Ajax-loader

'étrend' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Dr. Ketter László - Gasztronómiánk ​krónikája
Élelmezésünk ​távoli múltjának és jövőjének érdekes regénye ez a könyv. A szerző több, mint negyven éves mezőgazdasági, élelmiszer- és vendéglátóipari tevékenysége során sok-sok értékes adatot gyűjtött élelmezésünk technikájáról, annak kialakulásáról. Az igazi magyar konyha jellegzetes nyersanyagait, feldolgozási módszereit ismerheti meg az olvasó e rendkívül olvasmányos stílusban megírt, sok rajzzal illusztrált műből. Részletezi az étellé feldolgozott élelmiszeranyagok múltba vesző eredetét, nevük származását, hazánkba jutásuk útját. Kifejti feldolgozási technológiájuk tudományos értelmét és annak kedvező vagy káros hatását ételeink táplálkozási-élettani értékére. Népélelmezésünk ma is kimutatható fogyatékosságait sem hallgatja el, és kiigazításuk lehetőségeire is rámutat.

Béres Alexandra - Imádok ​enni!
Őszintén ​szólva valóban imádok enni! Egyeseknek talán közhelynek tűnhet a megállapítás csak úgy, profán módon "odavetve". Mégis fontosnak tartom leírni, eloszlatandó néhány tévhitet. Le kell írnom, hiszen a mindennapjaim során számtalanszor szembesülök a megjegyzéssel: persze, könnyű neked, te nem eszel soha semmit, biztosan folyton csak magokat rágcsálsz! Pedig ma már semmi nem áll tőlem távolabb, mint a "gasztronómiai önsanyargatás". Sőt, mióta tinédzseréveimet magam mögött hagytam, a kulináris kalandokat annyira fontosnak tartom, hogy azok kivétel nélkül egy-egy utazásom meghatározó élményforrásai. Ilyenkor igyekszem nyitott szemmel járni, felcsipegetni ötleteket, amelyeket utána az otthoni kísérletezgetés során - Budai Lacival átbeszélve, picit átalakítva - megpróbálunk az én ízlésemre formálni és, ha lehet, beilleszteni a Súlykontroll Program rendszerébe is. Ebben a könyvben ilyen recepteket gyűjtöttünk össze. Remélem, örömmel fogadjátok, és segítséget tudunk nyújtani vele egyensúlyotok megteremtésében is!

Thilo Schleip - Dr. Gabi Hoffbauer - A ​bélérzékenység és ami valójában mögötte rejlik
Alig ​akad más betegség, mely olyan gyakran adna okot az orvos felkeresésére, mint a bélérzékenység. E megbetegedés okozóival és önkezelési lehetőségeivel foglalkozik e könyv. A négyoszlop-program segít a panaszok tartós enyhítésében. Táplálkozásbeli átállást, orvosi kezelést, lazítást, valamint testi és lelki jó közérzetet szolgáló ajánlásokat tartalmaz. Áttekinthető táblázatok tájékoztatnak az élelmiszerek olyan összetevőiről, melyek allergiát okozhatnak. Az önvizsgálati teszt segítségével gyorsan kideríthetjük, hol rejtőznek betegségünk okozói. Számos recept nyújt segítséget ahhoz, hogy különösen ízletes, és egyben gyomor- és bélkímélő ételeket készíthessünk.

Penelope Ody - Kínai ​Gyógynövények
A ​gyógynövényeket ősidők óta alkalmazzák különféle betegségek kezelésére. A hagyományos kínai orvoslásban a gyógynövényeket elsősorban az egyensúlytalan és diszharmonikus állapot helyreállítására használják, és a gyógyítás e formája a nyugati világban is egyre népszerűbbé válik.

Covers_177889
Rákmegelőző ​étrend Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Rákmegelőző ​étrend
A ​daganatos betegségek kezelésének modern orvosi megközelítése olykor kudarcot vall. A súlyos betegségek esetében is igaz a mondás, hogy könnyebb a bajt megelőzni, mint utólag orvosolni. Ez a kézikönyv Hippokratész tanácsát szem előtt tartva - ételed legyen egyetlen gyógyszered - megismerteti az olvasókkal azokat a hatékony és jóízű orvosságokat, amelyek bőségesen rendelkezésre állnak a konyhakertekben és a piacokon. A zöldségfélék és gyümölcsök olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek megakadályozzák a sejtek rosszindulatú elfajulását, s a már beindult folyamatban természetes kemoterápiaként hatnak. Egészségvédő ételreceptek gyűjteménye zárja a kötetet.

Brian R. Clement - Theresa Foy DiGeronimo - Élő ​ételek az egészségért
Az ​"élő étrend" számtalan embert hozzásegített már ahhoz, hogy olyan, életüket veszélyeztető betegségeket győzzenek le, mint a rák, a szívbaj vagy olyan krónikus betegségekből kúrálják ki magukat, mint az asztma. Ez az étrend méregteleníti a szervezetet s egyben a testsúly szabályozás természetes módja is. Ebben a könyvben megtalálható a nyers táplálékon alapuló életmód minden fortélyát, módszertani útmutatót és több mint száz pompás receptet, melyek nehézség nélkül elkészíthetőek.

Covers_40243
Koleszterin ​kalauz Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Koleszterin ​kalauz
Szív- ​és érrendszeri betegségben többen szenvednek és halnak meg, mint minden más bajban együttvéve: minden második haláleset érelmeszesedés okozta vérellátási zavarra vezethető vissza. Az erek beszűkülését, végül elzáródását (szívinfarktus, agyvérzés vagy szél ütés, trombózis)a bennük fokozatosan lerakódó koleszterin okozza. A koleszterin akkor rakódik le, ha fölösleg van belőle, ha túlteng a vérben. A vér koleszterinszintje pedig szorosan összefügg táplálkozási szokásainkkal, étrendünkkel, életmódunkkal.

Anne Noël - A ​vegetáriánus konyha
Ez ​a könyv azoknak a háziasszonyoknak és családoknak szól, akik szívesen csökkentenék húsfogyasztásukat és szeretnék változatosabbá tenni étrendjüket. A tálalási ötletekben gazdag fotók és receptek könnyen elkészíthető vegetáriánus ételeket kínálnak. A növényi rostokban, vitaminban, ásványi sókban gazdag finomságok kiegyensúlyozottabbá tehetik mindennapi táplálkozásunkat.

Ellen G. White - Étrendi ​és táplálkozási tanácsok
Vannak ​könyvek, amelyek a szokásosnál is nagyobb érdeklődésre tartanak számot – sokszor már a megjelenés előtt. Ez a könyv is ezek közé tartozik. Hogy miért? Talán azért, mert az egészség egyre nagyobb jelentőségű kérdés a mindennapokban. Ugyanakkor egyre nagyobb viták robbannak ki a tudományra hivatkozva, és az egészséget más alapon művelők részéről, hogy mi az egészséges és mi tartozik már egy más kategóriába. A könyv, amit az olvasó a kezében tart, nem akar igazságot tenni és nem is akar pálcát törni senki felett. Ehelyett valami más a szándéka: tanácsolni akar. Ahogy a cím is utal rá, olyan étrendi tanácsokat akar adni, aminek a megtartása esetleg létkérdés is lehet. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy ez a mű egy válogatás, ami a szerzőnek az adott témában írt több évtizedes munkálkodásának az eredménye. A levelek, tanácsok, utasítások a legtöbb esetben egy bizonyos helyzetre vonatkoznak, és nem általános megállapítások. Olyan tanácsok, amelyek az adott körülmények között a legalkalmasabbak voltak. Ugyanakkor nem biztos, hogy általánosságban is alkalmazhatók minden esetben. Mit lehet akkor tanulni belőle? Az elveket, amelyek a tudománnyal is összhangban, teljes mértékben leírják az egészséges élet alapjait. Mivel az egészséget nem lehet megvásárolni gyógyszertárakban, sem bio-boltokban, és semmilyen csodakészítmény formájában, rá vagyunk utalva egy egészséges életvitelre, ami viszont valóban segít az élet minőségének és hosszának az emelésében. Így ezek az étrendi és táplálkozási tanácsok valóban hasznos segítői lesznek a mindennapoknak, hogy egy teljesebb életnek ne csak szemlélői, hanem megélői is lehessünk.

Mezei Elmira - Paleolit ​finomságok gyerekeknek
Sok ​mozgás, friss levegő, napfény és paleolit finomságok – ezekre van szüksége gyermekünknek, hogy egészséges és boldog legyen. Mezei Elmira régóta várt, új szakácskönyve változatos, ötletes és egyszerű receptekkel segít a paleo iránt elkötelezett szülőknek összeállítani az ideális étrendet gyermekük számára. Az életmódváltást fontolgató családok is számtalan hasznos tanácsot kaphatnak, remek ötleteket meríthetnek a könyvből, hogy miként kerülhetik el a modern nyugati táplálkozás csapdáit és buktatóit, és hogyan nyújthatnak egészségesebb alternatívát gyermekeiknek s önmaguknak egyaránt. Ez a kifejezetten gyermekek számára összeállított, hiánypótló receptkönyv segítséget nyújt a paleolit étrend híveinek, hogy minél egészségesebb és finomabb ételek kerüljenek gyermekeink asztalára, és azok is tanácsot/útmutatást kapnak, akik szeretnék már gyermekkorban megalapozni a természetes ízek és ételek szeretetét. Receptkönyvünkben a legapróbbaktól a tizenévesekig minden korosztály megtalálhatja a neki való finom és tápláló paleolit ételeket, melyeknek tápanyagtartalma hozzájárul a gyermekek egészséges fejlődéséhez.

David Haslam - Na, ​még egy falatot!
Minden ​alkalommal ugyanaz a gyötrelem. Ha végre sikerül odaimádkozni az asztalhoz, csak gyászosan bámulja az ételt, ha pedig a szájába erőltetünk egy falatot, órákig nyammog, majd visszaköpi a tányérjába. Már rettegek, ha közeleg az evés ideje. Vajon hol rontottam el? Egy hároméves gyermek édesanyja Dr. Haslam gyakorló orvosként s gyakorló szülőként számtalanszor szembesült ezzel a problémával. Könyve segíti az aggódó szülőket, hogy gyermekük evési problémáit reálisan ítéljék meg, és csupán a valódi gondokkal törődjenek.

Kalla Kálmán - Nagy ​libamájas szakácskönyv
Napjainkban ​nem nehéz szakácskönyvet irni....látszólag nem kell más, csak egy olló, némi ragasztó...meg egy optimista kiadó. annál nehezebb szakácskönyvet vásárolni - kiválasztani egyet a könyvesboltok polcain sorakozó szakácskönyvek százai közül. A háború előtti években valaki azt mondta egy könyvkiadónak, hogy önéletrajzán dolgozik éppen, mire a könyvkiadó azt válaszolta: 'remélem, sikerül egy megirásra méltó témát találnia!' Úgy hiszem nekünk sikerült: a csodálatos magyar libamáj valóban méltó arra, hogy egyszer már egy egész szakácskönyvet szenteljenek neki.

Dr. Chen Zhen - A ​gyógyító kínai konyha
Tudja ​Ön, hogy - a ginsenggel és shiitake gombával készült csirkeleves jó a vérszegénység ellen és feltölti Önt energiával? - a disznóköröm-pörkölt jó hatással van az epe, és vesekő ellen? - a rákból és vörösfenyőmagból készült ételeknek potencianövelő hatásuk van? - a hagymának, a gyömbérnek és a fokhagymának igen jó méregtelenítő hatása van és az influenza ellen is csodákat művel? - a mézes körteleves kitűnő a köhögés gyógyítására? - ha télen ecetet párologtatunk szobánkban, megelőzhetjük az influenzát és az agyhártyagyulladást? Az ötezer éves kínai történelem folyamán az emberek hatalmas természetes gyógyító tapasztalatot gyűjtöttek össze. Ezek egyszerűek, nagyon hatásosak és mindmáig használatosak. Egészséges és minőségi életet biztosítanak - mellékhatások nélkül. A könyv segíti Önt ennek elérésében.

Robert Arnot M.D. - A ​tökéletes étrend
Az ​egész világon jól ismert egészségügyi szakember, dr. Bob Arnot forradalmian új szemléletű könyvének alapfeltevése egyszerű, ám rendkívül erőteljes: az ételek gyógyszerek. Bizonyos ételek fogyasztása elkerülhetetlenül hízáshoz, illetve rossz kedélyállapothoz vezet, míg más típusú élelmiszerek garantálják a fogyást, valamint a csodás közérzetet. Ezen felismerés birtokában a nagy sikerű szerző lépésről lépésre, közérthetően mutatja be programját, amellyel testünk fiziológiai működését alapjaiban változtathatjuk meg: hízásról fogyásra váltunk, miközben örökre megváltoztatjuk az ételekről vallott nézeteinket. A világ vezető kutatói az utóbbi időkben szinte ontják a testsúlyszabályozás új korszakát megnyitó eredményeket, dr. Arnot pedig a világon elsőként összegyűjtötte és rendszerbe foglalta ezeket a felfedezéseket. Hatékony és szerteágazó programjában megtalálhatják a negatív ionizáló készülékekről, a hajnal szimulátorról, a táplálék-kiegészítőkről, illetve - ami a legfontosabb - a glükózbevitelről a legfrissebb információkat. Az érthetőség kedvéért: azok az ételek, amelyeket szervezetünk gyorsan glükózzá alakít, feltartóztathatatlan hízáshoz vezetnek. A legfőbb bűnösök az ételeinkben nagy mennyiségben található keményítők, illetve finomított cukrok. Ezek helyett inkább sok oldódó rostot tartalmazó "kemény ételeket" kellene fogyasztanunk. Ha ezt tesszük, jóllakottnak, erőtől duzzadónak, frissnek és egészségesnek érezzük magunkat - miközben leadjuk felesleges kilóinkat. A fejezetekben megtalálhatnak mindent - az időzített étkezéstől (a nap egészére megtervezett, időszakokra lebontott étkezési terv, amely megmondja, mikor és mit együnk) kezdve a karcsúsító ételek meghatározásának módszeréig. A tökéletes étrend sokkal több, mint egy újabb fogyókúrás könyv - ez a könyv életmódot is jelent, amely nem csak az alakunkat, de kedélyállapotunkat is megváltoztatja.

Michael Van Straten - Omega-3 ​szakácskönyv
A ​táplálkozási szakértő és természetgyógyász 100 receptje a testi és lelki egészségért. Az omega-3 zsírsavak jótékony hatása igen sokoldalú. Az étrend kiemelten fontos összetevői szív- és érrendszeri betegségek, mint a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, valamint depresszió esetén.

Paul Gayler - Jacqui Lynas - Szívbarát ​receptek
Nem ​is olyan régen az egészséges táplálkozás fogalma még egyet jelentett az önmegtartóztatással, a megvonással és az unalmas ételekkel. E könyvből megtanulhatjuk, hogyan táplálkozzunk okosan, a szívünk egészségét is szem előtt tartva, és a legfőképpen azt, hogy ma már nem kell választanunk az egészség és a jó ételek között. A praktikus táplálkozási, főzéstechnikai, vásárlási tanácsok mellett a mesterszakács és a tapasztalt dietetikus társszerző 100 receptje - kifejezetten ízletes és könnyen elkészíthető, mégis a szívbarát diéta szabályainak megfelelő étel, a család minden tagjának.

Margaret Raymen - Kay Dilley - Kay Gibbons - A ​prosztata védelmében
A ​prosztata daganatos megbetegedései világszerte a vezető halálokok közé tartoznak, Ugyanakkor arra is van tudományos bizonyíték, hogy a prosztata normális működését segítheti, ha a megfelelő ételekből többet fogyasztunk, az ártalmasat pedig elkerüljük. Az étrend helyes kialakításával tehát minden háziasszony nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a család férfitagjai megőrizzék egészségüket, miközben nem kell választaniuk az egészség és az ízletes ételek között. Ehhez kíván segítséget nyújtani kiadványunk több mint 100 recepttel, a jótékony hatású táplálékok és forrásaik ismertetésével, továbbá részletes étrendi tájékoztatóval és főzéstechnikai útmutatóval.

Kismamak_kezikonyve
Kismamák ​kézikönyve Ismeretlen szerző
9

Ismeretlen szerző - Kismamák ​kézikönyve
A ​várandós kismamák számára nélkülözhetetlen útikalauzt szakértők egész csapata állította össze és töltötte meg gyakorlati tanácsokkal. A megfelelő étrend és testmozgás kiválasztása mellett felkészít a szülés előtti és utáni időszak teendőire is.

Covers_231374
Diabetikus ​ételek Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Diabetikus ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pelle Józsefné - Befőzés, ​házi tartósítás
Télen ​ritkábban kerül friss gyümölcs vagy zöldfőzelék az asztalra. Vásárolhatunk konzervet, mirelit készítményeket, de a házi befőzés is sok segítséget nyújthat a család ellátásához. A kertek termékeiből vagy a kirándulások alkalmával szedett vadon termő gyümölcsökből ízes újdonságokat varázsolhatunk az asztalunkra, télen pedig nem kell drága pénzért venni a befőttet, savanyúságot.

Dean Ornish - Spektrum
Az ​életmódváltás csak akkor tartós és eredményes, ha az nem áldozat, hanem öröm.   A XX. század kemény üzenete így hangzott: sorsunkat génjeink határozzák meg! A XXI. század új kihívása a genetika újraértelmezése. Génjeink a lehetőségeket, nem pedig a megváltoztathatatlan jövőt jelentik. Sorsunkat, életünket, egészségünk alakulását környezetünk, hangulatunk meghatározó módon befolyásolja. Sokan tisztában vagyunk egészségtelen életmódunk kockázataival, mégsem tudjuk könnyen feladni régi szokásainkat, életmódunkat. Rohanó világunkban nehezen küzdjük le a stressz által okozott feszültségeinket, nem mozgunk rendszeresen, rendszertelenül és össze-vissza eszünk, és legfőképpen arra nem jut időnk, hogy magunkkal és szeretteinkkel törődjünk. Megfelelő motiváció hiányában pedig végleg elveszítjük a lehetőséget, hogy megelőzzük, kezeljük, s ha kell, visszafordítsuk a betegségeket. A Spektrum olyan tudományosan igazolt egészségprogram, amely személyre szólóan segít az életmódváltás gyakorlati megvalósításában. Mindezek mellett még csábító is, mert szakítva a régi módszerekkel nem a lemondásra és az áldozatvállalásra, hanem az élvezetekre és az örömökre épít. Nem véletlen, hogy dr. Ornish világszerte elismert életmódprogramja már sokak számára jelentett sorsdöntő fordulatot.

Viktoras Kulvinskas - Csíraételek
Itt ​az ideje, hogy a csírákba beleszeressünk! Az egészség fenntartásának egyik legjobb módszere és legmagasabb szintje az élő ételek, főként a csírák fogyasztása. A csírák termesztése egyszerű és olcsó, ám a legfontosabb érv, ami a csírák mellett szól, hogy rengeteg tápanyagot és energiát raktároznak, „rákellenes” vitaminok képződésében pedig soha semmi nem múlhatja felül őket. Egy egyedülállóan hasznos és szórakoztató könyv, a csíratermesztés egyik felfedezőjétől, a világhírű Viktoras Kulvinskastól!

Demecs István - Superfood ​- a mikroalgák
Ebből ​a könyvből megtudhatja, hogy a mikroalgák – a Spirulina és a Chlorella – miért váltak korunk szuperélelmiszereivé, illetve, hogy milyen betegségek esetén érdemes őket fogyasztani. A Chlorella és a Spirulina két elsőre igen meghökkentő tápláléknak tűnhet. A könyv összefoglal mindent, ami a szakirodalomban fellelhető. Bemutatja ennek a két „növénynek” a legfontosabb élettani tulajdonságait és megtanít mindenkit arra, hogy miért és hogyan érdemes betenni ezeket a napi étrendjébe. A táplálkozási szakkönyvek vagy meg sem említik, hogy léteznek, ha igen, akkor pedig szinte semmi értelmes segítséget nem ad az alkalmazással és a mennyiségekkel kapcsolatban. Az Internetet átböngészve, alig található használható magyar nyelvű leírás róluk. Tudta Ön, hogy egy gramm Spirulina 12-szer több fehérjét tartalmaz, mint a marhahús? Ráadásul ez a protein sokkal jobb minőségű, mint ami a marhahúsban található. Vagy tudta Ön, hogy mind a Spirulina, mind a Chlorella tartalmaz egy fitotápanyagot (növényi tápanyagot), ami az agy és az idegek sérülése esetén képes segíteni azok újra felépítésében? Emiatt alkalmazzák Alzheimer és Parkinson betegségek kezelésében. Tudta Ön, hogy mindkét alga képes számos rákos betegség kezelésére? A Spirulina és a Chlorella esetében is több klinikai kísérlet igazolta, hogy hatékonyan csökkenti a rák kialakulásának veszélyét és meglévő daganatok esetén is segítenek. A fentieken kívül további kézzel fogható hasznos tulajdonságot ismerhet meg a könyvből, valamint konkrét adagolási és alkalmazási tanácsokat is kap majd.

Covers_220413
Házi ​kozmetika Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Házi ​kozmetika
Szépségkúra: ​Ó azok a fölösleges kilók! Étrendek Frissen, fitten: Kondíciójavító gyakorlatok, közérzetjavító gyakorlatok, Arcgimnasztika, Alakformálás optikai trükkökkel Szépségápolás: -A bőrápolás tudománya -Mit kezdjünk a szeplőkkel? -Kamasz panasz -Hajápolás -Kézápolás -Lábápolás -Testápolás -Arcápolás -Kéz-, köröm- és könyökápolás -Lábápolás -Napozás, kvarcok -Ha izzadunk Díszítő kozmetika -Hogy estére szépek legyünk -A szemöldökívről -A szemek varázsa -Hódító illatok Szórakozás után -Szőrtelenítő tanácsok -Az öltözködés művészete Jó közérzet -Testmasszázs -Fürdőkúrák -Légzéstorna -Az üdítő alvásról -A fogak épségéről -Őszintén a szájszagról -Intimkozmetika -A kozmetikai sebészet -Kozmetikai ártalmak Kismamák, nagymamák, és férfiak kozmetikája -Szép terhesség -Szülés után -Magányosok kozmetikája -A kevesebb - több -A nagymama szépségápolása -Férfikozmetika A bioritmus Testünk jó és rossz óráiról

Richard F. Heller - Rachael F. Heller - Szénhidrátfüggők ​könyve
Az ​évek múlásával egyre nehezebben fogy le az ember? Egyre nehezebben őrzi meg eredeti testsúlyát? Kiadós reggeli után már ebéd előtt megéhezik? Nehéz abbahagynia az evést, ha keményítőtartalmú ételeket, nassolnivalókat, édességeket kezd el csipegetni? Indokolatlanul elfárad a délután közepére? Ellustul, ha sokat eszik? Inzulin-, vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő vagy hormonpótló gyógyszereket szed? Ha valaki a kérdések közül kettőre igennel válaszolt és elmúlt 40 éves, akkor neki való ez a könyv. Íme a szénhidrátfüggők programja, a személyre szabott terv, hogy karcsúak, erősek és egészségesek legyenek 40, 50, 60 évesen és azon felül is.

Covers_177869
Helyes ​ételtársítás Ismeretlen szerző
10

Ismeretlen szerző - Helyes ​ételtársítás
Nehéz ​feladat jól társítani élelmiszereinket? Nem könnyû, de kétségtelenül nehezebb megemészteni a rosszul összeválogatott ételeket! Ez a könyv hasznos útmutató, amely segítséget nyújt abban, hogy leggyakrabban fogyasztott ételeink egészségesebb formában kerüljenek az asztalunkra. Tanuljuk meg úgy összeállítani étrendünket, hogy ahhoz, hogy helyesn étkezzünk, ne kelljen lemondanunk a megszokott ízekrõl. Érezzük jól magunkat a bõrünkben és õrizzük meg alakunkat, egészségünket.

Helen Foster - Méregtelenítés
A ​kötet első része útmutatást ad arról, hogyan erősíthetjük meg szervezetünk méregtelenítő rendszerét. Ha megfogadjuk az itt leírt tanácsokat, ajánlott étrendet, a táplálékkiegészítőket, a testgyakorlatokat és a masszázst beépítjük rendszeres szokásaink közé, könnyebben kezeljük majd a kedvezőtlen hatásokat, hatékonyabbá tehetjük szervezetünk működését. A második részben speciális terveket találunk, melyek közül kiválaszthatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Peter Glickman - Hatékony, ​kíméletes tisztítókúra mesterfokon
Hiába ​diétázunk, és eszünk kevesebbet, hogy a testet zsírégetésre ösztökéljük, amint abbahagyjuk a diétát, a zsír visszakúszik. Így védekezik a testünk a mérgek ellen. A zsír végleges eltávolításának egyetlen hatékony módja, ha megszabadulunk a mérgektől. Ezért olyan hatásos a Master Cleanse nem csak a súlycsökkentésben, hanem az emberek boldogításában is. A legutóbbi nem hivatalos felmérésben 141 embert kérdeztünk meg, akik végigcsinálták vagy éppen most végzik a tisztítókúrát. Nyolcvan százalékuk megnövekedett energiáról számolt be, és tízből kilencen boldogabbnak érzik magukat! Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a mérgek okozzák a fejfájást, fáradékonyságot, ingerlékenységet és számos más nyűgöt és fájdalmat.

Judith Wills - Az ​Omega-étrend
Finom, ​egészséges és segít lefogyni Az Omega-étrend a fogyókúra és a kellemes közérzet forradalmian új megközelítését nyújtja. Egyszerre tanít meg helyesen táplákozni és a legegyszerűbb és legtermészetesebb módon szabadít meg bennünket felesleges kilóinktól. Az Omega-étrend biztosítja szervezetünk számára az összes nélkülözhetetlen tápanyagot és a szükséges energiát kalóriaszámolgatás, cimkeolvasgatás, méregetés, porciózás nélkül. Az Omega-étrend megmutatja önnek: - miért káros az egészségre nézve az alacsony zsírtartalmú étrend, - mely ételek a legmegfelelőbbek a testsúly tartására, - miknt szabadulhat meg 14 nap alatt 3 kb-tól úgy, hogy később visszahízná, - az Omega-étrend mellett szóló 30 egészségügyi érvet, - milyen egyszerű az egészséges étrend. Az Omega-étrend tápanyagellátás szempontjából a lehető legökéletesebb étrend.

Amanda Cross - Egészséges ​étrend kicsiknek
Nem ​is olyan könnyű gyermekünk számára a legmegfelelőbb étrendet összeállítani. Ennek a könyvnek minden lapján találunk hasznos tanácsokat arról, hogyan javítsunk gyermekünk étkezési szokásain, hogyan helyettesítsük a kész és félkész élelmiszereket természetes ételekkel, hogyan keltsük fel a gyerekek érdeklődését az egészséges ennivalók iránt, és melyek a kicsik számára legmegfelelőbb ételek. A kötet számos receptet és gyakorlati tanácsot tartalmaz: a mozgékony apróságok táplálkozásával; a szellemi teljesítmény fokozásával; az immunrendszer erősítésével; a nyugtató hatású élelmiszerekkel; a lábadozó gyerekek étvágyának növelésével; a sportokhoz szükséges megfelelő táplálkozással stb.

Váradi Tibor - Napfényes ​receptek I.
Célunk ​e füzetecskével segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le a gabonakásáktól az édességekig. Ezekből válogatva a mindennapi étkezésünkhöz, valamint különleges alkalmakra egyaránt készíthetünk változatos, egészséges és ízletes ételeket!

Dr. Bedros J. Róbert - Kiss József - A ​te életed
"A ​szénhidrátszegény táplálkozási módszernek éppen az a lényege, hogy nem várja el követőitől a koplalást, az állandó éhségérzettel való együttélést. Olyan ételeket vesz fel a mindennapi menübe, amelyek a teljes értékű táplálkozás élményét adják, megfelelő mennyiségű fehérjével, nyers zöldségekkel, olajos magvakkal, természetes olajok használatával (például olívaolaj). Az étrend betartása mellett nem lép fel éhségérzet. Ugyanakkor mégis fogynak a kilók, s az egészséges testsúly egész életen át megőrizhető."

Kollekciók