Ajax-loader

'Dublin' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Sinéad Moriarty - A ​jó anya
Kate, ​a jó anya élete romokban hever. A férje otthagyta egy csábító, fiatal nőért, aki szült neki egy kisfiút. A házukat el kell adni, mert nincs miből fizesse a részleteket, de közben erősnek kell maradnia három gyereke kedvéért. Luke, a legidősebb, tizennyolc éves. Szerencsére van egy melegszívű barátnője, aki átsegíti a nehézségeken - például amikor apja rendszeresen cserben hagyja új felesége és kisfia miatt. Jess, az egyetlen lány, tizenkettő. Ő próbál közvetíteni apjuk és a család között, de kevés sikerrel, hiszen az új asszony mindent elkövet, hogy megakadályozza a kapcsolattartást. Bobby, a legkisebb, hétéves. A maga módján próbál megbirkózni az új helyzettel: rugdossa a bútorokat és kívülről fújja a Guinness Rekordok Könyvét. A tények legalább biztosak. Kate hazaköltözik az édesapjához a három gyerekkel, és besegít a családi kávéházban. Mivel a volt férje állandóan késik a gyerektartással, nagy szüksége van a pénzre. És amikor végre kezdene egyenesbe jönni az életük, kiderül, hogy Jessnek leukémiája van. Mire nem képes egy jó anya a gyerekéért? Mire a könyv végére érünk, Kate és a család megjárja a poklot is. Egyvalami segíti át őket a szörnyűségeken: a mélységes szeretet, ami összefűzi a csonka családot.

Cecelia Ahern - Ahol ​a szivárvány véget ér
Rosie ​és Alex jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, és életre szóló szövetséget kötnek az iskola és a felnőttek zord világa ellen. Az izgalmas órai levelezések alatt még nem sejtik, hogy életük következő jó néhány évét is így fogják eltölteni: egymással levelezve... A sors újra és újra elválasztja őket egymástól, hogy próbára tegye barátságukat, kitartásukat és őszinteségüket. A gyerekek komoly felnőtté cseperednek: mindketten dolgoznak, házasodnak, gyereket nevelnek, válnak, de a varázslatos kötelék, amely összeköti őket, életük minden öröme és bánata közepette is megmarad. Több van-e köztük puszta barátságnál? Ha kapnának egy utolsó lehetőséget, kockára tennének-e mindent az igaz szerelemért?

Maeve Binchy - Dublini ​vacsorák
A ​Quentins étteremben minden asztal számtalan történet fültanúja volt már. A személyzetnek és a vendégeknek is megvannak a maguk meséi, amiképp az étteremnek is. Mindezek fölött pedig ott áll Patrick és Brenda Brennan, akik megteremtették a Quentins legendás hírnevét. De még az ő életük sem az, aminek látszik. Ella Brady dokumentumfilmet akar készíteni az étteremről, de ahogy egyre inkább belebonyolódik az eseményekbe, kénytelen szembenézni saját életének kétségbeejtő fordulataival is.

Edward Rutherfurd - Dublin ​- Az alapítás
A ​történelmi fikciók nagymestere az ír nép történetét veszi ezúttal górcső alá; kétrészes eposzának első kötete a Dublin - Az alapítás. A tőle megszokott bravúrral görgeti az eseményeket; családok, generációk sorsának kusza szövevényéből áll össze a város krónikája, izgalmas emberi történetei hátterében épül és erősödik egy ország. Képzeletbeli utazásunk évszázadokon át tart; jóval a kereszténység előtti misztikus időktől indulva, a kelta törzsi királyságok idején és Szent Patrik, majd a vikingek érkezésén át jutunk el egészen VIII. Henrikig és az anglikán egyház megalapításáig. Nagyívű, magával ragadó olvasmány, amely egyszerre család- és történelmi regény, miközben hihetetlen háttértudását mozgatva Rutherford kultúrtörténeti, gazdasági és technikai ismeretek tömkelegét nyújtja észrevétlenül olvasóinak. A történet a szerző _Írország ébredése_ című könyvében folytatódik. "Egy nemzet sodró lendületű, nagy gonddal megrajzolt portréja, mely évszázadokon át vezet keresztül bennünket, olvasókat." _The New York Times._

Ca
elérhető
81

Cecelia Ahern - Ajándék
A ​kevély üzletember, Lou Suffern folyamatosan küzd az idővel, még álmában is csak a munka jár az eszében. Családjának meg kell harcolnia minden vele töltött pillanatért. Egy hideg téli reggel munkába menet Lou megismerkedik a hajléktalan Gabe-bel, és egy pillanatra mégis meglágyul a szíve: állást szerez a fiúnak a cégnél. Ez a ritka jó cselekedet többszörösen megtérül: Gabe szerencsét hoz Lounak, sőt, úgy tűnik Gabe segítségével elérheti, amit mindig is akart: végre egyszerre lehet két helyen! Azonban rá kell jönnie, a rohanás sem mindig kifizetődő, és karácsony reggeléig még sok mindent rendbe kell hoznia a családjával… Cecelia Ahern negyedik, az Athenaeumnál megjelenő kötete (Talált tárgyak országa, Bennem élsz, Ahol a szivárvány véget ér) igazi karácsonyi történet egy mesés ajándékról, amelyet az ember életében csak egyetlenegyszer kaphat meg.

Karen Marie Moning - Álom ​és valóság
Még ​csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén. Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfigurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni. Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból. Csak egy kivétel van: V’lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd. És V’lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is. A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett. Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog. Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul. Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?

Dacre Stoker - J. D. Barker - Dracul
_A_ ​Drakula _hivatalos előzménye, amelyet a klasszikus regény szerzőjétől hátramaradt feljegyzések és szövegek inspiráltak._ 1868-at írunk, és a huszonegy éves Bram Stoker egy magányosan álló toronyban várja, hogy szembenézzen egy leírhatatlan szörnyeteggel. Feszületekkel, szenteltvízzel és egy puskával felszerelkezve azért imádkozik, hogy túlélje élete leghosszabb éjszakáját. Kétségbeesetten igyekszik papírra vetni mindazt, aminek tanúja volt, ezért feljegyzi azokat az eseményeket, amelyek egészen idáig vezettek… Bram gyermekkorában sokat betegeskedett, ezért az ideje nagy részét ágyban töltötte a szülei dublini otthonában, és egy fiatal nő gondoskodott róla, akit Ellen dadusnak hívtak. Amikor az egyik közeli városban egymással összefüggő, különös halálesetek történnek, Bramnek és a nővérének, Matildának, szemet szúrnak Ellen dadus furcsa szokásai. Ezután egymást követik a titokzatos és hátborzongató események, míg végül Ellen váratlanul eltűnik az életükből. Évekkel később Matilda Párizsba megy tanulni, ahonnan azzal a hírrel tér haza, hogy látta Ellent, és a rémálom, amelyről Brammel azt hitték, hogy már régen véget ért, valójában csak most kezdődik. A _Dracul_ egy kitalált történet, amely Bram Stokerről és a testvéreiről szól, akik egy sötét lény nyomába erednek. A vadászat Írországban kezdődik, a gyermekkori otthonukban, azután a testvérek bejárják Európát, és végül sor kerül az emlékezetes, végső találkozásra. A _Dracul_ valóságos és kitalált szereplőkkel dolgozik, és új megvilágításba helyezi a világirodalom legfélelmetesebb és legmaradandóbb történetét.

Maeve Binchy - Dublin ​People (Oxford Bookworms)
A ​young country girl comes to live and work in Dublin. Jo is determined to be modern and independent, and to have a wonderful time. But life in a big city is full of strange surprises for a shy country girl... Gerry Moore is a man with a problem - alcohol. He knows he must give it up, and his family and friends watch nervously as he battles against it. But drink is a hard enemy to fight... These stories by the Irish writer Maeve Binchy are full of affectionate humour and wit, and sometimes a little sadness.

James Joyce - Dublini ​emberek
Századunk ​egyik legnagyobb vihart felkavart regénye, az Ulysses írójának novellagyűjteménye az író gyermekkori élményeiből született. James Joyce (1882-1941) ifjúságának városa Dublin, s a kötet minden egyes darabja ennek a városnak az életéből mutat be egy-egy jellegzetes képet, érdekes ír figurát, páratlanul szuggesztív, művészi megformálásban. A gyermekkor lírájával átszőtt, különös atmoszférájú írások cáfolhatatlanul bizonyítják, hogy a nagy regényírót novellistaként is a XX. század klasszikusaként kell számon tartanunk.

Karen Marie Moning - Keserű ​ébredés
MacKayla ​Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta. A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében. A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre figyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet. Mac úgy tervezi, hogy a nyomozás után nyomban visszatér az ő kellemesen provinciális, jelentéktelen kis szülővárosába, és igyekszik elfeledkezni mindenről, ami Dublinban történt vele. Hogy végül mégis a maradás és a további kutatás mellett dönt, abban Jericho Barronsé a főszerep. Kettejük közös próbálkozásának sikeréért azonban már a hamarosan megjelenő folytatás olvasása közben izgulhatunk.

Cecelia Ahern - Where ​Rainbows End
Since ​childhood, Rosie and Alex have stuck by each other through thick and thin. But they're suddenly separated when Alex and his family move from Dublin to America. Rosie is lost without him. Then, just as she is about to join Alex in Boston, she gets life-changing news-that will keep her at home in Ireland.

James Joyce - Dubliners
'There ​was no doubt about it: if you wanted to succeed you had to go away. You could do nothing in Dublin.' From a child coming to terms with the death of a priest to a young woman torn between leading an uneventful life in Dublin and fleeing Ireland with her lover, these fifteen stories bring to life the day-to-day existence of ordinary Dubliners in the early years of the twentieth century. With brutal realism, Joyce lays bare the struggles and desires of the Irish middle classes in a compelling and unique exploration of human experience.

Hélene le Tac - Nicolas Peyroles - Dublin
Fedezze ​fel Dublint térképpel a kezében! Egyik városrészből a másikba sétálva e kis kötet lapjain kikeresheti a 60 legfontosabb turisztikai látnivalót, és több mint 100 válogatott címet: éttermek, bárok, üzletek, piacok és szállodák. Fontos tudnivalók, megbízható térképek és megszívlelendő tanácsok! Főbb városrészek: -Medieval City / Liberties -Temple Bar / Trinity College / Kildare Street -Saint Stephen's Green / Merrion Square / Grand Canal -O'Connell / IFSC -Glasnevin / Parnell / Phoenix Park -Smithfield / Saint James / Kilmainham

Karen Marie Moning - Rossz ​hold kelt fel
_"Ki ​a fene maga?_ _Itt, a padlón, az utolsó pillanataimban, MacKayla Lane utolsó nagy mámorában, már látom, hogy erre a kérdésre az a válasz, hogy az vagyok, aki mindig is voltam._ _Egy senki."_ Elvesztette a nővérét, távol került a családjától, az otthonától, a régi, gondtalan életétől. Egy új, veszélyes helyen, két világ között üldözi testvére gyilkosát, ám őt még többen akarják kiiktatni. MacKayla Lane azt hitte, készen áll, hogy szembenézzen a pokollal is, ám rá kell döbbennie, hogy sokkal rosszabb is van, mint a halál. A Rossz hold kelt fel ott folytatódik, ahol a Hajnalra várva vége szakadt. Amikor a világok közötti kapu kinyílt, a Dublinra szabaduló szörnyű hercegek _Prí-yát_ csináltak Macből, aki így immár a szabad akaratától is megfosztatott. Meztelenül fekszik egy templom kőpadlóján, kiszolgáltatva a lelket is porrá zúzó szexuális éhségtől, s immár nem az a kérdés, hogy a sidhe-látó véghez tudja-e vinni tervét - hogy megszerezi a _Sinsar Dubh_-t és megöli testvére gyilkosát -, hanem, hogy van-e még egyáltalán esély arra, hogy valaha újra önmaga legyen. Van-e még remény ott, ahol minden elveszettnek látszik? Van-e kiút abból a borzalomból, amitől Mac egész végig tartott, s ami nővére életét is követelte? Vajon a titokzatos Barrons és a MacKeltarok, vagy V'lane, az érzéki Seelie herceg segíthet-e még ezek után, vagy ők is elbuktak azon az éjszakán, amikor az Árnyak elözönlötték a világunkat? Arra az éjszakára, melyre rossz hold kelt fel, virradhat-e még reményt és enyhülést hozó hajnal? Mindig maradj a fényben!

Covers_250038
Dublin Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Dublin
Top ​10 útikönyvünkben az első osztályon utazó és a kispénzű turisták egyaránt megtalálnak minden fontosat, amit Dublin és Írország nyújthat. Top 10 listák tucatjai - a 10 legjobb ír zenei helyszíntől a 10 legjobb gyermekprogramig, szállodáig és üzletig - kalauzolják végig a látogatót Dublinban és Írországban. Ezek között még a 1 0 leginkább kerülendő dolog is szerepel, hogy időt és pénzt spórolhassunk. Az első és hátsó borító kihajtható térképei és a könyvben található számos kisebb térkép segítségével könnyen is kiismerhetjük magunkat az országban és a fővárosban.

Cecelia Ahern - The ​Gift
What's ​your Christmas wish? For Lou Suffern it's time. An extremely successful business man, Lou always has to be two places at one time, though usually it's at the office and not at home with his doting wife and two young children. When Lou gets closer to a promotion at work his home life starts to really unravel, and as the holidays draw closer he begins to resemble Ebenezer Scrooge. Enter Gabe, a homeless man Lou buys coffee for one day. Inspired by his own random act of kindness, Lou goes one step further and lands Gabe a job in the mail room of his company. But when Gabe begins to meddle in Lou's life, Lou quickly begins to regret his hasty good deed. Gabe seems to know more about Lou than Lou does about himself, and, more importantly, how does Gabe always seem to be two places at once? As Christmas draws closer, Gabe is able to make Lou finally understand the gift of time and discover what's truly important in life. But can he help him fix what's broken before it's too late?

Maeve Binchy - Quentins
Bestselling ​Irish writer Maeve Binchy tells heartwarming stories of common people coming together in a loving community. Her latest novel, Quentins, continues in that vein. It's the story of an Ella Brady, a Dublin woman who wants to film a documentary about a restaurant, Quentins, and tell the story of its growth over the years by retelling the stories of many its patrons. Though told as a sequence of separate stories, their interlocking themes and shared locale of the restaurant tie it together as one narrative. The publisher, Dutton, says, "By getting to know the people that pass through the doors of Quentins, Ella has finally gotten to know herself."

Derek Landy - Playing ​with Fire
Skulduggery ​and Valkyrie are facing a new enemy: Baron Vengeous, who is determined to bring back the terrifying Faceless Ones and is crafting an army of evil to help him. Added to that, Vengeous is about to enlist a new ally (if he can raise it from the dead): the horrible Grotesquery, a very unlikable monster of legend.

Alicia Fellows - Dublin
2006 ​áprilisában indítottuk útjára a Berlitz útikönyvek zsebkalauzait. A kisméretű, színes fotókkal illusztrált kötetek rövid történelmi áttekintés után bemutatják az adott ország vagy város legfontosabb látnivalóit, nevezetességeit. Minden kötet végén praktikus információkat talál az utazó, a többi között a helyi közlekedésről, üzleti nyitva tartásról, szálláshelyekről, éttermekről címmel és telefonszámmal.

Karen Marie Moning - Fièvre ​noire
" ​Ma philosophie tient en quelques mots: si personne n’essaie de me tuer, c’est une bonne journée. Autant vous le dire, ça ne va pas très fort, depuis quelque temps. Depuis la chute des murs qui séparaient les hommes des faës. Pour moi, un bon faë est un faë mort. Seulement, les faës Seelie sont moins dangereux que les Unseelie. Ils ne nous abattent pas à vue. Ils préfèrent nous garder pour… le sexe. Au fait, je m’appelle MacKayla Lane. Mac pour les intimes. Je suis une sidhe-seer. La bonne nouvelle: nous sommes nombreux. La mauvaise: nous sommes le dernier rempart contre le chaos. "

Cecelia Ahern - Für ​immer vielleicht
Von ​der Autorin des Weltbestsellers "P.S. Ich liebe Dich". "Wir haben zweimal nebeneinander vor dem Altar gestanden, Rosie, zweimal! Und jedes Mal auf der falschen Seite!" Alex und Rosie kennen sich, seit sie fünf Jahre alt sind. Das Schicksal hat sie zu mehr als besten Freunden bestimmt, das scheint jedem klar - nur dem Schicksal nicht...

Karen Marie Moning - Dreamfever
He ​has stolen her past, but MacKayla will never allow her sister's murderer to take her future. Yet even the uniquely gifted sidhe-seer is no match for the Lord Master, who has unleashed an insatiable sexual craving that consumes Mac's every thought - and thrusts her into the seductive realm of two very dangerous men, both of whom she desires but dares not trust. As the enigmatic Jericho Barrons and the sensual Fae prince V'lane vie for her body and soul, as cryptic entries from her sister's diary mysteriously appear and the power of the Dark Book weaves its annihilating path through the city, Mac's greatest enemy delivers a final challenge... It's an invitation Mac cannot refuse, one that sends her racing home to Georgia, where an even darker threat awaits. With her parents missing and the lives of her loved ones under siege, Mac is about to come face-to-face with a soul-shattering truth - about herself and her sister, about Jericho Barrons and about the world she thought she knew.

Karen Marie Moning - Bloodfever
I ​used to think my sister and I were just two nice southern girls who'd get married in a few years and settle down to a quiet life. Then I discovered that Alina and I descend, not from good wholesome southern stock, but from an ancient Celtic bloodline of powerful sidhe-seers, people who can see the Fae. Not only can I see the terrifying otherworldly race, but I can sense the sacred Fae relics that hold the deadliest of their magic. When my sister was found dead in a trash-filled alley in Dublin, I came over to get answers. Now all I want is revenge. And after everything I've learned about myself, I know I have the power to get it…. MacKayla Lane's ordinary life underwent a complete makeover when she landed on Ireland's shores and was plunged into a world of deadly sorcery and ancient secrets. In her fight to stay alive, Mac must find the Sinsar Dubh - a million-year-old book of the blackest magic imaginable, which holds the key to power over both the worlds of the Fae and of Man. Pursued by Fae assassins, surrounded by mysterious figures she knows she cannot trust, Mac finds herself torn between two deadly and irresistible men: V'lane, the insatiable Fae who can turn sensual arousal into an obsession for any woman, and the ever-inscrutable Jericho Barrons, a man as alluring as he is mysterious. For centuries the shadowy realm of the Fae has coexisted with that of humans. Now the walls between the two are coming down, and Mac is the only thing that stands between them.…

Karen Marie Moning - Darkfever
MacKayla ​Lane's life is good. She has great friends, a decent job, and a car that breaks down only every other week or so. In other words, she's your perfectly ordinary twenty-first-century woman. Or so she thinks…until something extraordinary happens. When her sister is murdered, leaving a single clue to her death - a cryptic message on Mac's cell phone - Mac journeys to Ireland in search of answers. The quest to find her sister's killer draws her into a shadowy realm where nothing is as it seems, where good and evil wear the same treacherously seductive mask. She is soon faced with an even greater challenge: staying alive long enough to learn how to handle a power she had no idea she possessed - a gift that allows her to see beyond the world of man, into the dangerous realm of the Fae…. As Mac delves deeper into the mystery of her sister's death, her every move is shadowed by the dark, mysterious Jericho, a man with no past and only mockery for a future. As she begins to close in on the truth, the ruthless Vlane - an alpha Fae who makes sex an addiction for human women - closes in on her. And as the boundary between worlds begins to crumble, Mac's true mission becomes clear: find the elusive Sinsar Dubh before someone else claims the all-powerful Dark Book - because whoever gets to it first holds nothing less than complete control of the very fabric of both worlds in their hands….

Karen Marie Moning - Im ​Bann des Vampirs
»Noch ​dunkler, erotischer und tiefgründiger als Monings Highlander-Erfolge.« (Publishers Weekly) MacKayla Lane genießt den heißen Sommer in Ashford, Georgia. Sie sonnt sich im Garten, trinkt literweise Eistee und springt ab und zu in den Pool. Ihr Leben könnte nicht unbeschwerter sein - bis ihre Schwester Alina in Dublin ermordet wird. Auf ihrer Mailbox entdeckt MacKayla eine letzte Nachricht ihrer Schwester, die sie vor ein Rätsel stellt. Kurz entschlossen bucht sie einen Flug nach Irland, um selbst nach Alinas Mörder zu suchen. In Dublin angekommen, passieren ihr die merkwürdigsten Dinge. Vor ihren Augen verwandeln sich die attraktivsten Männer in hässliche Monster. MacKayla ist tief verwirrt, als sie in den Buchladen von Jericho Barrons stolpert. Zu ihrer Überraschung weiß ausgerechnet der seltsame Jericho eine Erklärung für ihre Visionen - die sie allerdings kaum glauben kann: Sie, MacKayla Lane, soll eine Vamirjägerin sein?

Karen Marie Moning - Fièvre ​rouge
" ​Je suis une sidhe-seer, une humaine capable de voir les faës, ces effrayantes créatures d’un autre monde installées parmi nous depuis des millénaires et dissimulées sous des voiles d’illusion. Mon univers a commencé à se fendiller à la mort de ma soeur, et j’ai l’impression que, depuis, il n’en finit plus de s’effondrer. Je ne parle pas seulement de mon petit monde personnel: il s’agit aussi du vôtre. Les murs entre humains et faës sont en train de s'écrouler. Et je suis la seule à pouvoir nous sauver. "

Sally Rooney - Beautiful ​World, Where Are You
Alice, ​a novelist, meets Felix, who works in a distribution warehouse, and asks him if he’d like to travel to Rome with her. In Dublin, her best friend Eileen is getting over a break-up, and slips back into flirting with Simon, a man she has known since childhood. Alice, Felix, Eileen and Simon are still young—but life is catching up with them. They desire each other, they delude each other, they get together, they break apart. They have sex, they worry about sex, they worry about their friendships and the world they live in. Are they standing in the last lighted room before the darkness, bearing witness to something? Will they find a way to believe in a beautiful world?

Terry Deary - Dublin
HORRIBLE ​HISTORIES GRUESOME GUIDES: DUBLIN takes his readers on a gore-tastic tour of the streets of Dublin, exposing all of its most scurrilous secrets. With the frightful full-colour map tourists can plot their path to the past - picnic with pirates at St Stephen's Green, creep around the cruel cathedrals and then head to dreadful Dublin castle. Torture, traitors and cut-throat Irish chieftains, it's a trip no Horrible Histories fan will want to miss!

Dublin
City ​Pick Dublin Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - City ​Pick Dublin
Meet ​the Dubliners - from the famous and not so famous to the famously fictional - as over fifty of the very best writers on Dublin get under the skin of an unforgettable city. - Anne Enright reveals the poetry in their soul - Elizabeth Bowen stays at the Shelbourne - Brian Lalor can't get enough of Bloomsday - Joseph O'Connor explores the Dublin man's psyche - Iris Murdoch evokes the Easter Rising - Roddy Doyle pities the poor immigrant - J. P. Donleavy shows us student Dublin - Hugo Hamilton and a policeman who's seen it all ... and much, much more.

Dacre Stoker - J. D. Barker - Dracul ​(angol)
The ​prequel to Dracula, inspired by notes and texts left behind by the author of the classic novel, Dracul is a supernatural thriller that reveals not only Dracula's true origins but Bram Stoker's--and the tale of the enigmatic woman who connects them. It is 1868, and a twenty-one-year-old Bram Stoker waits in a desolate tower to face an indescribable evil. Armed only with crucifixes, holy water, and a rifle, he prays to survive a single night, the longest of his life. Desperate to record what he has witnessed, Bram scribbles down the events that led him here ... A sickly child, Bram spent his early days bedridden in his parents' Dublin home, tended to by his caretaker, a young woman named Ellen Crone. When a string of strange deaths occur in a nearby town, Bram and his sister Matilda detect a pattern of bizarre behavior by Ellen--a mystery that deepens chillingly until Ellen vanishes suddenly from their lives. Years later, Matilda returns from studying in Paris to tell Bram the news that she has seen Ellen--and that the nightmare they've thought long ended is only beginning. A riveting novel of gothic suspense, Dracul reveals not only Dracula's true origin, but Bram Stoker's---and the tale of the enigmatic woman who connects them.

Colm Tóibín - Nora ​Webster (angol)
Set ​in Wexford, Ireland, Colm Tóibín’s superb seventh novel introduces the formidable, memorable and deeply moving Nora Webster. Widowed at forty, with four children and not enough money, Nora has lost the love of her life, Maurice, the man who rescued her from the stifling world to which she was born. And now she fears she may be drawn back into it. Wounded, strong-willed, clinging to secrecy in a tiny community where everyone knows your business, Nora is drowning in her own sorrow and blind to the suffering of her young sons, who have lost their father. Yet she has moments of stunning empathy and kindness, and when she begins to sing again, after decades, she finds solace, engagement, a haven—herself.

Sally Rooney - Hová ​lettél, szép világ
A ​Normális emberek és a Baráti beszélgetések c. könyvek szerzőjétől Alice, aki regényíró, összeismerkedik Felixszel, aki egy raktárban dolgozik, és megkérdi, lenne-e kedve elkísérni őt Rómába. Alice legjobb barátnője Dublinban él, és éppen egy szakításon van túl. Újra flörtölni kezd Simonnal, akit már gyerekkora óta ismer. Alice, Felix, Eileen és Simon még fiatalok - de ha nem vigyáznak, elrohan felettük az élet. Vágynak egymásra, félrevezetik egymást, összejönnek, szétmennek. Aggodalmakat olt beléjük a szex, a barátság, a mindannyiunkat körülvevő világ. Valóban ez az utolsó kivilágított helyiség, amiben ők állnak, hogy tanúi legyenek valaminek, mielőtt minden elsötétül? Van rá módjuk, hogy elhiggyék: a világ igenis szép? Sally Rooney Sunday Times és New York Times bestsellerszerző. Eddig megjelent regényei: Baráti beszélgetések, Normális emberek - utóbbi átlépte a világszerte eladott egymillió példányt. Jelölései: Booker-díj, Dylan Thomas-díj, Rathbones Folio-díj, Desmond Elliott-díj, a Legjobb Női Regényíró díja. A Normális emberek 2018-ban Costa-díjban részesült, 2019-ben az év könyve lett a Waterstonesnál. Sally Rooney társforgatókönyvíróként részt vett a Normális emberekből készült tévésorozat megírásában, amelyet 2020-ban mutattak be a BBC-n. A Baráti beszélgetésekből készült BBC-sorozat bemutatóját 2022-re tűzték ki.

Kollekciók