Ajax-loader

'webfejlesztés' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


László József - Dinamikus ​weboldalak, CGI programozás Windows és Linux rendszereken
Számos ​könyv látott napvilágot az elmúlt néhány évben és manapság is, amelyek az internet használatáról, felépítéséről vagy működéséről szólnak. E könyv ezt a széles palettát hivatott színesíteni egy olyan ággal, amellyel az egyszerű felhasználók viszonylag ritkábban találkoznak. A szerző célja, hogy a hálózaton manapság alkalmazott korszerű programozási megoldásokat, a webprogramokkal és algoritmusokkal történő vezérlést, a weboldalak intelligenssé tételét bemutassa. Kívánja mindezt alaposan, mégis közérthetően tenni, hogy az olyan felhasználók, kezdő programozók is megérthessék, akik jártasak ugyan a számítástechnikában, de az interneten alkalmazott technológiákat még nem ismerik.

Rob Orsini - Rails ​receptek
A ​Ruby nyelv újabban tapasztalható népszerűségét nem kis részben a Rails-nek köszönheti. Ezzel a webes keretrendszerrel bizonyos esetekben szó szerint percek alatt lehet a semmiből működő webhelyeket készíteni, ami még a sokat látott veterán webfejlesztőket is lenyűgözi. Ez a kötet címének megfelelően amolyan webes szakácskönyv: megoldandó feladatokra, illetve problématípusokra mutat konkrét megoldásokat, természetesen részletesen elemezve azokat. Ízelítőül íme néhány témakör: Adatmodellezés az ActiveRecord könyvtárral Nézetek készítése az ActionView-vel és az RHTML sablonokkal Alkalmazási logika beépítése az ActionControllerbe Rails-alapú alkalmazások tesztelése, hibakeresése JavaScript és Ajax használata a Rails keretrendszerrel Biztonsági kérdések és a teljesítmény finomhangolása Rails bővítmények használata és Rails grafika Alkalmazások futtatása Mongrel és Apache segítségével

Aarron Walter - Keresők ​és webhelyek
Ez ​a könyv nem egyszerűen egy azok közül a keresőmotor-optimalizálással (SEO) foglalkozó kiadványok közül, amelyek alapvetően marketingeseknek íródtak. A lényeges eltérés az, hogy ebben azok a szakemberek találhatnak a való életből vett példákat és gyakorlati tanácsokat, akik a webhelyek megvalósításával, fejlesztésével foglalkoznak, és szeretnék eljuttatni üzenetüket a célközönséghez. Minden fejezete egy-egy újabb nézőpontból vizsgálja meg a kereshetőség és megtalálhatóság kérdését. Az érintett témakörök nagyjából a következő három alapvető kérdésre adják meg a választ: - Hogyan tegyük lehetővé, hogy minél többen találjanak rá webhelyünkre? - Hogyan segítsük hozzá a felhasználót ahhoz, hogy magán a webhelyen megtalálja az őt érdeklő információt? - Hogyan segítsük elő azt, hogy aki egyszer megtalált bennünket, az vissza is térjen? A könyv foglalkozik a webes szabványokkal, a hozzáférhetőség kérdéseivel, valamint az olyan korszerű technológiákkal, mint az Ajax, a különböző programozási felületek (API), a Flash vagy a mikroformátumok. Mindegyiknél bemutatja, hogy tulajdonképpen mi is volt az a nagy ötlet, ami az adott technológia megszületéséhez vezetett, illetve mindegyikkel kapcsolatban bemutat számos olyan, a való életből vett alkalmazási példát, amelyek valamennyien azt illusztrálják, hogy a felhasználói élmény és a kereshetőség néhány ügyes fogással mindig összeegyeztethető. Bár a kötet a kereshetőséggel kapcsolatos témakörök és megoldások igen széles körét mutatja be, van egy olyan, röviden megfogalmazható üzenete, amely végigvonul valamennyi fejezeten: Webes szabványok + Impozáns tartalom = Megtalálhatóság = Sikeres webhely A könyvhöz egy a szerző által fönntartott webhely is tartozik, ahol (angol nyelven) további módszereket és tanácsokat, valamint 5 kiegészítő fejezetet találhatunk a témával kapcsolatban: http://buildingfindablewebsites.com

Jakob Nielsen - Web-design
Ez ​a könyv úgy vizsgálja a webet, ahogy még soha senki: az átlagfelhasználó szemével. A világháló sikere a gyakorlatias egyszerűségtől függ. Az interneten böngészők első benyomása sok mindent eldönthet, akár azt is, hogy kedvet kap-e az illető vásárolni, üzletelni vagy tanulni. Egy kattintás, és ott vagyok, ahol akarok — tehát a web-ergonómiát, a felhasználók lebilincselésének művészetét érdemes kitanulni. A webes tervezésnek alapvetően két megközelítése létezik: a művészi önkifejező, illetve a mérnöki vevőközpontú elképzelés. Ez a könyv határozottan a mérnöki mellett teszi le a voksát. Bár szükség van művészi kivitelezésre, jópofa megoldásokra és általában arra, hogy jól szórakozzunk a weben töltött idő alatt, mégis egy webes projekt legfőbb célja, hogy megkönnyítse a különböző praktikus műveletek végrehajtását. A könyv számtalan példán mutatja be, hogy egy-egy megoldás a felhasználó szemszögéből működik-e vagy sem, érdemes-e átvenni ezeket az ötleteket, vagy inkább más megoldás után kell nézni. Sok gyakorlati tapasztalaton alapuló szabály, alapelv és módszer gyűjteménye ez a kötet, mert ismerni kell a szabályokat ahhoz, hogy tudjuk, melyiktől érdemes eltérni. Jakob NielsenrőlDr. Jakob Nielsen a felhasználók pártfogója, szakterülete a web-ergonómia. A Nielsen Norman Group igazgatója, 1998-ig pedig a Sun Microsystems főmérnöke és a vállalat ergonómiai szakértője volt. Ő találta ki a „diszkont-ergonómia” kifejezést, és rengeteg ergonómiai technikát dolgozott ki a felhasználói felületek gyors és hatékony fejlesztésére. Idejének javát a világ különböző országaiban tölti előadásokkal és ergonómiai kérdésekről szóló írásokkal. Könyvét sokan méltatták: „A web tíz legbefolyásosabb alakja közé tartozik.” (AnchorDesk); „A weboldalak ergonómiai szakértője.” (The New York Times); „A webről ő tudja a legtöbbet.” (Ziff-Davis Network); „A Web-design remekmű.” (Tom Peters)

Brian Clifton - Advanced ​Web Metrics with Google Analytics
Are ​you getting the most out of your website? Google insider and web metrics expert Brian Clifton reveals the information you need to get a true picture of your site's impact and stay competitive using Google Analytics (GA) and the latest web metrics methodologies. Which marketing campaigns work best? How do you quantify their success? What indicators should you track? Packed with techniques and insider secrets not documented elsewhere, this book has the expert guidance you need to enhance your brand and increase your site's ROI.

Betsy Bruce - Tanuljuk ​meg a Macromedia Dreamweaver MX használatát 24 óra alatt
A ​24 egyórás vagy ennél is rövidebb lecke után teljes értékű webhelyeket készíthetünk Macromedia Dreamwaver MX programmal. Lépésről lépésre haladunk, minden lecke az azt megelőzőre épül, lehetővé téve számunkra, hogy az alapoktól indulva ismerkedhessünk meg a Dreamwaver elemeivel. A tippek a könyv más részeire és különböző megoldásokra hívják fel a figyelmet. A megjegyzések a fogalmak és eljárások megértését igyekeznek megkönnyíteni. A figyelmeztetések szólnak, hogy milyen jellemző hibákra kell odafigyelnünk a tanulás során. Tanuljuk meg, hogyan... - készíthetünk egyszerű és összetett weboldalakat a Dreamwaver MX segítségével - gyűjthetünk adatokat a felhasználóktól űrlapok alkalmazásával - tehetjük rendezetté webhelyünket sablonok és könyvtárak segítségével - használhatunk többszintű stíluslapokat - hozhatunk létre dinamikus weboldalakat DHTML segítségével - jeleníthetjük meg adatainkat táblázatokban és keretekben - készíthetünk interaktív képtérképeket - ruházhatjuk fel honlapunkat multimédia-elemekkel.

Laura Lemay - Perl ​mesteri szinten 21 nap alatt
Mindössze ​21 nap szükséges ahhoz, hogy elsajátítsuk a Perl programok írásához, hibakereséséhez és futtatásához szükséges alapvető ismereteket. A könyv leckéi lépésekre bontva, könnyen érthető módon mutatják be a nyelv különböző lehetőségeit. A tanult elméletet és módszereket működő példák támasztják alá. A Perl a legtöbb Unix rendszerben megtalálható, de Windows és Macintosh környezetben is egyre gyakrabban találkozhatunk vele: azoknak a rendszergazdáknak, programozóknak és honlapfejlesztőknek a munkaeszköze, akiknek mindennap feladataik megoldásához rugalmas, gyorsan programozható nyelvre van szükségük. A Perl lehet bonyolult is; ennek az érthetően megírt, a nyelvet a gyakorlatban bemutató tankönyvnek a birtokában azonban könnyedén elsajátíthatjuk az alapjait. Többek között a következőket fogjuk megtanulni: ● Karakterláncok, listák és egyéb adatszerkezetek kezelése ● Minták illesztése szabályos kifejezésekkel ● Fájl- és könyvtárkezelés, az operációs rendszer használata ● CGI programok készítése webkiszolgálókhoz Laura Lemay a legnépszerűbb szerzők egyike a webfejlesztés témakörében. Munkái közül érdemes kiemelni a nagy példányszámban eladott Sams Teach Yourself Java in 21 Days és a szintén nagy sikernek örvendő Sams Teach Yourself Web Publishing with HTML in a Week című kiadványokat. Laura híres arról, hogy a legbonyolultabb témákat is képes érthetően tolmácsolni, előadását ráadásul hasznos gyakorlati példákkal teszi még érdekesebbé.

Christian Wenz - JavaScript ​zsebkönyv
A ​JavaScript zsebkönyv minden JavaScript, Ajax, DHTML és CSS kódot bemutat, ami az interaktív webalkalmazások, weboldalak és webhelyek gyors és eredményes elkészítéséhez szükséges. Tartalmazza a legfontosabb parancsokat és kifejezéseket, amelyek a JavaScript kapcsán előfordulhatnak. Kicsi és tömör: a kötetet bárhová magunkkal vihetjük, és haszonnal forgathatjuk, így súlyos JavaScript-könyveinket egyetlen hordozható zsebkönyvre cserélhetjük. Rugalmas és gyakorlatias: a kötet több mint száz testreszabható kódmintát tartalmaz, amelyek alapján gyorsan készíthetünk JavaScript és Ajax programokat.

Earle Castledine - Craig Sharkie - jQuery: ​Novice to Ninja
jQuery: ​Novice to Ninja will show you how to unleash the amazing power of jQuery. In this easy-to-follow guide, you’ll master all the major tricks and techniques that jQuery offers—within hours. jQuery has quickly become the JavaScript library of choice, and it’s easy to see why. This JavaScript framework dramatically improves how you add interactivity and animation to your website. Are you ready to release your inner jQuery ninja?

Móricz Attila - Az ​intranet alkalmazása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Steve Krug - Ne ​törd a fejem!
A ​webdizájn és a használhatóság ötvözése a legfontosabb és egyben legnehezebb kérdés egy új weboldal fejlesztésénél. Pedig minden honlap elsődleges célja, hogy a látogatók az összes releváns információt elolvasva minimális odafigyeléssel végigszörföljenek rajta . A könyvben felsorakoztatott összes tipp, technika és példa ennek az eszköztárát mutatja be szórakoztató módon. Ezt a könyvet néhány óra alatt át lehet nézni, viszont elolvasása után soha többet nem fogunk úgy tekinteni egy weboldalra, mint előtte. Köszönhető ez az ironikus, érdekfeszítő, ugyanakkor kezdők és profik számára egyaránt informatív stílusának. A szerző többek között felfedi a titkot, hogy valójában miért szeretnek az emberek egy honlapot, vagy hogy miként lehet a weboldalunk használható és akadálymentes, sőt arra az esetre is praktikus tanácsokkal szolgál, ha éppen le kell szerelnünk a főnök "nagyszerű" ötleteit. Ne csodálkozzunk, ha a könyv figyelmes áttanulmányozása után egészen más perspektívából tekintünk majd a webdizájnban rejlő lehetőségekre.

Matt Zandstra - Tanuljuk ​meg a PHP4 használatát 24 óra alatt
Ez ​a könyv egy nyílt forráskódú webes parancsnyelvről (szkriptnyelvről), a PHP-ről szól, amely csatlakozott a Perl-höz, az ASP-hez és a Javához a dinamikus webes alkalmazások készítéséhez rendelkezésre álló nyelvek palettáján. A kötet programozási ismeretekkel is foglalkozik. A rendelkezésre álló lapokon nem jut elég hely egy teljes PHP programozási útmutató közlésére vagy a PHP összes lehetőségének és eljárásának ismertetésére, mindazonáltal a könyvben található lépések elég információt adnak ahhoz, hogy használni kezdhessük a PHP-t, akár rendelkezünk programozói tapasztalattal, akár újak vagyunk a parancsnyelvek világában. Kiknek szól ez a könyv? A könyv az alapoktól indulva hasznos gyakorlati tudást ad a PHP 4-es programozási nyelv használatához. Semmilyen korábbi programozási tapasztalatra nincs szükség, de ha a C vagy a Perl nyelvekkel már dolgoztunk korábban, az egyes órákon könnyebb lesz haladni. A PHP 4 webes programozási nyelv. Ahhoz, hogy a lehető legtöbb hasznát vegyük a könyvnek, célszerű némi ismerettel rendelkezni a Világhálóval és a HTML-lel kapcsolatban. Ha nem rendelkezünk ilyen ismeretekkel, akkor is hasznos lehet e könyv, ám meggondolandó egy HTML ismertető beszerzése. Ha kényelmesen létre tudunk hozni egyszerű HTML dokumentumokat táblázatokkal, akkor elegendő tudással rendelkezünk. A PHP 4-esben az adatbázisok kezelése igen egyszerű. A könyv néhány példájában a MySQL ingyenes adatbázisrendszert használtuk. Az SQL nyelvet röviden ismertetjük, de ha komolyabban kívánjuk használni az adatbáziskezelő szolgáltatásokat, célszerű elmélyednünk néhány kapcsolódó anyagban. Az Interneten számos bevezető szintű SQL ismertető érhető el. Ha mégsem a MySQL adatbázisrendszerrel kívánunk dolgozni, a könyv példáit könnyen más adatbázisokhoz igazíthatjuk. A könyv szerkezete Kötetünk négy fő részből áll: * Az első rész bevezető a PHP alapjaihoz. * A második rész az alapvető szolgáltatásokat mutatja be. Ha még nincs programozási tapasztalatunk, ezt a részt különös figyelemmel olvassuk! * A harmadik rész részletesebben ismerteti a PHP 4-es változatának lehetőségeit, felsorakoztatva a függvényeket és megoldásokat, melyekre szükségünk van, ha gyakorlott PHP programozók szeretnénk lenni. * A negyedik rész egy teljesen önállóan működő példaprogramot mutat be.

Steve Graham - Simeon Simeonov - Toufic Boubez - Doug Davis - Glen Daniels - Yuichi Nakamura - Ryo Neyama - Java ​alapú webszolgáltatások
A ​webszolgáltatások az osztott számítástechnika fejlődésének következő lépcsőfokát jelentik. A nyílt szabványokon alapuló webszolgáltatások lehetővé teszik, hogy a program egyszerűen, rendszerfüggetlenül és laza kapcsolattal csatlakozzon ügyfeleink és partnereink rendszereihez. A könyv megismertet bennünket a webszolgáltatások alapfogalmaival, és bemutatja, hogyan építhetjük be ezeket a szolgáltatásokat saját cégünk életébe. Kitér a webszolgáltatásokhoz kapcsolódó, jelenleg születőben szabványokra is: SOAP, WSDL, UDDI.

Zak Greant - Chris Newman - MySQL ​zsebkönyv
A ​dinamikus webhelyek fejlesztését manapság egyre több helyen oldják meg nyílt forrású szoftverek segítségével. Ez olyannyira igaz, hogy a nyílt forrású megközelítés még saját rövidítést is kapott: ez a LAMP, vagyis Linux-Apache-MySQL-PHP. Ez az apró kötet a harmadik betűről szól és mérete ellenére tömve van olyan megoldásokkal, amelyekre egy fejlesztőnek munkája során szinte bármikor szüksége lehet. Terjedelméből adódóan nem a részletes magyarázatokra koncentrál, hanem azonnal használható módszereket mutat konkrét, jól körülhatárolható, gyakran felmerülő feladatok megoldására. A könyben minden kód megtalálható, ami a MySQL, a legfontosabb nyílt forrású adatbázisrendszer gyors és hatékony kezeléséhez szükséges.

Wankyu Choi - Allan Kent - David Mercer - Dave W. Mercer - Steven D. Nowicki - Dan Squier - PHP5 ​- Bevezetés a PHP5 programozásba
A ​PHP5 a "hiperszöveg előfeldolgozó", vagyis a dinamikus, interaktív webhelyek építésére létrehozott programozási nyelv legújabb inkarnációja. A PHP5 temérdek új funkciót és lehetőséget kínál, a legkülönfélébb alkalmazások hozhatók létre, az egyszerűbb segédprogramoktól kezdve a nagy teljesítményű webes programokig. Olyan webhelyek programozását oldhatjuk meg a PHP5 közreműködésével, melyek -adatokat jelenítenek meg a legkülönbözőbb forrásokból, például adatbázisokból, állományokból, vagy éppen más weboldalakról; -interaktív elemeket - például keresési lehetőségeket, üzenőfalat vagy szavazógépet - tartalmaznak; -lehetővé teszik a felhasználók számára különböző műveletek végrehajtását, így például e-mail küldését vagy rendelési/vásárlási tranzakció lebonyolítását. Ez a könyv azokat célozza meg, akik csak most kezdik az ismerkedést a PHP5-tel. Ez a megfogalmazás meglehetősen széles olvasói kört fed le: a programírással csak most barátkozó kezdőktől egészen a harcedzett, sokat látott és tapasztalt programozókig, akik arra kíváncsiak, hogy mit tudnak kezdeni a PHP legújabb verziójával.

Peter Moulding - PHP ​Haladóknak - Fekete Könyv
A ​HTML-dokumentumokba ágyazott PHP-szkriptekkel aktív szerveroldalakat hozhatsz létre. Ebben a könyvben megtalálod a PHP összes technikáját, trükkjét és függvényét, amelyek segítenek neked eljutni az egyszerű programozástól a dinamikus weboldalak elkészítéséig. Több mint 25 éves fejlesztői tapasztalatával Peter Moulding segítségedre lesz abban, hogy a Windows vagy Unix alatti programozó és szkriptíró tudományodra építve elsajátítsd a PHP tudományát. A könyv megközelítésmódja és tudásalapja garancia arra, hogy megbízható és hatékony honlapokat készíts. Jól felépített lépések sorozatán keresztül megismerheted a PHP minden funkcióját, beleértve az adatbázisok használatát is. Tedd teljessé és meggyőzővé programozási ismereteidet és válj a PHP mágusává!

Cody Lindley - jQuery ​receptek
A ​jQuery JavaScript-könyvtár leegyszerűsíti a szolgáltatásgazdag, interaktív webes előfelületek építését. A könyvtár alapjainak elsajátítása könnyű, de évekbe telhet, amíg széltében-hosszában megismerjük a lehetőségeit. Ez a receptkönyv jelentősen lerövidíti a jQuery megtanulásához szükséges időt: a benne ismertetett receptek mintákat és eljárásokat mutatnak be egy tucat olyan élvonalbeli fejlesztőtől, akik a jQuery-t a legkülönfélébb területeken alkalmazzák, az egyszerű összetevők webhelyekbe és alkalmazásokba való beépítésétől az összetett, nagy teljesítményű felhasználói felületek fejlesztéséig. A jQuery receptekből a kezdők és a JavaScript-veteránok egyaránt tanulhatnak: a kötet az alapoktól indul, majd gyakorlati eseteket mutat be, kipróbált megoldásokkal a mindennapi webfejlesztési problémákra, valamint az olyan magasabb szintű feladatokra, mint a jQuery alkalmazása nagyobb programokban. Megtanuljuk, hogyan oldjuk meg az eseményekkel, a hatásokkal, a kiterjedésekkel, az űrlapokkal, a témákkal és a felhasználói felületi elemekkel kapcsolatos problémákat. Megtanuljuk, hogyan csinosíthatjuk ki az űrlapjainkat, és hogyan helyezhetjük el, illetve rendezhetjük át egy oldal elemeit . Felfedezzük, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet a jQuery eseménykezelő rendszeréből, beleértve az egyéni események és eseményadatok használatát. Megtanuljuk, hogyan hozhatunk létre felhasználói felületi elemeket füles lapokat, harmonikákat és modális párbeszédablakokat a semmiből. Megtanuljuk, hogyan tehetjük optimálissá a kódot, hogy kiküszöböljük a szűk keresztmetszeteket, és a lehető legnagyobb teljesítményt érjük el. Megtanuljuk, hogyan tesztelhetjük a jQuery-alkalmazásokat. Megtanuljuk, hogyan alkalmazhatjuk a jQuery UI CSS keretrendszert és a témákat.

George Schlossnagle - PHP ​fejlesztés felsőfokon
Ez ​a könyv címének megfelelően nem kezdőknek készült, hiszen a PHP nyelv alapjaival egyáltalán nem foglalkozik. Célja azoknak a programozási módszereknek és tervezési fogásoknak a rendszerezett bemutatása, amelyeket a való életben felmerülő problémák megoldása során alkalmazhatunk. A szerző hitvallása szerint egy igazán jó szakkönyvnek nem az a dolga, hogy kifogja a halat az olvasónak, hanem hogy megtanítsa halászni. Nyilván ezzel függ össze az is, hogy ha vetünk egy pillantást a könyv tartalomjegyzékére, nem a többi PHP nyelvvel foglalkozó műből ismert és megszokott fejezetcímeket látjuk. Ugyanez mondható el a példaprogramokról is. Nincsenek köztük tisztán "teoretikus darabok", mindegyik mögött egy-egy olyan valós probléma húzódik meg, amellyel bárki találkozhat mindennapi munkája során. A szerző természetesen maga is gyakorló és gyakorlott PHP programozó, olyannyira, hogy még a többi PHP könyv szerzője is készséggel elismeri szaktekintélyét. Mindez meglehetősen komoly biztosítékot jelent a tárgyalt anyag használhatóságával kapcsolatban.

Füstös János - World ​Wide Web, HTML 4
Dr. ​Füstös János, a Veszprémi Egyetem adjunktusa művét azoknak szánja, akik már belekóstoltak a hálózati világba. Könyve oktat és nevel: a kiszolgálók és az ügyfelek oldaláról is bemutatja a technikát, de a célszerűség és az illem szempontját is szem előtt tartja. 1996 december 6-án megjelent a könyv második kiadása, amely legfőbb újdonságként a HTML 3.0 elemeit (és a Microsoft Internet Explorer 3.0, illetve a Netscape Navigator 3.0 által ismert elemeket) mutatja be.

Laurence Moroney - Microsoft ​Silverlight 3 - Első könyv
Mélyedjünk ​el a Silverlight 3 – gazdag interaktív alkalmazás- és fejlett médiaélmény-platform, böngészőfüggetlen plug-in – részleteiben! A könyvben fejlett technológiákkal ismerkedhet meg, a Microsoft Silverlight csapata gyakorlati tanácsokat, sokoldalú példákat és kész kódot biztosít, és ezzel ösztönzi a szoftvermegoldások tökéletesítését. A könyv bemutatja ♦ Egyszerűbb webhelyek létrehozását ♦ A böngészőn kívüli alkalmazások készítését ♦ A XAML alkalmazását grafikák megjelenítéséhez, méretezéséhez és animációjához ♦ A Silverlight Tools for Visual Studio® használatát ♦ Az alapvető és fejlett vezérlőelemeket, valamint a saját vezérlőelemek kialakítását ♦ Az új grafikai támogatás – 3D hatások, H.264-videó, GPU-gyorsítás – kiaknázását ♦ A média, az Ink, a Deep Zoom és a PhotosynthTM használatát ♦ Az adatszolgáltatások hozzáférését adatkapcsolt alkalmazások készítéséhez ♦ Tartalom hozzáadását Ruby és Python segítségével ♦ Silverlight-alkalmazások kezelését ASP.NET-alapú kiszolgálókon ♦ DRM-védett videotartalom készítését

Nagy Gusztáv - Drupal ​6 alapismeretek
"Ezzel ​a könyvvel arra vállalkozok, hogy a Drupal tartalomkezelő rendszerrel ismerkedő olvasó kezébe a kezdő lépések megtételét segítő anyagot adjak. Elsődleges célközönsége a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán tanuló hallgatók, de minden más érdeklődő haszonnal forgathatja e könyvet. Mint ahogy egy évtizede a szövegszerkesztési ismereteket tekintettük mindenki számára hasznos tudásnak, úgy egyre inkább elmondható ez a webes tartalomkészítésről is. Célom az alapismeretek bemutatása, de nem csak webfejlesztők, hanem bárki számára, aki egy honlap készítését, üzemeltetését feladatának érzi, vagy másoktól megkapja." -Nagy Gusztáv "Az internetre ma már hétköznapi infrastruktúraként tekintünk. Természetesnek tartjuk, hogy szótárakban, receptgyűjteményekben keressünk, online vásároljunk, vagy fórumokon beszéljük meg a minket érdeklő aktuális kérdéseket. Az aktív internetezők nem csupán befogadják az információt, hanem sokszínű és hasznos tartalmakat publikálnak. Úgy érzem, elsősorban számukra hiánypótló és rendkívül hasznos ez a könyv, amely bevezet a Drupal rendszer világába, és bepillantást enged a korszerű honlapok kialakításának folyamatába. A szerző sok éves fejlesztői és oktatói tapasztalatának köszönhetően a könyv lényegre törően mutatja be a Drupal rendszer lehetőségeit és rugalmasságát. A fejezetek logikus felépítése, könnyed stílusa, valamint az esettanulmányok alapján bátran ajánlom e művet tankönyvként és kézikönyvként is, tapasztalattól függően. Bízom benne, hogy Ön is hasznosnak találja majd és hamarosan elindítja saját Drupal alapú blogját, üzleti oldalát." -Dr. Baranyai László

Jesse Feiler - Tanuljuk ​meg a Drupal használatát 24 óra alatt
A ​Drupal egyre több webhelyet működtet szerte a világon. Egyes esetekben azért döntenek mellette, mert nyílt forrású szoftver, és költségkímélő: nem kell évi használati díjat fizetni érte, vagy más előzetes költségekbe verni magunkat. Más esetekben azért használják, mert lehetővé teszi, hogy kifinomult szolgáltatásokkal vértezzünk fel egy webhelyet, méghozzá figyelemre méltóan gyorsan. Vannak olyan webhelyek is, amelyekhez azért választják a Drupalt, mert a kifinomult biztonsági rendszere módot ad rá, hogy a webhely és a feltöltött tartalmak kezelését többen lássák el. Ezt a kötetet a Drupal közvetlen felhasználóinak szántuk, vagyis azoknak, akik webhelyek fejlesztésére használják, nem pedig azoknak a végfelhasználóknak, akik a Drupal által működtetett webhelyeket keresnek fel (anélkül, hogy tudnának róla, hogy a háttérben a Drupal működik). Ha egy Drupal-projekt elindítására készülünk, ez a könyv segít, hogy gyorsan megtehessük az első lépéseket, ha pedig egy már meglevő Drupal-webhelyet szeretnénk módosítani, megtalálhatjuk benne, amit tudnunk kell ahhoz, hogy az elgondolásainkat megvalósítsuk.

Web
Webergonómia Ismeretlen szerző
39

Ismeretlen szerző - Webergonómia
Jakob ​Nielsen a web világának nem egyszerűen egy meghatározó alakja, hanem ahogy a New York Times találóan fogalmazott ő a weblap-használhatósági guru. Ezen a területen ma valószínűleg neki van a legnagyobb tapasztalata a világon. A használhatósági vizsgálódásának vezéreszméje mindenekelőtt az egyszerűségre való törekvés. A web nem termékkatalógus, nem újság, nem könyv és nem televízió, még csak nem is ezek analógiájára működik. Hanem kattintás alapú interaktív tevékenység, használói élményalkotás, információvadászat és mozgás együttese. Ez a könyv az elmúlt két évtized jó és rossz webalkalmazási tanulságait összegzi a kiadónál korábban megjelent Web-design című kötete alapján, megújítva a szerző további használhatósági jelentéseinek segítségével. A webergonómia nem a fejlesztők belső ügye, hanem mindnyájunké, hiszen - frivolan fogalmazva - ma már az olvasó is felhasználó. A kötetet a hazai ergonómia bemutatásával Izsó Lajos nyitja meg, és az editition 2.0 hagyományainak megfelelően két fiatal webergomán, Bővíz László és Rung András kommentjei kísérik.

Kris Hadlock - Webalkalmazások ​fejlesztése Ajax segítségével
Az ​Ajax egyike a legújabb és legnagyszerűbb módszereknek, amelyek arra irányulnak, hogy élvezetesebbé tegyék a böngészést az Interneten, és új, izgalmas szolgáltatásokat nyújtsanak. Azáltal, hogy lehetővé teszi a weblapok egyes részeinek, hogy a teljes oldal frissítése nélkül jelenjenek meg, az Ajax jelentősen javítja a webalkalmazások nyújtotta élményt, a webfejlesztőknek pedig eszközt ad ahhoz, hogy könnyen és újszerűen használható, interaktív programokat építsenek. A Webalkalmazások fejlesztése Ajax segítségével olyan mélyreható ismereteket nyújt az Ajaxról, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a fejlesztők webalkalmazásaikat magasabb szintre emeljék. A kötet bemutatja, hogyan készíthetünk Ajax-vezérelt webalkalmazásokat objektumközpontú szemlélettel, és ismertet több hasznos tervezési mintát is. A könyv részletes útmutatójában megtaláljuk, hogyan kapcsolódhatunk egy MySQL adatbázishoz PHP 5 kóddal egy saját Ajax-motoron keresztül, és hogyan formázhatjuk elegánsan a választ CSS-sel, JavaScripttel és XHTML-lel, miközben szigorúan megőrizzük az adatok biztonságát. A kötet ezek mellett négy egyéni Ajax-képes összetevő használatát is bemutatja egy mintaprogramban, és leírja azt is, hogyan lehet ezeket elkészíteni. A könyv utolsó része a korábbi fejezetekben bemutatott önálló kódpéldákat és eljárásokat egyetlen nagyobb, Ajax-vezérelt alkalmazásban egyesíti - egy olyan belső webes levelező programban, amelyet bármilyen felhasználó alapú webhelyen (mondjuk egy webes közösségben is) felhasználhatunk. Az Olvasó nem csak azt tanulja meg, hogyan készíthet és használhat saját, újrahasznosítható Ajax-összetevőket, hanem azt is, hogy miként kapcsolhatja azokat később felépítendő Ajax-alkalmazásokhoz.

Holczer József - Webszerkesztés ​egyszerűen
A ​szélessávú internet-hozzáférés elterjedése egyre több diák, család és kisvállalkozás számára teszi lehetővé, hogy saját honlapjával mutatkozzon be a világhálón. A webszerkesztés mindennapjaink részévé vált, megjelent a közép- és az emelt szintű érettségi vizsgán, illetve az ECDL moduljai között is. Könyvünk első részében a FrontPage webszerkesztő programmal ismerkedhet meg az olvasó. A szoftver megjelenése illeszkedik a Microsoft Office csomag többi tagjához. Használata könnyen elsajátítható, ezért a kezdők is gyorsan látványos oldalakat készíthetnek vele. Könyvünk második részében példákon keresztül megismertetjük az olvasót a HTML programozással. Ehhez is jól használható eszköz a FrontPage, amely segíti a forráskód szerkesztését, tehát nem szükséges a Jegyzettömbbel bajlódnunk. A könyv utolsó része azzal foglalkozik, hogyan kell programkóddal megvalósított, látványos elemeket weblapjainkba beilleszteni. Az interneten számtalan helyen találunk letölthető programkódokat, így ezek használatától a kezdőknek sem kell megijedniük.

Allison Cerra - Christina James - The ​Shift
A ​new book about what makes current business models unstable, and how providers can respond by transforming their networks into high-value development platforms for applications and services

Sági Gábor - Webes ​adatbázis-kezelés MySQL és PHP használatával
E ​könyv segítségével betekintést nyerhetünk az informatikai világ talán leggyorsabban és leglátványosabban terjedő részére a dinamikus weblapok készítésének világába. A könyv bemutatja hogy, miként lehet olyan oldalakat készíteni, amelyek tartalma az idők során, akár minden másodpercben változhat. Ehhez nyújt alapvető segítséget a MySQL adatbázis-kezelő, valamint a PHP programozási nyelv és e két komponens együttműködésének megismerése. A könyv a Windows és Linux alapú telepítés és a konfigurációs fájlok beállításaival kapcsolatos tudnivalók ismertetését követően részletesen foglalkozik a relációs adatbázisok elméletével, hatékony adatbázisok tervezésével, kialakításával, az SQL programnyelv legfontosabb parancsaival, valamint a MySQL sajátosságaival. Betekintést nyerhetünk a PHP programozás világába, mely során megismerkedünk az alapvető fogalmakkal, eljárásokkal és programozói eszközökkel. Megtanuljuk, hogy tudjuk a MySQL-t és a PHP-t együtt dolgoztatni, mi módon tudunk pillanatok alatt adatokat felvinni egy adatbázisba, hogy tudjuk a lekérdezéseinket megjeleníteni és milyen eszközeink vannak dinamikus weblapok készítéséhez. A könyvben egy minta alkalmazás elkészítését is nyomon követhetjük, sok hasznos ötletet szerezve egy jól működő és biztonságos adatbázis-kezelő alkalmazás megírásához. Valamennyi fejezetben sok példát, illusztrációt találhatunk a tananyag könnyebb elsajátításának érdekében. A könyvben található szkriptek megtalálhatóak a CD mellékleten is. - MYSQL és PHP telepítése (apache kiegészítéssel) - Relációs adatbázis-kezelés alapjai - SQL alapjai, fogalmak - MySQL kezelése, MySQL kezelése konzolprogram segítségével - adatbázis műveletek, táblaműveletek - SELECT, INSERT stb. utasítások viszonylag mélyen - jogok kiadása - Lekérdezési és egyéb feladatok - PHP programozás bevezető - alapvető programozási eszközök, operátorok, kifejezések, adattípusok stb. - vezérlési szerkezetek - függvények használata (adat, dátum, kiíró, ellenőrző, stb.) - Űrlapok készítése - Feladatok - MySQL és a PHP kapcsolata - Kapcsolat kialakítása - Adatok lekérdezése - Adatok bevitele, módosítása, ellenőrzés - Feladatok - Komplett feladat kidolgozása (program, és magyarázat) - mellékletben esetleg CD-n az összes feladat, valamint a szükséges ingyenesen letölthető programok - Hasznos link gyűjtemény - Hasznos tanácsok a megjelenítéshez.

Ethan Marcotte - Jeffrey Zeldman - Szabványkövető ​webtervezés
Jeffrey ​Zeldman sikerszerző, tervező, a webszabványok szószólója klasszikus, az iparágat megrengető könyvének átdolgozott változatát tartjuk a kezünkben. Az Ethan Marcotte társszerző segítségével frissített kiadás a szabványkövető webtervezés új kihívásaival és megoldásaival ismertet meg. Lebilincselő, élvezetes stílusának köszönhetően a kötet a legösszetettebb információkat is könnyen emészthetővé teszi. A Szabványkövető webtervezés továbbra is az első számú útmutató a gyorsabban betöltődő, több felhasználót elérő, kisebb tervezési és üzemeltetési költségű webhelyek építéséhez. - Jelentősen átdolgozott tartalom, rengeteg új ötlet - Milyen változásokat hoznak a munkánkban a HTML5, a CSS3 és a webes betűtípusok? - A szabványok terjesztésének új stratégiái - Az IE6-támogatás új értelme. A Business Week által a webszabványok királyának kikiáltott Jeffrey Zeldman (zeldman.com) a Világháló első tervezőinek és bloggereinek egyike. A List Apart magazint azoknak készíti, akik webhelyeket építenek, emellett vezeti az élvonalbeli Happy Cog webtervező stúdiót, és a The Deck, az An Event Apart és a The Web Standards Project társalapítója. Ethan Marcotte, a felhasználói felületek sokoldalú tervező-fejlesztője, a The Web Standards Project igazgatótanácsának tagjaként dolgozott, olyan ügyfelekkel, mint a New York Magazine, a Harvard Egyetem és a World Wide Web Consortium (W3C). Ethan, aki népszerű oktató és előadó, társszerzőként olyan könyvekben működött közre, mint a Handcrafted CSS, a Web Standards Creativity vagy a Professional CSS.

Hans Bergsten - JavaServer ​Pages
JavaServer ​Pages (JSP) has built a huge following since the release of JSP 1.0 in 1999, providing Enterprise Java developers with a flexible tool for the development of dynamic web sites and web applications. While new point releases over the years, along with the introduction of the JSP Standard Tag Library (JSTL), have incrementally improved the rough areas of the first version of the JSP specification, JSP 2.0 takes this technology to new heights. JavaServer Pages, Third Edition, is completely revised and updated to cover the JSP 2.0 and JSTL 1.1 specifications. It includes detailed coverage of the Expression Language (EL) incorporated into JSP 2.0, the JSTL 1.1 tag libraries and the new function library, the new tag file format that enables custom tag library development without Java code, the simplified Java tag library API, improvements in the JSP XML syntax, and more. Further, it details setup of the Apache Tomcat server, JSP and JSTL syntax and features, error handling and debugging, authentication and personalization, database access, XML processing, and internationalization. This book recognizes the different needs of the two groups of professionals who want to learn JSP: page authors interested in using JSP elements in web pages, and programmers concerned with learning the JSP API and using JSP effectively as a part of an enterprise application. If you're in the first group, you'll learn from the practical web application examples in the second part of the book. If you're in the latter group, you'll appreciate the detailed coverage of advanced topics in the third part, such as how to integrate servlets and JavaBeans components with JSP using the popular Apache Struts MVC framework, and how to develop custom tag libraries using the JSP API, with realistic examples that you can use as a springboard for your own libraries.

Charles Lyons - Sun ​Certified Web Component Developer Study Companion
This ​book is a study guide for any candidate preparing for the new Java EE 5 version of the Sun Certified Web Component Developer exam (310-083 and upgrade 310-084). It contains the theory behind why the Web container operates as it does, and important notes, hints and tips on the types of trick questions to look for in the exam. By combining logical and easy-to-follow discussions with clear visual aids and diagrams, you will learn how the container works, and, by the end of the book, you'll be wondering why servlets, JSPs and tag libraries seemed so complicated before. By combining the theory taught in this book with practical experience, you will not only succeed in passing the exam, but will do so confident that you are able to solve problems and draw-up solutions on the job. Reference Material Have you ever found that you couldn't quite remember the names of the XML elements or attributes in the Deployment Descriptor or Tag Library Descriptor, or perhaps you've had problems recalling custom tag life cycles? Not a problem! Helpful visual diagrams show at a glance the important schemas, without having to resort to knowing the XML Schema or DTD languages, as used in the specifications. Who is this book suitable for? This guide is not intended as a beginner's book. It assumes prior, although basic, knowledge of J2EE, the Web container and the Extensible Mark-up Language (XML) core syntax. However, thorough explanations are presented to give an excellent grounding in the subject area. In addition, particular attention is devoted to the subjects of the Expression Language and custom tag libraries, both of which are new or have been significantly updated in the 1.4 version of the J2EE platform. No knowledge of either of these more difficult topics is assumed. Additional Chapters The two additional chapters present a summary of all the new features available in Java EE 5.0, including the platform's change of name! These are suitable for anyone already working confidently with J2EE 1.4.

Rachel Andrew - Kevin Yank - Everything ​You Know About CSS Is Wrong!
This ​hands-on guide will quickly teach Web Developers how to make the most of these new CSS techniques right now and covers: Using the very latest CSS techniques for layout including how to easily achieve common layouts - without hacks and workarounds. How to use the new support whilst still catering to older browsers, especially older versions of Internet Explorer Common problems and solutions that developers are likely to run into, including useful workarounds and recipes for common tasks The road ahead for CSS and what we can expect in the near future

Dan Livingston - CSS ​& DHTML webfejlesztőknek
A ​neves webfejlesztő szerző könyve a lépcsőzetes stíluslapok (CSS) és a dinamikus HTML alkalmazásának szakmai fogásait tárja elénk. Olyan példákat mutat be a népszerű webhelyek felépítésére, amelyek kifinomult interaktivitást biztosítanak. Néhány téma a gazdag tartalomból: a stíluslapok készítésének alapjai; interaktivitás a DHTML segítségével; felbukkanó menük; a JavaScript a másodlagos navigálásban; böngészőfüggetlen kódolás; a rétegek animálása és húzása; interaktív kvíz felépítése és továbbfejlesztése.

Kollekciók