Ajax-loader

'paródia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Vlagyimir Vojnovics - Iván ​Csonkin közlegény élete és különleges kalandjai
Az ​Iván Csonkin elsöprő humorú és nagyon szomorú paródia. Velejéig szatirikus, leleplező és ellenzéki regény. A szovjet hadsereg, falu és "államvédelem" feneketlen ostobasága, sötét elmaradottsága kerül szembe egy nem túl okos és elég csúnyácska kiskatonával, aki szeret enni, inni, formás lánnyal ágyba bújni. Miközben megismerjük az eltűnt sztálini rendszer abszurditását, azt is meglátjuk a többször megcsavart vicces történetben, lehet-e itt győzni.

Váry-Molnár Csaba - Rimóczi László - Leápoljam?
"... ​Ritkán használok kellékeket. Felveszek az asztalon halmozódó jointok közül egy szép kövér példányt, ünnepélyesen megszagolom majd... majdnem meg is gyújtom. - Tudja mi ez? - Cigi. - Na, de milyen cigi, kisasszony? - Honnan tudjam? A magáé. Nézze meg, rá szokták írni a szűrőre. Puff neki. Falba ütköztem. Teljesen le van zárva ez a csaj. Lazán a sarokba vágtam a mariskát. Ez egy úgynevezett "Egyszer drogos". De az én szótáramban ilyen nincsen..." "A Doktor úr legjellemzőbb tulajdonsága, hogy átlát a szitán. Bárkire is irányítja firtató pillantását, arról huzamosan lehull a lepel, és ott áll pőrén, saját lelki mocskának visszataszító látványától megrendülten, hápogva. A Doktor urat nem lehet becsapni manírokkal, viselkedési sémákkal, mesterkélten könnyed stílussal, mert ő ezeket ismeri, és szavainak feszítővasával lereccsenti a páciens puha húsáról a hazug rétegeket. Ha fáj, fáj, annyi baj legyen. Ez úgyis csak az első lépés a gyógyulás felé. Ám mi van akkor, ha egyszer csak kiderül, hogy a Doktor úr is ember, neki is vannak manírjai, trükkjei, sablonjai, amelyek mögé ugyancsak be lehet látni. Ehhez persze az kell, hogy akadjon valaki, aki szintén figyel, és elég élesen lát ahhoz, hogy ezeket észrevegye. És akad. Vigyázat Doktor úr! Önt is figyelik!" (Laár András)

William Goldman - A ​herceg menyasszonya
Izgalmas, ​bölcs, kedves és mulatságos könyvet tartasz a kezedben, tisztelt olvasó. Kalandregény? Szerelmi történet? Paródia? Mese? Mindegyik és egyik sem: egyfelől Pitypangnak, a világ legszebb lányának és Márkónak, a kisbéresnek a története Florindban, másfelől pedig mese egy kisfiúról (magáról a szerzőről), akiknek egy könyv megváltoztatta az életét. Egy biztos: nem mindennapi élményben lesz része annak, aki elolvassa ezt a lebilincselően izgalmas, fordulatokban gazdag, letehetetlen mesét az igaz szerelemről és fantasztikus kalandokról. A regény több tucat kiadást ért meg az Egyesült Államokban és a világ számos más országában, megfilmesítették, valóságos kultuszkönyv lett belőle.

Ludvík Souček - A ​Fekete Bolygó Testvérei
Az ​ismert cseh írónak immár ez a negyedik magyarul megjelent kötete. A Fekete Bolygó Testvérei – egy párizsi titkos klub tagjai, és természetesen titkos feljegyzésekben hagyták az utókorra fantasztikus élményeiket, melyekből Ludvík Souček e kötetben négyet mégis elmond a kedves olvasónak. A valójában már ismert science fiction témákat – a jeti, a krák, a repülő csészealj és a világűrből érkező üzenet - a szerző új szerkezetbe rendezte, és mindegyikhez megfelelő stílust (vagy annak paródiáját) alkalmazta, így meglepően újat tud nyújtani a sci-fi kedvelőinek.

K. B. Rottring - Stanley Steel - A ​baljós anyós
Ubi-Van ​Ken-Ubi feje kíváncsian bukkant elő a szervízaknából, de amikor meglátta, mi folyik idefent, arcáról letűnt a pozitív életérzést kifejező, indokolatlan jókedvet árasztó félmosoly, és hirtelen a heveny rémületnek adta át a helyét. Ubi kezében megremegett a törött, de cipőmadzagjával fifikásan összekötözött fakard. A szeme elkerekedett, és iszonyagos döbbenet ült ki a képére. Nem, erre a látványra még ő, a félkész Jeti sem volt felkészülve! A boszorkány, aki homlokán viselte a kiválasztottak jelét, az ördögi szarvakat, amiket a Setétség Fejedelme operáltatott a fejére, közel két vagy három méteres lehetett. És ez még csak a magassága volt! A szélességét megsaccolni is képtelenségnek tűnt. Magas vastartalmú, bibircsókos orra kampószerűen hajolt előre, még a nem szakértő szemlélő is azonnal megsejtette, ez az orr bármikor elcsöppenhet! De a borzalomnak még nem volt vége! Sőt, most kezdődött csak igazán! A banya félig kitátott pofájából elővillant három foga, amelyek közül a felsőt sörnyitásra, az alsó kettőt pedig reprezentációra használta. Bűzös lehelétől egy sokat próbált boncmester is megtántorodott volna. Vérfagyasztó, sárgásvörös pillantásával a mellette egészen eltörpülő Chi-Kung Mestert fixírozta. Ubi-Van rémülten felkiáltott. Szinte azonnal megértette, hogy a Baljós Anyós, ez a nőnemű rettenet, ez a testet öltött rémálom éppen arra készül, hogy elevenen feltrancsírozza szeretett Mesterét. Ubi-Van döntött. Meglóbálta sérült fakardját, majd a mit sem sejtő szörnyetegre rontott.

K. B. Rottring - Stanley Steel - Az ​irodalom visszavág
Lüke ​Skywalkman és Dark Fater körül mindenféle a visszavágás borzasztó jelei voltak láthatóak. Levágott pótkezek hevertek a földön, a kazánlemezből készült háttérből pedig markolatostól, pótkezestől egy fakard állt ki. Dark Fater éppen most lépett rá a felszisszenő Lüke egyik levágott, kampós végű művégtagjára. A küzdelem hevében elvágták a most futó sikerfilmet, a falba pedig érdekes, valami egészen másra emlékeztető jelet karcoltak. Véletlenül felaprítottáka körülöttük mászkáló apró robotokat, fantasztikusan gépezeteket is, amelyek immár döglötten, saját fáradtolajukat maguk alá eresztve hevertek szerteszét. Lüke érezte, hogy kezd fáradni. Hiába gyújtotta be a menet elején a bal sarokban azt a köteg dinamitot, azzal a szándékkal, hogy ezáltal is dinamikusabban tudjon támadni, a doppingszert szívó Dark Fater fokozatosan fölénybe kerüt. Lüke ekkor hirtelen csúnyán bemutatott neki a magával hozott műkezek közül az utolsóval, amit még nem vágott le ez a fekete rémpofa. - Lüke! Jobb, ha tőlem tudot, hogy az apád én vagyok! - hörögte Dark Fater. - Úgyhogy többet meg ne lássam, hogy ilyesmiket mutogatsz nekem, mert letöröm a kezedet! - Az lehetetlen! - döbbent meg Lüke. Én árva vagyok, anyám nem volt, apám pedig születésem előtt egy évvel meghalt. Még nem jöttem rá hogyan, de logikai úton tuti, hogy bebizonyítható, te nem lehetsz az apám! - Pedig az apád én vagyok! - folytatta Dark Fater. - Gondolkozz! Ha tényleg én vagyok az apád, nálam jobban senki nem tudná, hogy az apád én vagyok. A nevem is erre utal: Dark Fater. - Gyűlöllek, mert miattad volt nehéz gyermekkorom! - tört ki Lükéből az indulat. Támadásba lendült, de Dark Fater könnyedén kiütötte kezéből az utolsó pótkezet is. Lüke rettegni kezdett: Ha a Fekete Halál tényleg az apja, akkor ő meg a a halál fia. Egy pillanat alatt odalett a jövőképe. Na- pont ekkor robbant fel a köteg dinamit.

Leslie L. Laticel - Miaú-miaú
Leslie ​L. Laticel, a neves magándetektív és szájhős, a hátborzongató bűnügyek felgöngyölítője, a különféle whiskyfajták, valamint a nők kiváló ismerője nyugalomra vágyik. Az egzotikus Neylon-szigetén tölti megérdemelt szabadságát, ahol örökké süt a nap, kék a tenger, nincsenek lámák, a lányoknak pedig tilos bikinit hordaniuk. Mr. Laticel semmi másra sem vágyik, mint hogy a természet és a nők lágy ölén ejtőzzön, ám a sors közbeszól. A közeli marihuánaültetvényen titokzatos gyilkosságok történnek, a kannibálok vegetariánusok lesznek, Póz, a nagy varázsló operálni akar, de nem engedik, mert nincs természetgyógyász vizsgája, ám később őt is megölik. Miközben az áldozat sikolt, a gyilkos a markába nevet, de arra nem számít, hogy váratlanul feléled a Macskadémon, aki ellen nincs orvosság. Egy, csak egy ember szállhat szembe vele: a nagy bogarász, Leslie L. Laticel, aki tudja jól, hogy mitől döglik a légy...

Arany János - A ​nagyidai cigányok
A ​szabadságharc bukását követően megtorlás éveiben írta legnagyobb epikus költőnk egy 18. századi, akkoriban közismert adomára építve A nagyidai cigányokat. A nagyidai cigányok, szerzője önvallomása értelmében abból a lelkiállapotból született, amelyben "meghasonolva torzképek festésében akartam kárpótlást keresni", azzal a humorral, mely "halandó létünk cukrozott epéje". A kortársak azonban inkább az epét érezték ki "a költői önkínzás remekművéből" (Kosztolányi), s a "pesszimizmus nyelvöltögetését" látták benne.

Stanley Steel - Turmix ​3 - Fájdalmak
Stanley ​Steel nyolc éve ontja magából a poénkönyveket. Aki ismeri az írásait, annak nem kell őt bemutatni. Aki nem ismeri, annak viszont nem lehet bemutatni! Erről a fajta humorról nem lehet beszélni, ezt nem lehet elmagyarázni. Ezt olvasni kell!

Stanisław Lem - Képzelt ​nagyság
Stanislaw ​Lem ebben a könyvében az előszóírás művészetét látszik gyakorolni - talán a tőle szokottnál is gyilkosabb iróniával. Ám az előszóírás paródiáin túl ez a könyv többről szól: olyan gondolatkísérletekről, a jelen pillanat tudományosságán túlmenő feltevésekről, hipotetikus előretörésekről, melyekre az adott területek szakértői sosem lennének képesek.

Lesbie L. Lowkupec - Sindzse ​zabszeme
Ez ​a könyv nem jöhetett volna létre, ha Lőrincz L. László nemn írja meg az eredeti regényét. Sajnos az Előszóra nem vállalkozott, mert ezt máskor sem tette. Jelen paródiakönyvnek ez az egyetlen hiányossága, de azért szeretettel ajánljuk Lőrincz L. László figyelmébe is.Lőrinc L. László - alias Leslie L. Lawrence - régebbi regényének, a Sindzse szemének paródiája fergeteges szórakozást ígér. A Krepálba titokzatosan összehívott tudós expedíciót rejtélyes gyilkosságok tizedelik. Az őrület a Kolostor-csapdában hág tetőfokára, amikor már senki sincs biztonságban, és mindenki gyanús.Közben a történetet mesélő Lesbie L. Lowkupec kétségbeesetten igyekszik megnyerni a társaság valamely kellemes hölgytagjának kegyeit. Ám csalódnia kell, mert Puja Balganaiva éppúgy kikosarazza, mint a finn csillagásznő, Kukkole Menjeninnen.A szenvedélyes vágyak és rémséges gyilkosságok tetejébe még egy japán deszantos század is feltűnik a színen. Fogalmuk sincs arról, hogy már régen véget ért a II. Világháború...

K. B. Rottring - Heri ​Kókler és a vámpírok bálja
Heri ​Kókler futott, mint az állat. A sötét égen villám hasított keresztül, és belevágott Drakula gróf várának hagymakupolájába. Az aranysárga korongú telihold előtt denevérek repültek víjjogva. Heri Kókler felkiáltott. Tekintete heveny aggodalomról tanúskodott, ifjonti szívét pedig agytépő rémület marcangolta, mert rádöbbent, hogy itt a vég. Most már biztos volt benne, Drakula véresen komolyan gondolja, hogy vérét vegye. Pedig igazán mindent megpróbált, de be kellett látnia, hogy sem a nyakában zizegő fokhagymafűzér, sem pedig az út mentén keresztbe rakott gyufaszálak nem szolgáltak megfelelő védelemmel a szörnyeteg ellen. Drakula a fejébe állított kisbalta ellenére is bőszen loholt utána, hatalmas vámpírfogain megcsillantak az alvadt vérlemezkék. Kezében óriási fecskendőt markolt, amellyel biztosan nem arra készült, hogy beoltsa korunk hősét tetanusz ellen. Ugyanabban a pillanatban, amikor Ampulla, a vérszopó denevér üldözni kezdte Ludvigot, a kitömött aranybaglyot, hogy levadássza vacsorára, Heri végső kétségbeesésében, gyengélkedő varázspálcájának utolsó szikrájával meggyújtotta a rőzsegyűjtő anyókától kapott csodafegyver kanócát. Majd ahogyan a használati utasításban olvasta, határozott mozdulattal a háta mögé hajította, és feszülten várta a hatást.

Jonathan Swift - Gulliver's ​Travels
Considered ​the greatest satire ever written in English, Jonathan Swift’s Gulliver’s Travels chronicles the fantastic voyages of Lemuel Gulliver, principally to four marvelous realms: Lilliput, where the people are six inches tall; Brobdingnag, a land inhabited by giants; Laputa, a wondrous flying island; and a country where the Houyhnhnms, a race of intelligent horses, are served by savage humanoid creatures called Yahoos. Beneath the surface of this enchanting fantasy lurks a devastating critique of human malevolence, stupidity, greed, vanity, and short-sightedness. A brilliant combination of adventure, humor, and philosophy, Gulliver’s Travels is one of literature’s most durable masterpieces.

Monty Python - Balázs P. András - Brian ​élete
- ​Következő!... Kereszthalál? - Igen. - Jó. Kimész az ajtón, balra fordulsz, fogsz egy keresztet. Következő!... Kereszthalál? - Ó nem. Szabadláb. - Mi? - képedt el a katona. - Engem elengedtek - magyarázta a fogoly. - Azt mondták, nem csináltam semmit, szabadon élhetek valahol egy kis szigeten. - Huú! - örült a tisztecske. - Az nagyon jópofa dolog. Hát akkor eredj! - Nem - nevetett rá a rab. - Én csak ugrattalak. Valójában kereszthalál. Kész, vége... Mi jöhet még ezután? - gondoltuk, amikor végignézve a Gyalog-galoppot, nem tudtunk felállni a röhögéstől a moziban. És valóban, sokáig nem is jött semmi... Aztán egyszer csak új filmet követett el a rekeszizmaink ellen a Monty Python. Brian életének profán története onnan indult világhódító útjára, ahol sűrű a köd és abszurd a humor, tehát Angliából. Ezért aztán figyelmeztetünk, olvasó, ezt a könyvet vigyázva vedd a kezedbe! És kizárólag akkor, amikor egyedül vagy otthon. Ugyanis lesből támad, és ott csiklandoz, ahol nem számítasz rá. Szóval? Döntöttél? Nos, akkor: bátorság!

Terry Pratchett - The ​Colour of Magic
On ​a world supported on the back of a giant turtle (sex unknown), a gleeful, explosive, wickedly eccentric expedition sets out. There's an avaricious but inept wizard, a naive tourist whose luggage moves on hundreds of dear little legs, dragons who only exist if you believe in them, and of course THE EDGE of the planet... "An ideal introduction to the worlds of science fiction, fantasy and humourous writing for reluctant and avid readers alike." _Booktrusted News_

Görgey Gábor - Hektor, ​a hőscincér
Mulatságos, ​képzeletbeli világba visz el ez a meseregény. Főhőse: Hektor, a hőscincér, aki - mint mondja - valóban hősi cincér. Bogár létére lovag ő a javából, s örökösen világraszóló hősi cselekedetek véghezvitelére vágyik. Csakhogy... Csakhogy, a mi Hektorunk balvégzetű és hóbortos lovag: úgy segít, ahogy nem hasznos, olyankor hősieskedik, amikor nem kellene. A nagybundás Szőr komondornak például bolhacirkuszt ajándékoz, az erdei vásáron megrohamozza az óriás kereket... Hóbortos hósünk sok-sok képtelen kalandjáról sziporkázó szellemességgel számol be a meseíró, az Új Bogár szemfüles riportere, aki egyszemélyben lovagunk krónikása is.

K. B. Rottring - Stanley Steel - A ​jeti visszatér
... ​A Cézár, aliasz Palmatex szenátor, aki egykoron még csak egy nagyszájú ellenzéki politikus volt, ma pedig már a világűr urának képzelte magát, mereven nézte az ifjú Skywalkmant. - Gyenge kisfiú vagy - hipnotizálta - egészen kicsike kisfiú. Az ERŐd pedig gyermeki. Hogyan is gondolhatnád, hogy szembeszállj velem?! - Már nem vagyok kisfiú - jelentette ki öntudatosn Lüke, és egyetlen mozdulattal kiköpte a szájából a gumi cumit. - Érett férfi vagyok, képzett JETI. Nézd csak meg a lábnyomom! Belelépett egy vértócsába, onnan pedig a Cézár lába elé. Olyan közel volt az aszott archoz, hogy tisztán érezte görény-afterséfjének orrfacsaró bűzét. Az uralkodó elképedt. Leesett az álla, de felvette és leporolta. Miután visszatette a helyére, hümmögni kezdett, majd kérdőn pillantott Dark Faterra. A Sötét Lovas védekezően emelte fel a kezét. - Ne bántson, Főnök - lihegte esdeklően. - Nem tehetek róla, ez Ubi-Van Ken-Ubi műve. - Én másra gyanakszom - gondolkodott elmélázva a Cézár. - A fiút nyilván a JETI Akadémián képezték ki, mégpedig nem más, mint az utosló dupla fekete öves karatéka, Jojó. Lüke felnevetett, és egy lépést hátralépett. A Sötét Erők Mesterei döbbenten nézték a helyet, ahol az előbb állt. Hatalmas lábnyom volt. Kétségkívül egy JETI-é. Amazok ketten megsejtették, elérkezett a leszámolás órája. Mindhárman fakardot rántottak.

Gordon Fletcher - A ​tök(él)etlen katona 2
A ​tök(él)etlen katona 2 Nem mind varangy, ami fénylik! Ebben a remek Jackson-Livingstone paródiában egy híres kalandozó szerepét Játszhatod el, akit egész Lióniában jól ismernek. A királyodnak, Oroszlánszagú Richárdnak tett rengeteg szolgálat és a sok-sok év azonban nem múlt el nyomtalanul: a harcokban bal lábadat elvesztetted, és ugyan eddig sem voltál egy észkombajn, de most még elkapott az öregkori szenilitás is. Így te vagy az egyetlen kalandozó az országban, akire rá lehetett sózni azt a kellemetlen feladatot, hogy számoljon le D-moll Hegedűszonátával, a félelmetes Brmngy-fldkpc hegy tetejére épített, Krvngy-rmhlmz várban lakó, gonosz mágussal, a világ ellenségével. Mivel semmit nem tudsz mentségedre felhozni, kénytelen vagy elvállalni a feladatot... Némi jókedvre, egy ceruzára, egy radírra, és két dobókockára lesz szükséged a játékhoz. Rengeteg veszélyen (és poénon) kell majd átvágnod magad, és a siker egyáltalán nem garantált. A gonosz szerző ugyanis mindent megtett annak érdekében, hogy valamilyen módon elhalálozz, mielőtt teljesíthetnéd a küldetésedet.

Pamela Branch - Dögölj ​meg, kedvesem!
Gyilkosképző ​tanfolyamok az ősi nyirok majorban. Kellemesen félreeső, undorító hely - felmentett gyilkosok a tanárok! A növendékek: - Családi bosszúra készülő izomkolosszus, minimális ésszel, speciális állatias oktató felügyelete alatt (Durr bele akció) - Konkurens gengsztervezérek, akik már tudják, hogy a tudás hatalom (Jobb kínzás - gyorsabb információáramlás) - Örökölni vágyók... (Eseménysiettetés...) - És persze férjek... és feleségek, akik az egyetlenről (minő szerencse, hogy egyetlen) akarnak megszabadulni végre... Mert betelt a pohár!!! Persze a testületnek még így is van mit takargatnia a tanulók előtt: "Flush türelmét vesztette és találomra bevágott egy diát a vetítőbe. A vászon feltárt rémes titkát. Sikoltozás és zűzravar támadt. - Bocsánat - motyogta zavartan Flush. - Elkeveredtek a diák. Testületi anyag." Ám ezúttal a tanulókkal is baj van. "- Nem tetszenek ezek a mostaniak - morogta Flush. - Ezek nem normálisak.. És milyen igaza van!.. A hely szelleme fertőz. A tanulók közül valaki máris munkához látott!.. Kik ússzák meg élve a tanfolyamot? Izgalom és szikrázó szellemesség...

Jeffrey Stone - John Caldwell - Sztárt ​Wársz? - Nabumm!
Folytatódik ​a küzdelem a jó, a jobb és a mégjobb között, miközben a gonosz Lord Sziszifusz és tanítványa, Lord Miaú azon mesterkednek, hogy felrobbantsák a Nabumm bolygót. A bátor yeti-lovagok és bátortalan követőik azonban végrehajtják a nevezetes partraszállást Nemnormálandia partjain, majd kezdetét veszi Ráyön közleány megmentése, még azon az áron is, ha ezért fel kell dúlniuk Transz-szilvórium békés városát, a Vámpírok Babazsúrját és meghiúsítani a készülő Végítéletet...

Gordon Fletcher - A ​tök(él)etlen katona
Ebben ​a remek kikapcsolódást nyújtó Jackson-Livingstone paródiában egy híres kalandozó szerepét játszhatod el, akit egész Lioniában jól ismernek. Királyod, Oroszlánszagú Richard azzal a feladattal bízott meg, hogy számolj le Darmol Purgosszal, a Scr-bvng hegy tetején élő gonosz mágussal, az első számú közellenséggel. A feladatot eredetileg Oroszlánszagú Richardnak kellett volna végrehajtania, de ő úgy gondolta, sokkal kellemesebb a fűtött trónteremben ugráltatnia az alattvalóit, mint mindenféle veszélynek kitennie magát. Némi jókedvre, egy ceruzára, egy radírra, és két dobókockára lesz szükséged a játékhoz. Rengeteg veszélyen kell átvágnod magad, rekeszizmaid óriási próbatételnek lesznek kitéve. A siker egyáltalán nem garantált, ugyanis a gonosz szerző mindent megtett annak érdekében, hogy valamilyen módon elhalálozz, mielőtt elvégezhetnéd a feladatod.

Terry Pratchett - The ​Color of Magic
The ​beginning of the hilarious and irreverent series that has more than 80 million copies worldwide, The Color of Magic is where we meet tourist Twoflower and wizard guide Ricewind, and follow them on their always-bizarre journeys. A writer who has been compared to Mark Twain, Kurt Vonnegut, and Douglas Adams, Sir Terry Pratchett has created a complex, yet zany world filled with a host of unforgettable characters who navigate around a profound fantasy universe, complete with its own set of cultures and rules.

Neil Gaiman - Terry Pratchett - Good ​Omens
There ​is a distinct hint of Armageddon in the air. According to The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch (recorded, thankfully, in 1655, before she blew up her entire village and all its inhabitants, who had gathered to watch her burn), the world will end on a Saturday. Next Saturday, in fact. So the armies of Good and Evil are amassing, the Four Bikers of the Apocalypse are revving up their mighty hogs and hitting the road, and the world's last two remaining witch-finders are getting ready to fight the good fight, armed with awkwardly antiquated instructions and stick pins. Atlantis is rising, frogs are falling, tempers are flaring. . . . Right. Everything appears to be going according to Divine Plan. Except that a somewhat fussy angel and a fast-living demon -- each of whom has lived among Earth's mortals for many millennia and has grown rather fond of the lifestyle -- are not particularly looking forward to the coming Rapture. If Crowley and Aziraphale are going to stop it from happening, they've got to find and kill the Antichrist (which is a shame, as he's a really nice kid). There's just one glitch: someone seems to have misplaced him. . . . First published in 1990, Neil Gaiman and Terry Pratchett's brilliantly dark and screamingly funny take on humankind's final judgment is back -- and just in time -- in a new hardcover edition (which includes an introduction by the authors, comments by each about the other, and answers to some still-burning questions about their wildly popular collaborative effort) that the devout and the damned alike will surely cherish until the end of all things.

T. H. White - Üdv ​néked, Arthur, nagy király
A ​szerző a 40-es, 50-es évek angol irodalmának nagy reménysége volt, korai halála azonban derékba törte pályáját. Egyetlen terjedelmesebb munkája ez a könyv. Történelmi regény? - az is. Humoros olvasmány? - az is. Tanítás a mának? - az is, de tekinthetjük a romantikus történelmi regény fanyar angol humorral írt paródiájának ezt az Arthur királyról és vitézeiről, a Kerek asztal lovagjairól szóló legújabb kori krónikát, melyet a szerző hol historikusan, hol a lovagkor ékes nyelvén, hol a nagyvárosi szleng modorában ad elő.

Steffy Műmáyer - Agykonyak
Tonna ​vagyok. A teljes nevem Kilo Tonna. Szexbomba szeretnék lenni, ha nagy leszek. Nemrégiben érkeztem a nedves vidéki városkába, Fossba, hogy új otthonra, új barátokra, új kihívásokra leljek. Ujjuj, de meglepődök majd, amikor kiderül, hogy Kis Rakás, a gyerekkori indián barátom valójában farkasember, új szerelmem pedig bevallja, hogy nem évvesztes, hanem vámpír. Szúnyog, a vegetáriánus vámpír, aki évek óta csak vérnarancson és csigavéren él családjával, a Különc famíliával együtt, egy szép napon rádöbben arra, hogy mindannyian súlyos hiánybetegségben szenvednek. A kór neve vérszegénység. Egyetlen, csakis egyetlen módon menekülhetnek meg a biztos haláltól: Nos, ezt nem árulhatom el. Péntek 13-án a városkában élőhalottak kelnek ki sírjukból, halott kislányok másznak ki a kútból, hogy később, az adásszünetben benne legyenek a tévében. A függetlenség napjának végén Foss határában leszállnak a Hitlernek öltözött földönkívüliek, akiknek csak egy céljuk van: A földlakókat leigázni, vagyonukat és értékeiket ellopni, gyermekeiket kísérleti célra elrabolni, őket pedig mind egy szálig kiírtani. De hiszen ez már nem is egy, hanem három! Ó, a csudába, sosem voltam jó fizikából... Alkonyattól pirkadatig senki, a világon senki nem állíthatja meg őket, csakis egy ember: A törvény helyi őre, a seriff, aki történetesen az én szűkszavú apám.

K. B. Rottring - Stanley Steel - A ​csillagok (H) borúja
A ​hercegnő elkészült a fegyver összeszerelésével, olajos kezeit a fehér ágyneműbe törölte. Beinditotta a dízelmotort. A láncfűrész szépen, egyenletesen berregve működni kezdett. Talán a vakszerencse talán az írói fantázia műve volt, hogy ebben a pillanatban lépett be az egyik birodalmi légiós, talpig páncélban. Fején rózsaszínű, szúnyogfejszerű sisakot hordott, amely teljes mértékben akadályozta a kilátásban. Oldalán poroltó lógott, kezében sugárvető, a hátán permetező puttony, amely alkalmas volt biológiai hadviselésre is. Sisakjának tetején kakasos forgó. Egyenruháján jól látható felirattal, csupa nyomtatott betűvel foszforeszkált: `Waffel Eszesz`. Lábán könnyű betoncsizmát viselt, így nem is csoda, hogy nesztelenül tudta becserkészni áldozatát, a fiatal, védtelen (talán még szűz) hercegnőt. Amikor meglátta prédáját, felröhögött. De milyen rosszul tette! A hercegnő villámgyorsan, meglepően könnyed mozdulattal előhúzta a háta mögül a már berregő láncfűrészét. Apró riposzttal kivédte támadója rosszallását. Majd ahogyan kislánykorában a láncfűrész - vívó iskolában - ahová a balett és a szolfézs közötti szünetekben járt - unásig gyakorolta, hatalmas dühödt suhintással lemetszette támadója tollforgóját. A páncélos rohamosztagos felvisított, majd hanyatt-homlok elmenekült. Lila hercegnő tudta, a neheze még hátra van.

Mark Twain - Mennyei ​utazás
Az ​amerikai irodalom kibontakozását és első nagy virágkorát bemutató kötet változatos témavilágot tár az olvasó elé. Található benne szimbolikus vonatkozásokkal átszőtt, romantikus tengerészballada; riportszerűen izgalmas, költői szépségű leírás egy természeti katasztrófáról; remek humorú szatíra a XIX. században oly divatos misztikus spekulációkról; illúziórombolóan realisztikus, drámai jelenet az "igazi vadnyugat", a nyomorgó kisfarmerek életéből; s végül egy naturalista lélek- és helyzetelemzés: a polgárháború nem épp romantikus élményeinek megrendítő krónikája. A kisregényeket összefüggő korképpé rendező vezérmotívum: az Utazás - tengeren és prérin, mennyben és földön. S az újra meg újra megfogalmazott nagy élmény: Amerika - a földrész, a nemzet, az ember - fölfedezése.

Stanisław Lem - A ​világűr csavargója
Bemutatjuk ​olvasóinknak a világűr csavargóját. Nem más ő, mint Ijon Tichy, a csillagkutató, a hosszútávú galaktikus hajózás kapitánya, meteor- és üstökösvadász, nyolcvanezerhárom glóbusz fáradhatatlan felfedezője, a Nagy- és Kismedve egyetemeinek díszdoktora, a Kisbolygókat Pártoló Társaság és sok egyéb egyesület tagja, a Tejút és a Csillagköd rendjének lovagja... Más szavakkal - afféle űrutazó Münchausen, akinek nevét ismerik a Tejúton innen és túl... Hősünk a maga csodálatos rakétájával fáradhatatlanul bekóborolja a világűrt, megismerkedik rendre annak furcsa égitesteivel és még furcsább lakóival, és mulatságosnál mulatságosabb kalandokról tudósít bennünket. Mosolyogva kísérjük végig a nagyotmondó űrutazót a Galaktika távoli útjain, derülünk, amikor az események őt is megtréfálják, de el is gondolkodunk olykor. _A világűr csavargójá_-ban a szerző nemcsak az alaptalan tudományos-fantasztikus irodalmat teszi nevetségessé, hanem tükröt is tár elénk: bírálja Földünk társadalmi viszonyait, visszásságait. Akik olvasták a szerző _Asztronauták_ című, magyarul is megjelent regényét, most új oldaláról ismerhetik meg az írót: a tudományos megalapozottság, a nagy felkészültség páratlanul élénk képzelettel és kiváló humorérzékkel párosul. Épp ezért megállapíthatjuk, hogy Lem ezzel az új művével szinte új műfajt teremtett: a humoros tudományos-fantasztikus elbeszélést.

Leslie L. Laticel - A ​köddé vált kolostor
A ​Himalája lábainál, Latyakban, Tompaphing kolostorában, nehéz idők járnak. Ráadásul megérkezik Leslie L. Laticel is, az Interpol tizedese, aki látszólag a dalai lámák szaporodását kívánja tanulmányozni, ám valójában rejtélyes ügyben nyomoz. Fogytán a whiskyje, de mindig keze ügyében van 38-as Smith and Wesson revolvere, amivel némi habozás után rálő bármire, ami mozog... Hapci, Vidor és Tumor a két gonosz, kisnövésű törpe sötét tervet szövöget. A temetőben felüvölt a vérszegény vérfarkas, kísértetek járnak, feltámadnak a halottak, az élők pedig halálra válnak, amikor... A hófödte hegycsúcsok között, ahol eddig még senki sem járt, ott lapul a misztikus homályba vesző Köddé Vált Kolostor, megannyi titkával és megoldatlan rejtélyével együtt.

Ephraim Kishon - Hiszi ​a piszi - Fejesugrás a magas politika pocsolyájába
"Felületesen ​nézve úgy látszik, mintha semmi sem változna a rendszeresen ismétlődő politikai és pénzügyi botrányok között. Tévedés. A dátum változik." "A haladás megállíthatatlan. A régi rómaiaknak még katonák légiói kellettek ahhoz, hogy leigázzák a népeket. Ugyanehhez ma már csak aktakukacok légióira van szükség." "Ma már mindenre van törvény. Csak, sajnos, a politikai középszerűségre nincsen még mindig. Legfőbb ideje, hogy a jogászok megvizsgálják, vajon nem alkotmányellenes-e a politikai középszerűség." Ilyesfajta megjegyzésekkel kíséri a neves szatirikus író a politikai uralom boldogtalan birtokosainak bakugrásait, azon vigasztaló üzenete szellemében, hogy bár semmi kilátás nincs valamelyes változásra, de ezen legalább szívből nevetni lehet.

Tóta W. Árpád - Eljövetel
2006. ​február 26. Tombol a választási kampány. Valami lezuhan a Hortobágyon. A gépezetbe idegen test került. Az istenek a fejünkre estek. A magyar sajtó pedig tudósítja. Erről szól ez a könyv.

K. B. Rottring - Heri ​Kókler és a Bűz Serlege
Ő ​volt az, Heri Kókler, korunk hőse, a világ többszörös megmentője. Ruházata átlagosnak tűnt, haja ápoltnak látszott, de amit a kezében tartott, az bizony nem volt más, mint a Bűz Serlege. A semmi máshoz nem hasonlítható, nagy köcsög oldalát sárkányfogakkal verték ki készítői, az ősi mesterek. Az edényben biogáz illatú, mérgező folyadék lötyögött, a halálos vegyületre az edényre erősített aprócska halálfej figyelmeztetett. De hiába! Mert a Bűz Serlegéből Dolby, a Monó Manó egyik keze nyúlt ki segélykérően. Heri nem tehetett érte semmit, mert csak két keze volt. A Bűz Serlegéből kipárolgó erős aromáktól szédülni kezdett. Tekintete most a folyadékra tévedt, amely felbugyogott, mint egy gejzír. Az edény aljáról a varázspálcája mellé felemelkedett a tojása. Piros volt és repedt! Miközben Heri fájdalmasan felordított, arra gondolt, micsoda ostobaság volt annyit ütögetni, feszegetni, inkább a zacskóban kellett volna hagynia a másik mellett. A műhorizonton alábukó Nap előtt, nem tudni miért, a csodatévő erejű egyfarkú vontatta automobil száguldott keresztül. A mit sem sejtő Heri Kókler háta mögött, a sövény túloldalán, rettenetes rémalak emelkedett fel, hogy végre elvegye tőle azt, ami az övé.

Kollekciók