Ajax-loader

'étrend' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Jami Attenberg - Családom ​és más nehéz falatok
Attenberg ​jó érzékkel világít rá a családi kapcsolatok rejtett feszültségeire; fergeteges humora remekül oldja a drámai helyzeteket, megóvva minket attól, hogy mi magunk is Big Macbe fojtsuk a bánatunkat. People Elbűvölően kaotikus családregény. Publishers Weekly Egy regény a félelemről és a megbocsátásról, a bűntudatról és az elfogadásról, a szerepekről, amiktől szabadulni akarunk, és a kötelékekről, amik sosem szakadnak el. Aryn Kyle Edie és Richard Middlestein harminc éve osztják meg egymással szerény családi fészküket Chicago egyik külvárosában, kapcsolatuk azonban korántsem idilli; mióta a gyerekek kirepültek, szinte mindennaposak az elképesztő indulattal vívott veszekedések, a helyzetet pedig súlyosbítja Edie étkezési zavara. Az asszony egyetlen öröme, cselekedeteinek legfőbb mozgatórugója az étel, minél több és minél zsírosabb, annál jobb. Az orvosok jóslata nem túl biztató: ha Edie nem változtat sürgősen az életmódján, az éjszakai lakomák és a gyorséttermekbe tett titkos kiruccanások hamarosan végezni fognak vele. Miután Richard úgy dönt, elhagyja a feleségét, gyermekeikre, a megrögzött szingli, mogorva Robinra és a könnyelmű Bennyre, valamint Benny feleségére, a rendmániás Rachelle-re hárul a feladat, hogy megmentsék Edie életét. De meg lehet-e vonni az étkezés örömét attól, akinek a habzsolás jelenti az egyetlen igazi boldogságot? Jami Attenberg gyengéd együttérzéssel és intelligens humorral átszőtt regénye felkavaró éleslátással mesél azokról a családi konfliktusokról és magánéleti nehézségekről, amikkel mindannyian szembesülünk a minden­napjaink során.

Michael Colgan - Gyógyír ​az ezredfordulóra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zoltán Zsófia - Mit ​egyen a gyerek?
A ​terhes anya életmódja, étrendje - Megszületett a kisbaba - A szoptatás - Kevert táplálás - Mesterséges táplálás - Elválasztás - A bölcsőde - Az ételek elkészítésének módja \(receptek 0-1 éveseknek)- Koraszülöttek - 1-3 éves kisgyermekek étkezése - Az ételek elkészítésének módja \(receptek 1-3 éveseknek)- Óvodások-iskolások étkezése - Táplákozási problémák - Beteg a csecsemő - Beteg a gyermek - A gyógyszeradás tízparancsolata - Mérgezések - balesetek - Vitaminok - Ásványi anyagok - Boszorkánykonyha \(A szervezet anyagcseréje) - Néhány élelmiszer tápanyagtartalma - Fejlődés \(súly- és hossznövekedés)

Pákozdi Judit - Burgonyából ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Barry Sears - Bill Lawren - A ​Zóna
A ​Zóna-diéta segítségével megszabadulhatunk súlyfeleslegünktől Dr. Barry Sears Zóna-diétája nem sorolható a hagyományos diétás módszerek közé. Talán első hallásra meglepő, de ahhoz, hogy fogyjunk, elsősorban nem a kalóriákra, hanem az étel tápanyagtartalmára, vagyis a szénhidrát-fehérje arányra kell odafigyelnünk. Sőt, még zsírt is kell ennünk ahhoz, hogy saját testzsírunkat elégessük! Hogy miért, azt dr. Sears részletesen kifejti ebben a könyvében, összefoglalva a táplálkozástudomány területén végzett sokévnyi kutatómunkáját. Elmagyarázza, milyen "jó" és "rossz" hatásokat váltanak ki szervezetünkben a különböző tápanyagok, milyen kémiai változások kísérik a tápanyagok sejtekbe épülését, és hogyan befolyásolhatjuk ezeket a folyamatokat azzal, hogy mit eszünk - annak érdekében, hogy megszabaduljunk zsírfeleslegünktől, sőt még a rák kockázatát is csökkentsük. A Zóna-diéta Amerikában indult hódító útjára, ahol mind élsportolóknál, mind fogyni és gyógyulni vágyóknál bevált. Legnagyobb előnye, hogy ezzel a diétával nem kell lemondanunk kedvenc ételeinkről, és éttermekben, akár még gyorsétteremben is ehetünk, csak másképp kell összeállítanunk étrendünket. Ebben ad tanácsokat a könyv elméleti részét követő gyakorlati útmutató.

Dr. Eva-Maria Kraske - Candida
A ​Candida albicans élesztőgomba-fertőzés annyira szerteágazó panaszokat okozhat, hogy nehéz felismerni a betegséget. Ez az olvasmány segít ebben, és megmutatja a sikeres kezelés útját. Megismerhetjük a láb- és kézkörmökön, a bőrön, a bélben és más szervek nyálkahártyáin megtelepedett élesztőgombák okozta fertőzés veszélyeit, a betegség első jeleit és a lehetséges kísérő tüneteket.

Aimee Bender - A ​citromtorta különös szomorúsága
Kilencedik ​születésnapjának előestéjén a mit sem sejtő Rose Edelstein, az iskolaudvari játékok és a zaklatott szülői figyelem perifériáján létező kislány beleharap édesanyja házi sütésű csokoládés citromtortájába, és rájön, hogy varázslatos képességgel rendelkezik: a süteményben képes megízlelni az anyja érzéseit. Legnagyobb döbbenetére fedezi fel magában ezt az adottságot, az anyjából ugyanis – az ő életvidám, ügyes kezű, tevékeny édesanyjából – a lemondás és a kétségbeesés íze árad. Az ételek egyszeriben – és életre szólóan – veszedelemmé, fenyegetéssé válnak Rose számára. Bármelyik étkezésnél bármi kiderülhet. A bátyja, Joseph pirítósát képtelen megenni; a sarki pék sütijét harag ízesíti; a szőlődzsem savanyú nehezteléssel teli. Átokkal is felérő adottsága révén a kislány olyan titkos tudás birtokába jut, amit minden család elrejt a világ szeme elől – az édesanyja családon kívüli életét, az édesapja elhidegülését, Joseph hadban állását az egész világgal. Ám Rose felcseperedvén mégis megtanulja hasznosítani ezt az adottságát, és rájön, hogy vannak olyan titkok, melyeket még az ő ízlelőbimbói sem képesek érzékelni. A citromtorta különös szomorúsága sziporkázó mese arról, hogy milyen mérhetetlenül nehéz tiszta szívből szeretni valakit, akiről túlságosan sokat tudunk. A szívszorítóan mulatságos, bölcs és szomorú történet azt bizonyítja, hogy Aimee Bender olyan író, akinek káprázatos prózája a mindennapi élet furcsaságait veszi górcső alá. Aimee Bender két ízben kapott Pushcart-díjat, 2005-ben Tiptreedíjra jelölték. Számtalan antológiában jelentek meg írásai, műveit eddig tíz nyelvre fordították le. Los Angelesben él.

Marga Zobel - Horst Weibelzahl - Lisa Mrose - Nyers ​ételek
A ​háziasszonyok mindennapos kérdése: MIT FŐZZEK MA? Szükséges-e egyáltalán minden nap főzni? Természetesen nem mindenkor indokolt a főzés. Miért ne tehetnénk változatosabbá étkezéseinket kevés munkával, főzés nélkül, rövid idő alatt? Ebben a könyvben 190 receptet találhatunk zöldségből készíthető salátákra, és több mint 100-at gyümölcsből készíthető ételekre. Bizonyára sokan idegenkednek majd az első pillanatban különösnek tűnő társításoktól, de ha kipróbálják, megváltozik véleményük. Bátran nekiállhatnak a salátakészítésnek: darabolják vagy reszeljék meg a hozzávalókat, keverjék jól össze, hintsék meg ízlésük szerint friss, zöld fűszerekkel és "szóróanyagokkal", és már készen is van a vitaminokban és ásványi, valamint rostanyagokban gazdag saláta!

Szendi Gábor - Mezei Elmira - Paleolit ​szakácskönyv II.
A ​szerzőpáros új szakácskönyve ezúttal is bizonyítja az olvasóknak, hogy a paleolit étrend és a kulináris örömök jól megférnek egymással - miközben minden egyes ízletes paleo falattal közelebb jutunk egészségünk helyreállításához, vagy épp a gyógyuláshoz korunk jellegzetes betegségeiből! S mindezt a természet csodálatos rendje szerint... A recepteket összekötő elemzéseiben Szendi Gábor kitágítja a paleolit táplálkozás és a civilizációs betegségek összefüggéseit. Rámutat, hogy a mozgásszervi bajoktól kezdve az allergiás megbetegedéseken át egészen a hiperaktivitásig a legtöbb mindennapi baj szoros összefüggésben áll a táplálkozásunkkal. Mezei Elmira több mint 140 új paleolit receptje pedig bizonyítja, hogy a paleolit táplálkozás nem jár lemondással: változatos, ízletes és rendkívül kreatív ételkölteményei bárkit meggyőznek arról, hogy a paleolit elveknek megfelelő ételekkel a hétköznapokon és az ünnepek alkalmával is könnyen megőrizhetjük egészségünket, miközben lenyűgözhetjük családunkat, barátainkat. Az új kötet különlegessége, hogy az egyes civilizációs betegségek kapcsán konkrét étrendi javaslatokat is megfogalmaz. Olyan receptgyűjteményt kap tehát kézhez az olvasó, amelyből bármikor biztonsággal válogathat!

Szigeti Andor - Dunántúli ​tájak ételei
A ​könyv bemutatja az ételkészítés régi eszközeit és módjait, egy-egy nagyobb tájegység (Rábaköz, Hanság, Göcsej stb.) ételkészítési alapanyagait, konyháját, családi ételeit, ünnepeit. Bőséges receptválasztéka régi könyvek és néprajzi dolgozatok alapján készült ételek leírását tartalmazza. Ezek között olyanok is találhatók, amelyek alapanyaga mára kikopott a napi étkezésből (hajdina, kerékrépa, köles, takarmányrépa, sulyom, tökmagolaj stb.). A képanyag a konyhát, az ételkészítés eszközeit, néhány evés-ivással összekötött ünnepi alkalmat mutat be. Ez a kiadvány a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával készült.

Loren Cordain - Paleolit ​étrend
Egészséges, ​egyszerű és finom: ez a három legfontosabb jellemzője a paleolit étrendnek, amely az ember természet adta táplálkozását igyekszik rekonstruálni. Dr. Loren Cordain, a neves táplálkozási szakértő állítja: ma is kőkorszakiak vagyunk, akik az űrkorszakban élnek! Étrendi igényeink legalábbis pontosan ugyanazok, mint egykori őseinknek. A szerző úgy véli, a paleolit étrend nem csupán a fogyni vágyóknak válhat hasznára, de korunk számos népbetegségére – a szív- és érrendszeri megbetegedésektől kezdve a diabéteszen át a rákig – jótékony hatással lehet. Cordain szerint ez a diéta valóban csodákra képes, pedig nem tartalmaz egyetlen varázsszert sem: csupán azokat az alapanyagokat, amelyekhez az ember az évmilliók során alkalmazkodott. A könyvben több mint száz ízletes – és olykor egzotikus – étel receptjét is megtalálja az olvasó, amelyek a hathetes fogyókúrás programba illesztve fényesen bizonyítják: fenséges lakomák mellett is megőrizhetjük egészségünket!

Steiner Kristóf - Kristóf ​konyhája
"Steiner ​Kristóf főzte nekem életem egyik legjobb vacsoráját. A hihetetlen választéknál már csak az volt nagyszerűbb, hogy minden fergetegesen jóízű volt. Úgy igazán, lenyűgözően finom. Kiderült, hogy Kristóf őrületesen jó, rutinos és rendkívül kreatív szakács. Ezt a könyvet a beletett rengeteg munka, energia, mondanivaló, szeretet és a legalább kétkötetnyi szuper recept teszik kiemelkedővé. A vegán étrend világszerte az egyik legnépszerűbb, mégis kevés olyan szakácskönyv akad, amely ennyire kedvet tud csinálni hozzá, és ilyen természetességgel, könnyedséggel, személyességgel, mégis profin mutatja be. Imádom Kristóf humorát, hippiségét, hitelességét, ragyogó tehetségét, életfilozófiáját, az ételekhez és táplálkozáshoz való harmonikus viszonyát és hogy mindezt a kiváló írói kvalitásainak köszönhetően át is tudja nekünk adni a receptjein keresztül. Ez a könyv a hazai szakácskönyvpiac egyik leginspirálóbb kötete, igazi alapdarab, alig várom, hogy utolsó betűig kiolvassam, és kipróbáljak minél több receptet. Mindenkinek szívből ajánlom, aki szeret egészségesen és változatosan főzni és enni, akár vegán, akár nem." Mautner Zsófi "108 mesélő recept - szenvedélyes szakácsoknak, kezdő konyhatündéreknek, vegánoknak, kísérletező kedvű nemvegánoknak és az összes barátomnak. Boldogan és büszkén adom át egy kötetben mindazt, ami nap mint nap sül a serpenyőimben és lobog a lábosaimban, izzanak bár a tűz felett Budapesten, Mükonoszon, Londonban, vagy Tel Avivban. Ez a könyv azért született, hogy megmutassa: főzni bizony bárki tud, és egy szempillantás alatt is lehet lenyűgözően finom, egészséges lakomákat rittyenteni. Mindezt érző lénynek boldogságot, békésséget, szabadságot, és jó étvágyat kívánok!" Steiner Kristóf - A nehezen beszerezhető, különleges hozzávalókat egy kattintással megrendelheted. - A könyvben teljes bevásárlólistát találsz a vegán-barát konyha felszereléséhez. - A fogások közül félszáz alig egy óra alatt elkészíthető. - 11 online kisfilmmel, több mint 50 ételfotóval, és több tucatnyi személyes fényképpel találkozhatsz. - Bármilyen diétát követsz is, könnyen kiigazodsz majd a receptekhez kapcsolódó ikonok segítségével.

Ella Woodward - Egyél ​jókat Ellával! A hét minden napján
„Az, ​hogy áttértem a növényi alapú étrendre, egyértelműen a legjobb dolog volt, amit valaha is tettem. Ez a fajta étkezés mára az életem részévé vált, egyensúlyban és boldogan tart. Csodálatos lehetôségeket találtam, melyekkel megadhatom testemnek azt a szeretetet és egészséget, amire szüksége van.”

Amy Ramos - A ​teljes ketogén diéta kezdőknek
Ha ​már teszteltük a diéták színe-javát az Atkinstől a zónán vagy a nyers ételeken át egészen a mediterrán táplálkozásig, és mégsem jutunk eredményre, ideje változtatni! Kutatások bizonyítják, hogy a ketogén (keto) diéta segít követőinek a jobb egészségi állapot és a karcsúbb derék elérésében. A szénhidrátszegény és zsírokban gazdag ketogén étrendet követve nem kell lemondanunk az evés öröméről. 14 napos menüterv, egyszerű reggelik, ebédek, vacsorák és harapnivalók. Bevásárlólista mindenhez! Mindenki megtalálja a neki valót: glutén- és tejmentes, ételallergiákat figyelembe vevő, vegetáriánus ételek. Jól jön, ha az egész család ketóra vált. 75 izgalmas, mégis egyszerű recept. Olyan finom fogások, hogy nem is fog hiányozni a szénhidrát. A legtöbb maximum 30 perc alatt elkészíthető, és legfeljebb 5 hozzávalót igényel.

Covers_75482
101 ​olcsó étel Ismeretlen szerző
13

Ismeretlen szerző - 101 ​olcsó étel
Aki ​ezt a szakácskönyvet lapozgatja, egyik évszakban sem marad olyan recept nélkül, amelynek alapján ne tudna valami étvágygerjesztő finomságot gyorsan és olcsón az asztalára tenni. Így nem kell mindennap idegeskedni amiatt, hogy mi legyen a vacsora. Ennél a szakácskönyvnél nem kell jobb bizonyíték arra, hogy az életben gyakran a legegyszerűbb dolgok a legjobbak.

Schobert Norbert - A ​Norbi titok
'Kedves ​Barátom, Sorstársam! Minden tudásom a kezedben tartod. Nem írok most egy jó marketing szöveget, mert nem mindenáron eladni akarom Neked ezt a könyvet. Lapozz bele, s ha megtudod mit, mikor ehetsz, mennyit mozogj, hogy soha ne hízz többé - akkor már segíthettem Neked is. Köszönöm figyelmed." (Schobert Norbi) "Volt egyszer egy 104 kilós kiskamasz. Tele szorongással, kishitűséggel. Igazán csak akkor lelt örömöt az életben, ha édességet habzsolhatott. Szomorúan és magányosan élt, ahogy ő mondja a "zsírbörtönben". Aztán valaki egyszer hitt benne, s a csoda megtörtént. A hebegő-habogó-hadaró fiú szinte a saját hajánál fogva mentette meg magát, és ez nem Münchausen mese. Lett belőle valaki, aki már azt is tudja, hogy mit nem tud, s átlátja mekkora felelősség, ha ily sokan hisznek egy embernek. A Norbi történet, ezzel a könyvvel kezdődhet el igazán..." (Ómolnár Miklós)

Lénárt Gitta - Élő ​italok könyve
A ​smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe. A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit. Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk. Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.

Victoria Boutenko - A ​nyerskonyha legjobb receptjei
A ​legfontosabb élőétel-receptek lépésről lépésre Fedezzük fel a nyersétel-készítés örömeit Victoria Boutenko, az élő ételek úttörőjének új, egyszerű és ízletes recepteket felvonultató könyve segítségével! A szerzőnő ezúttal családja legféltettebb kincseként őrzött receptjeit adja közre könnyen érthető módon, fotók százainak kíséretében, miközben az ételkészítés minden egyes lépésénél érezhető lelkesedése, a kezdő szakácsokat bátorító hozzáállása. Az ínycsiklandó receptek között találhatunk többek között dzsemeket, pogácsákat, levest, kekszeket, mandulatejet, trüffeleket és csokoládétortát is, melyek elkészítését Victoria minden részletre kiterjedően bemutatja. Nemcsak az ételek elkészítéséhez szükséges eszközöket és hozzávalókat ismerteti, hanem táplálkozási tanácsokat is ad. A kötetben bemutatott receptek olyan alapreceptek, amelyek bármely, nyers ételeket készítő szakács repertoárját gazdagíthatják. A részletes leírásoknak, valamint a színes fotóknak köszönhetően teljesen egyértelműek az egyes munkafolyamatok, ezáltal egy jól használható, minden részletre kiterjedő receptkönyvet tarthat a kezében az olvasó. A receptek ugyan rendkívül precízek, ráadásul a szerzőnő sok helyütt még receptváltozatokkal is szolgál, Viktória arra biztatja olvasóit, hogy az ételeket saját ízlésüknek, illetve életvitelüknek megfelelően alakítsák.

Pat Alburey - Val Barret - Claire Clifton - Christine France - Finom ​fogások fél óra alatt
300 ​kipróbált recept - valamennyi kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető, színes fényképek a kész fogásokról, részletes főzési útmutatók lépésről lépésre, hasznos tanácsok a friss hozzávalók beszerzéséhez, tápérték adatok minden egyes recepthez.

Kathryn Marsden - Harmincnapos ​egészségkúra
Egy ​hónapos étrend a testkontroll jegyében egészsége megőrzéséért. A nagysikerű fogyókúra az ételtársítás révén.

William Davis - Búza ​nélkül
Mi ​lehet az oka annak, hogy 50 évvel ezelőtt mindenki jóval karcsúbb volt, mint manapság? A neves kardiológus, dr. William Davis több évtizedes klinikai tapasztalataira alapozva állítja, az ok nem a lustaságban, még csak nem is a mértéktelen habzsolásban keresendő. A világ legnépszerűbb gabonája, a búza a felelős az elhízásért és az egészségügyi panaszokért, kezdve a bőrproblémáktól egészen a magas vércukorszintig. ___Dr. William búzamentes diétával elért eredményei megdönthetetlen érvekkel támasztják alá a provokatív tényt: alapvető gabonanövényünk és a belőle készült termékek - beleértve az egészségesnek tartott teljes kiőrlésű árucikkeket is - a világ legkárosabb élelmiszerei. ___Ha egyelőre nehéz is elképzelni az almás pitét liszt nélkül, a szerző által javasolt étrend a gyakorlatban is bizonyította már a létjogosultságát, egyszerre kínálva megoldást a reménytelen fogyókúrákra és korunk legfontosabb egészségügyi problémáira. A nagy sikerű könyv több mint 2 millió példányban kelt el világszerte, és hosszan szerepelt a _New York Times_ bestsellerlistáján.

Covers_391764
Szépségkúra Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Szépségkúra
Szépség ​és egészség összetartozó fogalmak. És ugyan ki ne szeretne szép és egészséges lenni? Aki pedig a könyvben szereplő étrendet végigkóstolja, a kondíció- és közérzet javító gyakorlatokat rendszeresen elvégzi, és még a kozmetikai tanácsokat is megfogadja, a kúra végére sokkal egészségesebb és szebb lesz, mint annak előtte.

Verh%c3%b3czki_istv%c3%a1n_sajtos_%e2%80%8b%c3%a9telek
Sajtos ​ételek Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Sajtos ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Józsefné - Dr. Somogyi Lászlóné - Fogyasztó ​és hízlaló diétás étrendek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Robert C. Atkins - Dr. ​Atkins új szénhidráttáblázata
Tudományos ​kutatások és klinikai tapasztalatok bizonyítják, hogy inkább a szénhidrátmennyiség, mint a kalória számolása az, amely segít a látványosabb és hosszabb ideig tartó súlycsökkenés megvalósításában. A szabályozott szénhidrátbevitel egyúttal egészségesebb életstílust jelent. Ez a kézikönyv minden hasznos információt tartalmaz ezzel kapcsolatban. Zsebkönyvünk segítségére lehet bevásárláskor, éttermi étkezések során vagy éppen akkor, amikor otthon saját menüjét állítja össze. Megtudhatja, hogyan számolhatja ki az adagokat akkor, amikor nem otthon étkezik. A szénhidráttáblázatok értékeit népszerű táplálkozáselemző software-program határozta meg.

Schirilla György - Vegetáriánuskönyv
Vegetáriánus ​könyv - Hogyan vihetjük legtöbbre az életben ? Mi, vegetáriánusok - nem csinálok titkot belőle -, a legfőbb hangsúlyt életvitelünkben a boldogság megszerzésére helyezzük. Ezért egész vegetáriánuskönyvemnek a boldogság megszerzéséhez szükséges módszerek széles körű feltárása lehet csak a célja.

F. Nagy Angéla - Tejtermékből ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Stephen D. Chang - A ​karcsúság titkai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Langfelder Magda - Gyermekeink ​ételei
Minden ​szülőnek fontos gyermeke egészséges fejlődése. Gyermekeink érdekében - és ez a mi érdekünk is - igyekezzünk úgy formálni, alakítani az egész család ellátását, hogy az egészségesebb, a korszerű táplálkozási tudományok követelményeinek megfelelő legyen. Hogyan,milyen nyersanyagokból készíthetünk táplálóbb, egészségesebb ételeket? Langfelder Magda könyve ennek a célnak az érdekében állít csatasorba kb. 650 ételreceptet. Csecsemőkortól kamaszkorig 5 korcsoport számára javasol változatos ételeket, recepteket reggelire, tízóraira, uzsonnára, ebédere, vacsorára. Ötletesen használja fel a gyermek számára legfontosabb nyersanyagokat: zöldségféléket, tejet, tejtermékeket stb. Édességként is olyan készítményeket javasol, amelynek gyümölcs, tej, túró, tojás felhasználásával készülnek - cukor és vajkrém helyett. Napjainkban ételeinket még mindig a családi hagyományok jellemzik. Sok tésztát, kenyeret, édességet - kevés színes főzeléket, gyümölcsöt, tejterméket fogyasztunk. Ez a receptgyűjtemény segítséget nyújt az okosabb, egészségesebb táplálkozáshoz - gyermekeink ételein át - az egész család számára.

Schobert Norbert - Norbi: ​A 2. titok
Kedves ​Barátom, Sorstársam! Mennyi minden történt hat hónap, előző könyvem megjelenése óta! Újabb százezer család alakította át életét az Update szerint! Az országot járva átölelnek a lefogyott, boldog emberek! Jó érzés, ha az ember értelmét láthatja a munkájának. Ráadásul nemcsak idehaza, de külföldön is felfigyeltek a módszerre. Fogyni boldogan is lehet, megtartani pedig semmiség - ez a 2. titok! Családi receptjeinket is ebben a könyvben találod. Az ország szinte összes élelmiszer termékének kódját ugyancsak mellékelem! És persze újabb tanácsok, őszinte vallomások, hogy életed az önmegvalósításról és ne a kifogás kereséséről szóljon. Ölellek. Norbi

Mark Hyman - Viszlát, ​kilók! Helló, zsír!
Itt ​az idő, hogy eloszlassuk a tévhiteket és megállítsuk a zsírfóbiát! Indul a zsírdiéta az egészségesebb életért és karcsúbb testért! Dr. Mark Hyman amerikai orvos forradalmian új étrendjét hosszas tudományos kutatómunka alapján állította össze. Könyvében közérthetően mutatja be, hogy nem a zsírfogyasztástól hízunk el; sőt, minél több zsírt fogyasztunk, annál több zsírtól szabadulunk meg, és annál jobban érezük magunkat a bőrünkben. A pegán diétaként ismertté vált étrend lényege, hogy a zöldségek és húsok mellett valóban hasznos zsírféléket fogyasztunk, mint például a tojás, az olajos magvak, az avokádó vagy az olívaolaj. Évtizedek óta rettegünk a zsíroktól, de ez a beidegződés teljesen indokolatlan. Dr. Hyman zsírdiéta programjának segítségével nemcsak csökken a súlyunk, és javul a közérzetünk, de olyan betegségeket is megelőzhetünk, mint a cukor- és szívbetegség, a demencia vagy a rák. A könyvből gyakorlati útmutatást, bevásárlólistát, pompás recepteket és tanácsokat kapunk egy olyan fogyókúrához, mely egyszerre tesz jóllakottá és egészségesebbé.

Jonathan Safran Foer - Globális ​öngyilkosság
Van-e ​ma égetőbben aktuális téma a klímaválságnál? Annak nyomasztó tudata, hogy Földünk az emberi tevékenység következtében fokozatosan melegszik, egyre inkább a mindennapjaink részévé válik. A tudományos élet szakértői napról napra vészhelyzetet hirdetnek, évente dőlnek meg hőségrekordok, és egyre riasztóbbak a statisztikák. Hogyan lehetne érdekelté tenni az emberiséget tulajdon túlélésében? Miképp tudnánk leküzdeni azt a tétlen közönyt, mely lehetetlenné teszi, hogy szembenézzünk a globális környezeti krízis jelentette veszélyekkel? És tehet-e egyáltalán bármit is az átlagember bolygónk megmentése érdekében? Jonathan Safran Foer ezen fajsúlyos kérdések megválaszolására vállalkozik. A Gobális öngyilkosság egyedülállóan bátor számvetés a klímaválságot övező félelmekkel és tehetetlen dühvel; aprólékos kutatáson nyugvó, gondolatébresztő értekezés az éghajlatváltozás okairól és lehetséges megoldásairól, élvezetes történelmi példákkal tűzdelt, egyszerre illúziómentes és reményteli felszólítás a kollektív cselekvésre, egyúttal magával ragadó személyes vallomás is, amelyben a szerző kíméletlen őszinteséggel tárja fel a könyv írását kísérő belső vívódásait.

Kollekciók