Ajax-loader

'ADHD' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Greta Thunberg - Svante Thunberg - Beata Ernman - Malena Ernman - Ég ​a házunk
Ég ​a házunk, közben mi ülünk az asztalnál és veszekszünk. Egyesek szerint nem is ég. Mások szerint nem teljesen biztos, ezért várjunk, amíg több bizonyítékunk lesz. Néhányan azt mondják, igenis ég, azonnal tennünk kell valamit. A füst egyre fojtogatóbb, a meleg elviselhetetlen: ki tudja, kijutunk-e élve? És akkor felpattan az asztaltól valaki: "tűz van!". Egyesek szerint ez botrány, hiszen még hátra van a desszert és a szivar, és nincs az az isten, hogy ők erről lemondjanak. A többiek hőbörögnek: miért pont ő beszél, hiszen az iskolában a helye, nem szaktekintélye a témának, és különben is, biztosan áll valaki a háta mögött. Néhányan viszont elkezdik kiabálni: "tűz van, ég a házunk!". Az emberiség önképe szerint az első két csoportba tartoznak a "normálisak", a harmadikba a "szélsőségesek". Törvényszerű hát, hogy egy "nem normális" kislány legyen a globális környezetvédelmi küzdelem vezéralakja. A Thunberg-Ernman család életrajzából kiderül, hogyan nőtt fel az aspergeres Greta, milyen hatalmas áldozatokat kellett vállalnia szüleinek, valamint hogyan alakult az életük és a klímavédelem ügye az elmúlt években. Reméljük, hogy - részben e könyv olvastán is - egyre többen kiáltanak majd tüzet, mielőtt még túl késő lenne.

Máté Gábor - Szétszórt ​elmék
Népbetegség ​a figyelemzavar és a hiperaktivitás? Vagy csak a gyerekek szenvednek tőle? Honnan ered és hogyan gyógyítható? A világhírű magyar lélekgyógyász nemcsak magát tartja figyelemzavarosnak, de három gyermekét is hiperaktív figyelemzavarral diagnosztizálták. Nem csoda hát, ha a téma mélyére akart hatolni, meg akarta ismerni a betegség eredetét, hogy közelebb kerüljön a gyógyításához is. A Szétszórt elmék gyökeresen új szemlélettel közelíti meg ezt a sokakat érintő témát, valamint új módszereket is kínál, hogy segítsen azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akiknek nap mint nap meg kell küzdeniük a figyelemzavar és a hiperaktivitás okozta gondokkal. A Szétszórt elmékben dr. Máté Gábor bebizonyítja, hogy a figyelemzavar nem örökletes betegség, hanem visszafordítható károsodás. Rávilágít, hogy a figyelemzavaros agyban az érzelmek és a figyelem kontrolljáért felelős területek nem fejlődnek ki kisgyerekkorban - és azt is, hogy miért. Megtudhatjuk, hogy élettapasztalatunk pszichológiai "terméke" - már az anyaméhen belül is! -, hogy a figyelmünk elterelhető, hogy gyakran "kikapcsolunk". A kötet a szülőknek segít megérteni, miért tikkelnek a figyelemzavaros gyerekek, az ezzel a problémával küzdő felnőtteket pedig rávezeti, hogyan értelmezhetik érzelmeiket és saját viselkedésüket. A Szétszórt elmék reménnyel töltheti el az olvasót, hogy a figyelemzavaros felnőtteknek is jók az esélyei a gyógyulásra. Olyan programot ajánl, amely segítségével gyerekekben és felnőttekben egyaránt előidézhető ez a pozitív változás. Dr. Máté Gábor 1944-ben született Budapesten. Családjával 1957-ben vándorolt ki Kanadába. Több mint húsz évig családorvosként dolgozott, hét évig volt a Vancouveri Kórház orvosi koordinátora, jelenleg könyveket ír és előadásokat tart szerte a világon. Célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a betegségek tágabb összefüggéseire.

Olivia Dade - All ​the Feels
Alexander ​Woodroe has it all. Charm. Sex appeal. Wealth. Fame. A starring role as Cupid on TV’s biggest show, Gods of the Gates. But the showrunners have wrecked his character, he's dogged by old demons, and his post-show future remains uncertain. When all that reckless emotion explodes into a bar fight, the tabloids and public agree: his star is falling. Enter Lauren Clegg, the former ER therapist hired to keep him in line. Compared to her previous work, watching over handsome but impulsive Alex shouldn’t be especially difficult. But the more time they spend together, the harder it gets to keep her professional remove and her heart intact, especially when she discovers the reasons behind his recklessness…not to mention his Cupid fanfiction habit. When another scandal lands Alex in major hot water and costs Lauren her job, she’ll have to choose between protecting him and offering him what he really wants—her. But he’s determined to keep his improbably short, impossibly stubborn, and extremely endearing minder in his life any way he can. And on a road trip up the California coast together, he intends to show her exactly what a falling star will do to catch the woman he loves: anything at all.

Elle Kennedy - The ​Chase - A hajsza
Az ​ellentétek tényleg vonzzák egymást? Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja. És hogy a barátja belém van zúgva. Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk? Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el... …tudja, hol talál. Az őrjítően jó Off Campus sorozat spin-off kötete. Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad. Szerezd meg magadnak!

Mark Selikowitz - ADHD ​a hiperaktivitás-figyelemzavar tünetegyüttes
Az ​iskolás korú gyerekek viselkedési, beilleszkedésii és tanulási zavarai, dekoncentráltsága, nyughatatlansága, tanulási nehézségei, kezelhetetlensége hátterében igen gyakran áll az ADHD (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder) nevű hiperaktivitás-figyelemzavar tünetegyüttes. A jelen kötet ezt a problémakört járja körül, részletesen bemutatva a témával kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudnivalókat. Az ADHD általános leírása után a szerző az ezzel járó tipikus tüneteket (koncentráció-zavar, impulzivitás, túlmozgás, tanulási nehézségek, dac stb.) járja körül, majd feltárja a tünetegyüttes lehetséges okait és diagnosztizálásának módszereit. A kötet további részében az általa kidolgozott többlépcsős kezelésről ír (otthoni és iskolai alapelvek, viselkedés-terápia, gyógyszeres kezelés), ismertetve egyéb alternatív gyógymódot is. Az utolsó részben az ADHD-s gyerekek felnőttkori kilátásairól olvashatunk. Az érintett szülők, pedagógusok mellett terápiás szakembereknek is feltétlenül ajánlható munka végén index segíti a keresést.

Jordan Marie - Burned
She ​has a body that makes men beg. I had to have her. I didn’t realize getting my dick wet inside of her would be a drug— One I would crave over and over. Katie’s past brings me to her door. My club asked me to do this job and technically, I am. I’m doing her against the wall, the shower, the counter, and sometimes the bed. I warned her I am no one’s happily ever after. She chose to play with fire. Hell, I did too. Now we’ll both be BURNED.

Steven A. Safren - Mastering ​Your Adult ADHD
The ​treatment program described in this client workbook contains all of the necessary information for participating in a practical, tested, and effective cognitive-behavioral treatment for adults with ADHD and residual symptoms not full treated by medications alone. The reader will understand the characteristics of ADHD in adulthood and why symptoms continue in adults even after treatment with medications. The book provides a set agenda for each treatment session of the program, providing the participant with organization and planning skills, methods to reduce distractibility, and adaptive thinking techniques, as well as additional skills to apply to procrastination and to prevent relapse.

Martin L. Kutscher - Kids ​in the Syndrome Mix of ADHD, LD, Autism Spectrum, Tourette's, Anxiety, and More!
The ​completely updated and expanded new edition of this well-established text incorporates DSM-5 changes as well as other new developments. The all-in-one guide covers the whole range of often co-existing neuro-behavioral disorders in children - from attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), obsessive-compulsive disorder, and anxiety, to autism spectrum disorders, nonverbal learning disabilities, Tourette's, sensory integration problems, and executive dysfunction. A completely revised chapter on the autism spectrum by Tony Attwood explains not only new understanding in the field, but the new diagnostic criteria, and the anticipated usage of the term 'Asperger's Syndrome'. Dr. Kutscher provides accessible information on causes, symptoms, interactions with other conditions, and treatments. He presents effective behavioral strategies for responding to children who display traits of these disorders - whether at home, at school, or in other settings - along with case vignettes and practical tips. Finally, a chapter on the role of medications summarizes current knowledge. The author's sympathetic yet upbeat approach and skillful explanations of the inner world of children in the syndrome mix make this an invaluable companion for parents, teachers, professionals, and anyone else who needs fast and to-the- point advice on children with special needs.

Bendl Vera - Mihályi ​Csongor és az időgyurma
Helló, ​srácok és lányok, az én nevem Mihályi Csongor, december 13-án leszek 9 éves, anyukám Katona Boglárka, apukám Mihályi György, de több privát adatot most nem áll módomban közölni, annyit viszont mondhatok, hogy most elmesélem a nagyon titkos kalandunkat, ami két óra közti szünetben történt, de majdnem egy egész napon át tartott, mert a barátaimmal - mondjuk ez nem publikus, de - csináltunk egy időgyurmát, kihúztuk a tíz percet sokkal többre, és elindultunk Párizsba, ami iszonyú izgalmasra sikerült: NAGYON nehéz döntéseket kellett hoznunk nem csak arról, hogy ér-e bliccelni vagy nem, hogy hogyan jussunk el az Eiffel-toronyhoz, de arról is, hogy akarunk-e teljesen megváltozni, vagy mégis jók vagyunk mi így is, ahogy vagyunk. Közben rájöttünk, hogy mennyire szeretjük mi egymást így hárman. Vagy négyen. Pedig még csak nem is hasonlítunk! Durva, nem?

Uma Naidoo - The ​Food Mood Connection
Did ​you know that blueberries can help you cope with the after-effects of trauma? That salami can cause depression, or that boosting Vitamin D intake can help treat anxiety? When it comes to diet, most people's concerns involve weight loss, fitness, cardiac health and longevity. But what we eat affects more than our bodies; it also affects our brains. And recent studies have shown that diet can have a profound impact on mental health conditions ranging from ADHD to depression, anxiety, sleep disorders, OCD, dementia and beyond. Dr. Uma Naidoo is a psychiatrist, nutrition specialist and professionally trained chef. In _The Food Mood Connection,_ she draws on cutting-edge research to explain the many ways in which food contributes to our mental health, and shows how a sound diet can help treat and prevent a wide range of psychological and cognitive health issues. Packed with fascinating science, actionable nutritional recommendations and delicious, brain-healthy recipes, this book is to go-to guide to optimising your mental health with food.

Uma Naidoo - This ​Is Your Brain on Food
Eat ​for your mental health and learn the fascinating science behind nutrition with this "must-read" guide from an expert psychiatrist (Amy Myers, MD). Did you know that blueberries can help you cope with the aftereffects of trauma? That salami can cause depression, or that boosting Vitamin D intake can help treat anxiety? When it comes to diet, most people's concerns involve weight loss, fitness, cardiac health, and longevity. But what we eat affects more than our bodies; it also affects our brains. And recent studies have shown that diet can have a profound impact on mental health conditions ranging from ADHD to depression, anxiety, sleep disorders, OCD, dementia and beyond. A triple threat in the food space, Dr. Uma Naidoo is a board-certified psychiatrist, nutrition specialist, and professionally trained chef. In This Is Your Brain on Food, she draws on cutting-edge research to explain the many ways in which food contributes to our mental health, and shows how a sound diet can help treat and prevent a wide range of psychological and cognitive health issues. Packed with fascinating science, actionable nutritional recommendations, and delicious, brain-healthy recipes, This Is Your Brain on Food is the go-to guide to optimizing your mental health with food.

Emma Lee Jayne - Heart ​Smart
Dr. ​Maximillian Ramsey has a problem ... I'm a jerk. Everyone I know or have ever worked with agrees. "Misanthropic asshole" is the term I hear most often. I don't care what other people think as long as they leave me alone to focus on my research on soil microbiology. Plus, I walk with a cane thanks to a childhood accident. I have scars on my face. And if that isn't enough to scare people off, my bad attitude and general grumpiness seal the deal. Which is just the way I like it. Except, I've been short listed for one of the most prestigious academic fellowships around. To win it, I'll have to give a series of speeches. On a stage. With an audience. While being filmed. Yeah. None of that is going to happen. Unfortunately, my boss has a plan. He brings in one of the communications lecturers to give me a "make over," help me write the speeches, and manage my social media. But the last thing I need is some nosy, bossy, gorgeous woman meddling in my life. And Holly is the solution... I'm a mere communications lecturer at a prestigious research university. I'm used to being outclassed and under-educated compared to the PhDs who surround me. But I'm good at what I do. Brilliant, actually. When Max's boss (who happens to be my ex-husband) begs me to help transform this beast of a man into someone worthy of the fellowship, I have my work cut out for me. It'll take a lot of badgering, blatant manipulation, and some outright thievery to get Max to cooperate. All of which I handle with the enough professionalism and restraint that should earn me a fancy grant. What I can't handle is how unexpectedly attractive I find the stubborn and brilliant man. This is a battle of wills and wits, and neither is prepared to admit defeat ...

Elle Kennedy - Gegensätze ​ziehen sich an
Es ​heißt: Gegensätze ziehen sich an. Und da muss etwas dran sein, denn es gibt keine andere logische Erklärung dafür, dass ich mich so zu Colin Fitzgerald hingezogen fühle. Ich mag normalerweise keine tätowierten, videospielenden, Eishockey fanatischen Nerd-Typen, die denken, dass ich einfach nur hibbelig bin. Und oberflächlich. Sein falsches Bild von mir spricht also auch noch gegen ihn. Und es hilft nicht, dass er ein Kumpel meines Bruders ist. Und dass sein bester Freund in mich verknallt ist. Und dass ich gerade bei den drei Jungs eingezogen bin. Oh, hatte ich nicht erwähnt, dass wir zusammen wohnen? Nein? Ist eigentlich auch egal, denn Colin hat deutlich gemacht, dass er sich nicht für mich interessiert, auch wenn die Funken, die zwischen uns fliegen, unser Haus in Brand stecken könnten. Aber ich bin kein Mädchen, das einem Kerl hinterherläuft, und ich werde jetzt sicherlich auch nicht damit anfangen. Ich habe ohnehin alle Hände voll damit zu tun, mit dem College, einem ätzenden Professor und einer ungewissen Zukunft klarzukommen. Also, falls mein sexy grüblerischer Mitbewohner doch noch aufwacht und erkennt, was ihm fehlt: Er weiß, wo er mich findet.

Thomas E. Brown - Megfeneklett ​tehetségek
A ​könyv 15 valós és érdekes történetet mutat be intelligens, jó képességű tinédzserekről és felnőttekről, akik az iskolában, a munkahelyükön vagy társas kapcsolataikban megrekedtek az ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) miatt. Az ADHD nemzetközileg elismert szaktekintélyének számító Dr. Brown kiemeli az érzelmek gyakran fel nem ismert szerepét ebben a komplex rendellenességben. Elmagyarázza, hogy miért ragadnak meg még igazán tehetséges emberek is, ha ADHD-val élnek, mert habár jól tudnak koncentrálni néhány, őket érdeklő feladatra, de gyakran nem tudnak megfelelően összpontosítani más fontos tevékenységekre és kapcsolatokra. Az első olyan könyv, mely elmagyarázza az érzelmek meghatározó szerepét az ADHD-vel élők mindennapi működésében. Erőssége az elméleti, áttekintő fejezet is, amely röviden és érthetően mutatja be a figyelemhiánnyal élők nehézségeit. A szerző a legutóbbi kutatási eredményeket is vázolva betekintést nyújt az általa alkalmazott kezelési módszerekbe, amelyekkel a hozzá fordulók „kiszabadulnak” az ADHD okozta nehézségeik fogságából és életüket kielégítőbb és sikeresebb irányban folytathatják. A leírt esetek egyediek, a felvetett problémák azonban gyakoriak - az érintett olvasók könnyen magukra fognak ismerni. Az alkalmazott stratégiák pedig átültethetőek a mindennapi gyakorlatba, ilyen értelemben ez az írás tekinthető önsegítő könyvnek is.

Marko Ferek - Hiperaktív ​álmodozók
Az ​ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder; figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) kifejezés csak 1978 óta létezik; azt Georg Still alkotta meg, aki maga is szokatlan viselkedésű, túlzottan nyugtalan vagy destruktívnak jellemzett gyerekekkel foglalkozott. Az ADHD egy biológiai okokra visszavezethető tünet-együttes: az agy neurológiai diszfunkciója. Általában hét éves kor előtt megfigyelhető már; általános tünetei a figyelmetlenség, a kényszeres mozgékonyság és az impulzivitás, s olyan kísérő tünetek jellemzik (elsősorban az iskolai teljesítmény alacsony szintje miatt), mint a gyenge önbizalom, depresszió és a társadalmi elszigetelődés. Az ADHD-sok azonban sok esetben fokozott kreativitást mutatnak. Ezt az állapotot mutatja be Marko Ferek, aki maga is ADHD-val él. A könyvből megismerhetjük megalázó iskolai tapasztalatait, a rengeteg kudarcot, mely megkeserítette számára az iskolás éveket. Ám azt a fordulópontot is, mikor már egyetemista korában, szinte egy véletlennek köszönhetően rájött arra, mi is okozza ezeket a tüneteket. Innentől kezdve az ADHD teljes körű megismerésére törekedett, s eldöntötte: hasonló embertársai megsegítésével kíván foglalkozni. Ezen áldozatos munka gyümölcse jelen kötet, mely bevezeti az olvasót az ADHD alapjaiba, s az abban szenvedők (a szerző kifejezésével élve: a hiperaktív álmodozók) mindennapjaiba. Olvashatunk a kezelés módszereiről, s arról, hogyan segíthet az ADHD leküzdésében a család, a barátok és természetesen az iskola. A kötet végén olyan hírességekről olvashatunk, Beethoventől Edisonon és Einsteinen keresztül Newtonig, akik feltehetően maguk is felmutatták az ADHD tüneteit. A szórakoztató fekete-fehér rajzokkal illusztrált kötet széles körben ajánlható beszerzésre.

John F. Taylor - Túlélőkönyv ​ADHD-s gyerekeknek
Nehezen ​figyelsz egyetlen dologra, nem tudsz nyugton maradni az órán? hamarabb kimondasz valamit, minthogy átgondolnád? Képtelen vagy eldönteni, mit szeretnél, vagy éppen tudod, mi volna helyes, de nem tudod megtenni? Állandó harcban állsz a környezeteddel? Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, könnyen lehet, hogy az ADHD valamelyik típusába tartozol. Ez a könyv segít neked megérteni, mit jelent az – azt is, hogy mit nem jelent! – , mit lehet és mit kell tenned azért, hogy ezek a problémák megoldódjanak és sikeres lehess az iskolában, a barátok között vagy otthon, a családod körében. Gyakorlati útmutatót, ötleteket és megoldásokat kapsz ahhoz, hogy az ADHD jelentette kihívásokra hasznos, segítő válaszokat tudj adni. John F. Taylor, PhD, ADHD-s gyerekekkel és családjaikkal foglalkozik. 30 éve folytat pszichológusi magánpraxist, ez idő alatt több ezer ADHD-s gyereknek segítette a sikeres iskolai beilleszkedést és a jó teljesítmények elérését. Sok ADHD-ról szóló könyvet és cikket írt, könyvei közül ez az első, amelyik magyarul is megjelenik. John emellett az ADD Plus alapítója is. Ez segédanyagokat és oktatási programokat biztosít szülők, oktatók és egyéb szakemberek számára. Gyakran hívják országos és regionális konferenciákra, hogy beszéljen az ADHD-ról, a mentális egészségről, az oktatásról. Többet megtudhatsz John előadásairól és egyéb kiadványairól a http://parentology.guide/ oldalon.

Alexandra Latos - Under ​Shifting Stars
This ​novel follows twins Audrey and Clare as they grapple with their brother's death and their changing relationships – with each other and themselves. Audrey and Clare may be twins, but they don’t share a school, a room, a star sign, or even a birthday. Ever since their brother Adam’s death, all they’ve shared is confusion over who they are and what comes next. Audrey, tired of being seen as different from her neurotypical peers, is determined to return to public school. Clare is grappling with her gender fluidity and is wondering what emerging feelings for a nonbinary classmate might mean. Will first crushes, new family dynamics, and questions of identity prove that Audrey and Clare have grown too different to understand each other—or that they’ve needed each other all along?

Edward M. Hallowell - John J. Ratey - Szétszórtság
Aki ​megérti, miről szól a többnyire hiperaktivitással társuló figyelemhiányos zavar tünetegyüttese, utána mindenütt találkozni fog vele. Az eddig szórakozottnak, mániásnak, „pörgősnek” vagy kreatívnak, de kiszámíthatatlannak tartott gyerekek és felnőttek, akikről azt gondoltuk, hogy többre lennének képesek, ha „összeszednék magukat”, akiknek soha nem jön ki a lépés az iskolában vagy a munkájukban, vagy akik a csúcsra jutottak ugyan, de még mindig úgy érzik, hogy valami más irányítja őket vagy szétszórtak – nos, ezek az emberek valójában ezzel a problémával küszködnek. A fenti mondatokkal kezdődik ez az Amerikában több mint kétmillió példányban elkelt mű, amelynek szerzői maguk is az ADHD-nek vagy ADD-nek nevezett figyelemhiányos zavarral viaskodva élték életüket, majd lábaltak ki belőle a betegség felismerése és kezelése után. Művükben számos tipikus emberi sorsot, gyerekekről és felnőttekről szóló esettanulmányt bemutatva hozzák közelebb a problémát az olvasóhoz. Részletes leírásokkal és sok-sok praktikus tanáccsal segítik az érintett felnőtteket éppúgy, mint a gyerekek szüleit, tanárait. A könyv alapjaiban változtathatja meg a figyelemzavaros emberek viselkedéséről alkotott felfogásunkat, és hozzájárul ahhoz, hogy ők is boldogabb, teljesebb életet éljenek.

Elle Kennedy - The ​Chase
Everyone ​says opposites attract. And they must be right, because there’s no logical reason why I’m so drawn to Colin Fitzgerald. I don’t usually go for tattoo-covered, video-gaming, hockey-playing nerd-jocks who think I’m flighty and superficial. His narrow view of me is the first strike against him. It doesn’t help that he’s buddy-buddy with my brother. And that his best friend has a crush on me. And that I just moved in with them. Oh, did I not mention we’re roommates? I suppose it doesn’t matter. Fitzy has made it clear he’s not interested in me, even though the sparks between us are liable to burn our house down. I’m not the kind of girl who chases after a man, though, and I’m not about to start. I’ve got my hands full dealing with a new school, a sleazy professor, and an uncertain future. So if my sexy brooding roomie wises up and realizes what he’s missing? He knows where to find me.

Rafa Guerrero - Carolina Laguna - Nyomozói ​küldetés
Egy ​szórakoztató könyv teli kihívásokkal, feladatokkal és fejtörőkkel, melyeket a gyermekek fokozatosan tudnak megoldani. Ez egy praktikus segédeszköz a koncentrációs képesség gyakorlására minden gyermek számára, de kifejezetten ajánlott az ADHD-val küzdők részére. A szerzők a gyermekpszichológia és a pszichoterápia elismert szakemberei. A kiadvány 7 - 11 éves gyermekeknek ajánlott. Manapság a gyerekek körében rengeteg figyelemzavarral kapcsolatos probléma merül fel, mely összefügghet valamilyen rendellenességgel, vagy egyszerűen csak a megfelelő tréning hiányával a mai okos készülékek világában. Ez a könyv egy interaktív történeten keresztül ideális gyakorlást nyújt különféle neuropszichológiai, kognitív és érzelmi készségek fejlesztéséhez.

Kelli Miller - ADHD-vel ​boldogan
MINDENKI ​különleges valamiért. Te - és több millió gyerek szerte a világon - többek között a gyakorinak számító ADHD-től, amelynek tünetei miatt talán frusztráltnak, magányosnak vagy tehetetlennek érzed magad. A jó hír az, hogy a megfelelő eszközökkel és tudással az ADHD-d főnökévé válhatsz ahelyett, hogy ez az állapot uralkodna rajtad! Nem az ADHD irányítja az életedet, hanem te magad! Az ADHD-vel boldogan - Munkafüzet gyerekeknek új módszereket nyújt az ADHD kezelésére. A vidám feladatok megoldása közben jobban megismerheted az ADHD-t és saját magadat, a könyvből elsajátítható egyszerű trükkök segítségével pedig magabiztosabban irányíthatod az életedet.

Thomas Armstrong - Tényleg ​ADHD-s a gyerekem?
Az ​elmúlt évtizedekben rendkívül megnőtt a figyelemzavarral, hiperaktivitással, ADHD-val diagnosztizált és kezelt gyerekek száma a világban. Vajon mi áll ennek az ugrásszerű növekedésnek a hátterében? Valóban járványszerűen terjedő betegséggel van dolgunk? Vagy sokszor egyszerűen csak rásütik az ADHD bélyegét az örökmozgó, rosszcsont gyerekekre? Mit tehetnek az aggódó szülők, akik szívük szerint a gyógyszerezés helyett más eszközt választanának? Thomas Armstrong, a téma világszerte elismert szakértője, könyvében a jelenség valódi okait kutatja, és bemutatja, milyen társadalmi-kulturális változások vezettek a világméretű „ADHD-járványhoz” – vagy amit annak neveznek. Legfőképpen nem hagyjuk, hogy a gyerekek valóban gyerekek legyenek. A négy és tizennyolc év közöttiek egyre kevesebbet mozognak, játszanak, egyre kevesebb időt töltenek a szabadban, viszont többet ülnek számítógép előtt, vagy néznek szorongást keltő műsorokat. A fiúkat nem engedjük fiúsan viselkedni. Idő előtt elkezdjük a gyerekeket követelményekkel nyomasztani, és túl magasra tesszük a mércét: inkább a gyerekek fogyatékosságaira és nem az erősségeire összpontosítunk. Közben a szülők egyre stresszesebb életet élnek, amiből a családok, a gyerekek is kiveszik a részüket. Számos ok vezethet tehát a figyelemzavar, az ADHD tüneteinek megjelenéséhez. Kezelésükben Armstrong körültekintésre int, gyógyszerek helyett elsősorban viselkedésterápiát ajánl. Könyve 101 kipróbált módszert ír le, amelyek látványos javulást eredményezhetnek a mindennapokban. A Tényleg ADHD-s a gyermekem? inspiráló útmutató szülőknek, tanároknak, hogy segítséget nyújthassanak a gyerekek összpontosítási és magatartásproblémáinak leküzdésében, és sikeresnek, boldognak láthassák őket az iskolában és az életben egyaránt. Thomas Armstrong, Ph.D., pszichológus, tanár, író, az American Institute for Learning and Human Development vezetője. Fő szakterülete a tanulás és az oktatás. Eddig tizenhat könyvet publikált összesen több mint egymillió példányban, melyeket huszonhat különböző nyelvre fordítottak le. Tudományos munkásságát szerte a világon elismerik, könyvei sok-sok szülőnek és pedagógusnak nyújtanak segítséget. Kaliforniában él és dolgozik.

Christine Ettrich - Monika Murphy-Witt - A ​hiperaktív, figyelemhiányos gyerek
Bár ​Magyarországon 70 ezerre tehető a figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral küszködő gyerekek száma, a tanulási nehézségeknek pedig ez a jelenség az egyik leggyakoribb oka, sok szülő nem, vagy csak későn kér segítséget kezeléséhez szakembertől. A legnagyobb gond pedig azt, hogy a zavart sokan fel sem ismerik, a kicsit egyszerűen csak szétszórtnak tartják. A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD, vagyis Attetion Deficit Hyperactivity Disorder) évről évre több gyereket érint. A könyvben egy rövid elméleti áttekintést követően több teszt is segíti a diagnózis felállítását, a megfelelő terápia megtalálása ugyanis az első és legfontosabb lépés az ADHD kezeléséhez. A szenzoros integrációs gyógymóddal például az agyi működést lehet fejleszteni, a homeopátia a test öngyógyító képességét erősíti, ha pedig az étrendterápiát választja az olvasó és a szakember, akkor egy tucat gondosan összeállított recept közül válogathat a kötet mellékletében. Gyermeke közérzetét azonban nemcsak a terápia befolyásolja és alakítja, hanem mindenekelőtt a nevelés, a mozgás, a játék és a társas kapcsolatok. A szerzőpáros részletesen foglalkozik ezekkel a témákkal is. Christine Ettrich a gyermek- és ifjúsági pszichiátria, a pszichoterápia és a pszichoszomatika professzora. Egy évtizeden át vezette a Lipcsei Egyetem gyermek- és ifjúsági pszichiátriai klinikáját és csaknem 30 esztendeje foglalkozik hiperaktív és figyelemhiányos gyermekekkel. Monika Murphy-Witt publicistaként több könyvet írt az egészséges életmód és a nevelés témakörében. Hosszabb ideje foglalkozik az észlelés zavaraival, mivel egyik gyermeke maga is érintett ebben a rendellenességben.

Kollekciók