Ajax-loader

'macska' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Jim Davis - Útmutató ​a finomságok kamrájának fosztogatóihoz
Mit ​gondolsz, hogyan képes Garfield megőrizni gömbölyded idomait? Mi sem egyszerűbb ennél! A siker titka Garfield sajátos fogyókúrájában rejlik. A narancssárga dundi macska néhány megszívlelendő tanáccsal szolgál: ha soványnak akarod érezni magad, járj kövérek közé, a mérleget állítsd vissza 1-2 kilóval, de ami a legfontosabb: második fogás nem létezik, mindent elsőre tömj magadba!

Jim Davis - Házon ​kívül vagyok!
Garfield ​gyakran van magán, annál ritkábban házon kívül. Nem szívesen cseréli fel a "grand fotel" kényelmét a természet lágy ölére, ahol se tévé, se hűtőszekrény, és a pizzát sem hozzák sátorhoz. A golfozás csak akkor érdekelné, ha a golfütők virsliből lennének! Gyakran tesz kutyabosszantó körutakat a szomszéd kertekben, és ezáltal sikeresen mélyíti tovább a kutya-macska ellentéteket, másrészt Jon népszerűtlenségét a környék lakói körében. Garfield egyedül a horgászást imádja: ez az egyetlen alkalom, mikor három órát szundikálhat úgy, hogy az sportnak számít!

Jim Davis - Garfield, ​a gazdiszomorító
Mondjuk ​ki bátran: a macska nem öleb. Néha ránk se hederítenek, máskor a kegyükbe fogadnak. Egyszerűen elviselnek bennünket, mint ahogy Garfield is elviseli gazdáját, Jont. Kelletlenül osztja meg vele a "ház ura" megtisztelő címet, na meg a hűtőt, tévét és a kényelmes fotelt. Hogy kissé felvidítsák unalmas hétköznapjaikat, időnként borsot törnek egymás orra alá: Jon gumipizzát tálal kedvencének, Garfield pedig vízzel töltött lufikat csempész a gazdija gatyájába, hogy aztán elszürcsöljék a békekávét, és boldogan éljenek, amíg meg nem halnak.

Jim Davis - Kész ​kabaré!
Telihold, ​kerítés, mifene... ezt jelenti a szórakoztatóipar Garfield számára. És a világot jelentő kerítésen - bár pocsék az akusztikája - időről-időre felhangzik a híres kan-dúr ária. A nem éppen műértő közönség meglehetősen zajosan ad hangot (nem)tetszésének. Ni csak! Egy-két kaviáros konzerv is repül a művész felé. Úgy látszik, ezen az estén tehetősebb közönség gyűlt össze. Tudják is ők, milyen a klasszikus macskazene! Hiába, senki sem próféta a saját udvarában. Függöny!

Jim Davis - Tiszta ​Hawaii!
A ​nyaralás biztos jele, hogy a nők bikinit viselnek, és az úszómedencében hibiszkuszágak úsznak, valamint svábbogarak tangóznak a zoknis fiókban. Garfield röviden így foglalja össze a nyaralás lényegét. De azért mégis gazdájával tart, és elkíséri hol a tengerpartra, hol a tanyára, vagy akár egy hétvégi pecázásra is. Városi macska létére halálra unja magát, és ráadásul kávé helyett kénytelen beérni egy kis kókuszos napolajjal. Csoda, hogy nehezen tudja eldönteni, mit utál jobban: a vakációt vagy a hétfőket. A vakációs hétfőket biztosan!

Jim Davis - Útmutató ​a randizáshoz
Garfield ​egyvalakit imád a világon: önmagát. Ez az imádat annyira eltölti szívét, hogy más már nem is igen tud beférkőzni oda. Talán csak Heléna, a csinos cicalány és persze az imádott jóbarát, Mici, akitől szégyen, nem szégyen, mindig elérzékenyül.

Jim Davis - Útmutató ​rosszcsontoknak
Próbáld ​meg elképzelni - talán nem is olyan nehéz -, hogy egy szép napon arra ébredsz, te is olyan cinikus, kiállhatatlan és önző vagy, akárcsak Garfield. És ez most már mindig így lesz, amíg csak élsz. Rajta! Jobb későn, mint soha... Segítségül néhány kacagtató Garfield-poén, milyen egy igazi rosszcsont. Ő csak tudja!

Jim Davis - Útmutató ​hétalvóknak
Ha ​az alvás művészet, Garfield a szundikálás Michelangelója. Az állandó heverészés, a délelőtti szendergés, az ebédet követő szieszta, az ötórai szunyókálás, a tévéhíradó alatti bóbiskolás, a kora esti elalvás legyőzhetetlen bajnoka! Örök szenvedélyének hódolva, e kötet vicces képsorait Garfield szépen át is alussza. Vigyázat! A könyv olvasása lefekvés előtt nem ajánlott! A felhőtlen kacagás elűzi az álmokat!

Jim Davis - Útmutató ​kis és nagy állatokhoz
Garfield ​szemében egy macskához képest minden állat alacsonyabb rendű lény. E vidám válogatás kockái arról tanúskodnak, hogy Garfield eszerint az életfilozófia szerint éli mindennapjait: bosszantja a kutyákat, pöcköli a pókokat, a kertben pedig madarakra vadászik. Ugyanakkor békén hagyja az egereket, mert meg van róla győződve, hogy a jó egerésző macskának szörnyen büdös a lehelete.

Jim Davis - Útmutató ​a koffeinizmushoz
A ​kávéivás Garfield sírig tartó szenvedélye (akrácsak a falatozás, a szundikálás és barátja, Ubul rugdosása). A gőzölgő fekete nedű mély filozofikus gondolatokra ragadtatja, olyanokra, mint... "a kávé az agy üzemanyaga", vagy "aki nem kávézik, menthetetlen!". Összeállításunk kacagtató képsorai ékesen igazolják Garfield olthatatlan vonzalmát a varázslatos apró kis fekete babszemek iránt. Jobban imádná Garfield a kávét, mint gazdáját, Jont? Lehet, hogy a dolog egyszer még váláshoz vezet...?

Kami Garcia - Margaret Stohl - Beautiful ​Darkness - Lenyűgöző sötétség
A ​tizenhetedik holdtól rettegő Lena megszökik Gatlinből. Szerelmét, Ethant újra különös rémálmok gyötrik, és sejti, hogy folytatnia kell halott édesanyja kutatómunkáját ahhoz, hogy Lenat az Igézők világában megtalálhassa és megmenthesse.

Covers_295169
3

Ismeretlen szerző - Barátaink ​a cicák 1000 képen
A ​képes könyv mindennapi társainkat, a macskákat mutatja be a faj megannyi változatán keresztül. Legyen büszke arisztokrata, az utcák egyszerű kandúrja, vagy egzotikus távoli rokon - a macska eleganciájával, varázslatosságával, titokzatos személyiségével jelenik meg e könyv lapjain. 1000 kép csodálatra méltóan sorakoztatja fel a macskafajták sokszínűségét, bundájuk szépségét, szemük ragyogását, fenséges megjelenésüket. A képaláírások és a leíró részek értékes ismereteket tárnak a gyermek és felnőtt olvasók elé a macskafajtákról, valamint a cicák mindennapi életéről. Csizmás Kandúr, Kacor Király, Garfield, Tom, Mirr-Murr, Lukrécia, Szeréna, Cicus - kedvenc történeteink hősei - és más macskák barátai, ez a könyv nektek szól! Elvarázsol mindenkit, és olvasása, lapozgatása kellemes pillanatokat ígér... természetesen, macskátokkal az öletekben!

Holly Webb - Cica ​az erdőben
Ella ​nagyon szereti a cicáját, Pamacsot. Szörnyen megijed, amikor Pamacs egy téli napon nem tér haza. A kiscica azonban élvezi, hogy kint lehet, különösen, amikor elered a hó, és megkergetheti a szép hópelyheket, felfedezheti a téli ruhába öltözött kerteket. Hanem hirtelen hóvihar kerekedik, és Pamacs eltéved az erdőben. Vajon megtalálja-e Ella a kis kedvencét?

Hiraide Takasi - A ​macskavendég
Egy ​házaspár Tokió egyik csendes részén kis házat bérel, amelyhez hatalmas, a hagyományok szerint megtervezett kert is tartozik. Mindketten a harmincas éveikben járnak, szabadúszóként otthon dolgoznak. Kis konyhájukban egyszer csak megjelenik egy macska. Kisvártatva elmegy, de másnap megint jön, aztán megint. A házaspár finom falatokat készít külön neki, és amikor nincs ott, élvezettel idézik fel, mi mindent csinált legutóbbi látogatásakor. Vendégként kezelik, nem házi kedvencként. Hirtelen mintha új értelemmel telt volna meg a férj és a feleség élete több lett benne a fény és a szín, mígnem egy napon történik valami... Igazi kis gyöngyszemet tart kezében az Olvasó, kivételes szépségű, metaforákban gazdag történetet, amely bepillantást enged a japán lélek különös világába és a sajátos japán gondolkodásmódba. Hiraide Takasi megbecsült költő hazájában. Regénye, amely több országban bestseller lett, lírai hangulatú képekben arról mesél, milyen megfoghatatlanok az élet rejtélyei, csak távolról csodálhatja őket az ember, ahogy a macskavendéget a házaspár, akiket örökbe fogadott.

Allan Ahlberg - Csiperke ​néni mindenfélét nyer
Furcsa ​dolgok történnek a Csiperke család háza táján. Csiperke nénit - úgy tűnik - színte kísérteties módon üldözi a szerencse. és egyébként pedig mintha nehezére esne eldönteni, ki is a férje valójában: a postás avagy a tejesember, esetleg mindkettő? Töri Teri néni ismét beszerez néhány kiadós rándulást és horzsolást. Így az ikrek megint helyettesítő tanárt kapnak az engedékeny és barátságos Bukta néni személyében, aki körül azonban mintha nem lenne minden rendben... Tovább bonyolítja a dolgokat, hogy egyre közeledik az iskolában évente megrendezett jótékonysáqi vásár, amelyen persze mindenki szeretne részt venni, hiszen a tét óriási... No és természetesen Minyon, a család macskája is alaposan kiveszi a részét az eseményekből!

Jim Davis - A ​csúcsra tör
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jim Davis - Mosolyt ​növeszt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Macskarisztokratak
45

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Macskarisztokraták
Duchess ​és három kiscicája gondtalanul él Párizs szívében, igazi macskaarisztokratákhoz illően. Ám az ő biztonságukat is veszély fenyegeti, hisz ott van a közelükben a kapzsi Edgar, aki elhatározza, hogy örökre megszabadul tőlük...

Maria Constantino - Clare Gibson - Macskatartók ​kézikönyve
A ​Macskatartók kézikönyve átfogó útmutató a kedvenceinkkel kapcsolatos összes témában. Macskatulajdonosok és macskaimádók egyaránt örömmel forgathatják, praktikus és olvasni is élvezetes. A hasznos, részletes információkat tartalmazó kiadványt több száz fotóval illusztráltuk. A könyv első része részletes információkat és tanácsokat nyújt a macskatartás minden területével kapcsolatban, ideértve a fajtaválasztást, a táplálást, a szőrápolást, a macskák tipikus betegségeit és kezelésüket, a tenyésztést, az edzést, a cicákkal való általános bánásmódot. A második rész fajtamutató. A színes fotókkal illusztrált fejezetben színváltozatokkal együtt mintegy 230 cicát ismerhetünk meg, rövid és hosszú szőrűeket egyaránt. A népszerű fajták mellett egzotikus, szokatlan és igen ritka fajtákat is bemutatunk. A leírásokból megismerhetjük az egyes fajták eredetét, külső jellegzetességeiket és természetüket. Új, bővített kiadás.

Olga Gre - Varázslatos ​motívumok - Macskák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Terry Pratchett - Az ​Igazi Macska
Felismersz ​egy Igazi Macskát, ha eléd kerül? Vagy túlságosan hozzászoktál az unalmas tucatmacskákhoz, amelyeket úgy imád a reklámipar? Az Igazi Macskák igenis esznek olyan tálkából, amelynek CICUS van írva az oldalára. Akkor is ennének belőle, ha ARZÉN feliratot viselne. Ugyanis bármiből esznek. Az Igazi Macskák nem vonulnak macskamegőrzőbe, amikor a gazdájuk nyaralni utazik, hanem a tálkák és a szomszédok megfelelő elrendezése révén táplálkoznak. Az Igazi Macskák halfarkat esznek. És szárnyasaprólékot. És még bármi egyebet, ami az asztalon maradt, ha úgy vélik, hogy büntetlenül megúszhatják. Az Igazi Macskáknak nincs szükségük névre. Csakhogy gyakran hívják őket. "Nemtakarodszkionnéttenyavalyás" pont jó erre a célra.

Jay Groce - Francesca Peppiatt - Paul Seaburn - Miért ​tartsunk macskát?
Rövid ​szőrű, hosszú szőrű, sziámi vagy máltai - ezek a macskák nem csupán alszanak, esznek, vagy az alvásra és az evésre gondolnak.

Varga Erzsébet - Kedvenceim ​a macskák
Gazdagon ​illusztrált lapozó a legkisebbeknek, melyből kiderül, hogyan tölti egy játékos kiscica a napját.

Covers_152389
Galaktika ​158. Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Galaktika ​158.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Haruki Murakami - Kafka ​on the Shore
Kafka ​on the Shore follows the fortunes of two remarkable characters. Kafka Tamura runs away from home at fifteen, under the shadow of his father's dark prophesy. The aging Nakata, tracker of lost cats, who never recovered from a bizarre childhood affliction, finds his pleasantly simplified life suddenly turned upside down. Their parallel odysseys are enriched throughout by vivid accomplices and mesmerising dramas. Cats converse with people; fish tumble from the sky; a ghostlike pimp deploys a Hegel-spouting girl of the night; a forest harbours soldiers apparently un-aged since WWII. There is a savage killing, but the identity of both victim and killer is a riddle. Murakami's new novel is at once a classic tale of quest, but it is also a bold exploration of mythic and contemporary taboos, of patricide, of mother-love, of sister-love. Above all it is an entertainment of a very high order.

Dorombolo
Doromboló Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Doromboló
"Kerek ​fejű, nyúlánk testű, hosszú farkú, behúzható karmú, ragadozó háziállat" - így hangzik az értelmező szótár szócikke a macskáról, az ember legkedvesebb, legkedveltebb állatáról, amely hízelkedő, törleszkedő, de sértődékeny, érzékeny, büszke, kiismerhetetlen egyéniség. A lelkét talán csak a költő ismeri igazán, csak író képes megfogalmazni titokzatos lényét. A macska varázsos egyénisége sok kitűnő írót és költőt foglalkoztatott az ókortól mind a mai napig, számos szép költemény és elbeszélés hőse kedvencünk, a cica. A kitűnő irodalomtörténész és közismert macskabarát, Pomogáts Béla szerkesztette antológiánkat, melyben sok kedves, olvasmányos mesét és verset közlünk. Régen élt és kortárs szerzőket szólaltatunk meg Aiszóposztól, La Fontaine-től Weöres Sándorig, Jékely Zoltánig. Igaz történeteket, emlékeket felidéző írásokat is összegyűjtöttünk, hogy a bennünk élő macskakép még teljesebb legyen Csehov, Maupassant, Konrad Lorenz, Déry Tibor művei olvasásakor. A gazdag, érdekes válogatást Eifert János eredeti látásmódú, színes cicafotói illusztrálják.

Pósa Lajos - Cicaiskola
"Ezüst ​fa tetején mit dalol a madár? Kerek tó szigetén csillog a babavár..." Milyen ismerősen csengenek e szinte már elfelejtett rímek ! S lám, előbújnak a családi könyvespolc poros mesekönyveiből a hajdani vidám "cicamicák", csizmát hordó nyuszik, a költözködő egérhad és a póruljárt Kacor király is. A szülők, nevelők megörülnek majd a régi ismerősöknek, a gyerekek pedig új, vidám élménnyel lesznek gazdagabbak, ha megismerkednek Pósa Lajos csengő-bongó versikéivel. A CICAISKOLÁ-t Győrffy Anna bájos, mulattató, színes és egyszínű illusztráció díszítik.

Jim Davis - Várt ​és váratlan vendégek
Klasszikus ​Garfield képsorok az 1998-as évekből, továbbá rövid válogatás Jim Davis nyolcvanas években készült másik sorozatából, az Orsonból.

Sławomir Grabowski - Marek Nejman - Filemon ​és Bonifác
Filemon ​cicát jól ismerik a gyerekek a tévé esti meséiből és a Filemon cica kalandjai című könyvből. A szelíd, jószívű, örökké kíváncsi fehér kis Filemon cica és az örökké lustálkodó, sokat tapasztalt, öreg, fekete Bonifác kandúr legújabb kalandjairól szólnak a könyv történetei. Arról, hogyan köszöntötték fel Filemon cicus és az egerek Bonifácot, milyen volt Filemon életében az első hóesés, az első karácsony, az első húsvét, hogyan barátkozott meg a két macska a házhoz került kiskutyával, és hogyan tanította Filemon a kutyát egerészni, hogyan sértődött meg a két macska és ment világgá az erdőbe, és még sok-sok érdekes, mulatságos kalandjukról.

Macskás Viki - Macskák ​nagykönyve
Macskás ​Viki okosan és szépen megírt könyve kedvenceinkről, a cicákról ad átfogó ismertetést. A kiválóan megszerkesztett albumban a macskákról közérthető és átfogó képet ad. A gyönyörű és gazdag képanyaggal illusztrált kiadványt bátran ajánlhatjuk minden állatszeretőnek.

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Hamupipőke - Lucifer születésnapi ajándéka
Lucifer, ​a macska kövér is, lusta is; arra azonban sohasem sajnálja a fáradtságot, hogy Hamupipőke kis barátait, az egereket hajkurássza. Szegényeknek elegük van már Lucifer örökös zaklatásából, ezért merész tervet kovácsolnak, hogy ártalmatlanná tegyék az ellenséget. Jó alkalom kínálkozik a terv végrehajtására: Lucifer születésnapja...

Judith Kerr - Mog ​the Forgetful Cat
New ​cover, new format reissue of this story about everyone’s favourite family cat, Mog. ‘Bother that cat!’ Mog always seems to be in trouble. She forgets that she has a cat flap and she forgets that she has already eaten her supper. But, one night, Mog’s forgetfulness comes in very handy…

Kollekciók