Ajax-loader

'antarktisz' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_159967
Antarktisz ​és óceánok Ismeretlen szerző
11

Ismeretlen szerző - Antarktisz ​és óceánok
NAVIGÁTOR ​Világatlasz, 18. kötet

Ismeretlen szerző - Fedezd ​fel a világot! - A világ feltérképezése és az Antarktisz
A ​sorozat hatodik kötete elhelyezi az univerzum gigantikus térképén otthonunkat, a Földet, lajstromba szedve bolygónk legfontosabb jellemzőit. Kronológiai sorrendben ismerteti a civilizációnk fejlődésének döntő hatású állomásait, illetve az emberi faj környezetét és ezerszínű kultúráját. Földrajzi és biológiai kitekintést nyújt az óceánok és az Antarktisz világára, valamint áttekinthető táblázatokba összefoglalva, országokra lebontva tartalmazza a legfontosabb geográfiai, népesedési és gazdasági adatokat

Edmund Hillary - Pillantás ​a csúcsról
A ​Mount Everest meghódítása óta Edmund Hillary neve világszerte fogalom mindazok számára, akik kedvelik a rendkívüli kihívásokat jelentő kalandokat. Ebben a meghökkentően őszinte, fanyar humorral fűszerezett, páratlanul izgalmas könyvben Hillary felidézi élete legmeghatározóbb élményeit. A felfedezések történetében mérföldkővé vált 1953­-as Himalája­ expedíciót követően könyve lapjain útitársául szegődhetünk a föld legegzotikusabb tájain a Déli­-sarktól a Gangeszig. A Pillantás a csúcsról egy szerény sorból származó új­-zélandi méhész hihetetlen, mégis igaz története, melyből megtudhatjuk, hogyan lett egy álmodozó kamaszból a hegymászás hőse, a királynő lovagja, majd neves közéleti személyiség. Hillary ma is, több mint hatvan évvel az után, hogy Tendzing Norgajjal együtt elsőként lépett az Everest égbenyúló csúcsára, példakép mindazok szemében, akik szeretik a hegymászást, a veszélyes kalandokat, a világszerte hódító extrém sportok embert próbáló kihívásait. Memoárja egy különleges fordulatokban gazdag élet krónikája.

Martín R. De La Peña - Maurice Rumboll - Birds ​of Southern South America and Antarctica
South ​America, though home to about one-third of the world's bird species and twice as many endemic families of birds as any other continent, has the world's sparsest population of birdwatchers. Birds of Southern South America and Antarctica illustrates and describes all the known species – more than 1000 of them – in a vast swath of this underexplored birder's paradise, from Argentina, Chile, Bolivia, Paraguay, southern Brazil, and Uruguay to parts of Antarctica. Just some of the birds it covers are teals, tinamous, chachalacas, conebills, cuckoos, macaws, parakeets, parrots, penguins, nightjars, hummingbirds, ovenbirds, tyrants, and tanagers. The habitats range from torrid rainforests and cloudforests to grasslands, the world's driest desert, second highest mountain range, and ice caps. The 97 color plates depict each species' male in breeding plumage, with the female and young often shown as well. On the facing page are concise textual descriptions of each species, highlighting not only salient physical features and behavioral patterns but the calls or songs of each. Casual birders and ornithologists contemplating a journey to the region, or simply interested in a one-volume overview of its bird life, will not want to miss Birds of Southern South America and Antarctica.

Luc Jacquet - A ​pingvinek vándorlása
Kötetünk ​izgalmas szövege és fantasztikus fotói tovább mesélik a kalandokat, még teljesebbé teszik a nagy sikerű mozifilm adta élményt. Luc Jacquet és csapata egy esztendőn át követte és filmezte a déli-sarkvidéken honos császárpingvinek életét. Világsikert aratott filmjük után most könyvalakban is közreadják a különleges és oly kedves madarak körében átélt elképesztő kalandjaikat. Tanúi lehetünk annak a küzdelemnek, amelyet a császárpingvin vív immár évezredek óta a könyörtelen, de felejthetetlenül szép antarktiszi környezettel.

Vojnits András - Óceánok ​- Sarkvidékek
A ​Kontinensről kontinensre könyvsorozat utolsó kötetét tartja kezében az olvasó. Ez a könyv az óceánokat és tengereket, valamint a Föld jégóceánjait, az Északi- és Déli-sark körüli vidékeket tárgyalja. Mi, magyarok, olyan országban élünk, aminek nincs tengerpartja, így legtöbbünknek csak futó kapcsolata vagy közvetett, elbeszélésekből, olvasmányokból, filmekből szerzett ismerete van az óceánokról és a sarkvidékekről. Ez a kötet látványos képekkel és tényszerű leírásokkal bemutatja a világtengereket mint a Föld nagy történeti folyamatainak résztvevőit. Miközben végigkalauzol az óceánokon és a tengereken, áttekintést ad a vizek és a zord sarki tájak élővilágáról. Az óceánok, a tengervíz fizikai, kémiai és biológiai ismertetését, a sarkokon kialakult jeges területek bemutatását át- meg átszövik az emberi megismerés hol mulatságos, hol hősies, máskor tragikus történetei. Hiszen a tengerek és sarkvidékek történetéhez bizony hozzá tartozik a kalandok és kalandorok, felfedezők és felfedezések említése, tetteik felidézése is. Az Óceánok - Sarkvidékek kötet tehát arról szól, ami Földünkön a korábban megjelent könyvek tárgyalta földrészek között helyezkedik el: bolygónk hatalmas vizeiről és jégvilágáról. A szerző és a kiadó azt reméli, hogy ez a könyv azzal tölti ki a sorozatban eddig leírt területek közötti hézagokat, hogy képzeletbeli tengeri utazást kínálva vezeti az olvasót - kontinensről kontinensre.

Ranulph Fiennes - Mind ​Over Matter
Mind ​Over Matter is the death-defying and bone-chilling account of Fiennes's most remarkable achievement. For 1,350 miles at a rate of 14 miles a day, Fiennes and his partner Dr. Michael Stroud trudged across Antarctica. But the expedition's world records for both the longest unsupported polar journey and the first unsupported crossing of Antarctica came at an incredible cost. Each pulling a 500-pound sled while encountering cavernous crevasses and bitter blizzards with temperatures at -86[degree]F, the two men faced gangrene, altitude sickness, starvation, hypothermia, and equipment failure that nearly claimed their lives long before they reached the South Pole. The tortuous trek took a mental toll as well. Tensions turned to frustrations that were taken out on each other, and by journey's end the two good friends were deeply antagonistic. With an honest and vivid narrative, Fiennes takes the reader through the coldest land on earth and describes what it takes to survive a monumental physical and mental challenge.

Robert Falcon Scott - Journals
For ​God's sake look after our people' Captain Scott's harrowing account of his expedition to the South Pole in 1910-12 was first published in 1913. In his journals Scott records his party's optimistic departure from New Zealand, the hazardous voyage of theTerra Nova to Antarctica, and the trek with ponies and dogs across the ice to the Pole. On the way the explorers conduct scientific experiments, collect specimens, and get to know each other's characters. Their discovery that Amundsen has beaten them to their goal, and the endurance with which they face an 850-mile march to safety, have become the stuff of legend. This new edition publishes for the first time a complete list of the changes made to Scott's original text before publication. In his Introduction Max Jones illuminates the _Journals_' writing and publication, Scott's changing reputation, and the continued attraction of heroes in our cynical age.

Balázs Dénes - Ausztrália, ​Óceánia, Antarktisz
Már ​a cím is elárulja, hogy a világrészeket ismertető kiadványaink sorában ez a kötetünk igen változatos, egymástól nagyon eltérő földrészekkel ismerteti meg az olvasót. Egy száraz, sivatagos kontinens, egy örökzöld trópusi szigetvilág és a jéggel borított déli sarkvidék fonódik össze ebben a kötetben. Ausztrália a földrészek legkisebbike, szigetkontinensnek is nevezik. Távol esik az északi féltekén kialakult kulturális központoktól, megismerése sokáig váratott magára. Az európaiak betelepülése nem egészen kétszáz esztendeje kezdődött, s azóta Ausztrália a Föld gazdaságilag fejlett országai közé emelkedett. Óceánia roppant méretű tengeri birodalom, amelyből szétszórtan a szigetek ezrei emelkednek ki. Csupán három sziget mérete jelentősebb: Új-Zéland két szigete és Új-Guinea; ezeket a könyv részletesebben is ismerteti. A befejező rész - Antarktisz - zord éghajlata miatt a legkevésbé ismert földrész. Az olvasó átfogó képet kap a déli sarkvidék földrajzáról, a nemzetközi kutatások legújabb tudományos eredményeiről. A könyvet gazdag illusztrációs anyag teszi szemléletessé. A fényképek és rajzvázlatok többségét maga a szerző készítette, aki tanulmányútjai során e távoli táj tekintélyes részét bejárta, így a szemtanú hitelességével tolmácsolja a földrajztudomány ismeretanyagát.

R. F. Scott - Angolok ​a Déli-sarkvidéken
Előszó: A ​Discovery-expedíció "atyjának", Sir Clements Markham-nek nagy érdeme van benne, hogy a mult század utolsó éveiben a tengert járó nemzetek úgyszólva mind összefogtak a hatodik világrész, a rettentő éghajlatu antarktikus szárazföld meghódítására. Belgák, franciák, németek, skótok, norvégek, svédek vettek részt a nemes versengésben, de a vezetőhely mindvégig az angoloké maradt. Az angol expedíciók a New Zealandtól délre eső Ross-negyedben végezték kutatásaikat. James Cook és James Ross immár történelmi nevei mellé méltó büszkeséggel jegyzi fel a délsarki kutatások krónikája Scott és Shackleton nevét. Scott kapitány, jelen könyvünk szerzője, töretlen uton hatolt be 1902-ben a South Victoria föld belsejébe, aholk olyan szélességig jutott, mint senki más előtte. Egyetlen utazónak sikerült eddig ezt az eredményt túlszárnyalnia. Ez az utazó Shackleton hadnagy, Scott utitársa, aki mondhatatlan erőfeszítések árán, gleccser-hágókon át kapaszkodva felküzdötte magát (1908-9-ben) arra a jégborította fennsíkra, amelyen a déli sarknak kell lennie. Alig száznyolcvan kilométer választotta el a hősi kutatót a titokzatos déli pólustól, annyi küzdelem és vágy célpontjától.

Manfred Baur - Sarkvidékek
Dermesztő ​hideg, hónapokon át tartó sötétség és tomboló jégviharok - a sarkvidékek éghajlata nem túl barátságos, mégis hallatlanul gazdag az élőviláguk. Itt honos a világ legnagyobb szárazföldi ragadozója, a jegesmedve. Változatos pingvin-, fóka- és bálnafajok és parányi rákok úsznak a sarkvidéki vizekben. Az ember viszonylag későn, komoly erőfeszítések árán jutott el az Arktiszra és az Antarktiszra, ezekre a mindmáig sok felfedeznivalót tartogató vidékekre. - Hihetetlen! Az Antarktiszon már -93,2 Celsius-fokos hideget is mértek! - Kelj útra a Polarstern jégtörővel, és ismerd meg a tudósok kutatómunkáját!

Alina Centkiewicz - Czeslaw Centkiewicz - A ​hatodik világrész titkai
Ma ​már elérhető, de még mindig titokzatos világ Antarktisz kihalt földje. Valamikor, a Föld „ifjúkorában” trópusi őserdő borította ezt a tájat, most pedig… A végtelen jégmezőkön alattomos hasadékok rejtőznek a vékony jéghidak alatt, hirtelen kerekedő, jeges orkánok támadnak a bátor kutatókra. A rekordok vidéke ez, itt mérték eddig a legerősebb fagyot, a legsebesebben száguldó szelet és a legvastagabb jégtakarót. A legfejlettebb technika sem teheti kényelmessé, vagy akár csak veszélytelenné az itt dolgozó tudósok és munkatársaik életét. Mi vonzza mégis újra meg újra, annyi áldozat árán ide a világ minden tájáról a kutatók fáradhatatlan csapatait, milyen eszközök, felszerelések segítik őket a természettel vívott, kemény harcban, míg lépésről lépésre, kilométerről kilométerre feltárják titkait? Erre a nagyon érdekes kérdésre ad választ Alina és Czeslaw Centkiewicz könyve.

Kollekciók