Ajax-loader

'diákélet' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Maros Edit - Hűvösvölgyi ​suli 3.
Szerelmes ​kamaszként belevágni a nyárba... kell ennél több? Úgy tűnik, igen. Ugyanis számos tényező bezavarhat az idillbe: például egy gyanús telefoncsörgés, vagy egy még gyanúsabb fotó a Facebookon. Vagy egy félre puszi. Vagy egy tévés tehetségkutató. Vagy egy váratlan külföldi kiküldetés. Kinek mi. Az események sodrásában és a "mi az igazán fontos" eldöntésében a biztos kapaszkodót még mindig a barátnők jelentik, na és persze az ikertesó, aki ha kell, falaz, ha kell, vigasztal, ha pedig úgy adódik, akár a szigorú biztonsági őrrel is szembeszáll. A _HŰVÖSVÖLGYI SULI_ ikrei nem unatkoztak a nyáron. Miközben rájöttek, hogy a szerelem a "járás" fázisában is bonyolult dolog, olyasmikről is tapasztalatokat szereztek, mint például a show-biznisz, vagy az a fránya önbarnító.

Nakahara Aya - Love*Com ​1.
A ​Lovely Complex (ismertebb nevén Love*com) Japán egyik legismertebb romantikus-vicces csajmangája egy szokatlanul magas lányról és egy különösen alacsony fiúról, akik ugyan nem járnak, de ezt sehogy sem tudják megértetni a környezetükkel... néha vicces, néha drámai, néha torokszorító, néha romantikus - és mindig nagyon jó! Koizumi Risa a legmagasabb lány az osztályban, és a legkevésbé az hiányzik neki, hogy a mélynövésű Ootani Atsushi mellett lássák. Persze a sors és a többi osztálytárs erről teljesen más véleményen van, és a fura duó számos kínos és vicces szituba keveredik. És bár folyamatosan oltják egymást, mégis jól kijönnek, és a barátságukból merítik az erőt, hogy a saját boldogságukat kergessék. Vajon ez a barátság lehet valami másnak is az alapja?

Christine Nöstlinger - Punk ​avagy a Hajmeresztő Hétfő
...Kati ​kihozta a popsztáros képeslapot. A címlapképhez hosszú mese is tartozott a lapban. Kati figyelmesen tanulmányozta a képeket. Aztán fölvette a farmerját, fölülre Hölgyem egyik piros pulcsiját. A pulcsi combig ért. A pulcsi tetejébe fölvette Hölgyem egyik polóját. A póló fél fenékig ért. Aztán kötelet csavart Hölgyem egy selyemkendőjéből, derekára kötötte. Egyik lábára zöld zoknit húzott, a másikra kéket. És még a nyakára csatolta azt az ócska nyakörvet, ami az előszobában lógott...

P. G. Wodehouse - Mike ​és Psmith
A ​Forduljon Psmith-hez, valamint a Psmith a pénzvilágban közkedvelt hõsével, a magát minden helyzetben feltaláló, csodálatos ékesszólással megáldott világfival ezúttal életének egy még korábbi szakaszában találkozunk: Psmith a középiskola utolsó évfolyamán koptatja a padot, jóban-rosszban elválhatatlan barátja, Mike társaságában. A két jeles ifjú kalandjai ezúttal a középiskolai örömök, bánatok – és nem utolsósorban középiskolai csínyek – világában zajlanak, különös tekintettel a Mike szemében mindennél fontosabb krikettre... Psmithnek és Mike-nak természetesen ezúttal is bõséges alkalma van, hogy minél nagyobb kalamajkába keveredjenek, de mint mindig, ezúttal is sikerül egyesült erõvel – és nem csekély csalafintasággal – kimászniuk a slamasztikából. A fedélrajzot és az illusztrációkat Hegedûs István készítette.

Komlós Aladár - Néró ​és a VII/A
A ​Néró és a VII/A, ez a mindvégig feszült, forró légkörű, remekül megírt regény, 1935-ben jelent meg először. "Szerelmes volt egy életen át, de nem személybe, hanem az Iskolába, egy Osztályba – mint a kertész, aki nem egy virágszál, hanem egy egész virágoskert szépségének áldozza fel életét – írta Karinthy frigyes a regény tanár főhőséről, Perényi Zoltánról a Nyugat-ban. – Későn eszmélt rá, hogy ő viszont egy hasonlat áldozata lett, s a hasonlat sántított: a lányok csak látszatra virágok (a létért való harc mimikrije), valóságban éppolyan ravasz, s ha kell, komisz emberek, mint amilyenekből az egész világ áll, mikor arról van szó, hogy megrabolják egy érzékeny szív illúzióit. Komlós Aladár élvezetes mesében és keretben mutatja be a léleknek ezt a finom és különleges drámáját... " A regény igazi mondandóját itt kell keresnünk. A szeretetvágyról és a szeretet csapdájáról szól a történet: a kifejlődni nem tudó s az értelemtől nem kormányozható ösztönök, indulatok embertorzító, egyéniségsüllyesztő vonzásáról. Komlós Aladár jellemes racionalizmusának szigorával, érzékenyen, pontosan és könyörtelenül, finom, de kérlelhetetlen iróniával méri fel minden mozzanatában ennek a bonyolult, intenzív, torz szeretetnek minőségét. Perényi vétkes, mégis fejjel kiemelkedik a regény többi figurái közül, hiszen amit tett, a társadalom előtt éppen azért válik megbocsáthatatlanná és komikussá, mert igaz érzelmeiben kiszolgáltatott, s a maga módján jellemes: botorul nyílt, bátor és következetes. Komlós haragos indulata a hatalom részesei és talpnyalói ellen szól, akik a lélek szenvedéseiről, szégyenéről mit sem tudnak, mert lelkük sincs.

Rebecca Maizel - Infinite ​Days - Végtelen napok
,,Az ​egész történelem során nem találtam senkit, akit ennyire szerettem volna, mint téged... senkit." Ezek voltak Rhode utolsó szavai hozzám. Az utolsó alkalom, amikor szerelmet vallott. Az utolsó alkalom, hogy láttam az arcát. 592 éve először újra lélegeztem. Kifekhettem a napra. Éreztem az ízeket. Rhode feláldozta magát, csak hogy én, Lenah Beaudonte, újra ember lehessek. Hogy képes legyek véget vetni a vérszomjas időknek. Sosem hittem volna, hogy egyszer majd újra szerelembe esem valakivel, aki nem Rhode. De Justin olyan... vakmerő volt. Izgalmas. Gyönyörűbb, mint a legvadabb álmaim. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer majd újra tizenhat éves leszek... ahogyan azt sem, hogy visszatér a múltam, és kísérteni kezd

Erdélyi Gabriella - Szökött ​szerzetesek
Miért ​tartja a köztudat erőszakosnak a középkort? Milyen lehetőségei voltak akkoriban egy fiatalnak a felemelkedésre? Hogyan büntettek egy papot, ha erőszakos tettet követett el? Miért tabusították az 1514-es Dózsa-felkelést az első emlékezők? Erdélyi Gabriella történész könyvének főszereplői olyan késő középkori diákok, szegény papok és a barátcsuhát letevő szerzetesek, akik mindennapjaik során erőszakos konfliktusokba keveredtek, és ezért a pápai udvarhoz fordultak, hogy bűnük alól feloldozást nyerjenek. Történeteik révén bepillantást nyerhetünk az iskolai csetepaték világába, az éjszakai életbe és a nagy falusi ünnepekbe, akárcsak a törökök és az urak elleni harcokba. Sorsukban közös, hogy fiatalok voltak, akik megélhetésüket és boldogulásukat keresték egy olyan korszakban, amely Európa nagy szellemi és társadalmi átalakulását készítette elő. Erdélyi Gabriella az MTA Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa. Második önálló monográfiája közel másfél évtizedes vatikáni kutatásaira épül, melyek felölelik a reneszánsz és a reformáció társadalom- és kultúratörténetét.

A. M. Aranth - Cleadur ​- Dobszó a ködben
Amy ​Soleil élete nem egyszerű. Nem elég a kamaszkor nehézségeivel vívott, nyomasztó állóháború, az is megkeseríti életét, hogy szinte évente új városba költöznek, új iskolákban kell bizonyítania. Viszont azzal, hogy nem elég talpraesett, senki sem vádolhatja: amikor valami titokkal vagy rejtéllyel találkozik, azonnal fejest veti magát a megfejtésébe. Moonshadow viszont, ahol idén kikötöttek, igazán különleges hely: az iskola ódon kastélyra emlékeztet, szinte mindig fenyegető köd gomolyog csipkés tornyai között, a portás kardot visel, az igazgató leginkább egy hatalmas, fekete pókra emlékeztet, eltűnik egy közkedvelt tanár... Sőt, még Amy szülei és nővére is máshogy emlékszik a múltra, mint ahogy az megtörtént, furcsa, sosem volt eseményekről és ismeretlen helyekről beszélnek. De legnagyobb örömére a lány hamar egy zenekar dobfelszerelése mögött találja magát, és végre bandájával a vágyott hírnév közelébe jut. Amikor ijesztő, kék köpenybe burkolózó emberek kezdenek ólálkodni az iskola körül, akiknek valahogyan minden titokhoz közük van, Amy pedig rálel saját magára egy közösségi oldalon, újdonsült barátaival kockázatos nyomozásba kezd, hogy megtalálja az egyre sokasodó rejtélyek kulcsát… amíg még lehet. Bizony, Amy Soleil élete egyáltalán nem egyszerű. A Holdárnyék-sorozat első részével kezdetét veszi az izgalmas, az egész világon és történelmen átívelő kaland.

Vak_b%c3%a9la
Vak ​Béla vak volt Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Vak ​Béla vak volt
Diákok ​válogatott aranyköpései. Tanári beírások, meghökkentő részletek dolgozatokból, órai beköpések - diákok és tanárok legjobb szövegeit gyűjti össze a kötet. Letehetetlen - poén poén hátán. Ez a Te könyved, mert diák vagy, mert diák voltál, mert szeretnél jókat röhögni.

Maros Edit - Hűvösvölgyi ​suli 6.
Két ​hónap nem túl hosszú idő, mégis elegendő lehet egy megfejthetetlen érzés kifejlődéséhez, egy régi barátság megingásához, vagy épp egy szilárdnak hitt kapcsolat szétrobbantásához. Na és persze mindezek mellett olyan életbevágóan fontos tanulságok elsajátítása is belefér, mint például hogy tél közepén simán kitörhet a tavasz, hogy tesiórán nélkülözhetetlen kellék a váltózokni, hogy a bőrfeszesítés alapos körültekintést igényel, csakúgy, mint teaivásban fogadni, vagy hogy - bár ez igen meglepő - a legrettegettebb tanár is emberből van. A HŰVÖSVÖLGYI SULI immár tizenhét éves ikrei gőzerővel haladnak az énekesi, illetve írói pálya felé vezető rögös úton, melyet titkok, félreértések, szerelmi háromszögek, valamint felelősségteljes döntések öveznek.

Lipp Tamás - Diákregény
"Englert ​- mintha gyomorszájon vágták volna - egészen összegörnyed. Arra gondolok, ennek megint vécére kell mennie. De nem. Egyszer csak elkezd kiabálni. Megfenyeget, hogy vigyázzak a mocskos pofámra, mert ha így folytatom, alkalmatlan leszek a banét viselésére, s akkor ő elfogja venni tőlem. Rám parancsol, hoagy azonnal szálljak le a mgas lóról, mert amióta Szeder Zsuzsa néha leül velem egy kicsit lelkizni, azóta elviselhetetlenül magabiztos vagyok, s úgy fent hordom az orromat, hogy minden eső bele fog esni. És egyébként is olyan vagyok, mint egy hörcsög, még a fogam is úgy áll. Englert egészen fölindult. Azt ordítozta, bármi történjék is, ő nem fogja odaadni a táskarádióját, mert az az ő szuverén tulajdona. És vegyem tudomásul, az én drágalátos sompolygó kebelbarátom - Sajtos Imre - már régen kivetette ránk a hálóját, s most mint egy keresztespók, ott lapul a radarernyő közepén. Először azt hittem, szegény szobatársamnak megint elvette az eszét a láz. De nem. Valami más történt vele. Talán rosszat álmodott. Mindenesetre, ő megmondta, ő figyelmeztetett... Csak tudnám, mire. Egész testemmel rémülten füleltem. Hogy még idejében meghalljuk, hogy még idejében ki tudjuk kerülni... Attól fogva egy darabig minden éjszaka a Nagy Csapdáról álmodtam."

Szilágyi Ferenc - Deákok ​tüköre
A ​szerző a két-háromszáz évvel ezelőtti régi magyar diákvilágba kalauzol bennünket. A „Deákok tüköre” felvillantja a ma már csak hírből ismert iskolai szokásokat: megtudjuk, hogyan és miért fújták versben még a fizikai tételeket is egykor a diákok; hogyan készültek a „cérnával mért versek”, mikor még iskolai feladatul kellett nagy tollrágás közepette a megadott tárgyakról – a nyárról, a télről, a fösvénységről, avagy éppen a tengeri zivatarról – verseket faragni. Szó esik a „deáki” – vagyis latin – tudományokról, arról az időről, amikor még vesszőzés, iskolai áristom járt már azért is, ha valaki magyarul szólt az óraközi szünetekben pajtásához. Tanúi lehetünk az első fizikai kísérletek iskolai bemutatásának, amelyek ördöngösség hírébe keverték a híres debreceni Hatvani, vagy a sárospataki Simándi professzort. De bepillantást enged a „bűvös tükör” a régi kollégiumi életbe, a diákönkormányzatba, s az élelmezés gondjaiba is: láthatjuk, hogyan járták be nagyobb ünnepeken a nagy- és kisdiákok a környéket, hogy begyűjtsék a lisztet,a kolbászt, a zsírt, a mézet, a mustot, vagy a pénzt a kollégiumi menza konyhájára. Képzeletbeli útra indulva a múlt diákéletébe, ízelítőt kapunk még az iskolai színjátszásból, s arégi diákjátékokból, sportokból is. Különösen sok vidám percet szereznek a megelevenedő vígjátékok jelenetei s az iskolai versenyek, mulatságok hol tanulságos, hol szívderítő leírásai. Mindezt a diákélet természetes velejárója, a kifogyhatatlan diákhumor számtalan megjelenési formája – rengeteg diáktréfa, vidám történet, anekdota, vers – fűszerezi, teszi élőbbé, színesebbé. S ehhez járul az egykorú képek, rajzok sokasága; általuk lesz igazán méltó címéhez a kötet: hű tükörévé a magyar iskolai élet egy nagy és szép, sok tekintetben máig példamutató korszakának.

Maros Edit - Hűvösvölgyi ​suli 4.
Bár ​a kamaszsors eddig sem volt kifejezetten egyszerű, a tizenhatodik születésnap felé közeledve újabb megválaszolandó kérdések bukkannak fel. Olyanok, mint például: mi érdekli valójában a fiúkat? A szoknya hossza? A kivasalt haj? A tökéletes smink? Esetleg a humorérzék vagy az érett gondolkodás? Netán az a megmagyarázhatatlan „kisugárzás”? Akármelyik is, mindenesetre úgy tűnik, a lányok sincsenek irigylésre méltó helyzetben. Akkor sem, ha túl sok szép mosolyú fiú van a láthatáron, és akkor sem, ha nincs belőlük egy se. Jó lenne néha kikapcsolni azokat a nyughatatlan „pasi-csápokat”, kár, hogy lehetetlen… A _Hűvösvölgyi suli_ ikrei persze továbbra is bízhatnak egymásban, így azt is megoldják, ha véletlenül két helyen kell lenniük egyszerre, egy időben.

Nakahara Aya - Love*Com ​2.
Risa ​kezd alaposan belekeveredni Ootani iránti érzelmeibe - nem tudja, hogy segítsen a srácnak újra összejönni gyerekkori barátnőjével, vagy inkább tartsa meg magának...? Ráadásul feltűnik egy korábbi osztálytárs is, aki nem jön ki jól Ootanival, de nagyon nyomul Risára... és egynyolcvan felett van!

René Goscinny - A ​kis Nicolas kiadatlan kalandjai 2.
A ​híres-neves kisdiák és barátai újabb üde, derűs és olykor megindító történetei alkotják A kis Nicolas kiadatlan kalandjai második kötetét. A 45 történetben a zseniális humorista szerzők váratlanabbnál váratlanabb helyzetekbe repítik hőseiket. A varázslatos világban a gyerekek éles szemmel, egy kicsit kajánul, de mindig szeretettel néznek a nagyokra, a felnőttek pedig éretlen módon intézik művien valóságos ügyes-bajos dolgaikat.

René Goscinny - A ​kis Nicolas kiadatlan kalandjai
Nyolcvan ​kis Nicolas-történettel és rengeteg humoros rajzzal folytatódik a híres-neves kisiskolás hőstörténete, a francia irodalom remekműve. Ennek a műnek abban rejlik az ereje, hogy meghódítja a gyerekeket is, a felnőtteket is. Az előbbiek magukra ismernek, az utóbbiak emlékeznek.

Ruzsinszky László - Tempus
"A ​kis regény a selmec-soproni diákélet soproni hőskorát mutatja be élethűen, és a maga valójában. A menekülés és átköltözés viharos időszakát idézi föl. A könyvben a kisregény mellett megtalálható a szerző „Ki gondol arra?” című verseskötete is." (Selmeci Társaság)

Covers_529324
Ballagási ​emlékkönyv Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Ballagási ​emlékkönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nakahara Aya - Love*Com ​4.
Risa ​végre beismeri magának, hogy igenis érez valamit Ootani iránt, és eldönti, hogy valahogy jelezni fogja. Csakhogy az a kőagyú kölyök egyszerűen nem fogja a jeleket! Vajon a barátai és egy romantikus tengerparti kirándulás segítségével el tud érni valamit?

Föld S. Péter - Krenner István - Nagyon ​diák viccek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szilvási Lajos - Egymás ​szemében
Szilvási ​Lajosnak, az elmúlt évtizedek hazai sikerszerzőjének szerelmi története valójában két napló. Két fiatal, Tamara és Attila párhuzamosan írt naplója. Önmagukról, a másikról, egymásról, az érzéseikről és a bizonytalan jövőről. Önkéntelenül, s ezért őszintén vallanak arról, milyenek is egymás szemében, és milyen a szemükben a világ. ___Az _Egymás szemében_ a szerző egyik legkedveltebb műve, a két fiatal története mellett egyben egy sajátos korrajz is a hetvenes évekről. Szilvási Lajos könyveit eddig több mint 10 millió példányban adták ki Magyarországon és külföldön.

Jonathan Coe - Trógerek ​klubja
1973 ​esős tele Birminghamben. A rossz popzene és a feltörekvő punk, a sztrájkok és az általános létbizonytalanság korszaka. Négy jó barát közösen próbál megküzdeni az iskolai mindennapokkal, a serdülőlét problémáival és az iskolai újság szerkesztésével. Doug, a leendő radikális gondolkodó, Harding, az iskola gátlástalan bohóca, a bátortalan Phil, a leendő gitárhős, és az álmodozó Benjamin Trotter, aki még maga sem tudja, mi a legfontosabb az életben, a hit, az írás vagy a szomszédos lányiskola bombázója. A kamaszlét látszólag felszínes problémái mögött azonban kirajzolódik a hetvenes évek kegyetlen háttere is, a családi drámák, véres IRA-merényletek és a rasszizmus elterjedésének időszaka. A Trógerek klubja egyszerre elgondolkodtató, nosztalgikus és helyenként harsogóan vidám regény a modern brit irodalom egyik díjnyertes szerzőjétől.

Erich Kästner - The ​Flying Classroom
This ​story is about the unsuccessful planned performance of a play "The Flying Classroom" which, had it not been stalled by a kidnapping, would have been part of the school's Christmas celebrations.

Joanne Harris - Gentlemen ​and Players
The ​place is St Oswald's, an old and long-established boys' grammar school in the north of England. A new year has just begun, and for the staff and boys of the school, a wind of unwelcome change is blowing. Suits, paperwork and Information Technology rule the world and Roy Straitley, Latin master, eccentric, and veteran of St Oswald's, is finally - reluctantly - contemplating retirement. But beneath the little rivalries, petty disputes and everyday crises of the school, a darker undercurrent stirs. And a bitter grudge, hidden and carefully nurtured for thirteen years, is about to erupt. Who is Mole, the mysterious insider, whose cruel practical jokes are gradually escalating towards violence - and perhaps, murder? And how can an old and half-forgotten scandal become the stone that brings down a giant?

Stephen King - Carrie ​(angol)
Carrie ​White was no ordinary girl. Carrie White had a gift - the gift of telekinesis. And when, one horrifying and endless night, she exercised that terrible gift on the town that mocked and loathed her, the result was stunning and macabre.

Szenczi Tóth Károly - Mung ​tanár úr eltűnése
Kamasznapló ​és mégsem. Egy régmúlt ősz emléke, vágyak, álmok, félelmek, ahogyan akkor élte egy diák, bárki közülünk. Mi történt Mung tanár úrral? Mi igaz a szóbeszédből? Hogy bűnös, és valahol valaki előtt felelnie kell? E látszólag fontos ügy csak háttér a regény eseményeihez. Egy gimnáziumi tanár sorsa, és a diáké, a diákoké. Órák, napok laza láncolata. Napló; de nem iskolatörténet. Heves indulatok, szenvedélyes szerelmek, a nemiség ébredése, kegyetlen gyűlölet, könnyfojtó bánat, iskolaköpeny és egyensapka. Valamiképp a kor (hatvanas évek) filmje. Családrajz és környezettanulmány. Egy országé természetesen. Egy sajátos kor, ahol a gyanakvás az örömökből búvik elő, a diákélet vidám napjainak bájos és izgalmas eseményei alól. Ahol semmitől sem kell félni, csak a szorongástól. Mert az kegyetlen, és kéretlenül felszínre tör.

J. D. Salinger - Nine ​Stories
Including: ​ * "A Perfect Day for Bananafish" (1948) * "Uncle Wiggily in Connecticut" (1948) * "Just Before the War with the Eskimos" (1948) * "The Laughing Man" (1949) * "Down at the Dinghy" (1949) * "For Esmé – with Love and Squalor" (1950) * "Pretty Mouth and Green My Eyes" (1951) * "De Daumier-Smith's Blue Period" (1952) * "Teddy" (1953)

Kucsman Árpád - Egy ​kémikus a régi Eötvös Collegiumban
„Amikor ​az Eötvös Collegiumról beszélek, természetesen magamról fogok beszélni, hogyan éltem – egy kémikus a bölcsészek között – 1945 őszétől 1949 végéig a tudománynak ebben az aszkétikus és mégis vidám novíciuskolostorában, hogyan alakította életünket, örökre nyomot hagyva bennünk. Életre szóló útravalót kaptam: a tudomány iránti elkötelezettséget, az önként vállalt intenzív munka örömét, az előítéletektől mentes vizsgálódást, az önállóságot az anyag feldolgozásában, az önmagát sem kímélő kritikai szellemet, a tekintélyi elv, a pöffeszkedő akadémizmus elutasítását. És persze az irodalom és a zene szeretetét, a nyitottságot és a toleranciát, a fonákságok kezelését gunyoros humorral, az irtózást a politikai egyoldalúságtól és agressziótól, de még a polgárpukkasztó szabadszájúságot is. Olyan ember lettem, amilyenné a Collegium formált, ott szereztem sírig hű barátokat. Ott voltam, amikor politikai okokból fokról fokra rombolni kezdték, majd diákszállóvá silányították. Az Eötvös Collegiumban eltöltött öt évre emlékezem vissza ebben a könyvben, örömmel is, fájó szívvel is.”

Mats Strandberg - Sara B. Elfgren - The ​Circle
Only ​together can they survive. Engelsfors. A beautiful name for a scrubby little town in Sweden where six girls have just started high school. They have nothing in common -- except they are all hunted by an ancient evil. The autumn semester has just started when a student is found dead in one of the school toilet cubicles. Everyone suspects suicide. Everyone except those that know the truth. One night, when a mysterious red moon fills the sky, the girls meet in the park. They don't know why or how they were brought there but they learn that they need each other in order to survive. They are told that they are witches. An ancient prophecy states that they are The Chosen Ones. From this day on, high school is a matter of life and death. They must learn how to work together despite their differences and they have to master the forces that have awakened within them. Time is running out. Something is hunting them and if they don't find it and defeat it, it will kill them.

N. H. Kleinbaum - Dead ​Poets Society
Todd ​Anderson and his friends at Welton Academy can hardly believe how different life is since their new English professor, the flamboyant John Keating, has challenged them to "make your lives extraordinary! " Inspired by Keating, the boys resurrect the Dead Poets Society--a secret club where, free from the constraints and expectations of school and parents, they let their passions run wild. As Keating turns the boys on to the great words of Byron, Shelley, and Keats, they discover not only the beauty of language, but the importance of making each moment count. But the Dead Poets pledges soon realize that their newfound freedom can have tragic consequences. Can the club and the individuality it inspires survive the pressure from authorities determined to destroy their dreams?

Nakahara Aya - Love*Com ​6.
Ootani ​jegyeket nyer az Omibouzu koncertre és meghívja Risát, hogy menjenek együtt... csakhogy a buli előtt lebetegszik! Risa, hogy mentse a menthetőt (a koncertet és persze a rendit!), meglátogatja otthon, és begyűjti az első csókot a fiútól! Vagy nem is, csak véletlen volt? És egyáltalán Ootani emlékszik rá?

Ferenc Molnár - The ​Paul Street Boys
A ​true world classic of its kind, The Paul Street Boys, which has been out of print for decades, is a juvenile classic that has lost none of its magic.

Kollekciók