Ajax-loader

'gasztronómia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_543146
elérhető
0

Ismeretlen szerző - TOP ​10 Budapest Gasztrokalauz
Másfél ​millió lépés. Ezúttal Budapesten. Az elmúlt hónapokban közel ezer helyet látogattunk meg a fővárosban, hogy abból maradjon 300. Bejártuk az új városközpontokat a VIII. és IX. kerületben, a budapesti kínai negyedet, kirándultunk Máriaremetére és Rákosszentmihályra, felfedeztünk romantikus kisvendéglőt, Duna-parti barbecue-sütőt, eldugott perzsa lakáséttermet, még a megújult Szépművészeti Múzeum büféjét is teszteltük. Jártunk szinte mindenütt, ahol jó ételre, italra, hangulatra volt kilátás. És megérte a kalandozás, úgyhogy kulináris kalandra fel! Bízzanak a séfekben, hiszen egy tréfás internetes bejegyzés szerint régen, aki feláldozta valamiért az életét, azt szentnek hívták. Ma úgy nevezik: szakács.

Eperjessy Magdolna - Szily Pál - Kovács Ágnes - 182 ​recept a mikrohullámú sütőhöz
Ön ​nagyon jól választott, amikor vagy azért vásárolta meg ezt a könyvet, mert van egy mikrohullámú sütője és szeretné tudatosabban használni, vagy azért, mert most gondolkodik a beszerzésén és döntéséhez vár segítséget. De ha csak azért, mert hiányzik a gasztronómiai és receptkönyv - gyűjteményéből, vagy ha csupán azért, hogy a már hazánkban is egyre jobban elterjedő, a modern családok életében egyre kevésbé nélkülözhető korszerű mikrohullámú sütés-főzés technikájáról ismereteket szerezzen, reméljük, akkor sem fogja megbánni vásárlását.

Péter Jánosné - Sertéshús ​100 féle képpen
Egyre ​többször halljuk és olvassuk, hogy a sertéshús nem egészséges. Mi, magyarok ennek ellenére szívesen fogyasztjuk. Sok-sok évtized alatt, megszámlálhatatlan elkészítési módot találtak ki a háziasszonyok. Úgy gondolom, ha nem mértéktelen mennyiséget eszünk a sertéshúsból és igyekszünk minél zsírtalanabbul elkészíteni, akkor az egészségünkre is vigyázunk és ízletes húsételt is készítettünk családunk számára. Ebben a füzetben 100 receptet kap az olvasó. Több különleges elkészítési mód szerepel benne. Aki kedvet kap a receptek kipróbálásához, változatos ételekkel lepheti meg családját.

Francia_%e2%80%8bszak%c3%a1csk%c3%b6nyv
Francia ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Francia ​szakácskönyv
A ​francia konyha - mint minden, ami francia - könnyed, szellemes és elegáns. A mennyiséggel szemben mindig a minőségen van a hangsúly. Nem véletlen, hogy olyan nagy hatással volt szinte minden nemzeti konyhára - s hogy a konyhaművészet nemzetközi nyelve a francia. Életrendünket nem csak változatosabbá, de könnyebbé és vitaminban gazdagabbá is tehetjük, ha francia ételeket főzünk. Az ízek kiegyensúlyozottsága és harmóniája gyorsan megszeretti velünk a francia salátákat, pástétomokat és húsokat. Könyvünkben több száz recept segíti felfedezni a francia konyha világát.

Uncle Ben's - Olaszos ​ízek percek alatt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Polcz Alaine - Főzzünk ​örömmel!
"Polcz ​Alaine - talán éppen azért, mert az élettel szükségszerűen velejáró, de annak elkerülhetetlen végével, a halállal foglalkozik hivatásszerűen: a szó abszolút értelmében s elementárisan - életpárti. Azaz: ételpárti. Ez a könyve az örök női géniusz otthonteremtő, házi tűzhely körüli varázslástudományának és titkainak leleplezése- feltárása. A maga módján egyfajta mágia. Egy hiteles személyiség konyha- és életvezetési kalauza..." /Szilárd Gabriella/

R. Szepessy Ilona - Spanyol ​konyha
A ​magyarok könnyen megbarátkozhatnak a spanyok konyhával: sűrű levesek, bőséges húsok, erősen fűszeres ételek világa ez, akár a mienk. R. Szepessy Ilona, a nagy sikerű Francia konyha szerzője ezúttal az ibériai konyhaművészet világába nyújt bepillantást; az általánosan elterjedt, tipikus ibériai ételek (gazpaco, paella, tortilla) változatai mellett szinte minden tartomány (Baszkföldtől Mallorcáig) szerepel egy-egy jellegzetes fogással; a receptgyűjtemény a híres spanyol italok (pl. sangria) ismertetésével zárul.

Péter Jánosné - Wasztl Anna - Szárnyasételek
Hazánkban ​is egyre nagyobb tért hódít a baromfi fogyasztása. Részben az ára miatt, másrészt azért, mert sokkal egészségesebb, mint a sertés- és marhahús. Leggyakrabban csirkehúst fogyasztunk, de az utóbbi évtizedben a pulykahús is egyre nagyobb helyet foglal el az étrendünkben. Libát, kacsát is gyakran eszünk. A baromfihús bő választéka magával hozta azt az igényt, hogy többször és változatosabban készítsük el magunknak, a családnak, vendégeinknek a szárnyasokat.

%c3%81ll%c3%adtson_%e2%80%8b%c3%b6ssze_saj%c3%a1t_men%c3%bct_eg%c3%a9szs%c3%a9gesen
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Állítson ​össze saját menüt egészségesen
Könyvünk ​22 előételt, 22 főételt és 22 desszertet tartalmaz, amelyekből bármilyen menüt könnyedén összeállíthat a különféle étkezésekhez. Csak keresse ki a 3 részre osztott oldalakon a legmegfelelőbb fogásokat, és főzze meg őket. Mindegyik étel egyszerűen és könnyen elkészíthető, de mindenekelőtt finom.

L. Bobrov - L. Tyerehina - 500 ​recept burgonyával
Részlet ​az Előszóból : "A könyvben szereplő 500 burgonyaétel minden szempontból megfelel a fenti igényeknek, hiszen a burgonya tápláló, olcsó, ráadásul az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaz. A könyv összeállítói - a kazahsztáni Burgonya- és Zöldséggazdálkodási Tudományos Kísérleti Intézet főzni szerető és tudó dolgozói - arra a kérdésre is maradéktalan választ adnak, hogy hogyan készítsük el a burgonyát ízletesen, változatosan. Ezt bizonyítja az ételek rendkívül színes "palettája" a világ sok népének praktikus burgonyareceptjeivel."

Lajos Mari - Hemző Károly - 99 ​sajt- és tojásétel 33 színes ételfotóval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boros_bea_a_100_legjobb_karcs%c3%bas%c3%adt%c3%b3_fog%c3%a1s
elérhető
4

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb karcsúsító fogás
Nem ​is olyan régen még az volt a kívánatos, hogy az ember „jó húsban” legyen. Nőknél a kerek arc, dundi vállak, bő keblek, széles csípő, nagy kerek tompor tartozott az eszményi testalkathoz. A férfiaknak tekintélyt kölcsönzött a pocak. És persze a gyermeket is akkor tekintették egészségesnek, ha dundi volt. Az egészséges bőrszín pedig a hófehér volt. Minél inkább visszafelé tekintünk a történelmünkben, annál inkább jellemző volt a szépségnek és egészségnek ez a fajta felfogása. (Gondoljunk csak a willendorfi Vénuszra, mely szobrocskát az ősember faragta több tízezer évvel ezelőtt, s benne megörökítette az eszményi nőideált.)

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dana Bate - Iránytű ​a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez
A ​huszonhat éves Hannah Sugarman szinte mindent megkapott az élettől, amire egy maga korabeli nő vágyhat. Remek állást, jóképű, nagymenő pasit és egy igazán csilivili lakosztályt Washington D. C. egyik legjobb negyedében. Csupán egy a bökkenő: Hannah a pokolba kívánja az egészet. A tudományos konferenciák és a fényűző partik helyett a sütik és sültek világában érzi igazán otthon magát, munkaidőben is recepteket körmöl, titkos lakáséttermet nyit főbérlője tudta nélkül, és a mintaszerű hercegnőt úgy dobja le magáról, akár a felesleges kilókat... hogy a szerelem és a káosz új ízeket vigyen az életébe ­– és mindazokéba, akik megkóstolják a főztjét. Az Iránytű a szerelemhez és titkos lakáséttermekhez igazi ínycsiklandó sikerkönyv egy olyan „szomszédlány” főhőssel, aki gyakran hülyét csinál magából a partikon, de pontosan tudja, mitől jó egy répatorta. És bár az álmai néha cukormázosak, azt már megtanulta, hogy az élet legfontosabb hozzávalója: higgy magadban. "Sütiillat, szerelem... ezt ígérte a regény, de sokkal többet adott nekem. Például megerősítést, hogy amikor valamiben nem érzed jól magad, akkor tovább kell lépned. Humoros, nagyon kedves, csoki-, narancs- és fahéjillatú történet az újrakezdésről és arról, hogy sose adjuk fel, mert a gödör aljáról is felfelé vezet az út." Fejős Éva

Geszteny%c3%a9sk%c3%b6nyv
Gesztenyéskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Gesztenyéskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img_0010
elérhető
69

Stahl Judit - Enni ​jó!
Kedvenc ​receptjeim zsúfolt hétköznapokra és megérdemelt hétvégékre Öt éven keresztül nap mint nap volt otthonunk vendége Stahl Judit. Tudósított háborúkról, békekötésekről, parlamenti csatározásokról és választásokról. Ezúttal azonban ő invitál bennünket "lakásának legfontosabb részébe" - a konyhájába. Jelmondata: "Finomat, gyorsan és egyszerűen." Friss és közvetlen stílusban mutatja be, hogyan lehet mai felgyorsult világunkban is megtalálni az étkezés örömét. Könnyen elkészíthető, pompás ízű ételekkel ad ötleteket ahhoz, hogy egy fárasztó nap végén is jólesően vacsorázhassunk együtt a párunkkal vagy épp ellenkezőleg, ráérősen ebédelhessünk családunkkal, barátainkkal a hétvégén. A könyv anyagát a Nők Lapjában megjelent nagysikerű írásaiból válogatta, és - praktikus szemléletéhez hűen - mindegyiket kiegészítette egy-egy Fele munka, dupla öröm recepttel is. A lapokról sugárzik az étkezés, a főzés szenvedélyes szeretete, mert Stahl Judit nem tudja és nem is akarja elrejteni rajongását. Az eredmény? Egy önéletrajzi elemekkel átszőtt szakácskönyv, amelynek lapozgatása közben minduntalan szembesülünk a kérdéssel: vajon olvassunk-e tovább vagy azonnal próbáljuk ki valamelyik receptet. Stahl Judit első szakácskönyve teljesen új hangot hozott a magyar gasztronómiai könyvkiadásba: modern szemlélete, praktikus és finom receptjei rögtön százezrek kedvenceivé váltak. A könyvben olyan, már-már klasszikusnak számító ételek szerepelnek, mint a spagetti friss pestóval, a fűszeres malac zelleres pürével, az epermisu vagy a csokis muffin, de süthetünk belőle rozmaringos-diós kenyeret, szalámis-hagymás pizzát, és készíthetünk mandulás csokitrüfflit is. A szép kivitelű, rengeget fotóval illusztrált kötet a 2002-es szakácskönyv változatlan utánnyomása.

Covers_253367
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Vilma ​néni vegetáriánus receptjei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Szántó András - Édes
A ​négy alapízből az édes a harmadik. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza, a második a savanyúakét. Ennek a könyvnek a főszereplői természetesen a torták, a desszertek és a sütemények. A szerzők felhívják a figyelmet a mértékletes cukorfogyasztásra, a méz és a mesterséges édesítőszerek felhasználási lehetőségeire. A könyv lapjain megelevenedik cukrásztörténelmünk néhány érdekes epizódja is.

Pelle Józsefné - Savanyúságok, ​ízesítők, ecetek
Az ​éléskamra polcán ott sorakozhatnak a savanyúságok, az ízesítők, ecetek. Szó esik a szakácskönyvben a legrégibb tartósítási módról, az aszalásról is.

Dworschák Ernő - Frank Júlia - Gundel Imre - Sós
A ​négy alapíz szakácskönyvei a kiadó új vállalkozása. Alapízként (sós, savanyú, édes, keserű) gyűjti kötegekbe a recepteket. Az első kötet a jellegzetesen sós ízű ételek elkészítésének módját tartalmazza. A bevezető rész foglalkozik a sós ízű ételek szerepével táplálkozásunkban, a NaCl-nak az emberi szervezetre gyakorolt hatásával, és azokkal a vegyületekkel, amelyekkel szükség (betegség) esetén helyettesíthető.

Frank Júlia - Semmiből ​valamit!
Nap ​mint nap ismétlődik: mi legyen az ebéd (a vacsora); mit adjak a gyerekek barátainak uzsonnára; mivel kellene megkínálni X-éket? Ráadásul sokadika is van, és semmi normális nyersanyag, úgymint: kaviár, lazac, bélszín, libamáj stb. nincs itthon! Van viszont krumpli, néhány tojás, egy-két csomag mirelit zöldségféle, néhány konzerv, kis darab sajt, kevés füstölt szalonna, különféle fűszerek és így tovább. A hűtőszekrény első pillantásra ugyan üres, de azért ha jobban körülnézünk benne, mindig akad valami, amiből lehet friss ételt készíteni. Szeretnék segíteni mindazoknak, akiknek nagyon kevés pénzből kell etetni a családjukat vagy csak saját magukat. E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.

Hargitai György - Sütés, ​főzés mikrohullámmal
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Mária Hajková - Édeskönyv
Háziasszonyaink ​-elsősorban a fiatalok- meg akarják tanulni a tésztás ételek elkészítésének csínját-bínját. Ennek feltétele, hogy a főtt, sült, zsírban sült tészták, különféle felfújtak, pudingok, krémek, fagylaltok és sütés nélkül készített édességek pontos receptje mindíg kéznél legyen. Miért oly kedveltek a tészták? A tésztás ételek változatossá teszik a család étrendjét, a tejjel készült különféle pudingok, krémek jól kiegészítik a gyermekek kosztját, a sós és édes sütemények a vendéglátás bevált kiegészítői. Az étrendbe iktatott tésztás ételek bizonyos mértékben csökkentik a konyhára fordított kiadások összegét. Nem utolsó sorban pedig éppen az édes tészták készítése bizonyítja leghatásosabban a háziasszonyok szakácsművészetét.

Laurence Leuilly - Márton Gyöngyvér - Francia ​finomságok dióhéjban
Könnyedség,szellemesség ​és elegancia...ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban.Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk,amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja ,méltóak a dicséretre.A szerzők a francia tájak,népcsoportok jellegzetes ételeit mutatják be,küöztük a tenger kínálta különleges fogásokat is.Nagyon sokféle zöldség is szerepel az ételekben és nemcsak az általunk megszokott módon.A könyv kiválóan alkalmas arra ,hogy étrendünket változatosabbá,könnyebbé és vitaminokban gazdagabbá tegye.

Liscsinszky Béla - Négy ​évszak ételei - Tél az Aranysárkány vendéglőben
Az ​olvasó olyan receptgyűjteményt tart a kezében, mely legelőször vizuális élményt nyújt. A látvánnyal, a színes ételkompozíciókkal az ételek kiválasztásához, elkészítéséhez, valamint a tálalásához kíván a szerző segítséget nyújtani. A komplett menűsorok végigolvasása is már jelentős hatást fejt ki, elkészítésük és elfogyasztásuk minden bizonnyal még kellemesebb élvezetet eredményez… A receptek mellett a kitűnő színes felvételeket is a szerző, Liscsinszky Béla készítette.

Liscsinszky Béla - Négy ​évszak ételei - Nyár az Aranysárkány vendéglőben
Köszöntöm ​a korszerű táplálkozás élenjáró harcosainak egyre bővülő táborát. Temérdek feladat vár rájuk kétségtelenül helytelen étkezési szokásaink megváltoztatásában. Jómagam a nagy ügy szolgálatába ezúttal a nyári évadnak megfelelő ételek leírásával és azok fényképeivel szegődöm.

F. Nagy Angéla - Gyümölcsből ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Régi ​és új ízek
A ​MNOT, a TOT és a Nők Lapja 1978-ban pályázatot hirdetett "Régi és új ízek" címmel régi tájjellegű, illetve a mai modern étkezési szokásoknak megfelelő receptekre. A felhívás igen nagy visszhangra talált. A pályázók több ezer receptet küldtek be. A pályaművekben életre keltek a régi, kézzel írott szakácskönyvek elfeledett ételei, de emellett rendkívül sok az új, modern alapanyagból készült, a házi munkát megkönnyítő ételleírás is. A könyvben a legjobb, az elterjesztésre legalkalmasabb recepteket gyűjtöttük össze. Főleg azok számára ajánljuk könyvünket, akik már tudnak főzni, de szívesen készítik el és kóstolják meg a régi és az új ízeket is.

Pár Gyula - Oriskó Ferenc - Magyaros ​ízek, hideg ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Alexander Ettl - Sajtok ​világa
Vajon ​milyen is a sajtok világa? Azt mindenki tudja, hogy a sajt tejből készül, de hogy miképpen lesz a tejből sok száz sajtféleség, s hogyan jöttek rá a sajtkészítés módjára, arról nem sokat tudunk. A Sajtok világa című könyv egy kis sajttörténelmen keresztül bemutatja a sajtok születését, a különböző sajttípusokat, e nemes, élő termék képviselőit a sajtkülönlegességektől egészen a hétköznapi túróig. A színes képekkel gazdagon illusztrált kötet kétharmada pedig ínycsiklandó, sajttal készült ételrecepteket tartalmaz, az ízelítőktől, a húsos, zöldséges, tésztás fogásokon át egészen a desszertekig. A gazdag étlaphoz megfelelő italajánlat is társul.

Covers_224646
Ételek ​tejtermékekből Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Ételek ​tejtermékekből
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mikrohullámú recept
A ​múlt század nyolcvanas éveiben jelentek meg hazánkban az első mikrohullámú konyhai sütők. Kereskedelmi forgalomban először csak a jó masszív, szovjet gyártmányú készülékekhez juthattak hozzá a szerencsésebbek (a még szerencsésebbek pedig nyugati turistaútjaikról hoztak magukkal összekuporgatott, szerényre szabott valutakvótájukból egy-egy csillogó- villogó, nyugati vagy távol-keleti készüléket). E készülékek zöme aztán nem a háztartásokban, hanem többnyire jellemzően az akkor már gomba módra szaporodó "gebines" vendéglátó-ipari kisüzemekben (bisztrókban, lacikonyhákban, lángos-sütödékben stb.) teljesített szolgálatot mint kiváló gyorsmelegítő eszköz. Ez volt a mikrohullámú sütők "hőskora" nálunk.

Kollekciók