Ajax-loader

'étrend' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ursula Paschen - A ​tökéletes vegetáriánus étrend
A ​Hay-féle szétválasztó étrend, melynek alapja a szénhidráttartalmú élelmiszerek szétválasztása, az elmúlt években egyre több követőre talált. Nem csoda, hisz egyaránt alkalmas a rövid távú testsúlycsökkentésre és a táplálkozás hosszabb távú átalakítására. Ezenkívül a kevés állati fehérjét fogyasztók konyhájának ideális alapja - s mindenkinek ajánljuk, akik előnyben részesítik a hús nélküli ételeket!

Sarah Taylor - Hogyan ​legyek vegán?
Szeretne ​lefogyni, meggyógyulni vagy egyszerűen csak tele lenni energiával? Szeretné megelőzni a betegségek kialakulását? Szeretné megmenteni állatok ezreit a szenvedéstől és a haláltól valamint radikálisan csökkenteni az ökológiai lábnyom Földünkre gyakorolt hatását? Ha igen, mindezt most egyszerűen megteheti! Ön is áttérhet a vegán életmódra mindössze harminc nap alatt! Ha eddig még csupán hallomásból ismerte a vegán táplálkozást - esetleg néhány ismerőse a követője is -, most viszont már szeretné kipróbálni is, ez a könyv Önnek íródott! A könyv célja ugyanis nem az, hogy bárkit is meggyőzzön a vegán táplálkozásra való áttérésről, inkább azoknak igyekszik segítséget nyújtani, akikben már megérett az elhatározás a változtatásra, hogy sikeresen és egészségesen tehessék meg az átálláshoz szükséges lépéseket. Mindegy, mi okból szeretné kipróbálni a vegán étrendet, könyvünk segítségével könnyedén és egészségesen érheti el kitűzött célját! Tucatnyi praktikus tippet és receptet tartalmaz, amelyeket újra és újra felfedezhetünk, amikor visszakapjuk barátainktól, akik bizton számíthatunk rá rendszeresen kölcsön fogják kérni. Sarah Taylor az élő példa rá, hogyan lehet a vegán táplálkozást gyorsan életünk részévé tenni. Javaslatai praktikusak, könnyen kivitelezhetők, és módszere igazoltan sikeres.

Nagy Réka - Ökoanyu ​a konyhában
Egyesével ​csomagolt füge, paradicsom tálcán, egy fürt spanyol szőlő műanyag dobozkában. Elképesztő mennyiségű szemetet hurcolunk haza csomagoló anyag formájában, és számos olyan tárgyat veszünk meg, amit sosem fogunk használni. Ökoanyu ezúttal is fontos problémákra világít rá, fáradhatatlanul kutatja fel az újabb trendeket, jár a teflon, a pálmaolajat tartalmazó pattogatott kukorica rejtélyének nyomában és beszámol a reményteli tendenciákról. Rengeteg apró trükköt, ötletet kapunk alapkonyhánk felszerelésére, a kamra és a hűtőszekrény optimális kialakítására, a biztonságos élelmiszerek beszerzésére – figyelembe véve a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokat. És hát a könyv húsmentes ételei! Egyszerű, de pont ezért nagyszerű levesek, főételek, könnyű tavaszi saláták, ínycsiklandó kencék és krémek, nyalánkságok és frissítő italok sorakoznak - a szerző bájos "szösszeneteivel" fűszerezve -, melyekből hiányzik a hús és még sincs egy percig sem hiányérzetünk.

Robert O. Young - Shelley Redford Young - A ​pH csoda
Intsen ​búcsút az alacsony energiaszintnek, a rossz emésztésnek, a fölös, kilóknak, a testi fájdalmaknak, és a betegségeknek! Üdvözölje az új életerőt, a szellemi frissességet, egy egészségesebb, egy karcsúbb és rugalmas testet. A kulcs? Az Ön egészsége a vér sav-bázis egyensúlyán múlik, illetve azon, hogy a megfelelő étrend segítségével Ön megteremti-e az optimális 80/20 lúgos és savas egyensúlyi arányt a szervezetében. Ez egy teljesen új, bizonyítottan működő táplálkozási program, amely jó hatással lehet szervezetének kémhatására, segíti az életerő visszanyerését az egészség megőrzését. E forradalmi életmód-program hihetetlen hatásának segítségével tanulja meg helyreállítani az egyensúlyt életében és étrendjében!

Michael Greger - Gene Stone - Hogy ​ne halj meg
Ételek, ​amelyek évekkel hosszabbíthatják meg az életedet – ismerd meg Dr. Greger napi tanácsait! A hihetetlen népszerűségnek örvendő NutritionFacts.org weboldalt működtető orvos Hogy ne halj meg című könyvében földrengető tudományos bizonyítékokat ismerhetünk meg az egyetlen étrendről, amellyel számos halálos betegség kiváltó okai kivédhetők és visszafordíthatók. A korai elhalálozás tizenöt vezető okaként ismert betegségek – például a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség, a Parkinson-kór, a magas vérnyomás és egyebek – évente több millió ember életét követelik. Dr. Greger tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tanácsait követve megtudhatod, mely ételek fogyasztása javasolt, és milyen életmódbeli változtatásokkal segítheted elő a betegségek megelőzését, illetve az ellenük folytatott harcot, hogy tovább élhess. A Hogy ne halj meg című könyv amellett, hogy megmutatja, mit egyél, hogy legyőzd a leggyakoribb halálokokat, bemutatja Dr. Greger napi jó tanácsait is – azoknak az élelmiszereknek és tevékenységeknek a listáját, amelyeket tanácsos beépítened a napirendedbe. A gyakorlati, kivitelezhető tanácsokkal és a táplálkozástudomány meglepő, „húsba vágó” adataival pontosan ez az az orvosi javaslat, amelyre egy hosszú, egészségesebb élethez szükséged lehet.

Annabel Karmel - Babaétrend
Annabel ​Karmel csecsemőknek és kisgyermekeknek szóló táplálkozási útmutatója ma már klasszikusnak számít. Kipróbált és legújabb receptjeiből a szerző változatos fogásokat állított össze, amelyek hozzájárulnak a kisgyermekek egészséges fejlődéséhez a korai életszakaszban. A mamáknak remek tanácsokat ad a jó időbeosztásra, a válogatós vagy önállóságra törekvő kisbabákkal való bánásmódra, a heti étrendjavaslataival pedig megkönnyíti a szükséges alapanyagok bevásárlását, elő- és elkészítését az egész család számára.

Dr. Peter J. D'Adamo - Catherine Whitney - Az ​AB0 terv
Tudja-e ​Ön, hogy milyen vércsoportú? Hitte volna, hogy egész életét, egészségét ősidőktől fogva meghatározza az, milyen a vércsoportja? El tudja képzelni, hogy a betegségek megelőzéséhez mennyire fontos az Ön vércsoportjának megfelelő étrend? Gondolta volna, hogy míg egyfajta étel az egyik vércsoportú embernek jótékony hatású, a másiknak valóságos méreg? Mindezekre a kérdésekre választ kap - és még sok más, furcsának, sőt, néha hihetetlennek tűnő, ám forradalmian új tudományos eredményről olvashat ebben a könyvben.

Victoria Boutenko - A ​nyers étel csodája
A ​könyv tartalmáról: a szerző két könyve található egy kötetben: A nyers család (Raw Family) az orosz származású Boutenko családról szól, akik 1990-ben emigráltak az USA-ba. Évekig a szokványos amerikai ételeket ették, aminek az lett a következménye, hogy mindannyian megbetegedtek. A végső rúgást az adta, amikor Viktória megtudta, hogy 9 éves fiának gyógyíthatatlan gyermekkori cukorbetegsége van, és élete végéig inzulin injekciókat kell kapnia. Kétségbeesve kereste az alternatív megoldást. Elkezdte megfigyelni az egészségesen kinéző embereket, és gátlásosságát legyőzve, megszólította őket. Egy nap meglátott egy sugárzó arcú, boldog hölgyet egy bankban, és tőle is megkérdezte, hogy ismeri-e a cukorbetegség alternatív gyógymódját. A hölgy története, hogy sikerült meggyógyulnia egy béldaganatból mégpedig 100%-osan élő, nyers ételek fogyasztásával megdöbbentő volt Viktória számára, de a szíve azt súgta, hogy az ő családja számára is ez lesz a helyes út. A könyvben mind a négy családtag a saját szemszögéből mondja el, hogyan változott meg örökre az élete... Az Életet adó zöldek-ben (Green for Life), mely néhány évvel később íródott, Viktória a zöld levelekről és a belőlük készült turmixokról közöl meghökkentő információkat. Új nézőpontból közelíti az emberi táplálkozást, összehasonlítva csimpánzok és az emberek étrendjét. A Roseburgi kísérlet, melyet Viktória és Dr. Fieber végeztek el, feltárja a zöldturmix-ivás egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Venice A. Fulton - Az ​OMG-diéta
Aki ​úgy gondolja, hogy eddig minden fogyókúra alatt kudarcot vallott, most gondolja át még egyszer. Nem a fogyókúrázó vallott kudarcot, hanem a fogyókúra. Elérkezett az idő, el kell felejteni a diéták közhelyeit, és megtudni a tényeket: - Egészséges dolog nem reggelizni. - Bizonyos gyümölcsök azonnal leállítják a zsírvesztést. - Ha gyakran és kis adagokat eszünk, jönnek vissza a kilók. - A gyümölcslevek megnövelik az étvágyat. - A testedzés lényege messze nem csak a mennyiség és a nehézség. - A brokkoliban lévő szénhidrátok többet árthatnak, mint a cukros üdítők szénhidrátjai.

Covers_332662
Zsírégetés ​élvezettel Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Zsírégetés ​élvezettel
A ​fogyás és a tartós karcsúság titka nem a szigorú diétákban, hanem az ételek helyes kiválasztásában rejlik. A könyvünkben bemutatott ételek nem csak ízletesek, de serkentik a zsírégetést és így fontos szerepet játszanak a lerakódott zsírpárnák eltüntetésében. A tartalomból: A leghatásosabb zsírégetők A-tól Z-ig; Ízletes, könnyen elkészíthető zsírégető ételek; Praktikus tippek vendéglői étkezéshez.

Anita Hessmann-Kosaris - Méregtelenítés ​gyümölccsel és zöldséggel
A ​szervezetben felgyülemlő salakanyagok és mérgek betegségeket idézhetnek elő. Ez a tanácsadó kötet útbaigazít abban, hogyan serkenthetjük természetes módszerekkel testünk méregtelenítő mechanizmusát annak érdekében, hogy megszabadulhassunk a káros anyagoktól. Előzzük meg a betegségek kialakulását A legjobb receptek és kúrák A belek, a máj, a vese, a tüdő és a bőr célirányos méregtelenítése A legismertebb gyógynövények leírása

Rebecca Cobb - Mind ​megettem!
A ​szerző saját gyermekkori emlékeiből merített a történet megírásakor. Saját elmondása szerint rossz evő volt, és édesanyjának azzal okozott fejtörést a főzés terén, hogy még a kedvenc ételeit sem volt hajlandó megenni, mégpedig azon egyszerű okból, mert úgy érezte, hogy az evés csupán a játékidő zavaró megszakítása.

Lénárt Gitta - Élő ​italok könyve
A ​smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe. A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit. Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk. Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.

Lénárt Gitta - Élő ​aszalványok könyve
A ​nyerskonyha menükínálatában talán az aszalás útján készített ételek a legizgalmasabbak. Ez a titka azoknak a ropogós, ízes kekszeknek, kenyereknek, gyümölcs és tortalapoknak, amiket kóstolva vacsoravendégeink hitetlenkedve kérdezik: ez tényleg nyers? A legnagyobb sikert az aszalt és a friss zöldségek, gyümölcsök kombinációi aratják. Így született a nyers pizza, ahol a magokból és zöldségekből alkotott ropogós, fűszeres aszalt alapot különböző szószokkal, zöldségkel és magsajttal gazdagítjuk. Vendégeink körében biztos siker a nyers torta, az aszalt tortaalapból, krémes töltelékből és gyümölcsökből álló finomságokat a vonalaikat óvók is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatják. A konyhaművészetnek ebben az ágában talán még hangsúlyosabban érvényesül a szakács kreativitása. Lénárt Gitta kedvenc receptjei közül válogatott, amelyekkel bátran bővíthetjük otthoni menüválasztékunkat. Az aszalványok könyve nagy segítség a nyerskonyha mellett elkötelezett olvasóknak, a glutén, szója és állati termékektől mentes diétán élőknek, ugyanakkor mindenkinek, aki szereti a gyorsan elkészíthető, egészséges és legfőképp finom ételeket!

Gégény Józsefné - Természetgyógyász ​elődeink nyomán
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boros Szilvia - Fekete Krisztina - Lelovics Zsuzsanna - Sporttáplálkozás ​szabadidő-sportolóknak
Testünk ​optimális - lelki, szellemi és fizikai - működéséhez fontos, hogy a tápanyagfelvétel arányban legyen a felhasználással. A szabadidő-sportoló táplálkozása alapvetően nem tér el az egészséges táplálkozástól, a különbség főként a nagyobb folyadék- és energiaigényben van. Az energia-, fehérje-, szénhidrát-, folyadék-, ásványianyag- és vitaminpótlás kérdéséről általánosságban azt mondhatjuk, hogy a szükségletek a fizikailag inaktív vagy kevéssé aktív személyekéhez képest bizonyos mértékig nőnek. Könyvünk gyakorlati tanácsokat ad az egészséges táplálkozáshoz, az edzések és a versenyek hatékony teljesítéséhez szükséges megfelelő étkezésről. Reméljük, hozzájárulunk ahhoz, hogy Olvasóink a tudatos táplálkozás kialakítása után még több sporteseményen sikeresen szerepeljenek.

Loren Cordain - Paleolit ​étrend
Egészséges, ​egyszerű és finom: ez a három legfontosabb jellemzője a paleolit étrendnek, amely az ember természet adta táplálkozását igyekszik rekonstruálni. Dr. Loren Cordain, a neves táplálkozási szakértő állítja: ma is kőkorszakiak vagyunk, akik az űrkorszakban élnek! Étrendi igényeink legalábbis pontosan ugyanazok, mint egykori őseinknek. A szerző úgy véli, a paleolit étrend nem csupán a fogyni vágyóknak válhat hasznára, de korunk számos népbetegségére – a szív- és érrendszeri megbetegedésektől kezdve a diabéteszen át a rákig – jótékony hatással lehet. Cordain szerint ez a diéta valóban csodákra képes, pedig nem tartalmaz egyetlen varázsszert sem: csupán azokat az alapanyagokat, amelyekhez az ember az évmilliók során alkalmazkodott. A könyvben több mint száz ízletes – és olykor egzotikus – étel receptjét is megtalálja az olvasó, amelyek a hathetes fogyókúrás programba illesztve fényesen bizonyítják: fenséges lakomák mellett is megőrizhetjük egészségünket!

Lénárt Gitta - Lúgosítás ​élő ételekkel
A ​legtöbb betegség oka szervezetünk elsavasodása. Lénárt Gitta legújabb könyvében 4 lépésre bontott, részletes programot nyújt olvasóinak, akik testük öngyógyító és önfenntartó erőit aktivizálva szeretnének átállni a lúgosító étrendre. A folyamatot a nyers konyha fotókkal gazdagon illusztrált, legfinomabb receptjeivel támogatja. Szerencsére egyre több ember ismeri fel, hogy az életmód szoros összefüggésben áll az egészségünkkel, és sejtjeink csak akkor boldogok, ha megfelelő üzemanyaggal tápláljuk őket. És mi a legmegfelelőbb üzemanyag? Ami természetes, tápegész, ahogy a természet létrehozta, a nap megérlelte: zöldségek, gyümölcsök, magok, csírák, friss hajtások. "Kedves Olvasó, ha szeretné saját kezébe venni egészsége alakulását, kérem, tartson velem, kövessen a könyvben leírt program végrehajtásában. Ismerje meg a hagyományos - savasító - étrend alternatívájaként kínált természetes, bázikus étrend alapanyagait, ételkészítési eljárásait! Lépésről lépésre bővítse ki étrendjét finomabbnál finomabb új ételekkel, melyek nemcsak az egészségét segítik visszaszerezni, hanem igazi gasztronómiai élményt is nyújtanak." Lénárt Gitta

Martin Zobel - Horst Weibelzahl - Lisa Mrose - Nyers ​ételek
A ​háziasszonyok mindennapos kérdése: MIT FŐZZEK MA? Szükséges-e egyáltalán minden nap főzni? Természetesen nem mindenkor indokolt a főzés. Miért ne tehetnénk változatosabbá étkezéseinket kevés munkával, főzés nélkül, rövid idő alatt? Ebben a könyvben 190 receptet találhatunk zöldségből készíthető salátákra, és több mint 100-at gyümölcsből készíthető ételekre. Bizonyára sokan idegenkednek majd az első pillanatban különösnek tűnő társításoktól, de ha kipróbálják, megváltozik véleményük. Bátran nekiállhatnak a salátakészítésnek: darabolják vagy reszeljék meg a hozzávalókat, keverjék jól össze, hintsék meg ízlésük szerint friss, zöld fűszerekkel és "szóróanyagokkal", és már készen is van a vitaminokban és ásványi, valamint rostanyagokban gazdag saláta!

Péter Jánosné - Diétás ​ételek cukorbetegeknek II.
A ​cukorbetegség igen elterjedt betegség. A civilizált lakosság mintegy 2%-a szenved diabetesben. Gyakorisága nő az 50. életév után. Fiatal korban a férfiakon, idősebb korban a nőkön gyakoribb. Magyarországon több mint 200 ezer cukorbeteg van. A cukorbetegség életre szóló megbetegedés. Szükséges, hogy a beteg életstílusát, életritmusát annak megfelelően alakítsa ki. A cukorbetegség kezelésének alapjául szolgáló diéta révén az étkezés, a cukorbeteg étkeztetése nap mint nap komoly feladat elé állítja a családtagot ellátó háziasszonyt, akinek e könyvben összefoglalt receptekkel szeretnénk ötleteket adni.

Dr. Kerekes Judit - Babatáplálás ​kézikönyve
A ​táplálkozás a csecsemők és kisgyermekek számára jóval többet jelent puszta étkezésnél, hiszen az első életévek idején kapott megfelelő táplálás és szeretetteljes gondozás nem csak a kiegyensúlyozott szülő-gyermek kapcsolat egyik előfeltétele, de esélyt kínál a hosszú, egészséges és örömteli élethez is. Gyermekeink első három évében a táplálás elsődleges célja - az energiapótlás mellett - a növekedés, a fejlődés biztosítása és a későbbi, esetleg csak felnőttkorban jelentkező betegségek megelőzése. A kicsik táplálásának alapvető követelménye az adott fejlettségi szinthez, aktuális igényekhez alkalmazkodó, minőségileg kielégítő, mennyiségileg elegendő, a tisztasági követelményeknek megfelelő és élvezhető táplálék biztosítása, kiemelt figyelmet szentelve a babák fejletlen gyomor-bélrendszerének és éretlen immunrendszerének. Ön egy olyan hiánypótló kézikönyvet tart a kezében, melynek szerzője nem csak gyakorló szülő és nagyszülő, hanem több évtizedes gyermektáplálási és családterápiás gyakorlattal rendelkező szakorvos. A könyv a legfontosabb elméleti tudnivalók ismertetése mellett sajátos felfogással kínál jól érthető gyakorlati útmutatót a szoptatáshoz, a kiegészítő tápláláshoz, a babaételek készítéséhez. Segít továbbá a táplálással összefüggő problémák felismerésében, és azok diétás kezelésében. Az édesanyáknak, nagymamáknak így már nem kell hosszasan törni a fejüket, hogy mi kerüljön az asztalra, hiszen a könyv közel 600 szemléletformáló, egészséges és könnyen elkészíthető ételrecepttel varázsolja változatossá a kicsik és nagyok mindennapjait.

Ránky Edit - Gintner Zénó - Natúrkonyha ​magyaros és keleti ízekkel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Schobert Norbert - Az ​utolsó titok
Életöröm? ​Zabaöröm? Nyak? Toka? Karakteres arcvonások? Öregítő malacfej? Feszes bőr, vagy begombásodott hájhurka? Lépések? Totyogás? Szárnyalás? Puffadás? Tartalmas élet? Hájhalál? Tudod: demokrácia van. A választás joga a tiéd. De boldogságot egyedül, sőt, ha kell, magadat meggyőzve - vagy legyőzve - kell megtalálnod. Csak utána tudsz rajta osztozni másokkal. Olvass el - ha nem akarod elfecsérelni az életed önbecsapással. "Azoknak, akik fogyni akarnak, de gyengék véghez vinni, valamint azoknak, akik visszahíznak." Norbi "Ez a könyv Norbi utolsó és legütősebb fogyókúrás könyve, amely erős szókimondással motivál a lelki tartás irányába. Sokat foglalkozik a gyerekkori elhízás elleni megoldásokkal és vadonatúj Update kódrendszert állít fel. Méltó befejezése egy fantasztikus sikersorozatnak." (A kiadó)

Michael Colgan - Gyógyír ​az ezredfordulóra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Török Katalin - Moser Györgyné - A ​krónikus fáradtság és étrendi kezelése
A ​könyv bevezetőjében arra kapunk választ, hogy melyek a betegség tünetei, melyek a kiváltó okok, hogyan kezelhető. A második részt dietetikus állította össze, melyből megtudhatjuk, hogy milyen étrenddel segíthetünk magunknak a betegség legyőzésében.

Rosztóczy András - Wittmann Tibor - Refluxbetegség ​- gyomorsav okozta bántalmak
Minden ​ötödik ember refluxbetegségben szenved. Mi is az? "Ég a gyomrom. Sok a savam." Így már ismerős, ugye? Sokan nem fordulnak orvoshoz, pedig a betegség magától nem múlik el, és hosszútávon súlyos szövődményeket is okozhat. Ugyanakkor a helyes életmód betartásával, valamint kellő gyógyszerek kiválasztásával és rendszeres szedésével, azaz a beteg tevékeny részvételével a gyógyulás folyamatában a kedvező állapot biztosítható. Nézzük, hogyan is?

Gaálné Póda Bernadette - Zajkás Gábor - Epebetegek ​diétáskönyve
A ​nagy sikerű diétáskönyv-sorozat e kötete az epebetegségben szenvedőknek szeretne segítséget nyújtani. Az epebetegségek eredményesen kezelhetők diétával és az ehhez kapcsolódó életmódváltozással. Ily módon a panaszok jelentkezése megelőzhető, ugyanakkor a megfelelően elkészített, az előírásoknak megfelelő összetételű táplálék a beteg gyógyulását is elősegíti. Az epebetegek számára összeállított könyv foglalkozik az epebetegségek kialakulásával, a megelőzés lehetőségeivel; ismerteti a betegségben javasolt élelmi anyagokat és azok napi fogyasztható mennyiségét. Részletesen ismerteti az alkalmazható ételkészítési eljárásokat és étrendeket, valamint ételrecepteket is közöl. A szerzők szeretnék a beteg családtagjainak szemléletét is befolyásolni az egész család egészségesebb életmódja kialakításának érdekében.

Harvey Diamond - Marilyn Diamond - Fitness ​szakácskönyv
Rengeteg ​ízletes és izgalmas ennivaló akad. A minőség és változatosság egyenes arányban áll külsőnkkel és közérzetünkkel. Nemcsak az a fontos, hogy mennyit eszünk, hanem az is, hogy mikor, mit és mivel! A szerzők a könyv első részében fogalmazzák meg azokat az alapelveket, amelyeket követve olyan életvitelt és étrendet alakíthatunk ki, ami a szervezetünk számára optimális. Ezt követi a négy hétre tervezett napi menüajánlat. A könnyen elkészíthető receptekből megtudhatjuk, hogy mit együnk, hogy fittek legyünk.

Christian Guth - Burkhard Hickisch - Zöldturmixok
TÁPLÁLKOZZ ​TERMÉSZETESEN. ÉREZD JÓL MAGAD!! Életerő, karcsúság és egészség smoothieval és zöldturmixszal: a divatos és ízletes varázsital mindennap megad a szervezetünknek mindent, amire valóban szüksége van! A könyvben megtalál minden háttér-információt arról, hogy mitől olyan különleges a zöldturmix, és hogyan teheti a leghasznosabbá saját maga és családja számára. Tanácsot kap sok speciális témában, legyen az fogyókúra vagy salaktalanítás, izomépítés vagy a bélműködés javítása, pihentető alvás vagy bőre minőségének a javítása. Megismerkedhet több mint száz recepttel, melyekkel könnyen keverhet magának ínycsiklandó, élő italokat, és élvezze a vitálanyagokat legízletesebb formájukban!

Dr. Százados Imre - Dr. Százados Miklós - Útikönyv ​a táplálékok világához
Képzeletbeli ​utazásra invitáljuk az olvasót a táplálékok világába, átfogóan mutatjuk be a kultúránkban fogyasztott élelmiszereket. Az elismert dietetikus szakember szerzők a biológiai és élettani sajátosságok elemzése mellett olvasmányos és szórakoztató stílusban mesélnek az egyes táplálékok történetéről és kulturális vonatkozásairól. Nem emelnek ki egyetlen csodaszert sem, hiszen az egészséges étkezés a helyes arányok, harmóniák megtalálásától függ, a változatosság teszi igazán élvezetessé a táplálkozást. Örömmel forgathatja e könyvet mindenki, akit érdekel a mértéktartó és egészséges életmód, mindenki, aki tudni szeretné, mi is kerül az asztalra. Fedezzük fel együtt ennivalóinkat!

Lindwurm Katalin - Nógrádi Katalin - Szalka András - A ​képzett beteg nagy diétáskönyve
Képzett ​betegek? Nagy diétáskönyv? Mit rejthet ez a cím, talán egy szójáték áldozatai vagyunk? A "Képzett Beteg Könyvek" sikeres sorozat egészségről-betegségről, immáron harmadik éve. Általában egy-egy gyakori, népbetegségnek tekinthető betegség, vagy betegségcsoport szerepel a különböző kötetekben. A sorozat legújabb kiadványában miért írunk a diétákról? Az étrendi kezelésnek, a diétáknak, igen nagy múltja, hagyománya van, egyidősnek tekinthető a gyógyszeres kezelés kezdeteivel. A tapasztalatok, megfigyelések azt mutatták, hogy diétás úton jelentősen javítható a betegek állapota, bizonyos esetekben pedig elengedhetetlen az étrendi szokások megváltoztatása. A könyvben az orvos-szerző vázolja a gyakoribb betegségek lényegét, fontosabb tüneteit, a gyógykezelés lehetséges módjait. A dietetikusok leírják a diéták általános szempontjait, gyakorlati tanácsokat adnak a megváltozott tápanyag-összetételű étrend összeállításához, elkészítéséhez. Kitérnek a betegségek lehetséges megelőzésére is, ebben az egészséges táplálkozás nagy szerephez jut, így ezt az egész család hasznosítani tudja.

Sarah Brewer - Energiafokozók ​kézikönyv
A ​színes képekkel illusztrált kézikönyv gyakorlati segítséget nyújt a testi, szellemi, a lelki és szexuális energia növeléséhez és megőrzéséhez különböző technikák, terápiák alkalmazásával. Részletesen ismerteti az energiafokozó élelmiszereket, növényeket és táplálékkiegészítőket. A kiadvány többek között megtanít a megfelelő testmozgásra a gyors járástól a tajcsi programig, valamint az energiaszint, az állóképesség és a rugalmasság fokozására.

Kollekciók