Ajax-loader

'magyar' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Tahi-Tóth Nándor - A ​kis rajzoló
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Balássy László - Apor ​Vilmos
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kácsor László - Horgászösvényeken
A ​horgászok népes táborának az igényeit igyekszik kielégíteni ez a könyv. Szerzője a leggyakorlottabb horgászok egyike, tapasztalatait, ismereteit haszonnal vehetik át a kezdő és "haladó" horgászok egyaránt.

Hadrovics László - Szerbhorvát-magyar ​szótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_75873
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​világ legnagyobb botrányai
Szinte ​nem múlik el nap anélkül, hogy a médiák ne szellőztetnének meg néhány botrányszagú történetet. A Beatles és a Rolling Stones kábítószer-ügyei eltörpülnek a megdöbbentő bejelentés mellett: lehet, hogy Errol Flynn, a világhírű filmszínész náci kém volt? Vagy éppen azzal sokkolják a közvéleményt, hogy a kenti herceg felesége bejelenti: az apja egykor az SS tagja volt!... Természetesen nem maradhat ki a szex sem... Csak halála után derült ki, hogy Jayne Mansfield, az ötvenes évek hollywoodi kebelsztárja egy sátánista szekta tagja volt és saját házában tartották "összejöveteleiket"! Zaftos történetek keringnek Navratilova leszbikus kapcsolatairól, vagy az egykori brit miniszterelnök feleségéről, aki két évtizeddel ezelőtt a rolling Stones tagjaival "hancúrozott"... E kötetben gyűjtöttük össze mindazokat a történeteket amelyeket joggal illethetünk a "világ legnagyobb botrányai" jelzővel.

139403664
elérhető
2

Jankovics Éva - Stroke
A ​nyugalmazott kisvárosi építészmérnök, Tornyai István 72 éves, jó egészségnek örvendő özvegyember éppen házasodni készül. Ám hirtelen agyvérzést kap, és egy kórházi ágyon találja magát, bénán, némán, magatehetetlenül. Lassan felgyógyul, és elhagyja a kórházat, hogy Anna lányáékhoz költözzön. Hamarosan kiderül, hogy Ármin, a legszeretettebb unoka drogozik, sőt nemcsak fogyasztja, de árulja is a kábítószert, és előzetes letartóztatásba helyezik. Úgy tűnik, egyedül a beteg nagypapának nyílik meg a fiú, aki végül gyermekei ellenkezését félresöpörve megteszi azt, amire a család nem képes: nagyvonalú és hősies gesztussal unokája megmentésére siet. De miképp tudná a kamasz fiú meghálálni a nagypapa önfeláldozását, és vajon az idős ember nélkül hogyan tudja életét folytatni a család?

Szőnyi György Endre - Titkos ​tudományok és babonák
"Mágiáról, ​alkímiáról, rózsakeresztesekről hallván a magyar olvasónak Bátky János, a derék szöszmötölő filológus jut eszébe Szerb Antal regényéből, aki a "fölösleges tudományok tudoraként" régi papirosokat bújt naphosszat... Bátky Jánosnak könnyű dolga volt, mert élőben láthatott egy feltámadt rózsakeresztest, sajnos a mai kutatónak már jóval nehezebb, hiszen csak papirosok, nemegyszer kétes értékű papirosok között keresgélhet a régi idők egyre inkább múlt ködébe vesző, legendákba burkolózó eseményei, furcsa emberi kísérletei után..."

Molnár László Miklós - Old ​Shatterhand nyomában
A ​szerző ifjúsági regényében Xantus János életének azt a periódusát mutatja be, amikor "mint térrajzoló, mint az amerikai hadsereg egyszerű katonája bolyongott a múlt század ötvenes éveiben a kansasi prérin Észak-Amerikában, a Vadnyugat tájain." "... itt kezdte, majd egy életen át fáradhatatlanul folytatta természettudományos kutatásait. Napjainkra tényekkel is igazolható, hogy Karl May, Winnettou és Old Shatterhand kalandos történetének megírásakor, ismerte és felhasználta a tudós természetbúvár színes leírásait. Xantus János hagyatékában olyan levelek is fellelhetők, amelyekben a német író arra kérte, adja beleegyezését, hogy róla mintázhassa meg a nemes apacsfőnök Winnettou »sápadtarcú« testvérének, Old Shatterhandnek a figuráját."

Stelczer Árpád - Cseh-magyar ​szótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_252808
elérhető
1

Ben Alex - Új ​kezdet
"Ez ​a könyv nem biztos támaszpontot nyújtó térkép. Legjobb esetben is csak egy útikönyv, melyet olyan emberek írtak, akik korábban már bejárták a maguk útját. Tartsd mindig magadnál, hogy amikor új kérdésekkel találod szemben magad, elgondolkodhass bölcs meglátásain és jó tanácsain. Ez bátorítani fog utadon" - olvashatjuk a színes, ajándékkönyvecskében, melyben a témával kapcsolatos bölcs idézetek találhatók. A(z) Új kezdet (Könyv) szerzője Ben Alex.

Bertényi Iván - A ​magyar korona története
1978. ​január 6-án a Parlamentben Cyrus Vance akkori külügyminiszter az Egyesült Államok elnökének képviseletében ünnepélyesen átadta Apró Antalnak, az Országgyűlés akkori elnökének a magyar királyi koronát és a többi koronázási jelvényt. Nemzeti kincseink több mint három évtizedes távollét után visszakerültek hazánkba. Bertényi Iván történész a korona történetéről és a hozzá fűződő problémákról ad képet. Ismerteti a korona eredetével kapcsolatos nézeteket, vitákat, nyomon követi a korona sorsát történelmünk viszontagságai közepette. Szól a szentkorona-tan kialakulásáról és szerepéről, reakciós, soviniszta célokra való felhasználásáról. Részletesen ír egy-egy nevezetesebb koronázási szertartásól, a korona XX. századi történetéről, Nyugatra hurcolásáról, majd hazatéréséről. E kötet az 1978-ban megjelent mű harmadik, javított és bővített kiadása. A szerző hasznosította az első kiadás óta született újabb eredményeket, az újabb viták tanulságait.

Sumonyi Zoltán - Magyar ​Messiások
Janus ​Pannonius és Mátyás király, Pázmány Péter s ifjú tanítványa, Zrínyi Miklós, Kazinczy és Batsányi a főhősei a kötetben szereplő három verses drámának, amelyekben a drámaiságot nem a színpadi események, hanem a szellemi hadszíntéren vívott csaták szolgáltatják. Nézetek és eszmények csapnak össze, politikai és emberi hitvallások s a helytállás különböző módozatai ütköznek egymással a magyar történelem oly századaiban, amikor a cselekedeteknek határt szab a honi értetlenség vagy a külföldi reakció. Koruknál messzebbre tekintő emberekről szólnak e darabok, akiknek személyes tragédiáját éppen széles látókörük okozza: nézeteik legfőbb, legfontosabb részét nem értik meg a többiek. Pázmány élete alkonyán ébred rá: a fiatal Zrínyi félreértette tanításait, s nem ismeri fel a magyarság létét fenyegető veszedelmeket. Janus Pannoniusnak is rá kell döbbennie: Mátyás megtagadta, távlatos elképzeléseik különbözősége alapvetően szembeállította őket egymással. Kazinczy erkölcsi erejét kettős teher teszi próbára: miként lehet töretlen gerinccel szembeszállni az elnyomókkal, s vállalni a forradalmi eszméket ugyanakkor, amikor e gondolatokat tartásuk vesztett, méltatlan emberek is terjesztik.

Dr. Lénárd Gábor - Biológia ​12.
A ​szerző biológia-tankönyvei Magyarországon 25 év óta ismertek és kedveltek. E tankönyvek tananyaga a szaktanárok szakmai és módszertani kultúrájára épül. Nagy értékük a pontos, didaktikailag kimunkált szövegalkotás, a jól meghatározott fogalomrendszer. A tankönyvek az ismeretanyagot tematikus egységek szerint tárgyalják. Az egyes fejezeteken belül - a tanórai egységeknek is megfelelő részek után - az értékes szakmai módszertani kultúrát meghagyva - az új érettségi közép- és emelt szintű követelményrendszerének megjelenítése, illetve a kiegészített tárgymutatón belül a megtanulandó fogalmak összegyűjtése. Az ismeretanyag tárgyalása megfelel a tantervi követelményeknek, és egyben megőrzi az előző kiadások értékeit.

Dr. Lénárd Gábor - Biológia ​11.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Steph_paul_michael_bush
elérhető
6

Paul Michael Bush - Steph
A ​Steph az Alkonyat sorozat írónőjének, Stephenie Meyernek a beceneve. Ez a könyv tehát a „twilighterek”, a Twilight saga olvasóinak és Steph rajongóinak könyve. Az ifjú és kevésbé ifjú olvasó itt nemcsak Bella és Edward, a halandó arizonai iskolás lány és a halhatatlan vámpírfiú szerelméről tudhat meg új dolgokat, hanem a világ egyik legnépszerűbb írónőjéről, a Twilight könyvek és filmek keletkezéséről is. És az írói műhelytitkokról, például arról, hogyan kell három pici gyermek mellett könyvet írni. Vagy: hogyan ír slágerkönyvet a vámpírokról valaki, aki soha életében egyetlen horrorfilmet sem látott?

Alapt
Magyarország ​Alaptörvénye Ismeretlen szerző
elérhető
5

Ismeretlen szerző - Magyarország ​Alaptörvénye
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Komlósi Ákos - Lépésről ​lépésre az iskola felé - Április
Kedves ​Szülők! A Lépésről lépésre az iskola felé című kiadványunkkal az a célunk, hogy könnyítsünk a szülők vállára nehezedő terhen. Nap mint nap szembesülünk gyermekünkkel, amikor azt kéri, hogy: - Anya, játsszunk! - Anya, olvass nekem! - Apa, csináljunk valamit! Úgy gondoljuk, mindenkinek fejtörést okoz, hogy ilyenkor mit is csináljunk. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani azzal, hogy most megjelentettük a Táguló világ áprilisi kalendáriumát, amely a hónap minden napján segítséget nyújt a gyerekekkel való foglalkozásban. Ha kiadványunk elnyerte tetszését, használatához sok sikert és sok örömet kívánunk. A KIADÓ A májusi szám április utolsó hetében jelenik meg!

Dalosk%c3%b6nyv
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Ezer ​esztendő - Millenniumi Daloskönyv
Ezeréves ​a keresztény magyar állam, és kétezer éves a kereszténység. Ezt az időszámítást a keresztény világ valamennyi népe, állama átvette. A honfoglalás idején, főként Géza fejedelem korában létezett már magyar állam. A keresztény Európának - tudatos elhatározással - ezer esztendővel ezelőtt váltunk részévé. Szent Istvánt 1000 vagy 1001 karácsonyán koronázták meg: Ő maga választotta az akkori millennium ünnepét. A latin betűs írással, az európai civilizáció értékeinek átvételével tudtunk megmaradni. A magyar az egyetlen távolról érkezett nép, mely máig fennmaradt. A többiek, akik a magukkal hozott szokásokhoz ragaszkodtak - például a hunok, a normannok, a besenyők - megsemmisültek. Nyelvük beolvadt. A magyar nyelv él. „Nekünk a nyelvünk nagyobb kincsünk, mint a földünk, mert régibb, s akkor is él, amikor a föld már nem a mienk. Nem nyelvünk olyan mint mi, hanem mi vagyunk olyanok, mint a nyelvünk.” Nyelvünk tehát a hazánk. Zenei anyanyelvünk ugyanolyan régi mint beszélt nyelvünk. Az évszázadok alatt változott ugyan, de szépségét ma is csodálva hallgatják szerte a világon. „A magyar zene… számottevő a nemzetközi életben, híd a …nemzetekhez, fegyver a létért való küzdelemben. Ideje, hogy a nemzet életében is számottevő legyen. Méltó, hogy a nemzet melléje álljon. Maga javára teszi.” (Kodály Zoltán) Ezért állítottuk össze a millennium - az ezeréves ünnep - alkalmából ezt az énekeskönyvet, melyben a magyar nép régebbi és újabb dalai találhatók. Örülnénk, ha a gyerekek szüleikkel együtt énekelnék az alkalomhoz kötött és az alkalomhoz nem kötött énekeket. Az lenne a legjobb, ha énekelnének akár örömük, akár bánatuk van.

Olv
Ezer ​esztendő Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Ezer ​esztendő
Ezeréves ​a keresztény magyar állam, és kétezer éves a kereszténység. Ezt az időszámítást a keresztény világ valamennyi népe, állama átvette. A honfoglalás idején, főként Géza fejedelem korában létezett már magyar állam. A keresztény Európának - tudatos elhatározással - ezer esztendővel ezelőtt váltunk részévé. Szent Istvánt 1000 vagy 1001 karácsonyán koronázták meg: Ő maga választotta az akkori millennium ünnepét. A latin betűs írással, az európai civilizáció értékeinek átvételével tudtunk megmaradni. A magyar az egyetlen távolról érkezett nép, mely máig fennmaradt. A többiek, akik a magukkal hozott szokásokhoz ragaszkodtak - például a hunok, a normannok, a besenyők - megsemmisültek. Nyelvük beolvadt. A magyar nyelv él. „Nekünk a nyelvünk nagyobb kincs, mint a földünk, mert régibb, s akkor is él, amikor a föld már nem a mienk. Nem nyelvünk olyan mint mi, hanem mi vagyunk olyanok, mint a nyelvünk.” (Ravasz László) Nyelvünk tehát a hazánk. Ezért állítottuk össze a millennium - az ezeréves ünnep - alkalmából a magyar nyelv mestereinek szavaiból, verseiből ezt az olvasókönyvet. A magyar ifjúságnak, az olvasás örömét kóstolgató gyerekeknek ajánljuk és ajándékozzuk ezt a könyvet. Szüleiknek, nagyszüleiknek és az egész magyar nemzetnek is ajánljuk. Nem szántuk tankönyvnek, hanem örömet adó időtöltésnek, eltűnődési alkalomnak, hogy örvendezhessünk: átéltük ezt az elmúlt ezer esztendőt dicsőségeivel, keserveivel, bánataival és örömeivel.

Balázsy Géza - Rajziskola ​óvodásoknak, kisiskolásoknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szeretet_ajandeka
A ​szeretet ajándéka Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​szeretet ajándéka
Igényes ​kiállítású karácsonyi ajándékkönyvecske. Az ünnepi hangulatot varázsló illusztrációk között olvasható versek és mondások a szeretet mibenlétét fejtegetik, boncolgatják. Igyekeznek megragadni a kapcsolatok utáni vágy és a szeretni tudás lényegét. Hiszen a szeretet művészet, és karácsony a tökéletes, isteni szeretet megjelenésének ünnepe.

%c3%a1rp%c3%a1d-kori_legend%c3%a1k_%c3%a9s_intelmek
elérhető
8

Ismeretlen szerző - Árpád-kori ​legendák és intelmek
Háborúskodásokról ​és követjárásokról, templomok és kolostorok alapításáról, hittérítő utakról, pogánylázadásról és politikai manőverekről tudatnak ezek a nem történelmi munka igényével és szándékával írott legendák, melyeknek írói egyúttal akarva-akaratlanul saját életkörülményeikről, koruk mindennapi viszonyairól, az utazásról, a kolostorok belső rendjéről, a zarándoklatokról, a temetkezési szokásokról, az emberi kapcsolatokról is hű képet adnak. A kötet öt magyar szent életéhez fűződő legendák gyűjteménye, és a Szent Margit legendája kivételével, amit korabeli magyar fordításban közöl, korszerű tolmácsolásban teszi közzé az eredetileg latin nyelven íródott műveket.

Trianon_sz%c3%adv1_d
Szétszaggatott ​ország Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Szétszaggatott ​ország
A ​huszadik századi magyar történelem egyik legszörnyűbb dátuma: 1920. június 4., a trianoni békediktátum aláírásának időpontja. A gazdag és mindmáig sokrétűen és sokszínűen emlékező, a döntés ellen tiltakozó, a nemzet egységét kívánó és szorgalmazó magyar költészet legjobb darabjait tartalmazza a kötet.

Covers_192118
A ​legjobb autós viccek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​legjobb autós viccek
Parkolás Egy ​fiatal nő be akar állni kispolskijával két kocsi közé. Előbb a mögötte állót találja el, aztán nekiütközik az előtte álló kocsinak is. Odamegy hozzá a rendőr és megkérdezi: - Asszonyom, Ön most parkol vagy billiárdozik? Kérdés - Kanyarodásnál melyik keréknek a legkisebb a fordulatszáma? - kérdezik a vizsgázótól. Rövid szünet után jön is a válasz: - A pótkeréknek.

Covers_192119
Válogatott ​viccek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Válogatott ​viccek
Hová ​temetik az öreg indiánt? A hegyoldalba. Miért? Mert ott van a temető... - Egy csomag óvszert legyen szíves - mondja a férfi a csinos eladónőnek. - Kíván még valamit? - Örülnék, ha feljönne hozzám egy kávéra! - Két képviselő beszélget a parlamenti büfé előtt. - Jaj de jó nyugi lesz majd a "paradicsomban" - sóhajt fel az egyik egy "nehéz" nap után. - Én a pokolba megyek inkább, ott több lesz az ismerős... A Nyuszika vadonatúj piros rollerjén behajt az erdei tisztásra. Meglátja a Medve, aki részegen fetreng a földön. - Mondd, Nyuszika, honnan volt pénzed erre a rollerre? - Tudod Medve, én nem iszom el a pénzem, hanem szépen összegyűjtöm, és így meg tudom venni amit akarok. Egy hét múlva a Nyuszika vadonatúj piros 18-váltós versenybiciklivel érkezik a tisztásra. Meglátja a Medve, aki megint részegen fetreng a földön. - Mond, Nyuszika, honnan volt pénzed erre a 18-váltós versenybiciklire? - Tudod Medve, én nem iszom el a pénzen, hanem szépen összegyűjtöm, és így meg tudom venni amit akarok. Egy hét múlva a Nyuszika vadonatúj piros Ferrarin érkezik a tisztásra. Keresi a medvét, de nem látja sehol. Hirtelen, hangos berregéssel leszáll előtte a tisztásra egy kék színű helikopter, benne integet a Medve vadonatúj Giorgio Armani öltönyében: - Hello Nyuszika, képzeld, visszaváltottam az üvegeket!

Covers_228631
elérhető
8

Ismeretlen szerző - Angol-magyar ​műszaki szótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_513681
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Idegen ​szavak szótára (kisszótár)
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vízvári Albertné - Jámbor Gyuláné - Természetismeret ​munkafüzet 6.
Természetismeret ​munkafüzet fekete-fehér illusztrációkkal az általános iskola hatodik osztálya számára.

Sipos Jenőné - 120 ​tétel magyar nyelv és irodalomból
Sorozatunk ​kötetei az új típusú érettségire való felkészülésben nyújtanak segítséget emelt és középszinten nemcsak a leendő vizsgázóknak, hanem a pedagógusoknak is. A gyakorlósorokkal és tételsorokkal modellezni lehet az érettségi vizsgát, mivel azokban minden pontosan úgy szerepel, ahogyan az érettségi napján is fog. Az új típusú érettségiben jártas középiskolai tanárok, multiplikátorok állították össze a kipróbált feladatlapokat és tételsorokat angol nyelvből, biológiából, földrajzból, fizikából, informatikából, matematikából, magyar nyelv és irodalomból, német nyelvből és történelemből. Az írásbeli feladatsorok mellett szóbeli vizsgafeladatokat is tartalmaznak, a nyelvi feladatsorok hanganyaga pedig a CD-mellékleten található meg. A feladatokat ajánljuk gyakorláshoz és ellenőrzéshez egyaránt, iskolai vagy otthoni felkészüléshez. A kötetek végén minden feladat megoldása megtalálható.

Takács Etel - Magyar ​nyelvi munkafüzet az általános iskola 6. osztálya számára
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

T%c3%b6rt%c3%a9nelmi2
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Általános ​történelmi fogalomgyűjtemény
A ​kötet az alapvető történelmi fogalmakat értelmezi, magyarázza, és az egyetemes és magyar történelemből vett példákkal mutatja be őket. Az eredetileg általános- és középiskolások számára készült fogalomtár szinte történelmi lexikonként is használható, hiszen a közel kétezer címszó tartalmazza azokat a fogalmakat, melyek a történelem tanítása, tanulása során, az ismeretterjesztő irodalomban és tévéműsorokban előfordulhatnak. Hasznos segédkönyv mind iskolások, mind a történelem iránt érdeklődők számára.

Matek__5
Matematika ​5. Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Matematika ​5.
Kedves ​Gyerekek! A matematikához nincs királyi út, mondta a legenda szerint egy görög matematikus uralkodójának, aki erőfeszítés nélkül akarta megtanulni a matematikát. Nincs királyi út, ám mégsem mindegy, hogy milyen úton próbálsz bejutni a matematika birodalmába. Vannak olyan utak, amelyek nagyon fáradságosak és mégis reménytelenek. Más utakon a munkádban örömet is találhatsz, és fáradságodat siker koronázhatja. Ezt a könyvet úgy szerkesztettük meg, hogy lépésről lépésre egyre nehezebb feladatokkal birkózol majd meg, miközben mindjobban megismered, és reméljük, meg is szereted a matematikát.

Kollekciók