Ajax-loader

'ego' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Erin Watt - Papír ​hercegnő
Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához. Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött. Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük. Talán igaza van. Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait. Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni? Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!

Eckhart Tolle - A ​most hatalma a gyakorlatban
Amit ​igazán tenned kell: fogadd el EZT a pillanatot. Ekkor könnyedén vagy az itt és mostban, és fájdalom nélkül lehetsz önmagaddal. A most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy - a gondolataink mögött lévő - jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: "Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy, mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető - nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben." E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a "megbocsátást, könnyűséget és fényességet". Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük gondolatainkat, és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelen pillanatban. Olvassuk a könyvet lassan, vagy éppen csak nyissuk ki hirtelen, töprengjünk a szavakon, s a közöttük lévő űrön, hogy - talán egy idő után, talán azonnal - felfedezhessünk valami "életmegváltoztató" összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk, és emelkedetté tegyük életünket, s világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött. Ez mind a mi kezünkben van. Fedezzük fel a most hatalmát!

A. J. Christian - Mit ​keresett Isten a hálószobában?
"Bevallom, ​sokat hezitáltam e könyv kiadásán: nem tudtam eldönteni, hogy a mennyet vagy a poklot adja-e az emberek kezébe. Aztán egyszer csak rájöttem, hogy nem állhatok az Élet útjába, rájöttem, nem dönthetek senki helyett. Úgyhogy olvass bátran, de tudd, hogy az érzelem, a párkapcsolat vagy a szexualitás tényszerűen, kényelmes hazugságoktól mentesen jelenik meg a lapokon. Vigyázz, mert az őszinteség mindig megváltoztatja az életedet, az igazság mindig felkavarja lelked szunnyadó parazsát - de ne félj, mert míg e kötet a hamis tüzet eloltja, a valódit fellobbantja." (A. J. Christian) Az elmúlt két év egyik legnagyobb könyvsikere, a Mit keresett Isten a nappalimban? második, befejező kötetét veheti a kezébe az olvasó, amelyben A. J. Christian a párkapcsolatok, a szerelem és a szexualitás témakörében felmerülő kérdésekre ad választ sajátságos, eredeti stílusában.

Ryan Holiday - Az ​ego az ellenség
"Egy ​szó, amely összetörte fiatal géniuszok karrierjét. Egy szó, amely miatt hatalmas vagyonokat pazaroltak el és virágzó vállaltok dőltek romba. Egy szó, amely sok-sok nyomorúságért és szégyenért felel. Ez a szó - az EGO. Az EGO az ellenség! Az alkalmazkodóképesség, az ambíció és a siker ellensége. Mert amikor 160-nal száguldasz egy szabálytalanul előző kocsi után azért, hogy durvaságokat vághass a fejéhez, amikor összeveszel a legjobb barátoddal semmiségeken, amikor nem hívsz fel valakit, akit szeretsz, mert arra vársz, hogy ő hívjon fel - az egód játszik veled. Ryan Holiday világsikerű könyve megmutatja, hogyan ismerheted fel tetteid mögött a saját egódat, amely sokszor arra kényszerít, hogy érdekeid ellen dönts. Ha felismered, az első és legfontosabb lépést már megtetted! Az egódat el kell pusztítanod. Vagy ő pusztít el téged." Ryan Holiday több világsikerű mű szerzője. Texasban él, a Columbia Egyetemen tanít. Könyvei szerte a világon alapművek lettek, Thaiföldtől az Egyesült Államokig, Vietnámtól Franciaországig.

A. J. Christian - Mit ​keresett Isten a nappalimban?
Egyszerűen ​csak láss. Ha már tele a fejed a tudományokkal, ha már betéve tudod a lexikonokat, ha már csípőből lököd a válaszokat, de még mindig boldogtalan vagy az Életben, akkor… Egyszerűen csak láss. Ha már elvégeztél minden tanfolyamot, ha már meghallgattál minden gurut, ha már eleget analizáltak a heverőn, de még mindig bizonytalan vagy az Életben, akkor… Egyszerűen csak láss. Ha már meghallgattál minden papot, ha már kívülről fújod a szent szövegeket, ha már megjártad az egyházakat, de még mindig csalódott vagy az Életben, akkor… Egyszerűen csak láss - mert csak Te találhatod meg a boldogságod, csak Te teremtheted meg a biztonságod, csak Te láthatod meg az igazságod, csak Te élheted az Életed. Te. Senki más.

Eckhart Tolle - A ​most hatalma
A ​most hatalma rövid idő alatt bebizonyította, hogy az egyik legnagyobb spirituális könyv, amelyet manapság írtak. Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy - a gondolataink mögött lévő - jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Eckhart Tolle szavaival élve: "Én az emberi tudatosság mélyreható átváltozásáról beszélek. Nem úgy mint egy messzi jövőbeni lehetőségről, hanem valamiről, ami most elérhető - nem számít, ki vagy és hol élsz. Láthatóvá válik, miként szabadíthatod fel magad az elme fogságából, és hogyan léphetsz be a tudatosság eme megvilágosodott állapotába, s milyen módon tarthatod ezt fenn a mindennapi életedben." E kötet minden részében speciális gyakorlatok és egyértelmű kulcsok vannak, amelyek megmutatják, hogyan fedezzük fel magunknak a "megbocsátást, könnyűséget és fényességet". Ezek akkor érkeznek meg, amikor lecsendesítjük gondolatainkat, és látjuk a világot elterülni magunk előtt a jelen pillanatban. Olvassuk a könyvet lassan, vagy éppen csak nyissuk ki hirtelen, töprengjünk a szavakon, s a közöttük lévő űrön, hogy - talán egy idő után, talán azonnal - felfedezhessünk valami "életmegváltoztató" összefüggést. Találjuk meg a hatalmat: a képességet, hogy átalakítsuk, és emelkedetté tegyük életünket s világunkat is. A lehetőség itt van, most, ebben a pillanatban: a szent jelenlét a Létezésünkben. Egy hely bennünk, ami mindig jelen volt, és mindig is jelen lesz a zavaros életen túl, a nyugalom világa a szavak mögött.

Jiddu Krishnamurti - Végső ​szabadság
Korunk ​egyik legkiemelkedőbb spirituális tanítója minden hamis jelképet és téves képzettársítást félresöpör a tiszta és tökéletes szabadságra irányuló kutatása során. A Krishnamurti által leírt szabadság véget vet az énünkkel való elerőtlenítő, és energiáinkat felemésztő, kényszeres törődésnek. Ha megleljük ezt az elsődleges és végső szabadságot, megszabadulunk a társadalom minden hiábavaló és destruktív megszállottságától. A kötetben található beszélgetések számos témát felölelnek, a szenvedéstől és a félelemtől a pletykálkodáson át egészen a szexualitásig, ám folyton visszakanyarodnak a szabadság központi kérdéséhez. Krishnamurti útkeresése eközben egy igen nagy jelentőségű vállalkozássá alakul át: az olvasó saját utazásává válik.

Tari Annamária - Ki ​a fontos: Én vagy Én?
A ​népszerű pszichológusnő új könyve a nárcizmus mindennapi formáiról szól, amelynek az a legsúlyosabb következménye, hogy az emberi kapcsolatok elé mi magunk kerülünk. Egyedül nem lehet megváltani a világot, mindenkinek aktívan részt kellene vennie ebben.

Ayn Rand - Az ​ősforrás
A ​huszadik század egyik meghatározó irodalmi alkotása, Az ősforrás 1943-as megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend. A romantikus és filozofikus mű az 1930-as évek pezsgő időszakában, New York világvárossá válásának idején játszódik. Főhőse, Howard Roark, az alkotó szellemű, megalkuvást nem tűrő építész fáradhatatlanul harcol mindazok ellen, akik alávetik saját énjüket mások akaratának. Megingathatatlan személyiségének és kiállásának köszönhetően folyamatosan konfliktusokba keveredik riválisaival, leginkább az ambiciózus Dominique Franconnal, aki mindent megtenne azért, hogy háttérbe szorítsa őt. Rand nagyszabású regénye óda az individualizmushoz mint az előrelépés nélkülözhetetlen alapeleméhez, és az egyénhez, amely az emberi haladás mindenkori ősforrása… A szerző a következőképpen foglalta össze írásaiban is megnyilvánuló gondolatvilágát: „Filozófiám, lényegét tekintve, azon az elképzelésen alapul, miszerint az ember hősi lény, aki élete erkölcsi céljának saját boldogságát tekinti, legnemesebb tevékenységének alkotó teljesítményét tartja, és akinek egyetlen abszolútuma az értelem.”

Eckhart Tolle - Új ​Föld
Könyvével ​Eckhart Tolle a szenvedéstől való végleges megszabadulás kulcsát adja kezünkbe.

Eckhart Tolle - Megszólal ​a csend
Eckhart ​Tolle sokak szerint a ma élő legnagyobb spirituális tanító. Pokoli érzelmi kínlódásai miatt 29 éves korában - a világhírű Cambridge-i Egyetem kutató tudósaként - már azon gondolkozott, hogy véget vet életének, mert nem bírta tovább a szenvedést, amikor hirtelen megvilágosodott. Azóta teljesen más szemüvegen keresztül látja a világot, s szinte tapinthatóan sugárzik belőle a lelki béke. Egyszerű, közérthető tanítása végtelenül tisztán szól, így érthető, hogy szavaival világszerte már eddig is milliók lelkét érintette meg. Jó hírt mond: van kiút a szenvedésből, s az könnyebb, mint gondolnánk. Bár nem tartozik egyik valláshoz vagy egyházhoz sem, tanítása - bizonyos szempontból - mégis a világvallások egyfajta újkori szintézise.

Andrea Weaver - Társasjáték
A ​könyv az EGO befolyásáról, a SZELLEM hívogatásáról szól. Az örök harcról, melyet az ember vív önmagával. Beavatásokról, reinkarnációs hipnózisok soráról, hajdani életekről, melyek összefüggéseikben mozgatják előre mostani tetteinket. Arról, hogyan találunk egymásra újra és újra az Idő spirálisan fűzött hálóján. Az erőről szól, mely bennünk lakik végtelen bíztatással. Szövetségről, mely megköttetett az emberiség néhány tagjával, hogy a kellő pillanatban munkásságuk értékké váljon a Földön élő többi lélek számára. A Feladatról szól, melyek el KELL végezni, és amelyre olyan kevés időnk maradt. A TÁRSASJÁTÉKról, amit egymással játszunk, nem veszítve a lelkesedést a visszavezető út keresésében. Olvasása közben pedig kirajzolódik egy különös módon megkötött alku története, melynek tárgya maga a könyv megírása volt.

Az_ego_k%c3%b6nyve
elérhető
77

Osho - Az ​ego könyve
Az ​ego nem más, mint a valódi éned ellentéte. Az ego nem te vagy. Az egót a társadalom találta ki; ezzel csapnak be, hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele, mint valami játékszerrel, és soha ne gondolkozz el azon, hogy mi is a valóság. Ezért mondom folyton, hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól, addig képtelen leszel megismerni önmagad. (...)

Eckhart Tolle - The ​Power of Now
Open ​yourself to the transforming experience of The Power of Now. Hugely successful author Eckhart Tolle guides us through a challenging but extraordinarily rewarding journey to find _The Power of Now._ We learn that we can find our way out of psychological pain; authentic human power is found by surrendering to the Now; the silence and space all around us is one of the keys to entering inner peace. In the Now, the present moment, problems do not exist. In the Now, we discover that we are already complete and perfect. Eckhart Tolle was born in Germany, graduated from the University of London and worked at Cambridge University. When he was twenty-nine, a profound spiritual transformation virtually dissolved his old identity and radically changed the course of his life. He is now a counsellor and spiritual teacher.

Jean-Paul Sartre - Az ​Ego transzcendenciája
_Az ​Ego transzcendenciája_, J.-P. Sartre (1905-1980) első filozófiai értekezése, 1934-ben íródott. Szándéka szerint szigorúan tudományos mű, amely a husserli fenomenológia sajátos interpretációja révén az _Én_ és a _Tudat_ kapcsolatát azzal a merész célkitűzéssel vizsgálja, hogy megszabadítsa a filozófiát a szolipszizmus idegesítő veszélyétől. Noha a tanulmány leginkább vitatható részét, a pszichoanalízis bírálatát később a szerző revideálta, az írás ma is a leggyakrabban idézett Sartre-művek közé tartozik: nemcsak filozófusok, de pszichológusok és pszichiáterek is előszeretettel hivatkoznak rá. A francia filozófus _opus magnum_ában, _A Lét és a Semmi_ben e tanulmány következtetéseiből indul ki, és az itt vázolt Én-koncepciót mélyíti el - _Az Ego transzcendenciája_ tehát bátran tekinthető a sartre-i filozófia egyik par exellence alapművének, mely aktuális és izgalmas problémákat kínál a szellemi kalandokra elszánt olvasók számára.

Eckhart Tolle - A ​New Earth
Eckhart ​Tolle's "A New Earth" will be a cornerstone for personal spirituality and self-improvement for years to come, leading readers to a new levels of consciousness and inner peace. Taking off from the introspective work "The Power of Now", which is a number one bestseller and has sold millions of copies worldwide, Tolle provides the spiritual framework for people to move beyond themselves in order to make this world a better, more spiritually evolved place to live. Shattering modern ideas of ego and entitlement, self and society, Tolle lifts the veil of fear that has hung over humanity during this new millennium, and shines an illuminating light that leads to happiness and health that every reader can follow.

Erin Watt - Megtört ​herceg
Kikötőben ​vívott ökölharctól kezdve az iskolai bunyóig: életek omlanak össze a csillogó-villogó palotában, miközben egy srác próbálja menteni a bőrét. Reed Royalnak mindene megvan: vonzó külső, befolyásos család, sok pénz. Az elit gimiben sorban állnak a lányok, hogy vele lehessenek. Ő viszont magasról tesz mindenkire, mert csak a családja érdekli – amíg Ella Harper be nem sétál az életébe. Izzó gyűlölettel indul a kapcsolatuk, mert azt akarja, hogy az apja új nevelt lánya szenvedjen. De aztán minden átfordul valami egész másba. Közel akarja tudni magához Ellát. Biztonságban. Egy ostoba hiba miatt azonban Ella elmenekül a karjaiból, így káosz köszönt a Royal-palotára. Reed azon kapja magát, hogy összeomlik az egész világa. Ella már nem kíváncsi rá. Azt mondja, hogy csak tönkretennék egymást. Talán igaza van.

Lex Hixon - Coming ​Home
“Coming ​Home is a simple, brilliant book. It explains and epitomizes the best of the world’s great mystical traditions. By centering on the heart of enlightenment, it blazes the path of no-path. In the traditional Tibetan gesture of welcome, gratitude, and deep appreciation, I touch my forehead to that of my friend Lex Hixon—he who is “rooted in the Divine,” as this book so eloquently testifies.” —Ken Wilber, from the foreword What is Enlightenment, the ultimate goal of all sacred traditions? How does it affect the lives of those who experience it? Is there a common ground to how various traditions approach it? What does it mean for us today? Coming Home is an unusually clear and readable exploration of these questions. Its experimental bent and spirit of universality have brought it wide recognition as a classic. Lex Hixon warmly guides the reader through an intriguing array of traditional teachings to the essential truth of all the world’s great religions, which is simply to come home. Invoking the essence and texture of different sacred paths, he presents Enlightenment as the full flowering of human nature, accessible to everyone. “Outstanding as an introduction to the world’s great mystical traditions, I have used Coming Home in my philosophy of religion course for over fifteen years. The book’s purpose is to point to similar patterns of thought and experience across those traditions, but it never does so my abstracting them out. Instead it thoroughly embeds them in the lives and voices of individual mystics. It is this that makes it accessible as well as personally and intellectually inspiring to students.” —Nancy Baker, Professor of Philosophy, Sarah Lawrence College

Erin Watt - Broken ​Prince
These ​Royals will ruin you… From wharf fights and school brawls to crumbling lives inside glittery mansions, one guy tries to save himself. Reed Royal has it all—looks, status, money. The girls at his elite prep school line up to date him, the guys want to be him, but Reed never gave a damn about anyone but his family until Ella Harper walked into his life. What started off as burning resentment and the need to make his father’s new ward suffer turned into something else entirely—keep Ella close. Keep Ella safe. But when one foolish mistake drives her out of Reed’s arms and brings chaos to the Royal household, Reed’s entire world begins to fall apart around him. Ella doesn’t want him anymore. She says they’ll only destroy each other. She might be right. Secrets. Betrayal. Enemies. It’s like nothing Reed has ever dealt with before, and if he’s going to win back his princess, he’ll need to prove himself Royally worthy.

Thomas Metzinger - The ​Ego Tunnel
Consciousness, ​mind, brain, self: the relations among these four entities are explored by German cognitive scientist and theoretical philosopher Metzinger, who argues that, in fact, there is no such thing as a self. In prose accessible mainly to those schooled in philosophy and science, Metzinger defines the ego as the phenomenal self, which knows the world experientially as it subjectively appear[s] to you. But neuroscientific experiments have demonstrated, among other things, that the unitary sense of self is a subjective representation: for instance, one can be fooled into feeling sensations in a detached artificial arm. So the author argues that the ego is a tunnel that bores into reality and limits what you can see, hear, smell and feel. Metzinger tests his theory by ranging over events of the consciousness such as out-of-body experiences, lucid dreaming and free will, and he concludes by probing ethical actions and what a good state of consciousness would look like. Most readers will have difficulty penetrating Metzinger's ideas, and those who do will find little that is genuinely new.

Erin Watt - El ​príncipe roto
Secretos. ​Traición. Enemigos. El mundo de los Royal se viene abajo. Reed Royal lo tiene todo: es guapo, está forrado y es popular. Las chicas hacen cola para salir con él, y los chicos sueñan con ser él. Pero a Reed solo le importa su familia hasta que Ella Harper llega a su vida. El odio que siente hacia la joven se convertirá en un sentimiento completamente distinto Reed quiere a Ella. La necesita. Sin embargo, un estúpido error hará que todo su mundo se desmorone. Ella no quiere estar con Reed. Dice que se destruirán el uno al otro. Y tal vez tenga razón si Reed quiere recuperar a su princesa, tendrá que demonstrar que es digno de ella.

Erin Watt - La ​princesa de papel
Dinero. ​Exceso. Secretos. Adéntrate en el mundo de los Royal.La vida de Ella Harper no ha sido nada fácil, y cuando su madre muere, se queda completamente sola. Pero entonces aparece Callum Royal, un multimillonario empresario que la saca de la pobreza. A partir de ese momento, Ella llevará una vida de lujo y riqueza. Sin embargo, pronto se dará cuenta de que algo extraño ocurre en la mansión de los Royal. Los cinco hijos de Callum, que tienen un magnetismo sin igual, ocultan algo. Ninguno de ellos la quiere allí, en especial Reed. Pero Ella se siente atraída por él y tendrá que luchar con todas sus fuerzas por no caer en sus redes…SI ELLA QUIERE SOBREVIVIR CON LOS ROYAL, DEBERÁ APRENDER LAS REGLAS DEL JUEGO «Este libro es el Crueles intenciones de nuestra generación.» Jennifer L. Armentrout, autora best seller del New York Times«Intenso, inolvidable y sexy. ¡No puedo dejar de pensar en La princesa de papel! Una lectura obligatoria.» Emma Chase, autora best seller del New York Times«Sin duda, una novela juvenil de lectura obligatoria.» Kirkus Reviews

Erin Watt - Paper ​Prince - Das Verlangen
Seit ​Ella Harper in die Villa der Royals gezogen ist, steht das Leben dort auf dem Kopf. Durch ihre aufrichtige, liebenswerte Art hat sie so manches Herz erobert – vor allem das von Reed. Zum ersten Mal seit dem Tod seiner Mutter kann der attraktivste der Royal-Söhne echte Gefühle zulassen. Doch wie groß seine Liebe ist, merkt er erst, als es zu spät ist: Nach einem Streit verschwindet Ella spurlos. Und er trägt die Schuld daran. Seine Brüder hassen ihn dafür, doch er hasst sich selbst am meisten. Wird er Ella finden? Und wenn ja, wird er ihr Herz zurückerobern können?

Erin Watt - Paper ​Princess - Die Versuchung
Ellas ​Leben war bisher alles andere als leicht, und als ihre Mutter stirbt, muss sie sich auch noch ganz alleine durchschlagen. Bis ein Fremder auftaucht und behauptet, ihr Vormund zu sein: der Milliardär Callum Royal. Aus ihrem ärmlichen Leben kommt Ella in eine Welt voller Luxus. Doch bald merkt sie, dass mit dieser Familie etwas nicht stimmt. Callums fünf Söhne – einer schöner als der andere – verheimlichen etwas und behandeln Ella wie einen Eindringling. Und ausgerechnet der attraktivste von allen, Reed Royal, ist besonders gemein zu ihr. Trotzdem fühlt sie sich zu ihm hingezogen, denn es knistert gewaltig zwischen ihnen. Und Ella ist klar: Wenn sie ihre Zeit bei den Royals überleben will, muss sie ihre eigenen Regeln aufstellen …

Erin Watt - Paper ​Princess
From ​strip clubs and truck stops to southern coast mansions and prep schools, one girl tries to stay true to herself. These Royals will ruin you… Ella Harper is a survivor―a pragmatic optimist. She’s spent her whole life moving from town to town with her flighty mother, struggling to make ends meet and believing that someday she’ll climb out of the gutter. After her mother’s death, Ella is truly alone. Until Callum Royal appears, plucking Ella out of poverty and tossing her into his posh mansion among his five sons who all hate her. Each Royal boy is more magnetic than the last, but none as captivating as Reed Royal, the boy who is determined to send her back to the slums she came from. Reed doesn’t want her. He says she doesn’t belong with the Royals. He might be right. Wealth. Excess. Deception. It’s like nothing Ella has ever experienced, and if she’s going to survive her time in the Royal palace, she’ll need to learn to issue her own Royal decrees.

Jed McKenna - Spiritually ​Incorrect Enlightenment
THE ​MARK OF A TRUE MASTER is that he can express a subject of the utmost complexity with uncanny simplicity. Jed McKenna is such a master, and spiritual enlightenment is his subject. His first book, Spiritual Enlightenment: The Damnedest Thing, was an instant classic and established him as a spiritual teacher of startling depth and clarity. Now, his second book, Spiritually Incorrect Enlightenment, takes us on a fascinating tour of the enlightened state — what it is and what it's not, who's there and who's not, how to get there and how to get somewhere better. Delightful surprises abound, including the dramatic unveiling of perhaps the greatest spiritual masterpiece of all time — long hidden in plain view and well known to all. Whitman, Melville, Thoreau, Mark Twain and U.G. Krishnamurti all appear, and a student from the first book returns to share her Spiritual Autolysis journals. Also surprising are the author's gentle efforts to guide the reader away from enlightenment toward a more desirable and accessible state. Failing to fetch me at first, keep encouraged, Missing me one place, search another, I stop somewhere, waiting for you. — Walt Whitman — Jed McKenna's books aren't for everyone. They're for people who are tired of the spiritual merry-go-round and ready to confront the unadorned reality of the awakening process. If you like your teachers with all the spiritual trimmings and trappings, Jed may not be right for you, but when you're ready to jump off the merry-go-round and begin your journey, Jed McKenna is the guy you want to see standing there — waiting for you.

Ilona Ciunaite - Elena Nezhinsky - Gateless ​Gatecrashers
This ​book recounts the journeys of 21 ordinary people who dared to investigate whether the self they had always taken for real actually exists. Transcripts of 21 guided conversations record the process step by step, line by line, as each seeker sees through the illusion, and is liberated from belief in a separate self. No such resource for spiritual seekers has ever been published, nor such a large collection of awakening accounts ever been assembled. Completely accessible, totally practical and wholly transparent for all who are interested, Gateless Gatecrashers makes a unique contribution to spiritual literature, and perhaps will lead you – when you are ready - to gatecrash! Liberation Unleashed is a movement of volunteer guides who are dedicated to helping you end the spiritual search. We strive to transmit the message that separation is only a thought, that there is no entity behind the word "I", and all one needs to do is to look.

Ryan Holiday - Ego ​Is the Enemy
The ​instant Wall Street Journal, USA Today, and international bestseller "While the history books are filled with tales of obsessive visionary geniuses who remade the world in their image with sheer, almost irrational force, I've found that history is also made by individuals who fought their egos at every turn, who eschewed the spotlight, and who put their higher goals above their desire for recognition." --from the prologue Many of us insist the main impediment to a full, successful life is the outside world. In fact, the most common enemy lies within: our ego. Early in our careers, it impedes learning and the cultivation of talent. With success, it can blind us to our faults and sow future problems. In failure, it magnifies each blow and makes recovery more difficult. At every stage, ego holds us back. Ego Is the Enemy draws on a vast array of stories and examples, from literature to philosophy to his-tory. We meet fascinating figures such as George Marshall, Jackie Robinson, Katharine Graham, Bill Belichick, and Eleanor Roosevelt, who all reached the highest levels of power and success by con-quering their own egos. Their strategies and tactics can be ours as well. In an era that glorifies social media, reality TV, and other forms of shameless self-promotion, the battle against ego must be fought on many fronts. Armed with the lessons in this book, as Holiday writes, "you will be less invested in the story you tell about your own specialness, and as a result, you will be liberated to accomplish the world-changing work you've set out to achieve."

Julian Baggini - The ​Ego Trick
A ​riveting and profound exploration of what the 'self' actually is, by Britain's best-loved popular philosopher. Are you still the person who lived 15, 10 or five years ago? 15, 10 or five minutes ago? Can you plan for your retirement if the you of 30 years hence is in some sense a different person? What and who is the real you? Does it remain constant over time and place, or is it something much more fragmented and fluid? Is it known to you, or are you as much a mystery to yourself as others are to you?With his usual wit,infectious curiosity and bracing scepticism, Julian Baggini sets out to answer these fundamental and unsettling questions.His fascinating quest draws on the history of philosophy, but also anthropology, sociology, psychology and neurology;he talks to theologians, priests, allegedly reincarnated Lamas , and delves into real-life cases of lost memory, personality disorders and personal transformation; and, candidly and engagingly, he describes his own experiences.After reading The Ego Trick, you will never see yourself in the same way again.

C. G. Jung - Aion
Aion ​is one of a number of major works that Jung wrote during his seventies that were concerned with the relations between psychology, alchemy and religion. He is particularly concerned in this volume with the rise of Christianity and with the figure of Christ. He explores how Christianity came about when it did, the importance of the figure of Christ and the identification of the figure of Christ with the archetype of the Self. A matter of special importance to Jung in his seventies - the problem of opposites, particularly good and evil - is further discussed and the importance of the symbolism of the fish, which recurs as a symbol of both Christ and the devil, is examined.

Ellen L. Walker - Complete ​Without Kids
In ​Complete Without Kids, Licensed Clinical Psychologist Ellen L. Walker examines the often-ignored question of what it means to be childfree, by choice or by circumstance, in a family-focused society. Recognizing that there is no one childfree adult, the author guides the reader through the positive and negative aspects of childfree living, taking into consideration the different issues faced by men or women, couples or singles, whether gay or straight. As a woman who is childfree by choice, Walker draws upon her personal experience while also offering the reader numerous interviews with other childfree adults, revealing behind-the-scenes factors that influenced their personal journeys. She approaches the tough-decision making process of whether or not to have children from a biological, historical, and societal perspective, offering valuable information on: The unique set of problems that childfree adults face simply due to living in a culture that celebrates babies and traditional families; Methods to cope with the pressure to have children from media, family, and friends in a healthy way; How to create balance and approach the leisure time allowed by a childfree lifestyle and; Financial, health, and personal benefits associated with childfree living. Offering support, guidance, and thought-provoking questions, Complete Without Kids is a productive guide for any reader considering the childfree path.

Iowio - N'alika - Felébredés ​az én illúziójából
A ​spirituális felébredésről számos könyvet írtak már, ehhez azonban még hasonlót sem. A megszokott műfaji kereteken túlmutató alkotás: férfi és női, párhuzamos önvallomás, lírai önéletrajz, izgalmas fejlődésregény, valamint kristálytiszta, esszenciális tanítás a felébredésről – vagy közkeletű, de általában félreértett kifejezéssel élve – a megvilágosodásról. Ha önmagad keresed, ha a kiteljesedés útján jársz, vagy ha úgy érzed, beteltél küzdéssel és szenvedéssel, ez a könyv segít átvágni azt a bizonyos „gordiuszi csomót”. Szerzői egyéni útjukon tapasztalták meg a felébredést, majd nem sokkal ezután találkoztak egymással. Önmagunk valódi természetére nem elvont koncepcióként, hanem nagyon is hétköznapi példákon keresztül világítanak rá, olyan életterületek illúzióit leplezve le, mint a párkapcsolat, a hivatás, az anyagiak vagy a spirituális keresés. Nem biztatnak arra, hogy kövesd őket vagy higgy nekik, ehelyett erőteljes rámutatásaikkal és szeretetteljes bátorításukkal a jelen pillanatban létező Abszolútba hívnak. A könyvet olvasva ráláthatsz az illúziókra, melyek miatt eddig elakadtál, és nem tudtad azt az életet élni, melyre úgy érzed, hivatva vagy. Itt az idő, hogy a “ki vagy te?” kérdésére adott válasz ne pusztán elképzelés, gondolat vagy hit legyen számodra – menj le a mélyére, láss rá és ÉLD!

Kollekciók