Ajax-loader

'naptár' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Louis Weber - Mindennapi ​gondolatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jeanne Ruland - Aloha-öröknaptár
"Az ​idő akár egy üres könyv. Tartalmat csak az egymásra találások, gondolatok és érzések adnak neki." Mi lenne, ha minden napot ajándékként élnél át? Minden lélegzetvételnek örülnél és megáldanád a szürke hétköznapokat? Ez az öröknaptár a legjobb segítséget nyújtja neked ebben. A hawaii huna ősi tudásán alapuló könyvben magát az örömet és a hálát találod meg, hogy a te életedet is beragyogja a szeretet fénye. Az aloha hawaii köszöntés, amelynek jelentése: Megosztom veled a szeretet rezdülését. Az Aloha-öröknaptár első részében a huna rendszerével ismerkedhetsz meg, míg a másodikban minden hétre találsz egy rövid spirituális útmutatót. Naptárad így hűséges baráttá és kísérővé válhat az évek során, híven megőrizve mindent, ami fontos neked az utadon. Az ajándékul adott ÖRÖKNAPTÁR poszter segítségével megörökítheted életed nevezetes eseményeit, pozitív élményeidet, szeretteid születés- és névnapját, hogy évről évre méltóan tudj megemlékezni ezekről. BAGDI BELLA énekével és a CD-n hallható meditációjával a Ho’oponopono pozitív üzenetét közvetíti. Segít a tudatalatti átprogramozásában, mindennapos hallgatásával pozitív jövőt, boldogságot, egészséget és békét teremthetsz magadnak, boldogabban és harmonikusabban élheted mindennapjaidat. "Aloha mahalo. Minden lehetséges. Minden megadatik. Itt és most. A legjobban bízom, a legjobbat várom el."

Erdős Virág - Adjon ​az Isten
Vers ​/ és rajz / és könyv / és naptár, / amit aján- / dékba kaptál. / De akkor is / bölcsen tetted, / ha, teszem azt, / csak úgy vetted. / Az a fő, hogy / legyen kéznél, / ha időnként / belenéznél, / téli fagyban, / őszi szélben, / kettőezer- / tizennégyben. Hihetetlen, / tudom, mégis: / elmúlik majd / ez az év is, / ne törődjünk / senkivel, / érjük be a / semmivel, / tartson / - ez a tanácsom - / tavaszig a / karácsony, / s legyen boldog, / mint egy kazán / karbantartáskor, / a hazám.

Lakatos Márk - Stíluskalendárium
Lakatos ​Márk harmadik könyve egyszerre praktikus öröknaptár és remek tippek gyűjteménye. A régi kalendáriumok hangulatát idéző nosztalgikus kiadványban az élet számtalan területéhez - öltözködés, szépségápolás, rendszerezés, egészséges életvitel, dekorációk, konyhai trükkök - kapunk tanácsokat, ötleteket. A kiadványt receptek, horoszkóp, idézetek, valamint számtalan hasznos tudnivaló gazdagítja.

Oswald Chambers - Krisztus ​mindenek felett
(My ​Utmost for His Highest) Az egyik legismertebb és legnépszerűbb napi áhítatos könyv. Oswald Chambers (1874-1917) ismert személy volt, mint Skót Protestáns Keresztyén vezető és tanár a huszadik század első éveiben. Legismertebb műve a "Krisztus mindenek felett" áhítatos könyve, amely a Bibliaiskolákban csak úgy ismert, mint: "kemény eledel". Kezdőknek nem annyira ajánlatos, de haladóknak annál inkább!

F. Nagy Angéla - Ínyencnaptár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

George R. R. Martin - A ​tűz és a jég dala 2015
Közeleg ​a tél... és ez azt jelenti, hogy eljött az idő egy új Trónok harca-naptárhoz! A 2015. évi kiadáshoz Donato Giancola - a közkedvelt sci-fi és fantasy illusztrátor, többszörös Hugo- és Chesley-díjas művész és George R. R. Martin kedvenc munkatársa - tizenkét figyelemre méltó, eleven mesterműve hozza közelebb számunkra A Tűz és Jég dala világát. Giancola borongós, realisztikus stílusa aprólékos részletességgel ábrázolja azt a feszült és fordulatos légkört, amit a rajongók George R. R. Martin rendkívüli történetében megismertek. 12 hónapnyi vadonatúj festmény gyűjteménye.

Claudia Graf - Kertészkedjünk ​a Holddal
Ebből ​a könyvből megtudhatjuk, hogyan használjuk ki a Hold erőhatásait arra, hogy kis darabka földünkből gazdagon termő, virágoktól pompázó "holdkertet" varázsoljunk vegyszerek és sok fáradságot igénylő munka nélkül. Csupán azt kell tudnunk, mikor mit ültessünk, vessünk és arassunk. Az erre vonatkozó információkat még a nem beavatottak számára is könnyen érthetően közli a könyv. A könyv egyes fejezetei: Kertészkedjünk a Holddal - mit kell tudnia egy kertésznek vagy gazdálkodónak a Hold erőhatásairól. A Hold hatása mindennapjainkra - hogyan befolyásolja a Hold mindennapi életünket és közérzetünket. Vetésnaptár 2002-ig - az összes időpont megadásával.

Jankovics Marcell - Jelkép-kalendárium
Jankovics ​Marcell könyve rendszerezett, gazdagon illusztrált válogatást ad az év napjaihoz fűződő jelképek mérhetetlen sokaságából. Egyben bemutatja elődeink értékrendét, világképét.

Anne Geddes - Babaarcképcsarnok
Anne ​Geddes bámulatba ejtő babafotóit ezúttal nagyszerű képkeretekkel övezve csodálhatjuk meg. Ez az asztali öröknaptár kiváló ajándék mindenkinek - de önmagunkat is meglephetjük vele. És ha letelt az év, egyszerűen visszalapozunk január elsejéhez és az új esztendőben is hasznos társ lesz ez a naptár.

Joseph Weisbender - Szentek ​élete
A ​szentek tisztelete kezdettől fogva jelentős szerepet játszott a keresztények életében. A 2. századtól a vértanúk sírjánál évente összegyűlt a hívő közösség, és felolvasták az ún. mártíraktát, melyet hivatalosan vezettek, hogy a szent példája és állhatatossága megerősítse hitükben az utódokat. Ezek a pontos és hiteles dokumentumok az üldözések elmúltával kiegészültek, megszülettek az első kalendáriumok, majd a középkor folyamán kialakultak a szentek legendáit összefoglaló különféle gyűjtemények. Míg a korábbi irodalmi emlékek igen szűkszavúak voltak, e legendák bőséges és színes elbeszéléssel szóltak a szentekről, írásba foglalva egyrészt a dokumentálható hagyományt, másrészt azokat a csodás történeteket, melyeket a szent iránti tisztelet és szeretet teremtett. A legendáriumok igen nagy népszerűségnek örvendtek (Szent Benedek Regulája előírta, hogy a szerzetesek naponta kétszer olvassanak fel a szentek életéből) olyannyira, hogy pl. a 13. században keletkezett Legenda Aurea óvatos becslések szerint is legalább 10000 példányban forgott közkézen, s a könyvnyomtatás első évtizedeiben több kiadást ért meg, mint a Biblia. Jelen munka gerincét a hivatalos Római Kalendárium szentjei alkotják, kiegészítve a magyar föld jelentős szentjeivel, köztük olyanokkal, akik a közelmúltban lettek boldoggá avatva. Míg a korábbi évtizedek hasonló kiadványai a színes eseményekre, a gondos lélek- és jellemábrázolásokra helyezték a fő hangsúlyt, addig ez a mű tudományos igénnyel készült, tehát elsősorban azokat az adatokat közli, melyek kiállták a közelmúlt kutatásainak próbáját. Természetesen egy ilyen gyűjtemény elválaszthatatlan a legendás elemektől, így az életrajzok végén néhány ismert, de manapság a jámbor hagyomány körébe utalt történetet is olvashatunk, melyek egy-egy pillanatra felvillantják az Olvasó előtt e közel két évezredes műfaj legcsillogóbb gyöngyszemeit.

Zsédenyi Adrienn - Zséda ​2014
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

1123406
Stresszoldó ​firkáló Ismeretlen szerző
12

Ismeretlen szerző - Stresszoldó ​firkáló
Firkálj, ​színezz, tedd harmonikusabbá napjaidat miközben megtervezed tennivalóidat is! Zentangle avagy rajzmeditációs határidőnaplónkban az év minden hónapjára egy új motívumot ajánlunk, amelyet saját ízlésed, kedved, lelki állapotod szerint színezhetsz ki! Napi tervezésed, feladatait jegyzetelése közben pedig kisebb mintákat színezhetsz, rajzolhatsz, alakíthatsz tovább.A Zentangle rajzstílus igazán napjainkban vált népszerűvé. A zen annyit jelent: befelé fordulás, önmagunkba mélyedés. A tangle jelentése: összevisszaság. A zentangle pedig egyfajta rajzolási technika, amikor a vonalak bizonyos sorrendben újra és újra ismétlődnek, s ez által összetett minták alakulnak ki. Ebben a rajzmeditációs, stresszoldó határidőnaplóban kész rajzokat kínálunk, neked amelyeket csak ki kell színezned úgy, ahogyan a pillanatnyi hangulatod diktálja. Ezzel a kreatív firkálással oldhatod a mindennapokban felgyülemlett feszültséget, növelheted a koncentrációs képességedet, a kreativitásodat és relaxálhatsz alkotás közben. A végeredmény, az elkészült saját alkotás pedig nagyon jó hatással lehet a lelki kiegyensúlyozottságodra, növelheti az önbizalmadat. Vidd magaddal a munkamegbeszélésekre, értekezletekre, pár színes ceruzával, filccel együtt. Miközben a munkafeladatokat egyeztetitek, színezz! Figyeld meg, hogy sokkal jobban elsajátítod majd az ott elhangzó ismereteket, jobban tudsz koncentrálni a lényegre. Nyugodtabban fogadod az új ötleteket, alkotó erőre teszel szert, amellyel energikusan kezdhetsz hozzá napi feladatait megvalósításához. Lelki útravalóként pedig minden hónapban egy idézetet és egy mottót olvashatsz, amelynek bölcsességei segítenek abban, hogy világosabban lásd életed értékeit, kitűzött céljaid. Kellemes színezést és ellazító firkálást kívánunk!

Zsédenyi Adrienn - Zséda ​2016
Tavasz, ​nyár, ősz, tél... minden évszak más-más élményeket, meglepetéseket és nehézségeket tartogat számunkra. Az, hogy hogyan éljük meg őket, csak rajtunk múlik. A tél jelentheti a hideget, szürkeséget, elszigetelődést, de a közelséget, meghittséget, odafigyelést is. Zséda ötödik kalendáriumában megmutatja nekünk, hogy hogyan találhatjuk meg a szépséget az év minden szakában, és hogyan hozhatjuk összhangba lelkünket a természet és az időjárás változásaival. "Hiszem, hogy amikor reggel felkelünk, elindulhatunk a szépség irányába is. A mi választásunk. A szép gondolatokból pedig nemcsak szép tettek, szép test is származik." (Zséda)

Szatmári Nóra - Ezoterikus ​kalendárium 2014
A ​2014-es Ezoterikus kalendárium határidőnapló és könyv is egyben, amely több mint 400 oldalon tartalmaz asztrológiai előrejelzéseket és számmisztikai naptárakat. A Holdfázisok pontos adatai segítik az egész évre szóló Holddiétát, a napi angyali útmutatások emelik a hétköznapok energiáját. A szervóra táblázat használatával pedig a szervezet belső órájához igazodva tudunk figyelni jobban egészségünkre. A megszokott napi bontású naptár-funkciót egészítik ki a spirituális tartalmak, amelyek segítségünkre lehetnek a mindennapok során, hiszen a szokásos feljegyzések mellett láthatjuk, hogy melyik napot mely bolygó uralja, így tanácsot kapunk ahhoz, hogy mit tegyünk, vagy mit kerüljünk, illetve melyik nap mely kristállyal tehető harmonikusabbá.

Erich von Däniken - Az ​istenek érkezésének napja
Erich ​von Däniken egyike a világ legsikeresebb íróinak. Könyvei eddig több mint 45 millió példányban keltek el. A szerző új kutatási eredményei és következtetései tanulságosabbak, izgalmasabbak és pezsdítőbbek, mint valaha. A maja indiánoknak két kalendáriumuk volt. Az egyik az istenek, a másik az emberek életét szabályozta, de mindkettő tartalmazta az ominózus null-dátumot: i. e. 3114. augusztus 11-ét. Mi történt ekkor? Ez volt az istenek érkezésének napja? Földünk egyszer már veszélybe került? A kalendáriumi ciklusok igazolják, hogy valaha létezett egy istenbolygó, melyről a rémséges teremtmények a földre érkeztek, majd Teotihuacánban kezdtek tanácskozni, és megvitatták az emberiség sorsát.

Ismeretlen szerző - Bibliaolvasó ​öröknaptár gyerekeknek
Előszó: Nagy ​örömmel adjuk kezetekbe ezt az Öröknaptárt. Az a reménységünk, hogy ennek segítségével folyamatosan tudjátok majd olvasni a Református Sajtóosztály egyik legszebb kiadványát, a "Bibliai történetek gyerekeknek" című képes gyerekbibliát. Öröknaptárunk e szép képeskönyv történeteiből hetenként kettőt vagy hármat ajánl elolvasásra, és azután a teljes Szentírás néhány versét is megjelöli naponkénti olvasásra. A magyarázatok és az imádságok pedig abban adhatnak segítséget, hogy az olvasott igéket jobban megértsétek és lélekben közelebb kerüljetek a gyerekek nagy barátjához, Jézushoz. A Biblia Isten szeretetének örömüzenete, és ezért a mi lelki kenyerünk. Annyira szükséges a Szentírás naponkénti olvasása, mint a naponkénti eledel. Aki nem táplálkozik rendszeresen, az erőtlenné lesz. Így jár az is, aki nem táplálja naponként lelkét. Isten embere, Illés, egyszer nagyon elkeseredett. Ekkor szólította meg Isten: "Kelj fel és egyél." Isten maga gondoskodott az eledelről is. A Kalauz ilyen isteni figyelmeztetés kíván lenni, hogy naponként fogadjuk el az elkészített lelki kenyeret! Azzal a reménységgel és bizalommal bocsátjuk útjára ezt a könyvecskét - amit hazai lelkipásztorok buzgósága és külföldi testvérek segítsége hozott létre -, hogy ajándékozza meg Isten egyházunkat sok-sok bibliaolvasó, imádkozó gyermekkel! Imádkozunk értetek, hogy hitetek napról napra gyarapodjék, reménységetek gazdagodjék, és Isten szeretetét mind mélyebben megismerve hálás szívvel válaszolhassatok: tudjatok szeretni cselekedettel és igazsággal!

Balázs Klára - Kertészek ​növényvédelmi naptára
Az ​almafa lombját csupaszító hernyók, a diótermést használhatatlanná rágó lárvák, a szőlőt károsító kórokozók, a különböző talajlakó kártevők és a többiek a kiskerttulajdonosnak is személyes és ádáz ellenségei. Egész évi munkájuk gyümölcsét veszélyeztetik, vagy tehetik tönkre egy csapásra. A legtöbb gazda ezért rendszeresen védekezik ellenük, nem mindegy azonban hogy mikor, mivel, és hogy valóban a vélt kártevő ellen alkalmazta-e a szert. A naptár tulajdonképpen azoknak szól, akik nem eléggé jártasak a betegségek felismerésében, hanem a naptári időszakok alapján szeretnének hatásos védekezést folytatni a gyümölcsösükben, szőlőjükben, veteményesükben. Növényfajonként (alma, körte, cseresznye, meggy, stb.) az év elejétől kezdve követi nyomon a betegségek és a kártevők fellépését, a különböző fenológiai (fejlődési) fázisokban szükséges védekezési módszereket. A tápnövény, a kártevő, illetve a kórokozó és megjelenési formája, valamint a károsítás valószínű időpontja alapján tehát már azonosítható a betegség vagy a kártevő, ezután kiválasztható a megfelelő növényvédő szer, annak alkalmazási módja és ideje.

Szatmári Nóra - Ezoterikus ​kalendárium 2015
Az ​Ezoterikus kalendárium 2015 az ILLIA & Co. Könyvkiadó Kft. egyedi tervezésű határidőnapló-kínálatának egyike, ahol a hagyományos naptár funkciót egyedi tartalmak egészítik ki. Leírás: A 2015. évi Ezoterikus kalendárium az 5. kiadása ennek a különleges határidőnaplónak, mely könyv is egyben. Több mint 400 oldalon tartalmaz asztrológiai előrejelzéseket és számmisztikai naptárakat. A Holdfázisok pontos adatai segítik az egész évre szóló Holddiétát, a napi angyali útmutatások emelik a hétköznapok energiáját. A szervóra táblázat használatával a szervezet belső órájához igazodva tudunk figyelni jobban egészségünkre. A jubileumi arany kiadás ezúttal szimbólummágiával is kiegészül. A megszokott napi bontású naptár-funkciót kiegészítik a spirituális tartalmak, amelyek segítségünkre lehetnek a mindennapok során, hiszen a szokásos feljegyzések mellett láthatjuk, hogy melyik napot mely bolygó uralja, így tanácsot kapunk ahhoz, hogy mit tegyünk, vagy mit kerüljünk, illetve melyik nap mely kristállyal tehető harmonikusabbá.

Paulo Coelho - Kihívás - Naptár 2009
Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzője. Könyvei nemcsak a bestsellerlistákat vezetik, de társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek. Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig.

Tower Vilmos - Vigasztaló ​gondolatok
Szenvedéssel ​születünk és távozunk e siralom völgyéből. És e kettő között mennyi és milyen sokfajta a szenvedés, elsorolni is lehetetlenség. Akárhány szenvedőnek elhomályosul az ítélőképessége, megzavarodik a tisztánlátása; képzelete ijesztő képekkel nyugtalanítja, szédíti, fojtogatja, fárasztja és csüggeszti. Milyen nehéz az ilyen szenvedőnek lelki sötétségébe a hitnek fényét belevetíteni. Milyen nehéz ilyenkor elhinni azt, hogy az értelmetlennek látszó, ésszerűtlennek tetsző, megokolhatatlannak tartott és céltalannak mutatkozó baj, kín, szerencsétlenség mögül égi szeretet, atyai jóság, bölcs gondviselés sugárzik a szenvedő felé és gazdag érdemszerzési alkalom kínálkozik számára! Bizony ilyen esetekben semmiképp sem elég egyszeri vagy csupán néhány vigasztaló szó vagy betű. Orvos a testi orvosságot napi vagy még többszöri használatra rendeli, mert másképp nincs foganatja és hatása. Hasonlóképp szorul a szenvedőnek lelke legalábbis naponta egy-egy feléje sugárzó, gyógyító, enyhítő, vigasztaló, bátorító, felemelő, megnyugtató, hitet erősítő, reménytfokozó, türelmet gyarapító, bizalmat fakasztó gondolatra. Mert az ellenhatás is állandó, erős és szünetnélküli. No meg az ördög sem alszik. E könyv az év minden napjára, tehát állandó, folyton ismétlődő, mégis rövid, de tartalmasságra törekvő, változatos és lehetőleg minden szenvedésfajtára alkalmazható vigaszt, erősítést és biztatást akar nyújtani a szenvedőnek.

Paulo Coelho - Pillanatok - Naptár 2012
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzője. Könyvei nemcsak a bestsellerlistákat vezetik, de társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek. A műveiben érintett témák, eszmék és filozófiák sok olvasó vágyát teljesítik be, olyanokét, akik a saját útjukat, és a világ újfajta megértését keresik. Catalina Estrada már gyerekként ráeszmélt szülőhazája, Kolumbia vibráló és buja természetére. Jelenleg Barcelonában él, de nemzetközileg elismert illusztrátorként sem felejtette el gyökereit. Munkáiban, erőteljes színhasználatában ma is jelen van ugyanez a csodával teli rajongás.

Paulo Coelho - Bölcsesség - Naptár 2011
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzője. Könyvei nemcsak a bestsellerlistákat vezetik, de társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek. A műveiben érintett témák, eszmék és filozófiák sok olvasó vágyát teljesítik be, olyanokét, akik a saját útjukat, és a világ újfajta megértését keresik. Catalina Estrada már gyerekként ráeszmélt szülőhazája, Kolumbia vibráló és buja természetére. Jelenleg Barcelonában él, de nemzetközileg elismert illusztrátorként sem felejtette el gyökereit. Munkáiban, erőteljes színhasználatában ma is jelen van ugyanez a csodával teli rajongás.

Ismeretlen szerző - Mosolyogj! ​- Gondolatok az év minden napjára
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Zsidó ​naptár - Szokások, szabályok és imák hasznos tudnivalók az 5775. esztendőre
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_92530
Kalapomban ​ezer ötlet Ismeretlen szerző
elérhető
13

Ismeretlen szerző - Kalapomban ​ezer ötlet
Kalapomban ​ezer ötlet régi és új játékok, érdekes kísérletek, ajándék- és barkácsötletek egyedülálló gyűjteményét nyújtja. - Miből és hogyan készíthetsz ékszereket? - Szeretnél egy működő parittyás rakétát? - Mi a kincsvadászat és hogyan játsszák? - Ismered a gyufatrükköt? Lapozd fel a könyvet, és válogass kedved szerint! A lépésekre bontott, szöveges magyarázatokat több, mint 100 illusztráció teszi könnyen érthetővé, melyek közt hónapról hónapra találhatsz neked tetszőt.

Paulo Coelho - Odaadás – Naptár 2014
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzője. Könyvei nemcsak a bestsellerlistákat vezetik, de társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek. A műveiben érintett témák, eszmék és filozófiák sok olvasó vágyát teljesítik be, olyanokét, akik a saját útjukat, és a világ újfajta megértését keresik. Catalina Estrada már gyerekként ráeszmélt szülőhazája, Kolumbia vibráló és buja természetére. Jelenleg Barcelonában él, de nemzetközileg elismert illusztrátorként sem felejtette el gyökereit. Munkáiban, erőteljes színhasználatában ma is jelen van ugyanez a csodával teli rajongás

Paulo Coelho - Változások - Naptár 2013
Ebben a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzője. Könyvei nemcsak a bestsellerlistákat vezetik, de társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek. A műveiben érintett témák, eszmék és filozófiák sok olvasó vágyát teljesítik be, olyanokét, akik a saját útjukat, és a világ újfajta megértését keresik. Catalina Estrada már gyerekként ráeszmélt szülőhazája, Kolumbia vibráló és buja természetére. Jelenleg Barcelonában él, de nemzetközileg elismert illusztrátorként sem felejtette el gyökereit. Munkáiban, erőteljes színhasználatában ma is jelen van ugyanez a csodával teli rajongás.

Ordass Lajos - Útravaló ​- az év minden napjára
Reggelre ​szánt napi útravaló, akár elfoglalt emberek számára is. Nem remélt erőforrások tárháza az új nap küzdelmeihez. Ordass Lajos (1901 – 1978) áhítatos könyve egy egész éven át készült az ötvenes években. A püspök minden reggel Urával beszélgetett, hogy erőt merítsen a nem sok jóval kecsegtető új nap küzdelmeihez. Ezekből a bensőséges beszélgetésekből bátorságot nyerhetünk mi is.

Moldova György - Moldova ​György kalendáriuma a 2000. évre
"Az ​emberiség nevetve válik meg a múltjától, de nem jókedvűen. Így érzi magát az is, aki számot vet a XX. Század 36525 napjával. Ha az utolsó év nem hoz változást - és miért hozna - egyetlen nap sem múlt el háborúk, katasztrófák, diktátorok őrjöngése nélkül. A távozótól mégis illik elbúcsúzni. Ebbe a 2000-ik évre szóló naptárba igyekeztem belefoglalni a század nevezetes eseményeit, egyéniségeit, egyházi és közmegegyezéses ünnepeit, filozófiai és csillagászati csomópontjait, ha csak egy-egy mondat erejéig is. A naptár lapjairól vezényszó harsan fel: "XX. Század lelépni!", a távolban egy új, talán tisztább szellemű sereg készülődik, még nem tudni mi vár ránk, "XXI. század, vigyázz!" (A szerző)

%c3%89vfordul%c3%b3k__esem%c3%a9nyek
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Évfordulók, ​események kalendáriuma
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sz
elérhető
2

Paulo Coelho - Szabadság
Ebben ​a gyönyörűen illusztrált naptárban az évet Paulo Coelho műveiből válogatott idézetek kísérik végig. Paulo Coelho, akit emberek milliói a szavak alkimistájaként tartanak számon, napjaink egyik legbefolyásosabb szerzője. Könyvei nemcsak a bestsellerlistákat vezetik, de társadalmi és kulturális párbeszédet is gerjesztenek. A műveiben érintett témák, eszmék és filozófiák sok olvasó vágyát teljesítik be, olyanokét, akik a saját útjukat, és a világ újfajta megértését keresik. A kötet illusztrátora, Catalina Estrada már gyerekként ráeszmélt szülőhazája, Kolumbia vibráló és buja természetére. Jelenleg Barcelonában él, de nemzetközileg elismert illusztrátorként sem felejtette el gyökereit. Munkáiban, erőteljes színhasználatában ma is jelen van ugyanez a csodával teli rajongás.

Kollekciók