Ajax-loader

'dominikai' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Fegyverek_szomoru_ejszakaja
2

Ismeretlen szerző - Fegyverek ​szomorú éjszakája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jean Rhys - Legyen ​nekik dzsessz
"Egész ​egyszerűen: a legnagyobb élő angol prózaíró - írta Jean Rhysről néhány éve a tekintélyes kritikus, Alfred Alvarez. Aki olvasta az írónő magyarul is megjelent regényeit (Széles Sargasso-tenger; A sötétség utasa; Jó reggelt, éjfél), aligha találja felelőtlennek ezt a kijelentést. A dominikai születésű, különös pályafutású Jean Rhys, aki harmincéves korában Párizsban kezdett írni, majd egy novellás kötet és négy regény után évtizedekre eltűnt a közönség szeme elől, ma már vitathatatlanul az angol irodalom élő klasszikusa. Hogy mennyire élő, azt 1976-os novellás kötetével bizonyította, amely nyolcvanegy évesen is alkotóerejének teljében mutatja. Kötetünk utolsó hét elbeszélése ebből a kötetből való. Az első hat 1927-ben megjelent első könyvéből, amelynek előszavában Ford Madox Ford az egész életműre érvényes szavakkal így méltatta ifjabb pályatársát: "Félelmetes éleslátás jellemzi, és félelmetes - már-már kísérteties - szenvedély, amellyel az elesettek ügyét magára vállalja... Legvonzóbb tulajdonsága az ösztönös formaérzés: írásai pontosan ott kezdődnek, ahol kezdődniük kell, és pontosan akkor érnek véget, amikor megtették a dolgukat." Jean Rhys csak arról ír, amit nagyon alaposan ismer. A helyszínek életének helyszínei: Nyugat-India, ahol gyerekkorát töltötte, az első világháború utáni Párizs, ahol örökös létbizonytalanságban íróvá érett, és Anglia, ahol vidéki elvonultságban megöregszik. Írásművészetében nincsenek látványos fordulatok. A hang, amelyre kezdetben rátalált, és amelyet azóta is használ - hogy újra Alvarezt idézzük -, "meglepően fiatalos: könnyed, tiszta, hajlékony, eleven, természetes - és kivételes erőfeszítéssel egyetlen célra koncentrált; az egyszerű igazmondás eszköze".

Irmeli Tonollo - Karib-szigetek
Az ​útikönyv rengeteg színes fotó kíséretében ismerteti meg az olvasót a Karib-szigetek földrajzi adottságaival, történelmével, kultúrájával, látnivalóival. A kötet praktikus tanácsokkal, fontos információkkal is ellátja az oda utazó turistákat. Végezetül kisszótár és 6 oldalas térkép is segít a tájékozódásban.

Jean Rhys - A ​sötétség utasa / Jó reggelt, éjfél
Búvópatakként ​bukkant elő, közel negyedszázadnyi némaság után ez a különös, nyugatindiai-angol írónő - kreol anya és walesi apa leánya -, a Széles Sargasso-tenger szerzője. Ez a két kisregény még Jean Rhys első korszakából való, s bár megírásuk között öt - 1934-ből való az első, 1939-ből a második -, cselekményük közt pedig vagy húsz esztendő telt el, a kettő mégis szervesen együvé tartozik. Ha főszereplőjük nem azonos is személyi adataira nézve, mégis: egysorsúak. A sötétség utasának, Annának pályakezdésére tragikusan rímel a Jó reggelt, éjfél Sashájának mélybe hullása. Jean Rhys feledhetetlen - és kérlelhetetlen - képekből alkotja meg ezt a két - és mégis egy - asszonyi sorsot. Írói világa nem a naturalisztikus, sikervadász harsányság, hanem a meghittebb, apró életrealitásokból komponált kamaramű-hangulat. Rhys hősnői becketti végletességekben élnek, de közegük tompítottabb, árnyaltabb; nem egysíkúvá csupaszított embervázak, hanem az élet peremén tíz körömmel kapaszkodó hús-vér emberek, akiknek a lehullása épp ezért tán még fájdalmasabb, mint a becketti vízió bábjainak statikus lepusztultsága. Tömérdek szál köti Jean Rhys alakjait az élethez: egy pohár ital, egy ruha, egy kávéház, a csengő, a tapéta, a város, az egyforma utcák, platánok, harisnyák, hajfestés, egy film, egy kalap - megannyi apró valóság, megannyi apró reménymorzsalék.

Junot Diaz - Oscar ​Wao rövid, de csodálatos élete
Oscar ​aranyos, de súlyos személyiség: egy elhízott, sci-fi imádó, könyvmoly fiú. Ráadásul New Jersey-i gettóba szakadt dominikai család sarja, ami hátrányos helyzet a köbön. Az álma, hogy a dominikai Tolkien legyen, és persze, hogy megtalálja az igaz szerelmet. Sajnos Oscarnak a saját egyéniségén kívül egy komoly akadály állja útját: a fukú, vagyis az átok, amely nemzedékek óta sújtja családját, azóta, hogy nagyapja nemet mondott Trujillónak, a véreskezű és véresszájú diktátronak, amiért súlyos árat fizetett. A regény több idősíkon és több mesélőn keresztül követi nemcsak egy család történetét, de Dominika modern történelmét is, érdekes és megkapó szereplőkön keresztül ábrázolja az életet egy olyan véres diktatúrában, amely embertelen és emberellenes volt. Junot Díaz regénye egyedi hangjával, az irodalmi stílusok ötvözésével derűsen előadott, de szívszorító történetével rengeteg díjat és elismerést begyűjtött, többek között a Pulitzer-díjat is.

Jean Rhys - Nagy ​mosolyt kérek!
Jean ​Rhys életműve sokkal központibb helyet foglal el az irodalomtörténetben, mint ahogy azt a század első felének kritikusai vélték. Ennek az az oka, hogy modernizmusát újraértelmezték, és együtt emlegetik Virginia Woolffal, aki sokáig szinte kizárólagosan képviselte a nőket a modernista kánonban. Nagy mosolyt kérek! című önéletrajzának megjelenésével az Artemisz Könyvek sorozat azt a hallgatást szándékszik megtörni, mely Jean Rhyst az elmúlt évtizedben a magyar irodalmi életben körülveszi. Ezzel a könyvvel igyekszik közelebb hozni az olvasóhoz azt a rejtőzködő, ugyanakkor pedig - paradox módon - önéletrajzi ihletésű regényeiben szinte minduntalan kitárulkozó személyiséget, akit Jean Rhysként ismert meg a világ.

Darwin Porter - Danforth Prince - Frommer's ​Portable Dominican Republic
Experience ​a place the way the locals do. Enjoy the best it has to offer. And avoid tourist traps. At Frommer’s, we use 150 outspoken travel experts around the world to help you make the right choices. Frommer’s. Your guide to a world of travel experience. Put the Best of the Dominican Republic in Your Pocket * The island’s best beaches and resorts. * Outspoken opinions on what’s worth your time and what’s not. * Exact prices, so you can plan the perfect trip no matter what your budget. * Off-the-beaten-path experiences and undiscovered gems, plus new takes on top attractions. * The best hotels and restaurants in every price range, with candid reviews.

Jean Rhys - Voyage ​in the Dark
"Voyage ​In The Dark" was first published in 1934, but it could have been written today. It is the story of an unhappy love affair, a portrait of a hypocritical society, and an exploration of exile and breakdown; all written in Jean Rhys' hauntingly simple and beautiful style. Eighteen, on her own and independent as much through circumstance as character, Anna has exchanged the West Indies of her childhood for the cold greyness of England, with its narrow streets and narrower rules. As she drifts towards the demi-monde of 1914 London, she comes to realise that life will never be so free and easy again. Her childish dreams have been replaced by the harsher reality of living in a man's world, where all charity has its price.

Kollekciók