Ajax-loader

'gasztronómia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Max de Roche - A ​szerelem étkei
A ​legválogatottabb szerelmi bájitalok, a leghatásosabbnak bizonyult vágygerjesztők hatóerejének, varázserejű titkainak, az általuk nyújtott gyönyöröknek és a hozzájuk vezető receptek a leírása.

Nicole Seeman - Raphaele Vidaling - Nosztalgikus ​receptek gyermeklelkű felnőtteknek
Több ​mint 50 recept felnőtteknek gyerekkort idéző hozzávalókból.

Covers_201531
Finom, ​gyors vacsorák Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Finom, ​gyors vacsorák
A ​könyv célja, hogy megmutassa, hogyan lehet a család főétkezését, a vacsorát lehetőleg kevés fáradsággal és költséggel ízletessé és változatossá tenni. E könyvecskében nemcsak a "mit főzzünk", hanem a "hogyan főzzünk" kérdésre is választ kapnak az olvasók. A sok kitűnő és gyors étel receptjén kívül azt is megtanulhatják, hogyan lehet jó munkabeosztással, egy kis gondossággal, kifogástalan munkaeszközökkel és célszerűen elrendezett konyhával a "lassú" ételeket is gyorsan elkészíteni. Különösen ajánljuk a Vendéglátás című fejezetet. Kitűnő változatos és olcsó melegszendvicsek, sós krémek és édességek receptjeit tartalmazza. Az édességek többségét nem kell sütni!

L. Bobrov - L. Tyerehina - 500 ​recept burgonyával
Részlet ​az Előszóból : "A könyvben szereplő 500 burgonyaétel minden szempontból megfelel a fenti igényeknek, hiszen a burgonya tápláló, olcsó, ráadásul az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaz. A könyv összeállítói - a kazahsztáni Burgonya- és Zöldséggazdálkodási Tudományos Kísérleti Intézet főzni szerető és tudó dolgozói - arra a kérdésre is maradéktalan választ adnak, hogy hogyan készítsük el a burgonyát ízletesen, változatosan. Ezt bizonyítja az ételek rendkívül színes "palettája" a világ sok népének praktikus burgonyareceptjeivel."

Turós Emil - Zöldségfélék, ​saláták, gyümölcsételek
Egészségünk ​megőrzésében egyre hangsúlyosabb szerepet kap a helyes táplálkozás. Nemzetközi hírű mesterszakácsunk, Turós Emil kötetében - a magyar étkezési szokások figyelembevételével - ennek kialakításához kíván segítséget nyújtani sok-sok új recepttel és hasznos tanáccsal. Kezdő és gyakorló háziasszonyok nélkülözhetetlen segédeszköze ez a könyv, melyből a speciális tápanyagszükségleti kívánalmaknak megfelelően állathatjuk össze a család étrendjét, és élelmiszer-fogyasztását is az egészséges életmódhoz szükséges keretek között tarthatjuk.

Koronczai Magdolna - Házi ​pékség
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gundel Károly - La ​cocina húngara
E ​könyvecske 1934-ben jelent meg először. Jelen kiadvány ennek átdolgozott kiadása. A könyv eredetileg a magyar konyha iránt érdeklődő külföldi szakácsok és háziasszonyok részére íródott, s így lehetséges, hogy a mai hazai Olvasók számára talán csalódást okoz majd. De a külföldre szakadt hazánkfiainak a legegyszerűbb ételek leírása is lényeges, és az éppen főzni tanuló honleányok részére is nélkülözhetetlen.Az átdolgozás során egyes receptek kimaradtak, viszont bekerült az elmúlt években elterjedt néhány új étel receptje. S így a könyv lényegében a mai konyhánkat leginkább jellemző fogások leírását tartalmazza - spanyol nyelven, kiegészítve a Gundel család tagjainak kreációival.

Img_0004
elérhető
3

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb bögrés sütemény
A ​"Terülj, terülj asztalkám!" sorozat e kiadványában 100 receptet találunk hétköznapokra, délutáni csemegézéshez, tízóraira, kávéhoz, valamint teához. Elolvashatjuk hogyan készül többek közt a Csokoládés parány, a Nagyi gyömbéres sütije, vagy az Amerigo torta.

Stahl Judit - Gyorsan, ​valami finomat!
Nemcsak ​enni, főzni is jó – szól Stahl Judit második szakácskönyvének üzenete, mert a finom ízek nem feltétlenül jelentik azt, hogy naponta több órát kell a konyhában töltenünk. Gyorsan, bő 35 perc alatt elkészíthető, ínycsiklandó ételek sora várja az olvasókat: késő esti hamburger, tex-mex pulyka, gulyáskrémes makaróni és provence-i sült camembert, az azóta országos kedvenccé vált sült túrópuding vagy a csokoládés tallérok csupa ízes bizonyíték, hogy a főzés nem fárasztó kötelesség, hanem igazi örömforrás. Az új kötet a 2003-as, Magyarországon példa nélküli, több, mint 170 ezer példányban eladott szakácskönyv változatlan utánnyomása.

100_recept_kir%c3%a1ndul%c3%b3knak
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb recept kirándulóknak
Amint ​kisüt a nap, és elolvadoznak az utolsó hófoltok is, megkezdődik a várva várt kirándulási szezon. Előkerülnek a hátizsákok, kerékpárok, felcsomagolunk az autóba, és már indulunk is világot látni, jó levegőt szívni. Vár az erdő, mező, a patakpart, előszedjük a gondosan eltett pecabotokat, grillezőket, és útnak eredünk. Első fontos kérdés ilyenkor, hogy vigyünk-e magunkkal harapnivalót, vagy útközben betérünk egy csárdába, kisvendéglőbe? Aki úgy dönt, hogy vadregényes, magányos helyre vágyik, jobb, ha szépen otthon felcsomagolja az elemózsiát. Aki szereti a parázson sült ételek elkészítésének ceremóniáit, és `robinsonos` kalandvágy hajtja, hogy a semmi közepén is finom falatokat kóstolhasson, az úgy indul el otthonról, hogy nem csak a pénztárcáját viszi magával. Külön varázsa van ilyenkor annak is, hogy együtt ügyeskedik a család a rőzsehordáskor, ágaprításkor, tűzrakáskor; mindenkinek megvan a maga fontos feladata, mely nélkül a finom, szabadban sült- főtt étel nem készülhetne el. Milyen öröm a kicsinyeknek, hogy nem kell kínosan ügyelni a konyha tisztaságára, nem kell ilyenkor betartani az otthon állandóan hangoztatott evési etikettet! Mindenki felszabadult, bárki ötletességére, ügyességére szükség van, az élet kalandos oldaláról mutatkozik meg és hívogat.

Toró Elza - A ​100 legjobb vadétel
Míg ​az álruhában vadászgató Mátyás király naphosszat leshette, mire előbukkan végre a vad, manapság a vadhúsok "szerelmesei" a megfelelő húskereskedésbe besétálva válogathatnak a legkülönfélébb csemegék között. Ősszel megkezdődik a vadászati idény, s ma már nem számít kiváltságnak, ha az ünnepi asztalra vadakból készült ínyencségek kerülnek. Vadhúsból sütni, főzni, bizonyos kihívást is jelent a kísérletező háziasszonyoknak, uraknak, elsősorban türelmet, mert ezeket a húsokat általában több napig kell előkészíteni, pácolni; utánajárást, hiszen nem mindegy, milyen fűszereket, pácokat alkalmazunk; körültekintést, mert a hagyományos krumpli, rizs köretek helyett s különleges kocsonyákkal, mártásokkal, párolt és sült gyümölcsökkel, zöldségekkel tesszük teljessé a vadhúsok finom zamatát. A vadhúsból készíthető ételeknek hagyományai vannak Magyarországon. Nem csak magyar ételekről van szó, külföldi mesterektől tanult ételeket, fogásokat is felhasználtak elődeink a magyar konyha színesebbé, értékesebbé tételének érdekében. A vadakat eleinte nyárson sütötték, de a XV. századból fennmaradt feljegyzések szerint a vadételekhez szorosan kapcsolódó pácolás fogalma már akkor ismert volt. Akkor még a vadakat saját levükben pácolták és főzték.

Raphaele Vidaling - Anna Pavlowich - Leszámolás ​a nagyi főztjével
Több ​mint 50 mutatós és ízletes recept, melyek kreativitása és ötletessége messze nem hasonlít a hagyományos ételekre.

Hunyaddobrai Csaba - Távol-keleti ​ízek
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a Príma szakács mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​előétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_103616
Sajtos ​ételek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Sajtos ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_277213
Nagy ​palacsintáskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Nagy ​palacsintáskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Süteményeskönyv
A ​családi összejövetelek, vendégeskedések, baráti találkozások elképzelhetetlenek sütemények, csemegék nélkül – a gyermekes családokban pedig fokozottan igény van ezekre. A Süteményeskönyv minden alkalomra alkalmas recepteket közöl, amelyek közül gyakorlott és kezdő háziasszony egyaránt kiválaszthatja ízlésének és lehetőségeinek legmegfelelőbbet.

Covers_307169
Francia ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Francia ​szakácskönyv
A ​francia konyha - mint minden, ami francia - könnyed, szellemes és elegáns. A mennyiséggel szemben mindig a minőségen van a hangsúly. Nem véletlen, hogy olyan nagy hatással volt szinte minden nemzeti konyhára - s hogy a konyhaművészet nemzetközi nyelve a francia. Életrendünket nem csak változatosabbá, de könnyebbé és vitaminban gazdagabbá is tehetjük, ha francia ételeket főzünk. Az ízek kiegyensúlyozottsága és harmóniája gyorsan megszeretti velünk a francia salátákat, pástétomokat és húsokat. Könyvünkben több száz recept segíti felfedezni a francia konyha világát.

Romváry Vilmos - Fűszerek ​könyve
"... ​A hajóút 1519. szeptember 20-án kezdődött és az öt spanyol vitorlás alkotta flottából csak egyikük érte el - fedélzetén 18 emberrel - 1522. szeptember 6-án a hazai partokat. A hajó belseje azonban óriási vagyont, azaz 700 mázsa fűszert rejtegetett." Egy villanás a történelemből! A hires Magellán-expedició tragédiája és a tragédiában is siker: a világ legaromásabb fűszereivel gazdagodott Európa. S mindez akkor történt, amikor a borsot - mint a legértékesebb fűszert - a magyar patikáriusok aranymérlegen mérték és méregdrágán vásárolták lakomáikhoz a gazdagok. Pillantsunk bele egy XVI. századbeli kéziratos könyvecskébe, "Az erdélyi fejedelem udvari szakácskönyvé"-be. Szinte elöntött a fűszeráradat: "Tehénhús fokhagymás kaszás lével; tehénhús tiszta borssal, kukreittel; tehénhúspecsenye fenyőmaggal, murokkal, répával; vaddisznósült sóban, kakukkfűvel, vadalmával, ecettel, vöröshagymával, zsályával, majorannával, musttal, murokkal..." Az izeknek és illatoknak szinte végtelen sora! És vajon hol tartunk ma? Élünk-e a századokon át felhalmozódott fűszergazdagsággal? Dr. Buga László, közismert orvosi tanácsadónk, e könyv ajánló oldalain nem éppen igenlő választ ad: "Ahogy a történelmi fűszerek között csatangolok, az az érzésem, hogy a hires magyar konyha sokféle ize napjainkban kissé elszegényedett, megkopott. Mintha a szakácsok és gazdasszonyok megfeledkeztek volna róluk." A könyv szerzője még rá is dupláz: "Fűszereink nagy részét nagyanyáink nemcsak hogy ismerték, hanem kertjükben termesztették is. Ma azonban a boltban vásárolt borson, köményen, hagymán, petrezselymen, babérlevélen, majorannán kivül alig ismerünk más izesitőt." Nem használjuk ki tehát lehetőségeinket. A fűszerválaszték ma újra óriási, csak éppen nem tudunk róla. A könyv célja az, hogy részletesen ismertesse a kiváló, de elfelejtett, a meglevő, de helytelenül használt, az új és ezért még ismeretlen fűszerféléket és a fűszerezés tudományát. Olvasóink mindent megtalálnak itt, amit a fűszerekről, fűszerkeverékekről tudni jó: eredetüket, jellemzőiket, tulajdonságaikat, felhasználási lehetőségeiket, termesztésüket. Megismerkedhetnek a különböző pácokkal, mártásokkal, izesitőkkel, a fűszeres növényi ecetek összetételével, elkészitésével, használatával és tanácsokat kapnak fűszeres italok keverésére is. A könyv harmadik kiadását a szerző jelentősen átdolgozta és kibővitette. Néhány új növényt közöl, részletesen tájékoztat a fűszernövények házi termesztésével és tartósitásával kapcsolatos teendőkről. A modern táplálkozáshoz jó tanácsokat adnak az újonnan megirt fejezetek: "Korszerű ételek - korszerű ételizesités", "A méz, mint izesitő", "Fűszernövények a szépség szolgálatában". Mindezeken túl sok új receptet és ötletet találunk az átdolgozott műben. Ajánljuk minden háziasszonynak, diétás étrendű embertársunknak, a vendéglők és nagy éttermek szakácsainak, konyhafőnökeinek és a vendéglátóipar más szakembereinek. (Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1979, Ötödik kiadás)

Péter Jánosné - Omlettek ​és tojásételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Emma Kingsgarden - Keleti ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Toró Elza - A ​100 legjobb kínai étel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Polcz Alaine - Főzzünk ​örömmel!
"Polcz ​Alaine - talán éppen azért, mert az élettel szükségszerűen velejáró, de annak elkerülhetetlen végével, a halállal foglalkozik hivatásszerűen: a szó abszolút értelmében s elementárisan - életpárti. Azaz: ételpárti. Ez a könyve az örök női géniusz otthonteremtő, házi tűzhely körüli varázslástudományának és titkainak leleplezése- feltárása. A maga módján egyfajta mágia. Egy hiteles személyiség konyha- és életvezetési kalauza..." /Szilárd Gabriella/

F. Nagy Angéla - Saláta ​ABC
,,Ön ​mikor eszik salátát? " - tette fel a kérdést az egyik híres francia divatlap olvasóinak. - „Válasza alapján megmondjuk, hol él Ön, hány éves és mennyit nyom!" Valóban, ahány nemzet, annyiféleképpen kerül az asztalra a saláta. Az angolok étkezés előtt eszik, hogy növelje étvágyukat. A franciák a pecsenye után, hogy elősegítse emésztésüket. A svédek gyakori ebédje egy-két salátával megrakott szendvics. Amerikában pedig a legnagyobb divat a saláta-party, ahol a meghívottakat számtalan hússal, hallal, rákkal, sajttal kombinált salátával, de csak salátával vendégelik meg.

Monspart Éva - Salamon Magda - Főzzünk ​másképp is!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Szárnyasparádé ​- 377 különleges szárnyasétel
A ​baromfihúsok nagy része még ma is az olcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyas húsoknak jelentős a fehérjetartalmuk, energiatartalmuk viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják. Ugyanazon nyersanyagokból számtalan különféle étel készíthető. Konyhakész, mélyhűtött állapotban is kapható, így feldolgozása egyszerű, gyorsan elkészül belőle az étel, kevés munkát igényel. A receptgyűjtemény nem csupán arra alkalmas, hogy a leírtakat pontosan betartva elkészítsük az ételeket, hanem további kísérletezésre is buzdít. Minden kezdő és gyakorló háziasszonynak ajánlja a szerző a könyvet, aki szeret finomat főzni.

Frank Júlia - Ötletfazék ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paulette Fischer - Jeanne Hertzog - Grillek ​- 58 recept
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Huba Zsuzsa - Stadler Mari - Tanácsok ​és receptek mikrohullámú sütőkhöz
F. ​Nagy Angéla ajánlása: "Mind többen állnak tanácstalanul frissen vásárolt mikrohullámú készülékük előtt: mit készítsenek benne,és hogyan? Ehhez ad ötleteket , tanácsokat,recepteket Huba Zsuzsa és Stadler Mari könyve, amely lépésről lépésre vezet be a mikrohullámú sütés-főzés rejtelmeibe. Az ételleírásokon érződik, hogy a szerzőpáros valamennyit kipróbálta, és saját tapasztalatait adja át a kísérletező kedvű háziasszonyoknak vagy a főzésben örömét lelő házias férfiúnak. Rendkívül fontosak, hasznosak a könyv végén található táblázatok, még azok is fellapozzák majd, akik már jártasabbak ebben az új konyhatechnikában. Ők már tudják, hogy nem fölösleges kedvtelés, inkább időt, energiát megtakarító, hasznos eszköz a mikrohullámú készülék: érdemes megkönnyíteni vele a háztartási munkát!"

F. Nagy Angéla - Tojásból ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Ildikó - Szabó Sándorné - Zöldséges ​ételek
Változatlan ​tartalommal, új külsővel jelent meg 2007-ben Receptvarázs sorozatunk. Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Kollekciók