Ajax-loader

'étrend' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Judita Wignall - Nyersből ​finomat
A ​nyersdiéta a méregtelenítés, bőrtisztítás, fogyás és közérzetjavítás rendkívül hatékony egészséges módja. De kevés embernek van ideje nehezen beszerezhető alapanyagok után járkálni és mindennap bonyolult receptek alapján főzni. Akkor hát hogyan fogjunk hozzá? Erre ad választ ez a szép kiállású, igényesen megírt és nagyon jól használható könyv, amelyből mindent megtudhatunk, amit a nyersdiétás étrendről, annak bevezetéséről, fenntartásáról és élettani előnyeiről tudni kell. A Nyersből finomat olyan tematikus szakácskönyv, amelynek receptjei a legkényesebb kulináris ízlést is kielégítik. Örömüket fogják benne találni a kreativitásukat a konyhában kiteljesítő profik és ínyencek éppúgy, mint a kezdők és az elfoglalt háziasszonyok akik most ismerkednek a nyersdiétával. A nyersételkészítés eszközeit és lépéseit a precíz leírás mellett bőséges képanyag szemlélteti. A könyvben száznál több, csupa finom és egészséges étel-ital receptje található, amelyek mindegyike nyers alapanyagokból készül. Jó étvágyat!

Sylvia Tara - A ​zsír titkos élete
A ​zsír rögeszme, megszállottság, szitokszó, világméretű probléma - és Sylvia Tara szerint az emberi test legkevésbé ismert szerve. Mi talán nem vagyunk vele nagy barátságban, ám a testünk egyértelműen szereti. Olyannyira, hogy számos önvédelmi intézkedéssel igyekszik megtartani. Mi a titka annak, hogy leadjunk végre 10 kilót? Együtt kell működni a zsírunkkal ahelyett, hogy szembeszállnánk vele. Tara elmagyarázza, hogyan befolyásolja a zsír az étvágyunkat és az akaraterőnket, hogyan védekezik, amikor támadva érzi magát, és miért jön vissza olyan könnyedén. A könyv az élvonalbeli kutatások eredményeit veti össze a történelmi megközelítésekkel, hogy föltárja a zsír valódi mibenlétét: a szerző szerint ez egy olyan belső elválasztású szerv, amely megfelelő mennyiségben elengedhetetlen az egészségünkhöz. Annak ellenére, hogy rengeteg pénzt költünk a zsír elleni harcra, erőfeszítéseink gyakran félreinformáltságon és tévutakon alapulnak. Tara szakszerűen leírja a genetika, a hormonrendszer, az étrend és a testmozgás összetett szerepét a testsúlyunk alakulása szempontjából, és könyve megmutatja, hogyan számolhatunk le egyszer és mindenkorra zsírpárnáinkkal.

Hervé This - Molekuláris ​gasztronómia A-tól Z-ig
Aki ​tudja, kicsoda Hervé This, annak felesleges elmondanunk, hogy a molekuláris gasztronómia atyjáról, a Francia Akadémia megbecsült tudósáról és - ami talán a legfontosabb - a szakszerű, mégis közérthető, élvezetes stílusban megírt, új szemléletű konyhaművészeti munkák szerzőjéről van szó. A Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig azonban nemcsak azért alapmű, mert nemzetközi hírnevű írója új megvilágításba helyezi a hétköznapi konyhai eljárásokat, és tudatos főzésre tanít. Nem is csak azért, mert az elméletet mindenütt praktikus tanácsokkal fűszerezi, vagy mert világossá teszi, mi játszódik le az alapanyagban, amíg az üzlet polcáról a tányérunkra kerül. This új könyvének egyik izgalmas újdonsága, hogy az étel elkészítése mellett annak élvezetéről is szól - vagyis arról, hogyan ismeri fel agyunk az egyes ízeket, s hogy miként alkalmazhatjuk ennek ismeretében az ízesítés fortélyait. A Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig a legújabb kötet az Akadémiai Kiadó új Konyhatudomány sorozatában, amely érthetően, élvezetesen ismerteti meg az olvasót a főzés folyamataival.

Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes ​övezet, avagy mit reggeliztél ma?
Világunkban ​a helyes táplálkozáshoz mindenkinek értenie kell egy kicsit. Az élelmiszeripar kettős játékot játszik, és ennek a polgár ihatja meg a levét. Hasznos tisztában lenni a belső folyamatokkal, összefüggésekkel az élelmiszergyártás és a táplálkozás terén, hogy ezek ismeretében jó döntéseket hozhassunk az egészségünket érintő kérdésekben. Ezért született e riportkönyv, amelyben Sebestyén Balázs kérdezi Bio Gabit, alias Tóth Gábor táplálkozáskutatót, akivel műsorvezető kollégáikkal együtt három éven át, hétről hétre beszélgettek a legaktuálisabb kérdésekről, a legfrissebb szakmai eredményekről, a fogyasztói dilemmákról a Morning Show E-mentes övezet című, nagy sikerű rovatában. Közkívánatra született e könyv, amelyben elérhető a műsorban elhangzott számtalan hasznos szakmai információ, tanács, megoldás és ötlet a határainkon innen és túl élők számára, olvasmányos, közérthető, kibővített formában, csokorba gyűjtve, receptekkel együtt. Ennél azonban még többről is szó van. A könyv készítése közben mintegy életre kelt, és így különálló, bővített műként jelenik meg, amely mindenki számára haszonnal forgatható, aki szeretné E-számoktól mentesen, tisztábban látni a jelenségeket. Mit jelent a gasztropszichológia? Miért van annyi étrendi irányzat? Melyik E-számmal kell vigyáznunk? Igyunk-e tehéntejet, együnk-e párizsit? Mit tegyünk, ha emésztési problémáink vannak? Valós-e a gluténpánik, és milyen kenyeret vásároljunk? Ehetünk-e fagylaltot, és miből készül a csokoládé? Miért hiperaktív a gyerek, és miért migrénes a szülő? Milyen vizet igyunk, jó-e a rendszeres kávézás? Bízhatunk-e a biotermékekben? Mit együnk, ha sportolunk vagy fogyni szeretnénk? Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket? Mi a hosszú élet titka? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat e riportkönyvben.

Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes ​övezet, avagy mit reggeliztél ma?
Világunkban ​a helyes táplálkozáshoz mindenkinek értenie kell egy kicsit. Az élelmiszeripar kettős játékot játszik, és ennek a polgár ihatja meg a levét. Hasznos tisztában lenni a belső folyamatokkal, összefüggésekkel az élelmiszergyártás és a táplálkozás terén, hogy ezek ismeretében jó döntéseket hozhassunk az egészségünket érintő kérdésekben. Ezért született e riportkönyv, amelyben Sebestyén Balázs kérdezi Bio Gabit, alias Tóth Gábor táplálkozáskutatót, akivel műsorvezető kollégáikkal együtt három éven át, hétről hétre beszélgettek a legaktuálisabb kérdésekről, a legfrissebb szakmai eredményekről, a fogyasztói dilemmákról a Morning Show E-mentes övezet című, nagy sikerű rovatában. Közkívánatra született e könyv, amelyben elérhető a műsorban elhangzott számtalan hasznos szakmai információ, tanács, megoldás és ötlet a határainkon innen és túl élők számára, olvasmányos, közérthető, kibővített formában, csokorba gyűjtve, receptekkel együtt. Ennél azonban még többről is szó van. A könyv készítése közben mintegy életre kelt, és így különálló, bővített műként jelenik meg, amely mindenki számára haszonnal forgatható, aki szeretné E-számoktól mentesen, tisztábban látni a jelenségeket. Mit jelent a gasztropszichológia? Miért van annyi étrendi irányzat? Melyik E-számmal kell vigyáznunk? Igyunk-e tehéntejet, együnk-e párizsit? Mit tegyünk, ha emésztési problémáink vannak? Valós-e a gluténpánik, és milyen kenyeret vásároljunk? Ehetünk-e fagylaltot, és miből készül a csokoládé? Miért hiperaktív a gyerek, és miért migrénes a szülő? Milyen vizet igyunk, jó-e a rendszeres kávézás? Bízhatunk-e a biotermékekben? Mit együnk, ha sportolunk vagy fogyni szeretnénk? Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket? Mi a hosszú élet titka? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat e riportkönyvben.

Patrick Holford - New ​Optimum Nutrition for the Mind
How ​we think and feel is directly affected by what we take into our bodies. Eating the right food has been proven to boost IQ, improve mood and emotional stability, sharpen the memory, and keep the mind young. Similarly, the harmful things we take into our bodies, or anti-nutrients-including oxidants, alcohol, sugar, and stimulants-negatively impact mental health. These are the main issues world-renowned author Patrick Holford discusses in his New Optimum Nutrition for the Mind. The book is broken into eight parts. Part 1 provides "food for thought"-what are the best foods to eat and which nutrients are most beneficial? Part 2 discusses how to protect the brain from becoming polluted and how to identify and avoid "brain allergies." Part 3 teaches readers how to boost their intelligence, enhance their memory, beat the blues, solve sleep problems, and more. Part 4 turns to mental illness, Part 5 to depression and schizophrenia, and Parts 6 and 7 to mental health in the young and old, respectively. These parts include information on identifying and understanding specific problems and how to treat them naturally and effectively. Part 8 provides a complete action plan for regaining and maintaining good mental health. The book closes with a helpful resources section that provides readers with useful addresses and a comprehensive product and supplement directory. From boosting one's memory, solving depression, and beating addictions to overcoming eating disorders, preventing age-related memory decline, and balancing out mood swings, New Optimum Nutrition for the Mind covers a wide range of important topics and should be of interest to anyone who wants to think and feel great.

Mezei Elmira - A ​nagy paleolit csokoládékönyv
Melyik ​az az étel, amelyik először roppan a szájban, majd lágyan olvad; amelyik éppúgy képes mosolyt csalni egy afrikai kisgyerek arcára, mint egy bostoni nagyvállalat vezérigazgatójáéra; és ami a nehéz pillanatokban beszédesebben fejezi ki az érzéseinket, mint mi magunk? Ez bizony a csokoládé. Az utóbbi időben nagy divat lett a kézműves csoki, aminek alapanyaga a minőségi forrásból származó nyers kakaó. Amellett, hogy elképesztően gazdag ízű, ínycsiklandó táblás csokoládék készülnek belőle, a kakaóbabnak az élettani hatásai sem elhanyagolhatóak: kedvező hatással van a memóriára, antioxidáns, rákellenes hatása van, lassítja az öregedés folyamatát, valamint csökkenti a szervezetünkben lévő gyulladásokat és a vérnyomásunkat is. A csokoládénak MEZEI ELMIRA is nagy rajongója, ezért ebben a kötetben azokat a receptjeit gyűjtötte össze, amelyeknek egyik hozzávalója a csoki vagy a kakaó. Könyvéből kiderül, hogy milyen hihetetlenül sokféle módon használhatjuk fel a konyhában ezt az ezerarcú alapanyagot, attól függően, hogy sós vagy édes, klasszikus vagy szokatlan, magyar vagy nemzetközi, hűsítő vagy forró, fekete vagy fehér csokoládé formájában kívánunk közelebbről megismerkedni vele…

Stőhr Gréta - Gréta ​konyhája
Stőhr ​Gréta életmódtanácsadó, vegán szakács, gasztroblogger, a "Gréta Konyhája" televíziós magazinműsor szerkesztője és háziasszonya, valamint a Maxline Vip Magazin vegán rovatának vezetője. Vegetáriánus családban felnőve, már gyerekkorában megtapasztalta az egészséges életmód alapjait, a reformkonyha változatos ízvilágát. Az elmúlt öt évben pedig Európa több országában élve, a világot járva, rengeteg inspirációt merített más kultúrák gourmet konyhájából. Kisfia születése után tudatosult benne igazán, hogy az ízek mellet mennyire fontos az is, hogyan tápláljuk a felnövekvő nemzedéket, hogy egészségtudatos felnőttekké válhassanak. Pontosan két éve tért át a vegán (teljesen nővényi) étrendre, amely életében jelentős minőségi változásokat hozott, mint fizikai, lelki és szellemi síkon.

Lyndel Costain - Szuper-tápanyagok ​kézikönyv
Mi ​adja a növények erejét? Hogyan illeszkednek a növényi eredetű ételek a kiegyensúlyozott étrendbe? Jobb az organikus étel? Vajon ártalmasak az egészségre a genetikailag módosított ételek? Mi a funkcionális ételek értéke? Ezekre, és más fontos kérdésekre kap választ az olvasó ebben a színes képekkel illusztrált kézikönyvben, mely bevezet a növényi vegyületek és azok hatásainak világába. Szól mindenkihez, aki tudatosan akar dönteni egészsége megőrzéséről.

Badakné Kerti Katalin - A ​liszt
A ​könyv fejezeteiben sorra vesszük a különféle magok, hüvelyes növények terméséből készült lisztek történetét, elnevezéseit és táplálkozás-élettani hatásait.

Bús Ella - Az ​első szakácskönyvem
Szeretnél ​valamit főzni? Szeretnéd tudni, hogyan lesz a paprikából lecsó? Vagy ennél sokkal jobban izgat egy gyümölcstorta? Ezért szól neked, és a hozzád hasonló fiatalokhoz e könyv, hogy első szakácskönyvedből megismerhesd a sütés-főzés élvezetes világát.

Christina Haupert - Carrots ​'n' Cake
Let ​them eat cake! From one of the most popular blogs on the internet comes an innovative, even fun way to diet. Carrots 'N' Cake is all about eating your carrots…and savoring your cupcake, too. For some people, losing weight means restrictive dieting, obsessive calorie counting, and constant hunger. Not Tina Haupert! She learned that it didn't have to be that way. Tina shows how to drop the pounds and keep them off by adopting eating habits that are healthy, balanced, and above all, livable. She serves up easy-to-follow fitness routines, food tips, and her most popular feature: cookie Friday. TINA TELLS HOW TO: Hang with your friends on a Friday night without packing on the alcohol pounds Navigate buffet tables at parties Handle the holidays painlessly. And more!

Lorraine Pascale - How ​to be a Better Cook
TV ​chef Lorraine Pascale's fabulous new prime-time BBC Two TV tie-in "How to be a Better Cook" Bestselling TV chef, Loraine is famous for her simple, delicious recipes to suit every occasion, and with this book she offers us even more: kitchen shortcuts to help you put gorgeous food on the table every time. Whether you're rustling up a cosy romantic supper or a big family feast, Lorraine will share her secrets (from good knife technique to quick tricks for stand-out presentation). And Lorraine's warmth and gentle encouragement comes across in every page and tip. She brings her sense of fun to the recipes and encourages everyone from beginner to expert alike to try new flavours and new methods and just get stuck in. Lorraine's latest book ties in to her fourth BBC series, in which she helps people live up to a wide range of cookery challenges. Lorraine draws on cuisines from Italian to West Indian, caters for occasions from Hen parties to Bonfire Night, and even refreshes old favourites from Roast dinner to Summer Pudding. Impress guests with chic snacks like chrorizo and lemongrass puff pastry scrolls; add spice to midweek meals with quick stir fried chicken with toasted cashew nuts, ginger, basil and hoisin sauce; and pander to your friends' and family's sweet tooth with delectable Jamaican rum truffles and spiced apple tarte tatins. With so many smart yet simple dishes to make, this is the cookery book your shelf deserves. Beautifully presented and packed full of photos and useful tips, the TV Kitchen Goddess brings another must have guide to creating effort-free and delicious food; the ultimate companion for stylish cooks of all abilities.

Alejandro Junger - Clean ​Eats
From ​Dr. Alejandro Junger, author of the New York Times bestsellers Clean and Clean Gut, comes Clean Eats, a cookbook featuring over 200 delicious, easy-to-prepare, healthy recipes all aimed at helping you restore your natural ability to heal yourself. In Clean, New York City cardiologist Dr. Alejandro Junger provided a life-changing program to aid common ailments resulting from toxins in the standard American diet and chemical-filled environments. Now Dr. Junger's in-demand recipes are available in Clean Eats, a cookbook that takes the program straight to the kitchen and allows readers to start eating Clean today. Beginning with a comprehensive introduction that outlines what Clean eating means, Clean Eats presents over 200 recipes tailored to Clean, Clean Gut, Elimination, vegetarian and Paleo diets, including daily meal plans and detailed nutritional information. Whether you suffer from digestive problems, depression or anxiety, unwanted pounds or simply less-than-stellar health, Dr. Junger provides recipe ideas that can help build your health from the inside out. Clean has already transformed the lives of millions, and with Clean Eats, it's never been easier to jumpstart the journey to a healthier way of life.

Rosta Erzsébet - Vegetáriánus ​konyha Indiában
Ha ​létezik a vegetáriánusok számára kedvező hely, akkor India biztosan ilyen, e szubkontinens ugyanis tobzódik a hús nélküli ételekben, a kizárólag növényi alapanyagokból készített fogások sokszínűsége valósággal meghökkentő, annak ellenére, hogy az általános hiedelemmel ellentétben nem minden hindu veti meg a húst. A vallásos hinduk azonban tojást, sőt tejterméket sem esznek. Bár a húsfogyasztástól való tartózkodás India egészére közel sem jellemző, a világon ez az egyetlen olyan ország, ahol a húsevést erkölcsi alapon, az ahimszá vagyis az erőszakmentesség elvére hivatkozva utasítják el. Az ahimszát, amely elsősorban az indiai dzsainok körében alapvető morális erény, a hinduk és a buddhisták egyaránt mindig nagyra becsülték. Bár a buddhisták "ne ölj!" parancsa nemcsak az emberekre, hanem az állatokra is vonatkozik, sem ők, sem a hinduk soha nem követelték meg olyan mereven az ahimszá betartását, mint a dzsainok. A szigorú értelemben vett vegetarianizmus manapság elsősorban az árja, illetve a későbbi muszlim befolyástól érintetlen déli államokra, valamint Gudzsarát államra (69%) jellemző, ahol - miként azt önéletrajzában Mahatma Gandhi írja - "... erősen elterjedt a dzsainizmus, hatása mindenütt és mindenben érezhető volt. Sehol másutt Indiában, sem Indián kívül nem fogadták olyan irtózással és ellenállással a húsevést, mint Gudzsarátban a dzsainák és a Visnu-hívők." Ezzel szemben napjainkban a lakosság mindössze 25-30 százaléka vallja magát teljesen vegetáriusnak. A vegetáriánusok magas száma a már említett Gudzsaráton kívül Rádzsasztán (60%), Pandzsáb-Harijána (54%) és Uttar Pradés (50%) államokra jellemző, míg a sor másik végén egyaránt 6%-kal Kerala, Orissza valamint Nyugat-Bengál állnak, ahol - tengerparti államok lévén - a hal igen olcsó táplálék. A közel 1 milliárd lelket számláló Indiában a vegetárius hindukon kívül a fennmaradó 70-75%-ból a lakosság egykilencedét kitevő muszlimok vallása a sertéshús fogyasztását tiltja, a keresztényekre semmiféle húsevési tilalom nem vonatkozik, de - ellentétben a vallásos hindukkal - a marhahús kivételével a szikhek is bármilyen húst ehetnek.

Paul Ariés - A ​McDonald's gyermekei
A ​McDonald's tovább folytatja világhódító hadjáratát. A vállalat, mely 2000-re 20 000 étterem működtetését irányozta elő, többé nem tekinthető divatjelenségnek, vagy egy generáció hóbortjának. A McDonald's nem egyszerűen az étkezési kultúra egy változata, hanem a globalizáció korának táplálkozási laboratóriuma. Milyen táplálékot rotyogtat McDo kondérjaiban? És mihez fog hasonlítani a konyhai egyenletek millióiból megszülető ember? A McDonald's az emberiség történetében először egy kultúrák felett álló terméket hozott létre, lévén, hogy éppen a kultúra az, ami az embereket egymástól megkülönbözteti és visszafogja a fogyasztók homogenizálását. A változás lényegbevágó, mert olyan új étkezési normákat hoz létre, melyek alapjaiban ingatják meg a hagyományos konyhaművészeti kultúrákat. Félreértés ne essék: McDo sokkal távolabb áll nagyanyáink főztjétől, mint az elképzelhető legegzotikusabb étel, a globalizáció emberének azonban ez már fel sem tűnik. Ez az Übü-féle táplálkozási kommunizmus rendkívül aggasztó, hiszen semmit sem ehetünk meg "büntetlenül". A McDonaldizálódott ember fogja megfizetni e változás árát mind fiziológiai, pszichológiai, mind gazdasági és társadalmi tekintetben. E könyvnek az a célja, hogy megnyisson néhány, ha még oly bozótos ösvényt, mely alapján lehetőség nyílik egy első összegzésre a McDonald's-szal kapcsolatban. Talán még nem késő, hogy benyújtsuk a közös számlát McDónak. És talán még reménykedhetünk abban, hogy egyszer majd létrejön egy olyan táplálkozási forma, ami mind az ínyenc, mind a szülő, mind a polgár igényeinek megfelel.

Jamie Oliver - Minden ​napra superfood
„Nincs ​ebben semmi becsapás: lehetséges egyszerre szuperegészséges ételeket enni és jól is lakni.”Jamie Oliver „Köszöntelek a mindennapi superfood világában. Ígérem, hogy ezeket a lapokat forgatva bármelyik recept mellett dönts, jó döntés lesz. Mindegyik tükrözi a kiegyensúlyozott arányok filozófiáját és a megfelelő adagolást, hogy kellő mennyiségű ételt vehess magadhoz. Mindegy, hogy melyik fejezetből melyik receptet választod – márpedig legalább 30 reggelit, 30 ebédet és 30 vacsorát találsz itt –, az leginkább az ízlelőbimbóidat fogja csiklandozni, és jóllakat – de abban is biztos lehetsz, hogy beleillik a kalóriák napi rendszerébe, és ennek köszönhetően jó erőnlétben fog tartani. A reggeli kevesebb mint 400 kcal, az ebéd és a vacsora pedig egyaránt 600 kcal alatt jár, szóval bőven van még hely nassolásra és italokra.” Jamie Oliver

Alisa Vitti - WomanCode
With ​WomanCode, holistic health coach Alisa Vitti shows women how to maintain health and vitality with a food-based program to rebalance their hormones. Alisa Vitti found herself suffering through the symptoms of polycystic ovarian syndrome (PCOS), and was able to heal herself through food and lifestyle changes. Relieved and reborn, she made it her mission to empower other women to be able to do the same. Whether you are suffering from irregular periods, fertility issues, depression, or lack of sex drive, Alisa Vitti says that meds and anti-depressants aren’t the only solutions. Groundbreaking and informative, WomanCode educates women about hormone health in a way that’s relevant and easy to understand. And the five-step protocol can markedly improve health and overall quality of life. Bestselling author and women’s health expert Christiane Northrup, who has called WomanCode the "Our Bodies, Ourselves" of this generation, provides an insightful foreword.

Laura Fuentes - The ​Best Homemade Kids' Lunches on the Planet
We ​all know that kids need to eat right and get the nutrition they need to be their best all day long. So why not make lunches that will power their growing brains and bodies? Making lunches at home is a great way to keep your child healthy. Not only does it allow you to nourish your child with the most pure and wholesome ingredients, but it also gives you the peace of mind of knowing what has gone into every bite your little one takes. Full of recipes to suit every age and stage, The Best Homemade Kids' Lunches on the Planet shows you how simple and easy it is to prepare food that'll be the envy of the lunch table. The 200+ adorable and inspiring recipes in this book are just as much a joy to make as they are to eat! There are even entire lunchbox meals that are gluten-, soy-, and/or nut-free. Make your own super-delicious, super-nutritious homemade lunches today--it's guaranteed to be at the top of the class!

Sebestyén Balázs - Tóth Gábor - E-mentes ​övezet - Avagy mit reggeliztél ma?
Világunkban ​a helyes táplálkozáshoz mindenkinek értenie kell egy kicsit. Az élelmiszeripar kettős játékot játszik, és ennek a polgár ihatja meg a levét. Hasznos tisztában lenni a belső folyamatokkal, összefüggésekkel az élelmiszergyártás és a táplálkozás terén, hogy ezek ismeretében jó döntéseket hozhassunk az egészségünket érintő kérdésekben. Ezért született e riportkönyv, amelyben Sebestyén Balázs kérdezi Bio Gabit, alias Tóth Gábor táplálkozáskutatót, akivel műsorvezető kollégáikkal együtt három éven át, hétről hétre beszélgettek a legaktuálisabb kérdésekről, a legfrissebb szakmai eredményekről, a fogyasztói dilemmákról a Morning Show E-mentes övezet című, nagy sikerű rovatában. Közkívánatra született e könyv, amelyben elérhető a műsorban elhangzott számtalan hasznos szakmai információ, tanács, megoldás és ötlet a határainkon innen és túl élők számára, olvasmányos, közérthető, kibővített formában, csokorba gyűjtve, receptekkel együtt. Ennél azonban még többről is szó van. A könyv készítése közben mintegy életre kelt, és így különálló, bővített műként jelenik meg, amely mindenki számára haszonnal forgatható, aki szeretné E-számoktól mentesen, tisztábban látni a jelenségeket. Mit jelent a gasztropszichológia? Miért van annyi étrendi irányzat? Melyik E-számmal kell vigyáznunk? Igyunk-e tehéntejet, együnk-e párizsit? Mit tegyünk, ha emésztési problémáink vannak? Valós-e a gluténpánik, és milyen kenyeret vásároljunk? Ehetünk-e fagylaltot, és miből készül a csokoládé? Miért hiperaktív a gyerek, és miért migrénes a szülő? Milyen vizet igyunk, jó-e a rendszeres kávézás? Bízhatunk-e a biotermékekben? Mit együnk, ha sportolunk vagy fogyni szeretnénk? Hogyan erősíthetjük immunrendszerünket? Mi a hosszú élet titka? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat e riportkönyvben.

Barbara Taylor-Laino - Gyorsan, ​finomat kedvenceinknek
A ​készen kapható állateledeleknek gyakran csekély a valódi tápértékük, sok bennük az adalékanyag és a hizlaló gabonaféle. Kétségtelen, hogy a folyton éhes házi kedvencek imádják az ízfokozókkal megbolondított konzerveket és tápokat, de ha a gazdinak fontos az egészségük, ínycsiklandó és tápláló házi koszttal is megörvendeztetheti őket. Ehhez nyújt hasznos segítséget ez a kutya-macska szakácskönyv, amelyből megtanulhatjuk, hogyan alakítsuk kedvenceink étrendjét úgy, hogy egészségesebbek és kezelhetőbbek legyenek.

Váradi Tibor - Az ​egészséges életmód alapjai 1.
Ez ​a füzet a természetes étrend kialakításában nyújt hasznos segítséget, és vizsgálja a különféle táplálékok hatásait. Ezek megértését táblázatok könnyítik meg. Utat mutat az Egész-séges élet, a tisztulás felé; segít az életmódváltásban. Kívánjuk minden olvasónak, hogy találja meg újra elveszett Egészségét, a harmóniát élete minden területén.

Pap Judit - Ezerízű ​vegán konyha
Manapság ​már számtalan szakácskönyv közül választhatnak, akik úgy döntenek, szívesen elhagynák az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását és kipróbálnák az íz- és színvilágában oly gazdag vegán konyha kínálatát. Az azonban kevés vegán szakácskönyvről állítható, hogy akár egyik napról a másikra nekiugorhatunk a recepteknek, mert minden hozzávalót beszerezhetünk egy átlagos élelmiszerboltban. Az Ezerízű vegán konyha valóban ilyen recepteket kínál - a szendvicskrémektől indítva a salátákon és a leveseken át a főételekig és persze a desszertekig -, vagyis sok-sok olyan egészséges növényi alapú ételt, amelyeket bárki könnyedén elkészíthet mindennemű szakács-előképzettség és bonyolult eszközök vagy költséges extra alapanyagok nélkül. Pap Judit receptjeinek zöme nagyon közel áll a hagyományos magyar gasztronómiai ízléshez, csak éppen egészségesebb, könnyebben emészthető és természetesen kevésbé hizlaló formában. Valljuk be, sokan nehezen tudnának elszakadni egy igazi magyaros brassói aprópecsenyétől vagy egy hortobágyi palacsintától - nem is kell! A szerző ezeket a tradicionális hazai ételeket is megújította, így bárki élvezheti a megszokott, szívéhez közel álló ízeket, de egészségesebb és az állatokat is tiszteletben tartó formában, ugyanis semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak. A receptek roppant egyszerűen elkészíthetők a tápláló, vitaminokban és rostokban gazdag alapanyagokból, Veél Attila étvágygerjesztő fotói pedig a fogások azonnali kipróbálására sarkallják az olvasót.

Ray Kurzweil - Terry Grossman - Transcend
In ​2004, Ray Kurzweil and Terry Grossman, MD, published Fantastic Voyage: Live Long Enough to Live Forever. Their groundbreaking book marshaled thousands of scientific studies to make the case that new developments in medicine and technology will allow us to radically extend our life expectancies and slow down the aging process. Soon, our notion of what it means to be a 55-year-old will be as outdated as an eight-track tape player. TRANSCEND: Nine Steps to Living Well Forever presents a practical, enjoyable program so that readers can live long enough (and remain healthy long enough) to take full advantage of the biotech and nanotech advances that have already begun and will be occurring at an accelerating pace during the years ahead. To help readers remember the nine key components of the program, Ray and Terry have arranged them into a mnemonic: Talk with your doctor Relaxation Assessment Nutrition Supplementation Calorie reduction Exercise New technologies Detoxification This easy-to-follow program will help readers transcend the boundaries of our genetic legacy and live long enough to live forever.

Marion Grillparzer - A ​leves gyógyít
Egyen ​levest, de okosan! A módszer nagyon egyszerű: főzzön egy nagy fazék levest, és miközben bekanalazza, a szervezete fokozatosan átvált méregtelenítő, zsírégető üzemmódra, és újult erőre kap. E könyv segítségével... - átszoktathatja a bélbaktériumait a karcsúsításra, a csontjait és az ízületeit az egészséges életmódra, az immunsejtjeit pedig a hatékonyabb működésre. - a mindennapok során könnyen megvalósítható leveskúrával méregtelenítheti és célzottan megerősítheti a szervezetét. - ízletes levesbetétekkel ismerkedhet meg, amelyek természetes erősítő szerként is hatnak. -sokféle finomságot kipróbálhat, az olyan jól ismert fogásoktól, mint a hagyományos csontleves, az újszerű és egzotikus ételekig, mint a vegán gombaleves vagy a vietnami phó.

Tóth Gábor - Allergia- ​és Candida-kalauz
Az ​utóbbi években jelentősen megnőtt az allergiák és a gombás eredetű betegségek száma Magyarországon. Az újabb kutatási eredmények szerint az allergiák hátterében sok esetben táplálkozási és egyéb életmódbeli okok állnak. Miért vált világbetegséggé a pollenallergia? Hogyan befolyásolja az étrend az ételallergiák kialakulási esélyét? Mit tehetünk meg mi a javulásunk érdekében? Visszafordíthatók-e az allergiák? E kérdések megválaszolása mellett a könyv hangsúlyt helyez a megelőző és terápiás étrend kialakításának legfontosabb szempontjaira, a kismama, a szoptatós anya és a csecsemő táplálkozásának alapelveire is. Az allergia kérdésköréhez szervesen kapcsolódik a candidiasis témája. A második részben a szisztémás gombás betegségek okainak leírása mellett a következő kérdésekre keressük a választ. Miért terjednek hatalmas sebességgel a gombás betegségek korunkban? Hogyan előzhető meg és hogyan kezelhető hatékonyan a candidasis? Milyen étrend javasolható a betegeknek, és mely élelmiszerek ellenjavallottak? Várható-e hosszútávú gyógyulás a candidasisból? Mennyiben egyedi e könyv? Két olyan témáról ad keresztmetszetet, amelyek potenciálisan igen sok embert érintenek hazánkban. Tudományos, mégis közérthető és gyakorlatias ismeretanyagot nyújt az allergiában és candidiasisban szenvedők számára. Emellett a megelőzést is előtérbe helyezi, így az egészségesek is haszonnal forgathatják. Az ismeretterjesztő jelleg mellett segíti a szaktanácsadást és az egészségtudatos szemléletmód elsajátítását is. Mindezek mellett az ok-okozati összefüggések leírása, valamint a táplálkozásbeli okok megnevezése sok újdonságot, érdekességet és tanulságot tartogat a kedves olvasó számára.

Covers_314100
Jó ​éttermek, jó receptek Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Jó ​éttermek, jó receptek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lorraine Pascale - Home ​Cooking Made Easy
TV ​chef Lorraine Pascale, author of the phenomenal bestseller Baking Made Easy, is back with her second cookery book – this time packed with simple and delicious recipes for relaxed home cooking that go far beyond baking. The queen of cookery offers 100 scrumptious and seriously easy recipes, from cosy soups and roasts to delicious autumnal breads, in this second book to accompany Lorraine’s BBC2 prime time four-part autumn cookery series.

Renee McGregor - Edzés ​és étrend
Egy ​sportoló számára egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ételt választ, az ugyanis nagy mértékben hat a teljesítményére. Az Edzés & étrend című könyv egy gyakorlatias, olvasmányos, a mindennapokban alkalmazható táplálkozási útmutató, amelynek segítségével az edzésedhez igazíthatod a táplálkozásodat, hogy a lehető legjobb eredményt érd el a választott sportban. A könyv tudományosan megalapozott információkat nyújt a sporttáplálkozás lényegéről, az optimális étrend élettani alapjairól, valamint arról, hogy a célzott táplálkozás miként befolyásolja a sportolás utáni regenerációt és milyen szerepet játszik a sérülések megelőzésében. Renee McGregor kézikönyvében sportágakra és edzésintenzitásokra lebontott mintaétrendeket is találsz, amelyet a szerző több mint száz ínycsiklandó receptből állított össze. Akár kezdő sportoló vagy, akár növésben élvő fiatal, esetleg dolgozó felnőtt, aki a munka mellett a sportolást sem szeretné elhanyagolni, ebben a könyvben minden kérdésre választ találsz, ami a sporttáplálkozással kapcsolatban valaha felmerült benned.

David Perlmutter - Kristin Loberg - Grain ​Brain
A ​#1 New York Times bestseller--the devastating truth about the effects of wheat, sugar, and carbs on the brain, with a 4-week plan to achieve optimum health. Renowned neurologist David Perlmutter, MD, blows the lid off a topic that's been buried in medical literature for far too long: carbs are destroying your brain. And not just unhealthy carbs, but even healthy ones like whole grains can cause dementia, ADHD, anxiety, chronic headaches, depression, and much more. Dr. Perlmutter explains what happens when the brain encounters common ingredients in your daily bread and fruit bowls, why your brain thrives on fat and cholesterol, and how you can spur the growth of new brain cells at any age. He offers an in-depth look at how we can take control of our "smart genes" through specific dietary choices and lifestyle habits, demonstrating how to remedy our most feared maladies without drugs. With a revolutionary 4-week plan, GRAIN BRAIN teaches us how we can reprogram our genetic destiny for the better. GRAIN BRAIN is a #1 New York Times bestseller and a finalist for a 2013 Books for a Better Life award.

Nagy Károly - Paleolit ​kutyaétrend
Allergia, ​cukorbetegség, a rák, fogbajok nemcsak az emberre veszélyes közismert és mind nagyobb számban jelentkező kórságok, de négylábú barátainkat is sújtják. Ezek a kutyákra is jellemző, a szerző megfogalmazása szerint ebolúciós folyamatok visszafordíthatók, ha gondosan odafigyelünk kedvencünk táplálására. Az egészséges kutyaélet megalapozása az anyakutya fogantatás előtti etetésével kezdődik. Így e kötet minden jelenlegi és jövőbeli gazdi számára izgalmas témát boncolgat: hogyan etethetik biztonsággal házi kedvenceiket nyers élelemmel, mely ételek kerülendők a paleolit kutyaétkeztetés szerint, ha hosszú évekig szeretnék őket megtartani egészségesen, energikusan, eredeti szépségükben - hogy az ebeknek esélyük legyen elkerülni a sorsukat. "Gazdim! Ha már a legszebb nyakörvet, a legdivatosabb kabátkát, a legpuhább ágyacskát, a legjobb tápot veszed meg nekem, vidd magaddal ezt a könyvet is, légy szíves! Olvasd, kérlek, mert az étkem a létem! Ebből végre megtudhatod, miért érzem magam oly sokszor kutyául." (Az eb fohászát lejegyezte: DR. NÉMETH VENDEL JÓZSEF, azaz Patadoki)

Ève-Marie Bouché - Marianne Dupuy-Sauze - Lányok ​nagy szakácskönyve
Szeretnéd ​elképeszteni általad készült finomságokkal a barátnőidet egy délutáni traccsparti vagy egy vidám piknik alkalmával? Ötletekre van szükséged, hogy bébiszitterkedéskor, vagy családi vacsira gyorsan összeüss valami jót? Megígérted, hogy viszel valamit a bulira, de nem szeretnél egy fél napot a konyhában tölteni? Ne aggódj, ez a könyv minden helyzetben a segítségedre lesz!

Kollekciók