Ajax-loader

'tudományos ismeretterjesztő' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Az_%c5%b1rhaj%c3%b3z%c3%a1s
Az ​űrhajózás Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Az ​űrhajózás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Róbert Čeman - Élettelen ​természet
A ​könyv megismerteti az olvasót az élettelen természet különleges jelenségeivel. A rekordokról szóló információk mellett teljes áttekintést ad az élettelen természet egyes elemeiről, mint a légkör, az óceánok, tengerek, öblök, tengerszorosok, gleccserek, tavak, vízesések, folyók, gejzírek, kontinensek, félszigetek, szigetek, szigetcsoportok, hegyek, mélyföldek, vulkánok, barlangok. Mindenkinek ajánlott, aki érdeklődik a földrajz iránt, a természettudományos tárgyak tanulásában is. Az élettelen természet számos jelenségét és elemét áttekintető térképek mutatják be.

Karácsonyi Rezső - És ​teremté az ember... II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ulrich Michels - Zene ​(Atlasz)
Az ​Atlasz a zene világának gazdagon illusztrált történeti áttekintése, mely sokrétű adatanyagával, módszerességével a szakmabeli és a művelt érdeklődők számára egyformán jól érthetően ábrázolja azt a gazdag világot, amelyet a zene az emberiség történetének kezdeteitől egészen napjainkig jelentett. A kötet első része a zenetudománnyal, az akusztikával, a hallással, a hangszerekkel, a zenetanulással, a műfajokkal és a formákkal foglalkozik. A második rész teljes zenetörténet, mely időrendben veszi sorra az ókori kultúrák, a görög-római antikvitás, a kora középkor, az érett középkor, a reneszánsz, a barokk és a klasszikus kor, valamint a 19. és a 20. század vokális és instrumentális muzsikáját.

217275
Ezt ​nem hiszem el! 2 Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Ezt ​nem hiszem el! 2
Ismerj ​meg több száz, szemet gyönyörködtető összehasonlítást és érdekességet a világról! A gazdagon illusztrált könyv világunk hihetetlen titkaiba avat be. Tudod-e például, hogy az ősszitakötő kétszer olyan hosszú volt, mint egy focilabda átmérője? Hogy a világ legnagyobb teherautója 90 afrikai elefántot is elbírna? Hogy az óriáskalmár hosszabb egy búvárhajónál? Hogy az internet tömege körülbelül annyi, mint egy sárgabaracké? A meglepő tények megismerését lenyűgöző fotók és könnyen értelmezhető grafikonok, ábrák teszik izgalmassá.

Covers_526424
Tudós ​vagy, semmi kétség! Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Tudós ​vagy, semmi kétség!
Tudós ​vagy, semmi kétség! Olvasd el gyorsan a könyvet, és meglátod, így van! Belül mindent megtalálsz, ami a tudóskodáshoz kell. A te dolgod csak annyi, hogy figyelj meg mindent, kérdezz okosan, kísérletezz bátran, és teszteld elméleteidet! Olyat is csinálhatsz majd, amit a nagy tudósok ritkán: megeheted, amit kikísérleteztél, készíthetsz saját hangszert szívószálból, és kipróbálhatod a gemkapocs-levitációt. Még mozgólabort is találsz, ahol elvégezheted saját kísérleteidet, hogy te is megtanuld, hogyan működik a tudomány, mi mindent tudhatsz meg a körülötted lévő dolgokról, és az egész világról!

G. Molnár Péter - Arezzói ​Guidótól a tabletig
Mi ​a közös egy XI. századi bencés szerzetesben és a XXI. század egyik jellegzetes elektronikai termékében? Hogyan kerülhettek egymás mellé e kötet címében? Úgy, hogy a szerzetes találmánya - a hangjegyek újfajta lejegyzése - és az "öt inches képernyő" is a tanulást segíti, segítheti. De ez csak két témája volt a PPKE BTK Nevelés- és Oktatástörténeti Kutatócsoportja által szervezett oktatás- és neveléstörténeti konferenciának, melyet első ízben 2017. február 22-én rendeztek meg Piliscsabán. Az előadások és az itt közölt tanulmányok is széles körét érintik az elmúlt ezer év oktatáshoz és neveléshez kapcsolódó problémáinak, legyen az az oktatás módszertana, az oktatáshoz szükséges eszközök kérdése, az oktatás helyszíne, vagy maguk a diákok és társadalmi helyzetük. Kötetünkben tíz előadás szerkesztett változatát olvashatják az oktatás és neveléstörténet iránt érdeklődők.

Jon Larsen - In ​Search of Stardust
Tiny ​pieces of space rock called micrometeorites are everywhere on Earth. In Search of Stardust shows you how to find them and keep them safe. The solar system is a dusty place. Every day approximately 100 metric tons of cosmic dust collides with Earth, mainly in the form of micrometeorites. Most of these mineral particles (iron, nickel, etc.) are smaller than grains of sand, and they are falling down on us all the time and all over the globe. Still, little is known about these exotic extraterrestrials. In Search of Stardust is the first comprehensive popular science book about micrometeorites. It's also a photo documentary comprising more than 1,500 previously unpublished images: the first atlas of micrometeorites, hundreds of which are depicted here in high-resolution color microscopic photography and in scanning electron microscope imagery. Author Jon Larsen shows readers how and where to look for micrometeorites, explains the history of micrometeoritics, and offers chapters about micrometeorite formation, classification, and analysis. Thanks to Larsen's work, for the first time it is now possible for anyone to find these amazing tiny stones from space. For more than a century it was believed these incredible space objects could be found only in pristine, unsullied environs like Antarctica and ocean floors. Larsen became the first to break the code and find micrometeorites in populated areas -- in fact, they can be found in the nearest rain gutter. In the book Larsen explains how anyone with a bit of inexpensive equipment can find their own micrometeorites. It was recently discovered that King Tut's dagger was forged from a chunk of a meteorite. What else is made of extraterrestrial rock? Join the hunt!

Michael C. Corballis - A ​Very Short Tour of the Mind
How ​does your dog remember where it buried its bone but you can't find your keys? And do we really only use ten percent of our brains? In A Very Short Tour of the Mind, Michael C. Corballis answers these questions and more. The human mind is arguably the most complex organ in the universe. Modern computers might be faster, and whales might have larger brains, but neither can match the sheer intellect or capacity for creativity that we humans enjoy. In this gem of a book, Corballis introduces us to what we've learned about the intricacies of the human brain over the last fifty years. Leading us through behavioral experiments and neuroscience, cognitive theory and Darwinian evolution with his trademark wit and wisdom, Corballis punctures a few hot-air balloons; "Unleash the creativity of your right brain!") and explains just what we know--and don't know--about our own minds.

Gáthy Vera - India
India ​szubkontinens. Területe nem sokkal kisebb Európáénál, történelme szerény becslések szerint is három és fél évezredes, maga az indológia is több évszázados múltra visszatekintő tudományág. Indiát teljességében leírni lehetetlen, bemutatni viszont elkerülhetetlen. Világszerte felfokozott az érdeklődés a gazdaságilag is fokozatosan erősödő ország iránt. Miközben a hatalmas ázsiai kultúrák egyikeként India jelen van a maga értékeivel Európában és Magyarországon is, magyarul alig-alig jelent meg vele kapcsolatban komolyan vehető szöveg. Ez a mű kézikönyvként kíván szolgálni a magyar nyelvű érdeklődők számára. Elsősorban a történelmen keresztül mutatja be a jelenkori Indiát, ugyanis kevés olyan kultúra létezik világunkban, ahol a múlt akkora intenzitással szövi át meg át a jelent, mint Indiáét. Ennek egyik aspektusa, hogy bizonyos politikai erők kifejezett célja az indiai történelem átírása egy újfajta "nemzetépítés" érdekében, amely az eddig ismert múltat e politikai cél szolgálatába állítja. Gáthy Vera, miközben az 1967-es középiskolai angoltanári diploma megszerzése felé haladt az ELTE-n, történelmet is hallgatott, továbbá négy évig hindí nyelvet tanult. 1972-ben egyetemi doktori címet szerzett újkori egyetemes történetből. 1981-ben politikai szociológiai témakörben megszerezte a szociológiai tudományok kandidátusa címet. Az egyetem elvégzése után 1982-ig a Kulturális Kapcsolatok Intézetében, majd annak jogutódjánál, a Művelődési Minisztérium Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályán dolgozott. a Szociológiai Kutatóintézetben 1982-től 1990 végéig modernizációs kutatási programokat koordinált, illetve az Intézet OTKA támogatással folyó könyves és kiadványi tevékenységét vezette, miközben húsz kötetet gondozott, szerkesztett. 1966-tól 1990-ig valamennyi beosztásában munkája mellett, illetve később kutatóként főfoglalkozásban a modern India (brit gyarmatosítástól napjainkig) társadalomtörténetével és szociológiájával foglalkozott és e témakörben publikált. A Társadalomkutatás folyóirat társszerkesztője volt. Jelen kötet kiadói munkálatainak idején hunyt el.

Kilian Mullarney - Dan Zetterström - Lars Svensson - Madárhatározó
A ​Madárhatározó a Magyarországon, Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten megfigyelhető madárfajok átfogó kézikönyve. Kezdő és tapasztalt madármegfigyelők számára egyaránt alapműnek számít. A magyar piacon már 15 éve folyamatosan jelen lévő könyv új, javított kiadásában – a legfrissebb kutatási és rendszerezési eredményekkel összhangban – újabb tudományos nevek módosultak. Emellett a magyarországi madárfajok gyakorisági kódjainak frissítésére is sor került. - A kötet több mint 900 különböző fajt és számos alfajt tárgyal áttekinthető rendszerezésben, ebből több mint 800-at részletesen bemutat. Ez azt jelenti, hogy a világ minden tizedik madárfajáról szó esik benne. - A precízen szerkesztett szövegek ismertetik az egyes fajok testméretét, élőhelyét, elterjedését, határozóbélyegeit, alfajait és hangját. - A mintegy 200 képoldalon több mint 3500, először ebben a kötetben publikált madárfestmény mutatja be, hogy nemétől, korától, elterjedésétől és az évszaktól függően miképpen változik egy-egy faj megjelenése. Az illusztrációk a madarakat esetenként jellegzetes környezetükben is szemléltetik. - A képtáblákon a madarak fontos bélyegeit kiemelő nyilak és képaláírások segítik a könnyebb eligazodást. - Az elterjedési térképek tájékoztatnak a költő- és telelőterületekről, valamint a vonulási útvonalakról is. A Madárhatározót, melyet három elismert, világjáró ornitológus írt és illusztrált, a világ egyik legjobb kézikönyvének tartják. A madarak iránt érdeklődők ugyanolyan elmaradhatatlan kelléke, mint a távcső.

Covers_524886
A ​Szent Korona hazatér Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​Szent Korona hazatér
A ​Szent Korona államiságunk és történelmünk legfontosabb szimbóluma, különleges eszmeiségű nemzeti ereklyénk. Mindezek ellenére külföldi tartózkodásait még nem tárta fel szisztematikusan a magyar történetírás és a koronakutatás. Az elmúlt esztendők legfrissebb vizsgálatai alapján e kötetben a Magyar Tudományos Akadémia „Lendület” Szent Korona Kutatócsoportjának munkatársai koronánk összes — 1205 és 1978 közötti — külföldi útját mutatják be. Hányszor és hova, milyen okokból és körülmények közepette szállították koronánkat idegen földre, majd miként tért haza, és mindez hogyan befolyásolta Magyarország mindenkori históriáját? Ezekre az izgalmas kérdésekre nemcsak új kutatások, hanem közel kétszáz illusztráció és színes térkép segítségével kaphat választ az olvasó. E tanulmánykötet minden magyar állampolgár figyelmébe ajánlható, aki érdeklődik a Szent Korona történetének újdonságai és páratlan kalandjai iránt.

Susan Forward - Donna Frazier - Érzelmi ​zsarolás
"Az ​érzelmi zsarolás a manipuláció igen erős változata, amelynek során a hozzánk közel álló emberek közvetlenül vagy közvetve azzal fenyegetnek, hogy megbüntetnek bennünket, ha nem tesszük meg azt, amit szeretnének. Az érzelmi zsarnokok tisztában vannak azzal, mennyire fontos számunkra a velük való kapcsolatunk. Jól ismerik sérülékeny pontjainkat és legféltettebb titkainkat. Függetlenül attól, hogy mennyire szeretnek bennünket, ezeket az intim információkat használják fel ahhoz, hogy céljukat elérjék - azaz meghajoljunk az akaratuk előtt. Ebben a könyvben a népszerű Susan Forward apró darabokra szedi az érzelmi zsarolással terhelt kapcsolatokat, és eszközöket ad az áldozatok kezébe a visszavágáshoz. Világosan, közérthető stílusban vázolja fel a lehetséges lépéseket; segítségül listákat, gyakorló feladatokat ad, valamint olyan kommunikációs technikákat tanít, amelyekkel megerősíthetjük a kapcsolatainkat, és örökre kiléphetünk az érzelmi zsarolás ördögi köréből. Dr. Susan Forward Los Angelesben élő, nemzetközileg elismert terapeuta, előadó és író. Magyarul is megjelent Mérgező szülők, illetve Mérgező anyósok és apósok című kötetei évek óta igen nagy népszerűségnek örvendenek."

Harold_bloom_george_%e2%80%8borwell's_1984
George ​Orwell's 1984 Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - George ​Orwell's 1984
A ​collection of critical essays on Orwell's novel, arranged chronologically in the order of their original publication.

Kollekciók