Ajax-loader

'étrend' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Sabine Hülsmann - Slow ​Carb
Nem, ​ez nem egy fogyókúrás könyv. Viszont aki megváltoztatja az étkezési szokásait, és étrendjét a lassan felszívódó, azaz hosszú időre eltelítő, értékes szénhidrátok fogyasztására alapozza, az könnyebben érheti el álomalakját. Hogy mindez hogyan is működik éhezés nélkül, ám örömteli főzés közepette, ebből a könyvből kiderül.

Catherine McCord - Weelicious ​Lunches
Easy, ​healthy, and fun lunch ideas for every age! Once kids walk out the door for school, all bets are off. Will your son toss the nutritious food you've included and jump right to the treats? Will your daughter trade her sandwich for her best friend's prepackaged meal? Determined to improve what kids eat both at school and on the go, weelicious.com founder Catherine McCord offers innovative solutions for quick, delicious, easy-to-make, kid-friendly lunch box meals that little ones and their older siblings won't be tempted to swap, including: Chicken Satay Bites PB&J Pancake Sandwiches Pumpernickel Tuna Melt Chicken Salad Roll Ups Chopped Veggie Salad Tomato Soup with Grilled Cheese Croutons Carrot Hummus Cinnamon Pita Chips Chocolate Graham Crackers Nature Cookies Cinnamon Roll "Sushi" Sandwiches Filled with lots of great menu planning ideas; tips, tricks, and reusable product suggestions to make lunch fun; inspiring color photographs, advice on dealing with food allergies and so-called picky eaters; and more than 160 tried and true recipes, Weelicious Lunches takes lunchtime planning from hassle to joy!

Covers_149444
Stresszűzők Ismeretlen szerző
11

Ismeretlen szerző - Stresszűzők
Túl ​sok a munka, és túl kevés az idő? Nyugodjon meg, lazítson és oldódjon fel az ivólevek természetes erejével. Gyorsan és könnyen elkészíthető. Helyreállítja a szervezetet és életerőt ad. Finom és tápláló.

Ruediger Dahlke - Vegán ​ketogén diéta
Mindezidáig ​a ketogén étrend, azaz a szinte teljesen szénhidrátmentes, zsírban és fehérjében gazdag táplálkozás a vegán étkezés ellenpólusának számított. Ruediger Dahlke, a holisztikus gyógymódok Európa-szerte elismert szakértője elkötelezett vegánként új könyvében épp ezt az ellentétet oldja fel, bemutatva, hogy a kétféle irányzat jótékony hatásai csodálatosan ötvözhetőek egymással. Ennek ízletes eredményét a könyvben szereplő receptek is bizonyítják. A növényi eredetű, teljes értékű ételek pozitív hatásainak köszönhetően a vegán életmód napjainkban egyre nagyobb teret hódít. Az orvos- és táplálkozástudományi kutatások ugyanakkor megerősítik a ketogén étkezés jótékony hatásait: a megelőzésben és a gyógyításban egyaránt hatékony, sőt, az anyagcserét "felturbózva" akár még a fogyásban is segít. A könyvből megtudhatjuk: - Hogyan védekezhetünk természetes módon az élelmiszerekből ránk ömlő cukoráradat ellen? - Milyen módon hat a ketogén diéta a különféle súlyos betegségekre a szívbántalmaktól a rákig? - Milyen a jó böjti táplálkozás? - Melyek a ketogén konyha fő praktikái? - Hogyan válhatunk egészségesebbé, és miként újíthatjuk meg testünket rendszeres ketogén napok és hetek beiktatásával? A szerző kedvenc szakácsainak több mint ötven receptje is szerepel a könyvben: a reggeli kókuszkásától vagy a gluténmentes kenyérropogóstól kezdve a köztes étkezéseken, például az avokádós cikóriasalátán és a földimogyoró-levesen át a főételekig, amilyen az indiai karfiol vagy a mákos-szilvás csicseriborsótál; miközben természetesen az ínycsiklandó desszertekről sem kell lemondanunk. Ráadásként komplett menüsorokat is kapunk a ketogén napok és hétvégék könnyed kivitelezéséhez.

Elise Bialylew - Boldogság ​minden napra
MI ​LENNE, HA ARRA TUDNÁD NEVELNI AZ ELMÉDET, HOGY NAGYOBB BOLDOGSÁGOT, KONCENTRÁLTSÁGOT ÉS NYUGALMAT TAPASZTALJON A MINDENNAPI ÉLETEDBEN? MI LENNE, HA EZ MINDÖSSZE NAPI TÍZ PERCEDBE TELNE? Dr. Elise Bialylew ebben a kézikönyvben egy hónapnyi önfejlesztő gyakorlatsort válogatott össze, hogy gyorsan és hatékonyan segítsen kifejleszteni azokat a kulcsfontosságú belső eszközöket, melyek boldogabb, egészségesebb élethez vezetnek. A szerző orvosi hátterével, pszichiáterként és mindfulness, önfejlesztő-meditáció szakértőként olyan tudományosan felépített módszert tanít meg neked, amely csupán napi 10 perc gyakorlással kézzel fogható változásokat idézhet elő életedben. Ha szeretnél elkezdeni lazítani, meditálni, esetleg harmonikusabb mindennapokra vágysz, de nem tudod, hogyan fogj hozzá a megvalósításhoz - erre a könyvre van szükséged! A vezetett meditációs hanganyagok, napi gyakorlatok és receptek mellett megtanulhatod, hogyan - kezeld elméd folyamatos belső párbeszédét; - birkózz meg a nehéz érzelmekkel is (mint a düh vagy a félelem); - csökkentsd a stresszt és az aggodalmat (és negatív hatását a testedre); - fokozd a munkahelyi koncentrációd, teljesítményed; - alakíts ki értékes, teljes értékű emberi kapcsolatokat. Dr. Elise Bialylew ausztrál orvos és mindfulness szakértő. A Mindful in May alapítója, mely a világ legnagyobb online mindfulness adománygyűjtő kampánya a globális szegénység ellen. Közösségi tréningeket, valamint online mindfulness programokat kínál a The Mind Life Project keretein belül.

Kovács Gábor - Szépség, ​öröm, egészség
Szépség, ​öröm, egészség, a boldogság e kategóriái az ember számára adottak a születés pillanatában. Később dől el, hogy életvitelével ki hogyan sáfárkodik örökségével, ki milyen mértékben távolodik el ettől a paradicsomi állapottól. Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden is semmi! A könyv szándéka az, hogy aki a kezébe veszi, átlapozza, elolvassa, annak a tudatában minél szorosabban kapcsolódjon egymáshoz a szépség, az öröm és az egészség fogalma. Érezze át mindenki, hogy egészség híján a szépség és az öröm sem érhető el. Az egészségesebb életmód nem anyagi kérdés, jómódú és kevésbé tehetős számára egyaránt elérhető. Mozgás, táplálkozás kultúra, a káros szenvedélyek, a dohányzás kerülése bárkit hozzásegít a teljesebb élethez. A könyvben ehhez található gyakorlati tanácsadás. Sokan azért nem változtatnak korábbi egészségtelen életmódjukon, mert ezt nem mondta nekik senki, vagy ha mondta, akkor annak feltételeit költségesnek, vagy elérhetetlennek hitték. Szeretnénk bebizonyítani, hogy az egészségesebb élet lehetősége ott van mellettünk, elérhető az otthonunkban, vagy annak a közelében. Vegyék meg ezt a könyvet fiatalok és már kevésbé fiatalok, barátok és párok egymásnak az örömszerzés szándékával! Üljön le együtt a család, költözzön harmónia a lelkekbe, amíg közösen lapozzák az oldalakat!

Nicole M. Avena - What ​to Eat When You're Pregnant
An ​approachable guide to what to eat--as opposed to what to avoid--while pregnant and nursing, to support the mother's health and the baby's development during each stage of pregnancy, with 50 recipes. New research suggests that the foods you eat during pregnancy can have lasting effects on your baby’s brain development and behavior, as well as your waistline. Drawing from the fields of medicine, nutrition, and psych­ology, this easy-­to-follow guide, which also includes 50 recipes, gives you a clear understanding of what your body really needs and how certain foods contribute to the development of a healthy and happy baby.

Joel Fuhrman - The ​End of Diabetes
The ​New York Times bestselling author of Eat to Live and Super Immunity and one of the country’s leading experts on preventive medicine offers a scientifically proven, practical program to prevent and reverse diabetes—without drugs. At last, a breakthrough program to combat the rising diabetes epidemic and help millions of diabetics, as well as those suffering with high blood pressure and heart disease. Joel Fuhrman, M.D. Research director of the Nutritional Research Foundation, shows you how to live a long, healthy, and happy life—disease free. He offers a complete health transformation, starting with a diet with a high nutrient-per-calorie ratio that can be adapted for individual needs. Dr. Fuhrman makes clear that we don’t have to “control” diabetes. Patients can choose to follow better nutritional guidelines that will control it for them, even before they have lost excess weight. The end result is a medical breakthrough—a comprehensive reversal of the disease.


Joel Fuhrman - Super ​Immunity
In ​Super Immunity, world-renowned health expert and New York Times bestselling author of Eat to Live Dr. Joel Fuhrman offers a nutritional guide to help you live longer, stronger, and disease free. Dr. Fuhrman doesn’t believe the secret to staying healthy lies in medical care—rather, the solution is to change the way we eat. With more than 85 plant-based recipes, a two-week menu plan, and lists of super foods that boost immunity, Dr. Fuhrman’s proven strategies combine the latest data from clinical tests, nutritional research, and results from thousands of patients . Fans of Alejandro Junger’s Clean, Mark Hyman’s Ultraprevention, and T. Colin Campbell’s The China Study will appreciate Dr. Fuhrman’s practical plan to prevent and reverse disease—no shots, drugs or sick days required.

Covers_479006
Mindent ​a táplálkozásról Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Mindent ​a táplálkozásról
A ​legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a táplálkozásról Létezik tökéletes étrend? Tényleg nyolc pohár vizet kell meginnunk naponta? Pontosan mi a glutén, és miért kerülik sokan? Mi a tudományos alapja azoknak a felfedezéseknek és tanácsoknak, amelyekkel a média áraszt el bennünket nap mint nap? Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok - minden, amit az egészséges táplálkozásról és az élelmiszerekről tudni kell.

Nagy Réka - Ökoanyu ​- Csináld magad!
Miért ​készítsünk olyan ételeket, kozmetikumokat, tisztítószereket és játékokat saját kezűleg, amelyeket a boltban is megvehetünk? Ökoanyu ezúttal ezekre a kérdésekre keresi a választ, és arra buzdít, hogy a félkész, feldolgozott élelmiszereket váltsuk le otthon is nagyszerűen elkészíthető társaikra. Ezáltal kikerüljük a felesleges adalékanyagokat, ízfokozókat. Használjunk a háztartásunkban természetes tisztítószereket, keverjünk ki magunk egy bőrtápláló testradírt vagy akár egy vegyszermentes szúnyogriasztót illóolajokkal! Ezáltal búcsút vehetünk a bőrünkkel érintkező ipari kemikáliáktól, nem szennyezzük a bennünket körülvevő belterek levegőjét és hulladéktermelésünk is jelentősen csökken. Az otthon elkészíthető gyerekjátékokkal pedig pörgő világunk dacára visszalassulhatunk gyermekeinkhez, akiknek erre nagy szükségük van.

Babiczky-Pfliegel Dóra - Ép ​testben 2 lélek
PCO ​szindróma, inzulinrezisztencia, endometriózis – a teherbe esés nagy ellenségei. Az Ép testben két lélek egy különleges szakácskönyv, gerincét a terhesség előtti és alatti problémák és kellemetlenségek adják. Adott téma körbejárása után étrendi ajánlás, hasznos házi praktikák nyújtanak megoldást az olvasónak. A receptek válogatott alapanyagokból, magas vitamin- és tápanyagtartalmú hozzávalókból készülnek, könnyen elkészíthetőek.

Lisa Steele - Duck ​Eggs Daily
Author ​Lisa Steele is one of the most trusted voices in small-flock poultry keeping. Her first book, “Fresh Eggs Daily,” was all about healthy, natural care for chickens. Now comes “Duck Eggs Daily,” a valuable guide to raising ducks for eggs and companionship. This is also a book for chicken keepers who want to add ducks to their flock. While ducks can live happily with chickens, ducks are different in many important ways. Steele provides an information-packed, beautifully photographed how-to for raising – and living with – happy, healthy ducks. She examines every aspect of her ducks’ lives, including duck houses and pools, health care, duck behavior and blending ducks into a chicken flock. She provides a breed chart and a selection of favorite recipes using duck eggs. What’s behind the fast-growing interest in raising ducks? An increasing awareness of the superior nutrition and taste of duck eggs (compared to chicken eggs) and a desire for a personal connection with the foods we feed our families. Foodies and chefs are embracing the appeal of duck eggs. And many doctors recommend duck eggs for people allergic to chicken eggs.

Gyurcsáné Kondrát Ilona - Diétás ​tanácsok tejcukorérzékenyeknek
A ​tejcukorérzékenység hazánkban minden harmadik embert érint. A jellegzetes tünetek (puffadás, hasmenés a tejtartalmú ételek fogyasztását követően) változó erősségűek lehetnek. A nagy mennyiségben természetes forrásként tejben és a tejtermékben található laktózt a laktáz enzim képes elbontani, ám ha ebből kevés van, vagy nincs a szervezetünkben, akkor keletkeznek a panaszok. Milyen ételeket fogyaszthatnak a laktózérzékenyek? Milyen kezelési lehetőségei vannak a panaszokkal küzdőknek? Milyen egyéb betegségektől kell elkülöníteni? A hasznos tudnivalókon túl e kiadvány számos receptleírást is tartalmaz, mely ötletadóként kitűnően használható.

Kayla Itsines - The ​Bikini Body
Kayla ​Itsines nők millióit inspirálta és inspirálja világszerte a Bikini Body Guide (BBG) programmal. Az, ahogyan ő értelmezi a fitnesz és a táplálkozás kérdéseit, minden nőnek segít erősebbé, magabiztosabbá, egészségesebbé válni. Az egészséges táplálkozás lelkes szószólójaként Kayla kifejlesztett egy különleges, részletes útmutatót, több mint 130 recepttel - a reggelitől a harapnivalókon át a vacsoráig. A praktikus, 28 napra szóló étrendeken keresztül felfedezhetjük, mennyire egyszerű dolog egészségesen étkezni a mindennapokban, és ezt a tudást aztán egész életünkben kamatoztathatjuk. A könyvből megtudjuk, milyen elvek alapján áll össze a kiegyensúlyozott étrend, és egy sor praktikus tanácsot is kapunk a kivitelezéshez. Kayla kiegyensúlyozott táplálkozásra és aktív életmódra vonatkozó életfilozófiája a receptgyűjtemény, a táplálkozástudományi információk és az edzésre vonatkozó útmutatók birtokában könnyen és egyszerűen követhető.

David Perlmutter - Gabonaagy ​- szakácskönyv
Dr. ​David Perlmutter nagy sikerű könyve, a _Gabonaagy_ forradalmasította a táplálkozásról és az egészséges életmódról kialakult képünket, bemutatva az étrendünk fontos részét képző búza, cukor és szénhidrátok káros hatásait. Új könyvében, a _Gabonaagy szakácskönyv_ben most közel 150 tápértékben gazdag, ízletes és gyorsan elkészíthető recept segítségével mutatja be, hogyan válthatunk könnyedén és stresszmentesen a gluténmentes étrendre, ami jótékonyan hat az agyműködésre, jelentősen csökkenti az olyan súlyos betegségek kialakulásának kockázatát, mint az Alzheimer-kór, a depresszió vagy az ADHD, továbbá segít megelőzni a fejfájást, az álmatlanságot és a szorongást.

Jimmy Moore - Eric C. Westman - Keto ​Clarity
Leading ​health blogger Jimmy Moore and researcher and internist Dr. Eric C. Westman join forces again to explain the powerful therapeutic effects of a ketogenic diet—one that combines a customized carbohydrate restriction, moderation of protein intake, and real food-based fats—which is emerging in the scientific literature as a means for improving a wide range of diseases, from Type 2 diabetes to Alzheimer’s and more. Simply eating a low-carb diet alone isn’t enough, and Moore and Westman tell you why. Have you looked at a low-carb diet simply as a means to lose weight? What if you learned that combining a low-carb nutritional approach with a high fat intake produces a powerful therapeutic effect on a wide variety of health conditions that most people think requires medication to control? That’s what Keto Clarity is all about. Jimmy Moore, the world’s leading low-carb diet blogger and podcaster, has reunited with his Cholesterol Clarity coauthor Dr. Eric C. Westman, a practicing internist and low-carb diet researcher, to bring you the crystal-clear information you need to understand what a ketogenic diet is all about and why it may be the missing element in your pursuit of optimal health. This book includes exclusive interviews from twenty of the world’s foremost authorities from various fields bringing their depth of expertise and experience using this nutritional approach. Moore and Westman clearly explain why ketosis is normal, how this nutritional approach is being used therapeutically by many medical professionals, a step-by-step guide to help you produce more ketones and track your progress, real life success stories of people using a ketogenic diet, and more. The solid evidence for nutritional ketosis in dealing with many of the chronic health problems of our day is presented, including: epilepsy, Type 2 diabetes, obesity, cardiovascular disease, metabolic syndrome, polycystic ovarian syndrome (PCOS), irritable bowel syndrome (IBS), heartburn (GERD), nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD). The good evidence for ketogenic diets is also shared in dealing with Alzheimer’s Disease (AD), Parkinson’s Disease, dementia, mental illness, schizophrenia, bipolar, depression, narcolepsy, and sleep disorders. Plus, you’ll get the details on the emerging science that is showing great promise in treating cancer, autism, migraines, chronic pain, brain injury, stroke, kidney disease and so much more. Keto Clarity is your definitive guide to the benefits of a low-carb, high-fat diet. Full details on Jimmy Moore’s yearlong n=1 scientific experiment of nutritional ketosis, in which he used sophisticated blood testing technology to track and monitor his production of ketones and blood sugar to achieve rather remarkable effects on his weight and health, is also presented as well as food shopping lists, 25+ low-carb, high-fat recipes, and a 21-day meal plan to get you going on your ketogenic lifestyle change. Keto Clarity gives you a whole new perspective on the work that the late, great Dr. Robert C. Atkins started in earnest with his promotion of the low-carb approach beginning in the 1960s. That revolution continues boldly in this book designed to shift your paradigm on diet and health forever!

Angela Dowden - 5:2 ​Diéta
Angela ​Dowden a nottinghami egyetemen tanult táplálkozástudományt, és szakértőként dolgozott az élelmiszeriparban nyolc éven át. Vizsgálta a darált húsokban lévő zsírmennyiséget, és lerántotta a leplet a legújabb sztárdiétákról. Táplálkozási filozófiája következetes és túlzásoktól mentes. Az elmúlt tizenöt évben újságíróként is hírnévre tett szert, 2012-ben Nagy-Britanniában elnyerte Az Év Egészségügyi és Táplálkozási Újságírója kitüntetést ? Felejtsük el a soha véget nem érő, önsanyargató fogyókúrákat, amelyek nem hoznak végleges megoldást! A 5:2 diéta módszerével - vagyis ha heti 2 böjtnapot beiktatunk az étrendünkbe -, nemcsak a mérleg fog kevesebbet mutatni, de egészségesebbek is leszünk. Ami igazán jó hír: a hét többi napján nyugodtan válogathatunk kedvenc ételeinkből! Az ízletes, alacsony kalóriatartalmú receptek a böjtnapokat is élvezetessé teszik. A sütőtökös-ricottás frittatától a citromos-rozmaringos csirkéig sok finom, kalóriaszegény étel receptje szerepel a könyvben. Ezeket a fogásokat nemcsak a diétázó fogyasztja majd szívesen, hanem az egész családnak változatosságot jelenthet. A szakszerűen összeállított receptek mellett alacsony kalóriatartalmú harapnivalókat is ajánlunk, és egy praktikus kalóriatáblázat, valamint egy négyhetes étkezési terv is segíti a fogyni vágyókat A könyv hasznos útmutatóként szolgál mindazoknak, akik már áttértek a szakaszos böjtölés szerinti táplálkozásra, és azoknak is, akik még csak most ismerkednek vele. Az 5:2 diéta -amellett, hogy gyors, látványos és tartós eredményeket hoz a fogyni vágyók számára -, szinte észrevétlenül válik a mindennapi élet részévé

Bajusz Judit - Fiedler Orsolya - Tobak Orsolya - Fejlődés, ​gondozás, táplálás gyermekkorban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Novak Djokovič - A ​győztes étrend
2011-ben ​Novak Djokovic a sportújságírók szerint minden idők legkiemelkedőbb idényét teljesítette egyesben a professzionális teniszezők között. Összesen tíz tornán - köztük három Grand Slam-tornán - lett első, és sorozatban 42 mérkőzésen át nem talált legyőzőre. S ez a nagy bajnok két évvel korábban még alig volt képes végigjátszani egy tornát. Hogyan lehetséges, hogy egy egykor különféle fájdalmakkal, légzési nehézségekkel és sérülésekkel küszködő játékos rövid idő alatt a világ első számú teniszezője lett? A válasz meglepő lehet: megváltoztatta az étrendjét. A győztes étrend c. könyvben Djokovic felidézi, hogyan élte át Belgrád bombázását, s hogyan lett a háború sújtotta Szerbiában felnőve világ egyik legjobb teniszezőjévé, majd ezután bemutatja azt az étrendet, mely megváltoztatta az életét, s melynek segítségével sikerült a sportág csúcsára jutnia. Miközben a játékos rajongott a kenyérért, a tésztákét és különösen a családi éttermükben sütött pizzákért, szervezete egyszerűen képtelen volt megbirkózni a búzával. A glutén - a búzában található fehérjeféle - kiiktatása az étrendjéből azonnali eredménnyel járt: a játékos könnyebb, gyorsabb lett, s gondolkodása is kitisztult. Ahogy tovább kutatott, s igyekezett tökéletesíteni étrendjét, egészségügyi problémái megszűntek, megszabadult pár kilónyi súlyfeleslegtől, testi ereje és koncentrálóképessége nőtt, ami által sikerült valóra váltania két gyermekkori álmát: wimbledoni bajnok lett és a világranglista élére került. Djokovic könyvében egy tizennégy napos tervet mutat be, mely által átalakíthatjuk testünket és az egész életünket. A heti étrend, az optimális emésztést szolgáló tudatos étkezés elmélete, valamint az ízletes, könnyen elkészíthető receptek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megszabaduljon súlyfeleslegétől, és a legjobbat hozza ki magából. Djokovic ezen felül néhány egyszerű stresszkezelő technikát és a testet beindító, felpörgető gyakorlatot is bemutat, melyeket ő maga is alkalmaz mérkőzései előtt. Nem kell élsportolónak lenni ahhoz, hogy javítsunk életünkön, közérzetünkön. A győztes étrend segítségével bárki erősebbé, egészségesebbé válhat néhány hét leforgása alatt.

Patrick Quillin - Beating ​Cancer with Nutrition
Beating ​Cancer with Nutrition. Sugar feeds Cancer: diet and supplements can starve tumors· Nutrition makes chemo and radiation more toxic to the tumor while protecting the patient. Nutrition changes underlying causes of cancer, improving outcome for cancer patients regardless of other therapies. Why Beating Cancer with Nutrition is unique: The book was developed after working with over 500 cancer patients and organizing 3 international symposiums on the subject. The information contained in BCN is both scientifically backed with references and clinically proven in the hospital with patients. This information helps cancer patients to improve quality and quantity of life. BCN had been translated into Japanese and Chinese and is being translated into Korean. BCN had become a home study continuing education course for registered nurses. BCN 2001 version will contain a 72-minute audio CD version in response to the requests from tired cancer patients who said they needed and audio version of the book to get started. BCN had sold 110,000 copies in 7 years in print, which is impressive for small publishers. Why Patrick Quillin is Unique: For the past 10 years, Dr. Patrick Quillin has served as the Director of Nutrition for Cancer Treatment Centers of America. He is an internationally respected expert in the area of nutrition and cancer. He has earned his bachelor's, Master's and doctorate degrees in nutrition and is a registered and licensed dietitian ( RD & LD) and Certified Nutrition Specialist (CNS) with the American College of Nutrition.

Dr. Mike Moreno - 17 ​napos diéta
Fogyás ​tartósan és gyorsan! Számtalanszor próbáltál már lefogyni? Nem sikerült? Itt a mentőöv! Dr. Moreno táplálkozási programja segít az egészséges étkezési és életmódrutin kialakításában. Fogyás mindössze négyszer 17 nap alatt, jojó-effektus nélkül! Másfél éve az amazon sikerlisták élén!

Dr. Kerekes Judit - Jó ​étel, jó élet
Elakadt ​a táplálkozás útvesztőjében? Ez a kézikönyv segít a fiataloknak, kezdő háziasszonyoknak, babás családoknak és mindenkinek, aki szeretteinek, barátainak vagy saját magának főz. A táplálkozás a csecsemők és kisgyermekek számára jóval többet jelent puszta étkezésnél, hiszen az első életévek idején kapott megfelelő táplálás és szeretetteljes gondozás nemcsak a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat egyik előfeltétele, hanem esélyt kínál a hosszú, egészséges és örömteli élethez is. Gyermekeink első három évében a táplálás elsődleges célja - az energiapótlás mellett - a növekedés, a fejlődés biztosítása, és a későbbi, esetleg csak felnőttkorban jelentkező betegségek megelőzése. A kicsik táplálásának alapvető követelménye az adott fejlettségi szinthez, az aktuális igényekhez alkalmazkodó, minőségileg kielégítő, mennyiségileg elegendő, a tisztasági követelményeknek megfelelő és élvezhető táplálék biztosítása. Mindezeken túl kiemelt figyelmet kell szentelni a babák fejletlen gyomorbél rendszerének és éretlen immunrendszerének is. Ön egy hiánypótló kézikönyvet tart a kezében, melynek szerzője nemcsak gyakorló szülő és nagyszülő, hanem több évtizedes gyermektáplálási és családterápiás gyakorlattal rendelkező szakorvos.Az orvosi szemmel, női alapossággal és anyai ösztönnel íródott könyv a legfontosabb elméleti tudnivalók ismertetése mellett sajátos felfogással kínál jól érthető gyakorlati útmutatót a szoptatáshoz, a kiegészítő tápláláshoz, a babaételek készítéséhez, a felnőttételek "babásításához". Segít továbbá a táplálással összefüggő problémák felismerésében, és ezen betegségek diétás kezelésében. Az édesanyáknak, nagymamáknak így már nem kell hosszan törni a fejüket, hogy mi kerüljön az asztalra, hiszen a könyv közel 600 szemléletformáló, egészséges és könnyen elkészíthető ételrecepttel varázsolja változatossá a kicsik és nagyok mindennapjait. Mert mi a fontos a táplálásban? Úgy etessen, hogy a családban beteg soha ne legyen!

Alisa Vitti - Női ​kód
Tökéletesítse ​a menstruációs ciklusát, javítsa a termékenységét, legyen soha nem látott libidója, és váljon energiaforrássá! A könyv világhírű, amerikai szerzője a sok nő életét megkeserítő policisztás petefészek-szindrómából gyógyította ki magát, gyógyszerek és műtét nélkül. Ezt követően sok ezer nőnek segített természetes úton kigyógyulni ilyen-olyan nőgyógyászati betegségből. Művének szerintem ott a helye minden hölgy könyvespolcán, hiszen Alisa Vitti egyfajta használati útmutatót írt a női testhez.

Dr. Joyce L. Vedral - Definition
A ​Definition, azaz a "definiált test azt jelenti, hogy különböző izomcsoportjaink körvonalainak megformálásával elkülönülő és formás izmokra teszünk szert, és ezáltal az egész testünk feszes, izmos, szimmetrikus és esztétikailag szép lesz." - olvasható a kötetben. A definition olyan, otthon is végezhető, napi 15-20 percet kívánó edzésprogram, melynek segítségével a súlytöbbletüktől megválni kívánó hölgyek gyors és látványos eredményeket érhetnek el. Kézisúlyzók használatát igénylik a mell, a tricepsz, a váll, a bicepsz, a comb, a vádli, a hasizom, a hátizom, a csipő és fenék fogyasztására, erősítésére szolgáló gyakorlatsorok. Az edzésterv szerves része még a szigorú szabályok szerint betartandó étrend. A kötet - a témában megjelent sok hasonló társa mellett - a nőolvasók figyelmére érdemes.

Dallas Hartwig - Melissa Hartwig - It ​Starts with Food
It ​Starts With Food outlines a clear, balanced, sustainable plan to change the way you eat forever – and transform your life in unexpected ways. Your success story begins with “The Whole30,” Dallas and Melissa Hartwig’s powerful 30-day nutritional reset. Since 2009, their underground Whole30 program has quietly led tens of thousands of people to weight loss, improved quality of life and a healthier relationship with food – accompanied by stunning improvements in sleep, energy levels, mood and self-esteem. More significantly, many people have reported the “magical” elimination of a variety of symptoms, diseases and conditions – in just 30 days. diabetes · high cholesterol · high blood pressure · obesity · acne · eczema · psoriasis · hives asthma · allergies · sinus infections · migraines · acid reflux · celiac disease · Crohn’s · IBS bipolar disorder · depression · seasonal affective disorder · eating disorders · ADHD endometriosis · PCOS · infertility · arthritis · Lyme disease · hypothyroidism · fibromyalgia Now, Dallas and Melissa detail the theories behind the Whole30, summarizing the science in a simple, accessible manner. It Starts With Food shows you how certain foods may be having negative effects on how you look, feel and live – in ways that you’d never associate with your diet. More importantly, they outline their life-long strategy for Eating Good Food in a clear and detailed action plan designed to help you create a healthy metabolism, heal your digestive tract, calm systemic inflammation and put an end to unhealthy cravings, habits, and relationships with food. Infused with their signature wit, tough love and common sense, It Starts With Food is based on the latest scientific research and real-life experience, and includes success stories, a shopping guide, a meal planning template, a meal plan with creative, delicious recipes, an extensive list of resources, and much more.

Danna Korn - Gluténmentes ​élet
Lisztérzékenység, ​lisztallergia, coeliakia? Vagy csak egyszerűen élvezni akarod a búza-, árpa és rozsmentes diéta előnyeit? Ha igen, neked szól ez a könyv. Igazi fogódzót kapsz ahhoz, hogy mit jelent a gluténmentes életstílus, hogyan lehet gluténmentesen étkezni és élni. Megbízható információkat olvashatsz a gluténérzékenység tüneteiről, vizsgálati módszereiről és kezeléséről. A könyv tele van gyakorlati tanácsokkal arról, mit egyél, mit kerülj el, hogyan főzz, hogyan vásárolj. Ez a könyv biztosan segítségedre lesz egy igazán kellemes, neked való életstílus kialakításában.

Ella Woodward - Egyél ​jókat Ellával! A hét minden napján
„Az, ​hogy áttértem a növényi alapú étrendre, egyértelműen a legjobb dolog volt, amit valaha is tettem. Ez a fajta étkezés mára az életem részévé vált, egyensúlyban és boldogan tart. Csodálatos lehetôségeket találtam, melyekkel megadhatom testemnek azt a szeretetet és egészséget, amire szüksége van.”

Sue Shepherd - Peter Gibson - The ​Complete Low-FODMAP Diet
A ​diet plan proven to relieve symptoms of irritable bowel syndrome and other digestive disorders—presented by the world’s leading experts and tailored to you “What can I do to feel better?” For years, millions of adults who suffer from irritable bowel syndrome (IBS) have asked this question, often to be met with scientifically unfounded or inadequate advice. The low-FODMAP diet is the long-awaited answer. In clinical trials, over three quarters of people with chronic digestive symptoms gain significant relief by reducing their intake of FODMAPs—difficult-to-digest carbs found in foods such as wheat, milk, beans, soy, and certain fruits, vegetables, nuts, and sweeteners. In The Complete Low-FODMAP Diet, Sue Shepherd and Peter Gibson explain what causes digestive distress, how the low-FODMAP diet helps, and how to: • Identify and avoid foods high in FODMAPs • Develop a personalized and sustainable low-FODMAP diet • Shop, menu plan, entertain, travel, and eat out with peace of mind • Follow the program if you have IBS, celiac disease, Crohn’s disease, ulcerative colitis, or diabetes, and if you eat a vegetarian, vegan, low-fat, or dairy-free diet. And, with 80 delicious low-FODMAP, gluten-free recipes, you can manage your symptoms, feel great, and eat well—for life.

Dr. Mike Moreno - Szakácskönyv ​a 17 napos diétához
Gyorsan ​tegye fel a kezét, aki sokat tudott fogyni a 17 napos diétával! Nézzük csak, egy, kettő, három hűha, ez jó sok ember. Örömmel jelenthetjük, hogy a továbbiakban még többet fogyhatunk, és még jobban élvezhetjük a karcsúságunkat - mégpedig Dr. Moreno szakácskönyve segítségével.

Ismeretlen szerző - Daganatos ​betegségek megelőzése és kezelése
A ​daganatos megbetegedések hazánkban is több százezer embert érintenek. A halálozási statisztikák alapján, a vezető halálokok közé tartozik a tüdő-rák, a vastagbélrák és az emlőrák. Ezen betegségek kialakulásában is szerepet játszanak a rossz szokások: a dohányzás, az elhízás, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen ételek fogyasztása, valamint a stressz. A daganatos betegségek kialakulásában feltételezhetően 30-60%-ban van jelentősége az étkezésnek. Ha elfogadjuk a tényt, hogy odafigyeljünk a táplálkozásra, ha a mindennapjaink részévé tesszük a mozgást, akkor már sokat tettünk az egészségünk megóvása érdekében! Ráadásul, ugyanazon ételreceptek és tanácsok megfogadásával és betartásával, nemcsak a daganatok, hanem a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is tudjuk akadályozni. A könyv alkotói évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosok és dietetikusok. A szerzők jól átlátható rendszerbe foglalva ismertetik mindazon tudnivalókat, melyeket minden egészségtudatos egyénnek, illetve daganatos betegnek tudnia kell, hiszen az életmód- és étkezési tanácsok mindenkire vonatkoznak. A tudás, az ismeretek, valamint a könnyen elkészíthető receptek segítik az olvasót a daganatos betegségek megelőzésében, de azokat is, akik daganatos betegségük kapcsán étkezési és életmódbeli útmutatást keresnek.

Battyáni Zita - Tihanyi András - A ​pszoriázis és az étrend
A ​pikkelysömör nagyon régi megbetegedés, csaknem az emberiséggel egyidős. Az elmúlt évszázadokban is kutatták az okait, kezelték több-kevesebb sikerrel a tüneteit, a beteget meggyógyítani nem tudták. Sajnos napjainkban sincs a teljes gyógyulásra megoldás, csupán a tünetmentes időszakokat lehet meghosszabbítani. Jelen könyv bemutatja mi a különbség a normális és a pszoriázisos bőr között. Megtudhatjuk kik az érintettek, függ-e az életkortól, nemtől, mi váltja ki a betegséget, melyek a provokáló tényezők (pl. fertőzések, gyógyszerek, anyagcsere-betegségek, pszichés tényezők, káros szenvedélyek), melyek a betegség jellemző tünetei. Olvashatunk a cseppszerű (vagy szóródó pszoriázisról), a vaskos rúpiaszerű pikkelysömörről, valamint olyan speciális lokalizációról, mint például a hajas fejbőrön lévő pszoriázisos koronáról, a nagyhajlatokban, összefekvő területeken lévő elváltozásokról, továbbá a tenyér-talpi foltokról, vagy a körömelváltozásokról és a szövődményekről is. Az orvos által írt rész a helyi, illetve szisztémás kezeléssel zárul, melyből az Olvasó megismerheti a ma leggyakrabban használt gyógymódokat, hangsúlyozva, hogy ebben a kórképben is mennyire fontos az egyénre szabott terápia, mely ha teljes gyógyulást nem hoz, de a tünetmentes időszakokat a lehető leghosszabbra nyújtja. A dietetíkus által írt rész bemutatja, hogy miért fontos odafigyelni az étrendre nemcsak a gyógyszeres kezelések idején, és olyan recepteket ajánl, amely a család többi tagjának is hasznos, könnyen elkészíthető, ráadásul egészséges és még finom is.

Kollekciók