Ajax-loader

'útikönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Moldoványi Ákos - Londontól ​Londonig
Panoráma ​mini útikönyvek sorozat.

Covers_470617
elérhető
4

Lindner László - Milánó
Lombardia ​és az olasz operamuzsika fővárosa Milánó, nemcsak ókeresztény eredetű, kora román stílusú templomaival, csipkeszerű dómjával s múzeumainak műkincseivel hódítja meg látogatóit, hanem a legnevesebb olasz építészek modern épületeivel is. A Viscontiak és Sforzák hajdani székhelyéről rövid idő alatt eljuthatunk a reneszánsz pártázatú Scaliger-várak hazájába, a Déli-Alpok hegyei közé, amely furcsa alakú hegyi tavaival Itáliának egyik legvarázslatosabb vidéke. A napfényben szikrázó havas ormok lábánál már kora tavasszal különleges virágok nyílnak a tóparti sétányokon, és az olajfák, pálmák, agáve-kaktuszok a délszaki tájak hangulatával igéznek meg. A turista a meredek sziklafalba vágott utakról szédítő panorámákban és a víz tükrének álomszerű színjátékában gyönyörködhet, s a hegyek oldalában meghúzódó városkák házai közül világos és sötét felkiáltójelként tornyok és ciprusok merednek az ég felé. Az utazás ezen a különös alpesi és egyben mediterrán tájon önmagában is nagy élmény, s ez a könyv tájékoztató adataival, térképeivel ezt kívánja még maradandóbbá, felejthetetlenebbé tenni.

Heves
Heves Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Heves
Ez ​sorozat elévülhetetlen, kiváló kiadvány. Segít országunk, műemlékeink, csodálatos tájegységeink megismerésében. A teljes sorozat egyben is megvehető, természetesen olcsóbban, kérem érdeklődjön az üzenőfalon keresztül.

Ulrike Lieb-Schäfer - Hollandia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szerb Antal - Budapesti ​kalauz
A ​"Budapesti kalauz marslakók számára" (1935) című vékonyka kötetben egy különös kirándulás részesei lehetünk. Egy olyan kirándulásnak, melyben a csillagokból érkező vándorral és a hozzá csatlakozó íróval végigjárjuk a főváros legjellegzetesebb részeit, megtekintjük házait, hídjait, utcáit és templomait, rácsodálkozunk a Dunára vagy akár a budai hegyekre, kalandozunk a Várkertben, sőt, még néhány jellegzetes kerületet is megismerünk. Hogy mindez benne van egy szokványos útikönyvben? Első hallásra - talán. Aki azonban elolvassa a kötetet, rádöbben, hogy ez a legcsekélyebb mértékben sem marslakóknak íródott, legalábbis nem a szó szoros - földönkívüli - értelmében. Éppen ellenkezőleg: Szerb Antal hazánk, pontosabban Budapest "marslakóinak", vagyis az ott élő, esetleg oda látogató idegeneknek (idegenkedőknek?) próbálja bemutatni a fővárost úgy, ahogy még sosem nézték és sosem látták, a maga költőiségében - számtalan versidézettel, irodalomtörténeti utalással és ironikus megjegyzéssel tarkítva, melyeket egy "valódi marslakó" - valljuk be - nem igazán értene.

Parizs
elérhető
2

Pálfy József - Párizs
Párizs ​a Fény Városa, hiszen fényben úsznak bulvárjai, színházai, mulatói. A franciák fővárosa büszkén viseli a Világ Fővárosa nevet is, mert évszázadokon át a világ minden tájáról odasereglett művészek és tudósok, diplomaták és bohémek találkozóhelye volt. A Forradalom Városának is joggal mondják, mivel kis híján kétszáz esztendeje a szabadság, egyenlőség, testvériség eszméi innen sugároztak szét szerte a világba. Ugyanakkor a fény, a kozmopolitizmus és a forradalmiság városában, azzal szorosan összefonódva, mégis szinte szigetszerű elzártságban, él itt még egy külön világ. A párizsi polgárok, munkások, midinettek és Becsület-rendes nagypolgárok sajátos városa. Egy időben és egy helyen egyszerre több Párizst talál az utas. Talán ez adja a francia főváros utolérhetetlen charme-ját, utánozhatatlan hangulatát.

Covers_63099
elérhető
1

Czellár Katalin - Sopron
A ​mintegy 57 000 lakosú Sopron hazánk egyik legrégibb és legszebb települése. Gondosan helyreállított műemlékegyüttese, környezetének változatos természeti szépségei Magyarország egyik leglátogatottabb idengenforgalmi központjává avatják az osztrák határ közvetlen közelében levő várost. A Panoráma sorozat ezen kötete gyakorlati útmutatóval, térképekjegyzékekkel és alaprajzokkal kiegészítve mutatja be ezt a csodálatos várost.

Covers_434819
elérhető
1

Michael Leech - New ​York
A ​praktikus, információban gazdag, könnyen használható New York útikönyv végigvezeti olvasóit e hatalmas metropolisz leggyönyörűbb helyein és épületein, részletesen tájékoztat a szálláshelyekről, éttermekről, a vásárlási és szórakozási lehetőségekről. A mellékelt útitérképpel minden látogató ideális útitársa lehet.

Karla Zimmerman - Caroline Sieg - Ryan Ver Berkmoes - Amsterdam ​City Guide
Amsterdam ​is a city of surprising beauty. A stroll along the western canals, through the lanes of the Jordaan or beneath the greenery of the Plantage can lead straight into a trance. As can a visit to a magnificent museum or an infamous coffeeshop. Be enchanted. * With pull-out map * Three authors, over 700 recommendations, five neighbourhood walks, three bike * Colour Architecture chapter on the city's buildings, old and new * Comprehensive Day Trips chapter includes Leiden, Utrecht and Haarlem * New index of sustainable travel listings

Earleen Brunner - Ken Welsh - Ken Bernstein - Spanyol ​tengerpart
A ​Berlitz zseb-útikönyvek, amelyekbõl eddig több mint 36 millió példányt adtak el, mindegyik kötetében az információk gazdag tárháza található, s a méretük miatt valóban elférnek zsebben. Minden kiadványát alapos helyismeret, élvezetes stílus és könnyű használhatóság jellemzi. Akár rövid utazást, akár hosszabb tartózkodást tervezünk Spanyolországba, ez az utikalauz élvezetesebbé, érdekesebbé és kényelmesebbé teszi ottani tartózkodásunkat. Valamennyi térkép és fotó színes. Gyakorlati információk a szórakozási lehetõségekrõl, közlekedésrõl, segélykérésrõl, valamint a leggyakrabban használt kifejezések. Átfogó ajánlások bevásárláshoz, sportoláshoz, szórakozáshoz és az éjszakai élethez.

Nicolás Gorihsen - Dr. Hans Comelius - Bernd Helms - Mallorca
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lindner László - Rotterdam
Mit ​nyújt az utasnak a műemlékekben gazdag Hollandia második legnagyobb, a múlt alkotásaiban nem éppen bővelkedő, 700.000 lakosú városa: Rotterdam? Rotterdam nem műemlékváros, viszont a világ legforgalmasabb kikötője, vízi város, amelyet nem múltról álmodozó, patricius palotákkal ékes grachtok, hanem teherhajók által járt csatornák, kikötőmedencék, a világ minden országának zászlóját viselő ki- és berakodó óriás hajók, fekete füstöt eregető gyárkémények, nyersolajfinomítók, végeláthatatlan nagy raktárházak jellemeznek. S ha a Hollandiát járó utas a művészeti és városképi élményeket nyújtó Hágát, Amszterdamot, Gentet s még annyi más, hangulatos kisebb, nagyobb várost bejárta már, nem mulaszthatja el, hogy a sajátosan más Rotterdamot és ennek sok érdekességét meg ne látogassa.

Pethő Tibor - Budapest ​- Dunakanyar
Útikalauz ​a Dunakanyarhoz budapesti indulással. Panoráma kiadó gondozásában, Magyarország írásban és képekben c. sorozat részeként.

Csatkai Endre - Thier László - Soproni ​útikalauz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sans_titre_14
elérhető
0

Szombathy Viktor - Prága
A ​varázslatos hangulatú Arany Prágát a „Városok Anyját” hasonlították már Rómához is, Firenzéhez is, noha önmagán kívül nem hasonlítható semmihez. Patinás negyedeinek apró terein évszázadok találkoznak egymással, utcácskái pedig a múltba vezetnek. Prágát a turistának fel kell fedeznie!

Covers_361036
elérhető
0

Szőnyi Attila - Etiópia
Etiópia ​a világ egyik legidősebb keresztény állama (minden európai területénél előbb vált azzá), az iszlám pedig annak létrejötte óta jelen van Afrika szarván (Előbb voltak követői itt Mohammednek, mint Bagdadban, Damaszkuszban vagy Isztambulban). Az országot 90 népcsoport lakja, a kontinensen itt van a legtöbb UNESCO világörökség, több mint például Egyiptomban. Etiópiában található a világ legnagyobb monolitikus (azaz egyetlen sziklából kifaragott) temploma és sztéléje is. Az Omo-völgy népeinek életvitele egy letűnt kort idéz, a főváros eközben Afrika egyik legdinamikusabban fejlődő metropolisza, nemzetközi szervezetek székhelye. Etiópia Afrika második legnépesebb állama, ami soha nem volt gyarmat. Az országban a sztereotípiák ellenére nincs éhínség, sőt, Fekete-Afrika legszínesebb gasztronómiájával büszkélkedhet az ország. Kíváncsi? Olvasson, utazzon!

Zákonyi Ferenc - Nagyvázsony
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_204260
elérhető
4

Derek Blyth - Amszterdam
"Kiváló, ​könnyen kezelhető, vékony könyv... nemcsak a nélkülözhetetlen gyakorlati tudnivalókkal látja el az utazót, de szokatlanul alapos kulturális és történeti áttekintést nyújt." (Gold Book Guide) Amire csak szüksége lehet sikeres amszterdami utazásához: alapvető információk az út megtervezéséhez és megszervezéséhez; sétaajánlatok, eseménynaptár Szállodák, éttermek, bevásárlóhelyek: válogatott tippek valamennyi fajtában és árkategóriában: általános tanácsok arról, hol töltsük az éjszakát, hol vásároljunk, hol étkezzünk és mit Városnézés: valamennyi látnivaló, képtárak, múzeumok részletes ismertetése Kirándulások Amszterdam környékére, továbbá Hágába, Rotterdamba, Leidenbe, Delftbe és Haarlembe Külön ajánlatok: Amszterdam építészete, művészeti élete (galériakalauzzal); bárok, barna kávézók és éjszakai élet; Hollandia a gyerekeknek; sport, szórakozás valamint kerékpártúrák Amszterdamból Tömérdek, szimbólumokba sűrített információ 12 oldalnyi gazdagon részletezett színes térkép Amszterdamról és Hollandiáról

Cs. Tompos Erzsébet - Czellár Katalin - Moldvai ​utazások
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lawrence G. Green - Ahol ​megállt az idő
Apró ​pontok a térképen Afrika foltja körül és az Atlanti óceán sima térségein. Legtöbbnek még a neve sem szerepel, csak a különleges hajózási térképeken. Némelyiknek partjait évekig sem közelíti meg hajó, s talán még sosem szállt el fölötte repülőgép. Van amelyiket csak a tenger különös madarai népesítenek be, másokon emberek laknak furcsa kis kunyhóikban, és őrzik a hosszú élet titkát, megint másutt fényűző szálloda kényelme fogadja az érkezőt. Van köztük leprasziget és fegyenctelep Szent Ilona szigete még mindig hűségesen őrzi nagy foglyának emlékét.

Paul H. Ewerlöf - Torben J. Meyer - Arne Koefoed - Spanyolország
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bács Gyula - Bolgár ​tengerpart
Kiadónk ​negyedízben mutatja be a teljesség igényével a látnivalókban gazdag Bulgáriát. Az ország idegenforgalmi vonzereje nemcsak a tengerpart, a finom fövenyű Aranyhomok és Napospart környéke, a sajátos hangulatú főváros, Szófia vagy a -különösen a művészet szerelmesei részéről - nagy látogatottságnak örvendő Rilai kolostor. Nagy érdeklődésre tarthat számot más festői bolgár város is, mint Tár-novo, Plovdiv vagy a bizánci templomairól híres, tengerparti Neszebár. Érdekességükkel ragadnak meg a hegyek között megbúvó nagyszerű kolostorok (Bacskovo, Trojan), amelyeket a magyar turisták általában még nem olyan szép számmal keresnek fel, mint a közismerten vonzó, pihentető bolgár tengerpartot vagy Szófiát.

Kriszt György - Nagycenk ​- Széchenyi kastély
A ​Tájak — Korok — Múzeumok mozgalom 1977-ben indult az úgynevezett bélyegzős játékkal. A tagok igénye volt, hogy segítsünk a kirándulásokra való felkészülésben, a katalógus nem elég, abból csak azt tudja meg, hogy mit érdemes felkeresnie, a látnivalók zöméről az egykori útikönyvek egyáltalán nem, vagy alig pár sort írtak. Így — közkívánatra — indult útjára a Tájak Korok Múzeumok Kiskönyvtára. Máig 841 magyar nyelvű, s száz idegennyelvű kötete, füzete jelent meg (angol, német, olasz, román, szlovák, török nyelven), közülük sok több kiadást, átdolgozást, bővítést is megélt. A harminchat esztendő alatt nyomtatott összes példány több, mint tizenegymillió! Egyedülálló Kiskönyvtárunk igazi hungarikum! Ez a 43. sz. füzet Nagycenket, az ottani Széchenyi kastélyt és múzeumot mutatja be.

Covers_129807
Prága ​idegenvezető Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Prága ​idegenvezető
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Illés Ferenc - Tóth Sándor - Zirc ​és környéke
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_19752
elérhető
1

Kővágó Pál - Norvégia
Skandináv ​országok története, Útikönyv.

Szávai Jenő - A ​román tengerpart
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lackner László - Barangolás ​Zalában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Forgács András - Szabó Miklós - Görögország
A ​Panoráma nagyutikönyvek sorozat az adott országról általános tudnivalókat – földrajz, történelem, gazdaság, társadalom, kultúra, tudomány stb. – tartalmaz. Az utazással és a mindennapi élet dolgaival kapcsolatban részletes gyakorlati tudnivalókkal ismertet meg. A részletes útikalauz sok színes képpel, térképpel, leírással, információval mutatja be a látnivalókat, ajánlott útvonalakat és kirándulásokat.

Levárdy Ferenc - Pannonhalma
A ​pannonhalmi apátság a magyarországi bencés rend első monostora. Géza fejedelem alapította 996-ban, s fia Szent István építtette tovább, templomát 1001-ben szentelték fel. Azóta sok minden épült itt, és sok minden romba dőlt, de így is az ország egyik leggazdagabb egyházi épületegyüttese.

Lindner László - Türingiai ​utazások
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ember Mária - Berlin, ​az NDK fővárosa
1945-ben ​romtenger, 1955-ben két "hírmondó" új magasház, 1965-ben 15 emeletes palota, 1975-ben világvárosi forgalmú korszerű központ: az Alexanderplatz fejlődése az NDK fővárosának jelképe. A második világháború után az egykori Berlinnek ezt a felét 20 millió köbméter törmelék borította. Ma már itt-ott áll csak romos épület, korszerű utcasorok, modern lakótelepek, "régivé" épített műemlékek mellett lapuló mementóként. A várost rajongói Spree-menti Athénnek, gáncsolói Spree-menti Chicagónak nevezték. Változatossága sokfajta élményt nyújt, a Múzeumsziget öt múzeumának műkincseitől az ultramodern lakóház-óriások övezte impozáns Lenin-szobron át a régmúltba ringató, szemet gyönyörködtető műemlék-házsorokig. A "zöld-negyedben" Köpenick festői tóvidékén még szinte érintetlen a természet szépsége. Potsdam híven megőrzött királyi kastélyaiban, parkjaiban sétálva mintha elmúlt századokba térne vissza az utazó. Berlin régi és új, egyre változó város. Őrzi a múltból megmaradt értékeit és szakadatlan lendülettel alakítja ki a szocializmust építő német nép fővárosának jövőbeli arculatát.

Kollekciók