Ajax-loader

'gasztronómia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


L. Bobrov - L. Tyerehina - 500 ​recept burgonyával
Részlet ​az Előszóból : "A könyvben szereplő 500 burgonyaétel minden szempontból megfelel a fenti igényeknek, hiszen a burgonya tápláló, olcsó, ráadásul az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaz. A könyv összeállítói - a kazahsztáni Burgonya- és Zöldséggazdálkodási Tudományos Kísérleti Intézet főzni szerető és tudó dolgozói - arra a kérdésre is maradéktalan választ adnak, hogy hogyan készítsük el a burgonyát ízletesen, változatosan. Ezt bizonyítja az ételek rendkívül színes "palettája" a világ sok népének praktikus burgonyareceptjeivel."

A_100_legjobb_muffin
A ​100 legjobb muffin Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb muffin
... ​És felfedeztük a muffint! Eddig is ott lapult egy-egy recept szakácskönyveink lapjain, de valahogy nem vettük észre. Most jött el az ideje. Most lett korszerű, amikor ez az egyszerűségében nagyszerű, változatosságában kimeríthetetlen aprósütemény a hagyományos és modern konyhában divatnapjait éli. S hogy miért? Mert példának okáért a muffint elrontani nem lehet. Sima metódus: a lisztes szárazelemeket egy nagy tálban összeöntjük a tejes-tojásos-fűszeres résszel, villával lazán bekeverjük, belekanalazzuk a kivajazott formába, és 15 perc alatt már kész is a remekmű. A muffin legyőzhetetlen. Reggel a gyermek kezébe nyomhatod, ha siet az iskolába, tízóraira vagy munkahelyi ebédre kitűnő; egy gazdag leves után nyomatékul és finom záróakkordként jöhet egy gyümölcsös muffin. Vendéget vársz? Pillanatok alatt csodákat művelhetsz, édeset és sósat, egyszerűt és kreatívat, töltheted és körülöntheted, megrakhatod bonbonokkal, lecsorgathatod színes cukormázzal. Piknikre készülsz? Rakd meg gazdagon sajttal, hagymával, gombával, húsraguval. Ünnepekre újabb ruhába öltöztetheted: karácsonyra piros gyöngycukrosba, húsvétra pisztáciazöldre színes csokitojásokkal, Valentin napra szív alakba sütheted, marcipánrózsákkal. Forró nyári délután hűtsd magad citromfagylalttal koronázott változatával! Csak egy édes, nyugodt pillanatra vágysz? Zárj dobozába levendulát és rózsaszirmokat, hogy kóstolásnál bóduljon el minden érzéked!

Scan0011_(2)
Könnyű ​vacsorák Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Könnyű ​vacsorák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_71377
Nagyevők ​szakácskönyve Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Nagyevők ​szakácskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​sajt- és tojásétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Lajos Mari - Balatoni ​ízek
A ​Balaton mellett nem csak strandolni, vitorlázni, horgászni, lovagolni, szórakozni és pihenni lehet - hanem, mindezen kellemességek mellett fölségesen enni-inni is. Az édesvizű, nagy tó ízletes halakat szolgáltat - fehér húsú fogast, harcsát, pontyot, angolnát; a környékbeli erdők gombákat, vadhúsokat; a Balaton mentén emelkedő dombokon tüzes borok teremnek... S akkor még nem szóltunk a konyhaművészetről, amely a remek alapanyagokból finom és egyedi ízeket varázsol elő. Szép tájakról, érdekes látnivalókról - főként pedig balatoni ételekről és italokról szól ez a könyv, képben és írásban idézvén a jellegzetes balatoni fogásokat és azok receptjeit.

Boros_bea_a_100_legjobb_karcs%c3%bas%c3%adt%c3%b3_fog%c3%a1s
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb karcsúsító fogás
Nem ​is olyan régen még az volt a kívánatos, hogy az ember „jó húsban” legyen. Nőknél a kerek arc, dundi vállak, bő keblek, széles csípő, nagy kerek tompor tartozott az eszményi testalkathoz. A férfiaknak tekintélyt kölcsönzött a pocak. És persze a gyermeket is akkor tekintették egészségesnek, ha dundi volt. Az egészséges bőrszín pedig a hófehér volt. Minél inkább visszafelé tekintünk a történelmünkben, annál inkább jellemző volt a szépségnek és egészségnek ez a fajta felfogása. (Gondoljunk csak a willendorfi Vénuszra, mely szobrocskát az ősember faragta több tízezer évvel ezelőtt, s benne megörökítette az eszményi nőideált.)

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dana Bate - Iránytű ​a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez
A ​huszonhat éves Hannah Sugarman szinte mindent megkapott az élettől, amire egy maga korabeli nő vágyhat. Remek állást, jóképű, nagymenő pasit és egy igazán csilivili lakosztályt Washington D. C. egyik legjobb negyedében. Csupán egy a bökkenő: Hannah a pokolba kívánja az egészet. A tudományos konferenciák és a fényűző partik helyett a sütik és sültek világában érzi igazán otthon magát, munkaidőben is recepteket körmöl, titkos lakáséttermet nyit főbérlője tudta nélkül, és a mintaszerű hercegnőt úgy dobja le magáról, akár a felesleges kilókat... hogy a szerelem és a káosz új ízeket vigyen az életébe ­– és mindazokéba, akik megkóstolják a főztjét. Az Iránytű a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez igazi ínycsiklandó sikerkönyv egy olyan „szomszédlány” főhőssel, aki gyakran hülyét csinál magából a partikon, de pontosan tudja, mitől jó egy répatorta. És bár az álmai néha cukormázosak, azt már megtanulta, hogy az élet legfontosabb hozzávalója: higgy magadban. "Sütiillat, szerelem... ezt ígérte a regény, de sokkal többet adott nekem. Például megerősítést, hogy amikor valamiben nem érzed jól magad, akkor tovább kell lépned. Humoros, nagyon kedves, csoki-, narancs- és fahéjillatú történet az újrakezdésről és arról, hogy sose adjuk fel, mert a gödör aljáról is felfelé vezet az út." Fejős Éva

Eperjessy Magdolna - Szily Pál - Kovács Ágnes - 182 ​recept a mikrohullámú sütőhöz
Ön ​nagyon jól választott, amikor vagy azért vásárolta meg ezt a könyvet, mert van egy mikrohullámú sütője és szeretné tudatosabban használni, vagy azért, mert most gondolkodik a beszerzésén és döntéséhez vár segítséget. De ha csak azért, mert hiányzik a gasztronómiai és receptkönyv - gyűjteményéből, vagy ha csupán azért, hogy a már hazánkban is egyre jobban elterjedő, a modern családok életében egyre kevésbé nélkülözhető korszerű mikrohullámú sütés-főzés technikájáról ismereteket szerezzen, reméljük, akkor sem fogja megbánni vásárlását.

Toró Elza - A ​100 legjobb saláta
Napjainkban ​egyre nagyobb területet hódítanak maguknak a saláták, hiszen elkészítésükhöz legtöbbször sem bonyolult konyhatechnikai műveletekre, sem túlzottan sok időre nincs szükség. Ráadásul az év minden szakában találhatunk salátázni valót, az elkészített saláták sokféleségének pedig fantáziánk tág teret enged.

Geszteny%c3%a9sk%c3%b6nyv
Gesztenyéskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Gesztenyéskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_253367
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Vilma ​néni vegetáriánus receptjei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Pelle Józsefné - Savanyúságok, ​ízesítők, ecetek
Az ​éléskamra polcán ott sorakozhatnak a savanyúságok, az ízesítők, ecetek. Szó esik a szakácskönyvben a legrégibb tartósítási módról, az aszalásról is.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Covers_557612
100 ​Rezepte Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - 100 ​Rezepte
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halmos Monika - Boda Zoltánné - Nagy Elvira - Muffinok ​és aprósütemények könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai György - Sütés, ​főzés mikrohullámmal
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Mária Hajková - Édeskönyv
Háziasszonyaink ​-elsősorban a fiatalok- meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak, pudingok, krémek, fagylaltok és sütés nélkül készített édességek pontos receptje mindíg kéznél legyen. Miért oly kedveltek a tészták? A tésztás ételek változatossá teszik a család étrendjét, a tejjel készült különféle pudingok, krémek jól kiegészítik a gyermekek kosztját, a sós és édes sütemények a vendéglátás bevált kiegészítői. Az étrendbe iktatott tésztás ételek bizonyos mértékben csökkentik a konyhára fordított kiadások összegét. Nem utolsó sorban pedig éppen az édes tészták készítése bizonyítja leghatásosabban a háziasszonyok szakácsművészetét.

Laurence Leuilly - Márton Gyöngyvér - Francia ​finomságok dióhéjban
Könnyedség,szellemesség ​és elegancia...ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban.Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk,amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja ,méltóak a dicséretre.A szerzők a francia tájak,népcsoportok jellegzetes ételeit mutatják be,küöztük a tenger kínálta különleges fogásokat is.Nagyon sokféle zöldség is szerepel az ételekben és nemcsak az általunk megszokott módon.A könyv kiválóan alkalmas arra ,hogy étrendünket változatosabbá,könnyebbé és vitaminokban gazdagabbá tegye.

Liscsinszky Béla - Négy ​évszak ételei - Tél az Aranysárkány vendéglőben
Az ​olvasó olyan receptgyűjteményt tart a kezében, mely legelőször vizuális élményt nyújt. A látvánnyal, a színes ételkompozíciókkal az ételek kiválasztásához, elkészítéséhez, valamint a tálalásához kíván a szerző segítséget nyújtani. A komplett menűsorok végigolvasása is már jelentős hatást fejt ki, elkészítésük és elfogyasztásuk minden bizonnyal még kellemesebb élvezetet eredményez… A receptek mellett a kitűnő színes felvételeket is a szerző, Liscsinszky Béla készítette.

Liscsinszky Béla - Négy ​évszak ételei - Nyár az Aranysárkány vendéglőben
Köszöntöm ​a korszerű táplálkozás élenjáró harcosainak egyre bővülő táborát. Temérdek feladat vár rájuk kétségtelenül helytelen étkezési szokásaink megváltoztatásában. Jómagam a nagy ügy szolgálatába ezúttal a nyári évadnak megfelelő ételek leírásával és azok fényképeivel szegődöm.

F. Nagy Angéla - Gyümölcsből ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Régi ​és új ízek
A ​MNOT, a TOT és a Nők Lapja 1978-ban pályázatot hirdetett "Régi és új ízek" címmel régi tájjellegű, illetve a mai modern étkezési szokásoknak megfelelő receptekre. A felhívás igen nagy visszhangra talált. A pályázók több ezer receptet küldtek be. A pályaművekben életre keltek a régi, kézzel írott szakácskönyvek elfeledett ételei, de emellett rendkívül sok az új, modern alapanyagból készült, a házi munkát megkönnyítő ételleírás is. A könyvben a legjobb, az elterjesztésre legalkalmasabb recepteket gyűjtöttük össze. Főleg azok számára ajánljuk könyvünket, akik már tudnak főzni, de szívesen készítik el és kóstolják meg a régi és az új ízeket is.

Pár Gyula - Oriskó Ferenc - Magyaros ​ízek, hideg ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Alexander Ettl - Sajtok ​világa
Vajon ​milyen is a sajtok világa? Azt mindenki tudja, hogy a sajt tejből készül, de hogy miképpen lesz a tejből sok száz sajtféleség, s hogyan jöttek rá a sajtkészítés módjára, arról nem sokat tudunk. A Sajtok világa című könyv egy kis sajttörténelmen keresztül bemutatja a sajtok születését, a különböző sajttípusokat, e nemes, élő termék képviselőit a sajtkülönlegességektől egészen a hétköznapi túróig. A színes képekkel gazdagon illusztrált kötet kétharmada pedig ínycsiklandó, sajttal készült ételrecepteket tartalmaz, az ízelítőktől, a húsos, zöldséges, tésztás fogásokon át egészen a desszertekig. A gazdag étlaphoz megfelelő italajánlat is társul.

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​körítés és főzelék 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_224646
Ételek ​tejtermékekből Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Ételek ​tejtermékekből
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mikrohullámú recept
A ​múlt század nyolcvanas éveiben jelentek meg hazánkban az első mikrohullámú konyhai sütők. Kereskedelmi forgalomban először csak a jó masszív, szovjet gyártmányú készülékekhez juthattak hozzá a szerencsésebbek (a még szerencsésebbek pedig nyugati turistaútjaikról hoztak magukkal összekuporgatott, szerényre szabott valutakvótájukból egy-egy csillogó- villogó, nyugati vagy távol-keleti készüléket). E készülékek zöme aztán nem a háztartásokban, hanem többnyire jellemzően az akkor már gomba módra szaporodó "gebines" vendéglátó-ipari kisüzemekben (bisztrókban, lacikonyhákban, lángos-sütödékben stb.) teljesített szolgálatot mint kiváló gyorsmelegítő eszköz. Ez volt a mikrohullámú sütők "hőskora" nálunk.

Herbst Péterné Krausz Zorica - Magyarországi ​zsidó ételek
A ​zsidó háziasszonyok kezét igen szigorú rituális szabályok kötötték meg. Nagy leleményességre volt szükségük, hogy a megszabott korlátokon belül minél több ínycsiklandó és tápláló ételt varázsoljanak az asztalra - különösen a heti ünnepnap, a szombat, továbbá a sok évközi ünnep étrendjébe. Jó néhány receptjét átvette a nem zsidó konyha is, így a remek sóletét, a népszerű flódniét stb. E szakácskönyv a magyarországi zsidóság étkezési és ételkészítési szokásait örökíti meg a századforduló idejéből.

Kollekciók