Ajax-loader

'gyermekkönyv iskolásoknak' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ismeretlen szerző - A ​rövidlátó zsiráf és a többiek
Lehet ​egy vakondból is hős? Hordhat a zsiráf szemüveget? Erre és sok más izgalmas kérdésre is választ kapunk ezekben a kedves, humoros és sokszor tanulságos állatmesékben.

Wass Albert - Egyedül ​a világ ellen
Az ​Egyedül a világ ellen (1943) népmesei fordulatokkal beszéli el az Istenszékén élő árva legényke igazságkeresését. Mártonka egy magányos öregember oltalmában nőtt fel, aki halála után nem hagyott rá mást örökül, mint a hitet az igazságosság győzelmében. Mártonka elindul, hogy megszerezze jussát, és közben naiv gyermekből furfangos legénnyé érik, aki az általános emberi értékek szerinti életre tanítja meg az elrománosodott falu magyar bíráját, akárcsak a már-már hitevesztett papot. A farkasölő fiú a háborús nemzedék szimbolikus alakjaként fogalmazza meg a háborúban „két pogány közt” ismét magára hagyott magyarság életérzését és helytállását. Az ironikus-humoros kisregény fordulatait Hangya János különleges-képregényszerű grafikái teszik feledhetetlen élménnyé.

Davide Cali - Cenicienta ​y las pantuflas peludas
Había ​una vez una niña que vivía con su malvada madrastra y sus todavía más malvadas hermanastras. Pasaba los días ocupándose de las tareas del hogar y soñando con el encantador príncipe. Hasta que un día se anunció el famoso concurso de baile... Esta reinterpretación del cuento clásico de Cenicienta supone un canto a la libertad. Una historia divertida y llena de humor que pone en entredicho los estereotipos aceptados que muy a menudo impiden la educación en la igualdad de derechos y oportunidades de niños y niñas.

Mark Twain - Mark ​Twain összes Tom Sawyer története
Ki ​ne adná almacsutkáját, jó állapotban lévő papírsárkányát, döglött patkányát és a lóbálásához szükséges madzagot, csak hogy kerítést meszelhessen egy kicsit? Ki ne emlékezne Tom Sawyer csavaros észjárására, barátaira és izgalmas kalandjaikra, melyek immár több mint egy évszázada nyűgözik le az olvasókat? A Mississippi-parti kisvárosban az 1840-es években zajló események egy hajdani világba vezetnek, mely erdőkkel borított domboldalaival, folyóival és barlangjaival, szinte örökké tartó nyarával a játék és a kalandok tökéletes helyszínéül szolgált. Tom és barátai egyik izgalmas helyzetből a másikba keverednek, s közben bepillanthatunk a vidék mindennapjaiba, melyet a szerző utolérhetetlenül sokszínűen és hitelesen ábrázol. A kötet az egyetlen olyan magyar kiadás, mely a szerző eredeti és teljes kéziratán alapul. A benne található történetek mindegyike új, egységes, szöveghű fordítás eredménye, melyet az eredeti, XIX: századi illusztrációk díszítenek.

Katie Daynes - Időjárás ​és éghajlat
Ebből ​a fantasztikus könyvből megtudhatod, hogy honnan ered az időjárás a földön, vízen vagy a levegőben. Kukkants bele egy viharfelhőbe, kövesd egy hurrikán nyomait, látogass el a Föld leghidegebb helyére, és találd ki, vajon milyen idő lesz holnap!

Frauke Scheunemann - Szimatol ​a macskabanda
A ​nevem Winston. Winston Churchill. Kira pedig a legjobb barátom. Együtt élünk az Árnyas fasorban egy szép nagy házban. Egy nap szokásunkhoz híven elégedetten heverésztünk a nappaliban: hagytam, hadd simogassa Kira a bundámat, én pedig cserébe doromboltam neki egy kicsit. Felőlem akár örökké így maradhatott volna minden. De nem így történt! Ugyanis valaki elrabolta Kira osztálytársnőjét, Emíliát, váltságdíjat követelt a szülőktől, a rendőrség pedig sötétben tapogatózott. Így aztán Szuper-Winston sem heverészhetett ölbe tett manccsal, hanem félelmet nem ismerve kénytelen volt a bűnöző nyomába eredni. A csalhatatlan szimatú kandúr segítségére siettek a hátsó udvar macskái, Kira váratlanul betoppanó nagymamája és a két jó barát, Tom és Pauli. A nyomozás pedig elindult puha mancson!

Ismeretlen szerző - Mesélj ​nekem fákról és virágokról
Ebben ​a kötetben olyan ismert, és kevésbé ismert mesék találhatóak, mint a Rózsát nevető királykisasszony, vagy A rozmaring királyfi. Ezekben a történetekben ezúttal fák és virágok a főszereplők. Számos népmesén - magyar, cseh, finn - kívül Benedek Elek és Boldizsár Ildikó egy-egy izgalmas történetét is olvashatjuk, ha kinyitjuk ezt a szép könyvet.

Lackfi János - Paradicsomleves ​betűtésztával
Ki ​emlékszik az ovisteára? Hát a tojáslevesre? És a paradicsomos káposztára? Meg a tejbegríz-összekavarásra? Meg a mackósajt-pucolásra? Meg a kakaóscsiga-szétgöngyölésre? Meg a szilvásgombóc-magköpködésre? Meg a körözött-otthagyásra? Meg a betűtészta-kirakósozásra? Ki ne emlékezne a legjobb ovis mulatságokra! Kis és nagy ovisok, örökovisok, ide, ide! Itt a sok ovisétel, a kedvencek, a fujjfujjok, és most senki sem tömi belétek! Csak annyit olvassatok, amennyit kértek! Jó étvágyat kívánunk nektek!!

Daisy Meadows - Perla, ​el hada de las nubes
¡Busca ​la pluma mágica de Perla! Desde que Jack Escarcha robó las plumas del Tiempo, ¡el clima en el Reino de las Hadas se ha vuelto loco! En esta ocasión, Cristina y Raquel deben encontrar la pluma de Perla, el hada de las Nubes, para que pare de llover de una vez por todas

José Saramago - El ​silencio del agua
«Regresé ​al lugar, el sol ya se había puesto, lancé el anzuelo y esperé. No creo que exista en el mundo un silencio más profundo que el silencio del agua. Lo sentí en aquella hora y nunca lo he olvidado». A orillas del río Tajo, durante una solitaria tarde de pesca, un niño está a punto de atrapar al gran pez. En el mismo momento en que pierde a su presa, comienza para él una conmovedora aventura que concluirá con el despertar de la lucidez. A partir de un recuerdo de infancia, el Premio Nobel portugués José Saramago elabora en El silencio del agua una fábula de extraordinaria belleza y sabiduría.

René Goscinny - Le ​Petit Nicolas voyage
Ce ​qui est bien à la maison, c'est qu'on peut s'amuser avec maman, faire des mots croisés très difficiles avec papa ou téléphoner à Alceste. Mais, en train ou en avion, en Bretagne ou en Espagne, quand on part en vacances, on est drôlement content parce que c'est toujours une aventure terrible ! Après, on a des tas de souvenirs à raconter aux copains quand on rentre à l'école...

Jessica Day George - Dragon ​Flight
With ​the Dragon Wars over, Creel finds herself bored with life as a seamstress. Then word comes that a bordering country has been breeding dragons in preparation for an invasion. Never one to sit around, Creel throws herself headlong into an adventure that will reunite her with her dragon friend Shardas, pit her against a vicious new enemy and perhaps rekindle a friendship with Prince Luka that seems to have gone cold. Funny, heart-felt, and action packed, this is a sequel that will satisfy on every level.

Enid Blyton - Der ​seltsame Regenschirm und andere Geschichten
Warum ​bringt ein rätselhafter Dieb den mächtigen König des Märchenlandes zur Verzweiflung? Was geschieht, wenn alle großen und kleinen Lügen vom Zauberspiegel entdeckt werden? Wie lernt ein kleiner, fauler Kobold, daß Arbeit manchmal sogar Spaß machen kann? Diese und andere zauberhafte Geschichten beweisen, daß in Enid Blytons Märchenwelt nichts unmöglich ist.

Thomas C. Brezina - Telóm, ​telóm mondd meg nékem...
Nem ​vagyok kicsit kövér vagy kicsit sovány, esetleg kicsit szőke? - kérdezi magától Tinka újra és újra. Lizi szerint egész tűrhetően néz ki, de mostohatestvére folytonos kérdezősködése kezd az idegeire menni. A baj csak az, hogy Tinkának van egy meglehetősen furcsa, csupa fül mobilja, akinek gyakran ugyanazt a mondatot hajtogatja: Telóm, telóm, mondd meg nékem, ki a legszebb e vidéken? Vajon miféle boszorkányság áll a különös kuszaságok mögött?

Marie Colmont - Hópacsirta
Részlet ​a könyvből: Karácsony! Karácsony! Boldog Karácsony! Olyantájt, mikor a kismadárkák aludni mennek, egy néni meg egy bácsi léptek ki a szemközti házból s vágtak neki az útnak. Azaz, hogy nem is igen volt út vagy ucca vagy ahhoz hasonló ebben a kis faluban a hegyek alján, mert hó borított mindent, meg aztán a kis tanyaszögnek három háza összevissza állt, az egyik itt, a másik ott, széjjelszórva a mezőn, nem is volt hát szükség útra, hogy melléje sorakozzanak hosszában, mint a katonák parádés haptákban. A szemközti háznak finom fényezett faablaktáblái voltak meg vastag gerendái, amelyek legalább egy lábnyira kijjebb nyúltak, mint a tető, meg ablakai olyan apró kis zöld kerek üvegekből, mint a palack feneke, amelyeken átvöröslött a nagy cseréptűzhely fénye. A másik, a kék ház pedig rogyadozott ám innen is, onnan is hóval szegett vörös és szürke cserép csuklyája alatt. Arról a tarka-barka házról meg, amelyből Karel nézett ki, orra hegyét kerekre nyomva az ablaküvegen, jobb nem is beszélni. Hogy el ne felejtsük, éppen karácsonyeste volt, az az ország meg, ahol ez az igaz mese történt, messze, messze északon van, olyan messze, hogy talán nincs is sehol! Ne keresd hát hiába a térképen: nincs belerajzolva. Svéd- vagy Finnország? Norvégia vagy talán Dánia? Egyik se egészen s egy kicsit mindegyik.

Dánielné Lengyel Laura - Rolandné
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Meg Cabot - The ​Princess Diaries Collection I-II.
Volume ​I: Mia Thermopolis is your average urban ninth grader. Even though she lives in Greenwich Village with a single mom who is a semifamous painter, Mia still puts on her Doc Martens one at a time, and the most exciting things she ever dreams about are smacking lips with sexy senior Josh Richter, „six feet of unadulterated hotness,” and passing Algebra I. Then Mia's dad comes to town, and drops a major bomb. Turns out he's not just a European politician as he's always lead her to believe, but actually the prince of a small country! And Mia, his only heir, is now considered the crown princess of Genovia! She doesn't even know how to begin to cope: „I am so NOT a princess…. You never saw anyone who looked less like a princess than I do. I mean, I have really bad hair… and… a really big mouth and no breasts and feet that look like skis.” And if this news wasn't bad enough, Mia's mom has started dating her algebra teacher, the paparazzi is showing up at school, and she's in a huge fight with her best friend, Lilly. How much more can this reluctant Cinderella handle? Volume II: No one ever said being a princess was easy. Just when Mia thought she had the whole Princess thing under control, things get out of hand, fast. First there's an unexpected announcement from her mother. Then Grandmère arranges a national primetime interview for the brand-new crown princess of Genovia. On top of that, intriguing, exasperating letters from a secret admirer begin to arrive. Before she even has the chance to wonder who those letters are from, Mia is swept up in a whirlwind of royal intrigue the likes of which hasn't been seen since volume I of The Princess Diaries.

Shaun Tan - Rules ​of the Summer
Academy ​Award and Astrid Lindgren Memorial Award winner Shaun Tan combines humour and surreal fantasy to picture a summer in the lives of two boys. The boys hide from a giant red rabbit and outwit a crowd of scary eagles, but when they their games become ever darker and sinister they learn that breaking the rules can be dangerous. 'Visually fascinating.' - _The New York Times_ 'Thrilling, disturbing and hard to shake...one startling image after another.' - _Wall Street Journal_ Other titles by Shaun Tan include: The Red Tree, The Lost Thing, Tales from Outer Suburbia and the acclaimed wordless novel The Arrival.

Gloria Whelan - Brett Helquist - Listening ​for Lions
Historical ​fiction with a wicked twist. Listening for Lions is a breathtaking story of tragedy, deception, and triumph against all odds. National Book Award–winning author Gloria Whelan sets this richly historical coming–of–age adventure in British East Africa in the year 1918. This irresistible novel entangles an orphaned girl in a deceit filled plot. Young Rachel Sheridan is made to leave her beloved Africa for England, where she must pose as the deceased daughter of a nefarious couple in an effort to gain them an enormous inheritance. Her irrepressible spirit and extraordinary wit turn her from victim to heroine in a surprising and empowering tale of a remarkable young woman.

Rainer Köthe - Multimédia ​és a virtuális valóság
Ma ​már a CD ROM vagy a DVD ugyanolyan természetesen használt fogalmak, mint amilyen egykor a hanglemez vagy a magnószalag volt. A számítógépes robbanás valószínűleg még a jövőben is új és új fogalmak özönét fogja ránk zúdítani, amelyeket meg kell tanulnunk, ha nem akarunk kimaradni a világ vérkeringéséből. Hogyan készülnek a CD-k és CD ROM-ok, s milyen technika áll ezek hátterében? Mit jelent a virtuális valóság, s melyek ezek kockázatai? Mik azok az avatárok? A köteteinkből már jól ismert szerző, Rainer Köthe most ezekről a témákról ír a Multimédia című kötetben, melynek illusztrációi közt láthatók internetes honlapok képei, különleges, komputer alkotta személyek fotói és egy komputeres technikával meghamisított történelmi jelenet filmkockája is.

Mézes B. Ödön - Cseremalac
"­ ​Hát te ki vagy? ­ kérdezte kíváncsian a tengerimalac.­ Én vagyok a mangalica ­ hangzott a válasz. ­ Mangalica? Azt hittem, sima malac vagy. ­ Nem vagyok se sima malac, se göröngyös. Mangalica vagyok ­ felelte az kissé sértődötten. Kíváncsisága azonban győzedelmeskedett a sértettsége felett, így visszakérdezett. ­ És te ki vagy? ­ Én bizony tengerimalac vagyok! ­ válaszolta Benőke nem kevés büszkeséggel a hangjában. ­ Dehát te nem is vagy malac! ­ méltatlankodott a mangalica. ­ Tengeri, vagy tengertelen, te bizony nem vagy malac. A malacoknak konnektor orruk van. Majd ha tévedésből a gazdasszony az orrodhoz csatlakoztatja a porszívót, akkor elhiszem."

Michaela Hanauer - Történetek ​kiscsikókról
Zsuzsi ​alig bír magával: kedvenc lova kiscsikót vár! Suli után mindig a lovardába siet, hogy meglátogassa Dallast. Egyik nap Dallast nem találja a helyén. A ló nyomtalanul eltűnt! Zsuzsi izgatottan a keresésére indul, és hatalmas meglepetésben lesz része... Juli és Tomi nem kisebb izgalmakat él át a lovastanyán. Egy stáb jelenik meg, hogy filmet forgassanak. Mindketten szívesen szerepelnének a produkcióban, de nem ők az egyetlenek. Beni, a kiscsikó is sztár szeretne lenni...

Jørn Lier Horst - Naplemente ​akció
Tiril ​és Oliver a szemtanúja, hogy Nora Bratlandot kis híján elgázolják. Megfogadják, hogy még naplemente előtt megtalálják a gyorshajtót. Ám amint kiderül, hogy a Haraldvárosi Takarékpénztárat kifosztó bankrablók ugyanazzal a kocsival távoztak a helyszínről, az ügy újabb fordulatot vesz. Jorn Lier Horst, akit Norvégia egyik legjobb krimiszerzőjének tartanak, ezúttal gyerekeknek írt krimisorozatot. A szerző korábban nyomozóként dolgozott a rendőrségen, a 2. számú nyomozóiroda egyes részeinek cselekményét is a valóságból vette. Gyilkosság, rablás, ujjlenyomatok, vér- és lőpornyomok. Nagy rejtélyek, csúf hazugságok és elhallgatott titkok. Amiről olvasol, akár meg is történhetett. Akár veled is megtörténhetett volna... Mindez persze most a gyerekeknek szól! Új gyerekkrimisorozat színes illusztrációkkal 6-10 éveseknek

Roberto Pavanello - Az ​asztmás sárkány
Kedves ​borzongást kedvelő barátaim! Itt vagyok, ragyogok! Bat Pat vagyok! Egy igazán ijesztő történetem van számotokra… Készen álltok? Az asztmás sárkány Amikor a Silver családdal elutaztunk hétvégére egy termálfürdőbe, leginkább az aggasztott, nehogy túlságosan elázzon ott a szárnyam. Ki gondolta volna, hogy majd attól kell félnem… _nehogy megégessem magam?_ A muslincás mindenit neki!

Holly Webb - Rose ​and the Lost Princess
Turning ​the worn pages of her spell book, Rose can't believe how much her life has changed. Once a poor orphan, and now an apprentice to the King's chief magician! But when the country's beloved Princess vanishes, everything changes. As rumours of dark magic fly through the city, the King asks Rose for help. She must find the missing Princess - before all is lost.

James Gelsey - Scooby-Doo! ​és a rettegés tengere
Scooby-Doo ​és a banda meglátogatnak egy régi clipper hajót. Egy tengerészlegenda szerint kincses térkép van elrejtve a fedélzeten. Idáig nem is volna semmi baj, ám a legendás búvár, Monsoon Max szelleme a térkép nyomában van! Képes lesz-e Scooby és a banda a titokzatos történések végére járni, mielőtt még a kísérteties búvár túljárna az eszükön?

Antonio Ventura - Estos ​días azules...
Pablo ​juega con el camión de madera que fue del abuelo y le pide que le cuente el cuento del camión. Y el abuelo cuenta que huían hacia la frontera, acosados por los aviones, y que ojalá este cuento hubiese sido un cuento. Un libro que homenajea a A. Machado en el aniversario de su muerte.

Meg Cabot - Héroïne ​d'un jour
Sans ​réfléchir, j'ai sauvé la vie du président des Etats-Unis. Comment ? En me jetant tout naturellement sur l'homme armé qui se tenait à côté de moi et qui s'apprêtait à tirer. A partir de ce moment-là, ma vie a basculé. En un rien de temps, je suis devenue une héroïne, j'ai été nommée ambassadrice des Nations Unies pour la jeunesse et, pour couronner le tout, j'ai fait la connaissance du séduisant et mystérieux David, fils du président. Pas moins...

Rosie Banks - Csodasüti ​cukrászda
Nelli, ​Fanni és Jázmin izgatottan várják, hogy ellátogassanak a Varázshegy lábánál található Csodasüti cukrászdába, ahol finomabbnál finomabb sütemények és torták készülnek. Ahhoz, hogy a lányok megszerezhessék a Vidám királyt sújtó átok különleges ellenszerének második összetevőjét, az ezüst vattacukrot, meg kell nyerniük a cukrászda tortakészítő versenyét. Ám egyszer csak felbukkannak a rémes viharmanók Ha a lányok nem győznek, Vidám királyból hamarosan bűzvarangy lesz!

Holly Black - Cassandra Clare - Der ​Schlüssel aus Bronze
Nachdem ​Call und seine Freunde unter Einsatz ihres Lebens den Feind des Todes abgewehrt haben, richtet das Magisterium eine Party für sie aus. Statt zu feiern, muss Call jedoch den Angriff eines Chaosbesessenen abwehren. Eigentlich sollte das Wesen im Verließ unter der Schule festsitzen, doch irgendjemand hat es herausgelassen. Es muss im Magisterium jemanden geben, der Call töten will. Oder sind vielleicht sogar beide Makaris in Gefahr? Die Freunde setzen alles daran, um dem Spion in den eigenen Reihen auf die Schliche zu kommen - und bemerken fast zu spät, wer es ist, dem sie auf gar keinen Fall vertrauen dürfen - Band 3 der Bestseller-Reihe

A. Cosmar - A ​csodaszép baba kalandjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Clare Oliver - Tengeri ​rémek
Tudtad, ​hogy a vérengző makrahal rettegésben tartja a tengeri halfajokat? Hogy van egy hal, amelynek a feje tetején van a szeme? És hogy a villamos ráják egy izzólámpát is működésbe tudnak hozni? És ami a legjobb az egészben: tudtad, hogy ez a tengerfenéknyi furcsa élőlény pont belefér a zsebedbe? Gyere a tenger mélyére, szörnyülködj a félelmetes emberevőkön, csodálkozz a különleges halakon, kígyókon! Ámulatba ejtő tények, mulatságos történetek, szenzációs fotók! Fejezetenként 3 furfangos kérdéssel teszünk próbára, melyekre a választ szintén megtalálod a zsebkönyvben!

Kollekciók