Ajax-loader

'wales' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Szerb Antal - A ​Pendragon legenda
Egy ​fiatal magyar tudós XVII. századi misztikusok után kutat a British Museum könyvtárában. Earl of Gwynedd, a Pendragon család feje meghívja várába, és Mrs. Eileen St. Claire, egy csodálatos fiatal nő, titokzatos gyűrűt küld az Earlnek az ifjú tudóssal. Így kezdődik Szerb Antal egyedülállóan izgalmas, nagyszerű szatirikus detektívregénye, amely a legendákkal teli, varázsos walesi tájra viszi el az olvasót, ahol a képzelet szülte kísértetvilág a kor valóságos kísérteteivel ütközik össze egy hatalmas örökségért folyó izgalmas hajsza keretében. A Pendragon legenda Szerb Antal sokoldalú tehetségének sajátos kifejezője. A homo ludens, a játékos ember, aki kirándul saját szférájából a tudománytól legtávolabbra eső könnyű, szórakoztató irodalom műfajába, és megtölti azt szellemének fényével, bebizonyítja, hogy fantasztikus és bűnügyi regényt is tud írni, sőt jobbat, mint ennek a műfajnak az iparosai. Mert ő közben magas színvonalú irodalmat is közöl, és bírálja, kinevetteti azt a sznob angol úri társaságot, mely oly nagyon fogékony a misztikumra. S ezzel tulajdonképpen ezeknek a műfajoknak a paródiáját adja.

Cassandra Clare - A ​hercegnő
Tessa ​Graynek boldognak kellene lennie – hiszen minden menyasszony boldog, nem? Csakhogy miközben az esküvőjére készül, egyre több árny vetül a londoni Intézet árnyvadászaira. Új démon bukkan fel, akit vér és titkok fűznek Mortmainhez; ahhoz a férfihoz, aki könyörtelen automatonjai, a pokoli szerkezetek segítségével az árnyvadászok elpusztítására törekszik. Mortmainnek már csak egyetlen dologra van szüksége, hogy megvalósítsa a tervét. Tessára. Charlotte Branwell, az Intézet vezetője elkeseredetten igyekszik felkutatni Mortmaint, mielőtt a férfi lecsap. Jem és Will, a két Tessa szívéért versengő fiú mindent megtenne, hogy megmentsék a lányt. Mert bár Jem eljegyezte a lányt, Will még mindig szerelmes belé. Egy haldokló árnyvadász utolsó szavai elvezethetik Tessát és a barátait Mortmainhez, de a kis csapat egyedül nem veheti fel a harcot, a nagy hatalmú konzul pedig kételkedik a veszély valódiságában. A szövetségeseik által cserben hagyott árnyvadászok csapdában találják magukat, amikor Mortmain ráteszi a kezét a Jemet életben tartó orvosságra. Miközben legjobb barátja a halál kapujában van, Willnek mindent kockára kell tennie, hogy megmentse a lányt, akit mind a ketten szeretnek. Hogy időt nyerjenek Will számára, Magnus Bane, a boszorkánymester és Henry Blackwell megalkotnak egy eszközt, ami segíthet Mortmain legyőzésében. Miközben a többiek Tessa és az árnyvadászok jövőjének megmentésén munkálkodnak, a lány ráébred, hogy valódi természete példátlan hatalmat biztosít neki, így valójában egyedül ő húzhatja ki saját magát a csávából. De mit tehet egy magányos lány egy hadsereg ellen, még ha angyalok erejét is állíthatja csatasorba?

Ransom Riggs - Vándorsólyom ​kisasszony különleges gyermekei
"Fordulatos, ​megindító, sajátos hangulatú regény. Izgalmasan társítja a furcsa régi fényképeket a felejthetetlen történettel." John Green, a _New York Times_ újságírója, több sikerkönyv szerzője Egy rejtélyes sziget Egy elhagyott árvaház Egy különös fényképekből álló gyűjtemény Ez vár felfedezésre a _Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei_ című felejthetetlen regényben, amely a fantázia és a fotográfia elegyéből kever izgalmas olvasmányt. Történetünk kezdetén rettenetes családi tragédia indítja útnak a tizenhat esztendős Jacobot egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy Vándorsólyom kisasszony gondozottjai nem csak különlegesek voltak, de talán veszélyesek is. Lehet, hogy nem véletlenül száműzték őket egy kietlen szigetre. És valamiképpen – lett légyen ez bármilyen valószínűtlen – talán még mindig élnek. Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.

A. J. Cronin - Réztábla ​a kapu alatt
Archibald ​Joseph Cronin nevét régóta ismeri a magyar olvasó. A harmincas években divatos orvosregényének legsikeresebb művelőjének kilenc könyve jelent meg nálunk 1934 után. Bizonyára sokan emlékeznek még A Kalapkirály-ra, a Három szerelem-re vagy az Egy orvos újtá-ra. Cronin maga is orvos volt - katonaorvos, hajóorvos, majd bányaorvos, utóbbi minőségében éppen Walesben, ahol a Réztábla a kapu alatt egy része is játszódik. E kétségkívül leghíresebb regényének főszereplője, dr. Adrew Manson, friss dimpomával a zsebében érkezik Skóciából a walesi bányavidékre. Hamar ráébred, hogy elméleti képzettsége veszélyesebb, mintha teljesen tudatlan volna, ezért igyekszik minél több tapasztalatot szerezni s a gyakorlatból tanulni, hogy igazán jó és hasznos orvos váljék belőle. Segítségére van ebben áldozatos felesége és egy hányatott sorsú kollégája is. Hét esztendővel később Londoban találjuk - ahol megszédíti az anyagi gyarapodás lehetősége. Amit eddig elkerült, holott megkönnyítette volna helyzetét: feladja az elveit. Türelmesen hallgatja a gazdag hipochondereket, és észre sem veszi, hogy a valódi betegek számára már nincs ideje. A jómód felé vezető erkölcsi züllés útján egy tragédia állítja meg. De idejében-e? Minden idők egyik legsikeresebb bestsellerét veheti - ismét - kezébe a magyar közönség.

Mabinogion_-_walesi_legend%c3%a1k
Mabinogion Ismeretlen szerző
23

Ismeretlen szerző - Mabinogion
"A ​kút szélén egy aranyedény állt egy márványlapon, és az aranyedény négy láncon függött, és a láncok az ég felé nyúltak, és Pryderi nem látta a végüket. Elkápráztatta az arany szépsége és az edény finom kidolgozása. És odalépett az edényhez, és megragadta. De amint megérinti az edényt, az a kezéhez ragad, a lába meg a márványlaphoz, amelyen áll, és elveszíti a hangját, és egyeden szót sem tud kiejteni a száján." Varázslat, szerelem, vadászat, árulás, lovagi próbatételek - a mai walesiek őseinek rendkívül gazdag fantáziavilága tárul fel ebben a könyvben az olvasó előtt. A Mabinogion a kelta mitológia számos elemét tartalmazó Négy ágból (azaz a Pwyllról, Branwenről, Mana-wydanról és Mathról szóló mesékből), az öt, Arthurhoz köthető történetből, továbbá két történelmi jellegű elbeszélésből áll. A szövegek teljes, jegyzetekkel ellátott és a legújabb angol nyelvű fordítást felhasználó kiadását tarthatja első alkalommal a kezében a magyar olvasó, amely egyedülálló betekintést nyújt Britannia őslakosainak középkori kultúrájába.

Szabó R. Jenő - Nagy-Britannia ​és Észak-Írország
Sokan ​hiányosan tudják a Brit-szigetek, Nagy-Britannia és az Észak-Írország Egyesült Királyság fogalompárnak, azaz földrajzi tájegységnek és a politikai beosztásnak az azonosságát, illetve különbségét. Útikönyvünkben Nagy-Britannia (Anglia, Skócia, Wales) mellett Észak-Írországgal is foglalkozunk, és ellátogatunk a Csatorna-szigetekre, Man szigetére, bár azok nem tartoznak Nagy-Britanniához. A Panoráma e sorozatának megfelelően, az Általános részben igyekeztünk mindazt elmondani, ami egy ország sokoldalú megismeréséhez szükséges, a Részletes útikalauzban pedig Britannia tájait, városait mutatjuk be az utasoknak, olvasóknak. Dover fehér szikláitól indulunk Londonba. London és az onnan megtehető kirándulások leírása után az ország részletes bemutatását délen kezdjük, végigutazunk a déli partokon és azután délről észak felé haladva vezetjük végig olvasóinkat a szigetországon. A Részletes útikalauz Észak-Írország bemutatásával zárul. A magyar turisták angliai tartózkodási idejük jó részét Londonban töltik, a főváros látnivalóit részletesen, több sétára fűzve mutatjuk be. Ugyanúgy járunk el a többi idegenforgalmi zarándokhellyel: Cambridge-dzsel, Oxforddal, Stratforddal stb. Könyvünk számos, az utazással, elszállásolással, s a bevásárlással kapcsolatos tanáccsal látja el a magyar turistákat, és különös gondot fordít az országon belüli közlekedés megkönnyítésére. Az autós turisták pl. pontos adatokat kapnak arra vonatkozólag, hogy egy-egy helységből melyik úton és hány kilométer megtétele után jutnak el a másikba. A könyv végén Helységnévmutatót és térképgyűjteményt találunk.

Karen Marie Moning - Álom ​és valóság
Még ​csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén. Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfigurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni. Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból. Csak egy kivétel van: V’lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd. És V’lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is. A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett. Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog. Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul. Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?

Richard Llewellyn - Hová ​lettél, drága völgyünk? I-II.
Richard ​Llewellyn nevét a Hová lettél, drága völgyünk? című regénye és a belőle készült film tette népszerűvé Magyarországon, majdnem olyan népszerűvé, mint Margaret Mitchellét az Elfújta a szél. A helyszín Llewellyn regényéban Anglia, a régi jó, puritán Anglia, a szereplők - mint annyi sikeres angol regényben - egy bányászcsalád tagjai. A könyv arról szól, hogyan válik pokollá az ő elégedett, harmonikus életük; arról szól, hogyan tűnik el az a drága Völgy, mely az életet széppé tette.

Christopher Monger - Englishman ​Who Went Up a Hill and Came Down a Mountain
1917. ​The peace of a remote Welsh village, nestling comfortably in the shadow of what the inhabitants reverently call their 'mountain', is rudely shatterred by the arrival of two English mapmakers who have the temerity to announce that the 'mountain' is merely a 'hill' in geographical terms. It is a difference of only twenty feet - but a greater injustice than the villagers can bear. With smarting pride they band together to keep the mapmakers occupied whilst they set about putting the situation to rights... whatever it takes. Written and directed by Christopher Monger, The Englishman Who Went Up a Hill But Came Down a Mountain is a beautifully observed romantic comedy, which proves that mind over matter is still a powerful force for change...

Ransom Riggs - Miss ​Peregrine's Home for Peculiar Children
A ​mysterious island. An abandoned orphanage. And a strange collection of very curious photographs. It all waits to be discovered in Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, an unforgettable novel that mixes fiction and photography in a thrilling reading experience. As our story opens, a horrific family tragedy sets sixteen-year-old Jacob journeying to a remote island off the coast of Wales, where he discovers the crumbling ruins of Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. As Jacob explores its abandoned bedrooms and hallways, it becomes clear that the children who once lived here – one of whom was his own grandfather – were more than just peculiar. They may have been dangerous. They may have been quarantined on a desolate island for good reason. And somehow – impossible though it seems – they may still be alive. A spine-tingling fantasy illustrated with haunting vintage photography, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children will delight adults, teens, and anyone who relishes an adventure in the shadows.

Joanna Courtney - A ​walesi királyné
Anglia ​egén viharfelhők gyülekeznek, trónörökös híján pedig egyre bizonytalanabbá válik mind az utódlás, mind az ország sorsa. A sorozatos háborúkban ráadásul odavész a kulcsfontosságú pozícióban lévő Northumbria grófja, a királyi tanács ezért összeül, hogy megválasszák az utódját. A nyilvános eseményen részt vesz a szépséges és csupán tizennégy éves Edyth Alfgarsdottir is. A lány heves vérmérsékletű apja, Alfgar gróf azonban elveszíti a fejét, meggondolatlansága pedig nem marad büntetlenül: az uralkodó száműzi őt. A férfi egyedül a híres és rettegett walesi királytól, Griffintől remélhet segítséget, így családjával hozzá menekül. A nálánál jóval idősebb király rögtön szemet vet Edythre, és a lány sem közömbös a férfi iránt, de ha enged a kölcsönös vonzalomnak, nagy árat kell fizetnie a szerelmükért: szeretett Angliáját kell megtagadnia. Az időközben Wales királynéjává lett fiatal lány nagy hatalmú asszonnyá válik, és a vészterhes időkben, az 1066-os sorsfordító évben neki is választania kell. A választásán azonban nemcsak az övéi, hanem országuk sorsa is múlik... Joanna Courtney trilógiájának, a Hódítók asszonyainak első kötete igazi csemege a történelmi regények kedvelőinek. Edyth sorsán, megpróbáltatásain keresztül elénk tárul a tizenegyedik századi Anglia, királyok és királynék, grófok és grófnék élete, amely nem kevés izgalomban és érzelemben bővelkedik.

James Aldridge - Hihetetlen ​visszatérés
James ​Aldridge könyve két csodálatos lovacskáról szól: egy mongol vadlóról, amelyik egy walesi védett parkba kerül, és a parkot igazgató zoológus unokájának pónijáról, akik hűséges társra találnak egymásban és együtt szöknek meg. Tacsi, a mongol vadló akarta így, a kis póni, Peep pedig vállalta az összes gyötrelmet és kockázatot, amelybe ez a fantasztikus út került. Élményeikről, viszontagságaikról, kálváriájukról, hősiességükről két gyerek, a két tulajdonos levelezéséből értesülünk. Az egyik Baldin, a mongol kisfiú, aki felfedezte, hogy a hegyekben kihaltnak hitt vadlovak élnek, a másik az angol kislány, Kitty, a shetland póni gazdája. Az útközben történő eseményeket a különböző országok szakemberei kísérik figyelemmel, így értesülnek a gyerekek a két nemes állat sorsának állomásairól. Mire szörnyű nehézségek árán a lovak megérkeznek, Tacsi félholt, Peep pedig elpusztul, miután még életet ad szerelmük gyümölcsének, akit Tacsiért cserébe a mongolok elküldenek Kitty nagyapjának, a kutató tudósnak.

Barbara Erskine - A ​harcosok hercegnője
Jess, ​a fiatal londoni tanárnő erőszak áldozata lesz. A támadó személye ismeretlen, de Jess attól tart, valamelyik ismerőse volt a tettes. A nővére walesi házába vonul vissza, de ott sem talál nyugalomra: egy titokzatos gyermekhang riasztja fel álmából. Két évezreddel ezelőtt végzetes ütközet zajlott a szomszédos völgyben Caratacus, a brit törzsek vezére és a megszálló római sereg között. A büszke király fogságba esik; feleségével és lányával, Eigon hercegnővel együtt Rómába hurcolják. Jesst magával ragadja a történet, és nyomozni kezd Eigon sorsa után. A szálak Rómába vezetnek. Jessnek nincs többé maradása a walesi tanyán. Az örök városba utazik, ahova azonban egykori támadója is követi.

Ken Follett - World ​Without End
World ​Without End takes place in the same town of Kingsbridge, two centuries after the townspeople finished building the exquisite Gothic cathedral that was at the heart of The Pillars of the Earth. The cathedral and the priory are again at the center of a web of love and hate, greed and pride, ambition and revenge, but this sequel stands on its own. This time the men and women of an extraordinary cast of characters find themselves at a crossroad of new ideas--about medicine, commerce, architecture, and justice. In a world where proponents of the old ways fiercely battle those with progressive minds, the intrigue and tension quickly reach a boiling point against the devastating backdrop of the greatest natural disaster ever to strike the human race--the Black Death.

Ellis Peters - A ​Morbid Taste for Bones (Oxford Bookworms)
Murder ​in the twelfth century is no different from murder today. There is still a dead body, though this time with an arrow through the heart instead of a bullet. There is still a need to bury the dead, to comfort the living - and to catch the murderer. When Brother Cadfael comes to a village in the Welsh hills, he finds himself doing all three of those things. And there is nothing simple about this death. The murdered man's daughter needs Cadfael's help in more ways than one. There are questions about the arrow. And the burial is the strangest thing of all...

Catrin Collier - Swansea ​Girls
On ​Saturday nights, the Pier Ballroom in Swansea is the place to be. As the girls and boys gather, we are introduced to Lily, an evacuee unclaimed by her family at the end of the war; to Judy, taught independence by her war widow mother; for Katie, the product of a marriage between a drunken, violent father and a coward, beaten mother; and for the spoiled, willful Helen. It is an evening that fuels jealousies and sows the seeds for friendships, confidences, and romance.

Hans Lajta - Anglia ​és Wales
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gwyn Thomas - Ősi ​vágyak komédiája
Gwyn ​Thomas regénye az újabb világirodalomban eddig ismeretlen valóságról ad hírt. Az általa ábrázolt walesi világ válsága olyannyira minden magába foglaló, hogy már részletes leírása is felesleges, néhány futó jelzés is elegendő: a társadalmi és erkölcsi nyomorúság oly végletes, hogy már csak viccek, aforizmák és paradoxonok anyaga lehet. Thomas dalárdákba tömörült hősei nem azért énekelnek órákon át zsoltárokat , operaáriákat és tűzoltóindulókat, hogy ne hallják foguk vacogását - hanem mert az embernek mégis illik foglalkoznia valamivel. És az éneklés olyan szép dolog. Eresztékeiből kifordult, tótágast álló világot tár elénk Gwyn Thomas regénye. Mintha őfelsége walesi birodalmának állami elmegyógyintézetére nyitná rá az ajtót a gyanútlan olvasó. Ám a kerge bakugrások boszorkánytánca nagyonis elrendezett, lávává fagyott világ felett kavarog.

William Shakespeare - Cymbeline
Cymbeline, ​brit király részben elvakult balitéletből, részben gonosz felesége, a koronát előző férjétől származó fia, Cloten számára megszerezni igyekvő királyné csalárd machinációinak hatására száműzi udvarából lánya, Imogen, férjét Posthumust, aki pedig legigazabb híve, és a királyné ill. Cloten kezére adja Imogent, aki pedig őt őszintén szereti. Ezek ketten Imogen életére törnek, s közben a királyné Cymbeline megmérgezését is tervezi, de végül minden szerencsésen rendbe jön.

Peter Finch - Vizet ​/ Water
Peter ​Finch walesi költő először mutatkozik be hivatalos nyomtatásban a magyar közönségnek. Bár a XXI. századi felkészültségű költő honlapján évek óta gyűlnek a magyarországi útjait megörökítő versei és fotói mellett a magyar fordítások is. A Vizet tulajdonképpen egy más jellegű kísérlet a versek tértől és időtől függetlenítésére, hiszen 2003-ban európa egy másik kis országában mintegy tíz kötet anyagából és még meg nem jelent versekből időrendre fittyet hányva állt össze és kínálkozik fel új értelmezésre - két nyelven. Értekezletek, múlt századi irodalmi underground, szemtelen srácok, Beat nemzedék, életszakaszok és furcsa élethelyzetek, ahol a tűzoltó, a taxis és a csapos mind-mind alanyi költő.

Antal Szerb - Die ​Pendragon-Legende
Aus ​dem Ungarischen von Susanna Großmann-Vendrey. "Im Grunde fangen alle Geschichten damit an, dass ich in Budapest geboren bin" - so beginnt Janos Batky - Doktor der Philosophie - mit besonderem Interesse für die englischen Mystiker des 17. Jahrhunderts und überhaupt sehr in alles Englische verliebt, seine außerordentlich "gespensterhafte Geschichte voller unerklärlicher Abenteuer". Die wiederum beginnt mit einer Abendgesellschaft in London, auf der ihm Owen Pendragon, der derzeitige Earl of Gwynned, vorgestellt wird, über den man sich allerlei Wundersames erzählt - so unter anderem, dass er auf seinem walisischen Schloss in einem geheimen Labor Versuche mit merkwürdigen Tieren betreibe, um, getreu dem Pendragonschen Familienmotto "Ich glaube an die Auferstehung des Fleisches", dem ewigen Leben auf die Spur zu kommen.

John Galsworthy - Tűz ​és víz
A ​Viktória-korszak nagy angol regényírója a színpadon is emlékezetes sikereket aratott. Galsworthy eredetileg ügyvédnek indult, amit színművein is érezni lehet. Írójuk feltűnően ügyes vitatkozó, debatter. De mint nagy regényciklusában, a Forsythe Saga-ban Galsworthy a színpadon is inkább a szenvedélyek fölött álló bíró szerepét igyekszik betölteni. Ez a drámája a walesi iparvidék egyik nagy vasgyárába vezet, ahol egész télen át folyik a sztrájk. a hosszú bérharc, az éhség és nélkülözés elgyötörte már a sztrájkolókat, de a felcsapó szenvedélyek a megegyezést már-már lehetetlenné teszik. Galsworthy rokonszenve a munkások felé fordul. Darabjának morálja, hogy a tőke és munka tűz és víz , meg nem érthetik egymást soha. Angliában a darab témája és hangja annak idején éppen olyan vihart kavart, mint Németországban Hauptmann sok tekintetben hasonló drámája, a Takácsok. Galsworthy színműve tömegeket visz a színpadra és figyelemre méltó színpadi technikával oldja meg az ilyen jellegű darabok szerkezeti problémáit. Első bemutatása óta (1909) olyan ötven év telt el, mely a politikai, társadalmi, irodalmi élet terén forradalmi változásokat hozott, de a Tűz és víz helyzetei, jelenetei és alakjai ma sem hatnak elavultnak. Galsworthy tisztán látott sok kérdést, amit akkor röviddel az első orosz forradalom után, Angliában még kevesen értettek meg.

Evangeline Walton - The ​Mabinogion Tetralogy
The ​Mabinogion is to Welsh mythology what the tales of Zeus, Hera, Apollo and their sibling gods are to Greek myth... The magical adventures of Gwydion, the wizard-prince, Prince Pwyll, Arawn, the Lord of Death, the beautiful Rhiannon and the steadfast Branwen have thrilled generations. Evangeline Walton's compelling rendition of these ancient, thrilling stories of magic, betrayal, lost love and bitter retribution were originally published as The Island of the Mighty, The Children of Llyr, The Song of Rhiannon and The Prince of Annwn. The stories include the encounter between Prince Pwyll and Arawn, the God of Death, which Pwyll survives by agreeing to kill the one man that Death cannot fell, and the tale of Bran the Blessed and his family's epic struggle for the throne. The Mabinogian is universally recognised as the world's finest arc of Celtic mythology; Walton's vivid retelling introduces a world of gods and monsters, heroes, kings and quests, making accessible one of the greatest fantasy sagas of all time. This is the omnibus edition of the four books in the Mabinogi series.

Paula Brackston - The ​Winter Witch
Fledgling ​witch Morgana must defend her love, her home, and her life in this enthralling tale perfect for fans of Discovery of Witches In her small Welsh town, there is no one quite like Morgana. She has never spoken, and her silence as well as the magic she can't quite control make her a mystery. Concerned for her safety, her mother quickly arranges a marriage with Cai Bevan, the widower from the far hills who knows nothing of the rumours that swirl around her. After their wedding, Morgana is heartbroken at leaving, but she soon falls in love with Cai’s farm and the rugged mountains that surround it, while slowly Cai himself begins to win her heart. It’s not long, however, before her strangeness begins to be remarked upon in her new village. A dark force is at work there - a person who will stop at nothing to turn the townspeople against Morgana, even at the expense of those closest to her. Forced to defend her home, her love, and herself from all comers, Morgana must learn to harness her power, or she will lose everything. Paula Brackston's debut novel, The Witch's Daughter, was the little book that could - with a captivating story, remarkable heroine, and eye-catching package, it has now netted over 40,000 copies in all formats. Now Paula returns with The Winter Witch, another enchanting tale of love and magic, featuring her signature blend of gorgeous writing, a fabulous and intriguing historical backdrop, and a headstrong and relatable heroine readers will cheer for.

Janet Bord - The ​Traveller's Guide to Fairy Sites
A ​traveller's guidebook to the 500+ places in the British Isles where fairies have actually been seen offers a new angle on the very popular SUBJECT: of fairies. Most of the stories are not about the pretty winged fairies from children's picture books, but vsit the actual sites where fairies have been seen and, perhaps, may be seen today. This well-regarded author, known for her scholarly research, offers * accurate details on how to get to the sites * first-hand sighting reports and strange accounts of fairy sightings, traditional and modern * a guide to the different types of Little People, from Pixies to Leprechauns * many illustrations, engravings, drawings, photographs and maps This is Fairy Lore for intrepid or armchair travellers, but it is most definitely not for the fainthearted, as many of the stories can make your hair stand on end.

Кассандра Клэр - Механическая ​принцесса
С ​целью уничтожения Сумеречных Охотников Аксель Мортмейн создает безжалостную армию роботов — Адские Меха­низмы... Его задача — заполучить недостающий элемент темно­го плана — юную Тессу Грей. Храбрые охотники Уилл и Джем готовы на все ради спасения девушки. Однако вероломного злодея может остановить только сама механическая принцесса. Если, конечно, захочет это сделать... Перед вами самая захватывающая и динамичная книга три­логии.

Antal Szerb - The ​Pendragon Legend
At ​an end-of-London-season soirée, the young Hungarian scholar-dilettante Janos Bátky is introduced to the Earl of Gwynedd, a reclusive eccentric who is the subject of strange rumors. Invited to the family seat—Pendragon Castle in North Wales—Bátky receives a mysterious phone call warning him not to go; but he does and finds himself in a bizarre world of mysticism and romance, animal experimentation, and planned murder. His quest to solve the central mystery takes him down strange byways—old libraries and warehouse cellars, Welsh mountains and underground tombs.

Ray Quinlan - Canal ​Walks of England and Wales
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A. J. Cronin - The ​Citadel
This ​thrilling novel of a doctor's life has been the subject of a Mobil Masterpiece Theatre dramatic series on PBS. "Cronin's distinguished achievement. . . . No one could have written as fine, honest, and moving a study of a young doctor as "The Citadel" without possessing great literary taste and skill".--"The Atlantic Monthly".

A. L. Kennedy - Everything ​You Need
From ​the prodigiously talented A. L. Kennedy comes a flamboyantly stylish and fiercely emotional novel about fathers and daughters, creation and self-destruction, and love's paradoxical power to heal its most devastated victims. One such victim is Nathan Staples, a writer whose hilarious contempt for humanity is surpassed only by his corrosive self-loathing. Along with five equally dysfunctional colleagues Nathan lives on an island retreat off the coast of Wales, where he yearns for the daughter he lost years before. Now, in defiance of all his hopes, Mary Lamb–herself an aspiring writer–is about to join him as the seventh member of the colony. As Nathan tortuously wins the trust of the child who has no inkling of their true relationship, Mary comes to a gradual understanding of her gift. In Everything You Need, A. L. Kennedy combines the mythic resonance of Arthurian legend with a sensibility as lyrical as it is profane.

Jane Watt - Die ​Herrin von Llyn
Eine ​atemberaubende Reise in eine vergangene Zeit. Nell, eine moderne junge Frau, findet sich nach einem Sturz vom Pferd im 12. Jahrhundert wieder und ist mit einem Mann verheiratet, den sie nicht kennt. Trotzdem fühlt sie sich der Zeit und den Menschen merkwürdig verbunden. Sie verliebt sich in ihren Ehemann Rhys, mit dem sie auf einer Burg in Wales an der windumtosten Küste von Llyn lebt. Ihr Familienglück ist gefährdet, als der englische König John je einen Sohn sämtlicher walisischer Lords als Geiseln einfordert. Nell weiß aus dem Geschichtsunterricht, dass die Geiseln nicht überleben werden ...

David M. Robinson - Tintern ​Abbey
A ​detailed colour illustrated guidebook for Tintern Abbey in the beautiful Wye valley. The Cadw guidebooks are fully illustrated with a combination of stunning photographs, reconstruction drawings, historical documents, maps, and plans.

Kollekciók