Ajax-loader

'Mikulás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


T%c3%a9lap%c3%b3_%e2%80%8bitt_van
Télapó ​itt van Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Télapó ​itt van
A ​Télapó itt van című gazdagon illusztrált, színes könyvünkbe a magyar gyermekirodalom legjelesebb képviselőinek - Zelk Zoltántól Szepes Attilán át Veress Miklósig - műveit válogattuk egy csokorba. Mostani kötetünkbe a gyermekek körében legnépszerűbb, legkedveltebb télapós verseket és dalokat gyűjtöttük össze egy már megjelent kiadványunkból. Reméljük, könyvünkkel még kellemesebbé és emlékezetesebbé varázsoljuk a várva várt gyermekünnepet.

Tóthárpád Ferenc - A ​Mikulás Tücsökfalván
Prücsök, ​a kis tücsök télen sem unatkozik. Bogár barátaival vidáman hancúrozik a hóban, hóvárat építenek, s csak a szélvihar zavarja be őket a házba. Testvéreivel izgatottan fülelnek, mikor szólal meg a csengettyű, s jelenik meg végre az ajtóban a Mikulás.

H. Jackson Brown - Rosemary Brown - Kathy Peel - Kis ​könyv karácsonyra
Egy ​fagyos decemberi este a feleségem, Rosemary, a barátaink meg én forralt bort iszogattunk és az It's a Wonderful Life-ot néztük a tévében. A kandallóban csendesen pattogott a tűz, fénye megvilágította arcunkat, amint meghitt csendben vártuk a film végét. Tizenöt éve így várjuk a karácsonyt. Még egy hasábbal dobtam a tűzre, és beszélgetni kezdtünk kedvenc karácsonyi hagyományainkról. Kitaláltuk, hogy egy csokorba gyűjtjük azokat az ötleteket és trükköket, amelyekkel a karácsonyt évről évre igazi ünneppé varázsoljuk. Így született meg a Kis könyv karácsonyra, ott a pattogó tűz fényénél... Reméljük, hogy ez a kis könyv segít az ünnepi készülődésben.

Tim Burton - Karácsonyi ​lidércnyomás
Kinek ​jutna eszébe Télapót és az egész karácsonyt csak úgy ukmukfukk elrabolni? Természetesen Tim Burtonnek, no meg az általa írt és illusztrált könyv főhősének, Csontvázy Izsáknak. Izsák a rémület őshazájában, Halloweenföldén éli frászhozással teli, izgalmasnak tűnő életét, amikor egyszeriben azt veszi észre, hogy már igencsak unja a vérfagyasztást, a velőtrázást és a hátborzongatást. Elindul hát világgá, és egy elvarázsolt erdő közepén egy csudás világra lel. Egy szempillantás alatt rabul ejti a szeretet ünnepe, majd viszonzásul ő ejti rabul a szeretet ünnepét. Mindenki fedezékbe, kezdetét veszi az Izsák főszereplésével megtartott karácsony! A Karácsonyi lidércnyomás filmváltozatát már sokan ismerhetik, de Tim Burton eredeti rémes-rímes meséjét most először fedezhetik fel maguknak a felnőttnek látszó gyermekek és a gyermeknek látszó felnőttek. Kötelező olvasmány a morbid és abszurd humor kedvelőinek. Fontos tudni, hogy Burton most megjelenő verses horror-meséje ihlette a rajongók által jól ismert azonos című kult-bábfilmet. A később készült film szövege azonban nem azonos ezzel az eredeti vers-változattal, csupán az alaptörténet, néhány figura és a hangulat közös! Az eredeti vers éppen ezért kihagyhatatlan az igazi rajongóknak, akik a RÍMBÖRTÖN kötetnek köszönhetően korábban már megismerhették a kult-rendező verses vénáját is!

Duck Egg Blue - A ​Mikulás nagy napja
A ​Téli történetek négy bűbájos lapozója a karácsony varázslatát hozza el a kicsiknek. A négy kedves történetben megismerkedhetnek a Mikulással, a rénszarvasaival, egy hóemberrel és a Szentestére készülődő erdei állatokkal is. Az olvasáson túl a gyerekek megismerkedhetnek a formákkal és az ellentettekkel is, így igazán hasznosan telik a lapozgatásra szánt idő.

Zelk Zoltán - Télapó ​és a hóember
"Én ​egy csókától hallottam, / csóka a toronytól, / a torony meg tavaly télen / hallotta a holdtól" - így kezdődik Zelk Zoltán verses meséje. Hogy milyen titok birtokába jutott a csóka, a hold és a behavazott templomtorony, arról szól a lapozó - azaz egy hóemberről, "aki" úgy határozott, hogy megtanul járni. Radvány Zsuzsa derűs hangulatot árasztó színes rajzai elkísérik a hóembert kalandjai során. - A legkisebbek képeskönyve.

Bartos Erika - Bogyó ​és Babóca karácsonya
A ​mostani két történet az izgalmas télapóvárás és a karácsonyi ajándékozás körül forog. Bogyó, aki alig várja a nagyszakállú télapót, még a csizmáját is fényesre pucolja, ám az túl kicsinek bizonyul, ezért a télapó a másik ablakba teszi az ajándékát...

Gazdag Erzsi - Honnan ​jöttél, Télapó?
Színes, ​kihajtogatható mesekönyv, gyermekek számára, mely kedves karácsonyi történetet mesél el.

Radvány Zsuzsa - Hull ​a pelyhes fehér hó...
A ​képeskönyvben az ismert Mikulás-napi gyermekdal olvasható színes rajzokkal.

György Attila - Jön ​a Mikulás
A ​közelmúltban találtam rá arra a képre, amely Szent Miklóst ábrázolja, aki a mai időknek megfelelően rakétán érkezik a földre. Az én gyerekkoromban még azt képzeltük, hogy csengettyűs szánon utazgat. Mi már tudjuk, hogy a Mikulásnak nincs szüksége semmiféle járműre. Akárcsak a rádió hangjai, a televízió képei a levegőben rezgő hang- és képhullámokon jön a szobánkba, éppen így a Mikulás is a szeretet hullámain érkezik Földünkre. Csak be kell kapcsolnunk hitünk és szeretetünk készülékét, hogy részesüljünk látogatásában. Ebben szeretnének segíteni az itt közölt írások. Olvassátok olyan szeretettel, amilyenből megszülettek!

Covers_473664
Száncsengő Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Száncsengő
A ​nagy alakú kötet a tél, Mikulás, karácsony témában született versek közül ad közre majd' negyvenet. Sok verset a felnőttek is ismerhetnek gyermekkorukból, sokat énekelt változatukból (Weöres Sándor: Száncsengő, Suttog a fenyves, Nől a dér, álom jár, Fenyőünnep; Donászy Magda: Télapóhoz, Télapó itt van; Csanádi Imre: Doromboló, Karácsony fája; Gazdag Erzsi: Hull a hó; Szőnyi Zoltán: Pattanj, Pajtás, Pattanj Palkó; Rossa Ernő: Hull a pelyhes fehér hó; Kiskarácsony; Ó szép fenyő; Ég a gyertya ég; Osvát Erzsébet: Mennyi apró télapó). A kötet tehát a magyar gyermekköltészet klasszikus alkotóinak, illetve néhány kevésbé ismert költőnek - az említetteken kívül még pl. Donkó László, Mentovics Éva, Sarkady Sándor, Zelk Zoltán - a verseit gyűjti csokorba. A nagy méretű könyv legjavát azonban mégsem a versek, hanem a lapok egészét elfoglaló színes illusztrációk teszik ki.

Őszi Zoltán - Télapó ​12 hónapja
Érdekel ​mit csinál Télapó az év nagy részében? Ebből a humoros, szuper rajzokkal ellátott könyvből megtudhatod. Minden hónapjáról szól egy mese. Megtudhatjuk például hogy mit kap ajándékba Télapó, hogy milyen ínycsiklandó aranygaluskát csinál, hogy mikor kezd készülni a következő decemberre és még több apró kedves kis részletet.

Annie M. G. Schmidt - Itt ​a Mikulás!
Janó ​és Janka borzasztóan várja már a Mikulást! Levelet írnak, énekelnek, sőt, ajándékot is készítenek neki, és holland szokás szerint sárgarépát és szénát tesznek a csizmájukba, hogy legyen mit ennie a Mikulás lovának. Janó és Janka néha összevitatkozik a nagy izga­lom­ban, de mindig kibékülnek: mert akármit hoz is a Mikulás, a legjobb együtt játszani az új játékokkal!

Jutta Gorschlüter - A ​Mikulás és a kiscica
A ​fekete kiscica dideregve és rémülten bolyong a téli erdőben. Már egészen el van keseredve, amikor arra jár szánján a Mikulás, akiről kiderül, hogy nem csak csokit rejt a gyerekek csizmájába...

Nora Roberts - Susan Wiggs - Penny Jordan - Boldog ​karácsonyt, drágám!
Nora ​Roberts: Karácsonyi kívánság Dan és Don, a hétéves ikerpár már hónapokkal karácsony előtt levelet írt az Északi-sarkra, hogy a Mikulásnak legyen ideje megkeresni számukra a hőn áhított mamát. Abban a pillanatban, amikor meglátják a városka középiskolájának új zenetanárnőjét, rögtön tudják, hogy ő az igazi. Most már csak a papájukat kell erről meggyőzni. Greg Taylor azonban nem arról híres, hogy mestere lenne az udvarlásnak... Susan Wiggs: Hamucipő A gazdag sajtócézár lánya utoljára rendezi meg apja emlékére a karácsonyi "Dakota-partit". Udvariasan eltársalog vendégeivel, de közben unatkozik, magányosnak érzi magát, és a kelleténél több pezsgőt iszik. Aztán egy szédítően elegáns, titokzatos idegen táncba viszi, s nem tud ellenállni a férfi erotikus vonzásának. Sőt meghívja a lakására is. Az ismeretlen reggelre eltűnik, csupán egy fél pár cowboycsizma hever az ágy mellett... Penny Jordan: Egy jó parti Lisa szeretne méltóképpen megjelenni azon a karácsonyi fogadáson, melyet jövendőbelijének családja ad, s egy használtruhaboltban kivételesen szép holmikra bukkan. Amikor nem sokkal ezután egy idegen férfi visszaköveteli tőle a ruhákat, a lány dühösen elzavarja. Csakhogy a vacsorán újra összefut a kellemetlen férfival, aki bosszúból tönkreteszi az estéjét, hogy aztán megmutassa neki, milyen az igazi szerelem...

Marosi László - Verebics János - Bucó, ​Szetti, Tacsi - Télapó trükk / Jó ember a hóember
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jean De Brunhoff - Babar ​és a Télapó
- ​Barátaim! - szólalt meg egy napon Zefír, a kis majom, amikor Artúrral, Palikával, Flórával és Adorjánnal beszélgetett éppen. - Képzeljétek csak, milyen csodálatos dolgot hallottam! Az embereknél az a szokás, hogy minden karácsony éjszakáján megjelenik a levegőben egy kedves öregapó, akinek hosszú, fehér szakálla, piros köpenye és hegyes fövege van. Megszámlálhatatlan sok játékot hord a puttonyában, s mindet szétosztja a gyerekek között. Télapónak hívják. A kéményen át közlekedik észrevétlenül, amikor még mindenki alszik. Másnap reggel a cipőkben talált játékok árulják el, hogy a házban járt. Mi lenne, ha írnánk neki, hogy jöjjön el hozzánk, az elefántok országába is? - kezdődik a mese.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Mikulásra, ​karácsonyra
Ünnepi ​foglalkoztatókönyv óvodásoknak, kisiskolásoknak Füzesi Zsuzsa rajzaival. Karácsonyi történetek, versek, énekek, színezők és még számos érdekességek találhatóak a kiadványban.

Lengyel Orsolya - Kókusz ​kutya és a Mikulás
Kókusz ​kutyának, a hófehér szőrű kiskutyának minden álma az, hogy a Mikulás neki is hozzon ajándékot, és nem is akármilyet! A kutyus ugyanis egy szerető kis gazdit szeretne kérni a Mikulástól, hogy ne kelljen magányosan éldegélnie az erdőben. De hol találja meg a Mikulást, hogy elmondhassa neki a kívánságát? És ha meg is találja, vajon a Mikulás nem csak az embergyerekek kívánságát teljesíti?

Juhász Magda - Mikulás ​az erdőn
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szilágyi Lajos - Trixi ​és a Mikulás
Trixi ​egér barátain kívül a könyveket szerette a legjobban. Téli estéken szívesen olvasott fel Sün Micinek és Pocok Palinak, akik lelkesen hallgatták az érdekes történeteket. Egyik alkalommal éppen a Mikulásról mesélt, mikor Pocok Pali felkiáltott. - Halljátok a csengettyűk csilingelését? Biztos a Mikulás van itt! - A meséből kiderül, hogy tényleg a Mikulás látogatta meg a három jó barátot, vagy csak Pocok Pali álmodozott.

Sven Nordqvist - Lesz ​nemulass, Findusz!
Ne ​ígérgessünk, ha nem tudjuk betartani! Pettsonnak bizony sokszor eszébe jut a mondás, amióta megígérte Findusznak, hogy a Mikulás ellátogat hozzá karácsonykor. Nincs is Mikulás, méltatlankodik az öreg magában, de hosszas tanakodás után elhatározza, hogy titokban készít egy mozogni és beszélni tudó bábut. A nagy fabrikálás során azonban hamar belátja, hogy szinte lehetetlen vállalkozásba fogott. A karácsony előtti hetek rendkívül szokatlanra sikerednek a barátok életében. Az öreg minden idejét a műhelyben tölti, a kandúr pedig kezdi nagyon magányosnak érezni magát. Ráadásul furcsábbnál furcsább emberek bukkannak fel körülöttük. de vajon mit akarhatnak? Az ünnep napján úgy tűnik, minden rendben van: Findusz boldog, mert eljött a Mikulás, az öreg pedig annak örül, milyen jól sikerült a gépe. Talán egy kicsit túl jól is... Vajon miféle titok lappanghat emögött? Vannak kérdések, amelyekre lehet, hogy nem is érdemes választ keresni...

Pia Pedevilla - Itt ​jön Télapó!
Csodálatos ​a karácsonyi hangulat: mézeskalács illata terjeng a levegőben, szülők és gyerekek közösen készítik a nagy ünnepre a meglepetés-ajándékokat: a karácsonyi postát hozó jávorszarvast, a kis jegesmacikat mécsestartónak vagy az ünnepi asztalra szánt szalvétagyűrűket, a konyhaablakba egy hóembert a barátaival, az egérkékkel együtt vagy a vidám karácsonyi ábécét, amellyel mindig új és új üzenetet lehet írni és így tovább. Élvezze a nagy ünnepre való készülődés örömét ezzel a színes karácsonyi barkácsfüzettel!

Ismeretlen szerző - Jeles ​ünnepek - Mikulás és karácsony
Zelk ​Zoltán: December Az udvaron vaskalapú, krumpliorrú hóember hirdeti, hogy megérkezett szélparipán December. Az ajtóban, a küszöbön lapul a házörző eb, nem szereti ő sem a vad decemberi hideget. Az ablakon cinke kopog: "Jó emberek, jó napot, nincs eleség az erdőben, kérek egy pár falatot!" Az ereszről csüng a jégcsap, a háztető csupa dér - ha már itt van, azt se bánjuk, majd elmegy megint a tél.

Gazdag Erzsi - Megjött ​a Télapó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Borito_cr
Elfelejtett ​lények boltja Ismeretlen szerző
107

Ismeretlen szerző - Elfelejtett ​lények boltja
Az ​elfelejtett lények boltja csupa varázslat: téli titkok és illatok, sürgés-forgás, neszezés. A polcokon mai magyar írók meséi és versei, az ünnepvárás minden napjára jut egy-egy. Boldog ámulást-bámulást kívánunk!

J%c3%b6n_a_mikul%c3%a1s
Jön ​a Mikulás Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Jön ​a Mikulás
Sorozatunk ​kötetei az óvodásoknak, 6-16 éves diákoknak - és pedagógusaiknak kínálnak tematikusan összeállított antológiákat, kész műsorokat, jeleneteket, színdarabokat. Karácsonyra, farsangra, március 15-re, egyéb ünnepekre és megemlékezésekre ajánljuk. A formálható és változtatás nélkül átvehető irodalmi anyagok, a rendezői tanácsok, a népszokások, hagyományok leírása, a forrásmunkák megjelölése öntevékenységre serkenti a gyerekeket, és megkönnyíti a felkészítő pedagógusok munkáját.

Marék Veronika - Télapó ​és ezüstmackó
Kicsi ​és nagy, fiú és lány - nagy a baj, ha mindkettő ugyanarra a játékra vágyik, amiből csak egy van. Szegény, fáradt Télapó nem is sejti, hogy ajándéka, az Ezüstmackó mekkora felfordulást okoz Marci és Mónika életében. Marci azonban megsajnálja kistestvérét, és kalandos útra indul, hogy örömet szerezzen neki, és békében ünnepelhessenek Karácsony estéjén.

Juhász Magda - A ​Mikulás orvosa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dallos Jenő - Télapó ​az állatok között
Mennyire ​várjuk valamennyien a karácsonyt! Vajon mi lesz a fa alatt? És úgy látszik, nemcsak mi várjuk, hanem az állatok is. Legalábbis Dallos Jenő vidám, rajzos könyvében Télapó az állatokra is gondol. Hogy mi mindennel lepi meg őket? Vidámnál vidámabb, ötletes ajándékokkal. A kitűnő karikaturista legújabb könyve viszont a gyerekeknek fog örömteli meglepetést okozni.

Lázár Ervin - A ​másik télapó
A ​másik Télapó puttonyában Lázár Ervin két téli meséje rejtőzik, a szerzőtől megszokott játékos, vidám, megindító hangnemben, Szalma Edit kedves rajzaival. "- Mit is mondtál, miből raktatok nagy tüzet hideg teleken, amikor gyerek voltál Rácpác-egresen? - Rőzséből - nyögöm, és a dobhártyámon már dörömbölnek a fagyhalál bimbamjai. - Azt is hoztam! - kiált Télapó. - Mit? - Rőzsetüzet. - Már hogy hoztál volna, kedves Télapó, amikor nincs is több zsebed? - De-de! - mondja büszkén, és megfordul. Tényleg! A farzseb! Kedves szülők, csak farzsebes nadrágot vegyetek a gyerekeiteknek!"

Debbie Macomber - Karácsonyi ​kívánság
Egy ​különleges ünnepi kívánságlista reményt, szerelmet és második esélyt hoz Lindy Carmichael nem éppen ünnepi hangulatban kel útra, hogy karácsonyra hazautazzon a családjához. Úgy érzi, a munkájában nem tud kiteljesedni, és rájön, hogy a férfi, akit az igazinak hitt, megcsalta a legjobb barátnőjével. Még a közelgő karácsony sem tudja felvidítani - egészen addig, amíg a kezébe nem kerülnek a Télapónak írt gyerekkori levelei. Lindy elhatározza, hogy újraéleszti a régi hagyományt, és levélbe foglalja a vágyait. Nem is sejti, hogy ennek a gesztusnak köszönhetően milyen váratlan módokon válnak majd valóra a kívánságai. Nemcsak egy új szerelem talál rá, de arra is rájön, hogy a család minden bajon átsegíti az embert.

Kollekciók