Ajax-loader

'járvány' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Rigler Gusztáv - A ​közegészségtan és a járványtan rövid tankönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Richard Matheson - Je ​suis une légende
Il ​n'a pas d'âge et plus d'âme. Il est claquemuré dans le silence. Chaque soir, barricadé, il attend. Il survit derrière des planches comme un cercueil. Il n'existe plus, il est une légende. Son humanité c'est la peur. Sa peur c'est sa force. Dehors, le soir, toutes les ombres sont devenues rapaces. Non ! Il ne faut pas mourir... il est le dernier de sa race : le dernier homme... ! Ann Sophie, libraire à la Fnac Cergy Comment un homme, miraculeusement épargné par un virus qui a transformé les rares survivants du globe en vampires, luttera pour inverser le processus. Un roman terrifiant qui a dépoussiéré Dracula ! Gisèle, libraire à la Fnac Toulon Le cauchemar absolu : Robert Neville est le seul survivant d’une épidémie d’origine bactérienne qui non seulement a supprimé de la surface du monde tous les êtres humains, mais a transformé les victimes infectées en vampires assoiffés de sang. Un classique de la SF absolument palpitant, adapté plusieurs fois pour le cinéma, notamment avec Charlton Heston en 1971, et avec Will Smith récemment.

Varga János - Tuboly Sándor - Mészáros János - A ​háziállatok fertőző betegségei
Könyvünk ​mindazokat az ismereteket tartalmazza, amelyek az állatorvostan-hallgatók számára szükségesek a háziállatok fertőző betegségeinek megismeréséhez és segítséget nyújt a gyakorló állatorvosoknak a betegségek felismerésében, gyógyításában és megelőzésében. Foglalkozik az általános járványtannal, a baktériumok és a vírusok okozta betegségekkel, valamint a fertőző encephalopathiákkal. A betegségek leírása egységes: szerepel benne az előfordulás, a járványtan, a kóroktan, a kórfejlődés, a tünetek, a kórbonctan, a kórjelzés, a megelőzés, a védekezés és a közegészségügyi vonatkozások.

Ismeretlen szerző - Klinikai ​és járványügyi virológia
A ​virológia a modern természettudomány, a medicina egyik leggyorsabban fejlődő, igen szerteágazó diszciplínája. Hiánypótló kiadványunk átfogó, újszerű áttekintést nyújt a klinikai virológia teljes vertikumáról, a vírusok okozta kórképek diagnosztikájáról és kezelési lehetőségeikről. Részletesen tárgyalja az orvosi szempontból fontos - embereket fertőző - víruscsaládokat, a virális kórképek diagnosztikáját, differenciáldiagnosztikáját, az antivirális kemoterápia lehetőségeit. Kimerítően ismerteti a járványügyi vonatkozásokat és olyan speciális kérdéseket is tárgyal, mint például a daganatvírusok, de hangsúlyt fektet a vírusfertőzések megelőzésének, profilaxisának módjaira is.

Ognjen Spahic - Hansen ​gyermekei
Egy ​barátság története. Egy forradalom története, habár csak úgy, ahogy távolról, egy kerítés mögül látszik. Az utolsó európai lepratelep története. Kiközösítve, a pusztaságba vetett kastélyban horvát, amerikai, román, orosz leprások a huszadik század végén. Összezárva, barátságra, bűnre és halálra ítélve. Egy hely, ahonnan nincs értelme megszökni, mert a tisztátalanság stigmája sosem ereszt, és mégiscsak a szökés terve ad erőt… Spahic lírai és reális leírásokat összefonva ad feszes ívet regényének, mely a betegség kultúrtörténetével, legendáival nyeri el allegorikus formáját.

Ismeretlen szerző - A ​fertőző betegségek általános és részletes járványtana
A ​tankönyv az egészségügyi főiskolák számára készült. Tudásanyagát a genetika, a mikrobiológia, a parazitológia, az immunológia, az élettan, a kórélettan és a klinikai orvostudományok eredményeire építi. Figyelembe veszi a tudomány gyors fejlődése következtében megváltozott oktatási követelményeket és az új tantervi irányelveket. Miután több szakirányú képzés igényeit kell kielégíteni, részletesen foglalkozik a fertőző betegségek általános jellemzőivel és külön az egyes betegségek etiológiájával, patogenezisével, klinikumával, diagnosztikájával, terápiájával, járványtani sajátosságaival, prevenciós lehetőségeivel és a teendő járványügyi intézkedésekkel. Tárgyalja a nosocomialis infekciók kérdéskörét is. A fentiek alapján ajánlott irodalomként használhatják a humán és veteriner orvostudományi egyetemek hallgatói, valamint a közegészségügyi-járványügyi szakorvosi vizsgákra készülők is.

Samantha Shannon - The ​Priory of the Orange Tree
From ​the internationally bestselling author of The Bone Season, a trailblazing epic fantasy about a world on the brink of war with dragons—and the women who must lead the fight to save it. A world divided. A queendom without an heir. An ancient enemy awakens. The House of Berethnet has ruled Inys for a thousand years. Still unwed, Queen Sabran the Ninth must conceive a daughter to protect her realm from destruction—but assassins are getting closer to her door. Ead Duryan is an outsider at court. Though she has risen to the position of lady-in-waiting, she is loyal to a hidden society of mages. Ead keeps a watchful eye on Sabran, secretly protecting her with forbidden magic. Across the dark sea, Tané has trained all her life to be a dragonrider, but is forced to make a choice that could see her life unravel. Meanwhile, the divided East and West refuse to parley, and forces of chaos are rising from their sleep.

Kollekciók