the basics of layout, design, and visual communication for print and web in one easy-to-digest book! * "Try This" sections in each chapter include fun, hands-on activities to develop skills. * The companion web site includes text and photo support material; video clips that put the principles in practice; interactive multimedia components; and links.

Aaron Gustafson - Adaptive ​Web Design
The ​web is an ever-changing medium whose scope, application, audience and platform continue to grow on a daily basis. If you’ve worked on the web for any amount of time, you’ve likely heard or even used the term “progressive enhancement.” Since the term’s inception, it has been considered a best practice for approaching web design. But what is it really? And how do we reconcile its meaning with the rapid evolution of the languages and browsers we rely on to do our jobs? In this brief book, Aaron Gustafson chronicles the origins of progressive enhancement, its philosophy, and mechanisms, and reveals the countless practical ways that you can apply progressive enhancement principles using HTML, CSS, and JavaScript. By understanding progressive enhancement and how to apply it properly, web practitioners can craft experiences that serve users (rather than browsers), giving them access to content without technological restrictions.

Bill Scott - Theresa Neil - Designing ​Web Interfaces
This ​book is not directly about information architecture—although you will find information architecture principles alluded to throughout. This book is also not directly about visual design—although you will find that the backdrop of good visual design is assumed throughout. This book is about interaction design: specifically, interaction design on the Web. And even more specifically, about rich interaction design on the Web.

Móricz Attila - Webdesign ​a gyakorlatban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Drew de Soto - Know ​Your Onions - Web Design
This ​book sets out the principles and practices of web design. It will help you understand what underpins web structure, design conventions and best practice. It touches on almost every subject and gives you a complete overview and understanding to deliver outstanding web design, leaving you to discover the areas you would like to specialise in and go on to build on these firm foundations. This book is design focused, you will not find one line of code. It takes you through creative thinking, questioning the brief, information architecture, navigation structures, front-end design, dealing with clients and best practice for file management. Unlike a typical how to manual, the style is light, chatty and more like having a conversation with a bloke who knows his stuff. If you want to master great website design and build process, and understand what makes them work, then this book is for you.

John K. VanDyk - Pro ​Drupal Development
The ​first edition covers Drupal 5 (though much of the information applies to Drupal 6). The second edition covers Drupal 6. Drupal is one of the most popular content management systems in use today. With it, you can create a variety of community-driven sites, including blogs, forums, wiki-style sites, and much more. Pro Drupal Development was written to arm you with knowledge to customize your Drupal installation however you see fit. Authors John VanDyk and Matt Westgate delve into Drupal internals, showing you how to truly take advantage of its powerful architecture. You'll learn how to write your own modules, create your own themes while adhering to best practices that keep your site easy to maintain. You'll learn the inner workings of each key part of Drupal, including user management, sessions, the node system, caching, and the various APIs available to you. Of course, your Drupal-powered site isn't effective until you can efficiently serve pages to your visitors. As such, the authors have included the information you need to optimize your Drupal installation to perform well under high-load situations. Also featured is information on Drupal security and integration of Ajax and the internationalization of your Drupal web site. Simply put, if you are working with Drupal at all, then you need this book! * This book is written by Drupal core developers. * Drupal architecture and behavior are mapped out visually. * Common pitfalls are identified and addressed. * Chapters provide regular discussion and reference to why things work they way they do, not just how. * The book features a foreword by Dries Buytaert, Drupal founder.

Russ Unger - Carolyn Chandler - A ​Project Guide to UX Design
A ​Project Guide to UX Design "If you are a young designer entering or contemplating entering the UX field this is a canonical book. If you are an organization that really needs to start grokking UX this book is also for you. " -- Chris Bernard, User Experience Evangelist, Microsoft User experience design is the discipline of creating a useful and usable Web site or application--one that's easily navigated and meets the need...

Drew de Soto - Know ​Your Onions - Graphic Design
This ​book is practical and immediate, without being condescending or overly technical. It is like having a graphic design mentor who will help you come up with ideas, develop your concepts, and implement them in a way that is engaging and humorous. It gives readers the experience and ability that normally comes from years of on-the-job training. All of the essential techniques of graphic design and its digital implementation are covered. Read this book and gain 25 years’ experience in how to think like a creative, act like a businessman and design like a god. This book is designed like a notebook, with all the authors’ tips and knowledge already inside. However, it also includes blank pages that allow the user to personalize this reference book with specific notes that are relevant to his or her studio, suppliers or clients.

Baczoni Pál - Frontpage ​2000
A ​FrontPage 2000 napjaink egyik kedvelt vezető weblaptervező eszköze. A FrontPage 2000 az első olyan FrontPage változat, amelynél a weblap tervezéséhez nem szükséges webszerver. Ez a könyv kezdőknek szól. A szerző mondanivalóját három fő szerkezeti részre bontotta. Az első két fejezet tárgyalja a HTML-t (az internet nyelve), valamint a CSS-t (a stíluslapok, a szövegek egységesítésének eszközei). Érdemes tudni, hogy a legtöbb FrontPage 2000-ről szóló könyv ezeket nem tárgyalja ilyen részletesen. Könyv törzsét a FrontPage alapjainak bemutatása alkotja. Az egyes fejezetek úgy követik egymást, ahogy azt a webhely tervezésének menete megköveteli. Végül az utolsó két fejezet a haladó formázási technikákkal, valamint az elkészült webhely publikálásának kérdéseivel foglalkozik. Jelentős számú feladat segít a leírtak megértésében. Az elméleti anyag elsajátítását és a feladatok megoldását követően, a megszerzett ismeretek birtokában igényes webhelyek tervezhetők, publikálhatók, illetve tarthatók karban.

Chris Georgenes - Trükkös ​technikák az Adobe Flash CS5-ben
Dolgozz ​Chris Georgenes a híres Flash szakember válla fölött ellesve praktikus technikákat, és alkalmazd a tippjeit, trükkjeit saját projektjeidhez a DVD-n lévő Flash forrásállományok, példák és gyakorlatok segítségével. Tanulj meg számtalan életszerű munkamódszereken alapuló tippet és trükköt, melyek segítenek, hogy gyorsabban és költséghatékonyabban dolgozz! Dolgozz a problémától a megoldásig, hogy kihozd a lehető legjobb eredményt a Flash CS5-ből! A Trükkös Technikák (How to Cheat) Flash CS5 egy sikerkönyv, a Flash trükkjeinek bestsellere - a sikeres tanulás egy bizonyított formája.

Christian Crumlish - Erin Malone - Designing ​Social Interfaces
From ​the creators of Yahoo!'s Design Pattern Library, Designing Social Interfaces provides you with more than 100 patterns, principles, and best practices, along with salient advice for many of the common challenges you'll face when starting a social website. Christian Crumlish and Erin Malone share hard-won insights into what works, what doesn't, and why. You'll learn how to balance opposing factions and grow healthy online communities by co-creating them with your users.

Stephanie Sullivan - Greg Rewis - CSS ​mesteri szinten a Dreamweaver CS3-ban
Az ​Adobe Dreamweaver az első számú webfejlesztő eszköz, a CSS (Cascading Style Sheets, rangsorolt stíluslapok) használata pedig az akadálymentesen hozzáférhető, a szabványoknak megfelelő weboldalak készítésének javasolt módja. Ennek ellenére széles körben elterjedt tévhit, hogy a Dreamweaverhez hasonló vizuális fejlesztőeszközök nem helyettesíthetik a szabványközpontú tervezési és fejlesztési eljárásokat. A könyv szerzői, Stephanie Sullivan és Greg Rewis bemutatják azokat a módszereket és trükköket, amelyek a Dreamweavert és a CSS-t ellenállhatatlan párossá teszik, és lépésről lépésre végigvezetnek minket öt teljes értékű webhely alapjainak a felépítésében. A Dreamweaver legújabb eszközeit CSS alapú webhelyek építésére használva a következőket tanuljuk meg: - A CSS alapfogalmai - A Dreamweaverhez kapott CSS-sablonok használata, testreszabása és bővítése - Az akadálymentesen hozzáférhető webhelyek készítésével kapcsolatos kérdések - Létező táblázat alapú webhelyek szabványkövetővé alakítása a CSS stílusainak és elem-elhelyezési lehetőségeinek a használatával - A leggyakoribb CSS-leképezési problémák kiküszöbölése - Hétköznapi megoldások a CSS-problémákra - A legújabb Spry keretrendszer megvalósítása a szabvány alapú és akadálymentesen hozzáférhető CSS-elrendezések fokozatos továbbfejlesztésére

Andy Clarke - Molly E. Holzschlag - Transcending ​CSS - The Fine Art of Web Design
As ​the Web evolves to incorporate new standards and the latest browsers offer new possibilities for creative design, the art of creating Web sites is also changing. Few Web designers are experiences programmers, and as a result, working with semantic markup and CSS can create roadblocks to achieving truly beautiful designs using all the resources available. Add to this the pressures of presenting exceptional design to clients and employers, without compromising efficient workflow, and the challenge deepens for those working in a fast-paced environment. As someone who understands these complexities firsthand, author and designer Andy Clarke offers visual designers a progressive approach to creating artistic, usable, and accessible sites using transcendent CSS. In this groundbreaking book, you’ll discover how to implement highly original designs through visual demonstrations of the creative possibilities using markup and CSS. You’ll learn to use a new design workflow, build prototypes that work well for designers and all team members, use grids effectively, visualize markup, and discover every phase of the transcendent design process, from working with the latest browsers to incorporating CSS3 to collaborating with team members effectively. Transcending CSS: The Fine Art of Web Design: Uses a visual approach to help you learn coding techniques Includes numerous examples of world-class Web sites, photography, and other inspirations that give designers ideas for visualizing their code Offers early previews of technical advances in new Web browsers and of the emerging CSS3 specification

Cameron Moll - Mobile ​Web Design
Much ​has been written about mobile devices. Plenty has been written about developing websites for the so-called “standards era” of the web. However, little has been written about the two colliding. This resource aims to fill that void.

Kollekciók