Ajax-loader

'járvány' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Guillermo del Toro - Chuck Hogan - A ​bukás
A ​kór után itt az elmúlt évek egyik legötletesebb és legrémisztőbb thrillersorozatának újabb kötete. Múlt héten még csak Manhattant szállták meg. Ezen a héten az egész világot elpusztítják. A kór című regényben elszabadult vámpírvírus már egész New Yorkot megfertőzte. Egyre csak terjed, és hamarosan az egész világon elharapózik. A káosz közepette Eph Goodweather a Járványügyi és Megelőzési Hivatal gyorsreagálású csoportjának vezetője és emberei mindent megtesznek, hogy megfékezzék a vérszomjas szörnyeket. De lehet, hogy már késő. A Mester rettenetes terve nyomán hatalmi harc tör ki az Óvilág és az Újvilág vámpírjai között. A konfliktus középpontjában egy könyv, egy ősi szöveg áll, amely a vámpírok teljes történetét és legsötétebb titkait tartalmazza. Az, aki megtalálja ezt a könyvet, komoly befolyással lehet a háború kimenetelére és az emberiség sorsára. Ám ebben a csatában a tehetetlen és kiszolgáltatott emberek az egyszerű áldozat szerepébe kényszerülnek. Bár Eph mindenkinél jobban ismeri a vámpírvírust, még ő sem tudja megvédeni a szeretteit. Volt felesége, Kelly vérszomjas fenevaddá változott, és most az egész várost tűvé teszi, hogy visszaszerezze Drága Egyetlenét: Zacket, Eph kamaszkorú fiát. Eph és szedett-vedett gengszterekkel kiegészült csapata, a zseniális egyetemi tanár és holokauszt-túlélő, Abraham Setrakian, illetve Vaszilij Fet rágcsálóirtó vezetésével, olyan fenyegetéssel néz szembe, amelynek kimenetele borzalmasabb lehet, mint azt bárki képzelné - a végső megsemmisülés.

Guillermo del Toro - Chuck Hogan - A ​kór
Mindig ​köztünk éltek. A vámpírok. Csöndben lapultak a sötétben. Várakoztak. Most eljött az ő idejük. Egy hét, és Manhattannek vége. Egy hónap, és az egész országnak. Két hónap - és az egész világnak. Egy Boeing 777-es száll le a JFK repülőtéren, de hirtelen lefékez az aszfaltcsík kellős közepén. A sötétítők lehúzva. Az áram elment. A kommunikációs összeköttetés megszakadt. A földi személyzet tanácstalan, ám ekkor segélykérő üzenet érkezik. Dr. Eph Goodweather, a Kanári projekt névre keresztelt, biológiai fenyegetéseket vizsgáló gyorsreagálású csoport vezetője fogadja a hívást, és azonnal a géphez siet. Amikor körülnéz a fedélzeten, megfagy benne a vér. Spanyol Harlem egyik zálogházában az egykori egyetemi tanár és holokauszt-túlélő, Abraham Setrakian érzi, hogy történt valami. És tudja, hogy elérkezett az idő, hogy háború készülődik. Amikor a vámpírvírus, amely már New Yorkot is megfertőzte, elharapózik az utcákon, megkezdődik a gigantikus méretű háború. Ephnek, akit Setrakian és egy szedett-vedett csapat segít a harcban, meg kell fékeznie a járványt, és meg kell mentenie a városát - a várost, ahol a felesége és a fia is lakik -, mielőtt még túl késő.

James Dashner - The ​Scorch Trials
Solving ​the Maze was supposed to be the end. No more puzzles. No more variables. And no more running. Thomas was sure that escape meant he and the Gladers would get their lives back. But no one really knew what sort of life they were going back to. In the Maze, life was easy. They had food, and shelter, and safety . . . until Teresa triggered the end. In the world outside the Maze, however, the end was triggered long ago. Burned by sun flares and baked by a new, brutal climate, the earth is a wasteland. Government has disintegrated—and with it, order—and now Cranks, people covered in festering wounds and driven to murderous insanity by the infectious disease known as the Flare, roam the crumbling cities hunting for their next victim . . . and meal. The Gladers are far from finished with running. Instead of freedom, they find themselves faced with another trial. They must cross the Scorch, the most burned-out section of the world, and arrive at a safe haven in two weeks. And WICKED has made sure to adjust the variables and stack the odds against them. Thomas can only wonder—does he hold the secret of freedom somewhere in his mind? Or will he forever be at the mercy of WICKED?

Dan Brown - Inferno ​(angol)
Dan ​Brown's new novel, Inferno, features renowned Harvard symbologist Robert Langdon and is set in the heart of Europe, where Langdon is drawn into a harrowing world centred around one of history's most enduring and mysterious literary masterpieces. As Dan Brown comments: "Although I studied Dante's Inferno as a student, it wasn't until recently, while researching in Florence, that I came to appreciate the enduring influence of Dante's work on the modern world. With this new novel, I am excited to take readers on a journey deep into this mysterious realm.a landscape of codes, symbols, and more than a few secret passageways."

Ann Benson - A ​fekete halál
1348. ​Aragónia. Alejandro Canches, a fiatal orvos mindennél jobban szomjazza a tudást. Amikor egyik betege ismeretlen okból meghal, felboncolja, de rajtakapják az egyház által tiltott cselekedeten, és börtönbe vetik. Sikerül megmenekülnie a halálbüntetéstől, és Avignonba, a pápai udvarba kerül. Európában tombolni kezd a pestisjárvány, Alejandro azt a megbízást kapja, hogy védelmezze meg III. Edward családját a pestistől. Az orvos tapasztalatairól feljegyzést készít...

James Dashner - The ​Maze Runner
When ​Thomas wakes up in the lift, the only thing he can remember is his first name. He has no recollection of his parents, his home, or how he got where he is. His memory is black. But he’s not alone. When the lift’s doors open, Thomas finds himself surrounded by kids who welcome him to the Glade, a large expanse enclosed by stone walls. Just like Thomas, the Gladers don’t know why or how they got to the Glade. All they know is that every morning, for as long as they could remember, the stone doors to the maze that surrounds them have opened. Every night, they’ve closed tight. Every thirty days a new boy is delivered in the lift. And no one wants to be stuck in the maze after dark. The Gladers were expecting Thomas’s arrival. But the next day, a girl springs up—the first girl ever to arrive in the Glade. And more surprising yet is the message she delivers. The Gladers have always been convinced that if they can solve the maze that surrounds the Glade, they might be able to find their way home . . . wherever that may be. But it’s looking more and more as if the maze is unsolvable. And something about the girl’s arrival is starting to make Thomas feel different. Something is telling him that he just might have some answers—if he can only find a way to retrieve the dark secrets locked within his own mind.

Margit Sandemo - Vágyakozás
Yrja ​Mattiasdatter testét torzzá, esetlenné tette a betegség. Az emberek kinevették, Kórónak csúfolták a szegény lányt, akinek volt még egy bánata: mély és boldogtalan szerelme a Jéghegyek Népéből származó Liv és Dag Meiden báró fia, a gazdag és rátarti Tarald iránt. Tarald unokatestvérére, a bájos Sunnivára vetett szemet, ám kettőjük kapcsolata az átkos örökség miatt vészterhesnek ígérkezik…

Paul W. Ewald - Járványok ​kora
A ​hagyományos felfogás szerint a daganatok a szívbetegségek és korunk egyéb halálos kórjainak legfőbb okait génjeinkben és életvitelünkben kell keresnünk. Paul W. Ewald szerint azonban e betegségek valamely krónikus fertőzés megnyilvánulásai. A rejtett fertőzések árnyékvilága mostanában kezd feltárulni előttünk. A Járványok kora meggyőző adatai felforgatják eddigi szemléletünket: nem a gének, hanem a mikrobák formálják életünket és okozzák halálunkat. A gyomorfekély, a vetélések és a rosszindulatú daganatok újabban bizonyított fertőző eredetére támaszkodva a meglepő felfedezések egész gyűjteményét mutatja be, ami korunk legrombolóbb krónikus betegségeinek fertőző eredetét támasztja alá

Steier József - Az ​ebola poklában jártam
Dr. ​Steier József a Guineai Köztársaság tiszteletbeli konzulja, gyermekkorának legmeghatározóbb részét Afrikában töltötte. Miután Guineában nem csak a helyiek által beszélt francia nyelvjárást, hanem az őslakosok nyelvét is tanulta, megnyílt előtte az idegenek számára zárt „valódi Afrika". Ide kötik őt, ma is élő baráti kapcsolatai és az ország, a kontinens szeretete. Az Afrikai Magyar Egyesület (AHU) alapító tagja, mellyel kilenc alkalommal indítottak önkéntes orvosi missziót (Guinea, Kongói Demokratikus Köztársaság, Madagaszkár, Mali és Uganda) olyan, a világtól elzárt településekre, ahol nincs orvosi ellátás. A szerző 2014 nyarán azt az útvonalat járta be, amelyen az Ebolát feltételezhetően behurcolták Guinea fővárosába. Akkor, mikor már közelítette az ezret az Ebolában elhunytak száma, nekivágott Malinak, majd alig négy nappal később egy terepjáróval száguldott Bamako-ból a guineai főváros felé. Úton volt az egyik járványügyi epicentrumba, az Ebola poklába, hogy aztán további 800 km autózás után Conakry-ban, a guineai fővárosban essen ki az autóból. Koszosan, éhesen és összeszakadva, de túlélve (legalábbis azt erősen remélve) ezt a nem hétköznapi missziót, amelynek része volt. A szerző, hazaérkezése után 21 napra önkéntes karanténba vonult, annál is inkább, mivel belázasodott és jelentkeztek rajta egyéb tünetek is. Ekkor kezdett neki e könyv megírásának. „Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik nemcsak a bulvár szintjén szeretnék megismerni a nyugat-afrikai Ebola-járvány gyökereit, valós természetét, azoknak, akik tudnak és akarnak is tenni azért, hogy e gyilkos kórt ugyanúgy leküzdjük, ahogy ezt tettük a spanyolnáthával, a himlővel, vagy alig pár éve a madárinfluenzával."

Roy Porter - Vér ​és virtus
"A ​betegség és az orvosok közötti háborúnak, ahol a harcmező az emberi test, volt kezdete és közepe, de soha nincs vége..." - írja Roy Porter, a 20. század egyik legjelentősebb orvostörténésze. Ennek a háborúnak a nevezetes csatáiról, egyre fényesebb győzelmeiről és aggasztó kudarcairól, az életért és egészségért folytatott ősi küzdelemről szól a Vér és virtus. Lenyűgözően átfogó, nagylátószögű, de egyben gondosan kimunkált könyvében Roy Porter sorra veszi, hányféle agyafúrt és zseniális módon igyekszünk megérteni és távol tartani magunktól a betegségek százait. Virtuóz, szellemes, olykor egyenesen meghökkentő stílusban rajzolja elénk a teljes képet: az ősi gyógyítóktól a mai specialistákig, az ayurvédikus gyógyszerektől a Viagráig, követi a sebészet káprázatos fejlődését az érzéstelenítés nélküli csonkolásoktól a legbonyolultabb szervátültetésekig. Felvázolja az egészségügy mint közösségi feladat történetét a betegápoló szentektől a mai, mindenkire kiterjedő orvosi szolgáltatásokig. Felteszi mindazokat a megoldatlan, megválaszolatlan kérdéseket, amelyekkel a hatalmas gazdasági különbségek, az egyre növekvő népesség, a meghosszabbodott élettartam és az új vagy régi, pusztító betegségek szembesítenek bennünket. Hatalmas ismeretanyagából Porter biztos kézzel formál mindenki számára élvezetes és egyben elgondolkodtató könyvet. Mindenekelőtt pedig bölcs derűvel és együttérző humorral szemléli örökérvényű tárgyát, az emberi szenvedést és fáradhatatlan próbálkozásainkat annak enyhítésére.

Robert L Kane - The ​Challenges of Community Medicine
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

R. Karl Largent - Black ​Death
It ​rose from a grave in a long-forgotten cemetery--virulent, malignant, brutally infectious. The people of Half Moon begin to die in agonizing pain. Once they contract the disease, death is near--but it does not come quickly enough to ease the heinous suffering. Because there is no cure, no anecdote. From the author of Red Ice.

Ismeretlen szerző - AIDS ​- tények és előrejelzések a legújabb kutatások tükrében
"Tudomásom ​szerint ez az első Magyarországon megjelent, kizárólag a HIV-infekcióval foglalkozó egyetemi tankönyv. A könyv kiadását az ELTE TTK kezdeményezte, ahol ismételten megrendezésre került egy AIDS-témájú speciális kollégium a tárgykör legjobb szakértőinek közreműködésével. A Nemzeti AIDS Bizottság e könyv megjelenését lényegesnek ítélte meg és ezért anyagilag is támogatta. Megítélésem szerint a fent vázolt célokat a tankönyv megfelelően szolgálja, az olvasó a legkorszerűbb ismeretek szintjén kaphat választ mindazokra a kérdésekre, amelyek benne megfogalmazódnak, illetve azokra, amelyeket az általa oktatott fiatalok vagy az általa kezelt betegek tesznek majd fel..." Részlet dr. Kökény Mihály, a Nemzeti AIDS Bizottság elnöke elöszavából

Alessandro Manzoni - I ​promessi sposi
"I ​promessi sposi" sono una continua parabola della vita e della morte, di questo nostro breve passaggio terreno, una parabola vista quasi sempre dal basso, a ricordare una volta ancora che l'eccezione, l'eccezionalità, in quanto tali sono rarissime e 'romanzesche', mentre l'eroismo del vivere quotidiano va cercato in tutt'altra direzione e in tutt'altri modi. Come subito notava acutamente Pietro Giordani, bisogna diffidare dell' "apparir semplice" di Manzoni: nel suo grande romanzo c'è tutta l'urgenza di un messaggio che da allora rimane vivo e tragico e presente, nell'incomparabile finezza analitica dei protagonisti e delle loro passioni, in una raggiunta serenità che ben si avverte faticosa e precaria anche se a tratti pienissima, nella coscienza di un'amara e misteriosa condizione umana. Un libro straordinario, la cui misura cresce con il passare del tempo: tutta la storia dell'uomo torna ad aprirsi dinanzi a noi, non appena parte il solenne 'largo' dell'attacco: "Quel ramo del lago di Como...".

Fodor Ferenc - Vedres István - A ​közegészségtan és járványtan alapjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Harald Parigger - Im ​Schatten des schwarzen Todes
Um ​1348 bricht in Europa die Pest aus. Zwei Jungen machen sich auf, um der tödlichen Seuche zu entgehen. Thomas saß an einem Seitenarm des Flusses und starrte in das reglose Wasser. Die Angst vor dem schwarzen Tod war geblieben. Bis heute hatten seine Finger keine Schwellung gespürt. Doch was war morgen? Oder übermorgen? Oder in einer Woche? 1348 - ein schwarzes Jahr in der Geschichte Europas: Die Pest bricht aus und fordert Abertausende von Opfern. Viele sind auf der Flucht, um ihr nacktes Leben zu retten. Darunter auch die beiden Jugendlichen Thomas und David. Sie kennen einander nicht, begegnen sich nur ein einziges Mal und doch verdankt der eine dem anderen schließlich sein Leben: Thomas, einstmals Novize in einem Kloster, schließt sich zunächst einer Gruppe von Vagabunden an, die raubend und stehlend durch die Lande ziehen. Doch dieses Leben ist ihm bald zuwider. Da gerät er in einen Zug von Geißlern, merkwürdige Gesellen, die durch Selbstbestrafung versuchen Gott gnädig zu stimmen und so der tödlichen Seuche zu entgehen. Ihr Ziel ist Mainz. Noch weiß Thomas nicht, dass auch ein jüdischer Junge namens David Mainz ansteuert, um dem über die Grenzen der Stadt hinaus bekannten Arzt Abraham eine Handschrift zu übergeben, deren Inhalt unschätzbaren Wert hat: Eine medizinische Abhandlung, die – richtig angewandt – dem schwarzen Tod ein Ende bereiten könnte. Aber das kostbare Schriftstück wird ihm gestohlen! Sind nun alle Hoffnungen dahin?

Tuboly Sándor - Állatorvosi ​járványtan I.
Az ​Állatorvosi járványtan első kötete az állatorvosi mikrobiológiával foglalkozik. A mikrobiológia interdiszciplináris tudományág, ennek megfelelően könyvünk tartalmazza mindazokat a ismerteket, amelyek a korszerű bakteriológia, virológia és immunológia területén máig összegyűltek, de elsősorban a fertőző betegségek oktanának, járványtanának, pathogenesisének és immunprophylaxisának megalapozását szolgálja.

Ismeretlen szerző - A fertőző betegségek járványtana
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

José Saramago - Blindness
Blindness ​is the story of an unexplained mass epidemic of blindness afflicting nearly everyone in an unnamed city, and the social breakdown that swiftly follows. The novel follows the misfortunes of a handful of characters who are among the first to be stricken and centers around a doctor and his wife, several of the doctor’s patients, and assorted others, thrown together by chance. This group bands together in a family-like unit to survive by their wits and by the unexplained good fortune that the doctor’s wife has escaped the blindness. The sudden onset and unexplained origin and nature of the blindness cause widespread panic, and the social order rapidly unravels as the government attempts to contain the apparent contagion and keep order via increasingly repressive and inept measures.

Tóth Gábor - Hogyan ​védjük az egészségünket világjárványok idején?
E ​könyvet az aktuális történések hívták életre azzal a céllal, hogy címszavakban, mintegy kivonatos formában, a tudományos ismeretekre alapozva, mégis közérthetően hívja fel a figyelmet a globális tendenciákra, a genetikai változások és a vírusmutációk okaira, a világjárványok ok-okozati összefüggéseire, a sertéseket-madarakat érintő problémakör és az emberi egészség kapcsolatára - és keresse a személyes kiutak lehetőségét.

Zsigovits Edit - Járványveszély?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Brian Ward - Járványok
Az ​embereket és az állatokat mindig sújtották a fertőző betegségek. Mióta az ember közösségekben él, a betegségek könnyen terjednek egyik személyről a másikra. Gyakran csupán néhányan betegszenek meg. Amikor azonban a baj sok embert érint és nagy arányban terjed, akkor azt már járványnak hívjuk. A könyv­et tanulmányozva végigkísérhetjük az ember küzdelmét a járványok ellen a pestistől a kanyarón és a leprán át az AIDS-ig.

Stephen King - The ​Stand
When ​a man crashes his car into a petrol station, he brings with him the foul corpses of his wife and daughter. He dies and it doesn't take long for the plague which killed him to spread across America and the world.

Ismeretlen szerző - Megelőző ​orvostan és népegészségtan
A ​Megelőző orvostan és népegészségtan a graduális orvosképzés tankönyve, amely a napjainkban reintegrálódó népegészségtani szubdiszciplínák rendszerbe foglalására és komplexitásának megjelenítésére törekszik. Az európai orvosképzés hasonló tárgyának kurrikulumához igazított tartalmú tankönyv elsősorban az egészségfejlesztés és a betegségmegelőzés elméleti alapjaival és gyakorlatával kívánja megismertetni a hallgatókat. A könyv célja a multidiszciplinális népegészségtan módszertanának és ismeretanyagának átadásán túl olyan szemlélet kialakítása, mely a népegészségügy működési ciklusának megértésén alapszik. A jövő orvosának rendelkeznie kell azzal a képességgel és készséggel, hogy a lakosság egészségi állapotát egzakt módon jellemezni, a prevenciós prioritásokat meghatározni és ezek alapján a szükséges és lehetséges intervenciót megtervezni és végrehajtani tudja. Magyarország lakosságának igen kedvezőtlen demográfiai és népegészségügyi mutatói, a krónikus nem fertőző betegségek okozta halálozás aggasztó mértéke, a súlyos környezet-egészségügyi helyzet, az újonnan felismert és visszatérő fertőző betegségek és az ezekből fakadó népegészségügyi problémák kezelése olyan orvosokat igényel, akik a társadalom egészével, professzionális és civil szervezeteivel együttműködve képesek a lakosság egészségi állapotát javító intézkedések kidolgozására és foganatosítására, az általános és a helyi egészségpolitika szakmai szempontok szerinti alakítására. Tartalmilag a tankönyv négy fő alegysége a környezet-egészségtan (a fizikai, kémiai, biológiai és társadalmi környezet egészségre gyakorolt hatása), az általános epidemiológia (a megelőző orvostan és népegészségtan módszertani alapja), a fertőző és nem fertőző betegségek részletes (leíró és analitikai) epidemiológiája és az egészségpolitika (prevenció, egészségfejlesztés, egészségügyi menedzsment, egészségügyi gazdaságtan és minőségbiztosítás alapjai). Az egyes fejezetek szerzői az ország vezető népegészségtani szakemberei, a szerkesztők a szakterület intézetvezető professzorai, mely nemcsak a tankönyv szakmailag magas színvonalát, de konszenzuson alapuló általános elfogadottságát is garantálja.

Philip Roth - Nemezis
Ez ​Philip Roth utolsó könyve, amely 2010-es megjelenésekor egyszerre zárt le egy három kisregényből álló modern kori sorstragédia-sorozatot, és egy teljes életművet. A Nemezis főhőse egy huszonhárom éves testnevelő tanár, Bucky Cantor, aki 1944 forró nyarán gyerektábort vezet Newarkban, mivel látáshibája miatt nem harcolhat kortársaival együtt a náci Németország ellen. Ekkor tör ki a városban a pusztító gyermekbénulás járvány, amelynek ellenszere nincs, okáról is keveset tudni, terjedését fokozza a hőség meg a tisztátalanság, ezért az emberek fejében a rettegéstől egyenes út vezet a bűnbakkeresésig. Menteni a gyerekeket, és közben föláldozni magamat? Ez a dilemma gyötri Bucky Cantort, amikor barátnője hívja: hagyja ott a forró, beteg Newarkot, menjen föl hozzá a hűs, egészséges hegyi táborba. A drámai eseményeket és a lelkiismeretes Cantor tanár úr külső-belső küzdelmét a kötelességgel, a sorssal, Istennel meg önmagával a járvány egyik túlélője beszéli el. Tőle tudjuk meg a végkifejletet is, amely a könyv címét adja: a büntetés görög istennőjének neve sugallta nemezist. Addig azonban nemcsak tragédiák történnek, hanem szívmelengető sőt komikus események is, és - mint a többi Roth regényben - sokféle színes figurával találkozunk. "Noha minden Roth-könyvet elolvastam - írja a Nemezisről Linda Grant író -, leginkább ezt a regényt ajánlanám annak, aki teljes kezdőként most ismerkedik Philip Roth-tal. Ez ő - kicsiben, mégis tökéletes teljességében."

Joe Hill - Spóra
Mint ​Cormac McCarthy "Az út"-ja és a "The Walking Dead" tévésorozat, a "Spóra" is arra emlékeztet bennünket, hogy az emberre leselkedő legnagyobb veszély mindig a többi ember. - _Los Angeles Times_ "A spóra egy bolygószintű T-limfocita. Megtámad bármilyen fertőzést, ami felborítja a természet egyensúlyát. És az aktuális fertőzés most éppen: az emberiség." Amerikában ismeretlen eredetű járvány tör ki: egy spóra hatására a betegeket aranyszínű és fekete foltok, tetoválásszerű "sárkánypikkelyek" kezdik ellepni, majd egyszer csak, hosszú idő után, felgyulladnak. A spontán öngyulladásra nincs ellenszer, akin megjelennek a foltok, az el fog égni. A regény főhőse Harper, egy kórházi ápolónő, aki betegek százait látta elpusztulni, ezért megállapodnak a férjével, hogy ha megbetegszik, öngyilkos lesz. De amikor kiderül, hogy ő is megfertőződött, már terhes, és mindenképpen ki akarja hordani a magzatot, még mielőtt elégne, hiszen tudja, hogy sok esetben más fertőzött nők is ép, egészséges gyermeknek adtak életet. Az általános összeomlás és káosz közepette Harper férjének elborul az elméje, magára hagyja az asszonyt, aki az életben maradásért folytatott küzdelmében mégsem marad egyedül: egy rejtélyes férfi, a Tűzoltó, aki szintén fertőzött, de képes megakadályozni az öngyulladást, és őrült igazságosztóként járja a vidéket, talán még idejében átadhatja Harpernek életmentő titkát...

James Dashner - Die ​Auserwählten - In der Todeszone
Thomas ​hat es geahnt: Statt der versprochenen Freiheit steht ihm die nächste Prüfung bevor. Mit einem operativen Eingriff soll ihm sein Gedächtnis zurückgegeben werden. Doch Thomas weiß, dass er den Wissenschaftlern von ANGST nicht trauen darf. Nicht nach allem, was sie ihm und seinen Freunden angetan haben. Deshalb müssen sie so schnell wie möglich fliehen, hinaus in die Todeszone. In eine Welt, in der sich ein tödlicher Virus immer weiter ausbreitet. Und er muss dafür sorgen, dass ANGST ihn nicht länger kontrollieren und manipulieren kann. Denn die grausamen Experimente müssen endlich gestoppt werden.

Guillermo del Toro - Chuck Hogan - The ​Fall
The ​tension-filled sequel to _The Strain,_ from the world-famous director whose films include Pan's Labyrinth and Hellboy. Humans have been displaced at the top of the food chain, and now understand -- to their outright horror -- what it is to be not the consumer, but the consumed. Ephraim Goodweather, director of the New York office of the Centers for Disease control, is one of the few humans who understands what is really happening. Vampires have arrived in New York City, and their condition is contagious. If they cannot be contained, the entire world is at risk of infection. As Eph becomes consumed with the battle against the total corruption of humanity, his ex-wife, Kelly, now a vampire herself, is ever-more determined to claim their son, Zack. As the Biblical origins of the Ancient ones are gradually revealed, Eph learns that there is a greater, more terrible plan in store for the human race -- worse even than annihilation!

Joseph Boyden - The ​Orenda
In ​this hugely acclaimed author’s new novel, history comes alive before us when, in the seventeenth century, a Jesuit missionary ventures into the wilderness in search of converts—the defining moment of first contact between radically different worlds, each at once old and new in its own ways. What unfolds over the next few years is truly epic, constantly illuminating and surprising, sometimes comic, always entrancing, and ultimately all-too-human in its tragic grandeur. Christophe, as educated as any Frenchman could be about the “sauvages” of the New World whose souls he has sworn to save, begins his true enlightenment shortly after he sets out when his native guides—terrified by even a scent of the Iroquois—abandon him to save themselves. But a Huron warrior and elder named Bird soon takes him prisoner, along with a young Iroquois girl, Snow Falls, whose family he has just killed. The Huron-Iroquois rivalry, now growing vicious, courses through this novel, and these three are its principal characters. Christophe and Snow Falls are held captive in Bird’s massive village. Champlain’s Iron People have only lately begun trading with the Huron, who mistrust them as well as this Jesuit Crow who has now trespassed onto their land; and Snow Falls’s people, of course, have become the Hurons’ greatest enemy. Bird knows that to get rid of them both would resolve the issue, but he sees Christophe, however puzzling, as a potential envoy to those in New France, and Snow Falls as a replacement for the two daughters he’d lost to the Iroquois. These relationships wax and wane as life comes at them relentlessly: a lacrosse match with an allied tribe, a dangerous mission to trade furs with the French for the deadly shining wood that could save the Huron nation, shocking victories in combat and devastating defeats, then a sickness the likes of which none of them has ever seen. The world of The Orenda blossoms to include such unforgettable characters as Bird’s oldest friend, Fox; his lover, Gosling, who some believe possesses magical powers; two more Jesuit Crows who arrive to help form a mission; and boys from both tribes whose hearts veer wildly from one side to the other, for one reason or another. Watching over all of them are the spirits that guide their every move. The Orenda traces a story of blood and hope, suspicion and trust, hatred and love, that comes to a head when Jesuit and Huron join together against the stupendous wrath of the Iroquois, when everything that any of them has ever known or believed in faces nothing less than annihilation. A saga nearly four hundred years old, it is also timeless and eternal.

Ismeretlen szerző - A ​fertőző betegségek járványtana I-III.
A ​mű megjelenését az elmúlt évtizedben a fertőző betegségek etiológiájában, patogenezisében, klinikumában, diagnosztikájában és nem utolsósorban járványtanában bekövetkezett lényeges változások tették szükségessé. A XX. század végén és a XXI. század elején számos új kórokozót és velük együtt újabb fertőző betegségeket fedeztek fel. Mások eltűntek vagy igen ritkán fordulnak elő hazánkban, ismét mások morbiditása változatlan maradt vagy emelkedett. Változott néhány betegség kórképének karaktere is, és újabb laboratóriumi vizsgáló eljárásokat vezettek be. A járványügyi intézkedéseket a szakma kiváló képviselőiből álló szerzők a kézirat leadásakor érvényben lévő rendeletek, törvények, a WHO eradikációs programjai, a hazai és nemzetközi surveillance-rendszerekben foglaltak szerint állították össze. Komoly szakmai sikerre számíthat a sok éve várt tankönyv, amiben a jelentős terjedelem (560 oldal) nemhogy hátrány, de biztosítéka annak, hogy a legnagyobb alapossággal és részletességgel kerül bemutatásra mindaz, ami a fertőző betegségek járványtanáról elmondható, beleértve a járványügyi katasztrófákat és a bioterrorizmust is.

James Dashner - The ​Fever Code
Once ​there was a world’s end. The forests burned, the lakes and rivers dried up, and the oceans swelled. Then came a plague, and fever spread across the globe. Families died, violence reigned, and man killed man. Next came WICKED, who were looking for an answer. And then they found the perfect boy. The boy’s name was Thomas, and Thomas built a maze. Now there are secrets. There are lies. And there are loyalties history could never have foreseen. This is the story of that boy, Thomas, and how he built a maze that only he could tear down. All will be revealed. A prequel to the worldwide Maze Runner phenomenon, The Fever Code is the book that holds all the answers. How did WICKED find the Gladers? Who are Group B? And what side are Thomas and Teresa really on? Lies will be exposed. Secrets will be uncovered. Loyalties will be proven. Fans will never see the truth coming.

Kercsó Attila - Népszerű ​járványtan
A ​könyv közérthetően, olvasmányosan tárgyalja a járványtani fogalmak megértéséhez szükséges alapvető ismereteket, a baktériumok, vírusok, gombák, paraziták jellemzőit. Részletesen vizsgálja a fertőzések forrásait, a szervezet védekezési mechanizmusait. A könyv utolsó fejezete a megelőzések lehetőségeit is taglalja.

Kollekciók