Ajax-loader

'tanár' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Muriel Spark - The ​Prime of Miss Jean Brodie
Romantic, ​heroic, comic and tragic, unconventional schoolmistress Jean Brodie has become an iconic figure in post-war fiction. Her glamour, freethinking ideas and manipulative charm hold dangerous sway over her girls at the Marcia Blaine Academy - the 'crème de la crème' - who become the Brodie Set, introduced to a privileged world of adult games that they will never forget.

Paul Auster - Invisible
Sinuously ​constructed in four interlocking parts, Invisible opens in New York City in the spring of 1967 when twenty-year-old Adam Walker, an aspiring poet and studen at Columbia University meets the enigmatic Frenchman Rudolf Born, and his silent and seductive girlfriend Margot. Before long, Walker finds himself caught in a perverse triangle that leads to a sudden, shocking act of violence that will alter the course of his life. Three different narrators tell the story, as it travels in time from 1967 to 2007 and moves from New York to Paris and to a remote Caribbean island in a story of unbridled sexual hunger and a relentless quest for justice. With uncompromising insight, Auster takes us to the shadowy borderland between truth and memory, authorship and identity to produce a work of unforgettable power that confirms his reputation as one of America's most spectacularly inventive writers.

Takako Shimura - Sweet ​Blue Flowers 1.
Once ​childhood friends, sweet Aki and shy Fumi, unexpectedly reunite the year they enter separate all-girls high schools. Fumi has learned that romance can have its thorns but in meeting an upperclassman she discovers that, like a flower hibernating through the winter, love too can grow and bloom again come spring. But has there in fact been a little flower, almost too small to see, at her side all along…? Join Aki and Fumi in the first volume of Takako Shimura’s touching coming-of-age series as they discover more about who they are, and who they can become.

Paul Auster - Unsichtbar
New ​York 1967: Adam Walker ist ein introvertierter Student mit literarischen Ambitionen. Auf einer Party lernt er Rudolf Born und dessen verführerische Freundin kennen und stürzt sich in eine unheilvolle Dreiecksbeziehung. Adams Leben nimmt eine dramatische Wendung, als die mühsam verborgene Gewalttätigkeit Borns hervorbricht und einen Menschen das Leben kostet. 40 Jahre später schreibt Adam die dramatischen Ereignisse jenes Sommers auf und hinterlässt eine Geschichte mit vielen Unbekannten. Ein Roman über menschliche Fehlbarkeit und das Zerbrechen moralischer Gewissheiten - kunstvoll gelesen von Burghart Klaußner.

Prievara Tibor - A ​21. századi tanár
Mitől ​lesz hatékony, produktív és korszerű egy pedagógiai módszer a 21. században? A válasz az innovációban, a játékosságban és a belső motivációban rejlik. Az új kiadványunkban megismertetett módszer mindhármat ötvözi magában, ez pedig nem más, mint a gamification, vagyis játékosság módszere. Nagy előnye, hogy megoldást nyújt mindazokra a nehézségekre, amivel korunk pedagógusai – így Ön is – küzdenek: Hogyan lehet az osztály minden egyes tagjára differenciálni? Hogyan lehet felszámolni a motiválatlanságot és a teljesítményszorongást? A nagy tananyagmennyiség mellett hogyan készítse fel az iskola az életre a gyermeket? Mi az a gamefication és hogyan vigyük be a tanórákba? Prievara Tibor nagy sikerű és komoly eredményeket hozó módszere csak nálunk érhető el szakkönyv formájában! A módszer valójában nagyon egyszerű: a játék élményszerűségét, természetes motiváló erejét használja fel; ötvözve a videojátékok pontokat gyűjtő, szinteket ugró struktúrájával: a diákok magukénak érzik az iskolai előmenetelük irányítását, saját maguknak jelölnek ki célokat, amit a saját maguk által megtervezett úton, módszerekkel érnek el. A büntetés és megbélyegzés helyett lehetőségük van arra, hogy hibázzanak, és a javítás lehetőségét a módszer felépítése eleve tartalmazza. A könyvben megismertetett módszert alkalmazva hatékonyan és könnyedén tudja ezt megoldani. Gyakorlati ötletek, tapasztalatok segítik abban, hogyan strukturálja a feladatokat, tananyagot, hogyan ütemezze a haladás tempóját, mindezt a sikeres és eredményes munka érdekében. Kinek ajánljuk: tanítóknak általános iskolai középiskolai tanároknak A kiadvány felépítése: Előszó Baj van, nem is kicsi A jövő képességei Tanár a présben IKT és a tanár Még elvek és minden egyéb, amire a rendszer épül A rendszer valóban beindul és már élhető (2.0) IKT és a diák A pontrendszer evolúciója Gyakran ismételt kérdések, avagy GYIK Mit gondolnak a diákok? Pontrendszer lépésről lépésre Az értékelési rendszer adaptációja Utószó

Takako Shimura - Sweet ​Blue Flowers 2.
Akira ​Okudaira is starting high school and is ready for exciting new experiences. And on the first day of school, she runs into her best friend from kindergarten at the train station! Now Akira and Fumi have the chance to rekindle their friendship, but life has gotten a lot more complicated since they were kids... Kyoko’s fiancé invites a group of her friends to join them at his family’s summer home. But the trip ends up including more than just ghost stories and horseback riding—Fumi can now confirm that she has feelings for Akira. And Akira learns more than she wants to about Kyoko’s private life with some accidental eavesdropping. After this, how can the girls just go back to school like nothing happened?! The classic yuri series by the author of _Wandering Son_

Colleen Hoover - Métrica
O ​romance de estreia de Colleen Hoover, autora best seller do New York Times, apresenta uma familia devastada por uma morte repentina. Apos a perda inesperada do pai, Layken, de 18 anos, e obrigada a amparar a mae e o irmao mais novo. Por fora, ela parece resiliente e tenaz; por dentro, entretanto, esta perdendo as esperancas. Um rapaz transforma tudo isso: o vizinho de 21 anos, que se identifica com a realidade de Layken e parece entende-la como ninguem. A atracao entre os dois e inevitavel, mas talvez o destino nao esteja pronto para aceitar esse amor.

Eleanor Catton - The ​Rehearsal
A ​high-school sex scandal jolts a group of teenage girls into a new awareness of their own potency and power. The sudden and total publicity seems to turn every act into a performance and every platform into a stage. But when the local drama school decides to turn the scandal into a show, the real world and the world of the theater are forced to meet, and soon the boundaries between private and public begin to dissolve. "The Rehearsal" is an exhilarating and provocative novel about the unsimple mess of human desire, at once a tender evocation of its young protagonists and a shrewd expose of emotional compromise.

Keller Márkus - A ​tanárok helye
Kutatásunk ​eredményei cáfolják a nemzetközi szakirodalom néhány máig közkeletű megállapítását a magyarországi (és általában a kelet-közép-európai) professzionalizációról és modernizációról. Egyrészt csak nagyon korlátozottan beszélhetünk megkésettségről, ha a folyamatok magyarországi menetét vizsgáljuk, másrészt az is világos, hogy a tárgyalt összehasonlításban nem érvényes a backwardness-tézis másik alapgondolata sem, miszerint a kontinentális Európa professzionalizációs folyamatai a temporális különbségektől eltekintve azonosak. A magyarországi középiskolai tanárok professzionalizációja nem volt sem gyorsabb, sem lassúbb, sem jobb, sem rosszabb, mint poroszországi társaiké, a közel azonos alapokról indulva egyszerűen más irányt vett. Úgy tűnik tehát, hogy a 19. század második felére Magyarországon a középiskolai tanársággal létrejött egy olyan modern értelmiségi csoport, melynek énképében és egyesületi (közösségi) fellépésében az állam mellett a saját szaktudására épülő autonómia és függetlenség is fontos szerepet játszott, és ennek mértéke lényegesen különbözött poroszországi társaiétól. Az eredmény érdekességét csak fokozza, hogy az államtól való függetlenségét hangsúlyozó és gyakorló magyarországi tanárság az állam modernizáló szándékának és lépéseinek köszönhette létrejöttét. Keller Márkus (1974) az Eötvös Loránd Tudomány-egyetem, a Katholische Universität Eichstätt, a berlini Humboldt Universität és az Universität Wien hallgatójaként folytatta történelmi, szociológia és pszichológiai tanulmányait. 2001 és 2004 között az ELTE BTK Gazdaság- és Társadalomtörténeti Doktori Programjának volt ösztöndíjas hallgatója. 2004 és 2007 között a Berliner Kolleg für Vergleichende Geschichte Europas ösztöndíjasaként végzett kutatásokat a német és a magyar társadalomtörténet témakörében. Jelenleg az 1956-os Intézet tudományos munkatársa. Publikációi jelentek meg a német és magyar társadalomtörténet, az összehasonlító történetírás módszertana, az 1956-os forradalom és az oral history témakörében.

Mario Rinvolucri - A ​nyelvóra életre keltése
Könyv ​a stílus és a jó hangulat kialakításához nyelvtanároknak, rengeteg ötlettel E könyv Neked szól, ha: változatossá szeretnéd tenni az órád, és az általad használt tankönyv kereteit ki szeretnéd tágítani; nem szeretsz sokat készülni (az itt található gyakorlatok többnyire egyszerűek, és minimális anyagra és felkészülésre van szükség hozzájuk, ami azonban egyáltalán nem zárja ki, hogy igazán jó hangulatot és hatékonyságot vigyünk a nyelvórába;) ha olyan kis vagy túl nagy létszámú osztályokban tanítasz, melyekben fegyelmezési gondjaid adódnak; ha már nem használsz tankönyvet, mert alternatív iskolában tanítasz. Ezek a gyakorlatok jól használhatók olyan szövegeknél, melyek az órán keletkeznek, vagy melyeket a tanár az osztályra vagy a csoportra szabva választ ki az órára, ismerve a diákok igényeit és érdeklődési körét. E könyv a benne található 151 ötlettel változatosságot visz a nyelvórába, és segít még a legunalmasabb tankönyvet is élővé varázsolni. Ajánljuk e könyvet nyelvtanárok számára és olyan diákok számára, akik az itt található módszertani ötletekkel meg szeretnék lepni útjukat kereső nyelvtanáraikat. A szerző, Mario Rinvolucri Angliában és számos Nyugat-Európai országban közismert nyelvtanár. Dolgozott Chilében (Valdiviában) és Görögországban (Athénban). 1974 óta A Pilgrims Nyelvtanárképző vezető tanára Canterbury-ben az Egyesült Királyság-ban. Továbbá szerkesztője a Hummansing Lannguage Teaching webmagazinnak

Santino Hassell - Interborough
The ​Raymond Rodriguez from a few years ago wouldn’t recognize the guy he is today. He’s left his slacker ways far behind him and is now juggling two jobs and school. But the balancing act doesn’t allow much time for the man he loves. David is doing his best to be supportive, but problems at work and his own insecurity leave him frustrated—in more ways than the obvious—whenever he goes to bed before Raymond gets home. The heat and affection between them is still there, but they barely have the time or energy to enjoy it. And it doesn’t help that Raymond is still hiding David from his colleagues. The stress mounts so high that a vacation in paradise is filled with turmoil instead of harmony, and culminates on their return to the five boroughs with broken promises and heartache. They have to figure out how to stop allowing their differences to overshadow their love. It’s the only way they’ll make it to forever.

Eliza Lentzski - Winter ​Jacket: Finding Home
Book ​Three in the Winter Jacket series There are signs everywhere if you know what you’re looking for - signs that tell you you’re doing something wrong. Go back. Detour. Choose again. Do not collect two hundred dollars when you pass Go. But I hadn’t paid attention to the warnings, too blinded by ambition and the desire to experience something new. Simply put: I was making a terrible, horrible mistake. Elle and Hunter have endured the disapproval of friends, family, and colleagues, but can their relationship survive the distance of nearly two thousand miles?

Antalné Szabó Ágnes - Raátz Judit - Magyar ​nyelv és kommunikáció tanári kézikönyv az 5-6. évfolyam számára
A ​Magyar nyelv és kommunikáció című tankönyvcsalád tanári kézikönyve elméleti és gyakorlati útmutatót ad a magyar szakos kollégáknak pedagógiai munkájukhoz. Részletesen bemutatja a tankönyvcsalád tagjait és a magyar nyelvi tananyag felépítését az 1-12. évfolyamon. Megfogalmazza az egyes témakörökkel kapcsolatos tantárgy-pedagógiai célokat és követelményeket, valamint tanmenet javaslatokat kínál. A tanári kézikönyv ötlettárat, a fogalmazástanításhoz címeket és témákat, valamint tollbamondásra ajánlott szövegeket és mondatokat is tartalmaz. A munkafüzetek és a feladatlapok gyakorlatainak a megoldásához is részletes eligazítást ad. A könyvet a magyar nyelv tanításához javasolt kiegészítő könyvek jegyzéke zárja.

Eliza Lentzski - Winter ​Jacket: All In
Book ​Four and the dénouement of the Winter Jacket Series. Hollywood had been a disaster. Elle Graft - Associate Professor of English and once-budding television screenwriter - could admit that much. Now back in Minnesota and back to her old life, Elle’s determined to get her relationship with Hunter back on track. It all started with a broken classroom heater and a blue winter coat. How will it end?

Lucy Maud Montgomery - Anne ​of Windy Poplars
While ​waiting for Gilbert to finish his medical studies, Anne takes up her first job away from Avonlea: she is the principal of Summerside High School. She has to fight the Pringle family who wanted their relative to be principal and therefore try to make her fail; and she must help a little girl living nearby who lives with her cold-hearted relatives. As before, she bumps into many small or bigger "adventures" and interesting, lovely or not so lovely people in Summerside.

David Lodge - Deaf ​Sentence
_Being ​deaf is less an affliction than a sentence..._ Retired Professor of Linguistics Desmond Bates is going deaf. Not suddenly, but gradually and - for him and everyone nearby - confusingly. It's a bother for his wife, Winifred, who has an enviably successful new career and is too busy to be endlessly repeating herself. Roles are reversed when he visits his hearing-impaired father, who won't seek help and resents his son's intrusions. And, finally, there's Alex. Alex is a student Desmond agrees to help after a typical misunderstanding. But her increasingly bizarre and disconcerting requests cannot - unfortunately - be blamed on defective hearing. So much for growing old gracefully...

Brooke Cumberland - Pushing ​the Limits
He’s ​my art professor. I’m his student. With an electric connection and undeniable chemistry, I know it won’t be long until one of us cracks. When the opportunity arises to pose naked for the entire art class, I can’t help the thrill of knowing he’ll be watching me. While they all look past me with their eyes narrowed and concentrated, drawing only the lines and angles of my body, he sees right through me down to my vulnerability. He sees more than just the physical aspects—he sees me. That’s when I see the struggle in his features as he tries to stay in control. How do we keep our distance when everything seems to be pulling us together? What feels so right can only go wrong if we keep pushing the limits.

Munyu - See ​Me After Class 2.
After ​word of his extracurricular activities gets out, Yuuki is paired up with the steely (and bodacious) President Patricia! But can the bossy beauty stay true to her promise and keep an eye on her charge…or will she tentatively tease and torture her way into his unsuspecting heart? See Me After Class spills over with a cast of luscious ladies and one very, very lucky guy! What’s a young man to do when every hottie in school seems to stumble straight into his arms? Will flirty folly suddenly become true love?

Bakonyi László István - Félpercesek ​a tanárráválásról
"Ez ​Bakonyi László István eddigi legjobb könyve. Vagy a második legjobb. Nehéz eldönteni." (Bakonyi László) "Ez a könyv azonnal a kedvencem lett. Egy éve nem olvastam ilyen jót." (B.L.) "A sit-down comedy legjobb félpercesei a tanárráválásról. Meg sok egyébről. Meg inkább kétpercesek, de lassan olvasok." (Bakonyi) "Történetek a születéstől az óvodán, iskolán, gimnáziumon, főiskolán át a katedráig, olyan erővel ábrázolva, mintha az én életemet olvasnám." (László Bakonyi) "Aki tud olvasni, annak ez tetszeni fog. Aki nem, annak kicsit unalmas lesz. De még neki is tetszeni fog." (Bakonyi László István) "Nem rossz, nem rossz." (A szerző)

Teresa Mummert - Honor ​Student
Emma ​lives a very self-destructive life, barely making her way through college. Her world is turned upside down after meeting Mr. Honor, her new history teacher whose idea of discipline may be a little too much for Emma to handle. While trying to figure out their new relationship, they also have to deal with the very real possibility that someone has discovered their secret and is trying to hurt them. But Mr. Honor is keeping a few secrets of his own from Emma.

Teresa Mummert - Honor ​Thy Teacher
Book ​Two in the Honor Series There are two sides to every story. Emma told of her love for William in Honor Student. Now read things from his dark and twisted perspective. There is nothing he will not do to protect her.

Teresa Mummert - Honor ​and Obey
Emma ​has found the love of her life, but his dark secrets could change everything. With a horrible accident and the loss of another loved one, the student must become the teacher. As secrets begin to unravel, will she be able to look passed them or will she have to leave William and start life new again?

Ismeretlen szerző - A ​tanulás helyei: iskolaépítészet
A ​pedagógus és az osztálytársak után az épített környezet az iskolai munka harmadik alappillére. Noha a tanító tér problematikája régóta foglalkoztatja a kutatókat, az elmúlt bő egy évtized minőségi és mennyiségi forradalmat hozott. Építészek, pszichológusok, szociológusok, pedagógusok és a neveléstudomány szakértői közösen kutatják a 21. század iskolájának lehetséges megoldásait. Napjaink törekvései radikálisan szakítani igyekszenek a folyosók és osztálytermek kaszárnyás, 19. századi örökségével. A reform pedagógiai koncepciók mentén a rideg iskolai térből barátságos tanulási helyek születnek: tanuló utcák, tanulóházak, kuckók, nyitott könyvtárak és agorák. A paradigmaváltás előzményeiről és lehetőségeiről szól ez a kötet. A magyar, osztrák, német és belga szerzők saját kutatási eredményeiken túl ablakot nyitnak a nemzetközi szakirodalomra, miközben számos, a gyakorlatban is alkalmazható megoldást is bemutatnak.

Sylvain Reynard - El ​éxtasis de Gabriel
Una ​exquisita historia de amor y segundas oportunidades, cargada de erotismo y pasión. ¿Volverás a caer en la tentación? Tras varios meses de espera, el profesor Gabriel Emerson y Julia Mitchell, su alumna, acaban consumando su amor e inician una apasionada relación en la clandestinidad. Apartados del mundo durante unas románticas vacaciones en Italia, Gabriel la instruye en las delicias del cuerpo y en el éxtasis de la sensualidad. Pero a su regreso, su felicidad se ve amenazada por las estrictas normas académicas y por una ex amante celosa. Tras ser descubiertos, el consejo universitario exonera a la joven de toda responsabilidad, con la única condición de que no vuelva a tener contacto con el profesor hasta que se gradúe... ¿Volverán a caer en la tentación?En El éxtasis de Gabriel, la brillante secuela de El infierno de Gabriel, Sylvain Reynard teje una exquisita historia de amor y segundas oportunidades, cargada de erotismo y pasión.

Gigi Thorne - Mary Elizabeth - Extra ​Credit
Samantha ​Gray is going back to school. Four years after graduating Mission Woods High, she returns as the new young teacher. Miss Gray’s colleagues can’t stop staring, the students write naughty things about her on the bathroom walls, and their parents think her clothing it too provocative. She loves the attention, but Samantha has no idea what her career has in store for her. Troy Murillo is failing English class. Twelve weeks before graduation, he needs extra credit and private tutoring if he wants to receive a diploma. But Troy isn’t interested in Shakespeare, and the green-eyed troublemaker will do anything to get Miss Gray alone.

Györffy Sarolta - Találkozások ​Pityuval - Egy tanárnő könyve
" ​Egy hangjátékkal indul a kötet. Nem véletlenül. Nem csupán azért, mert benne van egy kicsit az elmúlt harminc év is Pityu és a tanárnő szemszögéből. Hogy mi lehetett volna Pityuból és Vera néniből, ha.... És elképzelhetővé válik, miért maradt meg Vera néni tanárnak, és megérzik az üzenetet (minő szakkifejezés!). Így nyújtom át írásaim gyűjteményét az Olvasónak..." (A szerző)

Lénárd Róbert - Skizopolisz
Skizopolisz ​vidékein kézzel fogható a tébollyá fokozódó szorongás, már-már harapni lehet a kiüresedett, elérhetetlen vágyak keltette feszültséget, a szemünk előtt testesül meg a bűnbeesés finommechanikája. Akár elfogadjuk, akár nem, érezzük: megérkeztünk, otthon vagyunk. Lénárd Róbert szövegei elementáris erővel használják ki a kirekesztettség fogalmában rejlő drámapoétikai lehetőségeket. A Skizopolisz kötet a megnyugvás lehetetlenségének könyörtelen mementója. (Patócs László)

Jerry Mintz - Szabadság ​és demokrácia az oktatásban
A ​demokratikus oktatás nem csupán azzal állítja kihívás elé a mai tradicionális, steril, mechanikusan tanító iskolarendszert, hogy demokratikus folyamatokat vezet be az oktatásba, hanem azzal is, hogy a tanulásról alapjában véve egész másképp gondolkozik...

Takako Shimura - Sweet ​Blue Flowers 4.
Akira ​Okudaira is starting high school and is ready for exciting new experiences. And on the first day of school, she runs into her best friend from kindergarten at the train station! Now Akira and Fumi have the chance to rekindle their friendship, but life has gotten a lot more complicated since they were kids… Fumi is elated now that she and Akira are dating, but she’s also terrified that her desires will lead her to do something Akira doesn’t like. But Fumi’s feelings for Akira aren’t chaste, so how can she reconcile her seemingly contradictory impulses? Akira, meanwhile, finds dating her best friend much more serious than she expected. Will taking things to the next level bring them closer or ruin things forever? Final Volume The classic yuri series by the author of _Wandering Son_

Eliza Lentzski - Winter ​Jacket
_It ​all started with a broken classroom heater..._ Graduate school prepares you for many things - the rigor of academic life, how to pull consecutive all-nighters, and living off a meager stipend without having to be roommates with cockroaches. Elle Graft might have made it through six years of graduate school, but she's not convinced she'll survive her first position as an Assistant Professor. Because for all she learned, graduate school never prepared her for dealing with a student crush.

Achs Károly - Csak ​azért is iskola
Azért ​az jól tud esni, ha egy rég nem látott egyetemi társ úgy mutat be kollégájának: tudod, az ő cikke volt kitéve a tanáriba...És az is, ha többen is biztatgatnak: gyűjtsd már össze, rendezd kötetbe a szövegeidet! Mostanában az Underground Kiadótól érkezett nógatás: ők kimondottan ilyen anyagokat várnak. És igaz: fontos ugyan az iskola kimért, távolságtartó,egzakt, elemző vizsgálata, de néha talán megengedhető az élményszerű, indulatos, szubjektív hang is. Mert kiderülhet: jól megfér egymás mellett a keserűség és a derű, a dühkitörés és a higgadt gondolat, a már majdnem kétségbeesés és az irónia. Kiderülhet, hogy mi mindent lehet virágoztatni a romok között is. És hogy milyen jól lehet élni méltatlanságok közepette is. És hogy micsoda lehetőség depressziós, leépülő kisvárosban lakni. És hogy mégiscsak jólesne némi megbecsültség. És hogy tanárnak lenni milyen mulatságos és szórakoztató.

Janette Oke - When ​Calls the Heart
Nothing ​in her cultured East Coast upbringing prepared Elizabeth for a teaching position on the Canadian frontier. Yet, despite the constant hardships, she loves the children in her care. Determined to do the best job she can and fighting to survive the harsh land, Elizabeth is surprised to find her heart softening towards a certain member of the Royal Canadian Mounted Police. Book 1 of the bestselling Canadian West series.

Kollekciók