Ajax-loader

'képeskönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Tandori Dezső - Afrika, ​India: vadállatok őshona
A ​gyerekek egyik kedves játéka farkasszemet nézni, vagyis állhatatosan belemélyedni egymás tekintetébe. E könyv lapjairól hol kedves, hol fenséges vadállatok néznek ránk nyílt, fényes szemükkel. Ritkán engednek ilyen közel magukhoz... Kicsinyeiket is láthatjuk a képeken, ami a gyerekek számára mindig fokozott örömöt jelent. Szecskó Péter mívesen megmunkált, természethű, szép rajzaihoz Tandori Dezső írt derűs verseket, amelyekből az állatok sok érdekes tulajdonságát megismerhetik az olvasók.

Pauline Cockrill - Kis ​könyv a mackókról
A ​Kis könyv a mackókról klasszikus játék mackók kivételes minőségű, színes fényképportréit tartalmazza. Minden egyes mackónál részletes jegyzetek hívják fel a figyelmet a kitüntető jegyekre.

Ulrike Kaup - Wahed Khakdan - Turcsi, ​Nyulam-bulam és Foltos
E ​könyv színes, vidám, gazdagon illusztrált, nagyszerű olvasmány gyerekeknek. Ha a három barát eldönt valamit, annak úgy is kell lennie! Márpedig Turcsi, Nyulam-bulam és Foltos egy igazán szép napot szervezett, de hát, a barátok terveznek a sors meg végez. Lapozzátok fel a könyvet és megtudjátok hogyan alakult a három barát napja.

Zdeněk Miler - Jiri Zacek - A ​kisvakond és a színek
"Milyen ​színű a gesztenye? Ugye, mindenki tudja? Ugyanolyan sötétbarna, mint a mackón a bunda." A 12 oldalas kedves lapozó könyv a legkisebb gyerekeknek a színek világába kalauzol kisvakond nagyszerű társaságában!

Armelle Le Bigot-Macaux - 1000 ​szó képekben
Huszonhat ​hétköznapi élethelyzet, mindegyik két teljes oldalt betöltő mozgalmas rajzon, amely fölkelti a gyerekek kíváncsiságát, és megmozgatja képzelőerejét. Az ifjú olvasó együtt kalandozva a szelíd Dorothyval, a mohó Gertrude-dal, Timmel és Tinával, az ikrekkel, valamint Sammel, a fókával, szinte észrevétlenül tanulja meg a tárgyak, a formák, a színek, számok szavait angolul és oroszul.

Molnár Olga - Pont ​- Görbe - Egyenes
Képeskönyv ​kicsiknek és nagyoknak, amit akár tovább is rajzolhatsz. "Mikor a gyermek gyermek, játszik és kísérletezik a természetes rendezetlenségben vagy az üresség világszínpadán. S a lelkes világ megalkotásához bármi elég! Elég: egy pont, egy görbe és egy egyenes!"

Ismeretlen szerző - A ​magyar történelem nagy alakjai
A ​magyar történelem nagy alakjai hiteles, színes festményekkel gazdagon illusztrált kiadvány, a jeles történelmi személyiségek életének bemutatásán keresztül fogja át hazánk történelmét a honfoglalástól az 1956-os eseményekig. Reméljük, hogy a kalandos históriákon keresztül sikerül kis olvasóink figyelmét a magyar történelem felé fordítani, s egyben élvezetesebbé tenni a gyakran oly száraz iskolai tananyagot.

Ismeretlen szerző - Az ​egér esküvője / A róka és a szőlő / A hangya és a galamb
Aiszóposz ​meséi kiskoruktól erkölcsös viselkedésre tanítják a gyerekeket. A PESTI SZALON KÖNYVKIADÓ füzetsorozata az ókori görög mesék korszerű feldolgozásával ismerteti meg a legkisebbeket és az olvasás örömét kereső kisiskolásokat. A Mesefüzet sorozatban eddig megjelent kötetek: A pórul járt varjú, A hazudós juhász; A teknősbéka és a nyúl, A bolond molnár és a szamár; A gyáva denevér, A szamár és a farkas, A rászedett varjú; A falusi és a városi egér, A majomkirály; A kapzsi kutya, Az aranybalta és az ezüstbalta; Az oroszlánbőrbe öltözött szamár, A farkas és a bárány, A medve és a vándorok.

Ismeretlen szerző - Aprók ​szótára - Állatok és állatkölykök
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Andrea Erne - Mentőjárművek
A ​Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete a rendőrség, a mentők és a tűzoltóság tevékenységével ismerteti meg az apróságokat. Megtudhatják, hogy néz ki egy mentőautó belülről, milyen járműveket használnak a tűzoltók és a rendőrök, ki segít a vízben bajba jutottakon, mire jó a mentőhelikopter, mikor segít a katasztrófavédelem.

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Arielle, a kis hableány
A ​ragyogóan kék óceán hullámai alatt él a sellők titokzatos népe. A legszebb hangú sellőlány Arielle hercegnő, a kis hableány. Ott van neki a tenger birodalma, ám az ő szíve az emberek világa iránt sóvárog. Kint, a szárazfödön szeretné megtalálni a boldogságot, az igazi szerelmet. Segítségére vannak jókedvű barátai, Sebastian, a rák, Ficánka, a kishal és Hablaty, a kelekótya sirály.

Nicola Baxter - Itt ​a karácsony
Amikor ​közeledik a karácsony, a Mikulásnak rengeteg teendője van. Ebből a csodálatos, térveli elemeket tartalmazó képeskönyvből kiderül, mi mindent kell tennie a Mikulásnak ahhoz, hogy valóra váltsa a gyerekek álmait.

Janikovszky Éva - Örülj, ​hogy fiú!
Van, ​amit az ember előre megérez. Különösen akkor, ha babát vár. Nem is akartam előre megtudni, hogy mi lesz, mert nekem csak lányom lehet. És az az érdekes, hogy amikor meghallottam, hogy én most már igazán anyuka vagyok, és kisfiam van, eszembe sem jutott, hogy lányt akartam, csak annak örültem, hogy végre megszületett és egészséges, és amikor fölsírt, tudtam, hogy csak ő lehet a mi gyerekünk. Hogyan is lett volna lány, mikor fiú!

Hevér T. - Kőmíves B. - Sipos N. - A ​történelem atlasza
A ​történelem eseménydús világába kalauzolja el az Olvasót ez a szép kiadvány, mely országonként mutatja be az egyes területek történelmi hátterét, sorsuk alakulását egészen napjainkig. Természetesen nem ölel fel minden egyes részletet, de nem is ez a cél: egy átfogó, a lényeges történéseket, személyiségeket, helyszíneket kiragadó könyvet tart a kezében, ahol a gyönyörű fotók és rajzok csak még inkább gazdagítják az olvasás önmagában is lebilincselő élményét. Ez a könyv értékes és hasznos olvasmány minden olyan gyermek számára, aki szeretne még több érdekességet megtudni, s még többet feltárni a történelem megannyi rejtett csodája közül.

Marie-Claude Monchaux - A ​sehány éves kislány
Ez ​nem tündérmese, hanem igaz történet, de szebb minden tündérmesénél, mert egy igazi kislány igaz története. Marie-Claude Monchaux legkisebbeknek írt felvilágosító könyvén már nemzedékek ismerték meg születésük történetét.

Tomáš Janovic - Egy ​udvarnak sok lakója
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mérei Ferenc - V. Binét Ágnes - Ablak-Zsiráf
Az ​Ablak-Zsiráf gyermeklexikon első olvasói lassan már maguk is szülősorba lépnek. Ezer és ezer kisiskolás ismerkedett a világgal a kötet segítségével, amely nemcsak az anyanyelvi oktatásban vált hasznos kézikönyvvé, hanem a környezetismereti órákon is kiváló segédeszköz lett. A több mint 1200 címszó felöleli mindazt az ismeretanyagot, amelyet a 7-10 éves gyerekeknek el kell sajátítaniuk ahhoz, hogy a szűkebb s tágabb környezetükben eligazodjanak. A szómagyarázatok - ahol csak szükséges és lehetséges - egymásra épülnek, s a dolgok közti logikai összefüggés megtanítása egyik alapvető célkitűzése volt a szerzőknek. A kis olvasók tehát a konkrét ismeretszerzés mellett átfogó gondolkodást is tanulnak. Felújított kiadásunk igyekszik tükrözni a változó világot, és néhány idejétmúlt címszót újak váltottak fel.

Szentgyörgyi József - Karácsonyi ​meglepetés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Balázsy Géza - Rajziskola ​óvodásoknak, kisiskolásoknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Émilie Beaumont - Hus-David Colette - Mesterségek ​a nagyvilágban
Ez ​a könyv több, mint 300 szakma legváltozatosabb területeire kalauzol el, hogy a gyerekek egyrészt megismerkedjenek a különféle foglalkozásokkal, másrészt kedvet kaphassanak a nekik leginkább tetsző tevékenységek jobb megismeréséhez.

Amelia Bruni - A ​falevelek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jane Bingham - Fiona Chandler - Sam Taplin - A ​Föld őstörténete
Tudod-e... ​... hogyan kezdődött az élet a Földön? ... miért haltak ki a dinoszauruszok? ... hogyan tanultak meg a madarak repülni? ... hogyan éltek az első emberek? Lépj be a dinoszauruszok letűnt világába, fedezd fel az őskori tengereket, és kövesd nyomon az első emberek kialakulását! Ez a pazarul illusztrált könyv életre kelti az őskori világot az ősrobbanástól az első halakig, és a Földet uraló hüllőktől a tűz felfedezéséig. A tudományos elképzelések világos, egyszerű nyelven olvashatók. Látványos jelenetek keltik életre az őskori növények és állatok csodálatos világát. Az illusztrált idővonal segítséget nyújt a földtörténet korszakainak áttekintéséhez. A könyv végén található kislexikon megmagyarázza a kevésbé ismert szavakat. A könyv által közreadott információ a legutóbbi leleteken alapul.

Pinokki%c3%b3_%e2%80%8b%e2%80%93_klasszikusok_kicsiknek
elérhető
6

Ismeretlen szerző - Pinokkió ​– Klasszikusok kicsiknek
Egy ​napon a jó Dzsepettó, aki marionettbábuk készítésével kereste kenyerét, épp új bábu készítésén dolgozott. Jól haladt a munkával, nagyon könnyen tudta faragni, és míg dolgozott a fiára gondolt, aki sose született meg, és akire mindig is vágyott. Műve hű mása lett annak a fiúnak,aki a fejében élt... A könyv segítségével a gyerekek megismerkedhetnek Pinokkió, a kis fabábu kalandjaival, melyek során a jók szembeszállnak a gonosz csalókkal.

Covers_765159
Walt ​Disney - L'ecsó Ismeretlen szerző
elérhető
27

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - L'ecsó
Remy ​álma, hogy híres francia szakács legyen. Csak az a bökkenő, hogy Remy patkány! Végzete Párizs csatornáiba sodorja, - pontosan híres szakács példaképe, August Gusteao étterme alá. A kétbalkezes mosogatófiúval való barátságának köszönhetően, és annak ellenére, hogy mennyire nem kívánatos vendég egy jó hírű francia étterem konyháján, főzés iránti szenvedélyével hamarosan teljesen felforgatja Párizs gasztronómiai világát.

Covers_182360
Walt ​Disney - Pluto mama Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Pluto mama
Pluto ​kutya egy baromfiudvaron élt saját, külön bejáratú kutyaházában. Egy alkalommal éppen belépni készült a háza ajtaján, amikor odabentről egy pimasz tyúk tekintett vissza rá. Ez a pillanat meghatározó volt Pluto kutya további sorsát illetően. Hiszen nem elég, hogy kiűzték saját házából, de még egy halom frissen kikelt csibe is a nyakába szakadt.

Kerekes László - Barátaink
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Móra Ferenc - Mártonka ​levele
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hirata Shogo - A ​Kincses sziget
R. ​L. Stevenson A Kincses sziget című regénye 1881-ben látott napvilágot. Ez a történet az elmúlt száz év során a világirodalom egyik legismertebb és legkedveltebb ifjúsági regénye lett. A teljes szöveg 1993-ban 122 oldalon a Pesti Szalon kiadásában is megjelent.

Covers_74331
Egzotikus ​állatok Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Egzotikus ​állatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

M. Szolár Judit - Mit ​mesél a kiskacsa
A ​kis vadkacsa,Locsofecsi elmeséli milyen kalandokon ment keresztül barátja Hápi.

Antje Flad - Piros, ​kék, zöld
Jó ​játék a színek megismerése! A katicabogár piros, a tenger kék, a levelibéka zöld. És te ismered már a színeket? Kicsi könyv a legkisebbeknek a pirosról, a kékről, a zöldről és más színekről.

Robert Scully - Állatok ​nagykönyve gyerekeknek
Állatok ​nagykönyve gyerekeknek. Száz növényevő, húsevő és mindenevő állat a világ minden tájáról. Képeskönyv gyerekeknek 5 éves kortól.

Kollekciók