Ajax-loader

'nyelvfüggetlen' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Rotraut Susanne Berner - Éjszakai ​böngésző
Éjszaka ​borult Nekeresdfalvára. Békésen alszik a város. Vagy mégsem? Vannak, akik nagyon is ébren vannak! A könyvtárban izgalmas éjszakai olvasás zajlik, a rendőrök egy betörőt üldöznek a városon át, mások pedig a tűzijátékra igyekeznek a parkba. Denevérek, kóborló cicák és holdfényben andalgó szerelmesek népesítik be Nekeresdfalva csendes, alvó utcáit. És ha figyelsz, talán még a halk hortyogást is meghallod a langyos, nyári éjszakában…

Rotraut Susanne Berner - Tavaszi ​böngésző
A ​hideg, havas tél után itt a jó illatú, langyos tavasz. Felpezsdül az élet. Az emberek és az állatok mind a szabadba vágynak. Mennyi látnivaló akad a kertben, a parkban, az utcán vagy a piactéren! Újabb történeteket fedezhetünk fel a képekbe rejtve, és a téli részből megismert szereplőket is viszontláthatjuk. Ha elég figyelmesen böngésszük a képeket, megtudhatjuk, hogy kivel mi történt az utolsó találkozásunk óta.

Rotraut Susanne Berner - Téli ​böngésző
Milyen ​is egy város a karácsony közeledtével? Mondjuk leginkább egy megbolydult hangyabolyra emlékeztet, lüktetve, pulzálva hagyja, hogy rohangáljanak rajta az emberek ide-oda, ajándékokért és még rengeteg fontos dologért. Az egyetlen biztos pont a lassan és nyugodtan közeledő Mikulás, aki a könyvben minden oldalon megtalálható. Azt nem áruljuk el, hogy pontosan merre, segítségül csak annyit, hogy ő most nem szánon érkezik…

Rotraut Susanne Berner - Őszi ​böngésző
Tél, ​tavasz és nyár után őszbe fordul minden Nekeresdfalván. A művelődési házban Sütőtök Fesztivált tartanak, a főtéren pedig szüreti mulatságra gyűlik össze a város apraja-nagyja. Lesz itt tánc, zene, lampionos felvonulás, és átadják a szép, új óvodát is. Rotraut Susanne Berner az őszi böngészőben számtalan új történetet varázsol elénk libákról, régi ismerősökről, nászutasokról, és hazatérő, elcsatangolt háziállatokról.

Guido Wandrey - Egy ​nap az állatkertben
Egy ​egész nap az állatkertben sok izgalmas kalandot kínál. Rengeteg a látni-, a felfedeznivaló. Aki igazán szemfüles, minden oldalon megtalálhatja a pimasz kismajmot, aki elcseni Sanyi piros sapkáját. Segíts Sanyinak a keresésben!

Guido Wandrey - Egy ​nap a vidámparkban
Egy ​egész nap a vidámparkban remek mulatság. Rengeteg a látni- a felfedeznivaló. Van itt körhinta, lovagvár és kalózhajó! Aki jó megfigyelő, minden oldalon megtalálhatja Csutakot, aki kolbászt szeretne enni. Segíts az ikreknek és a mamájuknak, hogy megtalálják a kis szökevényt!

Guido Wandrey - Egy ​nap a tengeren
Egy ​tengeren töltött nap bizony remek kaland. Mi minden felfedeznivaló van egy tengerjáró hajón! És amíg barangolunk a hajó fedélzetén, kereshetjük Lizával a csintalan papagájt, aki már a felszálláskor megszökik a kalitkából. Misi bácsi és Tamás, a hajósinas is segítenek.

Rotraut Susanne Berner - Nyári ​böngésző
A ​tavasz után itt a forró nyár. Érik a meggy. Mezítláb szaladgálnak a gyerekek, és kiadós záporok frissítik fel a növényeket a rekkenő forróságban. Ebben a részben is folytatódnak a kalandok, és egyre újabb szereplőket ismerhetünk meg közelebbről. Rocraut Susanne Berner újabb játékra hív minket, mert minden képen elrejt egy kisegeret, akit nem is olyan könnyű ám megtalálni!

Guido Wandrey - Egy ​nap a városban
Egy ​egész nap a városban sok izgalmas kalandot kínál. Rengeteg a látni- a felfedeznivaló. Még tűzoltókkal is találkozhatunk és megfigyelhetjük őket munka közben. Aki pedig igazán szemfüles, minden oldalon megtalálhatja Foltost. Foltos Anna és Peti kutyája, és éppen egy cicát vett üldözőbe.

Aaron Becker - Journey
A ​lonely girl draws a magic door on her bedroom wall and through it escapes into a world where wonder, adventure, and danger abound. Red marker in hand, she creates a boat, a balloon, and a flying carpet that carry her on a spectacular journey toward an uncertain destiny. When she is captured by a sinister emperor, only an act of tremendous courage and kindness can set her free. Can it also lead her home and to her heart’s desire? With supple line, luminous color, and nimble flights of fancy, author-illustrator Aaron Becker launches an ordinary child on an extraordinary journey toward her greatest and most exciting adventure of all.

Aaron Becker - Quest
A ​king emerges from a hidden door in a city park, startling two children sheltering from the rain. No sooner does he push a map and some strange objects into their hands than he is captured by hostile forces that whisk him back through the enchanted door. Just like that, the children are caught up in a quest to rescue the king and his kingdom from darkness, while illuminating the farthest reaches of their imagination. Colored markers in hand, they make their own way through the portal, under the sea, through a tropical paradise, over a perilous bridge, and high in the air with the help of a winged friend. Journey lovers will be thrilled to follow its characters on a new adventure threaded with familiar elements, while new fans will be swept into a visually captivating story that is even richer and more exhilarating than the first.

Aaron Becker - Return
The ​eagerly-anticipated finale of Aaron Becker's wordless trilogy - a spectacular, suspenseful and moving story that brings its adventurer home. Aaron Becker, creator of the award-winning Journey and its stunning, celebrated sequel, Quest, presents the final chapter in his luminous, wordless fantasy. Failing to get the attention of her busy father, a lonely girl turns back to a fantastic world for friendship and adventure. It's her third journey into the enticing realm of kings and emperors, castles and canals, exotic creatures and enchanting landscapes. But this time, it will take something truly powerful to persuade her to return home, as a gripping backstory is revealed that will hold readers in its thrall.

Gustavo Borges - Petals
Petals ​is a silent comic that tells the story of a family of foxes whose life is transformed by the arrival of a strange visitor during a harsh winter. During a long winter two foxes, a father and son, try to survive the merciless cold but the father gets sick. In need of firewood, the young son ventures into the forest to grab what sticks he can carry and crosses paths with a tall and peculiar bird wearing a singular top hat. Making quick friends, the bird helps the young fox bring wood to his father and upon seeing the state of their house and their health, the bird decides to stay and help them with the winter. A beautiful and deeply touching story about friendship, selflessness, and death that shows us the true power of community and working together for a better place. Written and illustrated by Gustavo Borges and colored by Cris Peter, this wonderful tale is brought to life with vivid imagination and artwork that is accessible to all readers!

Mario Ramos - El ​código de circulación
Como ​nada detiene el progreso, un pequeño camino atraviesa ahora el bosque para que Caperucita Roja pueda desplazarse en bici. Las señales de circulación que bordean la ruta anuncian tres osos, un príncipe, pulgarcito, el cazador, el lobo y a la abuelita. Pacientemente, haciendo caso a las señales, Caperucita Roja llega a casa de su abuelita para pasar un buen rato.

Thé Tjong-Khing - Hová ​tűnt a torta?
Kutya ​néni és Kutya bácsi tortáját ellopták! És ez még csak a kezdet... Ki a tettes? Miért sír a kisnyuszi? Hol bujkál a tizenegyedik kiskacsa? És miért piros a kaméleon feneke? A kizárólag illusztrációkra épülő mesekönyv egy kirakós játék, amelyben a gyerekek - és szülők - fantáziájára bízva alakul ki egy-egy történet.

Shaun Tan - The ​Arrival
The ​Arrival is a migrant story told as a series of wordless images that might seem to come from a long forgotten time. A man leaves his wife and child in an impoverished town, seeking better prospects in an unknown country on the other side of a vast ocean. He eventually finds himself in a bewildering city of foreign customs, peculiar animals, curious floating objects and indecipherable languages. With nothing more than a suitcase and a handful of currency, the immigrant must find a place to live, food to eat and some kind of gainful employment. He is helped along the way by sympathetic strangers, each carrying their own unspoken history: stories of struggle and survival in a world of incomprehensible violence, upheaval and hope.

Kollekciók