Ajax-loader

'ADHD' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Greta Thunberg - Svante Thunberg - Beata Ernman - Malena Ernman - Ég ​a házunk
Ég ​a házunk, közben mi ülünk az asztalnál és veszekszünk. Egyesek szerint nem is ég. Mások szerint nem teljesen biztos, ezért várjunk, amíg több bizonyítékunk lesz. Néhányan azt mondják, igenis ég, azonnal tennünk kell valamit. A füst egyre fojtogatóbb, a meleg elviselhetetlen: ki tudja, kijutunk-e élve? És akkor felpattan az asztaltól valaki: "tűz van!". Egyesek szerint ez botrány, hiszen még hátra van a desszert és a szivar, és nincs az az isten, hogy ők erről lemondjanak. A többiek hőbörögnek: miért pont ő beszél, hiszen az iskolában a helye, nem szaktekintélye a témának, és különben is, biztosan áll valaki a háta mögött. Néhányan viszont elkezdik kiabálni: "tűz van, ég a házunk!". Az emberiség önképe szerint az első két csoportba tartoznak a "normálisak", a harmadikba a "szélsőségesek". Törvényszerű hát, hogy egy "nem normális" kislány legyen a globális környezetvédelmi küzdelem vezéralakja. A Thunberg-Ernman család életrajzából kiderül, hogyan nőtt fel az aspergeres Greta, milyen hatalmas áldozatokat kellett vállalnia szüleinek, valamint hogyan alakult az életük és a klímavédelem ügye az elmúlt években. Reméljük, hogy - részben e könyv olvastán is - egyre többen kiáltanak majd tüzet, mielőtt még túl késő lenne.

Karin Fossum - Ne ​nézz vissza
_„Sejer ​tekintete reflexszerűen az ösvényre tapadt. Nem mintha attól félne, hogy megbotlik valamiben. Avatott szeme nyomokat keresett. Ha tényleg történt valami, nem árt előrelátónak lenni (...) Az iszapos vízben egy nő holtteste feküdt, oldalára fordulva, háttal feléjük; testét csupán egy sötét esőkabát takarta. Amúgy teljesen meztelen volt."_ Karin Fossum igazi írói tehetség, aki olyan árnyalt karaktereket teremt krimijeiben, melyek ritkaságszámba mennek a bűnregények műfajában - nem véletlenül hívják a „krimik norvég királynőjé"-nek. Megragadja cselekménye légkörét, a viszonylagos elzártságban élő skandináv vidéket és lakóit, és tökéletesen adja vissza azt az atmoszférát, melynek látszólagos békéjét a mélyben lappangó indulatok és félelmetes titkok valósággal szétfeszítik. Az 1995-ben megszületett Sejer-krimik főszereplője nem „csodanyomozó", nem valamiféle sztárrendőr, hanem precíz, megfontolt detektív, aki lépésről lépésre cserkészi be a „vadat". Okosan, a maga útját járva, mégis némileg Maigret nyomdokain haladva...

Máté Gábor - Szétszórt ​elmék
Népbetegség ​a figyelemzavar és a hiperaktivitás? Vagy csak a gyerekek szenvednek tőle? Honnan ered és hogyan gyógyítható? A világhírű magyar lélekgyógyász nemcsak magát tartja figyelemzavarosnak, de három gyermekét is hiperaktív figyelemzavarral diagnosztizálták. Nem csoda hát, ha a téma mélyére akart hatolni, meg akarta ismerni a betegség eredetét, hogy közelebb kerüljön a gyógyításához is. A Szétszórt elmék gyökeresen új szemlélettel közelíti meg ezt a sokakat érintő témát, valamint új módszereket is kínál, hogy segítsen azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akiknek nap mint nap meg kell küzdeniük a figyelemzavar és a hiperaktivitás okozta gondokkal. A Szétszórt elmékben dr. Máté Gábor bebizonyítja, hogy a figyelemzavar nem örökletes betegség, hanem visszafordítható károsodás. Rávilágít, hogy a figyelemzavaros agyban az érzelmek és a figyelem kontrolljáért felelős területek nem fejlődnek ki kisgyerekkorban - és azt is, hogy miért. Megtudhatjuk, hogy élettapasztalatunk pszichológiai "terméke" - már az anyaméhen belül is! -, hogy a figyelmünk elterelhető, hogy gyakran "kikapcsolunk". A kötet a szülőknek segít megérteni, miért tikkelnek a figyelemzavaros gyerekek, az ezzel a problémával küzdő felnőtteket pedig rávezeti, hogyan értelmezhetik érzelmeiket és saját viselkedésüket. A Szétszórt elmék reménnyel töltheti el az olvasót, hogy a figyelemzavaros felnőtteknek is jók az esélyei a gyógyulásra. Olyan programot ajánl, amely segítségével gyerekekben és felnőttekben egyaránt előidézhető ez a pozitív változás. Dr. Máté Gábor 1944-ben született Budapesten. Családjával 1957-ben vándorolt ki Kanadába. Több mint húsz évig családorvosként dolgozott, hét évig volt a Vancouveri Kórház orvosi koordinátora, jelenleg könyveket ír és előadásokat tart szerte a világon. Célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a betegségek tágabb összefüggéseire.

Paul H. Wender - A ​hiperaktív gyermek, serdülő és felnőtt
Sok ​szülő életét keseríti meg nyughatatlan, figyelmetlen, önmagát és munkáját megszervezni képtelen, hangulatát és temperamentumát állandóan változtató gyermeke. Sok házasságot tesz tönkre, ha az egyik fél gondolkodás nélkül cselekszik, pillanatnyi hangulatának rabja, impulzív, akaratát dühkitörésekben próbálja érvényre juttatni. Ilyenkor azt szoktuk mondani, hogy az illető gyermeknek, férfinak vagy nőnek „rossz a természete", büntetéssel, jutalmazással, rábeszéléssel vagy erőszakkal próbálunk hatni rá - többnyire teljesen sikertelenül.Ma már tudjuk, hogy nem rossz természetről, „rosszaságról" van szó, hanem jól nyomon követhető, diagnosztizálható és - ami a legfontosabb - gyógyítható betegségről. A hiperaktivitásnak megvannak a maga előzményei, öröklési tényezői, jól felismerhető tünetei és - ismét csak kiemeljük - a gyógyszerei is.

Becky Albertalli - Adam Silvera - Y ​Si Fueramos Nosotros?
Arthur ​está en Nueva York solo por el verano, pero si Broadway le ha enseñado algo es que el universo te puede enviar un impresionante romance cuando menos te lo esperas. Ben piensa que el universo debe ocuparse de sus propios asuntos. Si el universo lo apoyara, no estaría en camino a la oficina del correo llevando una caja con las pertenencias de su exnovio. Pero cuando Ben y Arthur se encuentran en el correo, ¿qué es exactamente lo que el universo les tiene reservado? Tal vez nada. Al fin y al cabo, se separan. Tal vez todo. Al fin y al cabo, se reúnen. Pero ¿qué sucede si no pueden lograr una primera cita exitosa o una segunda o una tercera? ¿Qué sucede si Arthur se esfuerza demasiado para hacerlo funcionar y Ben no se esfuerza lo suficiente? ¿Qué sucede si la vida no es realmente como una obra de Broadway? Pero ¿y si lo es?

T. J. Klune - The ​Extraordinaries
Some ​people are extraordinary. Some are just extra. TJ Klune's YA debut, The Extraordinaries, is a queer coming-of-age story about a fanboy with ADHD and the heroes he loves. Nick Bell? Not extraordinary. But being the most popular fanfiction writer in the Extraordinaries fandom is a superpower, right? After a chance encounter with Shadow Star, Nova City’s mightiest hero (and Nick’s biggest crush), Nick sets out to make himself extraordinary. And he’ll do it with or without the reluctant help of Seth Gray, Nick's best friend (and maybe the love of his life). Rainbow Rowell's Fangirl meets Marissa Meyer's Renegades in TJ Klune's YA debut.

Olivia Dade - All ​the Feels
Alexander ​Woodroe has it all. Charm. Sex appeal. Wealth. Fame. A starring role as Cupid on TV’s biggest show, Gods of the Gates. But the showrunners have wrecked his character, he's dogged by old demons, and his post-show future remains uncertain. When all that reckless emotion explodes into a bar fight, the tabloids and public agree: his star is falling. Enter Lauren Clegg, the former ER therapist hired to keep him in line. Compared to her previous work, watching over handsome but impulsive Alex shouldn’t be especially difficult. But the more time they spend together, the harder it gets to keep her professional remove and her heart intact, especially when she discovers the reasons behind his recklessness…not to mention his Cupid fanfiction habit. When another scandal lands Alex in major hot water and costs Lauren her job, she’ll have to choose between protecting him and offering him what he really wants—her. But he’s determined to keep his improbably short, impossibly stubborn, and extremely endearing minder in his life any way he can. And on a road trip up the California coast together, he intends to show her exactly what a falling star will do to catch the woman he loves: anything at all.

Elle Kennedy - The ​Chase - A hajsza
Az ​ellentétek tényleg vonzzák egymást? Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja. És hogy a barátja belém van zúgva. Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk? Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el... …tudja, hol talál. Az őrjítően jó Off Campus sorozat spin-off kötete. Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad. Szerezd meg magadnak!

Mark Selikowitz - ADHD ​a hiperaktivitás-figyelemzavar tünetegyüttes
Az ​iskolás korú gyerekek viselkedési, beilleszkedésii és tanulási zavarai, dekoncentráltsága, nyughatatlansága, tanulási nehézségei, kezelhetetlensége hátterében igen gyakran áll az ADHD (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder) nevű hiperaktivitás-figyelemzavar tünetegyüttes. A jelen kötet ezt a problémakört járja körül, részletesen bemutatva a témával kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudnivalókat. Az ADHD általános leírása után a szerző az ezzel járó tipikus tüneteket (koncentráció-zavar, impulzivitás, túlmozgás, tanulási nehézségek, dac stb.) járja körül, majd feltárja a tünetegyüttes lehetséges okait és diagnosztizálásának módszereit. A kötet további részében az általa kidolgozott többlépcsős kezelésről ír (otthoni és iskolai alapelvek, viselkedés-terápia, gyógyszeres kezelés), ismertetve egyéb alternatív gyógymódot is. Az utolsó részben az ADHD-s gyerekek felnőttkori kilátásairól olvashatunk. Az érintett szülők, pedagógusok mellett terápiás szakembereknek is feltétlenül ajánlható munka végén index segíti a keresést.

Becky Albertalli - Adam Silvera - A ​jeśli to my
Po ​raz pierwszy na świecie, pióro w pióro, Adam Silvera i Becky Albertalli! Twórca głośnej, adaptowanej przez HBO, powieści Nasz ostatni dzień w duecie z autorką zekranizowanego Twój Simon! Bestsellerowi autorzy, Becky Albertalli i Adam Silvera, łączą swoje umiejętności, tworząc błyskotliwą opowieść o dwóch kompletnie różniących się od siebie chłopakach, którzy nie są do końca pewni, czy los chce ich złączyć, czy rozdzielić. Arthur jest w Nowym Jorku tylko na wakacje, a jeśli Broadway nauczył go czegoś, to tego, że wszechświat potrafi zesłać zapierający dech w piersiach romans w najmniej oczekiwanym momencie. Ben natomiast uważa, że wszechświat powinien zająć się swoimi własnymi sprawami. Jeśli faktycznie byłby po jego stronie, chłopak nie szedłby teraz na pocztę z pudłem pełnym rzeczy swojego ex. Kiedy Arthur i Ben spotykają się na poczcie, nie wiedzą co szykuje dla nich los. Być może nic – zostaną rozdzieleni. Być może wszystko – spotkają się ponownie. Ale co jeśli nie potrafią zorganizować swojej pierwszej randki tak, jak trzeba, nawet po trzech próbach? Co jeśli Arthur stara się za bardzo, a Ben wcale? Co jeśli życie to nie jest broadwayowski musical? A może wręcz przeciwnie, może ten musical jest właśnie o nich?

Becky Albertalli - Adam Silvera - Was ​ist mit uns
Ben ​und Arthur treffen zufällig vor einer Postfiliale aufeinander. Zufällig? Oder sind sie doch füreinander bestimmt? Ihr Kennenlernen und die ersten zarten Gefühle werden von ständigen Zweifeln überschattet.

David Daley - Cathy Laver-Bradbury - Edmund J. S. Sonuga-Barke - Margaret Thompson - Anne Weeks - ADHD ​- Lehet könnyebb!
ADHD-s ​gyermeket nevelni nem egyszerű feladat, megterhelő és kimerítő az egész család számára, a megfelelő tudással felvértezett szülők azonban különféle módszereket alkalmazva gördülékenyebbé tehetik a hétköznapokat. Ha már az élet korai szakaszában elkezdjük a gyermek figyelmének, koncentrációs készségének, időérzékének és stressztűrő képességének fejlesztését, nem csak otthon és az iskolában boldogul könnyebben, hanem boldogabb életet is élhet. A könyvben ismertetett hatlépéses programot a szerzők kutatások és kiterjedt klinikai gyakorlat alapján állították össze. A lépéseket követve, a bemutatott stratégiák és technikák alapos begyakorlása révén szülőként magabiztosan tudjuk segíteni a gyermekünket, hogy ügyesebben kezelje a számára problémás helyzeteket és jobban érezze magát otthon és az iskolában, családtagok és barátok között egyaránt.

Jordan Marie - Burned
She ​has a body that makes men beg. I had to have her. I didn’t realize getting my dick wet inside of her would be a drug— One I would crave over and over. Katie’s past brings me to her door. My club asked me to do this job and technically, I am. I’m doing her against the wall, the shower, the counter, and sometimes the bed. I warned her I am no one’s happily ever after. She chose to play with fire. Hell, I did too. Now we’ll both be BURNED.

Steven A. Safren - Mastering ​Your Adult ADHD
The ​treatment program described in this client workbook contains all of the necessary information for participating in a practical, tested, and effective cognitive-behavioral treatment for adults with ADHD and residual symptoms not full treated by medications alone. The reader will understand the characteristics of ADHD in adulthood and why symptoms continue in adults even after treatment with medications. The book provides a set agenda for each treatment session of the program, providing the participant with organization and planning skills, methods to reduce distractibility, and adaptive thinking techniques, as well as additional skills to apply to procrastination and to prevent relapse.

Martin L. Kutscher - Kids ​in the Syndrome Mix of ADHD, LD, Autism Spectrum, Tourette's, Anxiety, and More!
The ​completely updated and expanded new edition of this well-established text incorporates DSM-5 changes as well as other new developments. The all-in-one guide covers the whole range of often co-existing neuro-behavioral disorders in children - from attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), obsessive-compulsive disorder, and anxiety, to autism spectrum disorders, nonverbal learning disabilities, Tourette's, sensory integration problems, and executive dysfunction. A completely revised chapter on the autism spectrum by Tony Attwood explains not only new understanding in the field, but the new diagnostic criteria, and the anticipated usage of the term 'Asperger's Syndrome'. Dr. Kutscher provides accessible information on causes, symptoms, interactions with other conditions, and treatments. He presents effective behavioral strategies for responding to children who display traits of these disorders - whether at home, at school, or in other settings - along with case vignettes and practical tips. Finally, a chapter on the role of medications summarizes current knowledge. The author's sympathetic yet upbeat approach and skillful explanations of the inner world of children in the syndrome mix make this an invaluable companion for parents, teachers, professionals, and anyone else who needs fast and to-the- point advice on children with special needs.

Bendl Vera - Mihályi ​Csongor és az időgyurma
Helló, ​srácok és lányok, az én nevem Mihályi Csongor, december 13-án leszek 9 éves, anyukám Katona Boglárka, apukám Mihályi György, de több privát adatot most nem áll módomban közölni, annyit viszont mondhatok, hogy most elmesélem a nagyon titkos kalandunkat, ami két óra közti szünetben történt, de majdnem egy egész napon át tartott, mert a barátaimmal - mondjuk ez nem publikus, de - csináltunk egy időgyurmát, kihúztuk a tíz percet sokkal többre, és elindultunk Párizsba, ami iszonyú izgalmasra sikerült: NAGYON nehéz döntéseket kellett hoznunk nem csak arról, hogy ér-e bliccelni vagy nem, hogy hogyan jussunk el az Eiffel-toronyhoz, de arról is, hogy akarunk-e teljesen megváltozni, vagy mégis jók vagyunk mi így is, ahogy vagyunk. Közben rájöttünk, hogy mennyire szeretjük mi egymást így hárman. Vagy négyen. Pedig még csak nem is hasonlítunk! Durva, nem?

Anders Hansen - Fördel ​ADHD
Känner ​du någon som är driven, kreativ, orädd, ifrågasättande, flexibel, envis och initiativrik? Som ofta tänker utanför boxen och verkar kunna skaka av sig nästan vilken motgång som helst? Kanske känner du igen dig själv? Förmodligen blir du lite förvånad när du hör att dessa positiva egenskaper är typiska för personer med ADHD! Vi som så länge har betraktat denna århundradets diagnos som något som bara för med sig problem. I dag tror man att dessa delvis nedärvda personlighetsdrag var nödvändiga för att våra förfäder skulle överleva. Den som inte orkade jaga sitt byte eller kunde hyperfokusera på savannen svalt ihjäl eller blev själv ett byte för vilda djur. Det var helt enkelt en stor fördel att ha vissa egenskaper, som vi i dag betraktar som en diagnos. Vi vet också att vi alla har mer eller mindre drag av ADHD och att vi alla ligger på skalan - vissa långt borta i den ena änden, andra i den helt motsatta. Lär dig hur du kan vända diagnosen till en fördel, oavsett om det gäller dig själv eller ditt barn, och hur du kan hantera även nackdelarna. Och upptäck det positiva i att vi inte alla är likadana med samma personlighetsdrag. Olika är bäst - vare sig det handlar om familjen eller jobbet!

Uma Naidoo - The ​Food Mood Connection
Did ​you know that blueberries can help you cope with the after-effects of trauma? That salami can cause depression, or that boosting Vitamin D intake can help treat anxiety? When it comes to diet, most people's concerns involve weight loss, fitness, cardiac health and longevity. But what we eat affects more than our bodies; it also affects our brains. And recent studies have shown that diet can have a profound impact on mental health conditions ranging from ADHD to depression, anxiety, sleep disorders, OCD, dementia and beyond. Dr. Uma Naidoo is a psychiatrist, nutrition specialist and professionally trained chef. In _The Food Mood Connection,_ she draws on cutting-edge research to explain the many ways in which food contributes to our mental health, and shows how a sound diet can help treat and prevent a wide range of psychological and cognitive health issues. Packed with fascinating science, actionable nutritional recommendations and delicious, brain-healthy recipes, this book is to go-to guide to optimising your mental health with food.

Jánoki-Kis Viktória - Átlépsz ​velem a víz fölött
"Jánoki-Kis ​Viktória első novelláskötetének darabjai merészen maiak: szövevényes és sokágú, gondosan kiélezett történeteiben a jelenünk emberére kíváncsi, az ő mély sebeit takarja ki. Kábítószerfüggő kamasz, álmatlanságban szenvedő, nárcisztikus milliomos éppúgy feltűnik a karakterei között, mint a demens vidéki öregasszony vagy a megcsalt, híres matematikaprofesszor. A különös sorsokon keresztül olyan mozgalmas világok részeseivé válhatunk - legyen az művészeti, tudományos ágazat, vagy egy népcsoport zártabb közössége -, amelyeket legtöbben alig ismerünk. Az írások főszereplői korai sérüléseik keresztjét cipelik, alatta idővel megroppannak, kapcsolataikon repedések futnak szét, de mindig ott áll valaki a közelükben, aki kész segíteni, és akinek szemén keresztül még pontosabban kirajzolódnak a fennakadt élet jelenetei. Múlt és jelen a kettejük kapcsolódásából bomlik ki, és válik kulccsá a végkifejlethez, amely hol életigenlő távlatokat nyit, hol tragédiához vezet. Bár a novellák lélektani feszültséget hordoznak, a szerző érett humora és letisztult stílusa olvasmányossá teszi ezeket a súlyos, de a cselekvő szeretet felmutatására hivatott történeteket."

Uma Naidoo - This ​Is Your Brain on Food
Eat ​for your mental health and learn the fascinating science behind nutrition with this "must-read" guide from an expert psychiatrist (Amy Myers, MD). Did you know that blueberries can help you cope with the aftereffects of trauma? That salami can cause depression, or that boosting Vitamin D intake can help treat anxiety? When it comes to diet, most people's concerns involve weight loss, fitness, cardiac health, and longevity. But what we eat affects more than our bodies; it also affects our brains. And recent studies have shown that diet can have a profound impact on mental health conditions ranging from ADHD to depression, anxiety, sleep disorders, OCD, dementia and beyond. A triple threat in the food space, Dr. Uma Naidoo is a board-certified psychiatrist, nutrition specialist, and professionally trained chef. In This Is Your Brain on Food, she draws on cutting-edge research to explain the many ways in which food contributes to our mental health, and shows how a sound diet can help treat and prevent a wide range of psychological and cognitive health issues. Packed with fascinating science, actionable nutritional recommendations, and delicious, brain-healthy recipes, This Is Your Brain on Food is the go-to guide to optimizing your mental health with food.

Emma Lee Jayne - Heart ​Smart
Dr. ​Maximillian Ramsey has a problem ... I'm a jerk. Everyone I know or have ever worked with agrees. "Misanthropic asshole" is the term I hear most often. I don't care what other people think as long as they leave me alone to focus on my research on soil microbiology. Plus, I walk with a cane thanks to a childhood accident. I have scars on my face. And if that isn't enough to scare people off, my bad attitude and general grumpiness seal the deal. Which is just the way I like it. Except, I've been short listed for one of the most prestigious academic fellowships around. To win it, I'll have to give a series of speeches. On a stage. With an audience. While being filmed. Yeah. None of that is going to happen. Unfortunately, my boss has a plan. He brings in one of the communications lecturers to give me a "make over," help me write the speeches, and manage my social media. But the last thing I need is some nosy, bossy, gorgeous woman meddling in my life. And Holly is the solution... I'm a mere communications lecturer at a prestigious research university. I'm used to being outclassed and under-educated compared to the PhDs who surround me. But I'm good at what I do. Brilliant, actually. When Max's boss (who happens to be my ex-husband) begs me to help transform this beast of a man into someone worthy of the fellowship, I have my work cut out for me. It'll take a lot of badgering, blatant manipulation, and some outright thievery to get Max to cooperate. All of which I handle with the enough professionalism and restraint that should earn me a fancy grant. What I can't handle is how unexpectedly attractive I find the stubborn and brilliant man. This is a battle of wills and wits, and neither is prepared to admit defeat ...

Elle Kennedy - Gegensätze ​ziehen sich an
Es ​heißt: Gegensätze ziehen sich an. Und da muss etwas dran sein, denn es gibt keine andere logische Erklärung dafür, dass ich mich so zu Colin Fitzgerald hingezogen fühle. Ich mag normalerweise keine tätowierten, videospielenden, Eishockey fanatischen Nerd-Typen, die denken, dass ich einfach nur hibbelig bin. Und oberflächlich. Sein falsches Bild von mir spricht also auch noch gegen ihn. Und es hilft nicht, dass er ein Kumpel meines Bruders ist. Und dass sein bester Freund in mich verknallt ist. Und dass ich gerade bei den drei Jungs eingezogen bin. Oh, hatte ich nicht erwähnt, dass wir zusammen wohnen? Nein? Ist eigentlich auch egal, denn Colin hat deutlich gemacht, dass er sich nicht für mich interessiert, auch wenn die Funken, die zwischen uns fliegen, unser Haus in Brand stecken könnten. Aber ich bin kein Mädchen, das einem Kerl hinterherläuft, und ich werde jetzt sicherlich auch nicht damit anfangen. Ich habe ohnehin alle Hände voll damit zu tun, mit dem College, einem ätzenden Professor und einer ungewissen Zukunft klarzukommen. Also, falls mein sexy grüblerischer Mitbewohner doch noch aufwacht und erkennt, was ihm fehlt: Er weiß, wo er mich findet.

Marko Ferek - Hiperaktív ​álmodozók
Az ​ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder; figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) kifejezés csak 1978 óta létezik; azt Georg Still alkotta meg, aki maga is szokatlan viselkedésű, túlzottan nyugtalan vagy destruktívnak jellemzett gyerekekkel foglalkozott. Az ADHD egy biológiai okokra visszavezethető tünet-együttes: az agy neurológiai diszfunkciója. Általában hét éves kor előtt megfigyelhető már; általános tünetei a figyelmetlenség, a kényszeres mozgékonyság és az impulzivitás, s olyan kísérő tünetek jellemzik (elsősorban az iskolai teljesítmény alacsony szintje miatt), mint a gyenge önbizalom, depresszió és a társadalmi elszigetelődés. Az ADHD-sok azonban sok esetben fokozott kreativitást mutatnak. Ezt az állapotot mutatja be Marko Ferek, aki maga is ADHD-val él. A könyvből megismerhetjük megalázó iskolai tapasztalatait, a rengeteg kudarcot, mely megkeserítette számára az iskolás éveket. Ám azt a fordulópontot is, mikor már egyetemista korában, szinte egy véletlennek köszönhetően rájött arra, mi is okozza ezeket a tüneteket. Innentől kezdve az ADHD teljes körű megismerésére törekedett, s eldöntötte: hasonló embertársai megsegítésével kíván foglalkozni. Ezen áldozatos munka gyümölcse jelen kötet, mely bevezeti az olvasót az ADHD alapjaiba, s az abban szenvedők (a szerző kifejezésével élve: a hiperaktív álmodozók) mindennapjaiba. Olvashatunk a kezelés módszereiről, s arról, hogyan segíthet az ADHD leküzdésében a család, a barátok és természetesen az iskola. A kötet végén olyan hírességekről olvashatunk, Beethoventől Edisonon és Einsteinen keresztül Newtonig, akik feltehetően maguk is felmutatták az ADHD tüneteit. A szórakoztató fekete-fehér rajzokkal illusztrált kötet széles körben ajánlható beszerzésre.

John F. Taylor - Túlélőkönyv ​ADHD-s gyerekeknek
Nehezen ​figyelsz egyetlen dologra, nem tudsz nyugton maradni az órán? hamarabb kimondasz valamit, minthogy átgondolnád? Képtelen vagy eldönteni, mit szeretnél, vagy éppen tudod, mi volna helyes, de nem tudod megtenni? Állandó harcban állsz a környezeteddel? Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, könnyen lehet, hogy az ADHD valamelyik típusába tartozol. Ez a könyv segít neked megérteni, mit jelent az – azt is, hogy mit nem jelent! – , mit lehet és mit kell tenned azért, hogy ezek a problémák megoldódjanak és sikeres lehess az iskolában, a barátok között vagy otthon, a családod körében. Gyakorlati útmutatót, ötleteket és megoldásokat kapsz ahhoz, hogy az ADHD jelentette kihívásokra hasznos, segítő válaszokat tudj adni. John F. Taylor, PhD, ADHD-s gyerekekkel és családjaikkal foglalkozik. 30 éve folytat pszichológusi magánpraxist, ez idő alatt több ezer ADHD-s gyereknek segítette a sikeres iskolai beilleszkedést és a jó teljesítmények elérését. Sok ADHD-ról szóló könyvet és cikket írt, könyvei közül ez az első, amelyik magyarul is megjelenik. John emellett az ADD Plus alapítója is. Ez segédanyagokat és oktatási programokat biztosít szülők, oktatók és egyéb szakemberek számára. Gyakran hívják országos és regionális konferenciákra, hogy beszéljen az ADHD-ról, a mentális egészségről, az oktatásról. Többet megtudhatsz John előadásairól és egyéb kiadványairól a http://parentology.guide/ oldalon.

Elle Kennedy - The ​Chase
Everyone ​says opposites attract. And they must be right, because there’s no logical reason why I’m so drawn to Colin Fitzgerald. I don’t usually go for tattoo-covered, video-gaming, hockey-playing nerd-jocks who think I’m flighty and superficial. His narrow view of me is the first strike against him. It doesn’t help that he’s buddy-buddy with my brother. And that his best friend has a crush on me. And that I just moved in with them. Oh, did I not mention we’re roommates? I suppose it doesn’t matter. Fitzy has made it clear he’s not interested in me, even though the sparks between us are liable to burn our house down. I’m not the kind of girl who chases after a man, though, and I’m not about to start. I’ve got my hands full dealing with a new school, a sleazy professor, and an uncertain future. So if my sexy brooding roomie wises up and realizes what he’s missing? He knows where to find me.

Rafa Guerrero - Carolina Laguna - Nyomozói ​küldetés
Egy ​szórakoztató könyv teli kihívásokkal, feladatokkal és fejtörőkkel, melyeket a gyermekek fokozatosan tudnak megoldani. Ez egy praktikus segédeszköz a koncentrációs képesség gyakorlására minden gyermek számára, de kifejezetten ajánlott az ADHD-val küzdők részére. A szerzők a gyermekpszichológia és a pszichoterápia elismert szakemberei. A kiadvány 7 - 11 éves gyermekeknek ajánlott. Manapság a gyerekek körében rengeteg figyelemzavarral kapcsolatos probléma merül fel, mely összefügghet valamilyen rendellenességgel, vagy egyszerűen csak a megfelelő tréning hiányával a mai okos készülékek világában. Ez a könyv egy interaktív történeten keresztül ideális gyakorlást nyújt különféle neuropszichológiai, kognitív és érzelmi készségek fejlesztéséhez.

Virágh Hajnalka - "Görényből" ​gyerek
Bizonyára ​meglepte vagy akár fel is háborította a könyv címe. Egyik vacsoránál feltettem a családnak a kérdést: Mi legyen a könyv címe? A lányom, aki szintén érintett, derült égből villámcsapásként tette meg a javaslatát: "GÖRÉNYBŐL GYEREK". Igen meglepődtem, mert tőlem ez a nyers megfogalmazás elég távol áll. Minden szülőben eljön az a pillanat, amikor - legfeljebb más jelzővel - megfogalmazódik valami hasonló. Megkérdeztem a lányomat, hogy miért mondta ezt a címet. A válasza meglepett: Ha összehasonlítja magát a fejlesztések előtt és most, akkor ez jutott eszébe. Rengeteg felismeretlen figyelemzavaros él velünk, közöttünk, akiket teljesen félreismerünk és ezért kritizálunk, kiközösítünk és emiatt sokszor kisiklik az életük. Rendkívül értékes emberekről van szó, csak megfelelő fejlesztésre, türelemre és megértésre van szükségük. Ezt a fájdalmas utat én is megjártam a lányommal, időben feleszméltünk, szerencsésen túléltük. Láttam a buktatókat, találtam megoldásokat és ezeket szeretném közkinccsé tenni. A könyv választ ad arra, hogy szülőként: Hogyan segítse gyermekét a tanulásban? Hogyan kezelje a nehéz helyzeteket, konfliktusokat? Hogyan válasszon iskolát gyermeke számára? Hogyan segítse a beilleszkedését egy közösségbe? Hogyan harmonizálja a környezete elvárásait a gyermeke viselkedésével? Hogyan dolgozza fel a gyermekét és a családot ért támadásokat?

Sari Solden - Michelle Frank - Útmutató ​ADHD-val élő nőknek
Élj ​bátor, ragyogó, magabiztos életet ADHD-val küzdő nőként! Ha te is figyelemhiányos/hiperaktivitási zavarban (ADHD) szenvedő nő vagy, akkor valószínűleg mindig is tudtad, hogy más vagy, mint a többiek. Gyerekkorodban gyakran hallhattad - tanáraidról, barátaidtól, akár még a szüleidtől is -, hogy ahhoz, hogy jobb életet élhess, változtatnod kell azon, ahogyan gondolkodsz, ahogyan cselekszel. Pedig az ADHD nem azt jelenti, hogy selejtes lennél! Igenis lehet teljes, boldog életed ADHD-val élő nőként. Ez a radikális útmutató megmutatja, hogyan érheted ezt el. Az Útmutató ADHD-val élő nőknek sokkal több egyszerű munkafüzetnél. Professzionálisan megírt, inspiráló forrás, és főként olyan eszköz, amelyhez minden ADHD-val élő nőnek hozzá kellene férnie, aki szégyennel, megbélyegzéssel, önhibáztatással, negatív érzelmekkel él együtt nap mint nap. Gyakorlatai, kérdéssorai és inspiráló történetei arra ösztönöznek, hogy felfedezd és megismerd saját belső nagyszerűségedet. Hatékony eszközökhöz juttat, amelyek segítenek kiteljesíteni egyedi erősségeidet, megbecsülni a neurodiverzitásodat, megtanulni a magabiztos kommunikációt. Segít, hogy ne „megjavítani” próbáld magad, hanem vedd észre, hogyan korlátozták mindeddig az önértékelésedet az ADHD-ból fakadó kihívásaid, és megmutatja, hogyan lépj túl a megbélyegzettségen és a szégyenérzeten, ami eddig nem engedte, hogy kiteljesedhess. Megtanít, hogyan építs ki erős, merész, magabiztos énképet, és hogyan élj önazonos, energikus, boldog életet. Ha Te is a megszégyenített és lejáratott nők ezrei közé tartozol, engedd meg Sari Soldennek és Michelle Franknek, hogy temperamentumos, de együttérző idegenvezetőid legyenek. Ők megértik, hogy a rejtőzködés évtizedei után a félelmek megbéníthatják az embert, és türelemmel segítenek neked, hogy kifejleszd magadban a rugalmasságot és a bátorságot. Lehetőséget kínálnak arra, hogy az elfogadás és az együttérzés pozíciójából szemlélve megértsd a világban betöltött szerepedet. Lélegzetelállítóan sokszínű világunkban az Útmutató ADHD-val élő nőknek merészen ünnepli a lenyűgöző és egyedi különbözőségeket.

Kelli Miller - ADHD-vel ​boldogan
MINDENKI ​különleges valamiért. Te - és több millió gyerek szerte a világon - többek között a gyakorinak számító ADHD-től, amelynek tünetei miatt talán frusztráltnak, magányosnak vagy tehetetlennek érzed magad. A jó hír az, hogy a megfelelő eszközökkel és tudással az ADHD-d főnökévé válhatsz ahelyett, hogy ez az állapot uralkodna rajtad! Nem az ADHD irányítja az életedet, hanem te magad! Az ADHD-vel boldogan - Munkafüzet gyerekeknek új módszereket nyújt az ADHD kezelésére. A vidám feladatok megoldása közben jobban megismerheted az ADHD-t és saját magadat, a könyvből elsajátítható egyszerű trükkök segítségével pedig magabiztosabban irányíthatod az életedet.

Karina Halle - A ​féktelen trónörökös
"Ez ​a LEGJOBB királyi romantikus regény, amit eddig olvastam." - Angie and Jessica's Dreamy Reads "Norvégia koronahercege rabul ejtette a szívemet." - Escapist Book Blog Egyedülálló romantikus regény. Elsőre csak egy átlagos, húszas évei vége felé járó, jóképű fickónak tűnök. Önbizalomból soha nem szenvedtem hiányt. Tetovált testem olyan, mint egy skandináv félistené, és legalább úgy szeretem a nőket, ahogy ők engem. Ha nem siklóernyőzöm vagy száguldok az autómmal, akkor az éppen aktuális nőmmel élvezem az életet. Egy átlagos szingli férfinak ez pont elég. Csak hogy én nem vagyok átlagos szingli férfi. Magnus herceg vagyok, Norvégia trónörököse. A legutóbbi botrányommal sikerült az egész királyi családot lejáratnom. Csak egyetlen módon tehetem mindezt jóvá: ha összeszedem magam, és felnövök a feladathoz. Máskülönben nem én leszek a trón várományosa. Tehát vagy lemondok a trónról, vagy... megházasodom. Feleségül veszek egy kékvérű idegent. Például a lichtensteini Izabella hercegnőt. Csendes, intelligens, és hihetetlenül szép. Neki sem tetszik a házasság gondolata, és ezt nem fél a tudtomra adni. Azt mondja, igazi nőcsábász vagyok, semmit nem veszek komolyan, és akkora az egóm, hogy nem férek be a palotába. Szerintem eltökélt szándéka, hogy megkeseríti az életemet. Annak ellenére, hogy a házasságunk maga lesz az állóháború, elhatároztam, hogy megtöröm Ella távolságtartó, prűd hozzáállását, és felszínre hozom a vad, szexi nőt, aki benne lakozik. Megmutatom, milyen az igazi királynő. Már csak az a kérdés, hogy engedi-e. Karina Halle New York Times bestsellerszerző legújabb szexi és romantikus királyi regénye egy igazi szerelembomba, amely ha robban, mindent lángba borít.

Thomas Armstrong - Tényleg ​ADHD-s a gyerekem?
Az ​elmúlt évtizedekben rendkívül megnőtt a figyelemzavarral, hiperaktivitással, ADHD-val diagnosztizált és kezelt gyerekek száma a világban. Vajon mi áll ennek az ugrásszerű növekedésnek a hátterében? Valóban járványszerűen terjedő betegséggel van dolgunk? Vagy sokszor egyszerűen csak rásütik az ADHD bélyegét az örökmozgó, rosszcsont gyerekekre? Mit tehetnek az aggódó szülők, akik szívük szerint a gyógyszerezés helyett más eszközt választanának? Thomas Armstrong, a téma világszerte elismert szakértője, könyvében a jelenség valódi okait kutatja, és bemutatja, milyen társadalmi-kulturális változások vezettek a világméretű „ADHD-járványhoz” – vagy amit annak neveznek. Legfőképpen nem hagyjuk, hogy a gyerekek valóban gyerekek legyenek. A négy és tizennyolc év közöttiek egyre kevesebbet mozognak, játszanak, egyre kevesebb időt töltenek a szabadban, viszont többet ülnek számítógép előtt, vagy néznek szorongást keltő műsorokat. A fiúkat nem engedjük fiúsan viselkedni. Idő előtt elkezdjük a gyerekeket követelményekkel nyomasztani, és túl magasra tesszük a mércét: inkább a gyerekek fogyatékosságaira és nem az erősségeire összpontosítunk. Közben a szülők egyre stresszesebb életet élnek, amiből a családok, a gyerekek is kiveszik a részüket. Számos ok vezethet tehát a figyelemzavar, az ADHD tüneteinek megjelenéséhez. Kezelésükben Armstrong körültekintésre int, gyógyszerek helyett elsősorban viselkedésterápiát ajánl. Könyve 101 kipróbált módszert ír le, amelyek látványos javulást eredményezhetnek a mindennapokban. A Tényleg ADHD-s a gyermekem? inspiráló útmutató szülőknek, tanároknak, hogy segítséget nyújthassanak a gyerekek összpontosítási és magatartásproblémáinak leküzdésében, és sikeresnek, boldognak láthassák őket az iskolában és az életben egyaránt. Thomas Armstrong, Ph.D., pszichológus, tanár, író, az American Institute for Learning and Human Development vezetője. Fő szakterülete a tanulás és az oktatás. Eddig tizenhat könyvet publikált összesen több mint egymillió példányban, melyeket huszonhat különböző nyelvre fordítottak le. Tudományos munkásságát szerte a világon elismerik, könyvei sok-sok szülőnek és pedagógusnak nyújtanak segítséget. Kaliforniában él és dolgozik.

Christine Ettrich - Monika Murphy-Witt - A ​hiperaktív, figyelemhiányos gyerek
Bár ​Magyarországon 70 ezerre tehető a figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral küszködő gyerekek száma, a tanulási nehézségeknek pedig ez a jelenség az egyik leggyakoribb oka, sok szülő nem, vagy csak későn kér segítséget kezeléséhez szakembertől. A legnagyobb gond pedig azt, hogy a zavart sokan fel sem ismerik, a kicsit egyszerűen csak szétszórtnak tartják. A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD, vagyis Attetion Deficit Hyperactivity Disorder) évről évre több gyereket érint. A könyvben egy rövid elméleti áttekintést követően több teszt is segíti a diagnózis felállítását, a megfelelő terápia megtalálása ugyanis az első és legfontosabb lépés az ADHD kezeléséhez. A szenzoros integrációs gyógymóddal például az agyi működést lehet fejleszteni, a homeopátia a test öngyógyító képességét erősíti, ha pedig az étrendterápiát választja az olvasó és a szakember, akkor egy tucat gondosan összeállított recept közül válogathat a kötet mellékletében. Gyermeke közérzetét azonban nemcsak a terápia befolyásolja és alakítja, hanem mindenekelőtt a nevelés, a mozgás, a játék és a társas kapcsolatok. A szerzőpáros részletesen foglalkozik ezekkel a témákkal is. Christine Ettrich a gyermek- és ifjúsági pszichiátria, a pszichoterápia és a pszichoszomatika professzora. Egy évtizeden át vezette a Lipcsei Egyetem gyermek- és ifjúsági pszichiátriai klinikáját és csaknem 30 esztendeje foglalkozik hiperaktív és figyelemhiányos gyermekekkel. Monika Murphy-Witt publicistaként több könyvet írt az egészséges életmód és a nevelés témakörében. Hosszabb ideje foglalkozik az észlelés zavaraival, mivel egyik gyermeke maga is érintett ebben a rendellenességben.

Kollekciók