Ajax-loader

'maffia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Roberto Saviano - Gomorra
A ​szervezett bűnözésről talán még soha senki nem írt olyan döbbenetes leleplező könyvet, mint Roberto Saviano, ez az olasz fiatalember, aki eleinte csak kíváncsi volt arra, hogyan működik a nápolyi kikötő, ahol naponta gigantikus mennyiségű áru halad át - jó része illegálisan. Elszegődött hát dolgozni egy kínai üzletemberhez, s aztán lassanként szenvedélye lett, hogy mindent megtudjon a régió gazdaságát irányító Rendszerről. Mert a tagjai csak így nevezik a Camorrát, ezt a halálos maffiaszervezetet, melynek csápjai messze túlnyúlnak a régión, sőt Olaszországon is. Saviano egymás után keresi fel a bűncselekmények helyszíneit, látja a klánháborúk során meggyilkolt maffiózókat éppúgy, mint a hidegvérrel vagy épp borzalmas kegyetlenséggel megölt ártatlan embereket, akik épp csak a Rendszer útjában álltak. Mindent meg akar tudni, mindent meg akar érteni - legfőképpen azt, lehetséges-e hatékonyan szembeszállni ezzel a szervezettel, amely tönkretette szűkebb hazáját, Nápolyt és környékét, ahol a törvényeket a maffia a hozza, s ahol a hatalom, a pénz és a vér az élet szentháromsága. Ő maga - a Gomorrával és a többi könyvével - már megtett mindent, amit egy ember megtehet

Nelson DeMille - Az ​alvilág alkonya
Az ​Aranypart Long Island északi partjának azon szakasza, amelyen egykor az amerikai vagyon és hatalom legnagyobb része összpontosult. Két lakója konfliktusának lehetünk tanúi. John Sutter a Wall Street-i ügyvéd az arisztokrácia világának romjaiba kapaszkodik, Frank Bellarosa pedig kései barbár vezér módjára hasítja ki a maga részét a patinás, felkészületlen Aranypartból, majd Suttert és fejedelmi szépségű feleségét, Susant belerántja az erőszak világába. A Sutter gúnyos, gyakran mulatságos szemszögéből elbeszélt, szenvedélyekkel átitatott, feszültségekkel teli történetben Nelson DeMille lebilincselő stílusban beszél barátságról, csábításról, szerelemről és megcsalatásról.

Timothy Mo - Szigetbirtok ​Hongkong
Puskaporos ​a levegő az 1830-as években a "mennyei birodalom" kapujában, Kantonban. A városfalakon kívül, a Gyöngy-folyó rakpartján szoronganak a kínai piacra betörni vágyó külföldi kereskedőházak, amelyek már csak azért sem nyernek bebocsáttatást, mert elsősorban egy nemkívánatos, ám nagyon is kelendő portékát csempésznek be az országba: ópiumot. Az angolok találmánya ez a rendkívül nyereséges üzlet: Indiában olcsón felvásárolják az ópiumot, Kínában ezüstpénzért eladják, az ezüstpénzen pedig megvásárolják a teát, amelyet várva vár a hazai piac. És ez a kereskedelem nem állhat le: amint azt a regény amerikai hőse, az ópiumcsempészetet elítélő Walter Eastman megjegyzi, Anglia teaivó lakossága éppen annyira a kábítószer rabja, mint az illegális kereskedelem folytán az ópiumhoz hozzászoktatott kínaiak, s Angliában forradalom törne ki, ha a raktárakban nem állna rendelkezésre legalább egy esztendőre elegendő teakészlet. De az ópium olyan jó üzlet, hogy végül az amerikai kereskedőház sem tud neki ellenállni, s Walter - amikor a főnöke ráadásul még az unokahúgától is eltiltja, véget vetve szerelmes levelezésüknek és kilátástalanná téve jövőjét - felmond, Kantonból Macaóba költözik, vásárol egy használt nyomdagépet, és hetilapot alapít. Korszerű, liberális hetilapot, amely különösen most, az ópiumháborúk küszöbén, tisztán látó vitapartnere lesz a helybeli konzervatív hírlapnak. Macao portugál gyarmat, itt amúgy is szabadabb a légkör, itt él a külföldi kereskedők családja, hozzátartozói, a "társaság", s itt majdhogynem olyan eleven élet folyik, mint odahaza, a nemrég megkoronázott Viktória királynő Angliájában. Kis késéssel, persze: fél évbe telik, amíg Angliából Macaóba ér a hajó. Fél év, amíg megérkezik a század egy-egy nagy találmányának, újításának, egy tábornok kinevezésének vagy leváltásának a híre. És ez a féléves késés, tér és idő sajátosan elcsúszott viszonya magában véve is lényeges alkotóeleme ennek a sokféle minőségből összerakott (s mellesleg csalafinta módon a kínai "regény"-t is idéző) regénynek. Az anyai ágon angol, apai ágon kínai Timothy Mo mesterien ír: az első perctől kezdve minden könyvét komoly irodalmi díjakkal méltányolták Angliában. A Szigetbirtokban is fontos irodalmi esemény párosult közönségsikerrel: egy jelentős és egyúttal lebilincselően olvasmányos regény vezeti el az olvasót az ópiumháborúk során ahhoz a történelmi pillanathoz, amikor a gyarmatbirodalmat építő Angliának végre a birtokába kerül egy sziget, amelyen megvetheti lábát a Távol-Keleten - az áhított "szigetbirtok": Hongkong.

Jonathan Holt - Meggyalázva
Jonathan ​Holt angol szakon végzett Oxfordban, jelenleg Londonban egy reklámügynökség kreatív igazgatója. Itáliát többször is bejárva az olasz tájak, az olasz nyelv és konyha rajongója lett. A Meggyalázva egy thriller-trilógia, a Carnivia első kötete. Aldo Piola, nyomozó-ezredes és ifjú beosztottja, Katerina Pavo egy gyilkosság-sorozat nyomában Velence egész bűn-labirintusát kénytelen bejárni - valóságosan és egy különleges netes portál, a Carnivia.com virtuális világában -, ugyanakkor időben messzebbre, a délszláv háborúkig kell kutatniuk magyarázatért

Warren Murphy - Richard Sapir - A ​Pusztító színre lép
Furcsa, ​hiteltelennek látszó fotók kerülnek elő, amelyeken egy amerikai agytröszt vezető kutatói láthatók kompromittáló pózokban. Ezek a tudósok állítólag "egy kis terven" dolgoznak éppen, amelynek célja a világ meghódítása, és ehhez jelentős kormányzati pénzalapokat kapnak. Tény, hogy mindegyiknek van valami bolondériája, az egyik jól fejlett megalomániában szenved, a másik szabad idejében hipnotizál, a harmadik sakkbajnoknak képzeli magát, a negyedik dzsúdómesternek, az ötödik "anyaméh-szobát" alakíttat ki a házában... És van köztük egy kakukktojás is! Lehet, hogy egy idegen hatalom akarja megzsarolni ezeket a világhírű szaktekintélyeket? Amikor a biztonsági igazgatót megölik, a KÚRA odaküldi egyszemélyi végrehajtóját, Remót. Azt a parancsot kapja, hogy készüljön fel a teljes kutatógárda likvidálására, ha szükségesnek mutatkozik. És nemsokára gyilkosság áldozatává válik az egyik tudós is...

Nelson DeMille - Az ​Aranypart pusztulása
Miután ​John Sutter felesége végzett maffiafőnök szeretőjével, Frank Bellarosával, a megcsalt férj elhagyja Amerikát, és hároméves világkörüli hajóútra indul; végül Londonban telepedik le. Most, tíz évvel később John visszatér a Long Island-i Aranypartra, hogy részt vegyen a család egyik régi alkalmazottjának közelgő temetésén. Miután beköltözik volt felesége egykori családi birtokának cselédházába, rá kell jönnie, hogy negyed mérföldre sem lakik tőle, egy évtizedes távollét után ugyanis Susan szintén visszatért. De nem Susan az egyetlen, aki John múltjából újra felbukkan. Jóllehet a nő szeretője rég halott, fia, Anthony életben van, és két célt tűzött ki maga elé: újra bevonni Johnt a Bellarosa család bűnös ügyleteibe, és bosszút állni apja gyilkosán. Mindeközben John és Susan kölcsönös vonzódása újjáéled, és a férfi hamarosan arra ébred, hogy egyre inkább belegabalyodik a csábítások és árulások hálójába.

Leonardo Sciascia - Mint ​a bagoly nappal
"Ebben ​a pillanatban két lövés csattant: a sötét ruhás férfi, akinek már-már sikerült a lépcsőre felugrania, most egy pillanatra megmerevedett a levegőben, mintha egy láthatatlan kéz tartaná a hajánál fogva, aztán előbb az aktatáskája esett a földre, majd ő maga is lassan a táskára rogyott." - Ebből a drámai jelenetből bomlik ki Leonardo Sciascia izgalmas regénye. Ki volt Salvatore Colasberna gyilkosa, miért kellett a "Szent Család" kőművesszövetkezet elnökének meghalnia, s miért gyilkolnak meg titokzatos kezek még két embert? Egy kopó makacs dühével keresi a választ a regény hőse, az igazság megszállottja, Bellodi százados. S nem egyetlen gyilkossal, hanem a maffiával találja magát szemben - mert erről a félelmetes gengszterszervezetről szól az olasz író izgalmas regénye, amely nem egyszerű bűnügyi krónika, hiteles rajza is egy különös, zárt, középkorias világnak: Szicíliának.

Bruce Porter - Betépve
A ​siker és a bűn, a pénz és a drog, a gyönyörű nők és az állandó veszélyek világa. A Betépve egy középosztálybeli srác, George Jung hihetetlen sorsát meséli el. A gimnáziumi rögbisztár szédítő "karrierje" során bekerül az USA legnagyobb kokainbeszállítója, a Pablo Escobar vezette Medellin kartell legbelsőbb köreibe... Bruce Porter, a Columbia Egyetem újságíró tanszékének professzora egy bennfentes magabiztosságával visz el bennünket a nemzetközi kábítószercsempészet nyomasztó világába, a legismertebb amerikai kritikusok által a bűnügyi irodalom klasszikus alkotásai közé sorolt drámai feszültségű tényregényében.

Nemere István - A ​maffiák titkai
Tudjuk-e, ​hol és hogyan alakult ki az első maffia? Kik voltak a tagjai? Csak Szicília tekinthető-e szülőhazájának, vagy Itália, netán a világ más tájain is el-eldörrentek egykor a lefűrészelt csövű vadászpuskák? És ki volt valójában Al Capone? Mi történt Chicagóban, az oly sokat emlegetett 1920-as években, amikor a gengszterek uralták a milliós nagyvárost? Hogyan dolgozik egy mai maffiózó - ha mondjuk a japán jakuza vagy a kolumbiai drogkartell tagja, netán vezére? Miben utazik a nemzetközi orosz maffia, és kik viselik a kínai triádok titkos jegyeit?

Joseph D. Pistone - Richard Woodley - Fedőneve: ​Donnie Brasco
Joseph ​D. Pistone FBI-ügynök pályafutásának az addigi leghosszabb és legveszélyesebb fedett akcióját hajtotta végre, amikor ékszertolvajként, Donnie Brasco néven beépült a New York-i alvilágba. Évekkel az akció befejezése után úgy döntött, könyvet ír a maffiával kapcsolatos emlékeiről, a katonák, az üzletfelek, a "kormányosok" és a főnökök világáról. A Fedőneve: Donnie Brasco bemutatja a nagymenők igazi világát - széles tablót ad erkölcsi törvényeikről és árulásaikról, feleségeikről, barátnőikről és szeretőikről, tömött pénztárcájukról és piszkos üzleteikről. Dermesztő az a kép, amely bemutatja, milyen szabályok szerint működik a szervezett alvilág. Bizonyára sokan emlékeznek Johnny Depp és Al Pacino remeklésére az 1997-ben forgatott Fedőneve: Donnie Brasco című filmben. Az igaz történeten alapuló sztori sokadszor bizonyította be, hogy a valóság sokszor felülmúlja a fikciót, a képzeletet. Joseph D. Pistone különleges ügynök Donnie Brasco fedőnéven 1977-ben beépült az alvilág legveszélyesebb bűnözői közé. Húsz éven át gyűjtötte a bizonyítékokat a New York-i Bonanno családról, melyek végül több mint 200 vádemeléshez és több mint 100 ítélethez vezettek. A maffia 500000 dolláros vérdíjat tűzött ki Joseph D. Pistone fejére. A jelenleg titkos személyazonossággal, ismeretlen helyen élő ügynök négy kötetben meséli el életének nem mindennapi történetét. Az első kötetet archív fotók teszik még hitelesebbé, különlegesebbé.

John Dickie - Cosa ​Nostra
A ​maffia titkos társaság, melynek hatalma egyes egyedül a gyilkosságokból ered. Az embereket megölni, majd eltakarítani őket - ezzel a borzalmas, ám igen egyszerű módszerrel dolgozott a szervezet. John Dickie a legújabb kutatások döbbenetes tényeit felhasználva írja meg a Cosa Nostra történetét a 19. Század elejétől a 2000-es évek elejéig. Megeleveníti azoknak a férfiaknak és nőknek a történetét, akik a maffia árnyékában éltek és haltak, s bemutatja a legkülönbözőbb híres figurákat is. A Cosa Nostra lenyűgöző történet, amely a szerző atmoszférateremtő erejét és a krimiszerzőkéhez hasonló feszültségkeltő képességét igazolja.

Jo Durden Smith - Maffia ​- A szervezett alvilág története
A ​szervezett bűnözés napjaink egyik legveszélyesebb jelensége. Al Caponétől kezdve, aki a szeszcsempészést a köz szolgálatának tekintette, a piperkőc Teflon Donig, vagyis John Gottiig, az alvilági bűnözők mindig is az újságok címlapjain szerepeltek, erőszakos és izgalmas életük mindig is felkeltette az emberek érdeklődését. Ez a lebilincselő könyv bemutatja a maffia legbefolyásosabb alakjait, tagjainak tetteit, gondolatait, törzshelyeit, sajátos kultúráját és nyelvezetét. Átfogó betekintést nyújt a maffia szicíliai és amerikai tevékenységébe.

Jake Adelstein - Tokió ​Vice
"Az ​információnak nincs szaga. Nem számít, hol találtad vagy kitől loptad." Jake Adelstein Tokióban élő külföldiként a csodával határos módon lett újságíró Japán egyik legnagyobb napilapjánál, a Jomiuri Shimbunnál. Oknyomozó munkája olyan helyszínekre szólította, ahová átlagemberként soha nem juthatott volna el. Rádöbbent, hogy a hierarchikus, udvarias, modern és csillogó társadalom álarca mögött egy másik Japán, egy pénzhajhász, romlott, szexuális perverzióktól fűtött, kegyetlen világ lappang. Nyomozásai közben maga is egyre mélyebben belekeveredett ebbe a közegbe, és olyan információkhoz jutott, amelyek barátai, családja és a saját életét is halálos veszélybe sodorták. A jakuza, a japán maffia félmillió dollárt kínált neki, ha nem írja meg ezt a könyvet, amelynek minden szava igaz - de ő nemet mondott. A kötet japán kiadója halálos fenyegetéseket kapott, a szerző pedig hosszú ideig bújkált. Jake Adelstein az oknyomozó újságírás legjobb hagyományait krimiszerű izgalommal, szarkasztikus elbeszélésmóddal, fekete humorral és öniróniával ötvözi. Minden mondata kaland - s e kalandok sora a modern japán társadalom képét is kirajzolja a maga ellentmondásosságával együtt: tudásalapú társadalom, felhőkarcolók, jólét, biztonság, puritanizmus, ugyanakkor mélyszegénység, elnyomott bevándorlók, letagadott múlt, bűnbandák, szexuális kizsákmányolás kavalkádja. Kihagyhatatlan könyv mindazoknak, akiket a modern Japán vagy a maffiatörténetek foglalkoztatnak, de az oknyomozó újságírás iránt érdeklődőknek is nagy hasznára válik.

Silvana Gandolfi - Rám ​lőttek
Santino ​már hatévesen tisztában van azzal, mit jelent Szicíliában a hallgatás törvénye – miután az apját és a nagyapját megölte a maffia, tántoríthatatlanul hallgat a tettes személyéről. Amikor végül mégis vallomást tesz, a családjának mindent hátra kell hagynia, hogy új életet kezdjenek. Lucio tizenegy éves, és kísértik a múlt árnyai. A mindennapjaiba befészkelte magát a félelem – ők ültették el, azok, Szicíliából –, pedig legidősebb „férfiként” már az ő feladata, hogy vigyázzon a családjára. Amikor az édesanyja egy nap nem érkezik haza, a fiú azt hiszi, elrabolták. Lucio a húgával együtt útnak indul… A véletlenek és az egyre élesebben kirajzolódó emlékek különös összjátéka aztán sorsdöntő fordulathoz vezet mindannyiuk történetében. Silvana Gandolfi Rám lőttek című regénye elnyerte a rangos Prix Sorcières 2012-t, a serdülő irodalom kategóriában. A díjat 1986-ban ötvenkét független francia könyvkereskedő, illetve a Francia Könyvtárosok Szövetsége alapította. Célja, hogy olyan könyveket adjanak az ifjú olvasók kezébe, amelyek érzelmeikkel formálhatják személyiségüket. A döntés indoklásából: „A regény kíméletlenül szembesít a maffia témájával, a mindenhol jelenlévő erőszakkal, azzal a Szicíliával, amely a jelen ellenére szinte eltéphetetlenül kötődik a múlt szellemével terhes tradíciókhoz. Valódi fejlődésregényt olvashatunk, amelyben az erőszak a maga leplezetlenségében, nem puszta metaforaként jelenik meg. A mű nem csak témájával, de eredeti regényszerkezetével is kiemelkedik az átlagból. Izgalmas cselekménye az első laptól az utolsóig fogva tartja olvasóját, szüntelenül ébren tartva igazságérzetét, fejlesztve ítélőképességét.”

Laura Restrepo - Leopárd ​a napon
Kolumbia. ​A drogmaffiák. Erőddé átalakított kastélyok, hadsereggé szervezett "katonák". Kaszinók, luxusprostituáltak, dollármilliárdok, és szentségként tisztelt ősi szabályok. Tűz, vér, és sötétben lobogó szerelmek. Mani Monsalve és Nando Barragán. Két drogbáró, unokatestvérek és gyilkoló ellenségek. Bosszú és vérbosszú, és a vérbosszú vérbosszúja, és így tovább, amíg a vérből telik még. A háttérben egy este, egy nő és évszázadok szokásai, babonái, hagyományai. Laura Restrepo Latin-Amerika egyik legfénylőbb irodaImi csillaga, elnyerte a legnevesebb spanyol irodalmi díjat, és többek közt olyan szerzők ajánlását, mint Gabriel García Márquez ("...Laura Restrepo igazi olvasmányélményt nyújt") és Isabell Allende ("...megtanít bennünket arra, hogyan láthatunk a dolgok felszíne mögé, és hogyan ölelhetjük át a valóságot minden érzékünkkel"). A Keresztapa, ahogy García Márquez írta volna...

Simone Elkeles - Perfect ​Chemistry
A ​fresh, urban twist on the classic tale of star-crossed lovers. When Brittany Ellis walks into chemistry class on the first day of senior year, she has no clue that her carefully created “perfect” life is about to unravel before her eyes. She’s forced to be lab partners with Alex Fuentes, a gang member from the other side of town, and he is about to threaten everything she's worked so hard for—her flawless reputation, her relationship with her boyfriend, and the secret that her home life is anything but perfect. Alex is a bad boy and he knows it. So when he makes a bet with his friends to lure Brittany into his life, he thinks nothing of it. But soon Alex realizes Brittany is a real person with real problems, and suddenly the bet he made in arrogance turns into something much more. In a passionate story about looking beneath the surface, Simone Elkeles breaks through the stereotypes and barriers that threaten to keep Brittany and Alex apart.

A. J. Quinnell - Bosszú
„… ​minden tekintet odafordult, ahogy csörömpölve betört az ablak, és beröpült egy hosszúkás, legömbölyített végű, szemérmetlen formájú kézigránát. Hárman azonnal meghaltak, ketten súlyosan megsebesültek a repeszektől. Két másik védve volt a robbanástól, azok csak elkábultak, de mielőtt a fegyvereikért nyúlhattak volna, egy láb berúgta az ajtót..” A bosszú angyala száguldott végig Itálián: ölt és pusztított, cserébe egy ártatlan gyereklány haláláért és a saját megtiport életéért. A mogorva, zord amerikai bevégezte, amit eltervezett, aztán örökre eltűnt a homályban.

Simone Elkeles - Chain ​Reaction - Láncreakció
A ​legifjabb Fuentes testvér mindent elkövet, hogy a családját megvédje Luis Fuentest mindig távol tartották a bandaháborúk erőszakos világától, amely a bátyjai életét megmérgezte. Luis így máshol kockáztatja az életét – hol hegyet mászik a Sziklás-hegységben, hol űrhajózásról álmodik. Mindegy, csak jöjjön az adrenalinlöket. Nikki Cruz három szabályhoz tartja magát: minden fiú hazudik, hogy megkapja, amit akar, ne bízz olyan fiúban, aki azt mondja, hogy szeret, és soha, de soha ne randizz Fairfield déli részén élő fiúval. A szülei ugyan Mexikóból származnak, de orvosgyerekként inkább tartozik az előkelő északiakhoz, így az iskolában nem vállal közösséget a Latin Vér tagjaival. Aztán amikor Alex esküvőjén összefut Luis Fuentesszel, hirtelen kedve támad megszegni a maga által felállított szabályokat. Luis számára először az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy elérje, Nikki újra esélyt adjon egy déli oldalon élő srácnak, de aztán felbukkan az életében Chuy Soto is, a Latin Vér új vezetője. Chuy egy igen kínos titkot tár fel Luis előtt a Fuentes családról, így a fiú kételkedni kezd mindenben, amit valaha hallott, tanult. A Nikki iránt érzett szerelme elég lesz-e ahhoz, hogy távol maradjon attól a sötét és kegyetlen világtól, amelynek a peremén pengeélen táncol?

Evelyn Marsh - Áruló ​nyomok
A ​Szicíliai harangszó című könyv életben maradt szereplői egy részével ismerősként találkozhatunk ebben a történetben. Folytatódik a harc az életben maradásért, a pénzért, a hatalomért, a maffia sűrűn szőtt hálójában mindenki fennakad. A szicíliai kis faluban született testvérek életét megpecsételte egykori gazdag pártfogójuk pénze. Vincenzo a letöltött börtönévek után sehol nem kap belgyógyász állást. Végül egy milánói gyógyszergyár kutatórészlegében helyezkedik el. Felesége, a dúsgazdag Victoria egy torinói kórház laboratóriumában feltűnő vizsgálati eredményekre bukkan. Kiderül, hogy a gyógyszerkutatás és a "gyógyítás" is a maffia könyörtelen érdekeit szolgálja. Az egykor zárdában nevelkedett Cecília hamvassága is eltűnt, hiszen már az alvilág jelentős tagja. Ám a vagyon őt sem védi meg egy leszámolásra esküdött beteg elme tetteitől. A pénz mágiája, a szerzés öröme, a bosszú vezérli sok szereplő cselekedeteit. Az átélt élmények, a múlt lenyomatai meghatározó erővel törnek a felszínre és van, aki nyomában lopakodik a halál.

Leslie Valley (Garamvölgyi László) - A ​maffia fogságában
Fekszem ​az ágyon. A rádióból jellegzetes olasz muzsika árad. Csípem. Különben próbálom összeállítani Fekete bűnlajstromát. Van egy tuti gyilokja, a Szajkó. Aztán az is majdnem biztos, hogy otthon is hidegre tett valakit, amiért végül is dobbantania kellett. Itt ki akart nyírni vagy nyíratni, teljesen mindegy. Felpattanok az ágyból, magamhoz veszem a Bowningot. Döntöttem: letartóztatom Crudalét. Csak az ajtóban kapok észbe. Hol lakik? Di Maggiót hívom. Csak sokára veszi fel a telefont. -Megőrültél, hajnali három óra van - s ezt tényleg úgy mondja, mint aki aludt. -Ez nem tűr halasztást. Mondd a címet. -Pazzo... - és lecsapta a kagylót. Ez olyasmit jelent, hogy hülye, féleszű, bolond, elmebeteg, sőt jelen esetben talán azt is, hogy öngyilkosjelölt. -Kár volt letenned, tudhatod, hogy addig csörgetlek, amíg el nem árulod a címet. Te még nem tudod, milyen kitartó vagyok. -Kezdem sejteni. De miért akarsz meghalni? -Magánügy. -Mik a terveid? -Odamegyek ehhez a Crudeléhoz, kicsit átalakítom a fejét, és utána letartóztatom, s az első géppel hazaviszem... Snitt.

Mario Puzo - Az ​utolsó keresztapa
Mario ​Puzo huszonhét évet várt, hogy folytassa a Keresztapát. Ez a regény persze nem a régi cselekmény folytatása, szó sincs Corleonékről. Annál több a Clericuziókról. Pénz és hatalom, erő és erőszak, intrikák és pozícióharc, na és természetesen szerelem, ezekről a jól bevált témákról szól Puzo könyve, de híven tükrözve az első keresztapa-történet óta eltelt időben bekövetkezett változásokat. Ez már egy más kor, mások a célok, az eszközök keményebbek - és mások az emberek is. A régi és az új menthetetlenül össze kell csapjon. Egy családon belül is.

William Shake - Óvakodj ​Floridától
Amerika ​régóta nem váltja be a New Yorkban lakó Michael Rutkowsky reményeit. Az alkalmi munkákból élő fiatal, lengyel bevándorló elhatározza, hogy elébe megy a szerencséjének. Floridába utazik, mert úgy tudja, hogy ott unatkozó milliomos hölgyek várják a hozzá hasonló férfiakat. Florida, az álmok félszigete azonban milliomos hölgyek helyett életveszélyes kalandokkal fogadja Michaelt, akit nem csak a maffia, hanem az FBI emberei is üldözőbe vesznek. Csak úgy mentheti a bőrét, ha vállalja egy kábítószerrel üzletelő, a maffiát is kijátszó bűnöző szerepét.

Roberto Saviano - ZéróZéróZéró
Az ​olasz Roberto Saviano elmúlt években írt könyvei az oknyomozó újságírás csúcsteljesítményei. Első könyve, a nápolyi camorra világát bemutató Gomorra ötvenhárom országban összesen hat és fél millió példányban kelt el. Legújabb kötete ismét veszélyes és megosztó témát vesz elő: a nemzetközi kokainkereskedelem útját követi végig a termelőktől a fogyasztókig.

Philip Carlo - A ​Jeges
A ​maffia mészárosa. Elkötelezett családfő és apa. Harminc éven át kettős életet élt... Az Egyesült Államok történetének leghírhedtebb bérgyilkosa lett belőle. Ez a Jeges igaz története. - Sammy a Bika Gravano társául szegődött Paul Castellano meggyilkolásában. John Gotti őt fogadta fel, hogy kínozza és ölje meg a szomszédját. Richard a Jeges Kuklinski, hét keleti parti maffiacsalád kedvence hidegvérrel tette a dolgát. Saját becslése szerint kétszáznál is több embert ölt meg, és rendkívül büszke rá, hogy a lehető legváltozatosabb módszereket alkalmazta. "Carlo voltaképpen egy családszerető férfi történetét meséli el, aki harminc éven át hivatásos gyilkosként működött, miközben húst sütögetett a szomszédainak egy New Jersey-i kertvárosban." - (New York Post) Kuklinski számtalan gyilkosságának hátterében azonban ott állt egy hagyományos értékeket képviselő, szerető katolikus család. A háromgyerekes családapa mindig szeretettel bánt a kicsikkel. Nyáron zsúrokat rendezett nekik, karácsony környékén pedig különösen nagylelkű volt velük. A családja semmit sem gyanított, amíg a bűneit a fejére nem olvasták... "Elképesztő könyv. Brutális és letehetetlen." -(Larry King)

Erica Baccardi - A ​sárkányos amulett
Hong ​Kong és Kanton egzotikus, forró tájain egy amerikai nő és egy kínai férfi szerelmén keresztül három generáció élete bontakozik ki elöttünk. Amikor feltűnik egy idegen férfi, Hong Kong másik arcát is megismerjük, és utcai harc, gyilkosság, kábítószer, gyermekrablás, erőszak, bosszú, árulás után derül ki, hogy a sötét és titokzatos múltban a szálak mind összefutnak.

Stuart Woods - A ​filmgyártó
Michaele ​Vincente Callabrese a New York-i maffia kemény öklű és szívű pénzbeszedője, egyben álmodozó romantikus, aki minden szabadidejét moziban tölti, és a New York-i Egyetem filmszakának hallgatójaként arról álmodozik, hogy egyszer neves producer lesz. Egy, a főfoglalkozásában bekövetkezett "baleset", amelyből csak a maffiafőnök megölése árán tud kikeveredni, pénzhez juttatja, s ez megadja neki a lehetőséget álmai valóra váltásához. Hogy ez sikerüljön, Michaele Vincente Callabrese megszűnik létezni, s színre lép a tehetséges Michael Vincent, aki első, sikeres filmjével elnyeri Holywood egyik urának jóindulatát és támogatását. Ettől kezdve nincs megállás, Vincent-Callabrese megállíthatatlanul, gátlást, barátságot és tisztességet nem ismerve tör előre, s kétségtelen tehetségének köszönhetően Oscar-díjas producerré válik. Hogy diadalútját tönkretett életek, sőt itt-ott holttestek szegélyezik, az egy csöppet sem zavarja, nem ébreszt benne lelkiismeret furdalást. A csak részben meghaladott, egy baráti kapcsolat formájában tovább élő gengsztermúlt azonban nem ereszti, sikerei csúcsán, amikor már azt hiszi, hogy mindenkin győzedelmeskedett, utánanyúl, s az elkerülhetetlen bukás ugyanolyan gyorsan következik be, amilyen üstökösszerűen ívelt fölfelé korábban a mesésnek látszó karrier.

Peter Maas - Az ​alvezér
1992 ​márciusában az amerikai maffia legmagasabb beosztású tagja, aki valaha is megszegte a hallgatásra tett fogadalmat, tanúvallomást tett főnöke, John Gotti ellen. Ő Salvatore (Sammy, a Bika) Gravano, Amerika leghatalmasabb bűnszövetkezetének, a Gambino családnak második embere. Gottit hihetetlen képessége miatt - amivel el tudta kerülni a felelősségre vonást az állami és szövetségi perekben, annak dacára, hogy a maffia legmeghatározóbb egyénisége volt - a sajtó "Don Teflon"-nak bélyegezte. Sammy Gravano azonban mindent megváltoztatott. Napjainkban Gotti életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, a feltételes szabadlábra helyezés esélye nélkül. Gravano tanúvallomásainak következtében a Cosa Nostra - a maffia valódi neve - romokban hever. Peter Maas, a nemzetközi bestseller, A Valachi-papírok szerzője, melyet Rudolph Guiliani, az akkori szövetségi ügyész, ma New York City polgármestere, "az amerikai maffiáról valaha írt legfontosabb könyvként" méltatott. Most ez is megváltozik. Az alvezér, mely tucatnyi óra Gravanóval készített személyes interjún alapul, többségében Sammy, a Bika saját szavaival mondja el bebocsátását a Cosa Nostra legbelsőbb szentélyébe, ahová korábban nem léphettünk be - az alvilágba, melyet átsző a hatalomvágy, a kapzsiság, az árulás, a félrevezetés, sőt néha a becsület is, és ahol az erőszakos halál ott leselkedik minden utcasarkon. A való világ ez, melyről mi, kívülállók csak ritkán olvashatunk és hallhatunk; és amit most olyan mélységben és színgazdagságban tapasztalhatunk meg, mintha magunk is ott lennénk. Elragadó főnökétől, John Gottitól eltérően Sammy, a Bika hű maradt a Cosa Nostra ősi tradícióihoz, ragaszkodott hozzá, hogy a háttérben maradjon, kerülte a rivaldafényt, tartózkodott a sajtó embereitől. Ugyanakkor jelen volt a Cosa Nostra modernkori történetének olyan nagyszabású eseményeinél is, mint Gotti elődjének, Paul Castellanónak a lemészárlásán. Gravano megtérése óriási, szinte történelmi jelentőségű. "Soha nem volt még vádlott az ő szervezett bűnözésben betöltött pozíciójával, aki ekkora ugrást tett volna meg egyik társadalmi planétáról a másikra", jelentette ki a Gotti tárgyalását vezető szövetségi bíró. Gravano története New York utcáin kezdődik, és lépésről lépésre fedi fel a valóságot, mely ott rejtőzködik negyed évszázad szalagcímei mögött. Ugyanakkor egy elvesztegetett élet hiteles története is, a kilátástalanságról, a hazugságok szövedékéről, a gyengeségről és az árulásról, mely annyira áthatja az úgynevezett Tiszteletreméltó Társaságot.

I. M. Brod - Tüske ​a köröm alatt
A ​22. századi Los Angeles nem a nyugalmáról híres. A csupa üvegacél felhőkarcolók, arab luxusnegyedek, orosz kaszinók mellett tombol az erőszak, és hódít a heroin szuperfinomított változata, a Triplex. A csillogás és pompa fénykörén túl sötét árnyak mozgolódnak a metropoliszban, a rendőrség pedig a Novus Ordo Seclorum - Új Világrend - oligarcháinak és mindenható vállalatainak kezében van. A West Castle százhuszonnégyes irodaépülete azonban nem tartozik a nagyvállalatok csillogó acél- és üvegpalotái közé. Üzleti nyomornegyed, de annak is éppen elég drága. Kilátás semmi, az ablakok védőfóliái már tejopálra mattultak, és a folyosón mindig otthonos a félhomály. A végtelen üzemidejű lámpa már régen kiégett, és a bérlők egyike sem nyúlt a zsebébe, hogy megjavíttassa. Egy barna, egyszerű ajtón egyszerű felirat áll: Ross Quinlan. „A napidíjam háromszáz dollár, plusz a költségtérítés: ennyit érnek az izmaim meg az a kevés működő agysejt a fejemben. Van egy kopott, majdnem üres irodám, és egy még kopottabb autóm. Feleségem és gyerekem már nincs, ha luxusra vágyom, öt dollárral drágább piát veszek.” Ross Quinlan magánnyomozó nem vár ügyfelet. Szomorú és kiégett ember, aki a szorongásait keserű humorral és jeges brandyvel oldja, napjában többször is. Önsajnálatba és karosszékbe süppedve tölti mindennapjait, egészen addig a pillanatig, amíg meg nem szólal asztalán a holofon, és nyakába nem szakad egy rejtélyes túlvilági entitás, néhány titokzatos és kegyetlen gyilkosság, illetve egy orosz keresztapa. S ha mindez még nem lenne elég, Los Angeles leghatalmasabb vállalatának mindenható ura is szeretné eltenni őt láb alól. Csoda, ha Ross Quinlan néha felönt a garatra?

Robert Yugovich - Az ​őszinteség jutalma
A ​szerzőt, egy bűnszervezet prominens tagját 2009 februárjában első fokon tizennégy év börtönre ítélték, bár a tanúvédelmi program keretében segített leleplezni egy szerb maffiacsoportot. A bezártság nem törte meg, hiszen egyetlen, a bűnszervezetben dolgozó barátja sem érte meg a negyvenet. Ő most harmincnyolc, és a börtönben pár évig még biztosan nem forog veszélyben az élete... Különben is: átélt már ennél jóval rázósabb dolgokat is, kezdve a gyerekkori vajdasági bunyóktól a délszláv háborún és a kilencvenes évek vad budapesti éjszakai életén át a legkeményebb testőrkiképzésekig és a holland alvilágban zajló könyörtelen presztízsharcokig. "Amíg lélegzem, harcolok" - vallja Yugovich. Az elsőfokú ítéletet másodfokon hat évre csökkentették, majd a Legfelsőbb Bíróság nemrég jogerősen kilenc évre súlyosbította büntetését. Ő viszont tovább küzd az igazáért a strasbourgi emberi jogi bíróság előtt. Ezt a könyvet azért írta meg, hogy emléket állítson az alvilágban töltött, nem éppen unalmas éveinek, lerántsa a leplet a maffia olykor romantikusnak beállított világáról, és hogy felhívja a figyelmet a hazánkban és az igazságszolgáltatásban uralkodó provinciális és ellentmondásos viszonyokra. Yugovich vallomását olvasva felmerülhet a kérdés: ha tizenéves korában nem szippantja be a délszláv háború, vajon mi lehetett volna ebből az írói tehetséggel megáldott fiatalemberből...

Anthony Bruno - Elkapni ​a Jegest!
A ​nagydarab, agyafúrt Richard Kuklinski több mint 100 áldozattal büszkélkedhetett. Ez a New Jersey-i családos ember lőfegyvert, kést, mérget, jégvágót, feszítővasat, baseballütőt és bombát használva ölt a pénzért, az inkognitója fenntartásáért, vagy egyszerűen azért, hogy kitöltse valakin a gyilkos dühét. Az igazságszolgáltatás mindent tudott Kuklinskiről, és ismerték az áldozatait, mégsem tudtak a közelébe férkőzni, míg Dominick Polifrone beépített ügynök maffiózónak kiadva magát, halálos macska-egér játékba nem kezdett vele… Ebben a hátborzongató, valós eseményeken alapuló történetben Anthony Bruno által szembekerülünk egy hidegvérű gyilkossal, tanúi lehetünk véres tetteinek és testközelből élhetjük át Polifrone ügynök és Kuklinski viszonyának különös lüktetését. Ahogy Polifrone felépítette a Kuklinski elleni ügyet, tudva, hogy az ideje fogytán van, hiszen a Jeges őt is meg akarta ölni…

J. I. Silvanus - Az ​ajándék
Ez ​a rendhagyó könyv a műfajteremtés igényével született. Az erotika ma még titkos és méltánytalanul elzárt világába pillantunk be e lapokon, fellibbentett színes függönyök mögé, olyan hősök életének egy-egy napján át, akik egyszerű emberek, egy egyszerű hétköznapi világban, amilyen a miénk itt. A leggyönyörűbb emberi érzés, a szerelem érzéki oldalát festi a kötet hol finom sejtelmes, másutt kicsit naturális, de mindig az ízlés határain belül maradó érzékeny ecsettel.

Martina Cole - Maura ​játszmája
A ​veszélyes hölgy visszatért, és keményebb, mint valaha... Maura Ryan az alvilág királynője volt, mikor elkövette minden idők legnagyobb aranyszállítmány-rablását. Azóta visszavonult a bűnözéstől, hogy az egyetlen férfival élhessen, akit valaha is szeretett. De egykori ellenségei ismét felbukkantak, és hamarosan megtanulják, hogy nem érdemes kikezdeni Maura Ryannel. A Maura játszmája fordulatokban bővelkedő történet a londoni East Endből, ahol mindennapos az erőszak és a korrupció. Martina Cole a tőle megszokott módon kitűnően ötvözi az érzelmi drámát a sokkoló realizmussal, aminek köszönhetően ismét felvillanyozó bestsellert alkotott.

Kollekciók