Ajax-loader

'lexikon' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Lovas Dániel - Magyar ​sakklexikon A-Z
Lexikonunk ​szócikkeit a hazai sakk kultúrába beágyazott látásmóddal írtuk, tartalmának összeállításánál pedig kiemelt hangsúlyt helyeztünk a magyar sakk múltjának és jelenének mebutatására. Természetesen a választott cím nem azt jelenti, hogy csupán a magyarországi sakkélet ismertetésére szorítkoztunk. Szándékunk szerint lexikonunk átfogó ismereteket nyújt a királyi játék szabályairól, történetéről, legnagyobb hazai és nemzetközi alakjairól. A több mint ezer szócikk 12 nagy témakört ölel fel.

Csiffáry Tamás - Magyar ​irodalmi lexikon
Irodalmunk ​történetében három nagy fejlődési korszakot szoktak megjelölni. Első a legrégibb irodalmi emlékektől a mohácsi vészig, 1526-ig terjed: az irodalmi művek ekkor nagyrészt latin nyelvű vallásos művek fordításai: imádságok, énekek, prédikációk, legendák, elmélkedések. A második korszak XVIII. század végéig számítódik: az irodalom a reneszánsz és a reformáció hatása alatt, a könyvnyomtatás terjedésével világi irányban is kiteljesedik. Végül a XVIII. század végétől irodalmunk nemzeti közüggyé lett, művelődésünk meghatározó tényezőjévé vált (1772, Bessenyei fellépése). Kötetünk ebben a folyamatban kíván a magyar irodalommal foglalkozónak segítségére lenni. Arra törekedtünk, hogy a mai kor számára a legjelentősebb alkotók feltétlen helyet kapjanak enciklopédiánkban; több mint 1300 szócikkben találkozhat az olvasó költőkkel, írókkal, irodalomelméleti fogalmakkal.

Farkas Andrea - Ács Miklós - Lechmann Miklós - Történelmi ​lexikon
Történelmi ​lexikonunk átmenetet teremt a többkötetes nagylexikonok és a rövid, egy-egy témára szorítkozó kislexikonok között. A történelmet formáló nagy személyiségek életrajza mellett fogalmak magyarázatait olvashatják az érdeklődők. Több mint kétezer szócikk segít abban, hogy könnyebben tudjanak tájékozódni a történelem viharos évszázadaiban.

Covers_127037
Irodalmi ​lexikon Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Irodalmi ​lexikon
Felső ​tagozatosoknak, középiskolásoknak ajánljuk legújabb könyvünket, az Irodalmi lexikon-t, mely az általános műveltség megszerezéséhez nélkülözhetetlen, annak ellenére, hogy témájában egy tantárgyhoz kötődik. Haszonnal forgathatják lapjait idősebb érdeklődő olvasók is, akik tudásukat szeretnék bővíteni.

Ismeretlen szerző - Ki ​kicsoda a világtörténelemben?
Ez ​a könyv történelmi névlexikon, a világtörténelem legfontosabb szereplőiről adunk benne információkat 470 oldalon. 1340 címszót tartalmaz...

Kerekes Ferenc - Sajtlexikon
A ​sajtimádók megtalálhatják ebben a könyvben a legismertebb sajtokat a-tól z-ig; alapvető tudnivalókat ismerhetnek meg kedvenc csemegéjük származásáról, előállításáról, alkotóelemeiről és az ízekről. Tippeket kaphatnak a vásárláshoz, a tároláshoz és a tálaláshoz. Azt is megtudhatják, hogy melyik sajthoz milyen bor illik, és végezetül finom sajtos receptekre is lelhetnek a kötetben.

Carl Gustav Jung - C. ​G. Jung alapfogalmainak lexikona
C. ​G. Jung a modern lélektan egyik nagy alakja, az analitikus pszichológia megalapítója. A jungi mélylélektan alapfogalmai közszájon forognak, de pontos megértésükhöz elkel némi segítség. Ezt nyújtja ez a lexikon - amely Jung különböző műveiből tartalmaz fontos fogalmi citátumokat.

Pendert Ferenc - Tillyné Mándy Andrea - Titokzatos ​orchideák
A ​hazai szakirodalomban hiánypótló mű csaknem 500 oldalon, két nagy fejezetben taglalja a trópusi és szubtrópusi orchideák elterjedését, felépítését, nevelését, tartását, szaporítását mai, korszerű, a természetvédelmet előtérbe helyező, konkrétan megfogalmazott koncepcióval. A könyv második részében 67 nemzetség, és több mint 300 faj jellemzőivel ismerkedhet meg az olvasó. A szöveget 500 színes fotó és rajz illusztrálja. A témakört idegen szavak és kifejezések jegyzéke egészíti ki. A könyv könyvesboltban nem lesz kapható! A Titokzatos ORCHIDEÁK című könyv elrepíti az olvasó képzeletét távoli szigetek növényvilágába, trópusi földrészek hegyvidékeire, a még megmaradt esőerdőkbe, az orchideák élőhelyeire. E növények szokatlan, rejtélyes életmódja, különleges felépítése, a virágaikat beporzó lepkék, méhek, és kolibrik világa - száz és száz érdekesség válik világossá, érthetővé. Az otthon tartás módjai, saját tapasztalatunkon alapuló számtalan hasznos ápolási tanács, sőt egy kevés termesztési gyakorlat is gazdagítja az ismereteket. Az egész könyvet átszövi egy mai probléma, a természetvédelem – élőhely védelem támogatásának szándéka. A mintegy 450 oldalas könyvben több mint 60 orchideanemzetséget, a hozzájuk tartozó 300 fölötti fajt mutatunk be sok érdekességgel, 500 színes illusztrációval.

J. Laplanche - J. B. Pontalis - A ​pszichoanalízis szótára
A ​szerzők hosszú évek munkájával feldolgozták a pszichoanalitikus szakirodalom egészét, ebből nőtt ki ez a szótár, amely nem pusztán a Freud és néhány tanítványa által bevezetett és időközben szerte a világon elterjedt kifejezéseket definiálja, hanem bemutatja keletkezésüket, mai helyüket a szóhasználatban, valamint jelentőségüket a pszichoanalitikus elméletben és gyakorlatban. A címszavak három területre terjednek ki: az adott fogalom történetére, szerkezetére és az általa érintett problématerületre. A kötet nélkülözhetetlen eszköze a szakembereknek, de haszonnal forgathatják a kérdéskör iránt érdeklődő laikusok is.

Horváth Zsolt - Magyar ​rocklexikon
A ​magyar rockzene – némi fáziskéséssel – a 60-as években indult hódító útjára beatzene néven és szerencsénkre olyan zenekarok bábáskodtak születésénél, mint az Omega, a Metró vagy az Illés. A Hatalom azonban már ekkoriban élénk érdeklődést tanúsított a jelenség iránt, figyelemmel kísérték a zenekarok tevékenységét, beleszóltak a szövegekbe és dalokat, koncerteket tiltottak le. Erdős Péter vezetésével a Hanglemezgyár döntötte el, kiből lehet sztár, s kiből nem, így az első hard rock csapatok (Taurus, Tűzkerék) ugyanúgy nem adhattak ki lemezt, mint a 70-es évek végén, a 80-as évek elején indult punk (Beatrice), alternatív (Kontroll Csoport) és heavy metál (Moby Dick, Pokolgép) bandák sem. Egy-két "államilag engedélyezett és támogatott" csapaton kívül (Piramis, Dinamit), szinte mindenkit a margóra szorítottak.

Bernfried Leiber - Michael Radke - Manfred Müller - Új ​baba lexikon
Minden, ​amit a babákról, vagyis csecsemőkről és kisgyermekekről tudni kell, megtalálható ebben a lexikon-formájú kézikönyvben. A 650 szócikk tárgyalja a gyermekek táplálásának, gondozásának, fejlődésének kérdéseit, tájékoztatást ad a gyermekbetegségekről és sok minden másról, amit tudni kell, vagy amire oda kell figyelni, ha megszaporodik a család. Ábrák és táblázatok teszik szemléletessé, gyakorlati tanácsok és pontos utasítások pedig életközelivé a német alapossággal megírt és a magyar felfogáshoz hozzáigazított lexikont, amelyben mintegy 500 utaló címszó és számtalan kereszthivatkozás segíti a tájékozódást.

Covers_355779
1

Ismeretlen szerző - Guinness ​rekordok könyve 1996
40 ​éve, 1955-ben jelent meg először Londonban a Guinness Rekordok könyve, a furcsaságok, különlegességek, természeti és tudományos legek gyűjteménye - amely egyre növekvő népszerűségévei hódít - most már világszerte több mint 35 nyelven nemzeti kiadásokban is. Ez a könyv ékes bizonyítéka az örökké többre, nagyobbra, gyorsabbra törekvő Ember vállalkozó szellemének, hogy önmagát legyőzve ostromolja a csúcsokat, de izgalmas adatok forrása a csodálatosan gazdag természet, élővilág érdekességeinek és a szüntelenül fejlődő tudomány legújabb eredményeinek is - bőven kínálva a magyar kuriózumokból is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetes olvasmány és nagyszerű látványosság a közel 400 képpel illusztrált kötet.

Covers_93405
Magyar ​Történelmi Lexikon Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Magyar ​Történelmi Lexikon
Felső ​tagozatosoknak, középiskolásoknak ajánljuk legújabb könyvünket, a Magyar Történelmi lexikon-t, mely az általános műveltség megszerzéséhez nélkülözhetetlen, annak ellenére, hogy témájában egy tantárgyhoz kötődik. Haszonnal forgathatják lapjait idősebb érdeklődő olvasók is, akik tudásukat szeretnék bővíteni.

Covers_72674
Művészeti ​kislexikon Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Művészeti ​kislexikon
A ​Művészeti kislexikon mintegy 650 címszóban mutatja be a klasszikus és modern alkotóművészet - festészet, szobrászat, építészet - legjelentősebb képviselőit, pályáját és legismertebb műveit, a korszakokat teremtő stílusirányzatokat, valamint a különböző festészeti és grafikai technikákat. A kötetben több mint 100 címszó ismerteti a magyar művészeket és legjelentősebb alkotásaikat, a középkortól a legújabb korig. Ez a könyv nem csak tanulók, művészetkedvelők és múzeumlátogatók számára hasznos, de az általános műveltség megszerzéséhez is nagy segítséget nyújt.

Rózsaligeti László - Magyar ​olimpiai lexikon 1896-2002
652 ​magyar sportoló rövid életrajzát tartalmazza ez a lexikon. Ők azok, akik az 1896 és 2002 között megrendezett 27 nyári és 19 téli olimpia valamelyikén egyéni vagy csapatversenyben dobogós helyen végeztek. A szócikkek, ahogyan az egy lexikonhoz illik, tömörek és pontosak, tartalmazzák az összes keresztutalást, így az eligazodás közöttük egyszerű. Az olimpikonok biográfiái mellett az olimpiai szempontokból legfontosabb hazai sportegyesületeket is ismerteti a könyv. A számos melléklet, táblázat, többek között éremtáblázat, eredményességi táblázat fokozza a kötet hasznos kézikönyv jellegét. Körülbelül háromszáz fotó segít még inkább eligazodni a honi sport legnagyobbjai között. A könyv a 2000-ben megjelent első kiadás jelentősen bővített, átdolgozott és javított változata.

Save0417
Biológiai ​lexikon 4. Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Biológiai ​lexikon 4.
Magyarországon ​hosszú évtizedek óta nem jelent meg biológiai lexikon. Az új lexikon nemcsak terjedelemben lesz bővebb (egy kötet helyett négy), hanem tartalomban is: feldolgozza az azóta eltelt időszak legújabb kutatási eredményeit a biológia területén. Így többek között foglalkozik az űrbiológia, biometria, genetika, molekuláris biológia, biokibernetika, mikrobiológia, biokémia időszerű kérdéseivel. A cikkek a biológiai fogalmak mellett bemutatják a biológia legnevesebb hazai és külföldi képviselőit, valamint a tudományos folyóiratokat is.

Save0418
Biológiai ​lexikon 3. Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Biológiai ​lexikon 3.
Magyarországon ​hosszú évtizedek óta nem jelent meg biológiai lexikon. Az új lexikon nemcsak terjedelemben lesz bővebb (egy kötet helyett négy), hanem tartalomban is: feldolgozza az azóta eltelt időszak legújabb kutatási eredményeit a biológia területén. Így többek között foglalkozik az űrbiológia, biometria, genetika, molekuláris biológia, biokibernetika, mikrobiológia, biokémia időszerű kérdéseivel. A cikkek a biológiai fogalmak mellett bemutatják a biológia legnevesebb hazai és külföldi képviselőit, valamint a tudományos folyóiratokat is.

Save0419
Biológiai ​lexikon 2. Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Biológiai ​lexikon 2.
Magyarországon ​hosszú évtizedek óta nem jelent meg biológiai lexikon. Az új lexikon nemcsak terjedelemben lesz bővebb (egy kötet helyett négy), hanem tartalomban is: feldolgozza az azóta eltelt időszak legújabb kutatási eredményeit a biológia területén. Így többek között foglalkozik az űrbiológia, biometria, genetika, molekuláris biológia, biokibernetika, mikrobiológia, biokémia időszerű kérdéseivel. A cikkek a biológiai fogalmak mellett bemutatják a biológia legnevesebb hazai és külföldi képviselőit, valamint a tudományos folyóiratokat is.

Save0420
Biológiai ​lexikon 1. Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Biológiai ​lexikon 1.
Magyarországon ​hosszú évtizedek óta nem jelent meg biológiai lexikon. Az új lexikon nemcsak terjedelemben lesz bővebb (egy kötet helyett négy), hanem tartalomban is: feldolgozza az azóta eltelt időszak legújabb kutatási eredményeit a biológia területén. Így többek között foglalkozik az űrbiológia, biometria, genetika, molekuláris biológia, biokibernetika, mikrobiológia, biokémia időszerű kérdéseivel. A cikkek a biológiai fogalmak mellett bemutatják a biológia legnevesebb hazai és külföldi képviselőit, valamint a tudományos folyóiratokat is.

Save0416
Biológiai ​lexikon Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Biológiai ​lexikon
A ​Biológiai Lexikon négy kötetének anyagát a hetvenes évek második felében egy nagy szerzői, ill. szerkesztői kollektíva állította össze. Egy lexikon feladata, hogy az elfogadott (már nem vitatott), ismert tényeket és adatokat, az uralkodó elméleteket rövidebb-hosszabb címszavak alapján tegye hozzáférhetővé a társszakmák művelői és a szakmával nem ismerős nagyközönség számára. Ha valamire, a lexikonra nagyon igaz a mondás: habent sua fata libelli - a könyvek sorsa sajátos. Ha egy szerzői kollektíva jól dolgozott, akkor az elsőrendű követelménynek eleget tesz azzal, ha a mű nem tartalmaz téves állítást, ellenőrizhetetlen adatot. Nehezebb már annak megítélése, hogy egy hatalmas ismeretanyagnak mekkora hányadát teszi a használók számára hozzáférhetővé. A négy kötet megtervezése a teljes anyagmennyiségnek természetes korlátot szab, de éppen ilyen fontos, hogy ezen belül a szakmai részterületek ismeretanyagát a szükségletnek megfelelő arányokban tudja-e a mű megadni. A tíz évvel ezelőtt megjelent Biológiai Lexikon kötetei számomra is meglepő nagy példányszámban találtak helyet a könyvespolcokon (talán forgatják is őket), ami a szerzők számára megnyugtató érzést jelent.

Horváth Zsolt - Rocklexikon
A ​rockzene és -kultúra az Ötvenes években indult diadalmas világhódító útjára rock 'n' roll néven, és az azóta eltelt több mint fél évszázad alatt a fiatalok életének meghatározó részévé vált. Időközben számtalan válfaja, ága, irányzata, stílusa alakult ki, a punkon (Sex Pistols), a különféle metál (Accept) vonulatokon keresztül a grunge-ig (Nirvána), az indie-ig (Coldplay), a gansta-rapig (50 cent) és a jazz-rockig (Miles Davis). A rockzenészek már népszerűbbek politikusoknál (u2 - Bono Vox), ismertebbek Jézus Krisztusnál (Beatles - John Lennon), képesek milliós tömegeket megmozgatni (Jean-Michel Jarre), és néhányan közülük túlélnek minden aktuális divathullámot (Rolling Stones). Néhányan képesek komoly társadalmi problémákra figyelmet irányítani (Police - Sting), míg néhányan befolyásos személyekké válnak (Boomtown Rats - Bob Geldof). Akad közöttük önpusztító alkat (Jimi Hendrix), vagy fiatalok kortalan ideálja (Doors - Jim Morrison), de találunk közöttük olyanokat is, akik folyamatos összetűzésben állnak, álltak a törvénnyel (2Pac). Vannak nagyon hangos zenekarok (Motörhead), vannak klasszikusok (Led Zeppelin) és vannak persze új felfedezettek is (Him). Vannak megunhatatlan sztárok (Metallica), rengeteget koncertező bandák (Iron Maiden) és vannak mindössze egy feldolgozás számmal befutott zenekarok is (Bates - Billy Jean). Lexikonunkban terjedelmi okok miatt nem törekedhettünk a teljességre, de reményeink szerint a legfontosabb előadók, bandák, együttesek, szóval a legalapvetőbb és legérdekesebb figurák (így a velük kapcsolatos lényegesebb információk is) súlyuknak megfelelő terjedelemben kaptak helyet. A régi nagy "öregektől" (Black Sabbath) kezdve a mai feltörekvő csapatokig (Tokio Hotel) minden korosztály talál magának olvasnivalót.

Covers_54615
11

Ismeretlen szerző - Budapest ​teljes utcanévlexikona
A ​"Budapest teljes utcanévlexikona", reméljük hasznos kézikönyv marad évtizedekig. Ez egyben azt is jelenti, hogy az utcakeresztelgetés folyamata olyan mértékig lelassul, esetleg megáll, hogy újabb kiadásra hosszú ideig nem is lesz szükség. Addig is az egyesített Budapest 125. születésnapjára megjelent könyv majd rendelkezésére áll mindazoknak, akik szeretnék tudni, hogy egy filmben, színdarabban, irodalmi alkotásban, vagy tudományos műben olvasható, hallható, látható közterület-elnevezésnek ma milyen név felel meg, hol van az a helyszín ma, amelyet a reformkorban X utcaként, vagy a századfordulón Y utcaként említettek, s hány és milyen elnevezése volt a keresett időpont előtt, vagy azután.

Szentmihályi Szabó Péter - Polgári ​politikai lexikon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Abonyi Ivánné - Szentesi György - Mihály Szabolcs - Űrhajózási ​lexikon
A ​nagy sikerre való tekintettel immár második kiadásban megjelenő mű az első magyar nyelvű lexikon a világűr meghódításával és hasznosításával kapcsolatos új ismeretekről. Változatosan tájékoztat minden, az űrhajózás és űrkutatás körébe tartozó kérdésről: rakétatechnikáról, űreszközökről, űrorvostanról, asztrodinamikáról, irányítástechnikáról, az űrtechnika gyakorlati alkalmazásairól (meteorológia, távközlés, navigáció, erőforrás-kutatás, stb.), a kozmikus fizikáról, a bolygókutatás eredményeiről, az űrhajózás történetéről, űrcsillagászatról és a világűrjogról. A Függelék az 1957-1980 közötti űrkísérletek fontosabb adatait táblázatos formában tartalmazza. A mintegy 2500 címszót 1500 ábra, köztük számos színes űrfelvétel illusztrálja. A lexikont - a szovjet Űrhajózási Kisenciklopédia felhasználásával - az űrhajózás-űrkutatás legjobb magyar szakemberei írták és szerkesztették. Az Űrhajózási Lexikon mindazoknak szól, akiket érdekel korunk egyik legnagyobb tudományos-technikai vívmánya, a világűr birtokbavétele. Tudományos kutatóknak, oktatóknak, diákoknak és a tudomány eredményei iránt érdeklődő minden olvasónak ajánlja a könyvet az Akadémiai és a Zrínyi Katonai Kiadó.

Benedek Marcell - Magyar ​irodalmi lexikon I-III.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Dóra - Sulilexikon ​- Történelem
Mi ​volt a korinthoszi háború? Mikor írták alá a szatmári békét? Mikor vette kezdetét a történelem legnagyobb partraszállási akciója Normandiában? Nem tanultad még, vagy csak nem jut eszedbe? Sebaj! Lapozz a Sulilexikon Történelem megfelelő oldalára, és máris megtalálod a kérdéses évszámot, illetve fontosabb eseményt, ami megkönnyíti és meggyorsítja számodra a tanulást!

Covers_347642
Szexikon Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Szexikon
Van, ​aki könnyen veszi, és van, aki belepirul, egy dolog biztos, ezt a témát nem lehet megkerülni, mert a szexuális ismereteink kihatnak az egész életünkre. A szexuális felvilágosítás ciki? Persze, hogy az. Senki nem vállalja be szívesen, ha valamit nem tud! Ilyenek az emberek. De hidd el, mindenkinek van olyan kérdése, amit nem mer megkérdezni! Ez a könyv nem akar rád erőltetni semmit, ez a könyv azért született, hogy kedvere keresgélj benn, és megtaláld, amire kíváncsi vagy. Ez a könyv érted van. Ugye érted? A Szexikon elsősorban fiataloknak szóló hiánypótló mű, mely felöleli a szexualitás témakörének egészét, a biológiai háttértől annak pszichológiai vonatkozásáig.

Berend Mihály - Dr. Berendné Németh Éva - Biológiai ​diáklexikon
A ​diáklexikon sajátos, egyre népszerűbb műfaj, összekapcsolja a tudományos szakkönyvek - tankönyvek - ismeretterjesztő munkák háromféle szintjét azáltal, hogy a tudomány fogalomrendszerét és a szaknyelvi kifejezésformákat a tanulók számára is érthető szinten adja elő. Ezért készült a Biológiai diáklexikon is. Ebben rejlik népszerűsége és különbözősége a forgalomban lévő szakirányú lexikonokkal és enciklopédiákkal történő összehasonlításban. A BDL a biológia csaknem valamennyi szakterületét érinti. A szerzők a szócikkek írásakor igen gondos és alapos munkát végeztek, amikor a biológia fogalomrendszerét mintegy 2500 címszóban és több mint 1500 szócikkben foglalták össze. A feldolgozáshoz közel 500 ábra tartozik, köztük számos, egyedülállóan érdekes mikrofotó. Használatát minden biológiát tanuló diáknak ajánljuk.

Éber László - Művészeti ​lexikon A-tól Z-ig
Hosszú ​idő óta nélkülöz a könyvpiac egy átfogó, gazdagon illusztrált, nemzetközi művészeti lexikont. Egyetlen vaskos kötetben vannak összefoglalva az alapvető művészeti ismeretek és alkotások. Külön hangsúlyt kaptak az összeállítás során a hazai vonatkozások. Közel 500 képes illusztrációt tartalmaz az építészet, festészet, iparművészet tárgyköréből, a legnevesebb szerkesztők által összeállítva. Lényegre törő magyarázatok és leírások egyaránt hordoznak új és már ismert információkat a művészetkedvelők számára.

Kováts Andor - Keresztrejtvény-lexikon
Talán ​Ön az, tisztelt rejtvényfejtő, aki százezredikként veszi kezébe Kováts Andor REJTVÉNYLEXIKONÁT! A szerző immáron hetedszer dolgozta át, bővítette ki a legújabb információkkal, adatokkal ezt a rendkívül népszerű kiadványt. A szerkesztés elve változatlan, a lexikon megtartotta a könnyű kezelhetőséget, a címszó gyors kereshetőségét, és minden olyan, az egyedi felépítésből adódó előnyét, mely rejtvénybarátok körében az utóbbi évek legsikeresebb lexikonává tette a szerző munkáját.

Ismeretlen szerző - Magyar ​történelmi fogalomtár I-II.
E ​mű mintegy 1400 címszava a magyar történelem fogalmait tekinti át. A szerzők összefoglalást nyújtanak a gazdaság- és technikatörténet, a társadalmi-szociális struktúra, a földbirtokviszonyok, az adózás, az állami és helyi kormányzat, a bíráskodás, a politikai és az egyházi intézmények, a katonáskodás, a régészeti korok és kultúrák, a magyarsággal kapcsolatba került népek, a történeti-földrajzi tájak fogalomköreiről. Az egyetemes történelem magyar történelmet meghatározó fogalmai is helyet kaptak a gyűjteményben. A szavak definíciója és etimológiája mellett nyomon követhető eredeti tartalmuk változása a történelem folyamán.

Covers_253619
Ki ​kicsoda az irodalomban? Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Ki ​kicsoda az irodalomban?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók