Ajax-loader

'vadászat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Jeff VanderMeer - A ​vadászok szigete
Egy ​eldugott sziget a Dél-kínai-tengeren, egzotikus állatokkal benépesített dzsungellel. Egy magán vadászterület. A legkülönfélébb emberek jönnek ide, s azért fizetnek, hogy szórakozhassanak. Senki nem kérdezi, honnan jöttek, vagy hogy miért, mindenkinek megvan a maga titka. Azonban más is rejtőzik a dzsungelben. A sziget kameráit és kerítéseit tönkretették, az illegális vadászatot vezető ezredes katonái is sorra tűnnek el, ahogy a sziget állatait is mészárolja valami. Nem is sejtik, hogy egy igazi Ragadozó gyűjti áldozatait, egy lény, aki ezer másik világon nézett már szembe a halállal. A szigetre érkező embereknek nem csak a trófeákért, hanem saját életükért is meg kell küzdeniük. Az idegen ellenséggel csak a legjobbak vehetik fel a harcot. De vajon képesek-e szembeszállni a Ragadozóval, aki számára a vadászat maga a létezés célja?

Ernest Hemingway - Afrikai ​vadásznapló / Halál délután
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Aage Gilberg - Sok ​eszkimó - egy orvos
Európa ​legészakibb pontjára, Grönlandba, az eszkimók földjére viszi fiatal feleségét egy dán orvos. Egy esztendőt töltenek itt, messze az európai civilizációtól. De amit itt találnak, az eszkimók, a sarkvidék érdekes, izgalmas, színes élete, bőven kárpótolja őket az elhagyott nagyváros életéért. Regény is ez a napló, útleírás is, érdekes és mulattató képe az örök hó és jég furcsa, szép, kalandos világának.

Pető János - Mit ​is gondol a vadász?
Élettapasztalatokkal ​és torokszorító történetekkel fűszerezett kor-kórkép, egy kreatív gondolkodású természetszerető ember "napszemüvegén" keresztül. Ha elolvassa, garantáltan nem fog unatkozni.

Bársony István - Vadászhangok, ​hangulatok
Bársony ​István történeteinek egyik része puskalövéssel végződik, másik része hangulat, líra, csattanó nélkül. Ezek az írásai még leghűségesebb olvasóinak is újdonságot jelentenek, mert eddig csak a korabeli lapokban jelentek meg. Tavaszi földillat, nyári alkony, őszi színek, téli képek; szívet melengető olvasmány.

Vad%c3%a1sz%c3%a9vk%c3%b6nyv_2010
Vadászévkönyv ​2010 Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Vadászévkönyv ​2010
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kittenberger Kálmán - Mészáros Kálmán - Afrikai ​vadászemlékek
Kinek ​ne jutott volna már eszébe, hogy bár Afrikától igen távol lévő, kis ország vagyunk, néhány hazánkfia révén mégis hozzájárultunk Afrika megismeréséhez, fehér foltjainak eltüntetéséhez. Tulajdonképpen ide kell sorolnunk Afrika-vadászainkat is, akik ugyan nem fedeztek fel tájakat, vidékeket, de kivették részüket Afrika állatvilágának, sőt népeinek megismeréséből is. E kötet anyagát Afrika-vadászunk: Kittenberger Kálmán és dr. Mészáros Kálmán írásaiból válogattuk össze. Mindkét szerző Kelet- és Közép-, ill. Középkelet-Afrikában járt a tízes, húszas években, ill. Mészáros Kálmán a harmincas évek elején is. Feltűnő, hogy mennyire hasonló mindkét szerző stílusa, életfelfogása, Afrika vadjairól és korabeli embereiről alkotott véleménye, sok szakkérdésben - ítélete is. Nemcsak szenvedélyesen kutatják a vadászott vad életmódját, szokásait, hanem nagy gondossággal mutatják be olvasóiknak az emberek életét, elmaradottságát és az uralkodók meg a gyarmatosítók okozta nyomorát, megfélemlítését stb. Természetesen ebbe a kötetbe mindkét szerző legizgalmasabb kalandjainak, tanulságos meglátásainak leírásából válogattunk, amelyek olvasóink többsége számára teljesen ismeretlenek. Különösen érdekes a vadászok háborús, ill. hadifogságbeli élményei, valamint az Afrika szerencsevadászairól gyűjtött történetek, amelyek kifejezetten nem vadászélmények. A kötetet illusztráló fotók a szerzők eredeti felvételei.

Kittenberger Kálmán - Utolsó ​afrikai vadászatom
A ​"titokzatos" és "sötét" Afrika fogalmát lassanként száműzzük gondolatvilágunkból, s helyét a "megváltozott" Afrika képe foglalja el. A mintegy 25 évvel ezelőtti kiadásban ez a könyv már "A megváltozott Afrika" címet viselte. Pedig amikor jeles Afrika-vadászunk, Kittenberger Kálmán az utolsó afrikai elefántját meglőtte, akkor még éppen csak megkezdődött Afrika megváltozása. Sőt, épp az teszi a könyvet igazán érdekessé, - mi több: értékessé - számunkra, hogy a mai értelemben vett Afrikának azt az átmeneti időszakát tárja elénk, amikor a régi arculata már kezdett eltűnedezni, de az új még nem alakult ki. Ez a változás - érdekes módon - a vadászatot sem kerülte ki. Azontúl, hogy már 1928-ban megszabták a vadásznak, hogy hány elefántot vagy egyéb védett vadat ejthet el - a vad viselkedése is megváltozott. Megtanulta felbecsülni a lőtávolságot, s csak azon kívül érezte magát biztonságban. Kittenberger talán az első vadász volt, aki megfigyelte, hogy az elefánt csak a rezervátum határáig menekül, azon belül már biztonságban érzi magát. A teljesen védett vad - pl. a fehér orrszarvú - pedig szinte nem is menekül. Persze, az afrikai vadászat akkoriban még veszélyes sport volt. A vadászkaravánt - a szafárit - sokszor már a teherautó helyettesítette, de a vadász még régi módon, s olykor csak a véletlen szerencse mentette meg a támadó vadtól. A vadászatban járatlan ember azt hinné, hogy a vadban ma is gazdag Afrikában a vadásznak csak puffogtatni kell. Pedig egyetlen, puskavégre alkalmas elefántért olykor napokig, hetekig kell cserkészni. Máskor meg éppen a bennszülöttek hiúsítják meg a vadászatot, s teszik lóvá még a gyakorlott elefántvadászt is. Kittenberger nemcsak kiváló vadász, hanem egyszerű megfigyelő is volt, s könyvéből nemcsak Afrika vadjairól kapunk érdekes ismereteket, hanem a vele kapcsolatban állt emberekről is. A könyvet korabeli, eredeti felvételek illusztrálják.

Tomai Éva - Zoltán János - A ​Kaukázustól Skóciáig vadásztunk, horgásztunk
A ​szerzők ebben a könyvükben is elsősorban vadász- és horgászélményeikről adnak számot, de mint előző írásaikban, most is kitérnek azoknak az embereknek a jellemzésére, akiket alkalmuk nyílott a vadász- és horgászutak nem kevés kitartást, testi és lelki erőt igénylő körülményei között közelebbről megismerni. Emellett háttérként a kötet mind a három fő fejezetében kitűnő megfigyelésekkel, remekül ellesett pillanatok megörökítésével nemcsak a természeti környezetet, a növény- és állatvilágot, a festőien szép tájakat mutatják be, de a társadalmi jellegzetességeket és a történelem gondosan ápolt emlékeit is. Nagy láttató erővel megírt, harminckét színes képpel szemléltetett könyvük minden bizonnyal az olvasók legszélesebb rétegeiben kelt majd érdeklődést.

Szász Imre - Halakról ​és vadakról
Újabb ​horgászelbeszéléseit, cikkeit, beszámolóit gyűjtötte kötetbe Szász Imre. Kalandok, tapasztalatok, szerencsés és balszerencsés napok váltják egymást e sajátos hangú beszámolókban, melyeknek legfőbb vonzereje a pontos, hiteles tárgyi leírás és az ironikus elbeszélő-hang. Távoli horgászútjaira is magával viszi olvasóit az író időben és térben. Időben a régi, legendás Szigetközbe, amely végképp eltűnt az utóbbi két évtizedben, az ember-alig-járta ág-Dunákra, ahol szép süllők leskelnek a vízbeszakadt fák tövében, gyanakvó domolykő vagy éhes csuka csap le az ágak közé leengedett csalihalra. Térben pedig az Atlanti-óceánra, amellyel az Egyesült Államok partjainál találkozott horgászként, de varázsát egy kis angol szigeten, Sarkon ismerte meg, ismételt horgászkirándulásain. Külön fejezetet foglalnak el egy hajtó feljegyzései; az író maga ugyan nem vadászik, de rendszeresen jár hajtóként egy Pest környéki vadásztársaság területére. Megfigyelések, tapasztalatok, gyermekkori vadászemlékek váltják egymást e sajátos szemszögű, hol humoros, hol a vadászat, a természet szeretetétől telített hangú írásokban.

William Faulkner - Hajnali ​hajtóvadászat
Az ​elbeszélések - műfaji adottságaikból következően - olyan írói vonásokat is előtérbe állítanak, amelyek a bővebb folyással hömpölygő, bonyolultabb indázó regényekben nem ötlenek mindjárt szemünkbe: a drámai tömörséget, az áttekinthető világosságot. Minden egyes darab hibátlanul megformált, tökéletes műalkotás, felejthetetlenül szórakoztató és tartalmas élmény forrása. Ez a gyűjtemény azonban még ennél is többet, további jó szolgálatot is igér az olvasónak: tájékozódását segíti, felfedező útját egyengeti az ismerkedésre csábító izgalmakkal és figyelmes elemzőmunkát kívánó rejtélyekkel egyaránt telezsúfolt faulkneri világban.

Covers_410316
Vadászévkönyv ​2002/2003. Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Vadászévkönyv ​2002/2003.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kittenberger Kálmán - A ​Kilimandzsárótól Nagymarosig
A ​legsikeresebb magyar vadászíró tudományos munkában eltöltött, élményekben gazdag életének ezernyi tapasztalatáról szól ez a sokszínű gyűjtemény. Az 1881-ben született és 1958-ban elhunyt Afrika-kutató és útirajzszerző lenyűgözően érdekes megfigyeléseit tette közzé ebben a könyvében, amely 1956-ban jelent meg először. Az afrikai vadászkalandok, gyűjtőutak, természetrajzi és néprajzi megfigyelések az akkor még oly egzotikus, oly távoli földrész csaknem egy évszázaddal ezelőtti képét idézik, a hazai vadászkalandok pedig Kittenberger Kálmán páratlanul tartalmas életének ugyancsak izgalmas, de immár bölcs derűvel átszőtt élményeiről adnak számot. A világéletében oly szűkszavú, híres vadász ebben az utolsó munkájában a természettudós tényeket közlő, hitelességre törekvő részletességgel foglalta össze mindazt, amit a "fekete földrész" növény- és állatvilágáról, a lélegzetelállítóan izgalmas vadászatokról, a bennszülött népek életéről és szokásairól, továbbá a hazai erdők, mezők vadászútjairól még elmondhatott.

Sherrilyn Kenyon - Éjféli ​vad
Kyrian ​gyönyörű férfi, kidolgozott izmokkal, aranybarna bőrrel, áradó erotikával, jó humorral, intelligenciával, bátorsággal megáldva… érthető, hogy Amandát elbűvöli, aki nemrég csalódott a nagybetűs szerelemben. A szenvedély kölcsönös, de Kyrian szörnyű titkot rejteget a lány elől. A férfi ugyanis vámpír, egy rettegett Sötét Vadász, aki kétezer éve küzd az aljas démon Desideriusz ellen. Eljött a leszámolás ideje, és Amandával az oldalán talán Kyrian most le tudja győzni a démont, ha elég erős a szerelmük… SHERRILYN KENYON szinte összes regénye vezette már a New York Times bestsellerlistáját. Az Álomszerető a Sötét vágyak vadásza sorozat nyitókötete, amelyből eddig 29 rész jelent meg külföldön, a műfaj rajongóinak nagy örömére. „Kenyon a vámpírrománc királynője” – Publisher’s Weekly

Dr. Z. Tomai Éva - Dr. Zoltán János - Ketten ​az afrikai őserdőben
Egy ​magyar vadász házaspárnak sikerül eljutnia a tanzániai vadászparadicsomba.Élményeikről naplót írtak maguknak, hogy ne vesszen el emlékezetükből életük nagy kalandjának legapróbb részlete sem.megismerhetjük a tájat, az ottani életet és az ott élőket.Izgalmas kalandokban bővelkedő, fekete-fehér fotókkal illusztrált könyv.

Páll Endre - Legjobb ​vadászni
Páll ​Endrét, úgy gondoljuk, nem kell bemutatni az olvasónak: szakmai tárgyú cikkei, könyvei éppoly népszerűek és megbecsültek, mint vadászati tárgyú elbeszélései. A hosszú évekkel ezelőtt oly nagy sikert aratott Vadásztarisznya című kötet szerzője most ismét elbeszélésekkel, a legújabbakból válogatott vadászati témájú írásokkal jelentkezik. A négy ciklusba sorolt novellák, leírások és élménybeszámolók nagy láttató erővel részletezik a vadászat minden szépségét és izgalmát, miközben lírai képekben idézik elénk Somogy, Zala, Békés erdőit és mezőit, sőt, az osztrák Alpok egy megkapó részletét is. A terítékre került vadak között a szarvas, az őz, a vaddisznó mellett ott a fogoly, a fácán, a vadkacsa, mi több, a fajd is, egy ausztriai meghívás emlékeként. Sokszor, számosan tapasztalhatták, ezért talán fölösleges újra megjegyezni: Páll Endre kitűnően ír, színesen, ízesen, jelentős ember- és helyzetábrázoló képességgel, finoman árnyalt természetleírásai nem kevésbé élvezetesek, mint humoreszkjei vagy izgalmas élménybeszámolói. Könyve így a vadászok, erdészek és természetjárók mellett a legszélesebb olvasórétegek érdeklődésére tarthat számot, szórakozást és felüdülést jelentő olvasmányként.

Csányi Vilmos - Hogyan ​vadásznak az állatok?
˝Sokan ​azt gondolják, hogy a vadászat csak afféle úri kedvtelés, és ami az embert illeti, ez manapság így is van. Az állatok azonban életük és fajuk fenntartása érdekében foglalkoznak ezzel az izgalmas ˝sporttal˝. Minden állatnak szüksége van valamiféle táplálékra. Abból fedezi a test felépítéséhez szükséges anyagot és energiát, de energiára van szüksége ahhoz is, hogy mindennapi tevékenységét elvégezze, pl. vadásszon. A bioszféra ˝komponenseinek˝ a különböző élőlényeknek egymáshoz való viszonyát döntő módon az szabja meg, hogy milyen módon nyerik a testük felépítéséhez, életük fenntartásához szükséges energiát...˝

Somssich Pongrác - Húsz ​év Afrika szívében
A ​Szerző egy belga vállalat mérnökeként élt, dolgozott és vadászott 1948 és 1968 között Közép-Afrikában. Jó kapcsolatteremtő képessége és nyelvtudása révén megismerte a helyi lakosság szokásait, életkörülményeit, de ugyanúgy bejáratos volt az európai származású, helyi gyarmati vezetőkhöz is. Ott volt a nagy gyarmatbirodalmak felbomlásánál, átélte a helyi néptörzsek közötti véres háborúkat. Ilyen módon a könyv nem csupán a gazdag állatvilágot ismerteti meg az olvasóval, hanem bepillantást enged az érintett országok gazdasági, társadalmi történéseibe is. Felvillannak az általunk is ismert nevek, mint Csombe, Mobutu, Lumumba, de feltűnik a könyvben - a rokon - belga királynő és a mintakép - nagybáty - Széchenyi Zsigmond is. A könyvet 60 fekete-fehér és szines kép, illetve térképek szinesítik.

Bársony István - Az ​erdők könyve
Ez ​a könyv az erdő könyve. Csupa erdei élmény és hangulat van benne. Amerre az olvasó itt velem jön, mindenütt az erdő lelke szól hozzá. Valóság és álomkép ölelkezik abban, amit lát és érez. Lépten-nyomon jelentkezik ezeken a lapokon a természetimádó mellett a vadász, aki valamely nemes vad nyomán lesi egyszersmind az erdő lelkét. Azokat az emlékezéseimet foglalom itt össze, amelyek erdei életemet különösen hangulatossá tették. A vadász-siker itt mellékessé válik; ellenben a természetimádó naplója mindig gazdagodik. Az ilyen hangulatok jobbára a magány szülöttei. A természet ölén a magány közelebb visz bennünket az Örökkévalóhoz. Ám az erdőn a magány nem jelent egyedülvalóságot. Minden fa valaki körülöttünk, s egyéni életet él, mint magunk. Az erdő ennek a nagy életcsoportnak a foglalata.

Zalay Géza - Dr. Zalay József - A ​sörétlövés gyakorlata
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Széchenyi Zsigmond - Ahogy ​elkezdődött... / Ünnepnapok
Széchenyi ​Zsigmond "vadász önéletrajz" -ának (ő maga nevezte így ezt a művét) két kötetét most együtt, egybekötve kapja kézhez az olvasó. Hogyan, miképp lesz vadász a vadász? - erre a kérdésre felel az első kötet. A gyermekkor első próbálkozásait írja itt Széchenyi, az első találkozásokat a puskával, vaddal- A mestereket és példaképeket. Egy életre szóló szenvedély kialakulásának történetét olvashatjuk tehát, a kezdetek kezdetétől. A második kötet a férfikor hazai és európai vadászatairól számol be és összegzi mindazt, amit egy tapasztalt vadász útravalóul adhat az újabb vadásznemzedéknek.

Róna István - Nagyhirű ​vadászok nyomában
Sorozatunkban ​ez a szerző harmadik, az eddigieknél nem kevésbé izgalmas hegymászó és vadászkalandok leírását közlő munkája. Az ismert vadász-író ebben a könyvében Dél-Amerikától Indián, Afrikán, a csendes-óceáni szigetvilágon és Grönlandon át a Kárpátokig olyan világhírű utazók, felfedezők és vadászok útját kíséri nyomon mint Kauffmann, Baker, Pedersen, Kesri Singh, Maderspach, Theodor Roosevelt - vagy a nem eléggé méltányolt Teleki Sámuel. Részletesen ismerteti olyan természetrajongó ismeretterjesztők életét és munkásságát, mint Brehm, Carl Hagenbeck és Walt Disney, akik közelebb hozták az állatok világát az emberiséghez. Így az olvasó szinte valamennyi világrészé vadfajáról, nagy hírű vadászáról, természetbúváráról színes és eleven leírást kap, s közben vadászati ismeretei is bővülnek. Kétségtelen, hogy Róna István új könyvét nemcsak a vadászok széles köre, hanem a természetet és az útleírásokat kedvelők nagy tábora is érdeklődéssel fogadja és élvezettel, haszonnal forgatja.

Czifferszky István - Ördöggyűrű
A ​szerző évtizedek során szerzett élményeit írta meg ebben az elbeszélésgyűjteményben. Nem vadásznaplót ad fiatal olvasóink kezébe; szót ejt olyan vadászkalandokról is, amelyekre manapság már nem is kerülhet sor, mivel egyes vadfajták azóta védettek lettek. Elvezet a zúgó erdők esti félhomályában barnálló fazsindelyes házikók vagy a pusztán egy szál magukban álló zsúpfedeles tanyák lakóihoz; megismertet régi-régi vadászbabonákkal, amelyeknek mélyén szinte mindig lelhető józan valóságlátás és bölcs életismeret. Olyan világot tár elénk, amelyről olvasóink nagy része csak ilyen elbeszélésekből szerezhet tudomást, izgalmas, szép és tanulságos történeteivel az állatok védelmére és a természet szeretetére nevel.

Bársony István - Róka ​a körben
A ​kötet népszerű írója szívesen vadászott, szerette az erdőt és a benne élő állatokat....Ez a könyv válogatást nyújt legszebb természetfestő írásaiból, amelyekben az erdő életének vidám vagy éppen tragikus pillanatairól ad hírt.

Nalini Singh - Angyalkard
A ​folyóban talált vámpírfej ügye a Vámpírvadász Céh fennhatósága alá tartozna, de Raphael arkangyal jobbkeze, Dmitri ösztönei azt súgják, neki kell vezetnie a nyomozást. Van valami az áldozat bőrére tetovált, titokzatos írásban, ami régmúlt idők szörnyűségeit idézi fel benne. A Céh Honort küldi, hogy segítsen megfejteni a jeleket, de a szörnyű támadás és kínzások során megtört vadász nem áll készen arra, hogy együtt dolgozzon a kegyetlenségéről és sötét embertelenségéről hírhedt vámpírral; még akkor sem, ha gyermekkora óta megmagyarázhatatlanul vonzódik a férfihoz. A Honor elrablói és a vámpírfej eredete utáni nyomozás során feléled a múlt, pedig egyikük sem akarja újra átélni annak borzalmait. De a fájdalomba gyönyör is vegyül…

Kemese Fanni - A ​napszemű Pippa Kenn
Pippa ​bármit feláldozna az élő emberi beszédért, vagy egy érintésért. Az erődházban a napok egyformák, és társaságot csak színes digitális magazinok adnak. Az erdőt a biológiai katasztrófa áldozatai uralják, akik gyűlölik a szépséget és emberséget, az elveszett életük nyomait. Bármikor megölnék Pippát. Pippa tizenhetedik születésnapján döbbenetes dolog történik. Vajon megváltozhat az élete? Létezhet számára a szerelem egy ilyen zord világban? Mit jelent a társ? És mit jelent a bizalom?

Covers_368032
Szótlan ​barátaink Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Szótlan ​barátaink
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Felix Salten - Bambi ​(német)
Die ​Geschichte beginnt mit Bambis Geburt im schützenden Dickicht des Waldes. Noch jung und unerfahren, wird Bambi bald darauf von seiner Mutter in die Geheimnisse und auch Gefahren des Waldes eingewiesen. Bei seinem ersten Besuch auf der Wiese erfährt er von seiner Mutter ein wenig über die Gefahren des Lebens, als diese ihn hindert, ungestüm auf die Wiese zu laufen. Auf der Wiese lernt er auch seine spätere Freundin Faline und ihren schwächelnden Bruder Gobo kennen. Auch seinen Vater, der ihm zunächst unnahbar, majestätisch und übermächtig erscheint, sieht er zum ersten Mal auf der Wiese. Zu diesem Zeitpunkt weiß er aber noch nicht, dass der älteste und weiseste Rehbock des Waldes sein Vater ist. Kurz darauf lernt Bambi auch die Gefahr durch die Menschen kennen, als er mit ansehen muss, wie ein unvorsichtiger Rehbock von einem Jäger erschossen wird. Er wird der Jäger nur voller Angst von den Tieren des Waldes genannt, und sie erzählen sich schreckliche Geschichten über sein Wirken. Er erscheint den Tieren wie ein Gott über Leben und Tod. Bei einer Treibjagd verliert Bambi seine Mutter und ist von nun an auf sich allein gestellt. Auch der schwächliche Gobo fällt bei dieser Jagd scheinbar den Menschen zum Opfer, als er entkräftet zurückbleibt...

Gaskó Béla - Ópusztaszer ​- Nemzeti Történeti Emlékpark - "Erdő és ember" kiállítás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dinich László "Bagomér" - Gazsi ​bácsi a törzsasztalnál
Dinich ​László "Bagomér" (1883-1937) a húszas-harmincas évek Nimródjának kiemelkedő munkatársa, aki zseniális humorával az egyik legnépszerűbb szerzője volt az akkori újságnak. Felkent művésze volt a magyar írásnak, a tiszta ősi zamatú magyar nyelvnek, aki éles szatírával bírálta a zsargonnal csúfított magyar beszédet és mindazokat, akik etikátlan viselkedéssel zavarták a természet szent templomát. Gazsi bácsi nevetségessé tette a vadászat minden ferdeségét, közben kigúnyolta önmagát is, de kedves alakjainak jó tulajdonságait sem hallgatta el. 1938-ban Dr. Katona János "Kunsági" ezt írta méltatásában: "az ő posztumusz Könyve is méltó helyet foglalna el a Nimród írógárdájának kitűnő könyvei között, kiadása nagyon megérné a munkát és az áldozatot. Reméljük, hogy sikerül.

Csathó Kálmán - Tavasztól ​tavaszig
Az ​író vallomása új könyvéről: Vadászéletemnek papírra kirakott terítéke ez a könyv abból az időből, mikor még tavaszról tavaszig minden szabad percemben puskával a vállamon jártam az erdő-mező vadjai után. Tudom, hogy sok olyasmi is belekerült könyvembe, amire komoly vadászatok, akik közül nagyon sokan sokkal többet tudnak nálam erről a nemes mesterségről, azt mondhatják, mire való ilyen maguktól értetődő dolgokat megírni. A maguk középpontjából igazuk is lenne, ha ez a könyv az ő számukra íródott volna. Csakhogy én elsősorban nem nekik szántam ezeket a feljegyzéseket, hanem azoknak a nagyközönségbeli nemvadászóknak, akik a városi aszfaltba belegyökeresedve idegenül nézik ezt a számukra érthetetlen, ősi szenvedélyt, ezt a barbár időknek szerintük itt felejtett csökevényét. Nekik írtam ezt a könyvet, hogy megvilágítsam előttük a vadászat lényegét. Hogy megértsék, mi benne olyan szép és vonzó a mi számunkra, akik rabjai voltunk, vagyunk és leszünk halálunkig.

Wolfgang Ullrich - Nagyvadak ​nyomában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók