Ajax-loader

'argentin' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Andy West - Lionel ​Messi és az Élet Művészete
TERMÉSZETES, ​HOGY MINDANNYIAN SZABADSÁGRA VÁGYUNK. Egy világhíres sportoló karrierjének merész tanulmányozása, ami szemléletében túlmutat a futballpályán. Klisé, hogy a sportsztárok egyben példaképek is, ugyanakkor igaz is, és ezt az igazságot csak kevesen ismerik el. Bár Messi életéről már sokat tudunk, a kötet új megvilágításba helyezi pályafutásának legfényesebb és legmélyebb pontjait, folyamatos átalakulását és szüntelen küzdelmét azért, hogy a legjobb lehessen. A könyv arra bátorít minket, hogy új nézőpontból vizsgáljuk és elemezzük Messi karrierjét, miközben elgondolkozunk azon, hogy az ő utazásának állomásai hogyan feleltethetőek meg a mi életünk kulcspillanatainak, melyek döntően befolyásolták sorsunkat. A különböző szakterületekről érkező beszélgetőpartnerek exkluzív interjúinak köszönhetően a könyv friss és inspiráló módon mutatja be a futball globális ikonját. Garantált, hogy a könyv elolvasása után senki sem fog ugyanúgy gondolni Lionel Messire és az életére, mint előtte. NÉZZ A KULISSZÁK MÖGÉ MÁSKÉNT!

Martina Stoessel - Egyszerűen ​Tini
,Az ​életem. A könyvem." Martina Stoessel, a nagysikerű Violetta-sorozat címszereplője megírta életrajzi regényét, rengeteg fotóval és érdekességgel. Ahogy ő fogalmaz, imádja Violettát, és örökké Violetta marad a szíve mélyén, de itt az ideje, hogy megismerjük a színésznőt, Martinát is...

Karczag Gábor - Ernesto ​Che Guevara
"Egy ​hivatásos forradalmárról írok, akinek tettei és gondolatai elválaszthatatlanul összefonódtak az Új Világ első szocialista forradalmával. Történelemhamisítás lenne és ellentétes Guevara szellemével, ha közben nem érintenénk a kubai forradalom egyes lényeges kérdéseit is, hisz a mai Kuba, amely 1969 elején ünnepelte győzelmének 10. évfordulóját, joggal és büszkén vallja sajátjának Guevarát" - írja a szerző könyve bevezetőjében. Öntudatos forradalmár, vagy romantikus hős? Kispolgári forradalmár, vagy marxista? Szükségszerű volt-e a halála? Hol követett el hibákat és hol játszott kezére a szerencse? Milyen volt az életútja? Mi jellemzi írásait és elméleti tevékenységét? Ez egy kis része azoknak az izgató kérdéseknek, melyekre Karczag Gábor feleletet keres. Könyve nagy tényanyagon, ismert személyiségek véleményén és személyes élményeken alapszik. Egy kortársunk életéről szól ez a könyv, aki azt tette, amit gondolt, és úgy gondolkodott, ahogy cselekedett. Azt vallotta, hogy számára az osztályharcban csak két lehetőség van: a győzelem, vagy a pusztulás. De nem meghalni, hanem győzni ment végül Che Guevara Bolíviába, annak tudatában, hogy élete és - ha sor kerül rá - halála tanulsággal szolgál a holnapnak, Latin-Amerikának, amely hősi halála után joggal avatta őt állampolgárává.

Sergio Scataglini - A ​tizenkét bűn
A ​könyv tizenkét bibliai személyt mutat be, akik mindannyian nagyon szerették Istent. Emberiességükben és tudatlanságukban azonban mindegyikük szellemi hibát követett el, amely leállította őket a haladásban. Néhányan időben megtértek és megmenekültek, néhányuk esetében a bűn visszafordíthatatlanná vált, de mindannyian nagy árat fizettek bűnös hibájuk miatt. Ez a könyv segít elkerülni ezeket a hibákat, és elindíthat a szellemi gyógyulás irányában, hogy valódi szolgáló élet tudj él

José Chudnovsky - Zöld ​volt az Isten
A ​közelmúltban elhunyt argentin író önéletrajzi regénye az új hazakeresés s a honalapítás visszafogott hangú, költői krónikája. Hőse, az író apja, a cári Oroszországból tengerentúlra menekült nagy műveltségű, tevékeny ember tudatosan vállalja a hősi önfeláldozással járó pioníréletet, s kemény munkával valósítja meg dédelgetett álmait, hogy a kietlen chacót megélhetést nyújtó emberi lakhellyé szelídítse, s lakóit, az etnikai sokféleséget mutató bevándoroltakat, egymást segítő közösséggé szervezze. Áttetsző finomságú, érzékletes leírásokban, festői életképekben elevenedik meg az "új honfoglalók" küzdelme s annak a gyerekből kamasszá serdülő kis hősnek, "ólommadárkának" a bonyolult, sokszínű érzelemvilága, akit a hétköznapok megannyi öröme és keserűsége és a természettel, a könyvek világával s az első szerelemmel való találkozás lélekben férfivá érlel.

Pablo Urbányi - Silver
- ​Jaj, ne így, finoman, Silver, finoman, kérlek, szerelmem, óvatosan... így... ne nehezedj rám annyira... a majmok nem így csinálják... de majd megtanulod... megtalálod az utat. Grrr... - Így, ez az, jaj, így, ahhhh... S megtaláltam a boldogság soha azelőtt nem sejtett mélységes útját... és folytattam... grr... himbálóztam, mint egy gorilla, aki voltam... és... Az ütés csaknem szétverte a fejemet. A hirtelen kettéhasított boldogságtól félig kábultan hátrafordultam, s a baseballütő újra lecsapott. Sajgó csuklómmal próbáltam elhárítani, felugrottam, odahagyva az utat, Dianne nyögött: "... jaj, ...Silver... hol vagy... ne menj el...", szemtől szemben álltam vele, arcán félelem, tétovázott, rávetettem magam, bömbölésem megremegtette a házat, elkaptam, a magasba emeltem, s kihajítottam az ablakon át, az üvegek szétrobbantak, a fakeretek recsegtek, aztán egy csattanás, majd Dianne sikolya.

Leonardo Faccio - Messi
Hol ​és hogyan nevelkedett vajon a focirajongók kedvence, a Barça csatára, aki huszonöt évesen máris háromszoros aranylabdás sztár? Hogyan lett egy növekedési hormonhiányban szenvedő, zárkózott, félénk kisgyerekből világsztár? Leonardo Faccio, spanyol újságíró felkutatta Leo gyerekkorának tanúit Argentínában, és felkereste a Barcelona legendás futballiskoláját, „A Tanyát”. Barátok, tanárok, rokonok vallomásai, és személyes interjúk alapján végre bepillanthatunk Messi a nyilvánosság elől többnyire elzárt magánéletébe, és megismerhetjük útját a csúcsra.

Silo - Levelek ​barátaimnak
"Az ​emberiség lassan felfelé ívelő fejlődéséhez át kell alakítani a természetet és a társadalmat, megszüntetve az emberek mások általi erőszakos, vadállati kisajátítását. Amikor ez megvalósul, az emberiség a történelem-előtti időkből átlép majd az igazi emberi történelembe. De addig is a szabad és teremtő embernek kell lennie a központi értéknek."

Lopez Oliver Juan - Vad ​angyal 6.
Ivo ​és Mili házassága minden jel szerint komoly bajban van. A mindennapos veszekedések után az üzleti életben is sikeres fiatal di Carló-fiú most már rendszeresen szeretője karjaiban keres menedéket. A család ősi ellensége az alvilággal szoros kapcsolatot ápoló Gustavo Rencinas bosszúvágytól fűtve visszatér Argentínába. Nem vesztegeti sokáig az idejét: merényletet készít elő Victoria di Carlo, Ivo di Carlo és Pablo Rapallo kisfia, Domenico ellen. Pablo ismét megtalálta a boldogságot korábbi felesége, Marina mellett. A látszat azonban csal: fellobban benne a régi vágy a Vad angyal, Milagros után és Ivo házasságának válságos pillanataiban esélye van arra, hogy ez a vágy beteljesüljön.

Covers_733935
Örök ​megújulás Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Örök ​megújulás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

José Hernandez - Martín ​Fierro
Hogy ​kényszerül zsiványsorba egy keménykötésű argentin csikós a múlt század második felében? Hogy kerül szembe a hatalommal? És milyen sors vár rá a bujdosóéletben? Ezt mondja el José Hernández ebben a mozgalmasan és mégis nyugodtan hömpölygő verses elbeszélésben, a latin-amerikai irodalom klasszikus alkotásában, amely magasrendű műköltészet rangjára emeli a régi spanyol és kreol népénekesek ihletéből fakadt argentin naiveposzt, és végérvényesen megfogalmazza egy olyan életforma irodalmi képét, amely történelmileg az argentin nemzeti tudat legnagyobb indítéka és letéteményese

Ismeretlen szerző - A ​hegyen-völgyön szánkázó diófa
"Jártomban-keltemben ​sok mesét hallottam - mondja el magáról a gyermekeknek az ifjúság körében is népszerű írónő -, volt olyan köztük, amit szinte készen találtam. Kaliforniában, a kővé vált erdőben, a szoborrá vált fák kísértő csendjében, a fák történetét hallani véltem, Dél-Amerikában, az óceán partján a delfineket figyeltem, és közben találtam ki a jó szokásból embermentő delfiek ismeretében a delfinleány történetét. Észak-Amerikában a kisunokám mesélte nekem a vándorló ház anekdótáját. Kelet-Afrikában volt egy jó barátom, fehér hajú néger, a neve Velike. Mennyi mesét mondott! >>Mind az én meséim - jelentette ki, aztán hozzátette: -, lehet a tied is.<< Kisgyermek koromban erdélyi hazámban nagyanyám talált ki számomra meséket, egy székely asszony mondott csodás történeteket meg egy román hegyi pásztor. Ezeket a történeteket nekem mesélték." Így vált Ignácz Rózsa kötete kép csoportra; a mesék egy részét a világot járva gyűjtötte, másik részét gyermekkorából hozta, valamennyit gyönyörű magyar nyelven, élvezetes stílusban mondja tovább gyermekolvasóinak. A páratlan színességű kötetet Szántó Piroska színes és fekete vonalas művészi illusztrációi díszítik.

Alberto Granado - Traveling ​with Che Guevara
Published ​for the first time in the U.S.—one of the two diaries on which the movie The Motorcycle Diaries is based—the moving and at times hilarious account of Che Guevara and Alberto Granado's eight-month tour of South America in 1952. In 1952 Alberto Granado, a young doctor, and his friend Ernesto Guevara, a 23-year-old medical student from a distinguished Buenos Aires family, decided to explore their continent. They set off from Cordoba in Argentina on a Norton 500cc motorbike and traveled through Chile, Peru, Colombia, and Venezuela. The duo's adventures vary from the suspenseful (stowing away on a cargo ship, exploring Incan ruins) to the comedic (falling in love, drinking, fighting...) to the serious (volunteering as firemen and at a leper colony). They worked as day laborers along the way—as soccer coaches, medical assistants, and furniture movers. The poverty and exploitation of the native population started the process that was to turn Ernesto—the debonair, fun-loving student—into Che, the revolutionary who had a profound impact on the history of several nations. Originally published in Spanish in Cuba in 1978, the first English translation was published by Random House UK in 2003. The movie, based on Granado's and Che's diaries, directed by Walter Salles (Central Station, Behind the Sun), was produced by Robert Redford and others. Shown at the Sundance Film Festival, it generated great reviews and a frenzied auction for distribution rights, which was won by Focus Features. Granado, now 82, was a consultant to Salles during the production. 10 b/w photos.

Lopez Oliver Juan - Vad ​angyal 1.
Milagros ​egy Buenos Aires-i zárdában nevelkedik, mert a szülei csecsemőkorában elhagyták. A lázadó ifjú hölgy állást kap a gazdag és hatalmas, konzervatív erkölcsű, ám álszent Di Carló családnál. Idegen számára ez a világ, nem akar és nem is tud alkalmazkodni a számára elfogadhatatlan szabályokhoz és törvényekhez. Néha úgy érzi, megfullad. Fogságában csupán a kedves, vonzó Ivo Di Carlóhoz fűződő szerelme jelent vígaszt, a fiú azonban már jegyben jár Florencia Rizzóval, a nagy tekintélyű vállalkozó lányával. Milagros nem adta fel, hogy megkeresse családját, megtalálja a szüleihez vezető utat. Számos akadályon, intrikán és rosszindulatú cselszövésen kell átverekednie magát, hogy megtalálja rokonait, és ami ennél talán még fontosabb, megtalálja önmagát is.

Lopez Oliver Juan - Vad ​angyal 4.
A ​negyedik rész némileg eltér a vetített sorozattól, izgalmas és erőteljes meseszövéssel tárja fel a Di Carlo és a Rizzo család háborújának történetét. Miközben Ivo és Mili harcol egymásért, hatalmas erők csapnak össze a pénz és hatalom birtoklásáért . A korábbi részekből megismert bűnszövetkezet semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy megsemmisítse a Di Carlo családot, és elszakítsa egymástól a szerelmeseket... Ki győzedelmeskedik? Fény derül-e arra, hogy ki Mili igazi édesanyja? Sikerül-e Pablónak visszatérni a becsület útjára? Együtt marad-e Federico és Luisa? Megtalálja-e igazi társát a szép Victoria di Carlo? Mindezekre a kérdésekre választ ad a Vad angyal negyedik kötete.

Lopez Oliver Juan - Vad ​angyal 5.
A ​TV2 Vad angyal c. filmsorozatának utolsó jelenetében Ivo di Carlo és Milagros örök hűséget esküszik egymásnak. A történet azonban nem ér véget az esküvője napján, hiszen mindekettejükre új örömök és kihívások várnak. Most derül ki, hogy a gazdag, előkelő család egyetlen fiúgyermeke és a zárdában felnőtt harcias, dacos kislány hogyan értik meg egymást a közös életben.

Lopez Oliver Juan - Vad ​angyal 2.
"Bernardónak ​fel kell fednie, hogy kicsoda ő valójában, fény derül a Federicóval valamikor fenntartott kapcsolatára, fény derül mindenre, ami a zárdában történt, ez pedig a Di Carlo család széthullását is jelentheti. Eljátszott a gondolattal, hogy szól Federicónak, felkészíti arra, mi fenyegeti. Rosie a húga, Mili az unokahúga, Federico a gazdája. Kinek az érdekei előbbrevalók? De az is lehet, hogy Rosie szándékai tisztességesek. Nem akar botrányt, nem akar bosszút állni. Igen, végülis lehet. Ő, Bernardo legalábbis őszintén bízott benne."

Lopez Oliver Juan - Vad ​angyal 3.
Ivo ​válása után látszólag nincs akadálya annak, hogy végre feleségül vegye Milit. A Di Carlo és a Rizzo családban azonban továbbra is sötét erők munkálkodnak kapcsolatuk bomlasztásán. Mili hosszú évek után végre megtalálja elveszettnek hitt édesanyját. De vajon Rosie Albertini csakugyan az, akinek mondja magát? Palbo és Marina házassága is zátonyra fut. Az ifjú Rapallo megszédült a gyorsan szerzett hatalomtól és ezért nagy árat kell fizetnie. A Rizzo-birodalom pedig nem mond le a bosszúról... Eközben elénk tárul a sokszínű dél-amerikai ország, Argentína élete

Alberto Breccia - Juan Sasturain - Perramus: ​The City and Oblivion
This ​graphic novel follows the existential odyssey of a political dissident. When he voluntarily loses his memory, he's dubbed "Perramus" from the brand of his raincoat. During his absurdist travels, he teams up with the gruff Cannelloni; a foreign aviator dubbed "The Enemy" by despot Mr. Whitesnow; and the blind author "Borges" (based on the real-life literary figure), who comes to be a guide. This motley crew journeys to outlandish locales where they encounter a variety of eccentric characters — including a director of trailers for films that will never exist; a guerilla fbeforce of circus folk, clowns, and puppeteers; a tin-pot dictator with a vast fortune built on an empire of excrement; and Ronald Reagan. This highly anticipated collection is an act of resistance in and of itself — it was created while Argentina's military dictatorship was still in power. Perramus is a cartooning tour de force, with a revolutionary message that remains vital to this day.

María Wernicke - Some ​Days
From ​an Astrid Lindgren Memorial Award nominee comes a touching story of family, security, and loss. A young girl tells her mother about a passageway in their yard. Down this passageway, it is not cold, there is no danger, and nothing bad can ever happen—and the person she longs for is with her again. The only problem is that, on some days, the passageway is not there. But maybe, together, mother and daughter can find a way to carry that feeling with them always. First published in Argentina, this lovely picture book will tug on the heartstrings of anyone who knows what it means to miss a loved one.

Covers_398084
Egy ​Leónra két Violetta Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Egy ​Leónra két Violetta
Életünkben ​először a show nem mehet tovább. Antonio, a stúdió igazgatója, akit mindenki annyira szeretett, meghalt. És ha ennyi szomorúság nem lenne éppen elég, Violetta még két hírt kap: Germán és Priscila összeházasodnak, León pedig eldöntötte, hogy nem tér vissza a stúdióba. Mit tehet most Violetta, hogy továbbra is a közelében lehessen? Mi sem egyszerűbb! Egy egyszerű álruha segítségével Violetta és Francesca Roxy és Fausta lesz. De vajon minden úgy sikerül majd, ahogy eltervezték?

Macedonio Fernández - The ​Museum of Eterna's Novel
_The ​Museum of Eterna’s Novel (The First Good Novel)_ is the very definition of a novel written ahead of its time. Macedonio (known to everyone by his unusual first name) worked on this novel in the 1930s and early ’40s, during the heyday of Argentine literary culture, and around the same time that _At Swim-Two-Birds_ was published, a novel that has quite a bit in common with Macedonio’s masterpiece. In many ways, Museum is an “anti-novel.” It opens with more than fifty prologues—including ones addressed “To My Authorial Persona,” “To the Critics,” and “To Readers Who Will Perish If They Don’t Know What the Novel Is About”—that are by turns philosophical, outrageous, ponderous, and cryptic. These pieces cover a range of topics from how the upcoming novel will be received to how to thwart “skip-around readers” (by writing a book that’s defies linearity!). The second half of the book is the novel itself, a novel about a group of characters (some borrowed from other texts) who live on an estancia called “la novella” . . . A hilarious and often quite moving book, _The Museum of Eterna’s Novel_ redefined the limits of the genre, and has had a lasting impact on Latin American literature. Authors such as Jorge Luis Borges, Julio Cortázar, and Ricardo Piglia have all fallen under its charm and high-concepts, and, at long last, English-speaking readers can experience the book that helped build the reputation of Borges’s mentor.

Luis Sagasti - A ​Musical Offering
In ​his final version of the Variations, Glenn Gould introduces a subtle, almost imperceptible change, breaking with the nocturnal circularity. As if he didn’t want the Count to sleep after all, condemning Goldberg to inhabit that wakeful night forever. The change occurs in the last beat of the final aria: an ornament that concludes the recording. Gould’s great contribution lies not in what he modifies, but in the very gesture of modification. Tracing a circular course that echoes Bach’s Goldberg Variations, in Luis Sagasti’s second book to appear in English he takes on the role of Scheherazade to recount us story after story, interwoven in subtle and surprising ways to create a tapestry that vibrates to celestial harmonies. He leads us on a journey from the music born of the sun to the music sent into space on the Voyager mission, from Rothko to rock music, from the composers of the concentration camps to a weeping room for Argentinian conscripts in the Falklands. A Musical Offering traverses the same shifting sands of fiction and history as the tales of Jorge Luis Borges, while also recalling the ‘constellation’ structure of Olga Tokarczuk’s Flights. Filled with insight and ideas yet unexpectedly tender and personal, it is a celebration of storytelling, of childhood, and of the transformative power of music.

Roque Larraquy - Comemadre
In ​the outskirts of Buenos Aires in 1907, a doctor becomes involved in a misguided experiment that investigates the threshold between life and death. One hundred years later, a celebrated artist goes to extremes in search of aesthetic transformation, turning himself into an art object. How far are we willing to go, Larraquy asks, in pursuit of transcendence? The world of Comemadre is full of vulgarity, excess, and discomfort: strange ants that form almost perfect circles, missing body parts, obsessive love affairs, and man-eating plants. Darkly funny, smart, and engrossing, here the monstrous is not alien, but the consquence of our relentless pursuit of collective and personal progress.

Alan Pauls - El ​pasado
A ​los treinta años, después de trece años de amor, Rímini y Sofía se separan. Para él, todo vuelve a ser nuevo y brillante: redescubre el deseo y se lanza a recuperar el tiempo perdido. Pero su relación con Sofía no ha muerto; sólo ha hecho lo que hacen las pasiones cuando fingen haber terminado: cambiar de forma. Y cuando vuelve, emboscándolo, el amor tiene el rostro del espanto. Enamorada-zombi, espectro insomne y vengador, Sofía reaparece una y otra vez en el horizonte de Rímini para reconquistarlo, torturarlo o redimirlo, siempre en nombre de una causa amorosa que pretende gobernarlo todo. Y Rímini, que había confundido separarse con renacer, se hunde de a poco en un abismo de pesadilla ode comedia, un infierno en el que el chantaje sentimental, la traición y hasta el crimen son moneda corriente. Lo va perdiendo todo: trabajo, salud, nuevos amores, incluso un hijo, y su calvario sufrirá un vuelco inesperado cuando conozca a las Mujeres que Aman Demasiado, una célula de terrorismo emocional liderada por Sofía que se reúne a conspirar en un bar llamado Adela H.

Jorge Fernández Díaz - El ​puñal
Corrupción ​de altos cargos, narcotráfico, pasión, juego de lealtades, glamour y acción. Los mejores ingredientes mezclados magistralmente en una novela extraordinaria. Remil, un ex combatiente negro de las Malvinas, trabaja para La Casita, uno de los departamentos más confidenciales de los servicios secretos argentinos. Él se encarga la mayor parte del tiempo de temas menores, pero el último encargo que su jefe Cálgaris le encomienda no será tan tranquilo como de costumbre. Tiene que proteger a Núria Menéndez Lugo, una abogada española que se halla temporalmente en Buenos Aires tanteando empresas del sector vinícola para la exportación de vino a España, pero pronto se desvelará como una tapadera de negocios más ambiciosos. El puñal es una novela sobre la turbulenta relación entre un hombre y una mujer y también sobre la verdadera trastienda del poder, la narco-política y el crimen, que los medios no se atreven a contar. Jorge Fernández Díaz nos presenta una trama que corta el aliento y que indaga a un mismo tiempo la traición y el secreto, una rara obsesión amorosa y los intersticios de un país donde todos son corruptos porque todos tienen motivos para serlo.

Mempo Giardinelli - Luna ​Caliente
Ramiro ​Bernárdez, un joven argentino de familia acomodada, regresa al bochorno del Chaco después de haber terminado sus estudios en Francia. Un médico amigo de su padre le invita a cenar a su casa. Allí se queda prendado de la irresistible, misteriosa e insinuante belleza de su hija Araceli, cuya sensualidad se ve acentuada por el calor húmedo y sofocante que los envuelve. Ramiro se ve entonces arrastrado por una senda inesperada de pasiones desbocadas que acabarán por superarlo y llevarlo al crimen, a la huida - contra el telón de fondo de la dictadura argentina - de la noche omnipresente, de una "Luna caliente" que parece gobernar como un dios cruel la existencia de los personajes.

Hector German Oesterheld - Francisco Solano López - The ​Eternaut
Fantagraphics ​is proud to publish, for the first time in English, a graphic novel so powerful its main character’s image (much like Che Guevara’s) has become a potent symbol of the endless struggle against oppression; “Juan Salvo” appears on walls and in subways throughout Latin America to this day. This seminal Argentinian science fiction graphic novel was originally released as a serial from 1957–59. Juan Salvo, its inimitable protagonist, along with his friend Professor Favalli and the tenacious metalworker Franco, face what appears to be a nuclear accident, but quickly turns out to be something much bigger than they imagined. Cold War tensions, aliens of all sizes, space—and time travel—this one has it all. _The Eternaut_ is also thinly disguised political allegory: its writer, Héctor Germán Oesterheld (HGO), because he was involved in groups who protested the military dictatorship, was “disappeared” and presumed dead in 1977. Classical artist Francisco Solano López (who had to flee Argentina for Spain) illustrated the book in a gritty, realistic style. This collaboration between two of the biggest names in Latin American comics is still powerful: the story of Juan Salvo, fighting to save Argentina and the world, lives on in sequels, retellings, and adaptations.

K%c3%a9tfel%c3%a9
Kétfelé ​húz a szívem Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Kétfelé ​húz a szívem
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ernesto Guevara Lynch - The ​Young Che
On ​14 June 1928, Ernesto Guevara de la Serna was born in Rosario, Argentina. A charismatic boy who loved jokes and shunned bathing, the first signs of Che's radical perspective began to show long beofre his famous motorcycle journey around South America in 1953. Assembled from two separate books- My Son Che and A Soldier of the Americas- written by Che's father, The Young Che is a wonderfully vivid narrative through Che's bourgeois but nonconformist childhood, the people, books and political events that shaped him, through to the moment he joined Castro to train for the invasion of Cuba. It also includes, published for the first time anywhere, Che's diary of his bicycle journey around Northern Argentina in 1950 and draws on his letters home as he travels further and further afield on his journeys into Latin America. Charting his excitement at what he sees, the spontaneous empathy he feels for those he meets and the humour with which he conveys his feelings, this landmark book- edited and translated by Lucia Alvarez de Toledo- sheds new light on the development of an intrepid, compassionate and adventurous boy who grew up to become an iconic hero throughout the world.

A_jelsz%c3%b3_bar%c3%a1ts%c3%a1g
A ​jelszó: barátság Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - A ​jelszó: barátság
A ​YouMix fellépés után Violetta legnagyobb rémálma válik valóra: elmegy a hangja! Mintha megérezte volna, hogy gond lesz, idegesen viselkedett, és akivel csak lehetett, összeveszett. Helyzetén az sem segít, hogy egyre zavarosabb a kapcsolata Diegóval. Már úgy tűnik számára, hogy ennél rosszabb nem jöhet, amikor kiderül, hogy Francescának valószínűleg vissza kell térnia Olaszországba. Vajon sikerül rábeszélni Fran apukáját, hogy gondolja meg magát?

Romina Russell - Luna ​negra
Un ​último secreto se encuentra entre Rho y el enemigo. Rho, la visionaria valiente de House Cancer, perdió casi todo cuando expuso y luchó contra el Marad, un misterioso grupo terrorista empeñado en destruir el equilibrio en la Galaxia del Zodiaco. Ahora, el Marad ha desaparecido sin dejar rastro, y se ha declarado una paz incómoda. Pero Rho es sospechosa. Ella cree que el Maestro todavía está ahí afuera en alguna otra forma. Y sobre todo se ciernen las misteriosas visiones de su madre, que murió hace muchos años, pero ahora está apareciendo a Rho en las estrellas. Cuando la noticia de un elegante nuevo partido político apoyado por su mejor amiga, Nishi, envía a Rho en otro viaje a través de la galaxia, ella lo usa como una oportunidad para cazar al amo oculto y buscar información sobre su madre. Y lo que descubre arroja luz sobre la verdad, pero proyecta la oscuridad sobre todo el mundo del Zodiaco.

Kollekciók