Ajax-loader

'tanár' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


J. K. Rowling - Harry ​Potter i el pres d'Azkaban
Després ​de dotze llarguíssims anys de captiveri dins la inexpugnable fortalesa d'Azkaban, un mal dia l'infame Sirius Black s'escapa de la presó. Condemnat per haver mort tretze persones mitjançant un malefici, el fugitiu està cridat a ser l'hereu de Voldermort, el Senyor de les forces del mal. Sirius desapareix per sorpresa, deixant poques pistes rere seu. Harry Potter no les té totes, ni tan sols se sent protegit entre els murs de l'escola de màgia on estudia, envoltat pels seus amics. Per si tot això fos poc, sembla que un d'ells està disposat a trair-lo…

Lynn York - The ​Piano Teacher
Miss ​Wilma, the resident organist and piano teacher in the small Southern village of Swan's Knob has enough on her plate already, thank you very much, what with preparing the music for Lily Mae Strong's wedding extravaganza and fending off the pesterings of perennial bachelor Roy, who's got himself all worked up over plans for the July Fourth celebration that's months away. But when her prodigal daughter Sarah returns with her young granddaughter Starling in tow, what can she do but enjoy the blessing of their unexpected visit? That is until Sarah's absentee husband Harper shows up on Miss Wilma's front porch a few short hours after a murder shakes the small community-and just two steps ahead of Jonah Branch, the longhaired stranger from Santa Fe who's become the number one suspect in the case. Suddenly, Miss Wilma's blessing begins to look more like a house full of trouble...

Muriel Spark - Jean ​Brodie kisasszony fénykora
Jean ​Brodie kisasszony karizmatikus tanító és a tökéletes femme fatale. Élete negyvenes éveiben jár, avagy saját szófordulata szerint „fénykorában”, és egyetlen hivatásának azt tekinti, hogy a Brodie-féle csapatot, vagyis osztálya 5-6 kiválasztott diákját a krémek krémjévé formálja. Egyéni pedagógiai és életfelfogása az iskolavezetés állandó támadásainak céltáblájává teszi. Megosztó személyiség, aki nemcsak kollégái számára, de tanítványainak is örök életre szóló enigma. Az 1930-as évek egyszerre felvilágosult és képmutató Edinburghjének háttere előtt kibontakozó történetben idősíkok csúsznak egymásra, perspektívák nyílnak meg és értelmezik egymást, és szemünk előtt kibontakozik a modern angol irodalom egyik legizgalmasabb nevelődési regénye, és Jean Brodie kisasszony tragédiája, aki tanítványa árulása nélkül sohasem szenvedett volna vereséget.

Cserhalmi Imre - Törlesztés
"Kockáztató ​voltam. Kockázat nélkül lehetséges nyugalom, de ritkán lehetséges győzelem. Nekem mindig nagyon kellett akarnom és csinálnom, amit csináltam, ha úgy nem ment vagy nem mehetett, inkább abbahagytam. Szenvedélyesen, vagy sehogy. Az életem széles amplitúdóval mozgott. Rájöttem, hogy igenis mindig van választási lehetőség, és csak az az ember szabad igazán, aki ezt meri felismerni és vállalni. Nekem az felelt meg, ha az elém táruló lehetőségek közül következetesen a nehezebbiket választottam. Az életem nem volt mindig jó, de mindig érdekes volt, és ez sokkal többet ér, mintha mindig csupán jó lett volna." Cserhalmi Imre 81 éves korában határozta el, hogy megírja élete történetét. Nem csoda, hogy a munka csaknem két évig tartott, mert volt - többek közt - gyerekszínész, gyári segédmunkás, konferanszié, könyvkritikus, főiskolai tanár, amatőr operett-karmester, laptudósító, miniszterelnöki tanácsadó, egyetemi oktató, karvezető, iskolaigazgató, tréner, főszerkesztő és színházigazgató is. Írt újságot, filmforgatókönyvet, színművet, musicalt, operalibrettót, riportkönyvet, lakott Győrött, Szegeden, Pécsett, Albertirsán és Kiskunlacházán, és természetesen Budapesten, ahol született s most is él. Rengeteg élményre és persze tanulságra is tehetett szert eseménydús, tehát konfliktusokban is gazdag, olykor szinte kalandos életében.

Szabó László Tamás - A ​tanár visszanéz
Kötetünk ​a szerzőnek a pedagógia különböző témáiról kialakult meglátásait, kutatási eredményeit reflexióit ajánlja föl olyan témakörök köré szervezve, mint az iskola mint sajátos élményvilág, neveléstudomány és érték, és a tanári mesterség.

Vi Keeland - Beautiful ​Mistake
The ​first time I met Caine West was in a bar. He noticed me looking his way and mistakenly read my scowling as checking him out. When he attempted to talk to me, I set him straight―telling him what I thought of his lying, cheating, egomaniacal ass. You see, the gorgeous jerk had wined and dined my best friend-smooth talking her into his bed, all along failing to mention that he was married. He deserved every bit of my tongue-lashing and more for what he'd done. Especially when that lazy smile graced his perfect face in response to my rant. Only it turned out, the man I'd just told off wasn't the right guy. Oops. My mistake. Embarrassed, I slunk out without an apology. I was never going to see the handsome stranger again anyway, right? That's what I thought...until I walked into class the next morning. Well, hello Professor West, I'm your new teaching assistant. I'll be working under you...figuratively speaking. Although the literal interpretation might not be such a bad thing―working under Professor West. This was going to be interesting...

Csáky Károly - Híres ​selmecbányai tanárok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Petra Hülsmann - Wenn's ​einfach wär, würd's jeder machen
Damit ​hatte die beliebte Musiklehrerin Annika nicht gerechnet: Aus heiterem Himmel wird sie von ihrer Traumschule im Hamburger Elbvorort an eine Albtraumschule im absoluten Problembezirk versetzt. Nicht nur, dass die Schüler dort mehr an YouTube als an Hausaufgaben interresiert sind - die Musical-AG, die Annika gründet, stellt sich auch noch als völlig talentfrei heraus. Aber wenn's einfach wär, würd's schließlich jeder machen. Annika gibt nicht auf und wendet sich hilfesuchend an Tristan, ihre erste große Liebe und inzwischen Regisseur. Von nun an spielt sich das Theater jedoch mehr vor als auf der Bühne ab, und das Chaos geht erst richtig los.

Oroszlány Péter - Tanulásmódszertan ​tanári kézikönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Banno Negi - S.S. ​ASTRO 1.
Ever ​wondered what goes on behind the closed doors of the teachers’ lounge? At Asashio High, the new school year brings new faces, both in the student body and on staff. The new crop of teachers are all former students, and it quickly becomes obvious they have yet to grow out of their hilariously juvenile ways. From romantic entanglements to otaku obsessions, these teachers just go to show that the fun doesn’t have to end after high school! There are many manga out there about school life, but those are mostly about the students. Here is the first about the young female teachers. SS ASTRO follows the adventures - romantic and otherwise - of a group of young teachers working to make ends meet. Fun doesn't have to end after high school!

Munyu - See ​Me After Class 1.
Yuuki's ​scored a full scholarship to a very prestigious school. The only catch? A ditzy teacher's error means he now has to crossdress to keep his real identity a secret! Will Yuuki pull it off... or will he be pulled to pieces by a cute, curious classmate?

Knizner B. Sylvia - Daniella
– ​Jó reggelt! – Cintia mosolyogva odaállt a férfi elé. – Viszont. – felelte egykedvűen Patrik. Látszólag Cintia szépsége cseppet sem keltette fel az érdeklődését, és mintha meg sem ismerte volna a lányt. Ám, mikor megpillantotta Dellit, egy halvány mosoly suhant végig a száján. – Kár, hogy úgy eltűnt este, a java még csak azután jött. – csacsogta Cintia – Képzelje, Delli… Daniella riadtan és egyben figyelmeztetően oldalba bökte nővérét, ám az rá sem hederített, csak tovább fecsegett. – Delli énekelt Doddal, azt a gyönyörű lassú számot, a „Kék ég”-et. Szenzációs volt! Dod teljesen el volt ragadtatva tőle. – Csakugyan? – Patrik szeme kedvesen megcsillant, ahogy végignézett Dellin, de a következő pillanatban már a bódéhoz fordulva rendelte a pizzáját. Cintia ekkor oldalra pillantott, és mikor nem messze tőlük megpillantotta a tegnap esti lovagját, hirtelen már nem is érdekelte annyira Patrik és a húga románca, mert váratlanul a fiúhoz rohant. Delli tétován nézett nővére után, ám ez esetben jobbnak látta, ha egy másik bódénál vesz magának ennivalót, így nem lesz útban senkinek sem. És mikor már a kezében volt egy ínycsiklandozó hot-dog, elindult keresni egy ülőhelyet, hogy nyugodtan elfogyaszthassa a reggelijét. De alig ült le, egy hatalmas árny jelent meg fölötte. – Kár, hogy nem hallottalak az este. – foglalt helyet önkényesen Patrik a lánnyal szemben. – Biztosan élvezetes volt, mert valóban szép hangod van. – Tetszik a hangom? – kérdezte zavartan a lány, miközben tehetetlenül a virslijével babrált. Olyan görcsbe rándult a gyomra, hogy egy falatot sem volt képes lenyelni. – Igen, de ezt nem titkoltam eddig sem. – És csak a hangom? Patrik beleharapott a pizzájába, és mikor felnézett, még a tekintete is nevetett a lányra, mégsem felelt. – Nos? Szerintem nem tettem fel nehéz kérdést. – Dellinek minden erejére szüksége volt, hogy bátornak és merésznek tűnjön. De hiába szerette volna, a hangja még így is elcsuklott kicsit. – Hány éves is vagy? Tizenöt? Én harminc. De amilyen hülye vagyok, még ezt sem tudom kimagyarázni. – Ezt igennek vehetem? A férfi még egyszer végignézett Dellin, de ez a pillantás most teljesen más volt, sokkal mélyebbre hatóbb, sokkal könnyedebb. Mégis. A tekintete előbb a lány ruhájának kivágásán állapodott meg, és csak utána nézett ismét a szemébe, száját kaján vigyorra húzva. – Egy menetre? Daniella döbbenten meredt Patrikra, beletelt egy kis időbe, mire eljutott a tudatáig, hogy mire gondolt a férfi. Érezte, hogy elönti a düh, és nem értette, hogy hogyan lehet egy ilyen aranyos, jóképű pasi ennyire közönséges. Nagyon csalódott, ezért sietve felállt, és még a reggelijét is otthagyva elindult vissza a nyaralóba. Várta, hogy Patrik visszahívja, vagy utána megy, hogy megmagyarázza, hogy nem úgy értette… de tudta, hogy ez nem fog bekövetkezni, és nem marad más, mint az üres magány.

Ron Aharoni - Matematika ​szülőknek
„Sokan ​szívesen segítenének gyermeküknek a matektanulásban, de túlságosan rettegnek attól, hogy ismét találkozzanak azzal a tárggyal, ami annyi szenvedést okozott nekik fiatalkorukban. Az emberek csak arra nem gondolnak ilyenkor, hogy iskoláskoruk óta számos új képességgel gazdagodtak. Egy felnőttnek sokkal nagyobb az önuralma, jobbak az absztrakciós képességei, ügyesebben küzd meg az összetett állításokkal, és van türelme kivárni, amíg a részletekből az egész kirajzolódik. Ezen képességek birtokában egyszerűbben és gyorsabban meg tud küzdeni az általános iskolás matematika problémáival. E könyv célja útmutatást nyújtani mindehhez. Segítséget kínál a szülőnek, aki gyermeke matektanulásának aktív részese szeretne lenni. Tulajdonképpen az egész könyv ötlete így fogant: a fiam iskolájában a többi szülő kért meg arra, hogy írjak össze néhány ötletet, miként segíthetnék gyermeküket a számtanban. Ám a néhány szerény vázlatpontból lassanként kinőtte magát egy teljes könyv.” Ron Aharoni az Izraeli Műszaki Egyetem professzoraként vállalkozott arra a kalandra, hogy általános iskolásoknak tanítson matematikát. Az élmény annyira megragadta, hogy az elemi matematika oktatásának szentelte energiáinak jelentős részét. Tapasztalataiból született a Matematika szülőknek című könyv.

Havasi János - Egy ​hangszer voltam az Isten kezében
Íme ​néhány gondolat a Pécsi Géza zenepedagógus pályaképét bemutató könyv margójára. "A Kádár-rendszer ideológusai és a mai kor agykutatói alighanem kevés dologban értenének egyet, van azonban egy tétel, amelyben azonosságot lehet fölfedezni álláspontjukban: az érzelmi műveltség jótékonyan hat ki az értelmi tevékenységre, sőt, a fizikai munkavégzésre. Mindezt pártitkári nyelvre lefordítva évtizedek át valahogy így hangzott: ,,Emelni kell a munkásosztály általános műveltségi szintjét". Míg az agykutatók manapság a jobb és bal félteke kiegyenlített működésének jelentőségét hangsúlyozzák. Mint annyi más szocialista lózung, a fenti óhaj sem valósult meg. Évente ismétlődően mintegy negyedmillió iskolás számára véglegesen megszűnt a humán nevelés alapját képező zeneoktatás. Szakmunkástanulóknak és szakiskolásoknak ugyanis ez ,,nem járt". " "Pécsi Géza egész életét arra szentelte, hogy cselekvően bizonyítsa: a világhírű Kodály-módszer szülőhazájában egyetlen fiatalt sem szabad elzárni az intézményes zenei-művészeti nevelés jótékony hatásától. A magyar társadalom számtalan baját nem is ismernénk, ha az érzelmileg egyik legsérülékenyebb réteg, a középiskolás korosztály minden tagja valódi zenei élményekben részesülhetne. Az idén 84 éves pécsi zenepedagógus számos előkészített diákhangverseny-sorozata, tankönyvcsaládja és számtalan előadása iskolát teremtett Magyarországon. A könyv ezt a küzdelmes utat mutatja be, de felvázolja azt az ernyedetlen karitatív munkát is, amelyet Pécsi Géza az illegális Kolping mozgalom keretében és szellemében végzett - kiváltva ezzel a kádári diktatúra ,,hatalmasainak" haragját és nem egyszer az egyházi hierarchia értetlenségét is. Juhász Gyula szép sorát kölcsönvéve Pécsi Géza nem állít mást, mint hogy tehetségünket és küldetésünket - a ,,hangszer" anyagát és formáját - nem evilágról kapjuk. De rajtunk is múlik, hogyan szólal meg a hangszer - s hogy megszólal-e egyáltalán. Lectori Salutem!"

Abigail Roux - Madeleine Urban - Caught ​Running
Ten ​years after graduation, Jake "the jock" Campbell and Brandon "the nerd" Bartlett are teaching at their old high school and still living in separate worlds. When Brandon is thrown into a coaching job on Jake's baseball team, they find themselves learning more about each other than they'd ever expected. High school is all about image – even for the teachers. Brandon and Jake have to get past their preconceived notions to find the friendship needed to work together. And somewhere along the way, they discover that perceptions can always change for the better.

María Dueñas - Misión ​olvido
Por ​la autora de El tiempo entre costuras. Incapaz de recomponer sus propios pedazos, la profesora Blanca Perea acepta a la desesperada lo que anticipa como un tedioso proyecto académico. Su estabilidad personal acaba de desplomarse, su matrimonio ha saltado por los aires. Confusa y devastada, la huida a la insignificante universidad californiana de Santa Cecilia es su única opción.El campus que la acoge resulta, sin embargo, mucho más seductor de lo previsto, agitado en esos días por un movimiento cívico contrario a la destrucción de un paraje legendario a fin de construir en él un enorme centro comercial. Y la labor que la absorbe?la catalogación del legado de su viejo compatriota Andrés Fontana, fallecido décadas atrás?dista enormemente de ser tan insustancial como prometía.A medida que se afana en vertebrar la memoria de aquel hispanista olvidado, junto a ella va ganando cercanía Daniel Carter, un colega americano veterano y atractivo que no ocupa el sitio que debería ocupar. Entre ambos hombres, uno a través de sus testimonios póstumos y otro con su complicidad creciente, Blanca se verá arrastrada hacia un entramado de sentimientos encontrados, intrigas soterradas y puertas sin cerrar.¿Por qué nadie se preocupó nunca de rescatar lo que Andrés Fontana dejó a su muerte? ¿Por qué, después de treinta años, alguien tiene interés en que todo aquello se destape al fin? ¿Qué tiene que ver la labor inconclusa del viejo hispanista con todo lo que está ocurriendo ahora en Santa Cecilia? ¿Qué le movió a desempolvar la historia no contada de las misiones del Camino Real? Antes de encontrar respuestas, Blanca aún tiene mucho que entender. Amores cruzados, certezas a medias e intereses silenciados que acabarán por salir a la luz. Viajes de ida y vuelta entre España y Estados Unidos, entre el presente y el pasado de dos lenguas y dos mundos en permanente reencuentro. Entre el hoy y el ayer de aquellos trasterrados que, saltando fronteras y obstáculos, vivieron a caballo entre ambos empujados por la necesidad, el deber o la pasión.Desde los viejos franciscanos que a lomos de mulas fundaron las míticas misiones californianas a los hispanistas y escritores exiliados que a pesar de la nostalgia nunca lograron regresar. De los militares norteamericanos que llenaron la España agridulce de los años cincuenta de bases, dólares y cigarrillos rubios a un impetuoso estudiante dispuesto a cualquier cosa por una mujer.

Balatoni József - Osztályharc
Balatoni ​József új könyve, az Osztályharc, a tanévnyitótól az érettségiig követi egy osztály diákjainak az életét. Azét az osztályét, ahová Jocó bácsi első regényének főhőse, Hori, azaz a későbbi dr. Horolovszky Tamás jogtanácsos is járt. A 12. C-ben sűrűn történnek a dolgok, itt még a mindennapok sem unalmasak. Bulikról, balhékról, önfeledt, boldog, vagy éppen szomorú pillanatokról, nagy kitárulkozásokról és vallomásokról, fellobbanó és kihűlő szerelmekről, a másik és a másság elfogadásáról szólnak a hol mulatságos, hol megható történetek. Na és persze a tanulásról, a nagy próbatételre való felkészülésről. A felnőtté vagy legalábbis az éretté válás érzelmi buktatóiról, amelyeken mindenkinek át kell esnie. Az ötös fogat, az öt elválaszthatatlan jóbarát, Ambrus, Peti, Gabi, Hori és Laci, a lányok, Szilvi, Lizi, Hanna és a többiek a határokat feszegetve vívják harcukat, önmagukkal, egymással, családjukkal, tanáraikkal. Nem könnyű közel férkőzni hozzájuk, hát még segíteni nekik - ez a tanáraik dilemmája. Azoké a tanároké, akik életcsomagjaikat nem tudják az iskola kapuján kívül letenni, hogy csak a tanításra összpontosítsanak. Nem csoda hát, hogy a tanáriban is puskaporos néha a hangulat, egymásnak feszülnek és robbannak az indulatok a liberálisabb elveket vallók és a szigorú rendet-fegyelmet követelők között. A 12. C-sek szerencséjére az ő osztályfőnökük, Zoli bá' amúgy Jocó bácsisan kormányozza tanítványait az érettségi és az önmagukra találás felé. Balatoni József fordulatos, sokszínű, humoros regénye olyan fikció, amelynek egyes epizódjait maga az élet írta... BALATONI JÓZSEF, azaz Jocó bácsi, a televíziós vetélkedőből és a média különböző felületeiről jól ismert tetkós töritanár. Szakmai celebként már sokan találkoztak vele országszerte - most pedig a Kamaszharc és a Tanulj szabadon, taníts szabadon! után már a harmadik könyvét adja közre.

Gwyneth Minte - Emily, ​hol vagy?
A ​gimnazista Emily három hónapja eltűnt. A családjának fogalma sincs arról, vajon él-e még, vagy már régen halott. Az erdőben egy lány holttestére bukkannak, de nem Emily az, csak nagyon hasonlít rá. Ki lehet ez a másik lány? A rendőrség tehetetlen. Ezért Johanna, Emily húga úgy dönt, hogy önálló nyomozásba kezd barátja, Robin segítségével. Kifaggatják Emily barátait, akiktől váratlan információkhoz jutnak. Ahogy egyre közelebb érnek az igazsághoz, a tetteshez, Johannát annál nagyobb veszély fenyegeti... Izgalmas, feszültségekkel teli ifjúsági krimi. Olvasása közben betekintünk a mai középiskolások életébe, miközben szembesülünk egy rejtélyes bűnügynek a családokra, az iskolára, a kisvárosra gyakorolt hatásával is.

Дж. К. Ролинг - Гарри ​Поттер и узник Азкабана
В ​Хогвартс пробрался убийца, на счету которого множество жизней и людей, и волшебников. Для охраны школы приглашены зловещие стражи тюрьмы Азкабан – дементоры. Гарри и его друзья очень скоро выясняют, почему все волшебники боятся дементоров, а сам Гарри решает найти убийцу.

Szále László - Iskola ​a láthatáron
A ​könyv nem klasszikus intézménytörténet egy iskoláról, sokkal inkább emberközeli kortörténet szeretetteljes iróniával, öniróniával, mely szerzőjének, a végzett népművelőnek, az ismert újságírónak, Szále Lászlónak sajátos gondolkodását és élményanyagát is magába ötvözi. Könyvünk tisztelgés az iskolaalapító-fejlesztő Szalay László főigazgató előtt és a legendáriumok világában tovább élő tanáraink emléke előtt.

Takako Shimura - Sweet ​Blue Flowers 3.
Akira ​Okudaira is starting high school and is ready for exciting new experiences. And on the first day of school, she runs into her best friend from kindergarten at the train station! Now Akira and Fumi have the chance to rekindle their friendship, but life has gotten a lot more complicated since they were kids… It’s time for the Fujigaya theater festival again, and this year Akira and her friends have chosen an ambitious Japanese play. Not only will it seriously challenge their acting abilities, but the number of characters in it means they’ll need all hands on deck to pull it off. But ever since Fumi admitted that she had feelings for Akira, their friendship has been a little awkward. Will the forced intimacy of collaborating on the play help them work things out, or make things worse? The classic yuri series by the author of Wandering Son

Szabó Tibor Benjámin - A ​ciprusi király
A ​ciprusi király az újabb magyar próza olyan különleges alkotása, amelynek eddig (az irodalom világában) ismeretlen szerzője majdnem mindent tud már, ami posztmodern korunk értékes prózáját jellemzi, de valami mást is, többet is tud, s ez napjaink irodalmának egyik rendkívüli ígéretévé teszi őt.

María Dueñas - Elfelejtett ​misszió
Blanca ​Perea egyetemi tanár, negyvenes évei közepén, akit a férje néhány hónapja elhagyott szeretője kedvéért. Blanca, hogy minél messzebb kerüljön otthonról, és végiggondolhassa életét, elfogadja egy amerikai egyetem kutatói ösztöndíját és elutazik Kaliforniába. Az egyetem azzal bízza meg, hogy rendszerezze Andrés Fontana hagyatékát, aki harminc évvel ezelőtt a Modern Nyelvek Tanszék igazgatója volt. Fontana írástudatlan bányászcsaládból származott, de a helyi úriasszony hóbortjának köszönhetően lehetősége nyílt Madridban tanulni, ahol elvégezte az egyetemet. 1935-ben egy ösztöndíjjal az Egyesült Államokba távozott, ahonnan soha nem tért haza, mert 1936-ban kitört a polgárháború. Blancát lassanként megismerkedik a tanszék oktatóival, és vezetőjével. Egyik nap vásárlás közben bemutatják a hatvan körüli Daniel Carternek, aki valamikor a tanszék tanára volt, kiemelkedő hispanista, de mára visszavonult. Daniel szülei akarata ellenére nem orvosnak tanult, hanem beiratkozott spanyol szakra, ahol megismerkedett Andrés Fontanával. Ő beszélte rá, hogy pályázza meg a Fullbright ösztöndíjat, melyet az 1950-es években hirdettek meg először Spanyolországba. Daniel az ötvenes évek elején érkezett Madridba és beutazta a félszigetet. E három ember sorsa fonódik össze a regényben, melynek végén minden titokra fény derül. Az Elfelejtett misszió María Duenas második regénye, az első Öltések közt az idő címmel jelent meg magyarul.

David Horowitz - The ​Professors
Bestselling ​author David Horowitz reveals a shocking and perverse culture of academics who are poisoning the minds of today's college students. The Professors is a wake-up call to all those who assume that a college education is sans hatred of America and the American military and support for America's terrorist enemies.

Tachibana Ei - You ​See, Teacher... 1.
Taichi ​Kakenishi, an all-boys high school teacher, has spotted one of his best students, Asuka Nakamura, working a questionable part-time job, and dressed as a scantily-clad woman! Against all odds, Asuka steals Taichi's heart and the two must reconcile a forbidden affair in an intolerant world. You See, Teacher... Vol.1 is just the beginning and already this teacher-student duo can't keep up with who gives the grade and who receives it! Will their relationship survive or is Asuka just getting a kick out of seducing the teacher? Can they keep their desires secret?

Benedict Wells - Becks ​letzter Sommer
Ein ​liebeskranker Lehrer, ein ausgeflippter Deutschafrikaner und ein musikalisches Wunderkind aus Litauen auf dem Trip ihres Lebens, von München durch Osteuropa nach Istanbul. Unter den Fittichen eines alternden Folkstars und seiner unsterblichen Songs. Becks letzter Sommer ist Künstlerroman, Roadmovie und Odyssee durch die Anfechtungen von Genialität und Mittelmaß.

Pethő Zsoltné Németh Erika - Szentendre ​iskolái
Megjelent ​egy könyv, Pedagógus napra. Keménykötésû, több mint ötszázhúsz oldalas, magánkiadásban és városi jelentõséggel, Pethõné Németh Erika Szentendre iskolái 104?-2005 címmel. Fontos munka, jelentõs, legalábbis a város közössége számára, mert hát a legfontosabb városi dologról, Szentendre iskoláiról szól. Ha patetikus lennék, azt is írhatnám, becses ajándék a nemzet napszámosainak. Megfelelõ városi támogatás nélkül, de megjelent Erika néni gyûjtõszenvedélye és áldozatvállalása eredményeképpen. S ez jelez valamit. No nem azt, hogy a város nem volt képes az ügy mellé állni, támogatni, persze azt is, de még valamit. Talán azt, hogy elérkeztünk, én nagyon remélem elérkeztünk abba korba, amikor lehet és szabad emlékezni, sõt ezt leírni is. Mert hát nem csak Szentendrének, de szinte az egész országnak nincs huszadik századi történelme. Ezzel persze nem azt állítom, hogy nincs semmi írva a huszadik századról a történelemkönyvekbe, mert ott áll tudósaink közmegegyezésen és, vagy közvitatkozáson alapuló értékelése a századról, de az a természetes közösségi történelme, az nincs. Amit a családok, egyesületek, kisközösségek írtak le Európa boldogabbik felén magukról, életükrõl, büszkeségeikrõl és szegyelleni valóikról. Nincs ilyen történelem felénk, mert a huszadik század elsõ évtizedének végétõl, szinte 2000-ig fortélyos félelmek tartották a fiókokban a fényképeket, iratokat, fejekben elrejtve a történeteket, mert rossz következménye lehetett ha mesélünk magunkról, volt a történelmi tapasztalat. Mert nagyapáink és apáink keservesen megtanulták, hogy jobb, ha az ember nem nyilatkozik arról, hogy milyen vallású, mert elõfordulhatott, hogy haláltáborban találja magát, milyen nemzetiségû, mert kitelepítésre szánt vagonba rakják, sõt arról sem, hogy esetleg a nagypapa a virilista listán került a tanátsba, mert könnyen a Hortobágyra kerülhetett vagy kuláklistára és még sorolhatnék vagy tizenöt szempontot, amely szerint a huszadik században hátrányba lehetett kerülni. Így hát még idõnként ma is néma a közemlékezet. Ha máson nem, csak magamon megtapasztalhatom, ahogy írom a város 1974 és 1988 közötti kisebb helyi történéseirõl dolgozataimat, hányszor kell belátnom, hogy korábbi lelkes talpnyalók, hogyan lettek mára ellenállókká, nagyhangú elv és értékváltókká és ezért, az ember inkább kihagyja, mint, hogy kortársait, ismerõseit kellemetlen helyzetbe hozza. Mert hát nem minden esetben a személy, hanem az esemény, történés, annak összefüggései a fontosak a közösség számára. S talán ez a helytörténeti némaság az oka, hogy még ma is lehet okos félretájékoztatással, elhallgatással hõsöket gyártani. No ennek feloldásban is fontos az ilyen könyv, persze nem ez a jelentõsége, hanem az, hogy van egy asszony közöttünk, aki gyûjtött, írt és saját pénzén kiadott egy könyvet, a város egyik legfontosabb közösségi ügyérõl a város iskoláinak történetérõl, rólunk szentendreiekrõl, nekünk, magunkról. Köszönet és gratuláció érte.

Sylvain Reynard - Pokoli ​remény
Gabriel ​Emerson professzor lemond a Torontói Egyetemen betöltött állásáról, hogy új életet kezdhessen szeretett Julianne-jével. Biztos benne, hogy együtt bármivel képesek szembenézni. És alig várja, hogy apa lehessen. Julianne doktori képzése azonban akadályozza Gabriel terveit, hiszen a Harvard elvárásai a nő minden idejét felemésztik. Amikor Julianne-t az a megtiszteltetés éri, hogy Oxfordban tarthat előadást, Gabriel összetűzésbe keveredik vele az előadáshoz végzett kutatásai miatt, mert tőle eltérő álláspontot képvisel. Oxfordban többen is felbukkannak a múltból, köztük egy régi rivális, akinek legfőbb szándéka, hogy Julianne rossz hírét keltse, és napvilágra hozza Gabriel legsötétebb titkait. Gabriel úgy dönt, hogy szembeszáll megmaradt démonjaival, és megpróbál többet megtudni a biológiai szüleiről. Ezzel az események olyan láncolatát indítja el, amely meglepő hatással lehet rá, Julianne-re és a férfi családalapítási tervére. Nem tudjuk megváltoztatni a múltunkat, egyedül a jövőnkön tudunk változtatni.

Gulyás Antal - A ​tanítóképzés története Székesfehérváron
Gulyás ​Antal könyve a Ferenc József Nőnevelő Intézet történetét kíséri nyomon, amelyet Királyhegyi Farkas Ferenc nagyprépost alapított 1853-ban, az ifjú császár ellen elkövetett merényletből történt szerencsés megmenekülése emlékére. A sikeres intézménynek - a gyors fejlődés eredményeként - már 1870-ben internátusa volt, s ugyanekkor kezdte meg működését a párhuzamos elemi népiskola is. Az intézet 1893-ban polgári leányiskolával bővült, amelynek egyes osztályait 1919-ben már párhuzamosítani kellett. Nagy jelentőségű esemény volt az internátus fejlesztése, s a nővérek elhelyezése szempontjából a helybeli káptalannak azon nagylelkű adománya, amellyel a szomszédos Zuber-féle alapítványi házat 1926-ban a Szatmári Irgalmas Nővérek rendjének engedte át örökös használatra. A szépen terjeszkedő intézmény azonban még így is hamarosan szűknek bizonyult. Az új iskolaépületet 1927. november 5-én szentelte fel Shvoy Lajos megyéspüspök. A kötet tartalmazza a tanítói oklevelet kapottak névsorát 1935-1959 között. A kötet 350 példányban jelent meg!

Bakonyi László István - Egy ​viharvert tanár félperces történetei
A ​mai rohanó világban nem mindig van időnk olvasni, átadni magunkat egy hosszú, odafigyelést kívánó regénynek. Ezek a félpercesek pont arra valók, hogy (ha csak rövid időre is), de kizökkentsenek a mindennapok monotonitásából, hogy mosolyt csaljanak arcunkra két metrómegálló között, megnevettessenek, míg a buszra várunk, vagy a szünetben egy jót derüljünk a kollégákkal a nem is olyan ismeretlen élethelyzeteken. Akár az úton, akár a munkahelyen, akár otthon egy hosszú nap után jó, ha van egy könyv, amit lekaphatunk a polcról, elővehetünk a táskából, hogy újra jobb színben lássuk a világot.

Marni Bates - Menő-riadó ​Kambodzsában
Nincs ​olyan szitu, amit Chelsea Halloway ne tudna megoldani! Elvált szülők? Nem probléma. Az expasija belezúgott a gimi legbénább csajába? Csak idő kérdése, és észre téríti a srácot. De azzal még a rettegve bálványozott Menő-királynő sem tud mit kezdeni, hogy a szülei egy évre Kambodzsába (!) küldik tanulni, egy rakás stréber fősulis közé. A társai hígagyú libának tartják, ráadásul a tanára egy drogbáró fogságába kerül. Most Chelsea-re vár, hogy megszervezze a mentőakciót, és kijuttassa a csoportot az országból − lehetőleg élve. Még azt az idegesítő(en szexi és szuperokos) Houstont is, aki az beszólásaival az őrületbe kergeti.

Teresa Mummert - Honor ​& Betray
William ​has learned how to love, but his dark secrets could change everything. With a horrible accident and the loss of another loved one, their relationship hangs by a string. As secrets begin to unravel, will William be able to hold on to Emma, or will he lose everything?

Kollekciók