Ajax-loader

'útikönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Vladimír Mucha - Szlovák ​Paradicsom
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Galli Károly - Halász Albert - Marton Jenő - Csodaszép ​Szlovénia
Az ​útikalauz sok éve készül, benne a kiadó figyelembe veszik a magyar látogatóknak leginkább fontos szempontokat, érdekességeket. Komoly hangsúlyt helyez a szokatlanul szép és kihívással teli magashegyi és vadvízi túrákra, a méltán népszerű síterepekre, az ország Európában egyedülálló barlangjaira, de alaposan bejárja városait és a környékükön található látnivalókat is. Részletesen szól a 17 éve független ország történelméről, mai társadalmáról és izgalmas kultúrájáról, egyben páratlan sikereket elért gazdaságáról. Természetesen a részbeni közös történelem, és a ma is ott élő magyarság okán is részletesebben beszél mind a Muravidékről, mind a múlt századi, legendaként máig élő isonzói hadszínterekről is.

Harald Klöcker - Barcelona
Elegáns ​és nemes: a katalán főváros Európa legkedveltebb úti céljai közé tartozik. Pezsgő kozmosz a hegyek és a tenger között, melynek kiemelkedő művészeti és kulturális élete évről évre több ezer látogatót vonz. 45 múzeuma – köztük a lenyűgöző Picasso-gyűjtemény, Joan Miró és Antonio Gaudí fantasztikus építményei – magával ragadóan mutatja be a város sokszínűségét. A város vonzereje nem utolsósorban az életstílusban rejlik: a Maremágnum bevásárló- és szórakoztatóközpont, az utcai zenészek, a mutatványosok és szemfényvesztők, a Las Ramblas pompája… Mind-mind utazásra, megismerésre csábítanak. Az Európa legnépszerűbb úti céljait bemutató színes nyolckötetes sorozat remek ötleteivel és pontos információival minden segítséget megad ahhoz, hogy turistaként is teljes képet kapjunk a városról és annak életéről. Nemcsak a szálláslehetőségekről, a kulturális programokról és az egyéb látnivalókról tájékozódhatunk, de nyelvi segítséget is kaphatunk a könnyen kezelhető és átlátható szerkezetű könyvekből. A pontos tájékozódást több részletes térkép is segíti. Megbízható útitárs hosszabb és rövidebb utazásokban egyaránt.

Ismeretlen szerző - Firenze ​- A legjobb városnéző útvonalak
Fedezzük ​fel együtt Firenzét! Útikönyvünk a legjobb városnéző útvonalakon keresztül kalauzol végig bennünket. Kiadványunk a művészetrajongóknak, a különleges ízek kedvelőinek és a vásárlás szerelmeseinek egyaránt kínál bőséges élményeket a városban. Tegyünk egy sétát a fagylaltozókkal és ajándékboltokkal szegélyezett utcácskákon, menjünk át az Öreg hídon, nézzük meg a Dóm híres kupoláját, az Akadémia Galériában található Dávid-szobrot és a monumentális Pitti-palotát. Hasznos információink segítenek megismerni a helyi konyhát, a vásárlási, szórakozási és pihenési lehetőségeket. Válogassunk az éttermek, bárok és hotelek között. A felfedezőutak során nagy segítségünkre lesz a részletes, összehajtható térkép is.

Sally Roy - Spanyolország
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_359945
Bécs Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Bécs
Kedves ​Utazó! Könyvünkből egyszerűen felkészülhet egy tartalmas bécsi hétvégére. Röviden bemutatjuk az osztrák főváros történelmi negyedeit, és legizgalmasabb látnivalóit, hogy a helyszínen könnyebben meglelje az Önt leginkább érdeklő látványosságokat. A szövegben információkat talál a legjobb, legfontosabb szálláshelyekről és éttermekről, vendéglőkről, valamint azt osztrák főváros magyar vonatkozású emlékeiről. A kötet végén dióhéjben összefoglaljuk azokat a turisztikai tudnivalókat, melyek a leghasznosabbak egy bécsi kiránduláson. Ha még többet megkíván tudni az idegenforgalmi nevezetességekről, hallgasson ránk. Azaz, hallgasson inkább Mácsai Pálra, aki végigkalauzolja Önt a legszebb útvonalakon a Stephansdomtól a Praterig. A mellélkelt CD-ROM mintegy ötórányi MP3-as hangfelvételét meghallgathatja erre alkalmas discman-jén, vagy átmásolhatja MP3-lejátszójára, egyszóval magával viheti, és „élőben” élvezheti a neves színművész közremükődését. A könyvet és a hangfelvételt együtt is használhatja: a térképeknél jeleztük, hogy a hangfelvétel hányadik számát indítsa el további információkért az adott helyről, épületről. Kellemes időtöltést kívánunk Önnek Bécsben, a kedélyes nyugalom városában. A szerkesztő

Phil MacDonald - Carl Parkes - Trevor Ranges - Thaiföld
A ​National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Rövid az idő, tenger sok a látnivaló - hogyan állíthatjuk össze a legokosabban thaiföldi utazásunk menetrendjét? Kalandra fel!: Élet a hegyi népek körében, thai főzőtanfolyam, selyemszövés, tigrismentő akció - megannyi különleges, kihagyhatatlan élmény. Bennfentes tipp: Csak a beavatottak számára ismerős helyek, fontos tudnivalók - a National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Túrák gyalog és hajóval: Túra Bangkok környékén és a templomokkal teli Chiang Maiban, hajókirándulás a Chao Phraya folyón - részletes leírással, térképpel. Kirándulások: A Similan-szigetek szemkápráztató csodái, a hírhedett Aranyháromszög, Issan eldugott édenkertje - háborítatlan zugok, rejtelmes thai vidékek. Ne hagyjuk ki!: Különösképpen ajánlott helyek és programok. Fényképek, illusztrációk, térképek: Gazdagon illusztrált segédlet az úti célok kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.

Joó András - Az ​elbűvölő Grúzia
A ​hely, ahol a kulturális kereszteződésben Európa találkozik Ázsiával, ahol a többezer éves, izgalmas régmúlt elvegyül a nem kevésbé izgalmas közelmúlttal, ahol a mongol, perzsa, török, orosz és ki tudja, hány fajta ősi, törzsi hatások élnek még a büszke és jellegzetes helyi kultúrákban. Ahol a társadalmi szokások alapja még mindig a hagyományos, családi hálózatokra épül, ahol lélegzetelállítóak a hegyek, barátságosak az emberek és elképesztőek a másfélezer éves kereszténység emlékei. Túrázz a Kaukázus égbe törő csúcsai között, a gleccserek és a zúgó patakok mellett, fedezd fel az érintetlen erdőségekben megbújó kolostorok maradványait, érezd az odabenti félhomályban a libegő gyertyák és a freskókkal borított boltívek felé szürkén kígyózó tömjénfüst illatát, hagyd, hogy átjárjanak az ősi grúz karének tiszta hangjai. Lazításként pedig engedd el magad a főváros kénes fürdőiben, kóborolj sokszínű házrengetegében, vagy élvezd a pálmafákkal szegett tenger simogató hullámait, és ki ne hagyd a grúz konyha egyedi remekeit.

Covers_429601
New ​York Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - New ​York
Egy ​szemgyönyörködtető, a világváros legújabb látnivalóit és hagyományos idegenforgalmi nevezetességeit egyaránt szinte hiánytalanul eléd táró nagyalakú fotóalbum és egy zsebben is hordozható útikalauz kombinációja ez a kiadvány, pontosabban ez a két kiadvány. Tartalma tizenkét képes séta New Yorkban a Manhattan északi felében új virágzásnak indult Harlemtől a déli csücsökből komppal megközelíthető Szabadságszoborig és az Ellis Islandig, ahol több tízmillióan léptek be új hazájukba. Ahova a sétautak vezetnek: Times Square, 5th Avenue, 42nd Street, Uptown, Midtown, Downtown, Ground Zero, Williamsburg, Ellis Island, Brighton Beach, Coney Island. Ahhoz persze egy kéthetes New York-i utazás sem elég, hogy a látogató a tizenkét sétaút minden érdekességét megtekintse, de van választási lehetőség. Szórakozni lehet délelőtt az Abessynian Baptist Church-ben, ahol Amerika legjobb gospel-együttese hallható, este a szintén harlemi Apolló színházban, és persze a Broadway musical-színházaiban. Vásárlásra útba ejthető a Macy's, a Saks Fifth Avenue vagy a Ground Zero mellett épült Gateway Plaza. Étkezésre a páratlan bifsztekjével hencegő Peter Lugar étterem, vagy a Little Italy valamelyik étterme lesz elérhető közelségben.A Broadway-en járva pedig érdeklődéstől és pénztárcától függően dönthet az olvasó arról, hogy a Strand-et, a világ legnagyobb antikváriumát vagy inkább a Harley Davidson márkaboltját keresi fel. Az útikalauz tartalmazza az úticélok elérhetőségét is.

Teresa Cannon - Joe Cummings - Mark Elliott - Ryan Ver Berkmoes - Sri ​Lanka
Marco ​Polo thought Sri Lanka was the finest island of its size in all the world - and we agree. Explore the majestic ancient cities of Anuradhapura, Polonnaruwa and Sigiriya. Stretch out on secluded palm-fringed beaches. Follow the glowing strings of lights on the pilgrim trail up Adam's Peak. Ride through hillside tea plantations in a rattling train. This guide gives you the inside information on Sri Lanka's richest experiences. - GET THE LOWDOWN our dedicated Snapshot, Culture and History chapters are your ticket to understanding local life - GO ON SAFARI get up close to Sri Lanka's birds, elephants and leopards: our detailed national parks information shows you how - DON'T JUST LIE THERE we tempt you off the beach with Sri Lanka's best diving, hiking and surfing - KNOW YOUR KITUL FROM YOUR KIRI BATH our Food & Drink chapter will help you gobble your way through the island's celebrated cuisine - FIND YOUR WAY easy-to-read maps show you where to go.

Farkas Zoltán - Sós Judit - Transylvania
Discover ​a magical land beyond fiction and myth: from the birthplace of Count Dracuta to medieval fortified churches, from Art Nouveau cities to wild mountains, lakes and gorges, as well as some of the last surviving traditional villages in Europe. This comprehensive guide is crammed with first-hand, up-to-date information on Historic Transylvania, Banat, Crisana and Maramures, including: - sights on and off the beaten track - history, people and culture - folk festivals and dance workshops - 357 places to stay - 258 places to eat, drink and go out Complete with: - 48 detailed maps - 88 colour photographs - a multi-language travel dictionary

Karlo Rosandic - Horvát ​szigetek
"Horvátország ​kis ország, amely azonban a világ egyik leghosszabb tengerpartját és az Adriai-tenger talán legszebb, ezernyi szigettel tarkított részét mondhatja a magáénak. Az Adria ezernyi szigetének szépsége varázslatos. A sok kis öböl, a kellemes strandok, a kristálytiszta víz, a napsütés, mind-mind élményt ígérnek, s ehhez értékes kiegészítés is járul: a történelmi és kulturális emlékek, a néphagyományok és a gazdag folklór. Mindezt a vendégszerető horvátok segítségével gasztronómiai élvezetekkel tetézhetjük. Az Adria horvát oldalán a szigetek szeretettel és vonzó kínálattal várják az odalátogató turistákat. A Földközi-tenger részét képező Adriai-tenger a Balkán- és az Appennin-félsziget között terül el. Délen a 70 kilométer széles Otrantói-szoros határolja. Hosszúsága a Butrintit folyó torkolatától a velencei Portó di Lidóig mérve 475 tengeri mérföld. Szélessége, Omis kikötőjétől Vasto kikötőjéig számítva, 117 tengeri mérföld. Az Adriai-tenger területe 138 595 km2. Az Adria tengerpartjának teljes hossza, beleértve a szigetek tengerpartjait is, 7900 kilométer, a Horvát Köztársasághoz tartozó tengerparté pedig 5800 kilométer. Az összes horvát sziget tengerpartjainak hossza 4012,4 kilométer, azaz jóval hosszabb a szárazföldi tengerpartnál, amely 1777,7 kilométer hosszú. A szigetek összterülete, amely mintegy 3300 km2, hat százaléka a Horvát Köztársaság területének. Az Adriai-tenger horvát felségterületű részén 718 sziget, 389 szirtzátony és 78 tenger alatti zátony található. Egy másik számmal, a 68-cal is szokás példálózni: állítólag ennyi a lakott szigetek száma, amennyiben azokat tekintjük annak, amelyeken legalább egy településnek még van állandó lakossága. Nyáron a lakott szigetek száma körülbelül százra emelkedik."

Pataki József - Tolna ​megyei kalauz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Papp János - "Nevess, ​én majdnem meghaltam"
Sierra ​Nevadában szerzett élményeiről ír a vándorszínész. "Ez a Mick Jaggertől kölcsönzött cím összefoglalása mindannak a gyönyörűségnek és kihívásnak, amit a Túrától kaptam. A meséhez válogatott irodalom és képek - remélem - visszaadnak annyit a történtekből, hogy világos legyen, mi az, ami újra és újra útra hív! Nyújtsd a kezed ... és gyere velem !"

Pálffy Viktória - Dubai, ​lepel nélkül
A ​könyv nem egy sima útikönyv, hanem az első gyakorlati útmutató Dubaihoz. A mű főként magyaroknak szól, mely bemutatja, hogy milyen Dubaiban nyaralni, élni, milyen a munkaerőpiac és mi a fontos ahhoz, hogy kellemesen tudjunk rövidebb vagy akár hosszabb ideig kint tartózkodni. Tartalmazza, hogy miként kell a különböző hivatalos ügyeket intézni, mik a buktatók, kezdve a vízumtól, az albérleti szerződésen át az alkohol engedélyig. A könyv betekintést nyújt a Dubai hétköznapokba és az arab világ misztériumába. A könyv a legtöbb felmerülő kérdésére választ ad, sőt számos, szinte meghökkentő dolgot is olvashat benne. Hasznos és érdekes olvasmány mindenkinek, akik szeretnék megismerni ezt a különleges világot.

Michael Ivory - Németország
A ​National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Németország átfogó áttekintése segít utazásunkat a rendelkezésre álló időhöz igazítani és igényeinkre szabni. Kalandra fel!: Egyedülálló, testközeli élmények: a német sörfőzés titkai, kerékpártúra a hidegháború színterein, művészeti kurzus Münchenben. Bennfentes tipp: Olyan helyek és fontos tudnivalók, melyeket csak a beavatottak ismerhetnek. A National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Séták, autós kirándulások: Színkódolt térképek és helyszíni leírások vezetnek Köln kútjai között, a Romantikus úton autózva, túrán a Fekete-erdő legmagasabb pontjához. Kirándulások: A Balti-tenger partja menti szigetekre, a Neckar völgyének középkori városaiba és Mecklenburg csodálatos tavaihoz. Ne hagyjuk ki!: Minden fejezetben megtalálható listák, melyek az ajánlott helyeket és tevékenységeket részletesen bemutató leírásokat jelzik. Fényképek, Illusztrációk, térképek: Rengeteg illusztráció az úti cél kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.

Louise Nicholson - India
A ​National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Rövid az idő, tenger sok a látnivaló - hogyan állíthatjuk össze a legokosabban indiai utazásunk menetrendjét? Kalandra fel!: Különleges élmények, amelyekben részünk lehet: utazás India luxusvonatain, látogatás Mumbaí színpompás piacain, mahászírhorgászat a Himalája folyóiban. Bennfentes tipp: Csak a beavatottak számára ismerős helyek, fontos tudnivalók - a National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Séták, kirándulások és hajótúrák: Hajnali evezés a Gangeszen, séta Dzsódhpur homokkő erődje körül, riksás túra Ó-Delhiben - részletes leírással, térképpel. Kirándulások: Tamil Nádu vidéki útjai; az Elephanta-sziget barlangtemplomai; hegymászás a Himalájában. Ne hagyjuk ki!: Különösképpen ajánlott helyek és programok. Fényképek, illusztrációk, térképek: Gazdagon illusztrált segédlet az úti célok kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.

Philippe Tretiack - Emanuel Valentin - Törökország
Isztambul, ​a Boszporusz két partjára a szőnyegként odavetett város bazárjainak forgataga, Konya kerengő derviseinek hipnotikus transza, Epheszosz vagy Pergamon templomainak olümposzi nyugalma, a hosszan elnyúló földközi-, égei-, fekete-tengeri partok türkizkék mesevilága, a terméketlen sztyeppék és a Szíria és Irán felé, a keleti végekbe belevesző bibliai hegyek láncolata, a Topkapi-hárem bódító világa, a mecsetek hűvöse, Kappadókia barlangjainak homálya, a karavánszerájok lenyűgöző zordonsága, amelyeket átjár a legendák Dzsingisz kánjának emléke - Törökország nem egyetlen országot, hanem sok-sok földet kínál felfedezésre. Csodálatos körutazás ez a könyv, amely csak az Ezeregyéjszaka meséihez hasonlítható. Olyan mintha egy képből szőtt pompás repülőszőnyegen ülnénk.

John Terra - Star ​Wars - Planets of the Galaxy Volume Three
"Elrood ​Sector: a little-known backwater far from the raging battles of the Galactic Civil War, but still threatened by the merciless forces of the Empire. Planets of the Galaxy, Volume Three introduces a whole new sector of space. Cross the jungles of Kidron to the High City of Refuge, see the lush farmlands of In this region of strange planets and unusual aliens, intrigue and mysteries abound. Only the courageous or lucky survive: could that select group of hardy adventurers include you? 96-page book features: • Six new worlds completely detailed with history, cultures, maps, and locations. • Complete overview of Elrood Sector. • Detailed biographies of important personalities. • Detailed information on running a campaign in Elrood Sector. • New alien species suitable for use as gamemaster or player characters."

Gesine Froese - Kuba
Naprakész ​információk, bárhová utazunk! Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

Covers_312940
Norvég ​társalgás Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Norvég ​társalgás
"Lehetővé ​tesszük Önnek a kommunikációt utazásai során a mindennapi helyzetekben és vészhelyzetekben egyaránt, még akkor is, ha az adott nyelvben teljes kezdőnek számít. A hangsúlyt az aktív kommunikációra, az áttekinthetőségre és a szövegben való könnyű tájékozódásra fektettük." (a Kiadó)

Xántus László - Xántus Juliánna - Háromszéki-havasok
Régi ​adósságot törleszt e kiadvánnyal a Pallas-Akadémia Könyvkiadó, ugyanis – a vidék meglehetősen gazdag népszerűsítő irodalma dacára – még nem született átfogó munka a Háromszéki-havasokról, a Székelyföld legkeletibb védőbástyájáról. A Xantus László–Xantus Juliánna szerzőpáros megállapítja, hogy e havasok középmagasságú csúcsai nem törpülnek el Erdély és a Székelyföld „nagyjai” – a Retyezát, a Fogaras, a Hagymás és a Kelemen csúcsai – mellett. A bemutatott túraútvonalak nem csupán varázslatos tájakon, hanem történelem által átitatott vidéken kalauzolják el az olvasót.

Helen Dyrbye - Steven Harris - Thomas Golzen - Xenophobe's ​Guide to the Danes
_Xenophobia_ A ​phobia about foreigners, probably justified, always understandable. _Xenophobe's Guides_ Light-hearthed yet illuminating insights to a nation's character and quirks. _Xenophobe's motto_ FOREWARNED IS FOREARMED. "DANES co-operate. _LEGO_ derives from the Danish for 'play well', and this is just what the Danes are good at."

Fehér György - Kvarner-öböl ​és Észak-Dalmácia
Kiadványunk ​régi hiányt pótol a maga műfajában: magyar szerző mutatja be magyar turistáknak a hozzánk minden szempontból közel álló horvát tengerpartot és szigeteket. A varázslatos természeti szépségével és értékes építészeti emlékeivel mindenkit rabul ejtő vidék számos útvonal-lehetőséget kínál az odalátogatóknak. A könyv olyan tengerparti, szárazföldi és hajós kirándulásokat ajánl, amelyeknek útvonalára a térség bármelyik üdülőhelyéről be lehet kapcsolódni. A településeken belül egy - mindenki által könnyen megtalálható - kiindulóponttól kezdődően a szerző szinte lépésről lépésre végigvezeti az olvasót a látnivalók "útvesztőjén". Érdekes leírások, naprakész információk és hasznos tanácsok segítik az eligazodást

Covers_124589
Best ​Paradises in Thailand Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Best ​Paradises in Thailand
Discover ​the Best Paradises in Thailand by exploring the captivating splendor of 70 finest resorts in prime locations throughout Thailand. This collection allows you the chance to enjoy quality time with family and friends, gather a lifetime of memories, and experience the timeless natural wonders of this magnificient kingdom.

Ács László - Bali
Indonézia ​első számú turisztikai célpontját, Balit már sok jelzővel illették. Tény, hogy aki egyszer a földjére lép e tündérszigetnek, hamar rájön, hogy igazi csodavilágba csöppent. Az azúrkék víz, a buja növényzet, a fehér homokföveny, a szigetlakók kedvessége, életöröme mesébe illő világot varázsol körénk. Magába a szigetbe is hamar beleszerethet az idelátogató, mert csodálatos kultúrája felfedezésre vár. E könyv azért született meg, hogy elvezessen bennünket egy olyan világba, amely eddig csak álmainkban szerepelhetett - hisz Bali maga az álom... A kötet minden olyan információt összegyűjtött, amelyre szüksége lehet a magyar turistának (szállás, közlekedés, illemszabályok, kultúra, vásárlás, éttermek, szórakozás, nyaralás, kirándulások stb).

Terry Tan - CultureShock! ​Britain
Whether ​you travel for business, pleasure, or a combination of the two, the ever-popular "Culture Shock!" series belongs in your backpack or briefcase. Get the nuts-and-bolts information you need to survive and thrive wherever you go. "Culture Shock!" country guides are easy-to-read, accurate, and entertaining crash courses in local customs and etiquette. "Culture Shock!" practical guides offer the inside information you need whether you're a student, a parent, a globetrotter, or a working traveler. "Culture Shock!" at your Door guides equip you for daily life in some of the world's most cosmopolitan cities. And "Culture Shock!" Success Secrets guides offer relevant, practical information with the real-life insights and cultural know-how that can make the difference between business success and failure. Each "Culture Shock!" title is written by someone who's lived and worked in the country, and each book is packed with practical, accurate, and enjoyable information to help you find your way and feel at home.

Juszt Róbert - San ​Gimignano és környéke
VilágVándor ​sorozatunkkal Európa egy-egy városába, kistérségébe kalauzoljuk az utazót. Törekvésünk szerint ezek az életszerű, változatos, könnyed és korszerű, funkcionális útikönyvek a mai turizmus igényeit hivatottak kielégíteni. Az egyes témáknál megjelenített QR-kódok segítségével az adott hellyel kapcsolatban mindig naprakész információkhoz jutnak a használói. San Gimignano szőlőskertek ölelte dombtetőn épült, középkori toszkán városka, Siena és Firenze között, azoktól nagyjából egyórányi autóútra. Égbe törő középkori lakótornyai, hétszáz éves templomai, ódon terei, utcácskái, híres fehérborai, az évente megrendezett történelmi játékok, fesztiválok és művészeti rendezvények teszik feledhetetlen élménnyé a látogatást. Kötetünk a környező bájos városkákba, az Elsa és az Arno völgyébe is elkalauzol. A kirándulások útvonalának megtervezését térképek is segítik.

Kovács Zoltán - Lőrincz Adrián - Nagy Endre - Tawahkák ​földjén
"A ​boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság." (Buddha) Honduras. Trópusi esőerdő. Tawahka indiánok. Kalandvágy, kihívás a javából. Egy expedíció, a megismerés vágya... Fél tucatnyi csallóközi kalandvágyó fiatalember beleveti magát az esőerdő közepébe, hogy megfigyeljék, lássák a lassan eltűnő Tawahka indiánok életét, megértsék életüket... Egy rendkívüli kaland kifogástalan stílusban – legyen Ön is a kaland része, ismerje meg a távoli esőerdő vadregényes titkait!

Pető László - Dömsöd
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Diana Darke - Tunézia
Tunisz, ​berberek, Karthágó, az iszlám, az alkudozás, a kaftán, az ízletes baklava mind mind egy egzotikus és olcsó, honfitársaink számára igen közkedvelt ország legfőbb jellemzői. Ha ön is velük tartana, vigye magával ezt a könyvet és megtudhatja belőle a főbb látnivalókat, az ország történelmét, fontos tudnivalókat, útvonalakat, érdekességeket.

Kerry Walker - Anthony Haywood - Austria
Whatever ​you hunger for - art, architecture, cuisine, snow - you better pack a big appetite when you come to Austria. Symphonies in a Viennese concert hall, spotting marmots on the Alpine trails, heavenly cakes and a kitschy Sound of Music tour - you'll be popping your dirndl with pleasure. * Full-colour highlights section * New Walking chapter with 12 routes for all fitness levels * Keepin' it green - sustainable travel options and listings * The pick of Austria's accommodation

Kollekciók