Ajax-loader

'gasztronómia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Nicolas Barreau - A ​nő mosolya
Véletlenek ​pedig nincsenek! - vallja Aurélie Bredin, aki édesapja halála után átveszi egy kis párizsi étterem irányítását. Azon a végzetes novemberi napon, amikor olyan boldogtalannak érzi magát, mint még soha, a Szent Lajos-sziget kis könyvesboltjában különös könyvre bukkan: A nő mosolya című regény egyik helyszíne nem más, mint az ő vendéglője, a főhősnő pedig mintha... Nem, ilyen nincs! Aurélie elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek: meg kell ismerkednie a regény írójával. Csakhogy próbálkozásai sorra kudarcot vallanak, mígnem egy szép napon az író levele a postaládájába pottyan. Találkozásuk azonban egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelte...

Katie Fforde - Karácsonyi ​lakoma és más történetek
Idén ​minden kívánságod teljesül! Mondj igent a boldogságra! A Francia kaland, a Tökéletes megoldás és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében lélekemelő, romantikus és szórakoztató történetekkel ünnepli a karácsonyt. Mit tegyünk, ha szenteste egy behavazott skót kisvárosban ragadunk egy jóképű idegennel…? Mi a teendő, ha a karácsonyt a családunkkal akartuk volna ünnepelni, de egy szobafoglalási zűr végül egy sármos férfival hoz össze…? Mi történne, ha egyszer az életben hagynánk, hogy a sors vezesse a kezünket, egyenesen a boldogságig…? Katie Fforde bájos humorral és – nem mellesleg – ínycsiklandó étkekkel teli kötete szép karácsonyi ajándék mindenkinek, aki hisz a szeretet és a barátság erejében, az újrakezdésben vagy a folytatásban, és abban, hogy ha odafigyelünk egymásra, tényleg megtörténhet a csoda…, és akár még szerelembe is eshetünk.

Péterfy-Novák Éva - Szentesi Éva - Damaszt ​és paprikás csirke
Péterfy-Novák ​Éva és Szentesi Éva első közös kötetében az olvasók bepillanthatnak a szerzők életébe, barátságába és konyhájába. Hol vidámabb, hol szomorúbb, egyedül vagy éppen közösen megélt történeteket ismerhetünk meg, s az elbeszéléseket a szerzők legkedvesebb receptjei egészítik ki. Balatoni kiruccanás, kisoroszi karácsony, tarját elcsenő macska, romantikus vacsora a horvát tengernél... Hagyományos vasárnapi ebéd, mindenmentes ételek, indiai fogások - ki-ki válogathat ízlése szerint.

Korpádi Péter - Patyi Árpád - Klasszikus ​és közkedvelt koktélok
A ​koktélozás egyre kedveltebb élvezet. Sokan már nem csupán bárokban, hanem otthoni partikon is előszeretettel művelik, s ahhoz sem kell különleges ürügy, hogy este szűk baráti körben kikapcsolódásként elfogyasszunk egy-egy jól sikerült kompozíciót. Ön is szívesen vendégelné meg barátait otthonában egy-egy rafinált, profin díszített itallal? Talán tudja is, hogy mifélével, s esetleg azt is, hogy kedvence miből készül. De milyenek az arányok? Milyen pohárban szokás felszolgálni, és hogyan kell díszíteni? Korpádi Péter és Patyi Árpád gazdagon illusztrált kalauza több mint 130 klasszikus, illetve új, népszerű koktél elkészítésének a fortélyaiba vezeti be a kezdőket és a haladókat egyaránt.

Gabula András - Halmos Monika - Csirkehúsos ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bellovics_zsolt_-_kokt%c3%a9lok
elérhető
2

Bellovics Zsolt - Koktélok
Nincs ​könnyű dolga annak, aki a kevert italok varázslatos világába szeretné kalauzolni az érdeklődőket. A mindannyiunk által jól ismert fröccstől kezdve a világ távoli sarkaiban felszolgált koktélok rengetegén át ugyanis végigutazni... lehetetlennek tűnő küldetés. A lehetőségek korlátlanok, a látóhatár a végtelenbe vész. Bárki, bárhol készíthet koktélt. A lényeg az ízek harmóniája. Könyvünkkel ezt a harmóniát szeretnénk sugalmazni, és - bár a teljesség igénye nélkül - bemutatni az italkülönlegességek kedvelőinek a számunkra legkedvesebb, a szívünkhöz legközelebb álló koktélvariációkat.

R. Kelényi Angelika - Barcelona, ​Barcelona
Barcelona ​és a szerelem íze... Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense. Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét. Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja. Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért. Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát. Egyedül. Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét is. Egyedül azonban még enni is unalmas, így egy szerinte korszakalkotó ötlettől vezérelve egy társkereső oldalon spanyol randipartnereket választ magának. Mindennapra egyet, így rögtön két legyet üt egy csapásra... Erősen hisz benne, hogy ez az utazás meghozza számára az áttörést, a cikkírói álomállást, és talán egy jóképű, szenvedélyes férfit is... R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal napjaink Barcelonájába ruccan ki, és egy humoros, vérbeli romantikus történettel örvendezteti meg olvasóit.

444_%e2%80%8bj%c3%b3_hely_budapesten
444 ​jó hely Budapesten Ismeretlen szerző
elérhető
8

Ismeretlen szerző - 444 ​jó hely Budapesten
A ​444 útikönyve mindenhez, ami jó ebben a városban. Több mint 4 éve indítottuk el a 444-et, és most megint van egy jó ötletünk. Ennyi idő alatt Budapest nagyon sokat változott: sokkal több helyen lehet jót enni, jót inni, lényegesen erősebb a kulturális kínálat, jobbak a sportolási lehetőségek, gazdagabb a boltok kínálata. Ami viszont nem változott, hogy továbbra sincs olyan kalauz, ami segítene biztosan eligazodni ezen a Budapesten. Ezért most csináltunk egyet. A 444 jó hely Budapesten a 444 útikönyve mindenhez, ami jó ebben a városban. Benne lesz hogy hova kell menni enni, kirándulni, inni, sportolni, szórakozni, kulturálódni, és még egy rakás hasonlóan jó tanács.

Covers_44899
Étterem- ​és borkalauz 2008 Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Étterem- ​és borkalauz 2008
A ​kalauz nemzetközi koordinátarendszerben helyezi el a hazai éttermeket az országot inkognitóban járó gasztrokritikusok értékelése alapján, több mint 150 tesztelt étteremmel. Emellett régiónként a borok osztályozása is megtalálható a kötetben.

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Saját készítésű szendvicskrémek
A ​házilag készített szendvicskrémek üdítő változatosságot jelentenek a megszokott és készen vásárolt kenyérrevalók között. Dr. Oetker ötletes receptekben mutatja meg, milyen egyszerűen készíthetünk változatos szendvicskrémeket. Fontos szempont még - legyen "remekművünk" akár vegetáriánus, húsos, pikáns, csípős vagy édes -, hogy mindig tudjuk, mit kenünk a kenyérre. A legkedvesebb receptünket készítsük el kétszeres mennyiségben, hogy az egyik adagot saját készítésű ízletes ajándékként - napjaink divatját követve - barátainknak és ismerőseinknek adhassuk. Dr. Oetker kísérleti konyhájában valamennyi receptet kipróbáltak, és azokat úgy írták le, hogy mi is könnyen elkészíthessük.

Covers_349514
A ​főzés tudománya Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​főzés tudománya
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_180993
A ​gazdasszony birodalma Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - A ​gazdasszony birodalma
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Matolcsy Ildikó - Újabb ​ételek, tippek, fortélyok
„Ezzel ​a könyvvel a háziasszonyoknak szeretnénk ötletekkel segíteni a mindennapi gondon: mit is főzzünk. Olcsó és gyorsan elkészíthető ételeket gyűjtöttünk össze, gondolva a főzni egyelőre nem tudó lányokra - és fiúkra! - is. Reméljük, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és szakácskészségének megfelelő recepteket." Ezekkel a szavakkal ajánlotta olvasói figyelmébe első, nagy sikert aratott szakácskönyvét Matolcsy Ildikó. Most, hogy útjára bocsátjuk az Étkek, tippek, fortélyok folytatását, melyet a Rakéta Regényújságban megjelent receptekből állítottunk össze - azzal a reménnyel tesszük, hogy ez is épp olyan nélkülözhetetlen segédeszköz lesz a háziasszonyoknak, miként az elődje volt.

Covers_130730
MikrohulláM Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - MikrohulláM
Mire ​jó a mikrohullámú sütő? Mire nem jó a mikrohullámú sütő? Hogyan működik? Milyen edényeket használjunk és milyet ne a mikrohullámú sütőben? Főzés Felolvasztás Pirítás (Grillezés) Biztonsági szabályok Néhány hibalehetőség Néhány praktikus apróság Felolvasztási útmutató Főzési (sütési) útmutató Levesek Húsételek Halételek Főzelékek, zöldségek, köretek Egytálételek, szendvicsek Édességek Italok

Katie Fforde - Tökéletes ​nyár
A ​bábaként dolgozó Emily látszólag tökéletesen elégedett az életével. Élvezi, hogy egyedülálló nőként kötöttségektől mentes lehet. Mégis változásra vágyik, ami érzelmileg is felüdülést jelentene a hétköznapok egyhangúságából. Így amikor legjobb barátnője, Rebecca felajánlja, hogy töltse a nyarat a hajóján főszakácsként, kapva kap az alkalmon. Ám mielőtt igazán kiismerhetné magát a hajókonyhában, alkalmazkodnia kell új környezetéhez. Rebecca várandós, ezért egyre több feladatot ad át Emilynek, akinek még a féltékeny konyhai kisegítővel is meg kell küzdenie. Ott van továbbá Alasdair, a szívdöglesztő orvos, akit Emily mindenáron igyekszik nem észrevenni, hiszen ha beleszeret, új időszámítás kezdődik a számára. Vajon tényleg ez lesz élete legfelszabadultabb nyara? A _Francia kaland_, a _Tökéletes esküvő_ és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében ismét egy lélekemelő, romantikus és szórakoztató történettel kedveskedik olvasóinak.

Lucinda Riley - Árnyéknővér
Astrope ​D'Apliese, azaz Csillag épp válaszúthoz ér, amikor a nevelőapja haláláról értesül. A nővéreivel a Genfi-tó partján magasodó, gyermekkori otthonukba gyűlnek össze, hogy megemlékezzenek szeretett apjukról, és meghallgassák a végrendeletét. A különc milliárdos, Pa Salt mindnyájuknak egy különleges tárgyat meg egy levelet hagyott örökül, és ennek segítségével, ha a lányok úgy döntenek, közelebb kerülhetnek a valódi gyökereikhez. Csillag azonban habozik ezt megtenni, mert fél kilépni abból a szoros és biztonságot nyújtó kötelékből, amely a testvéréhez, CeCéhez fűzi. Végül mégis úgy dönt, hogy az első nyomon elindul, az útja pedig egy könyvritkaságokat árusító boltba vezeti, ahol a különc tulajdonos figyelmét rögvest felkelti a lány és a története. És innentől kezdve nem lesz Csillag számára megállás: egy nem mindennapi nő múltjának nyomába eredve maga is felfedezőútra indul az angliai tóvidék csodálatos tájain, Beatrix Potter meséinek helyszínén, és még csak nem is sejtheti, mi vár majd rá. Megdöbbentő titkokkal, nem mindennapi sorsokkal és meglepő fordulatokkal szembesül a kutatása során, és amellett, hogy önmagát is mindjobban megismeri, talán még az igaz szerelem is rátalál. Lucinda Riley új sorozatának harmadik kötetében egy évtizedeken és Európán átívelő nyomozás történetét meséli el. A letehetetlen családregény főszereplője nemcsak a származásának kérdésére találja meg a választ, hanem azzal is szembesül, hogy ha a saját kezébe akarja venni a sorsát, azért tennie kell, és hogy ez az út a boldogság ígérete mellett sok áldozatot is követel.

Darida Benedek - Zsidai Roy - Spíler
A ​Spíler című kötet szerzője, Zsidai Zoltán Roy sikeres, a magyar gasztronómiában étteremtulajdonosként alkotó üzletember, aki markáns életfilozófiáját kívánja megosztani az olvasókkal. Zsidai formabontó, olykor provokatív gondolatai olyan rendszerré állnak össze, amely egyszerre próbálja megfogalmazni az élet, az ételek és italok élvezete, az üzleti és szociális eredményesség, egyszóval a boldogulás receptjét. egyformán érdekes lehet a kulináris élmények tudatos átélésére törekvőknek, valamint a sikeres, boldog életre vágyóknak. A Spíler tehát érdekes és hasznos olvasmány lehet a kulináris élmények tudatos átélésére törekvők mellett bárkinek, aki sikeres, boldog életre vágyik.

Szakál László - Disznótoros ​receptek
Könyvem ​célja, hogy megismertesse az olvasókkal azokat a műveleteket, amelyek a disznóölésre való előkészülettel, a higiénikus disznóöléssel, a húsféleségek házi feldolgozásával és tartósításával kapcsolatosak, de azoknak is tanácsokkal szolgál, akik nem tartanak sertést és disznóölési tapasztalatokkal sem rendelkeznek, viszont szeretnének hentesnél vett húsból kolbászt, hurkát készíteni. Bár a disznó feldolgozására családonként bevált receptek vannak, mégis úgy gondolom, sok házigazda, illetve háziasszony szívesen fogadja kipróbált, bevált receptjeimet és gyakorlati tanácsaimat. Úgy igyekeztem összeállítani a könyvet, hogy mindenki megtalálja a kedvére való receptet, ezért is írtam le egy-egy készítményt többféleképpen.

Papp Diána - Bodza ​Bisztró
A ​húszéves budapesti fiatalok bulikkal teli életét élő harmincas ügyfélszolgálati csoportvezető, Kulcsár Petra váratlanul egy kis bükki faluban találja magát: egy lerobbant éttermet örökölt rég nem látott apjától. A lány szíve szerint túladna rajta, de miközben ügyeket intézni jár a faluba, megismerkedik az apja szívéhez közel álló emberekkel, akikkel hamarosan barátságot köt; és nem csak az elvesztett édesapjáról alkotott kép tisztul benne, de a fontossági sorrend is helyreáll az életében. Az eleinte sokkoló helyzet szépen lassan megoldást hoz Petra gondjaira, élete elvarratlan szálai sem maradnak elvarratlanok, sőt a szerelem sem várat magára sokáig. - Papp Diána, a Szerdán habcsók után ismét egy fiatal nő nehéz választásairól írt könyvet, amelyből természetesen a megszokott receptek sem hiányozhatnak. A Bodza Bisztró hangos lesz a nevetéstől, túlcsordul a szerelemtől és árad belőle a gasztronómia iránti szenvedély.

Zklktkqturbxy8yzjdhzjc3nmzlmjk2mjjkowu0yzzimgeyngi2odq4os5qcgvnkzuczqjsamld
elérhető
9

Rubin Eszter - Bagel
Kohav ​Virág Bagel boltjában a törzsvendégek sorsát ismerjük meg a regénnyé összeálló novellafüzért olvasva, amely a zsidóság, az iszlám, az istenkeresés, a szex, a gasztronómia, a gasztrománia és a húsevés filozófiai kérdéseit járja körül, sokszor szatirikus vagy abszurd módon új nézőpontokat mutatva. Könnyen magunkra ismerhetünk a szereplőkben, akik mind keresnek valamit, valakit, de leginkább válaszokat próbálnak találni, a megoldás azonban mindig kívül esik az általuk megismerhető eseményhorizonton. Rubin Eszter második kötete, a Bagel ott kezdődik, ahol Barhesz című első regénye véget ért. A korábban megismert családtagok azonban háttérbe vonulnak és új karakterek lépnek színre, így a Bagel önálló történetként is olvasható.

Michael Gibney - Sous ​Chef
Görnyedő ​hátak lakatják jól a gyomrot... Ebben a lenyűgöző és egyedi könyvben Michael Gibney mindössze huszonnégy óra történetébe sűrítve eleveníti fel mindazt a sokrétű bajtársi viszonyt és kulináris koreográfiát, amely egy elit New York-i étterem mindennapjait jellemzi. Az olvasó igazi információ-záporban tudja meg, hogyan is készül el egy-egy pazar fogás - avagy a kiválóság útja fáradtsággal van kikövezve... Az egyes szám második személyben megszólaló Sous Chef története egy magával ragadó, adrenalin fűtötte futam, ahol az olvasó a kibic szemszögéből leshet be az étkeztető-ipar kulisszái mögé, és rövid időre maga is belakhatja a konyha ajtaja mögötti titkos világot. A rendszeres étteremlátogatók és az ínyencek számára mulatságos, részletes, bizalmas beszámoló a kezdő szakácsok előtt is őszintén feltárja, mivel jár szakmai jövőjük, miközben tisztelettel adózik a séfek karrierjét megalapozó nehéz és komoly elhivatottságot követelő munka előtt. Egy olyan konyhában, ahol a legmagasabb követelményeknek kell megfelelni, és a legkisebb baklövés is katasztrófához vezethet, a Sous Chef a kifinomult ötletekre helyezi a hangsúlyt, amelyek mind az emlékezetes és ínycsiklandozó végeredményt szolgálják. A karcos humorral megírt, szellemes prózában Michael Gibney kendőzetlenül nyers, de mégis csodás jellemzést ad erről az emberpróbáló, néha mégis alábecsült szakmáról, árnyalt képet festve az ételkészítés és felszolgálás műhelytitkairól.

Beke György - Házi ​fagyasztás és a mirelite
"Az ​élelmiszerek gyorsfagyasztása az egész világon és így hazánkban is hódít. Miért a nagy kereslet e termékek iránt? A válasz nagyon egyszerű: a fagyasztás őrzi meg legjobban az élelmianyagok eredeti tápértékét. Hazánkban több százféle fagyasztott, a köznyelvi szóhasználatban mirelite zöldség-, gyümölcs-, tészta- és ételféleség kapható a kereskedelemben. A hetvenes évek végétől divatba jött és erőteljesen növekszik az élelmiszerek házi fagyasztása is. Ez azért vált lehetővé, mert a hűtő-fagyasztó szekrények, ládák megszokott tartozékai lettek háztartásunknak. Az otthoni fagyasztás hasznos is, mert kertünk termékeit, a zöldségeket, a gyümölcsöt eltarthatjuk, ugyanakkor e tevékenység lehetőségei még távolról sincsenek kihasználva. Ehhez nyújtunk segítséget és tanácsot adunk a fagyasztókészülékek kezelésére vonatkozóan is. Szakismeretre van szükség a vásárolt mirelite termékek otthoni elkészítéséhez és felhasználásához is, azért, hogy az élelmiszerekben levő vitamintartalmat és más értékes tápanyagokat, amiket a korszerű tartósítás megőriz, ne károsítsuk. A könyv tehát a házi fagyasztással, annak lehetőségeivel és mirelite készítmények ismertetésével, azok kezelésének, felengedtetésének módjával és felhasználásával foglalkozik. Végül számos táplálkozás-élettani táblázat segítségével ki-ki maga dönthet a számára egészséges étrend összeállításáról, biztosítva ezzel is, hogy kiegyensúlyozottabb, egészségesebb táplálkozási szokások valósulhassanak meg hazánkban."

Paige Toon - Ha ​bárhová mehetnél
...te ​hová utaznál? Angie egész életében arra vágyott, hogy világot lásson. Mégis, a harminchoz közeledve még sohasem hagyta el az ausztrál sivatagban lévő kis bányászvárost, ahol születésétől fogva a nagyszüleivel élt. Amikor azonban a zárkózott, de melegszívű lány véletlenül talál egy levelet, amelyet az anyja az ő sohasem látott apjának címzett, Angie elhatározza, hogy megkeresi az egyetlen élő rokonát - még ha ehhez a világ másik végére kell is eljutnia. Az apja ugyanis olasz, és Rómában él! Angie egyik napról a másikra egy teljesen más világba csöppen: a szenvedélyes, pezsgő Itáliába, ahol a sajátjától gyökeresen eltérő temperamentumú emberekkel ismerkedik meg. Köztük a jóképű, de megközelíthetetlen Alessandróval, akinek a lelkét súlyos titok nyomja. Vajon lehet-e közös jövője két ennyire különböző embernek, és ki tudnak-e lépni a múlt árnyékából? A magyar olvasók Paige Toonról a moly.hu-n: Vigyázat, olvasás közben néhány zsepi is elkelhet! - Mrs_Curran_Lennart Amilyen fájdalmas, felőrlő, olyannyira gyönyörű volt, és a keserédes vég miatt lett csontig hatoló. - kocybaba Egész végig 5 csillagot akartam adni, mert nevettem és sírtam rajta. - Violet_Finch_PMónika Elvarázsolt. - Trudiz IMÁDTAM minden sorát! - Tünde_JLT

Nicolas Barreau - A ​szerelem receptjei
A ​nő mosolya című kötet előzménye. Amikor az ábrándos természetű irodalom szakos diák, Henri Bredin menthetetlenül beleszeret az életvidám Valérie Castelbe, a lány olyan elérhetetlennek tűnik számára, akár a Hold. Bármire képes lenne azért, hogy meghódítsa a tengerkék szemű teremtést, de a dolog reménytelennek tűnik. Ám egy napon a Szajna parti könyvárusok ládáiban keresgélve Henrinak egy ütött-kopott, vérvörös bőrbe kötött könyvecskén akad meg a szeme: a 16. századi kis kötetben egy szerelmi bájital receptje is szerepel. Vajon hat-e?

Nicolas Barreau - Cseresznyevirágzás
Aurélie, ​a Le Temps des Cerises gyönyörű női séfje és André, a kiadói szerkesztő már egy éve együtt vannak. Közeledik a Valentin-nap - tökéletes időpont a lánykérésre. Mielőtt azonban André "akcióba léphetne", váratlan dolog történik: Aurélie kis étterme Michelin-csillagot kap. A fiatal szakácsnő úszik a boldogságban. Egészen addig, míg kiderül, hogy tévedésről van szó.A Michelin-csillagot valójában egy azonos nevű vétheuil-i étterem kapta, melynek arrogáns sztárséfje, Jean-Marie Marronnier nem is késlekedik erről telefonon gúnyosan felvilágosítani Aurélie-t. Amikor nem sokkal később személyesen is találkoznak, Aurélie elámul: a riválisa egy jóképű, kék szemű, elbűvölő férfi. André, akit addig elkényeztetett a siker és a nők, életében először tapasztalja meg, mi is az a féltékenység... "- Mit keres magánál a barátnőm lakáskulcsa? - ordítottam magamból kikelve. - Hé, hé, hé, csak lassan a testtel, főszerkesztő úr! - Két kezét védekező mozdulattal emelte maga elé. - Nem kell átmennie Rambóba! Nem loptam el, rendben? Amikor együtt voltunk Givernyben, Aurélie a kulcsait... Ennél tovább nem jutott. Lendületet vettem, és az öklömmel belepancsoltam gyűlölt riválisom arcába. Marronnier egy pillanatra meglepődött, majd úgy koppant a földön, akár a lehullott gesztenye. - Ezt a kulcsokért, te rohadék! - kiabáltam, miközben a kezemet dörzsöltem." Nicolas Barreau (1980) Párizsban született, a Sorbonne-on tanult romanisztikát és történelmet. Párizsban, a fény városában játszódó, könnyed, romantikus regényeivel világszerte olvasók tömegeit hódította meg. A szerző évekkel ezelőtt A nő mosolya című kötettel lopta be magát a magyar olvasók szívébe, azóta menetrendszerűen minden Valentin-napra érkezik a könyvesboltok polcaira egy-egy Barreau-regény. A Cseresznyevirágzás a kilencedik magyarul olvasható könyve.

Cserna-Szabó András - Rézi ​a páczban
Apicius, ​Epikurosz, Hrabal, Krúdy, Mikszáth, Karinthy, Petri, Kövi Pál, Szomory, Dumas, Babits, Jókai, Füst Milán, Márai, Nietzsche, Tömörkény, Krasznahorkai, P. Howard, Agatha Christie, Déryné, Hamvas, Mick Jagger vagy éppen Bodor Ádám - egyfelől. Másfelől: firenzei posírozott tojás, Peche Melba, csórékolbász, bajai és szegedi halászlé, Fedák-lepény, sólet es halsli, risotto alla piemontese, kolozsvári káposzta, Puszta koktél, kálomista mennyország, vermicelli alla Posillipo, marinírozott halszelet Turbigo módra, paprikás krumpli, fogas Mornay módon, angol karácsonyi puding, Mussolini leves, szegedi tarhonya, velő Diderot módra, szalontüdő, vargabéles vagy éppen Újházi-kakasleves. Ezek Cserna-Szabó András legújabb könyvének, a Rézi a páczban című kötetének főszereplői: írók és ételek. A gasztronómia és a kultúra kapcsolódási pontjai. A konyha elfelejtett történetei az irodalomban, az irodalom titkos története a konyhában. Van itt gasztrotörténeti esszé és hasnovella, kulináris tárca és konyhakulturális tanulmány. Aki szerette Edét a levesben, az imádni fogja Rézit a páczban...

Dale Pinnock - A ​táplálkozás bibliája
Jól ​érthető, felhasználóbarát és megbízható táplálkozási útmutató A táplálkozás bibliája-bizton állíthatjuk, hogy minden háztartás nélkülözhetetlen kézikönyve lesz, mert mindannyiunkat érdeklő kérdéseket tárgyal: o Hétköznapi betegségek A-tól Z-ig: mitől alakulnak ki, hogyan előzhetjük meg és kezelhetjük őket táplálkozással? o Gyógyító élelmiszerek A-tól Z-ig: milyen közönséges, hétköznapi élelmiszerek tesznek jót és miért? o Életkornak megfelelő táplálkozás: hogyan változnak életünk során a táplálkozási szükségleteink? o Gyakori étrend-kiegészítők: mikor és hogyan szedjük őket? A szakácsdoktor Dale Pinnock praktikus, mérvadó tanácsait követve mindenki gyógyírt találhat a család hétköznapi betegségeire, ritkábban jár majd orvoshoz, kevesebbet költ drága gyógyszerekre és olyan tanácsadó könyvekre, amelyek csak összezavarják.

Polgár Ernő - Kleopátra ​vitorlása
A ​gasztronómia a szerelem és a hatalom művészete - írja Polgár Ernő. Eredeti hangvételű könyvében úgy fogalmaz, hogy ha könyvek és gasztronómiai remekművek nem léteznének, úgy éreznénk magunkat, mint egy partra vetett, a világi lét kijáratához érkezett lazac...

Bor_%e2%80%8b%c3%a9s_sz%c5%91l%c5%91_kislexikon
Bor ​és szőlő kislexikon Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Bor ​és szőlő kislexikon
Egy ​kellemes vacsora után egy pohár j ízű bor, egyike azoknak a dolgoknak, melyek-legalább is rövid időre- elégedetté teszik az embert. Ámde, hogy ez a "mégis szép a világ" érzés úrrá lehessen rajtunk, nem árt tudni, vajon milyen bort kell választani a remélhetően finom falatok mellé. Hár ez az! Mert az is számít, hogy miből áll az a kellemes vacsora. - Nos, ebből a kis könyvből ez pontosan kiolvasható.....

Kása Tamás - Tudatos ​konyha
Azt ​mondják, a főzés a legfontosabb tudomány, mert ez tart bennünket életben. Azt azonban gyakran elfelejtjük, hogy egy tudományhoz két alapvető dologra biztosan szükség van: az információk rendszerezettségére és egy szakértő oktatóra. Mindezek hiányában a főzést sokan csak mindennapos nyűgnek tekintik, ha éppen nem a gyorséttermek "szemétételeihez" menekülnek. Hiánypótló művében Kása Tamás - bár szerényen és közvetlenül adja elő - húsz év otthoni és éttermi konyhán szerzett, értékes és inspiráló tapasztalatait osztja meg velünk, remekül áttekinthető és alkalmazható módon. Ha megismerjük tőle a tudatos szakácskodás szabályait, a konyhai eszközök használatának és a konyhaszervezésnek a tudományát, akkor a főzés garantáltan hatékony tevékenységgé és örömteli élménnyé válik! Sőt mi több, a személyiségfejlesztés gyakorlatias lehetőségét nyújtja - nemcsak a konyhatündérek, hanem a törekvő koboldok számára is. Tasi István kultúrantropológus A Védikus Tudományok Kutatóközpontjának vezetője "A természet IQ-ja" című díjnyertes könyv társszerzője

Karina Urbach - Alice ​könyve
A ​nemzetiszocialisták hatalomra jutása után a sikeres bécsi szakácskönyvíró, Alice Urbach zsidó származása miatt elveszíti megélhetését és hazáját. Családtagjai szanaszét szóródnak: ki Amerikába kerül, ki koncentrációs táborba, ki a Man-szigeti internálótáborba. 1945 után Alice szakácstanfolyamot tart San Franciscóban, és egy amerikai tévécsatornán mutatja be legjobb receptjeit. Hazalátogatva Bécsbe egy nap a saját régi szakácskönyvét pillantja meg a könyvesbolt kirakatában. Na de ki az a bizonyos "konyhamester", aki Alice könyvét Rudolf Rösch néven jegyzi? E kötet szerzője történész, Alice Urbach unokája; kutatásainak egyik legizgalmasabb témája a kalandos hátterű szakácskönyv sorsa. Bécsi, londoni és washingtoni levéltárakban rég elveszettnek hitt levelekre, hangfelvételekre és filmes dokumentumokra bukkant, és a könyvek árjásításának kutatásával a náci bűntettek történetének új fejezetét nyitotta meg. Karina Urbach a Cambridge-i Egyetemen doktorált. Dolgozott a Londoni Német Történeti Intézetben és a Londoni Egyetemen. 2015 óta a princetoni Institute for Advanced Study kutatója. Közreműködött a német ZDF, az angol BBC és az amerikai PBS csatornák több dokumentumfilmjében. Szakkönyvek - úgymint Hitlers heimliche Helfer (Hitler titkos segítői) és Queen Victoria. Die unbeugsame Königin (Queen Victoria. A hajlíthatatlan királynő) - mellett egy történelmi regényt is írt Cambridge 5 címmel, amelyet több díjra is jelöltek.

Dragomán György - Főzőskönyv
"Örüljetek!" ​– időnként így fejezi be főzős-evős történeteit és receptjeit Dragomán György. Évek óta olvassuk ezeket a személyes beszámolókat, és aztán indulunk a konyhába, hogy mi is kipróbáljuk a recepteket, és vidáman megvendégeljük szeretteinket. Dragomán szenvedélyes író és szakács, az otthoni kenyérsütés és a nagy családi főzések propagátora, régi és új ételek őrzője és megalkotója, receptek lelkes egyszerűsítője és kíváncsi bonyolítója. A Főzőskönyv praktikus és roppant élvezetes társ a konyhában a reggelitől az ebéden át a vacsorákig, és közben mindenféle hasznos és haszontalan dolgot is megtanulhatunk a lezajló folyamatokról. A laktobacilusok és a vadélesztőtörzsek szimbiózisa éppúgy tárgya e könyvnek, mint a karamell változatai, a különleges konyhai eszközök leírása, vagy a szakértői, baráti és családi viták a "legjobb" megoldásokról, és persze az éhes tizenévesek is szóba kerülnek a sült krumpli, a rántott hús és a pizza hatékony elkészítésének módszereinél. Dragomán György mindezeket családi történetekbe ágyazva, vicces és komoly novellákkal, érzékletes regényrészletekkel körítve rakja elénk, hogy boldog órákat szerezzen az ínyenc olvasónak. Az olvasó pedig gyönyörködik, majd főzni meg enni kezd - tehát egészen biztosan örülni fog.

Kollekciók