Ajax-loader

'étrend' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Dr. Dieter Markert - Dr. ​Markert Turbó-diéta
A ​dr. Markert Turbó-diéta 1995-ben indult páratlan, világhódító útjára. A diéta emberek millióinak esetében bevált, és ezzel minden idők legsikeresebb fogyókúrás módszerévé lépett elő. A Markert-diéta alapja az anyagcseréért és az elégetési folyamatokért felelős pajzsmirigy aktiválása addig a szintig, míg a szervezet optimális módon képes hasznosítani a tápanyagot. A legújabb tudományos kutatások bebizonyították, hogy a fogyás és a jóllakottság nem esküdt ellenségek. Aki éhezik, nagyon rövid időn belül visszaszedi a leadott kilókat! A dr. Markert Turbó-diéta ezért a táplálkozás és a fogyás megfelelő egyensúlyát keresi - hogy a fogyókúra örömet okozzon.

Dr. Eva-Maria Kraske - Candida
A ​Candida albicans élesztőgomba-fertőzés annyira szerteágazó panaszokat okozhat, hogy nehéz felismerni a betegséget. Ez az olvasmány segít ebben, és megmutatja a sikeres kezelés útját. Megismerhetjük a láb- és kézkörmökön, a bőrön, a bélben és más szervek nyálkahártyáin megtelepedett élesztőgombák okozta fertőzés veszélyeit, a betegség első jeleit és a lehetséges kísérő tüneteket.

Maria Treben - Gyomor- ​és bélbetegségek
Táplálkozásunk ​komoly kihatással van testi és szellemi teljesítőképességünkre, mindennapi közérzetünkre. A legtöbb emésztőszervi megbetegedés oka a helytelen táplálkozás. Ezek a panaszok nem csak napi közérzetünket zavarják, hanem hosszú távon komolyabb megbetegedéshez is vezetnek. Maria Treben számos hasznos útmutatást, tippet, receptet ad a már kialakult betegségek gyógynövényekkel történő kezelésére, a megelőzésre, valamint az egészséges táplálkozás kialakítására.

Dagmar von Cramm - Amit ​a baba szívesen eszik
Tanácsok ​és receptek kismamáknak Sok mai magyar Édesanya panaszkodik arról, hogy csecsemõje nem eszik jól, vagy legalábbis nem úgy, ahogy a család szeretné. Ezen kíván segíteni e könyv, amely az elsõ házilag készült tejhígítástól a nyugtató teáig - hasznos, gyakorlati tanácsokat ad informatív ábrák és remek színes fényképek mellett. Az elsõ részben tanácsot kaphat az Édesanya arról, hogy a különbözõ korú csecsemõknek milyen táplálkozási szükségleteik vannak, milyen evéssel, etetéssel kapcsolatos bánásmód a célravezetõ, hogyan ne etesse gyermekét, s hogyan lehet kedvet csinálni a rosszevõ gyereknek is. A második rész recepteket tartalmaz, és mutatja azt, hogy a modern táplálkozástudományt nem lehet elég korán elkezdeni, s a kisbabakorban megszokott rostdús, cukorszegény, gyümölccsel-zöldséggel teli étkezéssel egészséges táplálkozási kultúra alakítható ki.

Horváth Éva - Szepesi Dóra - Harmónia ​az ételben - Harmónia az életben
Valamennyien ​egészségesek és boldogok szeretnénk lenni. Ehhez azonban nem elsősorban a betegségek elkerülése a fontos, hanem meg kell tanulnunk, hogyan lehetünk lelkileg harmonikusak, munkánkban aktívak, eredményesek. Ebben nyújt segítséget ez a könyv, hangsúlyozva, hogy a főzés makrovegetáriánus módra nem csupán ételkészítés, hanem világszemlélet is.

Oláh Andor - Gyümölcskúrák
A ​paradicsomban kezdtük Gyümölccsel a rák ellen? Naponta nyersen A svájci müzli Heti gyümölcsnap? Gyógyító gyümölcsök Kés nélküli műtét? Gyümölcstudomány

Caroline M. Shreeve - Zsírégető ​program
"Bizonyára ​hallotta már a következő megjegyzéseket: 'Nincsenek rossz gyerekek, csak rossz szülők'; 'Nincsenek agresszív kutyák, csak rossz gazdák'. Nehéz megállni, hogy hozzá ne tegyem: 'Mindenki le tud fogyni, csak egy jó étkezési terv kell hozzá.' Természetesen ezek a kijelentések egyedi esetekben félrevezetőnek bizonyulhatnak, de mindegyiknek van némi igazságtartalma. Pontosan ezért állítottam össze a zsírégető ételeken alapuló súlycsökkentő programot." (Dr. Caroline M. Shreeve)

Patrick Holford - 30 ​napos zsírégető diéta
Napjainkban ​az egészséges életmódra való tudatos törekvés és a betegségek megismerése a világ jelentős részében az érdeklődés középpontjába került. A nem szakember sokszor szembesül olyan fogalmakkal, bonyolult orvosi szakkifejezésekkel és eljárásokkal, amelyek megértéséhez egy könnyen hozzáférhető tájékoztató információs forrás szükséges. A Családi Zsebkönyvtár sorozat ezt az igényt igyekszik kielégíteni azzal, hogy az egészséggel kapcsolatos kulcsfontosságú problémákról átfogó és tömör tájékoztatást ad.

Reisinger Orsolya - Mérlegen ​a vegetarianizmus
Tévhitek, ​ellenérzés, megmosolygás - mindenféle vizsgálódás nélkül - jellemzi még ma is a vegetáriánus táplálkozással kapcsolatos általános vélekedést. Másrészt azt is tapasztalhatjuk, hogy szinte divattá vált a salátaevés, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, általában fogyókúrás célzattal. Ezért természetes, hogy felvetődik a kérdés: vajon létezik-e kiegyensúlyozott, kellően változatos étrend, amely húsmentes, és döntő többségében növényi alapanyagú? Ha létezik, vannak-e előnyei a vegyes táplálkozással összehasonlítva, s ha igen, vajon ezek az előnyök jelentősebbek-e az egészség szempontjából, mint a lehetséges hátrányok? MÉRLEGEN A VEGETARIANIZMUS. Különösen azért, mert kérdéseinkre az egyébként is fokozott figyelmet igénylő, megnövekedett tápanyag-szükségletű vegetáriánus kismamás és kisgyermekek érdekében kerestünk válaszokat ebben a könyvben. Kívánjuk, hogy kereső és értő olvasókra találjon, elméletben és gyakorlatban egyaránt!

Calvin L. Thrash - Agatha M. Thrash - A ​magasvérnyomás-betegség természetes gyógymódjai
A ​magas vérnyomás gyakori, ám annál rejtélyesebb probléma férfiak és nők, idősek és fiatalabbak körében egyaránt. Ha magas a vérnyomásunk, általában azt a javaslatot kapjuk, hogy szedjünk ellene gyógyszereket, szorítsuk korlátok közé a fizikai aktivitásunkat, és tanuljunk meg együtt élni vele. Vajon csakugyan elegendő-e ráhagyatkoznunk egy gyógyszerre a magasvérnyomás-betegség korrigálásában? A gyógyszerszedés valóban "könnyű" kivezető út, vagy a távolabbi jövőben még súlyosabb egészségi problémák kialakulásának lehetőségét rejti? Elfogadhatók-e a jelentősebb ismert mellékhatások és az ismeretlen szövődmények csak azért, mert a gyógyszer pillanatnyilag leviszi a vérnyomást? Könyvünk nemcsak ezekre a kérdésekre ad választ, hanem a magasvérnyomás-betegség gyógyításának otthoni lehetőségeit is bemutatja. Mindenkinek érdemes megismerni a magas vérnyomás okait, lefolyását és kezelési lehetőségeit.

Krumpli
2

Ismeretlen szerző - Krumpli ​– A Föld ajándéka
A ​korszerű konyha a magas rost- és vitamintartalmú zöldségek és gyümölcsök készítését és fogyasztását ajánlja, és kevesebb húsételt. Akik szeretik a krumplit, megtudhatják, hogy milyen sokféle étel készíthető ebből a hétköznapi, semleges ízű alapanyagból. Fantáziadús, krumplislepények, mi több, édességek bizonyítják a saláták, levesek, köretek mellett a krumpli sokoldalúságát.

Nagy Józsefné - Dr. Somogyi Lászlóné - A ​gyomor-bélbetegségek diétás étrendjei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Elisabeth L. - Food ​for Thought
Food ​for Thought offers wise and comforting words for compulsive overeaters who seek to understand the role of food in their lives. Each day's reading in the best-selling classic--the first Hazelden meditation book to address the needs of overeaters--supports a life of physical, emotional, and spiritual balance.

Tihanyi András - Wellness ​étrend
A ​wellness valójában egyfajta életmód, életszemlélet összefoglaló neve, amely magában foglalja a jókedvűen végzett testmozgást, a jótékony pihenést, ellazulást, testünk-lelkünk működésére való tudatos odafigyelést, s a minél természetesebb formában levő, feldolgozatlanabb élelmiszerek fogyasztását. E könyv azoknak nyújt segítséget, akik vagy nem tudnak, vagy nem akarnak pl. egy hosszú hétvégén megismerkedni valamelyik wellness központban e módszer egyes elemeivel, inkább a wellness egészéről szeretnének képet kapni. A szerző bemutatja, hogy miként illeszthetjük be hétköznapjainkba ezt az életmódot, ír az örömteli testmozgásról, a szervezet tisztulását segítő léböjtkúrákról, gyümölcsnapokról, az immunrendszert erősítő, edző módszerekről és természetesen legbővebben az étrendről. Az étrend lényege több évszázados tudáson és az egészséges táplálkozás tudományos ismeretein alapul. Az, az étel táplál minket leginkább, amely azon a földön, éghajlaton termett, ahol élünk. Lehetőleg vegyszermentesen termelt (bio) élelmiszereket használunk és a hagyományos, paraszti ízeket élesztjük újjá. Hozzátartozik a helyben (vadon vagy termesztve) megélő növényeket és őshonos (tenyésztett vagy vadon élő) állatokat választjuk inkább, noha időnként más finomságok felé is elcsábulhatunk. Törekszünk a természetes ízekre, a túlzott sózás helyett fűszerezünk, felhasználva fűszereink anyagcsere-gyorsító vagy éppen vízhajtó hatását. Hidegen sajtolt magolajokat és egész gabonaszemeket használunk a konyhában, és a friss tej, tejtermékek, sovány húsok és halak is rendszeresen asztalunkra kerülnek. Édességként barna cukor és méz illik. Megtudhatjuk azt is, hogy szomjunkat miért tiszta vízzel, friss forrásvízzel, különböző ásványvizekkel oltsuk. Ha megismertük ezt az életszemléletet, s belőle néhány elemet beillesztünk a hétköznapjainkba, már nagy lépést tettünk afelé, hogy testileg, lelkileg, érzelmileg kiegyensúlyozottabb, energikusabb, boldogabb életet éljünk. Vajon ki ne szeretné ezt?

Deepak Chopra - Tökéletes ​egészség az ájurvéda segítségével
Valóban ​elélhetnénk akár száz évig is, ha komolyan akarnánk? Tényleg öregségre és betegségre vagyunk kárhoztatva, vagy csupán tévedés az öregség? Meggyógyíthatók-e hangok, illatok és ételek segítségével a súlyos, gyakran végzetes betegségek? Ebből a kötetből az olvasó megtanulhatja, hogyan aktivizálja saját gyógyító erőit, miként hasznosítsa az ötezer éves Ájurvéda tanításait testi-lelki egészsége és boldogsága érdekében. Testünket állandóan érzékeljük, holott valójában szüntelenül változik. Az ájurvédikus orvoslás olyan eszközöket ad a kezünkbe, amelyekkel befolyásolhatjuk a testünkben végbemenő változásokat. Az Ájurvéda alapelve az, hogy a testre a szellem gyakorolja a legnagyobb hatást. A test és a tudat között létrehozott egyensúly megteremti a létezés magasabb állapotát - a tökéletes egészséget. Minden emberben van egy pont, amely sohasem beteg, nem érez fájdalmat, nem öregszik, és halhatatlan. Ezt a pontot nevezzük tökéletes egészségnek. Az idelátogatás - mégha nagyon rövid ideig tart is - mélyreható változást eredményez a megszokott, mindennapi élményvilágban és elénk tárja egy magasabb s eszmeibb létezés lehetőségét. A TÖKÉLETES EGÉSZSÉG-ben Dr. Deepak Chopra egyéni, testreszabott és teljes programot nyújt az olvasónak. Testtípusa alapján bárki megtanulhatja, hogy melyik - évszámonként változó - ájurvédikus étrend, stresszcsökkentő módszer, napirend és milyen gyakorlatok állítják helyre teste egyensúlyát a természettel, erősítik a teste és a lelke közötti kapcsolatot, hogy átléphesse a betegség és az öregedés korlátait. A tökéletes egészség elérhető, csak meg kell próbálni!

Covers_206193
Kalóriakalauz Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Kalóriakalauz
A ​testsúly szabályozásában nincs semmiféle titok. Aki több kalóriát juttat a szervezetébe, mint amennyit az működése során elhasznál, hízik.Aki ugyanannyit, őrzi alakját. Aki kevesebbet, fogy.Tapasztalatból tudom, hogy az emberek nagyon nehezen tudják elfogadni ezt az egyszerű tényt."(John Yudkin)

Langfelder Sándorné - Cukorbetegek ​diétáskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Meinrad Lindschinger - Étrend ​a stressz ellen
Testünk ​ugyan képes alkalmazkodni az őt ért támadásokhoz, de a hosszú időn át tartó túlterhelés hatására szervezetünk finoman felépült rendszere kibillen egyensúlyából, és súlyos betegségekkel számolhatunk. Dr. Meinrad Lindschinger osztrák belgyógyász-szakorvos bevezet minket testünk anyagcsere-folyamatainak világába, bemutatja táplálkozásunk építőköveit, ezek feladatait, és megtanít saját táplálkozási piramisunk felépítésébe. Soha nem késő életmódunkon változtatni! Lássunk hozzá azonnal!

Victoria Boutenko - A ​nyerskonyha legjobb receptjei
A ​legfontosabb élőétel-receptek lépésről lépésre Fedezzük fel a nyersétel-készítés örömeit Victoria Boutenko, az élő ételek úttörőjének új, egyszerű és ízletes recepteket felvonultató könyve segítségével! A szerzőnő ezúttal családja legféltettebb kincseként őrzött receptjeit adja közre könnyen érthető módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhető lelkesedése, a kezdő szakácsokat bátorító hozzáállása. Az ínycsiklandó receptek között találhatunk többek között dzsemeket, pogácsákat, levest, kekszeket, mandulatejet, trüffeleket és csokoládétortát is, melyek elkészítését Victoria minden részletre kiterjedően bemutatja. Nemcsak az ételek elkészítéséhez szükséges eszközöket és hozzávalókat ismerteti, hanem táplálkozási tanácsokat is ad. A kötetben bemutatott receptek olyan alapreceptek, amelyek bármely, nyers ételeket készítő szakács repertoárját gazdagíthatják. A részletes leírásoknak, valamint a színes fotóknak köszönhetően teljesen egyértelműek az egyes munkafolyamatok, ezáltal egy jól használható, minden részletre kiterjedő receptkönyvet tarthat a kezében az olvasó. A receptek ugyan rendkívül precízek, ráadásul a szerzőnő sok helyütt még receptváltozatokkal is szolgál, Viktória arra biztatja olvasóit, hogy az ételeket saját ízlésüknek, illetve életvitelüknek megfelelően alakítsák.

Edmond Bordeaux Székely - Nyers ​ételek kincsestára
Professzor ​Székely bár a múlt század harmincas éveiben írta ezt a könyvet, de tudományos tézisei a ma embere számára is nélkülözhetetlenek.És ugyanolyan meggyőzőek és vitathatatlanok,a praktizáló orvosnak az egészséges étrenddel kapcsolatos kijelentései is. Nem véletlenül volt ilyen magabiztos, hiszen e könyv írásakor már egyjó évtizede birtokában volt annak a saját maga által is követett és kipróbált ősi tudásnak, amelyet több ezer éve tanított Zarathusztra, majd Jézus is nevezetesen, ha életünket a természettel összhangban egyszerűen és mértékletesen éljük, akkor nem kell félni semmilyen betegségtől. A könyv az elmúlt években a Nemzetközi Biogenikus Társaság (1937) egyik legnépszerűbb könyvévé vált. Néhány kiemelt fejezetcím: Étel és egészség; Az új étrend; Testünk alkotóelemei; Vitaminok a nyers ételekben; Emésztés és erjedés az emésztőrendszerben; Az ételek harmóniája az évszakokkal; Nyers ételek; Jó és rossz ételkombinációk; Táplálkozástani táblázat; Betegek diétája, Táplálkozástani étlap;

Szigeti Andor - Népi ​konyha - Dunántúli tájak ételei
A ​könyv bemutatja az ételkészítés régi eszközeit és módjait, egy-egy nagyobb tájegység (Rábaköz, Hanság, Göcsej stb.) ételkészítési alapanyagait, konyháját, családi ételeit, ünnepeit. Bőséges receptválasztéka régi könyvek és néprajzi dolgozatok alapján készült ételek leírását tartalmazza. Ezek között olyanok is találhatók, amelyek alapanyaga mára kikopott a napi étkezésből (hajdina, kerékrépa, köles, takarmányrépa, sulyom, tökmagolaj stb.). A képanyag a konyhát, az ételkészítés eszközeit, néhány evés-ivással összekötött ünnepi alkalmat mutat be. Ez a kiadvány a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával készült.

Paragh György - Étrendi ​és életmódbeli tanácsok hiperlipoproteinémiában
"Az ​elmúlt évtizedekben az iparilag fejlett országok haláloki statisztikáiban az atherosclerosis (érelmeszesedés) vezető helyre került. A rosszindulatú daganatpok mellett a leggyakoribb és egyik legfontosabb betegség, amely egyben az erek legfőbb kóros elváltozása is. A megbetegedés folyamatának tisztázása érdekében számos kutatócsoport dolgozik, de a pontos pathomechanizmus még ma sem tisztázott. Az eddigi vizsgálati eredmények egy dologban megegyeznek, hogy az atherosclerosis kialakulása több okra, több tényezőre vezethető vissza."

Dobi Ildikó - Fogyókúra ​könnyedén
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Baranyi Éva - Winkler Gábor - Bánvölgyi Györgyné - Cukorbetegség, ​túlsúly és étrendi kezelésük
Elhízás ​és cukorbetegség, egymással gyakran társuló/társított fogalmak. A túlsúly, az elhízás a cukorbetegség előszobája. E kapcsolat hátterében örökletes és környezetei tényezők bonyolult kölcsönhatása áll, amelyek együttes eredője az inzulinhatás gyengülése (szaknyelven inzulinrezisztencia) és/vagy az inzulintermelés szükségestől elmaradó volta. E kapcsolat magyarázza, hogy a könyv együtt tárgyalja e két, látszólag különböző anyagcsere-betegséget, s ezt még egy további ok is magyarázza. Nevezetesen, hogy mind a túlsúlyos-elhízott, mind a cukorbetegek, azon belül is elsősorban az inzulinhatás elégtelenségén alapuló, ún. 2-es típusú diabéteszben szenvedők száma világszerte aggasztó mértékben nő. Alig van olyan család, ahol túlsúlyos egyén vagy cukorbeteg az ismeretségben ne fordulna elő. A túlsúllyal való szembesülés legtöbbször minden más panasz nélkül, döntően esztétikai, esetleg pszichés vagy szociális-társadalmi kérdésként merül föl. Pl. egy párkapcsolat reménye a fogyókúra mozgatórugója, de a motiváció többnyire nem elég tartós. Az elért - esetleg csak szerény mértékű - súlycsökkentést a diétás elvek feladása utáni túltáplálkozás és súlygyarapodás követi, nemritkán nagyobb testsúlyt eredményezve a fogyókúra előttinél. Ez a "jojó" elhízás háttere. Pedig az elhízás messze nem esztétikai kérdés csupán, hanem számos megbetegedés kockázati tényezője is. Közöttük első helyen a cukorbetegség áll. A könyv első része az elhízás és a cukorbetegség fő vonásait mutatja be, ezt követik a kezelési lehetőségek, a hangsúly az étrendi terápián van. A két megbetegedés étrendi kezelésében igen sok a közös vonás, s egyik sem tér el átlagosan táplált, nem cukorbeteg személyek részére ajánlható ún. "egészséges" táplálkozástól. A közös vonás egyik leglényegesebb eleme, hogy az étrend nem lehet "kampány" jellegű, csak hosszan tartó, tudatosan vállalt életmódváltozás része. Minden kilónyi súlycsökkenés sikernek tekintendő, akkor is, ha ez csak hetek alatt következik be, de az eredmény tartós. Olyan kezelési célok kitűzése a helyes, amelyek reálisak, különösebb erőfeszítés nélkül megvalósíthatók, és tartós követésük életmódváltozáson alapul. Az étrendi javaslatok olyanok, hogy a mai hazai étkezési szokásokhoz és a nemzetközi táplálkozási ajánlásokhoz egyaránt igazodik, így ki-ki megválasztja a neki inkább tetsző formát. Ez azt jelenti, hogy hazánkban ma még megszokott tápanyag-összetevő arányokat, s a nemzetközi ajánlásokban szereplő magas szénhidrát- és rosttartalmú diétát az étrendi mintát egyaránt bemutatják. Ez a kettősség az oka, hogy azonos energiatartalmú étrendek két különböző szénhidrátmennyiséggel is szerepelnek. A napi gyakorlatban e könyv segít megérteni, hogy nem a "diétát", - az érintettek, a fogyókúrázok és cukorbetegek számára kényszerű előírásokat jelentő étrendi korlátozást - kell megvalósítani, hanem az egész család számára követhető, egészséges és változatos étrend megtervezése a helyes cél, s ezáltal a keringési kockázati tényezők is csökkenthetők lesznek. A könyv jó szívvel ajánlható mindenkinek, aki szeret(ne) az egészségével törődni.

Temesvári Gabriella - Túlsúlyos ​gond
Az ​Egészség-füzetek célja a címben adott témához kapcsolódóan áttekintést nyújtani az egészség visszaszerzésének lehetőségeiről. Sokrétű az a segítség, amire számíthatunk, miként sokrétű maga a Természet és a természetgyógyászat. Jórészt kezünkben az egészségünk, sorsunk. A természetgyógyászat ágai között eligazodni - annak sokrétűsége miatt - elég nehéz. Dr. Oláh Andor mesterem iránti tiszteletből vezérgondolatnak az általa meghonosított kilencosztatú kört választottam, melynek egyes szeletei lépésről-lépésre haladnak a test-lélek-szellem egysége, azaz az EGÉSZség felé. E kilenc témakör köré igyekeztem csoportosítani a lehetséges eljárásokból egy csokorravalót.

K. Kishonti Betti - Paleolit ​szakácskönyv - Étrend receptekkel
Ez ​a szakácsköny a Paleolit táplálkozásra történő áttérésünk első 28 napjának az étrendjét tartalmazza. A könyvben található diétának köszönhetően jelentős súlytöbblettől szabadultunk meg, és azóta is folyamatosan tapasztaljuk a Paleolit életmód pozitív, egészségjavító hatásait. Saját tapasztalataimból kiindulva ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.

Ilse-Maria Fahrnow - Jürgen Fahrnow - Az ​öt elemen alapuló táplálkozás
Hogyan ​találhatjuk meg az optimális táplálkozásmódot a különböző élethelyzetekre: a hétköznapokra és munka mellett, stresszhelyzetekre és fogyáshoz? A kérdésekre a válaszokat a könyvben ellenőrző lista segíti, hogy ki-ki pontosan meghatározhassa saját energetikai állapotát. Találhatók benne receptek és javaslatok a mindennapi táplálkozáshoz, gyerekeknek szóló ízletes ételekre vonatkozó ötletek, komplex test- és relaxációs gyakorlatok az öt elem egyensúlyának megteremtéséhez, közérzetünk javítása érdekében. Ajándék étkezési tanácsadó poszterrel!

Dr. Bucsányi Gyula - Egészséges ​nyerskoszt és nyers diéta
E ​könyvnek egyik feladata bizonyítani azt, hogy a természetes gyógymód, mint minden igaz és becsületes ügy, az orvosnak és a betegnek is egyformán barátja. Az élet megváltozott körülöttünk. Az életkörülmények hatványozott terhet raknak vállainkra. A rohanás, a gyors élet, a technika szédületes vívmányai új, más élettani körülmények közé helyezték az embert és a régi táplálkozást büntetlenül csak kiváltságos szervezetű emberek folytathatják. A salakos megbetegedések, az ütőér-elmeszesedés, a hirtelen halálesetek, a rák, a tüdővész, a gutaütés óriási arányú elterjedtsége igazolja, hogy a táplálkozás reformja égetően szükséges. Hogyan kapcsolódik be a nyers növényi étkezés a természetes gyógymódok közé? A természetes gyógymódoknak mindenkor egyik fő ága volt a táplálkozás irányításával való gyógykezelés.

Ismeretlen szerző - Gyógyító ​ételek - Ártalmas ételek
A ​táplálkozási szokások kismértékű megváltozása is jelentősen befolyásolhatja egészségünket. A Gyógyító ételek, ártalmas ételekből megtudhatjuk, miként. Étrendünk nemcsak a közérzetünkre van hatással, hanem életünk minőségére, sőt az élettartamunkra is. A riogatónak vagy biztatónak szánt, egymásnak ellentmondó "jó tanácsok" zűrzavarában e könyv elfogulatlan információkkal igyekszik segíteni az olvasót. Megvizsgálja a vitás kérdéseket, és tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tényeket sorakoztat fel. Szócikkei összesen több mint 300 táplálkozástani szakember, orvos és természetgyógyász tapasztalatait hasznosítják. A Gyógyító ételek, ártalmas ételek a táplálkozás és az egészség összefüggéseinek egyszerű, könnyen követhető, de részletes és megbízható kislexikona, amelyet az egészség javítására és megőrzésére vonatkozó gyakorlati tanácsok tesznek teljessé. Bár a táplálkozástudomány még mindig gyerekcipőben jár, máris nyilvánvaló, hogy kevés olyan betegség van, amelynek létrejöttében, megelőzésében, illetve kezelésében a táplálkozás ne játszana szerepet. A helyes étrend központi tényező a szívbetegségek, a rák és az ízületi bántalmak elleni küzdelemben, de a stresszt, az álmatlanságot, a meddőséget és a gyengeséget is segít leküzdeni. Könyvünk a hagyományos és a természetes gyógymódokat is figyelembe veszi. Megvizsgálja az olyan közkeletű bölcsességeket is, mint hogy "a répa jó a szemnek" vagy "a fokhagyma jó a torokfájásra", és rámutat, melyik alapul tapasztalatokon, és melyik puszta hiedelmeken...

E. G. White - Hogyan ​étkezzünk?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul Pitchford - Gyógyító ​táplálkozás
"Az ​étel mindig megfelelően működik, bár a hatása kevésbé markáns, sokkal gyengédebb, mint a gyógynövényeké és más gyógyszereké. Ugyan lassabban fejti ki a hatását, de sokkal alaposabban befolyásolja a test valamennyi rendszerét. Ha megelőzésre és kezelésre helyes étrendet állítunk össze, kevesebb gyógyszerre lesz szükség - ha szükség lesz egyáltalán." A Gyógyító táplálkozás a kínai orvoslás és táplálkozástudomány hagyományait társítja a növényi étrend gyógyító hatásaival foglalkozó modern nyugati kutatásokkal. Ez a korszakalkotó munka átfogó és értékes ismeretekkel gazdagítja olvasóit az egészséggel, az étrenddel, az alternatív gyógyítással, valamint számtalan növényi és állati eredetű táplálék gyógyító tulajdonságaival kapcsolatban. - Megismertet a modern táplálkozási alapismeretekkel; a fehérjék és a vitaminok, a zsírok és az olajok, a cukrok és az édesítőszerek, a víz, a só, a tengeri növények, a "zöld ételek" (mikroalgák és gabonafüvek), a kalcium és az oxigén szerepével. - Közérthetően tárgyalja a kínai orvoslás fizikai és lelki állapotokra vonatkozó gyakorlatát, többek között a nyolc alapelv (a jin és jang hat területe), az öt elem, valamint a belső szervek jellemzőit, szerepét és tünetegyütteseit. - Ismerteti a húsközpontú étrendről a jó minőségű állati élelmiszerekkel kiegészített, gabonán és friss zöldségen alapuló táplálkozásra való zökkenőmentes átállás menetét. - Részletes regenerációs étrendet kínál a rák, az ízületi gyulladás, a drog- és alkoholfüggőség, az AIDS és más degeneratív betegségek kezelésére. Speciális, parazitafertőzés elleni programját az egyéni testalkathoz igazítja.

Christine Bailey - Nyers ​ételekkel az egészségért
A ​nyers étrend nem csupán egy étkezési forma, hanem művészet, amely magában hordozza az egészséget, életenergiát és karcsúságot. A könyvben található ínycsiklandozó receptek bőséges választéka gazdagítja étrendünket, általuk megfiatalodunk, megtelünk frissességgel és életerővel. A pozitív eredmények megtapasztalásához nem szükséges azonnal teljes mértékben áttérni a nyers táplálkozásra. Együnk minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt, kiegészítve friss csírákkal, magvakkal, s a hatás biztosan megmutatkozik. Az itt javasolt diéta: • Csökkenti a testsúlyt • Serkenti az emésztést • Javítja az immunfunkciót – kevesebb megfázás és fertőzés • Tisztább, ragyogóbb lesz tőle a bőr, egészségesebb haj” „Akik még csak most ismerkednek a nyers ételek világával, azoknak azért ajánlom, mert a receptek pontosan tartalmazzák az alapanyagok mennyiségét, áztatási, elkészítési időket, így könnyen elkészíthetők. Többféle minta-étrend is segíti azokat, akik szeretnék megtapasztalni egy hétvégére, vagy akár egy egész hétre a nyers étkezés jótékony hatását. A „nyers életmód” programmal pedig bemutatja nekünk a könyv, hogyan térhetünk át erre az életformára, vagy hosszútávon hogyan egészítjük ki az étrendünket tápláló és egészséges, nyers ételekkel. Akik már jártasak az élő ételek elkészítésében, azoknak azért ajánlom a könyvet, mert különleges étel-összeállításaival még változatosabbá tehető az eddig követett nyers étrend. A receptek között található sok-sok figyelemre méltó új alapanyag, ötlet, amivel jómagam is bővíteni fogom a saját recept-táramat.” Lénárt Gitta

Kollekciók