Ajax-loader

'gasztronómia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


P1290853_3
elérhető
2

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb zöldséges finomság
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_195730
Kínai ​konyha Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Kínai ​konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img_0010
elérhető
71

Stahl Judit - Enni ​jó!
Kedvenc ​receptjeim zsúfolt hétköznapokra és megérdemelt hétvégékre Öt éven keresztül nap mint nap volt otthonunk vendége Stahl Judit. Tudósított háborúkról, békekötésekről, parlamenti csatározásokról és választásokról. Ezúttal azonban ő invitál bennünket "lakásának legfontosabb részébe" - a konyhájába. Jelmondata: "Finomat, gyorsan és egyszerűen." Friss és közvetlen stílusban mutatja be, hogyan lehet mai felgyorsult világunkban is megtalálni az étkezés örömét. Könnyen elkészíthető, pompás ízű ételekkel ad ötleteket ahhoz, hogy egy fárasztó nap végén is jólesően vacsorázhassunk együtt a párunkkal vagy épp ellenkezőleg, ráérősen ebédelhessünk családunkkal, barátainkkal a hétvégén. A könyv anyagát a Nők Lapjában megjelent nagysikerű írásaiból válogatta, és - praktikus szemléletéhez hűen - mindegyiket kiegészítette egy-egy Fele munka, dupla öröm recepttel is. A lapokról sugárzik az étkezés, a főzés szenvedélyes szeretete, mert Stahl Judit nem tudja és nem is akarja elrejteni rajongását. Az eredmény? Egy önéletrajzi elemekkel átszőtt szakácskönyv, amelynek lapozgatása közben minduntalan szembesülünk a kérdéssel: vajon olvassunk-e tovább vagy azonnal próbáljuk ki valamelyik receptet. Stahl Judit első szakácskönyve teljesen új hangot hozott a magyar gasztronómiai könyvkiadásba: modern szemlélete, praktikus és finom receptjei rögtön százezrek kedvenceivé váltak. A könyvben olyan, már-már klasszikusnak számító ételek szerepelnek, mint a spagetti friss pestóval, a fűszeres malac zelleres pürével, az epermisu vagy a csokis muffin, de süthetünk belőle rozmaringos-diós kenyeret, szalámis-hagymás pizzát, és készíthetünk mandulás csokitrüfflit is. A szép kivitelű, rengeget fotóval illusztrált kötet a 2002-es szakácskönyv változatlan utánnyomása.

Covers_224646
Ételek ​tejtermékekből Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Ételek ​tejtermékekből
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mikrohullámú recept
A ​múlt század nyolcvanas éveiben jelentek meg hazánkban az első mikrohullámú konyhai sütők. Kereskedelmi forgalomban először csak a jó masszív, szovjet gyártmányú készülékekhez juthattak hozzá a szerencsésebbek (a még szerencsésebbek pedig nyugati turistaútjaikról hoztak magukkal összekuporgatott, szerényre szabott valutakvótájukból egy-egy csillogó- villogó, nyugati vagy távol-keleti készüléket). E készülékek zöme aztán nem a háztartásokban, hanem többnyire jellemzően az akkor már gomba módra szaporodó "gebines" vendéglátó-ipari kisüzemekben (bisztrókban, lacikonyhákban, lángos-sütödékben stb.) teljesített szolgálatot mint kiváló gyorsmelegítő eszköz. Ez volt a mikrohullámú sütők "hőskora" nálunk.

Herbst Péterné Krausz Zorica - Magyarországi ​zsidó ételek
A ​zsidó háziasszonyok kezét igen szigorú rituális szabályok kötötték meg. Nagy leleményességre volt szükségük, hogy a megszabott korlátokon belül minél több ínycsiklandó és tápláló ételt varázsoljanak az asztalra - különösen a heti ünnepnap, a szombat, továbbá a sok évközi ünnep étrendjébe. Jó néhány receptjét átvette a nem zsidó konyha is, így a remek sóletét, a népszerű flódniét stb. E szakácskönyv a magyarországi zsidóság étkezési és ételkészítési szokásait örökíti meg a századforduló idejéből.

Jeni Wright - 101 ​tésztaétel
Ezeket ​a gyorsan és egyszerűen elkészíthető recepteke úgy válogatták össze, hogy még azoknak se kelljen lemondaniuk a saját készítésű, finom, friss, házias ételekről, akiknek igazán szűkre szabott a szabadidejük. A lépésről lépésre haladó utasítások megkönnyítik még a kezdők dolgát is, míg a szemléletességről a teljes oldalas, színes ételfotók gondoskodnak. A receptek végén hasznos tájékoztató található az egyes ételek tápanyagtartalmáról.

Huba Zsuzsa - Stadler Mari - Tanácsok ​és receptek mikrohullámú sütőkhöz
F. ​Nagy Angéla ajánlása: "Mind többen állnak tanácstalanul frissen vásárolt mikrohullámú készülékük előtt: mit készítsenek benne,és hogyan? Ehhez ad ötleteket , tanácsokat,recepteket Huba Zsuzsa és Stadler Mari könyve, amely lépésről lépésre vezet be a mikrohullámú sütés-főzés rejtelmeibe. Az ételleírásokon érződik, hogy a szerzőpáros valamennyit kipróbálta, és saját tapasztalatait adja át a kísérletező kedvű háziasszonyoknak vagy a főzésben örömét lelő házias férfiúnak. Rendkívül fontosak, hasznosak a könyv végén található táblázatok, még azok is fellapozzák majd, akik már jártasabbak ebben az új konyhatechnikában. Ők már tudják, hogy nem fölösleges kedvtelés, inkább időt, energiát megtakarító, hasznos eszköz a mikrohullámú készülék: érdemes megkönnyíteni vele a háztartási munkát!"

Covers_210489
Kínai ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Kínai ​szakácskönyv
A ​kínai konyha egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. Habár első pillanatra nagyon távolinak és különlegesnek tűnnek a kínai ételek, ez ne riasszon el minket a kipróbálásuktól. A nálunk nem beszerezhető alapanyagokat és speciális eszközöket nyugodtan helyettesíthetjük mással. A jó kínai étel titka a sütési technika, amelyet dobva-rázásnak nevezünk. Ehhez a wok az ideális eszköz, de egy mély serpenyő ugyanúgy megfelel a célnak. Mielőtt nekilátnánk az első recept kipróbálásának, olvassuk el a bevezetőben ennek a sütési technikának az ismertetését. Kezdhetjük a tanulást akár ennek az egyszerű, de ízletes és mutatós rizstálnak az elkészítésével is. (fotóját lásd a borítón) Dobva-rázva sütött rizs paprikával - 4 személy részére Hozzávalók: 18 dkg hosszú szemű rizs, 1 evőkanál mogyoróolaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 piros paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 evőkanál szójaszósz, só és paprika, 1 teáskanál szezámolaj. A rizst forró vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet és félretesszük. A wokban felforrósítjuk a mogyoróolajat, dobva-rázva megsütjük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat és világosbarnára pirítjuk. Beletesszük a wokba a rizst, hozzákeverjük a szójaszószt, és addig folytatjuk a sütést, amíg a rizs teljesen átforrósodik. Sóval, paprikával és szezámolajjal ízesítjük, tálaljuk.

Laurence Leuilly - Márton Gyöngyvér - Francia ​finomságok dióhéjban
Könnyedség,szellemesség ​és elegancia...ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban.Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk,amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja ,méltóak a dicséretre.A szerzők a francia tájak,népcsoportok jellegzetes ételeit mutatják be,küöztük a tenger kínálta különleges fogásokat is.Nagyon sokféle zöldség is szerepel az ételekben és nemcsak az általunk megszokott módon.A könyv kiválóan alkalmas arra ,hogy étrendünket változatosabbá,könnyebbé és vitaminokban gazdagabbá tegye.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​nyalánkság 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​szárnyasétel 33 színes fotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_124763
elérhető
6

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Saláták frissen és ropogósan
Az ​érdekes receptek ezen gyűjteményében a friss, ropogós salátáknak jut a főszerep.Az új receptek a maguk sokféleségével és eredetiségével meggyőzőek,akár ananászt és batáviát,akár paradicsomot és cukkinit adunk hozzá.A "régi ismerősök" az új hozzávalókkal gazdagabbá teszik a választékot.

Randé Jenő - A ​világ ételcsodái - 45 ország konyhája
A ​szerző, dr. Randé Jenő így foglalja össze e könyvének koncepcióját egyetlen mondatban: "Mint a jó ételek-italok kedvelője mindig azt vallottam, s azt kívántam szüntelenül érzékeltetni, hogy a világ megismeréséhez a nyelv nemcsak mint a beszéd, hanem mint az ízlelés eszköze is nélkülözhetetlen. Bejárva a világot kelettől nyugatig, északtól délig, és bele-belekóstolva a világkonyha óriási kínálatába, mindig kívülállóként, elfogulatlanul igyekeztem ítéletet formálni." A magyar gasztronómia nagy örege, könyvünk szaklektora idézi Lénárd Sándornak, a magyar származású orvos-ételtudósnak fundamentális gondolatát A római konyha című könyvéből: " A zupát az itáliai partok mentén mindenütt másképp készítik. A cataniai ember hallani se akar róla mazsola nélkül, és a szicíliai ínynek általában kell az édeskömény... ...Tudok olyan zupákról, amelyeket sáfránnyal sárgítanak, amelyekbe babérlevél, kömény és narancshéj kerül...Ismerek halleveseket, amelyeknek védő és ihlető szellemei mintha Neptun kíséretébe tartoznának, ilyen a toszkán partok cacciuccó-ja, amelyhez az olajban piruló halakat elébb borral öntözik, vagy a bouillabaise (A franciák halászléje. _A szerkesztő megjegyzése._), Marseille büszkesége, mely fokhagymán kívül hagymát és póréhagymát is tartalmaz..." Benne van ebben az idézetben a világkonyha egyik alapvető jellegzetessége: ugyanazt - másképp. Köztudott, hogy a bécsi szelet, ami az egész világon elterjedt, nem eredeti bécsi fogás, Savoyai Jenő hozta magával Itáliából.

Tobai Róbert - Legényételek ​egy serpenyővel
Ezek ​a receptek azért a háziasszonyokhoz is szólnak, de amiért született, annak oka a férfiemberben rejlik. Kevés mosogatás, remek étel: nos, ezek ilyen receptek - egy serpenyőben elkészül minden. És nem is akárhogy!

dr. Duszt Károly - Guóth János - Sütemények ​- 203 recept cukrászmesterektől
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Ragyogó ​szakácskönyv - régi magyar ízek eredeti receptek alapján
A ​különleges és szokatlan ízek bűvöletében gyakran megfeledkezünk saját gasztronómia kultúránkról, hagyományos receptjeinkről. Ebben az átfogó válogatásban a tradicionális magyar konyha klasszikus ízei elevenednek meg. Olvashatunk a különböző húsok elkészítési módjairól, a levesekről, mártásokról, tésztafélékről, salátákról vagy rizskásás ételekről, de a könyv külön foglalkozik az ünnepi menüvel, az ebéddel, vacsorával és nemzeti eledeleinkkel is. A desszertek terén is teljességre törekszik, a palacsintafélék, fánkok, lepények és a nagyanyáink által oly jól készített sütemények gazdag választékát tárja elénk. A mindenki által ismerős, kedves emlékeket idéző receptek (újra)felfedezésre csábítanak, és segítenek, hogy méltó módon sajátíthassuk el saját kulináris örökségünket.

Szántó Péter - Kínai ​főzőiskola alapfokon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Matolcsy Ildikó - Újabb ​ételek, tippek, fortélyok
„Ezzel ​a könyvvel a háziasszonyoknak szeretnénk ötletekkel segíteni a mindennapi gondon: mit is főzzünk. Olcsó és gyorsan elkészíthető ételeket gyűjtöttünk össze, gondolva a főzni egyelőre nem tudó lányokra - és fiúkra! - is. Reméljük, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és szakácskészségének megfelelő recepteket." Ezekkel a szavakkal ajánlotta olvasói figyelmébe első, nagy sikert aratott szakácskönyvét Matolcsy Ildikó. Most, hogy útjára bocsátjuk az Étkek, tippek, fortélyok folytatását, melyet a Rakéta Regényújságban megjelent receptekből állítottunk össze - azzal a reménnyel tesszük, hogy ez is épp olyan nélkülözhetetlen segédeszköz lesz a háziasszonyoknak, miként az elődje volt.

Covers_130730
MikrohulláM Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - MikrohulláM
Mire ​jó a mikrohullámú sütő? Mire nem jó a mikrohullámú sütő? Hogyan működik? Milyen edényeket használjunk és milyet ne a mikrohullámú sütőben? Főzés Felolvasztás Pirítás (Grillezés) Biztonsági szabályok Néhány hibalehetőség Néhány praktikus apróság Felolvasztási útmutató Főzési (sütési) útmutató Levesek Húsételek Halételek Főzelékek, zöldségek, köretek Egytálételek, szendvicsek Édességek Italok

Covers_126306
A ​100 legjobb gombás étel Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb gombás étel
A ​gomba szó hallatán alighanem a legtöbb ember valamiféle tönkös-kalapos növényre gondol. Holott valójában a gombák a növényvilág egyik legváltozatosabb törzsét alkotják, s Földünkön körülbelül annyi gombafaj él, mint amennyi magvas növény. Bármennyire is változatos a gombák törzse, egyvalami közös mindenféle gombában: nem rendelkeznek klorofillal, ezért fotoszintézisre nem képesek; táplálékukat más élőlényekből vagy elhalt szervezetekből nyerik. Az emberi táplálkozás szempontjából fontos gombák közül itt csak érintőlegesen foglalkozunk azokkal, amelyek fontos táplálék-átalakítók (élesztőgombák, mint pl. a sörélesztő, vagy a bor erjedéséért felelős gombák, vagy akár a sütőélesztő), de részletesebben foglalkozunk az úgynevezett tömlősgombákkal és a bazídiumos nagy-gombákkal, melyek a gombák törzsén belül önálló növényrendszertani osztályokat képeznek: ezek volnának azok a bizonyos tönkös-kalapos növények. Legendák övezik az arannyal felérő értékű szarvasgombát, melynek illegális szedését egyes helyeken ha¬lállal büntették, s számos gomba neve önmagában is ínycsiklandó élvezetet ígér: ízletes tinóru, Édesnyelű ti-nóru; de méltán híres a Réti csiperke, a Májusi pereszke, a kajszibarack illatú Sárga rókagomba vagy a Nagy őzlábgomba is. Legtöbben persze a sampinyon gombát (ez egy nemesített csiperkegomba, amit világszerte tenyésztenek) ismerik, és nem is járnak rosszul vele, mert talán ez az egyetlen „univerzális" gomba: akár rántva, akár töltve, akár párolva vagy salátának elkészítve, sőt levesbe főzve is kiváló. Őzlábgombához (ez is csiperke-féle) ritkábban juthatunk, pedig rántva olyan finom, mint a legzsengébb csirkehús. A friss laskagomba rántva is, de pörköltnek is elsőrendű. A szegfűgombából pedig olyan pörkölt vagy gombapaprikás készíthető, hogy a legínyencebbek is megnyalják utána a tíz újjukat. Nagyjából ennyi a hazánkban fellelhető frissgomba-kínálat, de konzervként vagy szárítva egyéb, egzotikus gombákhoz is hozzájuthatunk.

Toró Elza - A ​100 legjobb hagymaétel
Egy ​csípős liliomhoz Hagyma, te édes, te csípős, te béles! -- Ma tehozzád zeng ódát szerelmes ínyem. Tegyem-e, vágjam-e húsod ételembe, hagyjam-e, hogy ríkass könnyet kötényembe? Vajha találkoznánk szombaton, vasárnap, mikor fontos ember kerüli e házat, s titokban harapom reccsenve, ropogva, zamatos leveled, -- bizony enyhet hozna. Kinek `illatozó` nedve és hajtása, vándornak, péknének kedvese, pajtása, vidám kísérője vajnak és kenyérnek, fűszeres balzsama csülöknek, csibének, kakasnak, rucának, a bográcsgulyásnak, parázson varázsolt török rablónyársnak. Szeretlek lilán, zölden és veresen, sülve, főve, rántva és szeretlek nyersen, rezgő kocsonyához ecettel borítván, tüzes paprikával olajban megszórván, kemence szájában süllögőt, suttogót, cserépcsupor mélyén morcogót, fortyogót. Méghogy a légyottra illetlen, kelletlen, s a te hiányodban kellett volt elmennem, pedig azt a finom, előkelő fruska, immár ezer éve, hogy betéve tudja: mentát, petrezselymet, citromnak a levét, almát, szegfűszeget, bocinak a tejét, hogyha kísérődül megeszi, megissza, nem jön bánatosan, csókveszejtve vissza. Kedvünket gyógyítsad, testünket ifjítsad, Erőnket erősítsd, lelkünket kiderítsd, Kívánságunk milliom, Szeretünk, te csípős földi liliom!

Blanche Vergne - A ​büféasztalra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Uncle Ben's - Olaszos ​ízek percek alatt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_269653
A ​100 legjobb tojásétel Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb tojásétel
Tojás: ​annyi mint élet. Ezt már az ősember is tudta, bár még fogalma sem lehetett róla, hogy a tojás valójában egy óriási petesejt. Ma már azt is tudjuk, hogy azért valamivel több ennél, hiszen a megtermékenyült petesejtből kifejlődő élet számára mindazt tartalmazza, ami szükséges az újszülött teljes kialakulásához. És nemcsak tápanyagok tekintetében, mert ezeken túl még azokat az öröklődő információkat is tartalmazza, amik lehetővé teszik az újonnan kifejlődött egyedek számára az alapvető viselkedési stratégiákat is. Gondoljunk csak bele: a tojásból kikelt házityúk, csibe már tudja, hogyan kell az anyát hívnia, hogyan kell rejtőznie veszély esetén, és még azt is, mi az, ami számára táplálékként szóba jöhet.

100legjobb_vega
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb vegetárius étek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

100_legjobb_magyar
A ​100 legjobb magyar étel Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb magyar étel
Ha ​egy nemzetről el lehet mondani, hogy szereti a hasát, hát a magyarról bizonyosan. De nemcsak a magáét, hanem másokét is! Mert hiszen a magyar köztudottan kiváló vendéglátó, éppen ezért szívesen járnak hozzánk más nemzetek, népek fiai -- étkezni! Határ menti településeink és fővárosunk, valamint más városok, sőt egyes tájegységek idegenforgalmának jelentős részét teszi ki az úgynevezett vendéglátó turizmus. És jöjjön a vendég a környező országokból vagy akár a messzi Amerikából, Ausztráliából, sőt Japánból, egy biztos: nálunk a vendég nemcsak hogy nem marad éhen, de az itteni konyha ízei később is visszavonzzák. S amikor éppen nem tudnak hozzánk utazni, a világ számos városában találnak kifejezetten magyar éttermeket, melyek közül a jelentősebbek egyenest tőlünk szerzik be az alapanyagokat. Ha külhonban járunk, nézzünk csak be egy magyar étterembe, és látni fogjuk, hogy az ott étkezők többsége bizony nem kivándorolt honfink.

Covers_269682
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb recept szárnyasokból
Van-e ​ínycsiklandóbb, jobb étel a rántott pipicombnál? Hát a ropogós pirosra sült pecsenyekacsánál? Netán a paprikás csirkénél vagy a szalonnával tűzdelt fácánpecsenyénél? Más jó ételek vannak, de jobbak aligha! Parittyával, íjjal, hurokkal és más kezdetleges fegyverekkel vadászó őseink bizonnyal nem tekintették hőstettnek a különféle szárnyasok elejtését (hiszen nem kellett élet-halál harcot vívniuk a zsákmánnyal, mint a mamuttal, a barlangi medvével vagy a hegyes agyarú vadkannal), de a szárnyasokra való vadászat mindig is nagy ügyességet kívánt. A könnyedén szárnyra kapó, az első gyanús neszre a levegőégbe illanó eledel becserkészése, elejtése csak a legjobb vadászoknak sikerülhetett. Célba venni és eltalálni egy felröppenő vadkacsát, vadludat vagy gyöngytyúkot még a mai, modern tűzfegyverekkel is nehéz feladat. Óvatosság, kitartás és biztos kéz szükségeltetik hozzá. Horthy Jenő, kiváló vadászunk, könyvében leírja, hogyan kellett hideg éjszakákon gubbasztania a Hortobágy sáros gödreiben, hogy a reggeli röptükre induló vízi szárnyasok közül néhányat lepuffantso

Mózes István Miklós - A 100 legjobb burgonyás recept
Kevés olyan étel van, mely sütéskor annyira ellenállhatatlan illatot áraszt, mint a sült krumpli (talán csak a kenyér és a pattogatott kukorica veszi fel vele a versenyt e tekintetben). Olyan étel is kevés akad, melynek elkészítése ennyire egyszerű. Ugyanakkor a burgonya az egyik legsokoldalúbban elkészíthető étek.

Scan0014
A ​100 legjobb gyors étel Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb gyors étel
mai ​háziasszonyoknál szállóigévé vált az a mondás, hogy `nincs időm főzni`. Márpedig főzni kell, -- lehet bármilyen csodálatos a munkahelyi salátabár, az iskolai büfé, hazafelé menet a nyugati típusú, szórakoztatóhelynek is beillő gyorsétkezde, a családi asztal körüli meghitt hangulatot, a `nagyitól tanult békebeli falatokat`, a családi történeteket felidéző étkeket nem pótolja semmi. És jó egymás keze alá dolgozni a konyhában, amíg apa kicsontozza a húst, anya készíti a mártást, a nagyobb gyermekek megtisztítják a zöldséget, vagy szeletelik a kenyeret, a legkisebbek nagy gonddal kinyalogathatják az el nem mosott tejszínhabos tálat. Íme egy módja a gyors ételkészítésnek.

Zoltán Halász - Károly Hemző - Sopron ​and Environs
Magyarország ​nyugati szegélyének dombos-völgyes tájait, történelmi városait, kicsiny falvait idézi ez a könyv: Sopront, Kőszeget, Szombathelyt, a "vasi" és őrségi falvakat, ahol az idelátogatókat egy évezredes civilizáció alkotásai, egy máig élő folklór színei mellett az ízek, főzési szokások változatossága is fogadja. Sopronban a poncichterek hagyományos fogásaival ismerkedünk, Szombathelyen a mesteri módon elkészített vadpecsenyéket, az Őrségben a fazekas nyulat és a töltött kappant ízlelgetjük, és mindenütt az ételek ízét kellőképpen aláfestő borokat is persze, a kevéssé ismert helyi boroktól a nevezetes Soproni Kékfrankosig.

Péter Jánosné - Mikrohullámon ​sütni-főzni
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók