Ajax-loader

'járvány' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Joe Hill - Spóra
Mint ​Cormac McCarthy "Az út"-ja és a "The Walking Dead" tévésorozat, a "Spóra" is arra emlékeztet bennünket, hogy az emberre leselkedő legnagyobb veszély mindig a többi ember. - _Los Angeles Times_ "A spóra egy bolygószintű T-limfocita. Megtámad bármilyen fertőzést, ami felborítja a természet egyensúlyát. És az aktuális fertőzés most éppen: az emberiség." Amerikában ismeretlen eredetű járvány tör ki: egy spóra hatására a betegeket aranyszínű és fekete foltok, tetoválásszerű "sárkánypikkelyek" kezdik ellepni, majd egyszer csak, hosszú idő után, felgyulladnak. A spontán öngyulladásra nincs ellenszer, akin megjelennek a foltok, az el fog égni. A regény főhőse Harper, egy kórházi ápolónő, aki betegek százait látta elpusztulni, ezért megállapodnak a férjével, hogy ha megbetegszik, öngyilkos lesz. De amikor kiderül, hogy ő is megfertőződött, már terhes, és mindenképpen ki akarja hordani a magzatot, még mielőtt elégne, hiszen tudja, hogy sok esetben más fertőzött nők is ép, egészséges gyermeknek adtak életet. Az általános összeomlás és káosz közepette Harper férjének elborul az elméje, magára hagyja az asszonyt, aki az életben maradásért folytatott küzdelmében mégsem marad egyedül: egy rejtélyes férfi, a Tűzoltó, aki szintén fertőzött, de képes megakadályozni az öngyulladást, és őrült igazságosztóként járja a vidéket, talán még idejében átadhatja Harpernek életmentő titkát...

Joe Hill - The ​Fireman
No ​one knows exactly when it began or where it originated. A terrifying new plague is spreading like wildfire across the country, striking cities one by one: Boston, Detroit, Seattle. The doctors call it Draco Incendia Trychophyton. To everyone else it’s Dragonscale, a highly contagious, deadly spore that marks its hosts with beautiful black and gold marks across their bodies—before causing them to burst into flames. Millions are infected; blazes erupt everywhere. There is no antidote. No one is safe. Harper Grayson, a compassionate, dedicated nurse as pragmatic as Mary Poppins, treated hundreds of infected patients before her hospital burned to the ground. Now she’s discovered the telltale gold-flecked marks on her skin. When the outbreak first began, she and her husband, Jakob, had made a pact: they would take matters into their own hands if they became infected. To Jakob’s dismay, Harper wants to live—at least until the fetus she is carrying comes to term. At the hospital, she witnessed infected mothers give birth to healthy babies and believes hers will be fine too. . . if she can live long enough to deliver the child. Convinced that his do-gooding wife has made him sick, Jakob becomes unhinged, and eventually abandons her as their placid New England community collapses in terror. The chaos gives rise to ruthless Cremation Squads—armed, self-appointed posses roaming the streets and woods to exterminate those who they believe carry the spore. But Harper isn’t as alone as she fears: a mysterious and compelling stranger she briefly met at the hospital, a man in a dirty yellow fire fighter’s jacket, carrying a hooked iron bar, straddles the abyss between insanity and death. Known as The Fireman, he strolls the ruins of New Hampshire, a madman afflicted with Dragonscale who has learned to control the fire within himself, using it as a shield to protect the hunted . . . and as a weapon to avenge the wronged. In the desperate season to come, as the world burns out of control, Harper must learn the Fireman's secrets before her life—and that of her unborn child—goes up in smoke.

Paolo Bacigalupi - The ​Windup Girl
Anderson ​Lake is a company man, AgriGen's calorie representative in Thailand. Under cover as a factory manager, he combs Bangkok's street markets in search of foodstuffs long thought to be extinct. There he meets the windup girl - the beautiful and enigmatic Emiko - now abandoned to the slums. She is one of the New People, bred to suit the whims of the rich. Engineered as slaves, soldiers and toys, they are the new underclass in a chilling near future where oil has run out, calorie companies dominate nations and bio-engineered plagues run rampant across the globe. And as Lake becomes increasingly obsessed with Emiko, conspiracies breed in the heat and political tensions threaten to spiral out of control. Businessmen and ministry officials, wealthy foreigners and landless refugees all have their own agendas. But no one anticipates the devastating influence of the Windup Girl.

A. A. Avlicino - Madárinfluenza!
A ​kötet a világot izgalomba tartó madárinfluenzáról szól. Hogyan maradhatunk egészségesek, ha majd rátör bolygónkra ez az agresszív vírus? Hajdanán a spanyolnátha 50 milliós pusztítást végzett. Korunkban akár többen is meghalhatnak. A könyv azonban jó hírekkel is szolgál: nem kell megriadnunk! Kiderül, a fertőzés veszélye egyszerű módszerekkel is csökkenthető, a védekezés sem költséges. E kötet kiadási jogát eddig 46 ország vásárolta meg. Talán nem véletlenül!

Joseph Boyden - Az ​orenda
A ​fiatal Christophe jezsuita szerzetes, Franciaországból érkezik az Újvilágba, hogy megtérítse a "vadakat". Arra azonban nem számít, hogy a huronok és az irokézek nemzedékek óta tartó küzdelmének kellős közepébe csöppen. A sorozatosan véres összecsapásokkal tarkított ellentét még jobban elmérgesedik, amikor a nagy huron harcos, Madár egy rajtaütést követően magával hurcol egy irokéz kislányt, Hóesést, hogy örökbe fogadja és a sajátjaként nevelje fel. A korábban baltákkal és késekkel vívott háborúban megjelennek az európaiaktól kapott lőfegyverek is, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy az évszázadokon át meglévő kényes egyensúly felborul, és a harc addig nem ér véget, amíg az egyik nép teljesen el nem pusztítja a másikat. Christophe, Madár és Hóesés sorsa végzetesen összefonódik ebben a több mint egy évtizedet felölelő regényben, és sem ők, sem az olvasók nem sejthetik előre, mit tartogat számukra a sors... "A folyó mindkét partjáról irokézek tucatjai indulnak meg felénk, miután beugranak a magas fűben gondosan elrejtett kenuikba. Villámgyorsan vízre teszik őket, és máris egyre közelebb érnek lemaradó hajóinkhoz. Látom, ahogy íjászaik hátrahúzzák az ideget, és a következő pillanatban nyílvesszők hasítják a levegőt, el is találnak néhány a parthoz közelebb evező huront. A sebesültek miatt lelassult kenukat aztán másodperceken belül körbeveszik az irokézek, és baltákkal esnek a bennük ülőknek. Halálsikolyok szállnak a víz fölött. Hirtelen megpillantom azt a kenut, amelyikben a négy fiatal világi segítő ül, szőke hajuk villog a napsütésben. Kenujukat eltalálta egy irokéz nyílvessző, és süllyedni kezd. Abban a kenuban a vadak már vagy halottak, vagy megsebesültek, a segítők pedig kétségbeesetten próbálnak evezni, hogy minél távolabb kerüljenek a vészesen közeledő démonoktól. Odakiáltok nekik, hogy gyorsabban, és amikor meghallják a hangomat, rám néznek. Egyikük felém nyújtja a lapátját, mintha arra számítana, hogy valamiképpen magamhoz húzhatom és biztonságba juttathatom, amikor egy irokéz kenu suhan melléjük, és az egyik harcos a hajánál fogva átrángatja a sikítozó fiatalembert a saját hajójukba, mialatt társai baltákkal kaszabolják le a még életben lévőket. A kenu végül elsüllyed, csak a tetemek sodródnak tovább a víz színén." Joseph Boyden a 17. századi Észak-Amerika vadonjában játszódó, mesteri regénye vér és remény, gyanakvás és bizalom, gyűlölet és szeretet történetét mondja el, egy majdnem négyszáz éves saga, ami időtlen irodalmi remekké vált a keze alatt. Az 1966-ban született Joseph Boyden a kortárs kanadai irodalom kiemelkedő alakja. Első könyve, a Három nap az út, amely a realitás és misztikum határmezsgyéjén egyensúlyoz, 2006-ban elnyerte Kanada egyik legrangosabb irodalmi díját. Az ír és skót felmenőkkel rendelkező Boyden az Ontario-i Willowdale-ben nőtt fel, egy tizenegy gyermekes család harmadik gyerekeként. Szigorú ír katolikus családban és jezsuita iskolában nevelkedett.

Thomas Mullen - The ​Last Town on Earth
Set ​against the backdrop of one of the most virulent epidemics that America ever experienced -the 1918 flu-Thomas Mullen's powerful, sweeping first novel is a tale of morality in a time of upheaval. Deep in the mist-shrouded forests of the Pacific Northwest is a small mill town called Commonwealth, conceived as a haven for workers weary of exploitation. For Philip Worthy, the adopted son of the town's founder, it is a haven in another sense-as the first place in his life he's had a loving family to call his own. And yet, the ideals that define this outpost are being threatened from all sides. A world war is raging, and with the fear of spies rampant, the loyalty of all Americans is coming under scrutiny. Meanwhile, another shadow has fallen across the region in the form of a deadly illness striking down vast swaths of surrounding communities. When Commonwealth votes to quarantine itself against contagion, guards are posted at the single road leading in and out of town, and Philip Worthy is among them. He will be unlucky enough to be on duty when a cold, hungry, tired-and apparently ill-soldier presents himself at the town's doorstep begging for sanctuary. The encounter that ensues, and the shots that are fired, will have deafening reverberations throughout Commonwealth, escalating until every human value-love, patriotism, community, family, friendship-not to mention the town's very survival, is imperiled. Inspired by a little-known historical footnote regarding towns that quarantined themselves during the 1918 epidemic, The Last Town on Earth is a remarkably moving and accomplished debut.

Rigler Gusztáv - A ​közegészségtan és a járványtan rövid tankönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Richard Matheson - Je ​suis une légende
Il ​n'a pas d'âge et plus d'âme. Il est claquemuré dans le silence. Chaque soir, barricadé, il attend. Il survit derrière des planches comme un cercueil. Il n'existe plus, il est une légende. Son humanité c'est la peur. Sa peur c'est sa force. Dehors, le soir, toutes les ombres sont devenues rapaces. Non ! Il ne faut pas mourir... il est le dernier de sa race : le dernier homme... ! Ann Sophie, libraire à la Fnac Cergy Comment un homme, miraculeusement épargné par un virus qui a transformé les rares survivants du globe en vampires, luttera pour inverser le processus. Un roman terrifiant qui a dépoussiéré Dracula ! Gisèle, libraire à la Fnac Toulon Le cauchemar absolu : Robert Neville est le seul survivant d’une épidémie d’origine bactérienne qui non seulement a supprimé de la surface du monde tous les êtres humains, mais a transformé les victimes infectées en vampires assoiffés de sang. Un classique de la SF absolument palpitant, adapté plusieurs fois pour le cinéma, notamment avec Charlton Heston en 1971, et avec Will Smith récemment.

James Dashner - Die ​Auserwählten - In der Todeszone
Thomas ​hat es geahnt: Statt der versprochenen Freiheit steht ihm die nächste Prüfung bevor. Mit einem operativen Eingriff soll ihm sein Gedächtnis zurückgegeben werden. Doch Thomas weiß, dass er den Wissenschaftlern von ANGST nicht trauen darf. Nicht nach allem, was sie ihm und seinen Freunden angetan haben. Deshalb müssen sie so schnell wie möglich fliehen, hinaus in die Todeszone. In eine Welt, in der sich ein tödlicher Virus immer weiter ausbreitet. Und er muss dafür sorgen, dass ANGST ihn nicht länger kontrollieren und manipulieren kann. Denn die grausamen Experimente müssen endlich gestoppt werden.

James Dashner - Die ​Auserwählten - In der Brandwüste
Sie ​haben einen Ausweg aus dem tödlichen Labyrinth gefunden und geglaubt, damit wäre alles vorbei. Dass sie frei sein werden und nie mehr um ihr Leben rennen müssen. Doch auf Thomas und seine Freunde wartet das Grauen: sengende Hitze, verbranntes Land und Menschen, die von einem tödlichen Virus befallen sind. Und die undurchsichtigen Schöpfer halten noch immer die Fäden in der Hand. Damit steht den Jungen die nächste Prüfung bevor. Sie müssen innerhalb von zwei Wochen die Brandwüste durchqueren, sonst sind sie verloren. Und dabei wird ihnen alles abverlangt, sogar ihre Menschlichkeit - doch dazu ist Thomas nicht bereit!

Guillermo del Toro - Chuck Hogan - The ​Fall
The ​tension-filled sequel to _The Strain,_ from the world-famous director whose films include Pan's Labyrinth and Hellboy. Humans have been displaced at the top of the food chain, and now understand -- to their outright horror -- what it is to be not the consumer, but the consumed. Ephraim Goodweather, director of the New York office of the Centers for Disease control, is one of the few humans who understands what is really happening. Vampires have arrived in New York City, and their condition is contagious. If they cannot be contained, the entire world is at risk of infection. As Eph becomes consumed with the battle against the total corruption of humanity, his ex-wife, Kelly, now a vampire herself, is ever-more determined to claim their son, Zack. As the Biblical origins of the Ancient ones are gradually revealed, Eph learns that there is a greater, more terrible plan in store for the human race -- worse even than annihilation!

Varga János - Tuboly Sándor - Mészáros János - A ​háziállatok fertőző betegségei
Könyvünk ​mindazokat az ismereteket tartalmazza, amelyek az állatorvostan-hallgatók számára szükségesek a háziállatok fertőző betegségeinek megismeréséhez és segítséget nyújt a gyakorló állatorvosoknak a betegségek felismerésében, gyógyításában és megelőzésében. Foglalkozik az általános járványtannal, a baktériumok és a vírusok okozta betegségekkel, valamint a fertőző encephalopathiákkal. A betegségek leírása egységes: szerepel benne az előfordulás, a járványtan, a kóroktan, a kórfejlődés, a tünetek, a kórbonctan, a kórjelzés, a megelőzés, a védekezés és a közegészségügyi vonatkozások.

Justin Cronin - De ​första tolv
Världens ​undergång är ett faktum. Ett virus gör människor till blodtörstiga monster som sprider förödelse omkring sig. I ruinerna av det gamla försöker det fåtal som inte smittats att överleva. Undantagstillstånd råder och folk samlas i flyktingläger. Ändå verkar det som om striden håller på att gå förlorad. Hundra år senare kämpar Amy och hennes kamrater för mänsklighetens räddning. Men fienden har utvecklats och alla som försöker störta De första tolv kommer att få betala ett högt pris.

Láng Miklós - Egyszer ​lesz, hol nem lesz....
Szörnyű ​járvány pusztít a Földön; nyomában egész kontinensek pusztulnak ki, ezért a hibernált embereket a Holdra menekítik. Száz év elteltével azután egy így konzervált orosz lányt és egy amerikai férfit visszahoznak a Földre, ahol sikerül őket újraéleszteni. Nehéz azonban belecsöppenni egy száz év utáni - teljesen megváltozott - világba. Orvosok és más tudományok bölcsei oktatják-nevelik az "újszülötteket", hogy az emberek közé kerülve úgy tudjanak élni, mint mások. A leánynak sikerül beilleszkednie a társadalomba, a férfi azonban sok gondot okoz, mert őt visszahúzza a múltja. A Nagy Járvány sok konvenciót elvetett, és a fennmaradás érdekében sok mindenre ráébresztette az embereket. Egy elképzelt fantasztikus világot jár be az olvasó a regény szereplőivel.

Gabriel García Márquez - Love ​in the Time of Cholera
On ​the Caribbean coast at the dawn of the twentieth century hopeless romantic Florentino Ariza falls passionately for beautiful Fermina Daza - but tragically his love is rejected. Instead Fermina marries distinguished Dr. Juvenal, while Florentino can only forget her in the arms of other women. Yet fifty-one years, nine month and four days later, Florentino has an another chance to profess his enduring love for Fermina when her husband anexpectedly dies in a bizarre axcident. Can a love over half a century old remain unrequited?

Joseph Boyden - The ​Orenda
In ​this hugely acclaimed author’s new novel, history comes alive before us when, in the seventeenth century, a Jesuit missionary ventures into the wilderness in search of converts—the defining moment of first contact between radically different worlds, each at once old and new in its own ways. What unfolds over the next few years is truly epic, constantly illuminating and surprising, sometimes comic, always entrancing, and ultimately all-too-human in its tragic grandeur. Christophe, as educated as any Frenchman could be about the “sauvages” of the New World whose souls he has sworn to save, begins his true enlightenment shortly after he sets out when his native guides—terrified by even a scent of the Iroquois—abandon him to save themselves. But a Huron warrior and elder named Bird soon takes him prisoner, along with a young Iroquois girl, Snow Falls, whose family he has just killed. The Huron-Iroquois rivalry, now growing vicious, courses through this novel, and these three are its principal characters. Christophe and Snow Falls are held captive in Bird’s massive village. Champlain’s Iron People have only lately begun trading with the Huron, who mistrust them as well as this Jesuit Crow who has now trespassed onto their land; and Snow Falls’s people, of course, have become the Hurons’ greatest enemy. Bird knows that to get rid of them both would resolve the issue, but he sees Christophe, however puzzling, as a potential envoy to those in New France, and Snow Falls as a replacement for the two daughters he’d lost to the Iroquois. These relationships wax and wane as life comes at them relentlessly: a lacrosse match with an allied tribe, a dangerous mission to trade furs with the French for the deadly shining wood that could save the Huron nation, shocking victories in combat and devastating defeats, then a sickness the likes of which none of them has ever seen. The world of The Orenda blossoms to include such unforgettable characters as Bird’s oldest friend, Fox; his lover, Gosling, who some believe possesses magical powers; two more Jesuit Crows who arrive to help form a mission; and boys from both tribes whose hearts veer wildly from one side to the other, for one reason or another. Watching over all of them are the spirits that guide their every move. The Orenda traces a story of blood and hope, suspicion and trust, hatred and love, that comes to a head when Jesuit and Huron join together against the stupendous wrath of the Iroquois, when everything that any of them has ever known or believed in faces nothing less than annihilation. A saga nearly four hundred years old, it is also timeless and eternal.

Ismeretlen szerző - A ​fertőző betegségek járványtana I-III.
A ​mű megjelenését az elmúlt évtizedben a fertőző betegségek etiológiájában, patogenezisében, klinikumában, diagnosztikájában és nem utolsósorban járványtanában bekövetkezett lényeges változások tették szükségessé. A XX. század végén és a XXI. század elején számos új kórokozót és velük együtt újabb fertőző betegségeket fedeztek fel. Mások eltűntek vagy igen ritkán fordulnak elő hazánkban, ismét mások morbiditása változatlan maradt vagy emelkedett. Változott néhány betegség kórképének karaktere is, és újabb laboratóriumi vizsgáló eljárásokat vezettek be. A járványügyi intézkedéseket a szakma kiváló képviselőiből álló szerzők a kézirat leadásakor érvényben lévő rendeletek, törvények, a WHO eradikációs programjai, a hazai és nemzetközi surveillance-rendszerekben foglaltak szerint állították össze. Komoly szakmai sikerre számíthat a sok éve várt tankönyv, amiben a jelentős terjedelem (560 oldal) nemhogy hátrány, de biztosítéka annak, hogy a legnagyobb alapossággal és részletességgel kerül bemutatásra mindaz, ami a fertőző betegségek járványtanáról elmondható, beleértve a járványügyi katasztrófákat és a bioterrorizmust is.

José Saramago - Cecità
In ​una città qualunque, di un Paese qualunque, un automobilista è fermo al semaforo, in attesa del verde, quando si accorge di perdere la vista. All'inizio pensa si tratti di un disturbo passeggero, ma non è così. Gli viene diagnosticata una malattia sconosciuta: un "mal bianco" che avvolge le vittime in un candore luminoso, simile a un mare di latte. Non si tratta di un caso isolato: è l'inizio di un'epidemia che colpisce progressivamente tutta la città e l'intero Paese. I ciechi vengono rinchiusi in un ex manicomio e costretti a vivere nel più totale abbrutimento da chi non è stato ancora contagiato. Tra la violenza e la lotta per la sopravvivenza si inserirà la figura di una donna che, con un gesto d'amore, ridarà speranza all'umanità.

José Saramago - Ensayo ​sobre la ceguera
Ensayo ​sobre la ceguera es la ficción de un autor que nos alerta sobre «la responsabilidad de tener ojos cuando otros los perdieron». «Dentro de nosotros hay algo que no tiene nombre, esa cosa es lo que somos.» Un hombre parado ante un semáforo en rojo se queda ciego súbitamente. Es el primer caso de una «ceguera blanca» que se expande de manera fulminante. Internados en cuarentena o perdidos en la ciudad, los ciegos tendrán que enfrentarse con lo que existe de más primitivo en la naturaleza humana: la voluntad de sobrevivir a cualquier precio. Ensayo sobre la ceguera es la ficción de un autor que nos alerta sobre «la responsabilidad de tener ojos cuando otros los perdieron». José Saramago traza en este libro una imagen aterradora y conmovedora de los tiempos que estamos viviendo. En un mundo así, ¿cabrá alguna esperanza? El lector conocerá una experiencia imaginativa única. En un punto donde se cruzan literatura y sabiduría, José Saramago nos obliga a parar, cerrar los ojos y ver. Recuperar la lucidez y rescatar el afecto son dos propuestas fundamentales de una novela que es, también, una reflexión sobre la ética del amor y la solidaridad.

Dan Brown - Inferno ​(német)
Bei ​seinem vierten Abenteuer verschlägt es den Symbologen Robert Langdon nach Florenz. Gemeinsam mit der jungen Ärztin Sienna Brooks begibt er sich auf die Suche nach der Lösung eines jahrhundertealten Rätsels: einer versteckten Botschaft in Dante Aleghieris "Inferno", einem Teil seiner "Göttlichen Komödie". Den ersten Schlüssel dazu soll ihnen die Totenmaske des berühmten Poeten liefern, doch diese wurde aus dem Palazzio Vecchio gestohlen. Die Jagd nach der verschwundenen Maske ist der Auftakt zu einer abenteuerlichen Reise durch Europa, bei der Langdon sich mehr als einmal fragen muss, wem er trauen kann und wem nicht.

Charlie Higson - The ​Enemy
They’ll ​chase you. They’ll rip you open. They’ll feed on you . . . When the sickness came, every parent, police officer, politician – every adult – fell ill. The lucky ones died. The others are crazed, confused and hungry. Only children under fourteen remain, and they’re fighting to survive. Now there are rumours of a safe place to hide. And so a gang of children begin their quest across London, where all through the city – down alleyways, in deserted houses, underground – the grown-ups lie in wait. But can they make it there – alive?

Dan Brown - Inferno ​(olasz)
Torna ​l'investigatore piú amato dai lettori di tutto il mondo in un'indagine mozzafiato che ci trasporta da Firenze a Instanbul: Robert Langdon é nel mirino di un'ambigua organizzazione, niente é come sembra, e l'enigma é nascosto nelle terzine di Dante. Un thriller "infernale" che instilla nel lettore il fascino del male.

Varga János - A ​zoonosisok járványtana
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

James Dashner - The ​Fever Code
Once ​there was a world’s end. The forests burned, the lakes and rivers dried up, and the oceans swelled. Then came a plague, and fever spread across the globe. Families died, violence reigned, and man killed man. Next came WICKED, who were looking for an answer. And then they found the perfect boy. The boy’s name was Thomas, and Thomas built a maze. Now there are secrets. There are lies. And there are loyalties history could never have foreseen. This is the story of that boy, Thomas, and how he built a maze that only he could tear down. All will be revealed. A prequel to the worldwide Maze Runner phenomenon, The Fever Code is the book that holds all the answers. How did WICKED find the Gladers? Who are Group B? And what side are Thomas and Teresa really on? Lies will be exposed. Secrets will be uncovered. Loyalties will be proven. Fans will never see the truth coming.

Fred Vargas - Pars ​vite et reviens tard
Ce ​sont des signes étranges, tracés à la peinture noire sur des portes d'appartements, dans des immeubles situés d'un bout à l'autre de Paris. Une sorte de grand 4 inversé, muni de deux barres sur la branche basse. En dessous, trois lettres : CTL. A première vue, on pourrait croire à l'œuvre d'un tagueur. Le commissaire Adamsberg, lui, y décèle une menace sourde, un relent maléfique. De son côté, Joss Le Guern, le Crieur de la place Edgar-Quinet, se demande qui glisse dans sa boîte à messages d'incompréhensibles annonces accompagnées d'un paiement bien au-dessus du tarif. Un plaisantin ou un cinglé ? Certains textes sont en latin, d'autres semblent copiés dans des ouvrages vieux de plusieurs siècles. Mais tous prédisent le retour d'un fléau venu du fond des âges...

Ismeretlen szerző - Klinikai ​és járványügyi virológia
A ​virológia a modern természettudomány, a medicina egyik leggyorsabban fejlődő, igen szerteágazó diszciplínája. Hiánypótló kiadványunk átfogó, újszerű áttekintést nyújt a klinikai virológia teljes vertikumáról, a vírusok okozta kórképek diagnosztikájáról és kezelési lehetőségeikről. Részletesen tárgyalja az orvosi szempontból fontos - embereket fertőző - víruscsaládokat, a virális kórképek diagnosztikáját, differenciáldiagnosztikáját, az antivirális kemoterápia lehetőségeit. Kimerítően ismerteti a járványügyi vonatkozásokat és olyan speciális kérdéseket is tárgyal, mint például a daganatvírusok, de hangsúlyt fektet a vírusfertőzések megelőzésének, profilaxisának módjaira is.

Ognjen Spahic - Hansen ​gyermekei
Egy ​barátság története. Egy forradalom története, habár csak úgy, ahogy távolról, egy kerítés mögül látszik. Az utolsó európai lepratelep története. Kiközösítve, a pusztaságba vetett kastélyban horvát, amerikai, román, orosz leprások a huszadik század végén. Összezárva, barátságra, bűnre és halálra ítélve. Egy hely, ahonnan nincs értelme megszökni, mert a tisztátalanság stigmája sosem ereszt, és mégiscsak a szökés terve ad erőt… Spahic lírai és reális leírásokat összefonva ad feszes ívet regényének, mely a betegség kultúrtörténetével, legendáival nyeri el allegorikus formáját.

Kercsó Attila - Népszerű ​járványtan
A ​könyv közérthetően, olvasmányosan tárgyalja a járványtani fogalmak megértéséhez szükséges alapvető ismereteket, a baktériumok, vírusok, gombák, paraziták jellemzőit. Részletesen vizsgálja a fertőzések forrásait, a szervezet védekezési mechanizmusait. A könyv utolsó fejezete a megelőzések lehetőségeit is taglalja.

Ismeretlen szerző - A ​fertőző betegségek általános és részletes járványtana
A ​tankönyv az egészségügyi főiskolák számára készült. Tudásanyagát a genetika, a mikrobiológia, a parazitológia, az immunológia, az élettan, a kórélettan és a klinikai orvostudományok eredményeire építi. Figyelembe veszi a tudomány gyors fejlődése következtében megváltozott oktatási követelményeket és az új tantervi irányelveket. Miután több szakirányú képzés igényeit kell kielégíteni, részletesen foglalkozik a fertőző betegségek általános jellemzőivel és külön az egyes betegségek etiológiájával, patogenezisével, klinikumával, diagnosztikájával, terápiájával, járványtani sajátosságaival, prevenciós lehetőségeivel és a teendő járványügyi intézkedésekkel. Tárgyalja a nosocomialis infekciók kérdéskörét is. A fentiek alapján ajánlott irodalomként használhatják a humán és veteriner orvostudományi egyetemek hallgatói, valamint a közegészségügyi-járványügyi szakorvosi vizsgákra készülők is.

Robert Merle - Die ​geschützten Männer
Eine ​verheerende Epidemie rafft in den USA die männliche Bevölkerung im zeugungsfähigen Alter dahin. In panischer Angst vor dem Virus lassen viele Männer sich kastrieren. Eine kontrasexuelle Gesellschaft etabliert sich gegen die alte, phallokratische, und fanatisierte Frauenrechtlerinnen reißen die politische wie die ökonomische Macht an sich. Fernab dieser aus den Fugen geratenen Welt, in den Wäldern des Vermont, wird eine kleine Gruppe von Wissenschaftlern als "protected men" in strenger Isolation gehalten, unter ihnen der Neurologe Ralph Martinelli mit seinem elfjährigen Sohn. Im Auftrag der Konzernherrin Hilda Helsingforth arbeitet er an der Erforschung eines Serums gegen die tödliche Enzephalitis - rechtlos, als "Phallokrat" verachtet, von Milizionärinnen, Laborantinnen, Kastraten bespitzelt und mit Abhörgeräten rund um die Uhr überwacht. Bis er eines Tages erfährt, daß sein Tod programmiert ist und das rettende Serum vernichtet werden soll. Aber auch unter seinen eiskalten Bewacherinnen ist entgegen allem Anschein die Liebe nicht tot. Burage, seine ärgste Kontrahentin, erliegt Martinellis italienischem Charme und versucht ihn zu retten. In souveränem Umgang mit allen Registern des Genres, dazu seiner unnachahmlichen Ironie, hat Robert Merle hier einen seiner geistvollsten und spannendsten Romane geschrieben.

Samantha Shannon - The ​Priory of the Orange Tree
From ​the internationally bestselling author of The Bone Season, a trailblazing epic fantasy about a world on the brink of war with dragons—and the women who must lead the fight to save it. A world divided. A queendom without an heir. An ancient enemy awakens. The House of Berethnet has ruled Inys for a thousand years. Still unwed, Queen Sabran the Ninth must conceive a daughter to protect her realm from destruction—but assassins are getting closer to her door. Ead Duryan is an outsider at court. Though she has risen to the position of lady-in-waiting, she is loyal to a hidden society of mages. Ead keeps a watchful eye on Sabran, secretly protecting her with forbidden magic. Across the dark sea, Tané has trained all her life to be a dragonrider, but is forced to make a choice that could see her life unravel. Meanwhile, the divided East and West refuse to parley, and forces of chaos are rising from their sleep.

Kollekciók